Keresés

Részletes keresés

Agglegény Creative Commons License 1999.04.27 0 0 168
Kedves baltimorileny !

Az utolsó bekezdésem ez volt :

A Nyugat ugyanis aligha hiszi el, hogy egy ország a mi helyzetünkben (Funar, és a Románok keletről, az SNS, és a Szlovákok északról, Jugók délről) megengedi magának, hogy a hadserege gyak. üzemképtelen legyen !

Nem akartam a seregünk dolgait boncolni, mert az már egy másik topic !

Előzmény: baltimorileny (166)
Duda Creative Commons License 1999.04.27 0 0 167
En lattam, egyetertek baltimorileny-vel.
Ha a magyar honvedsegre szukseg lesz ebben a konfliktusban, akkor szoptunk.
Előzmény: baltimorileny (166)
baltimorileny Creative Commons License 1999.04.27 0 0 166
Ne viccelj mar, a jugoknak kb. az egesz magyar hadsereghez hasonlo letszamu serege bujik a vajdasagban. Hogy pont mi menjunk megtamadni oket... voltal te katona, lattad mar az ottani allapotokat, a "kikepzes" szinvonalat, a sok logos, reszeges hivatasost, stb.?
Előzmény: Agglegény (164)
namam Creative Commons License 1999.04.27 0 0 165
Meg itt

http://www.newstatesman.co.uk/

Előzmény: bubu (161)
Agglegény Creative Commons License 1999.04.27 0 0 164
Óvatosan példálózzatok a 2.vh utáni Németországgal !

Ott a férfilakosság nagy része 14-től 60-ig vagy elesett, vagy hadifogságba került, a maradék pedig átélt már egy pár kevésbé humánus bombázást (Hamburg). Ha megszállnák a Jugókat, akkor csak durva módszerek alkalmazásával lehetne őket a partizánkodástól visszatartani, a következmények szempontjából ugyanis mindegy, hogy az ellenséges érzelmű polgári lakosságnak igaza van, vagy nincs !
Más (ezzel ellent mondok a saját első bekezdésemnek, de csak akkor, ha feltételezem, hogy a Nyugat ésszerűen jár el) :
Itt mindenki az Amcsikra figyel, de van hadserege Mo.-nak is ! Mi van akkor, ha a NATO ahelyett, hogy megpróbálna titokban idecsempészni egy hadsereget, egyszerűen ad egy kis légi támogatást, és beküld minket ?

Ez lenne a nagy meglepetés !

Belgrádig sima az út, és az első puskalövés után már nyíltan dobhat át erőket ide, és mire a védelem felsorakozik, már az Amcsik is bekapcsolódnak !
Így, mire az igazi cirkusz elkezdődik, a magyarlakta területek már nincsenek Milo & bandája markában (szerintem minden más esetben biztos a vajdasági borzalom) !
De ha nem is innen lesz a főcsapás Clintonék joggal mondhatják azt : „Ha fontosak nektek a vajdasági Magyarok, menjetek be, és védjétek meg őket ! Nektek van rá a legtöbb okotok. Megengedjük nektek !” A határokról viszont nem lesz szó.

A Nyugat ugyanis aligha hiszi el, hogy egy ország a mi helyzetünkben (Funar, és a Románok keletről, az SNS, és a Szlovákok északról, Jugók délről) megengedi magának, hogy a hadserege gyak. üzemképtelen legyen ! A NATO tárgyalásokon valószínűleg nem ezzel dicsekedtek…

namam Creative Commons License 1999.04.27 0 0 163
HROrol is volt mar lejjebb szo, de tenyleg nem eppen irrealis ez a verzio sem. Az a lenyeg, hogy egesz sok szarazfoldi verzio van, de szerintem ebbol nem a Magyar lesz a vegso.

Lehet hogy katonailag OK az utvcai harc, politikailag nem:
1, NATO nem tud beadni otthon tul sok ember aldozatot, PENZT barmennyit
2, A civileket kimelni kell: egy farmeros tizeneves ongyilkos merenylo kepe tudod milyen hatast valtana ki az itteni polgarokban??? Ket harom ilyen eset es a NATO elvesztette a haborut!!!

OVIKA: a "tehetsegesebbet" sok ertelemben ertenem, de jelen esetben: MO-nak specialis helyzete miatt sokkal jobban kellene figyelni a mi lesz utanra, es ennek a politikai nyilatkozatokban jobban meg kellene jelennie. Blair megjatszhatja a nagyon kemeny vadlot es rendteremtot, DE MO-nak erzekenyebnek kellene lennie. A teljes egyetertest igenis hangoztatni kell, DE utana mindig oda kellene tenni, hogy a magyarok allig varjak mar, hogy menjenek segiteni ujjaipiteni az orszagot a szerb-horvat-alban-svab-cigany-roman-montenegroi-szandzsak testverekkel egyutt. Mint az oreg Cato: barmirol beszelt a vegen azt mondta: Karthagot marpedig le kell rombolni, es Karthago marpedig le lett rombolva. Ugyanezt kene jatszani MO-nak is, csak forditott elojellel: a yugo - magyar baratsag ujja fogja epiteni a szomszedos orszagot

Előzmény: Neil Armstrong (157)
Kopasz Creative Commons License 1999.04.27 0 0 162
Az Apache lezuhanása nem különlehes eset, a repülő szerkezetek időnként lepottyannak, néha műszaki okokból, de legtöbbször emberi hiba az ok. Amikor anno katona voltam, biztonsági őrséget adtunk az ódörögdi lőtéren egy nagy bemutató lövészet alkalmából. Akkor ott egy magyar Mi-24-es harci helikopter zuhant le. Én nem láttam (máshol álltam), de a szemtanúk szerint amikor ráfordult a lőtérre, hogy a tüzelési iránra rááljon, akkor a bedöntés miatt a rotor beakadt egy fába, a kopter meg azonnal levágódott. A gépen mindenki meghalt. A botrányt fokozta, hogy a deszanttérben is volt valaki, akit csak nézelődni vittek fel, szabálytalanul. Az utas a mentőben halt meg, a személyzet azonnal. Én csak a romeltakarítást láttam egy pillanatra, ronda látvány volt. Az Apache esetében a személyzetnek volt ideje elmenekülni, SZVSZ nem volt igazán nagy emberi hiba, vagy valamilyen műszaki ok miatt kényszerleszálltak. Majd küldenek helyette másikat.

Üdv: Kopasz

bubu Creative Commons License 1999.04.27 0 0 161
telleg elkepeszto
allitolag volt ott egy nagy fa ;-)))
mi lesz ha meg lonek is rajuk?
nato bebizonyitja hogy fel kell oket (minket) oszlatni

ha jot akartok olvasgatni ajanlom a new statesman c ujsagot, valami konyvtarban (British Council?) biztos megvan
mar csak a rajzokert is erdemes, de az elemzeseik isteniek

Előzmény: Duda (159)
csn Creative Commons License 1999.04.27 0 0 160
Azért ez az Apache lepottyanás nem kellett volna.
A szerbek még azt hiszik, hogy ezek a cuccosok még repülni sem tudnak, nemhogy harcolni. Már legalábbis ez lesz beadva a népnek, nyilván nagy arccal ...

Van részletesebb info, hogy történt? Reggel valami fának repülést hallottam. Hogy bakizhat ekkorát a pilóta? A világ szeme rajtuk most.

Duda Creative Commons License 1999.04.27 0 0 159
"Gyanítom, 24 darab nem lesz elég... "

Mar csak 23. Egy leesett gyakorlatozas kozben. (RTL hirado)

Előzmény: Neil Armstrong (157)
Cult Creative Commons License 1999.04.27 0 0 158
Vukrol es nyilatkozatarol olvassatok el Aczel Endre velemenyet a nepszabiban.
http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1152&CID=30&AID=51001
Szerintem erdekes tipp.
Előzmény: Neil Armstrong (136)
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.04.27 0 0 157
András írta: "Úgy látom, 80 %-ban elvetjük annak lehetőségét, hogy Magyarország felvonulási terep lesz."
Én, miközben 100 %-ig REMÉLEM, hogy NEM lesz felvonulási terep, legalább 80 % a valószínűsége, hogy mégis...

Az osztrák hozzáállásról: nehogy azt higyjétek, hogy az "alkotmányosan deklarált semlegesség" az oka! Egy frászt! Megsúgom: az osztrák bankok ki vannak tömve a Milo sötét üzleteiből származó milliárdokkal. Ott mossa tisztára a pénzét. Ez az oka...

Szlovákia: érdeke a NATO-val való jó viszony ápolása, hiszen a tagságra jelöltek között az egyik legesélyesebb. Nem hiszem, hogy hátat fordítana olyan könnyen...

Namam, azt írod, hogy "tehetségesebb kormánynak" örülnél. Nem az OVi védelmében, de... Bizonyára hallottad ma a Kovács L. interjút a rádióban. Gyakorlatilag a Csurka kivételével eléggé jó az egyetértés a pártok között Koszovo-ügyben. A manőverezési lehetőségeink kolátozottak, a széllel szemben meg nem tanácsos pislantani. Akárhogy nézzük, Mo. két tűz közé van szorítva és nincs "jó megoldás", csak a "kisebbik rosszat" választhatjuk. Érdekes volt azt hallani, hogy "légtérhasználat igen, innen bombázni... hát jó, O.K., de szárazföldi akciót... azt már nem!" Kíváncsi vagyok, ha arra kerül a sor, akkor mit mondanak...

Mogorva: igazad van, lehet, hogy az oroszokkal nem keverednek konfliktusba az olajszállítás ügyében. Úgyis tudják, hogy a kikötőkből merre mennek az olajvezetékek. Egy lézer-vezérlésű bombával könnyen oda lehet puffantani...

Talán ma, vagy holnap meglátjuk, hogy az Apache Mode ;-) típusú helikoffer mekkora ütőerőt képvisel. Gyanítom, 24 darab nem lesz elég...

Az is érdekes, hogy a nagypofájú Seselj állítólag alig várja már a szárazföldi akció megindulását. No, most ilyet csak egy öngyilkos állíthat, vagy olyan, aki rejteget valami wunderwaffét a sufnijában. Szerintetek...?

Kopasz Creative Commons License 1999.04.27 0 0 156
Hát akkor elemezzünk.
Már korábban is motoszkált bennem, hogy nem csak Mo.-ról lehet kényelmesen, sík terepen beballagni Szerbiába, hanem Horvátországból is. Eddig ez csak halvány lehetőségnek tűnt. Ehhez képest a legutóbbi HVG-ben (tudom, nem igazán autentikus forrás, de melyik az?) arról írnak, hogy a horvátok (TV kommentárok) szinte kész tényként kezelik a tőlük is induló támadást. Szerintük az első menetben Albánia és Macedónia felől indul a támadás, majd ezt követi a Horvátország felől induló főcsapás.
Így Mo. kimaradhat a szárazföldi menetből, viszont a magyar légibázisok kellenek: ez már lejátszott ügynek tűnik.
Egyszóval újabb forgatókönyv változat körvonalazódik. SZVSZ a fenti esetben is lennének itt NATO csapatok, a honvédség csapatait kiegészítve biztosítanák a határt.
Vélemények?

Üdv: Kopasz

Yoshi Creative Commons License 1999.04.27 0 0 155
megjegyzesek:
Oroszok:
erdekes, mar nem ugralnak.
Mekkaptak a pinzt, nagyszlav testverisegen jot rohognek.
Uccai harcok:
mint mar valahol emlitettem volt, asszem a teljes marines uccai harcra van kikepezve, ill. a zangoloknak is van gyakorlatuk ebben, meg E-Irorszagbol. (Oka: valoszinu haborus konfliktus surun lakott teruleten fog tortenni, varosi harcok es satobbi, valami kat. elemzes meg vagy evekkel ezelottrol a netrol).
Tizaneves kalasnyikovval: Nem fognak cicozni, lelovok.
Legalabbis az elso halott utan.
Vajdasagi magyarok: dezertalnak. Nem hinnem, hogy kulonosebben szeretnenek Miloert megdogleni, raradasul az anyaorszag szovetsegeseinek elleneben.
(Tevednek, jelenlevo vajdasagiak?)
montenegros verzio: nem is rossz otlet!
Csak hat ott is hegyek....
Tamadas Szeged ellen: Amig nem indul tamadas tolunk, addig nem merik (minek provokalni? akkor vegkepp nem lesz pardon.) utana meg mar....
Ugye ertitek?
Eddig is meg volt a veszelye mindenfele atszivargoknak, nem jottek.
Eddig is utaltak minket, ezutan is utalni fognak minket.
Oket meg szinte minden szomszedjuk utalja.

Szlovakian keresztul torteno utanpotlas megszakadasa:
Hatarosak vagyunk Szlovenia & Horvatorszag -> meg teherautot is adnanak a NATO-nak, hogy uthessek a szerbeket.
A nemetek is milyen demokratikus egy nepseg lettek a II.vh. utan.. a szerbek is kepesek lennenek ra.

bubu Creative Commons License 1999.04.27 0 0 154
megneztem a Guardiant
allitolag pentagon terv tenyleg nem nagyon meggyozo

az is bent van hgy

Izbica

a falu neve, amit Lidice es Srebrenica mellett meg kell jegyezni, 152 lakost legeppuskaztak szerb katonak

Előzmény: namam (147)
namam Creative Commons License 1999.04.27 0 0 153
Meg még csak annyit: az elso 2 es fel - harom hetben nagyon be voltam fosva, feltem, (leginakbb attol, hogy nehany fanatics elkezd robbantgatni vaci utcaban), utana egyer kevesbe, de amiota eloszor elhangzott, hogy MO felol, azota teljesen nyugodt vagyok, hogy nem felolunk s hogy ket honapon belul vege lesz. Ez persze csak amolyan megerzes.

A logika lejebb

Előzmény: bubu (151)
namam Creative Commons License 1999.04.27 0 0 152
Nem tudok mar mit hozza tenni az elozoekhez, csak azt, hogy egy tehetsegesebb es jozanabb kormanynak azert en is orulnék
Előzmény: bubu (151)
bubu Creative Commons License 1999.04.27 0 0 151
a bbcben reggel meg Horvath Gabor kulon cafolta is hogy tolunk, tamadas, uggggyan soha.
most kezdek aggodni :(((
hogy megkerdeztek, az eleg rosszul hangoz
Előzmény: namam (147)
andras Creative Commons License 1999.04.27 0 0 150
Sziasztok!

Úgy látom, 80 %-ban elvetjük annak lehetőségét, hogy Magyarország felvonulási terep lesz.
Egyébként valamennyi, az előzőekben már felsorolt ellenérv mellett számomra a legmeggyőzőbb: az utánpótlás kérdése. Ausztria biztosan nem engedélyezi szárazföldi csapatok áthaladását területén (a légterét sem nyitotta meg), a szlovák belpolitikai viszonyok pedig túl instabilak ahhoz, hogy a kormány átvészeljen egy két-három hónapos felvonulási periódust. Normális NATO-tervező nem fog Szlovákia tartós támogatására építeni. Márpedig az igencsak nagy szívás lenne, ha Szlovákia ekőször igent mondana, majd néhány hét után módosítana álláspontján. Hirtelenjében itt ragadna Magyarországon néhány tízezer katona, továbbá a szükséges harci eszközök. Ezt a blamázst nem fogják megkockáztatni.
Az a nagy harci helyzet: most hálát adhatunk a jó Istennek, hogy nem vagyunk határosak más NATO-tagállammal.

namam Creative Commons License 1999.04.26 0 0 149
Keplet:

Most csak a katonait nezuk

Alfold, DE: varosok, amit ugyebar nem szabad lehengerelni, mert a tamadok vedik a polgari lakossagat, a vedekezok meg nem. 10 eves tapasztalat arrol a vedekezok reszerol, hogy 1 azaz 1 mesterlovesszel hogyan lehet sakban tartani egy egesz keruletet, meg mellesleg a tamadoknak penzt szabad de embert nem szabad veszteniuk, Duna hidak lerombolva, raadasul a tamadok reszerol nagyon nagy es erzekeny varosok a hatar innenso oldalan nagyon kozel.

PLUSSZ a politikai erzekenyseg, s az hogy a cel 500 km re van

VS

Igaz hogy hegyek, es penzbe kerulo logisztika, de total kitisztitott terseg, polgari lakossag nincs, varosok nincsenek, van viszont helyismerettel rendelkezo fanatikus mindenre kesz segedero, meg egy kiughrani keszulo hatorszag darab, ja es mellesleg ott vagyunk helyben, nem kell meg 500 km gyalogolni. Ja meg persze mar fel is vagyunk vonulva, ott vannak az apachok, s raadasul nincs semmilyen belso nyavajgas es politikai erzekenyseg.

AKI ezek utan azt mondja , hogy MO-rol realisabb a tamadas, az szerintem tul pesszimista.

Előzmény: Cifu (148)
Cifu Creative Commons License 1999.04.26 0 0 148
Ahoy!
A tizenévesek+kalasnyikov verzió kipróbálva az afrikai hadszintéren, sokszor veszélyesebbek mint a fenlőtt társaik, és ott még nem is olyan erős a "gyermekeket ne" cimű felkiáltás. Volt már erről pár éve egy frankó kisfilm (talán panoráma az MTV1-en), a srácok kegyetlenkedései kicsit vadak voltak, oké, az afrika, ez meg európa, de van rá egy tizesem, hogy szerbiában sem kedvességükröl híresülnének el az ifjoncok... (mindamellet nem tartom valószinünek, hogy belgrád gyerekekkel dolgozntatna)
Előzmény: Kutyi (144)
namam Creative Commons License 1999.04.26 0 0 147
Irta az egy szem Guardian, amit eddig meg delutan kettokor is lehetett kapni, ma mar 10-kor sem.

Egyebkent, itt az UK-ban az elso olyan hir, hogy MO belekeveredhet katonailag a haboruba, vagy ellen vagy tole tamadas indul 1 honap utan 1-szor mult het szerdan hangzott el. Addig a terkepek tobbsege meg csak nem is jelolt a magyar hatarszakaszt!

Egyebkent "kiszivarogtatott" inforol van szo es Clark "egyes informaciok" szerint szimpatizal az otletttel. Szerintem teljesen beleillik a dolog abba, hogy a jugo hadsereget mindenhonnan lekossek! Tuti hogy egy heten belul mondjuk HRO-val vagy RO-val kapcsolatban fog valami hasonlo elhangzani.

A magyarorszagi hatarszakaszon es mashol felsorakoztatott erok arra nagyon jok, hogy a jugo sereget megosszak az ossze vissza hirek, meg hoy jol meghulyitsek!

DE nem kell panikba esni!
Nagy valoszinuseggel nem fog MO-rol tamadas indulni,

Lasd meg lejjebb!

Előzmény: baltimorileny (141)
Mogorva Creative Commons License 1999.04.26 0 0 146
Ugyanmár! A probléma tulajdonképpen nem probléma. Ami olajat 1 hét alatt az orosz bátyuska szállít a szerb tesókának, azt a NATO szépen egyetlen éccaka alatt, hirtelen felindulásból, frankón széjjelbombázza. Mivelhogy sok olajszármazékot nem lehet észrevétlenül teletranszportálni egyenesen az üzemanyag tarályokba, azt valahol össze is kell gyűjteni, meg feldolgozni.
Csak aztán a lángoló olajat marha nehéz ám feldolgozni...

A 3-ik ilyan tranzakció után a nafyrészt magánkézben lévő orosz profitorientált olajmaffia úgy dönt, nem feltétlen érdemes oda szállítani, ahol csak éjszakai tábortűznek jó a drága olajuk, és a tesóka sem fogja kifizetni, merthogy fel sem tudta használni. Na akkor szépen csendeskén elzárják a csapot és mennek kuncsorogni az olajukkal oda, ahol csengetnek is a matériáért... Merhogy pénz beszél...

Duda Creative Commons License 1999.04.26 0 0 145
"Gondolom befagyasztananak minden oroszorszagnak eddig folyositott hitelt. A rozoga orosz gazdasagnak gondolom ez meg is adna a kegyelemdofest..."

Es akkor mi lenne? Eltunne oroszorszag a problemaival a lefolyoban? Az lenne az igazan nagy baj. Kiuttalansag is vezethet haboruba, hatha attol jobb lesz (hadizsakmany, fold...). A haborukat sose gazdag joleti orszagok kezdik, mert nekik van mit vesziteniuk.

Előzmény: Muchacho (143)
Kutyi Creative Commons License 1999.04.26 0 0 144
Sziasztok!
Csatlakozom namam barátunkhoz, az utcai harcokat kerülni kéne. Sôt! Milónak nem csinálna lelkiismereti kérdést a dologból, fegyvert osztana, és lelépne. A NATOt meg fanatizált, kalacsnyikovos tizenéves srácok fogadnák, és lônének mindenre ami mozog. Persze nem lenne ez túl nagy akadály a kiképzett, felszerelt katonáknak, de ... ...talán nem kéne.
Előzmény: namam (140)
Muchacho Creative Commons License 1999.04.26 0 0 143
"Mit lép erre a NATO? "
Gondolom befagyasztananak minden oroszorszagnak eddig folyositott hitelt. A rozoga orosz gazdasagnak gondolom ez meg is adna a kegyelemdofest...
Előzmény: Neil Armstrong (132)
baltimorileny Creative Commons License 1999.04.26 0 0 142
Csak egy erdekesseg a belgradi utcai harcokrol: azt tudjatok, hogy a 2.vh-ban a Das Reich, egy felderitotisztje 10 emberevel "foglalta" el a varost? Bement a burgermajszterhez, es beigert neki egy jokora legitamadast. Azonnal megkapta a kulcsokat, (meg nemsokara a lovagkeresztet is). Eljen a szerb-magyar megbonthatatlan!
baltimorileny Creative Commons License 1999.04.26 0 0 141
Csak azert, mert a Clark ember, a katonai parancsnok is tamogatja ezt az otletet. Valoszinuleg te (ti) tudhatsz (tudhattok) valamit, amit ok nem.
Előzmény: namam (140)
namam Creative Commons License 1999.04.26 0 0 140
MO felol inditani tamadast, vagy erre helyezni a hangsulyt (focsapas) teljes ertelmetlenseg, lasd lenn. Viszont arra jo az eszaki erosites, hogy a jugok ne tudjanak teljes erovekl resztvenni delen, amikor onnan elindul a NATO.

Belgrad fele menni ongyolkossag mert az utcai harcokban NINCS technikai foleny, foleg akkor, ha a tamado fel kotelessegszeruen kimeli a polgari lakossagot. Raadasul SM buktatasahoz a leheto legszerencsetlenebb hozzajarulas.

Mellesleg mar jo parszor leirtuk: alapveto a meglepetes es a titoktartas: szoval valami erdekes dolog lesz ebbol.

Szoval Andrashoz csatlakozom a lentebbi kijelentesekel egyetemben.

Duda Creative Commons License 1999.04.26 0 0 139
igen
Előzmény: baltimorileny (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!