Keresés

Részletes keresés

János Ordító Creative Commons License 2019.11.05 0 0 3886

Sziasztok.

Véletlenül megmaradt egy 4 napos (96 óra), felhasználatlan Hola Barcelona kártyám, amivel a repülőtérre/ről is lehet utazni a metróval.

Ez év végéig érvényes.

Ha esetleg jár valaki még idén Barcelonában, és hasznát venné, annak át tudom adni Budapesten/Dunaharasztin.

Giorgio Volli Creative Commons License 2019.11.05 0 0 3885

Neztem közben, hogy a Funicular de Montjuïc is közlekedik erre, a Paralˇlel metro-megallotol.

Ahogy masutt olvastam, a 2-napos Hola BCN jegyben bentfoglaltatik a Funicular de Montjuïc is.

Igazabol, a pentek es a szombat lesznek teljes napok a kinttartozkodasunkkor, bizunk az enyhe, tizenegy-ketfokos (de persze lehet több is :-)), szaraz idöben.

Előzmény: cassano71 (3884)
cassano71 Creative Commons License 2019.11.04 0 0 3884

Persze, simán fel lehet menni busszal. Legegyszerűbb és egyben legolcsóbb módszer gyakorlatilag, 150-es buszra felszállsz a Placa d'Espanyán ( nagyjából ott van a megálló a Las Arenas előtt ami egy amfiteátrum kinézetű bevásárlóközpont ) és felvisz az erődig egészen.

Ott leszállsz és az erőddel kezdve megnézel mindent ahogy sétálsz le gyalog, nagyon kellemes program egyébként sok látnivalóval.

Előzmény: Giorgio Volli (3883)
Giorgio Volli Creative Commons License 2019.11.04 0 0 3883

Nem drámázok. :-)

Előzmény: Jahno (3882)
Jahno Creative Commons License 2019.11.04 0 0 3882
Gyalog, busszal is. Semmi dráma.
Előzmény: Giorgio Volli (3881)
Giorgio Volli Creative Commons License 2019.11.04 0 0 3881

Ide csak libegővel lehet felmenni?

Kicsit tériszonyos vagyok, azért kérdezem.

(Igaz, bő 10 évvel ezelőtt (hosszas unszolás után) a London Eye-ra is felszálltam. ;-))

Előzmény: Flower2000 (3877)
CérnaSzáll Creative Commons License 2019.11.04 0 0 3880

Sagradába mindenképpen menjetek be, fantasztikus, kihagyhatatlan (és jó minőségű magyar nyelvű audio guide is van)

Előzmény: Giorgio Volli (3876)
Giorgio Volli Creative Commons License 2019.11.04 0 0 3879

Sala Aopoloban = Sala Apoloban

Giorgio Volli Creative Commons License 2019.11.04 0 0 3878

Decemberig csak abbahagyjak... Marmint, a tünteteseket.

Ja, es kösz a tippet!

Előzmény: Flower2000 (3877)
Flower2000 Creative Commons License 2019.11.04 0 0 3877

http://www.happybarcelona.eu/en/montjuic-park.html

Ez tényleg kihagyhatatlan ott, ráadásul itt nem szoktak tüntetések lenni. Választhatsz miket nézel meg, mert mindent úgy se tudsz.

Giorgio Volli Creative Commons License 2019.11.04 0 0 3876

Bocs az ekezetes-mentes irasert, de nem magyar billentyüzetet hasznalok!

December közepen utazunk (elsö alkalommal) egy (nem annyira) hosszu hetvegere Barcelonaba, repülövel.

Jo par (több, mint 10) eve szervezem a csaladi utazasainkat, eddig szerencsere mindig jol sült el minden, remelem, Barcelona sem lesz ez alol kivetel!

Szallast Graciaban foglaltam(-tunk), a Verdaguer metroallomas közeleben. (Remelem, jo (=biztonsagos) helyen!)

Egy szombat esti program van, ami fix (koncertlatogatas apanak (= nekem) a Sala Aopoloban), a többi kötetlen, meg kialakulatlan.

Gondoltuk, esetleg megnezünk egy rendhagyo adventi vasart, ahol forralt bor helyett sangriat iszunk. :-)

A Parc Güell, meg a Sagrada Familia (legalabb külsö) megtekintese persze be van tervezve, meg (az idöjaras függvenyeben) egy tengerparti seta.

Mas ötlet, javaslat, tipp december közepere? (Ami meg penztarca-barat is...?)

Flower2000 Creative Commons License 2019.10.18 -3 0 3875

Most nem ajanlott Barcelonaba menni. 5. napja az utcan vannak. Élőben látom a spanyol tv ben. Szörnyű.

Jahno Creative Commons License 2019.10.01 0 0 3874

Barcelone teljesen jól gyalogolható. Máshol meg nagyobb távon arra jó, hogy nem 2 átszállással fél nap alatt jutsz el valahova, hanem minden látnivalóhoz megy az egész országban és célirányosan le tudsz szállni, vagy nem, vagy folytatod vagy nem.

Előzmény: Tojglius (3873)
Tojglius Creative Commons License 2019.10.01 0 0 3873

Ha jó, látványos útvonalon megy, jóidő van és pl van nyitott emelet, akkor azért sztem jobb mint egy zárt buszon zötyögni... De ízlásek és pofonok... :) :)

Előzmény: vélemény (3872)
vélemény Creative Commons License 2019.09.30 0 0 3872

A helyi közlekedéssel semmi baj, azt én is használom. Úgy is , hogy le sem szállok. A hoho nem ad semmi pluszt, csak drágább és várni kell rá.

Előzmény: Tojglius (3871)
Tojglius Creative Commons License 2019.09.30 0 0 3871

Hát utoljára én is kb 20 éve ültem "igazi" hoho-n de voltak városok ahol a saját helyi tömegközlekedés emeletes buszait/villamosait vagy akár kishajóit használtuk ilyen "nézelődős pihenésre"!

Szóval sztem nem ördögtől való az intézmény, csak "okosan" kell használni...

Előzmény: vélemény (3870)
vélemény Creative Commons License 2019.09.30 0 0 3870

Én nem tudom annyira lejárni a lábam, hogy felüljek egy hoho buszra.

Előzmény: Tojglius (3869)
Tojglius Creative Commons License 2019.09.30 0 0 3869

Mi azt csak akkor szoktuk szeretni ha már térdig jártuk a lábunkat de mégsem ki/beülni akarunk valahová megpihenni hanem még nézelődni szeretnénk... de akkor meg le se szoktunk szállni róla, csak megyünk egy kört...  Barcelonában végül kihagytuk, mert könnyen bejárható volt a nagyja...

Előzmény: m.robi (3868)
m.robi Creative Commons License 2019.09.29 0 0 3868
Akinek van ideje, lehetősége semmiképpen se hadja ki a buszos városnézést. Nagyon szép, nagyon le van egyszerűsítve így a városnézés.
Előzmény: Jeff. (3867)
Jeff. Creative Commons License 2019.09.29 0 0 3867
Előzmény: m.robi (3866)
m.robi Creative Commons License 2019.09.27 0 0 3866
A városnézős buszokra kapható jegy egész napra érvényes? Többször lehet le és felszállni?
Cs_ Creative Commons License 2019.09.26 0 0 3865

Térkép szerint lelehet, de a T2 termináltól, azért elég messze van gyalog, viszont a 46-os busz elvisz a természetvédelmi terület bejáratához, ahonnét már nincs messze, 1-1,5km kb. A T1 terminál az légvonalban közelebb van, de ott az autópályán való átjutás tűnik problémásnak, szinte át kell menni a T2-höz előbb, így gyalog mégmesszebb van.

Előzmény: gyzozo (3863)
Tojglius Creative Commons License 2019.09.25 -1 0 3864

Jeff, szerintem politikát még ilyen árnyaltan se hozzunk ide... Messzire vezethet... Igaz én is kicsit offoltam...

Katalános témàban igazad van, írtam magamtól is... csak vicceskedésnek szántam... Sry... csak az a londoni élményem jutott róla eszembe, amikor kértem egy tipikus angol pubban egy "valami olyasmit mint a Kilkenny" .. hosszas csúnyàn (de mosolyogva) értetlenkedés után kibökték, hogy ott nincs olyan sör ami egy ír sörre hasonlítana... 🤣

De inkább kanyarodjunk vissza a tárgyhoz... Sry mégegyszer... 😉

gyzozo Creative Commons License 2019.09.25 0 0 3863

Nem tudja valaki, hogy a T1 vagy T2 -ről ki e lehet sétálni a tengerpartra? Térképen nagyon közel van úgy nézem. 

Jeff. Creative Commons License 2019.09.25 -1 0 3862

Árnyaltabb a kép, mint azt sokan gondolják.

Először barcelonaiakat (ez lett volna a legjobb), majd katalánokat akartam írni, nehogy belekössön valaki ebbe is. De aztán elhessegettem a gondolatot, mert eszembe jutott, hogy Katalóniában jelenleg kisebbségben vannak a katalán anyanyelvűek. Akkor a spanyolokat meg katalánozzuk le? Turistaként tudjuk azt, hogy éppen ki áll előttünk? Téves felfogás az, hogy a tartományban szinte csak katalánok laknak és mindenki függetlenedni akar. Többek között ez is nehezíti az elszakadáspárti terveket. Ha, csak Katalóniában járunk, akkor legalább annyi esélyünk van egy kasztíliai spanyol anyanyelvűvel találkozni, mint katalánnal. Az ország több nemzetiségű pl. katalán, baszk, galíciai. Nem akartam leszűkíteni a kört, ezért maradtam az átfogóbb, összetettebb megnevezésnél és nem sértegetésnek szántam. Nem volt túl szerencsés a döntés ezek szerint, de nem is gondoltam volna, hogy bárki is éppen ezt kifogásolja, még ha viccesen is. Pedig alaposan megrágok minden szavamat, hogy nehogy mások érzékenysége sérüljön. De nem ezen kellene rugózni, hanem ennél számunkra lényegesebb kérdéseken. Esetleg egy hejjesírási hiba? : )

Nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy miként fájhat a határon túli nemzettársainknak, ha például lerománozzák őket. Ismerjük is azokat az embereket, akik így szították-szítják a gyűlöletet irántuk és tagadták-tagadják meg a mind mai napig összetartozásunkat. Időnként egyértelmű eredménnyel ki is nyilvánítják, hogy nem kérnek többet azokból, akik így elárulták őket.

Szoktam volt mondani: én nem Romániába vagy Szlovákiába megyek, hanem Erdélybe és a Felvidékre.

Tojglius Creative Commons License 2019.09.25 0 0 3861

Bennszülött magyar? Az mi is? Én is tiszta szivböl magyarnak tartom magam, nagyapa zsidó, másik tót, nagyanya sváb másik német... :)

Ps: Az erdélyi viszont nem magyar hanem székely v. csángó... Ezt ők is sokszor kikérik maguknak... De tény, inkább magyar, mint román ha ebből kell választania 😃)

de off end, szóval;, igen, a katalánokra gondoltam... Ahogy írták... ;) Csak vicceskedős offolós magaslabdás volt... Sry... 😚

Előzmény: Jeff. (3858)
vélemény Creative Commons License 2019.09.25 0 0 3860

Egy katalán pontosan úgy érez, ha spanyolnak nevezik, mint az erdélyi magyar, ha románnak nevezik.  

cassano71 Creative Commons License 2019.09.25 0 0 3859

A katalán nemzeti öntudatra gondolt nyilván, ami elég erős a helyiekben és nem tartják magukat úgymond spanyoloknak meg elég érzékenyek is erre.

Előzmény: Jeff. (3858)
Jeff. Creative Commons License 2019.09.25 0 0 3858

..."bennszülött spanyolok"...

Nem tudom te mit értesz ezalatt, de én egyértelműen azokra mondom, akik a környéken születtek, élnek és tudják mi zajlik a környezetükben. Írhattam volna barcelonait is, de nem akartam annyira leszűkíteni a térséget. Esély sem lehet erre megsértődni bárkinek is. Én például bennszülött magyar vagyok.

Előzmény: Tojglius (3857)
Tojglius Creative Commons License 2019.09.25 0 0 3857

Azért Barcelonában jártadban ne nagyon mondogasd rájuk, hogy "bennszülött spanyolok", mert lehet rosszabbul jársz mintha kirabolnának... :) :) :)

Előzmény: Jeff. (3856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!