Tegnap kiültem... Mosoni. Pataházi zsilip alatt. Semmi. Azaz egy szerencsetlen minibucó. Meg 1x valami majdnem lerantotta a botot az ágasról. Majd legközelebb. Menyus kéne...A mai langyos szellőben fene tudja érdemes kiülni vagy sem...
Nekem 2x sikerült, egyik k)özépiskolás koromban a K2 csatornán. Az az emlékem fűződik hozzá, hogy szájbilincsre tettem, és azonnal le is tépte magát, kiszáradt az álkapcsa.
Másikat a Felső - Tiszán valamikor a 80-as években.
Viszonylag ismert módszer /volt/ a Balatonon. Bő méteres söprűnyél, vastag zsineg, erős horog, apró csalihal. Hajnalban a kövek közül ezzel csupálták ki őket.
Akkor akadtunk ki, mikor egy kiskölyök százas damillal, csavaranya súllyal, meghajlított szög-horoggal, egy vaskos földigilisztával fogott a kikötőoszlop mellől karvastagságú, majdnem másfél méteres példányt.
Soha nem láttam előtte-utána sem akkora angolnát a Balcsin.
Én is a Jászkeszegre szavaztam, bár az angolna is megérdemelné a sok szavazatot. A nyolcvanas-kilencvenes években nagyon sok szép angolnát lehetett fogni.
Néha nyaranta az Alsóörsi mólón a horgászoktól 10-15 márkáért vette meg az ínyencebb NSZK turista.
Nálunk itt jászságban a Zagyvában sűrűn előfordul főleg tavaszi áradások után, feljönnek a Tiszából ívni . A legnagyobbat egy két kiló felettit még 96- ban fogtam éjszaka harcsázás közben lótetűvel.