Esetleg lehetne másnak is statikai kérdése? :) Nekem konkrétan lenne, de nem biztos hogy feltétlen forum téma. Amennyiben lehet megkeres email-en? Természetesen ha szabad önnek ilyet?!
Mondjuk amin mèg gondolkodtam hogy a nedvesedès most ebben a nyálkás időben jelentkezett akkor ez simán lehet talajra amit felhuzott a betonon làbazat .Akkor viszont jó lenne rà az xps is.Viszont ami biztos hogy pogàcsàzva rakom fel a lègrès miatt.Ezek az ötleteim vannak mostanság, csak ugyvoltam vele hogy megosztom olyan emberekkel akik többet látták ilyet hátha húlyesèget csinàlnèk .Most hogy kibontottam a padlo alatt van vizszigetelès az biztos.Ès az is hogy sehol nem penèszedünk,kb kèt ève közetgyapot van a hàzon,amennyire lehetett lèlegzőre csinàlva..
Sziasztok!Làbazat szigetelèssel lennének gondjaim.Levertem a cementes làbazatot ami néhol nedves volt de nem mindenhol ,alatta tégla van kisméretű.Ha szàritó vakolatot raknèk rà plusz a baumit open therm nevezetű lélegző pàraàteresztő lapját az mennyire lenne èlhető megoldás?Xpst nem szeretnék mert ha van is minimális vizesedès valahonnan nem folytanàm bele a falba.Köszönöm az èpitő véleményeket.Egy ismerősöm egyszerű homok cement vakolatot javasolt kis mikropolal megvaditva.Erről is irjàtok màr meg mit gondoltok.köszi a válaszokat.
mutasd ki számítással, h "megfelel", akkor elismerem h a biztonság irányában hibáztam. (egy olyan kiváltóval, aminek a beépítési útmutatóját nem tartod be). statika nem arról szól, h a következő 10 percben nem dől össze valami
Igaz. A hozzászólásból és a mellékelt fotókból jól látszik, hogy mi is a fennforgás. :/ Az is jól látszik, hogy milyen terhek és hol nyugodnak a tervezett áthidaló fölött...
statikus vagyok, ebből élek, nem megyek börtönbe másért. és a hiradóban sem akarom látni h itthon összedől egy genovai híd (ami tervezői hibából indult)
kedves égető1: én statikus vagyok. nem tudom h tudod-e, de ez egy tartószerkezeti főfal, fölötte ráterhelő fafödémmel. amit te javasolsz, az életveszélyes és nem felel meg semmilyen statikai, és semmilyen, a termékhez tartozó nyilvánosan elérhető beépítési útmutatóknak sem. senki ne hallgasson erre a bejegyzésedre!
beton és vályog találkozásánál páralecsapódás lesz ami megeszi a vályogot. szerintem ne betonozz.
én nem akarok a továbbiakban konkrét statikai kérdéseidre válaszolni, mert ha rádszakad a ház (mert csak félig hallgatsz ránk), akkor engem is meg...hatnak. hivj ki egy közeli statikust, majd ő felvállalja a felelősséget és ő részletesen megmondja h mit hogy kell
igen, bontsd ki. (képeket nem néztem). amit betettél, az még nem áthidaló, csak az áthidaló alsó, húzott része. kell fölé valami, ami a teljes kiváltón belüli erőjáték nyomó részét felveszi (tégla vagy beton, de a vályoghoz a beton egyáltalán nem ajánlott).
lásd: porotherm A12 kiváltó műszaki és alkalmazástechnikai útmutatója
Ez már az eső után köpönyeg állapot, mikor is a nem elég alapos utánajárást követi a kései tűzoltás. Lehet, hogy jobban jártál volna pár 12x10-es fa gerendával, mert az nem annyira kényes a kivitelezés során előforduló 'bakikra'. De már mindegy is.
Valóban írták, de azt nem hogy milyen festék legyen. Bármelyik színezőt nézem mindben van diszperziós adalék. Én igazából konkrét márkát vagy fajtát szeretnék tudni ami biztos hogy jó.