persze , tudom de ez nem volt annyira apró szálkás nem kellett filézni.ujnnyi csíkokra vágtam és forró olajban kisült..Viszont itt egy igencsak ontopic videó, + a többi videójuk is érdekes, szerintem . https://www.youtube.com/watch?v=Jax7eQPOlp4
Nem teszünk rá sokat, nem lesz savanyú. Ellenben szerintem hozzáad az ízéhez. De ez egyéni preferencia, ha nem tetszik, ne csináld :) Csak azért írtam, hogy aki ódzkodik a haltól, érdemes ezzel a módszerrel: filézés-irdalás megpróbálnia, nálunk nagy sikere volt. És pl. busával is finom, ami totál száraz hal.
"Kaptunk 3 darab olyan 2,5 kilós tükörpontyot, holtági nem halastavi. Íze jó volt , de legközelebb nyúzom és akkor a zsíros részek is jobban lejönnek.Ez ontopic módon fával tárcsán megsütve sima paprikás lisztben."
Egy tipp: Nálunk a családban többen nem szeretik a halat, emiatt mostanában rászoktam a filézésre. Nem nagy tudomány, egy 2,5-3 kg-os pontyot tíz perc filézni és beirdalni a húsos oldaláról a bőrig. Ha kész az irdalás, jól besózom, egy félbevágott citrom levével meglocsolom (ezek oldják a szálkákat), kis pihenés után paprikás lisztbe forgatom a darabokat, jól megsütöm (először a bőrös oldalon, majd a másikon, egyszer forgatva), a végén pedig megint belocsolom citrom levével. No ezt azok is megeszik, akik amúgy nem halasak. Bőröstül. A zsír egy része kisül, a hal pedig jó ropogós. Jól át kell sütni. A citrom pedig jót tesz neki. Fejéből-farkából meg halászlé lesz :)
Jó ötlet..Az utóbbi 2 hétben voltak tp-k: 1./ 2 db házinyúlból pörkölt /élőben volt darabja 3,5 kiló / annyi volt + a sima pörkölthöz képest , hogy borókabogyó is ment hozzá, bográcsban fával 2./ Kaptunk 3 darab olyan 2,5 kilós tükörpontyot, holtági nem halastavi. Íze jó volt , de legközelebb nyúzom és akkor a zsíros részek is jobban lejönnek.Ez ontopic módon fával tárcsán megsütve sima paprikás lisztben. 3. / Grillcsirke száraz fa ill.faszén parázson...Egyelőre ennyi. Birkapörkölt következik lassan, az már régen volt...
Idegen tollakkal ekeskedek... regen hasznaltam a BBQ-t, ideje lenne... fiamnak rendszeres, de iden ez az elso. Nagyon egyszeru fuszerezes, lassu tuzon, foliaba tekerve puhitani aztan kinyitva kicsit megporkolni. Omlik a hus a csontrol...
Tegnap összeraktam a grillsütőt, örömmel tapasztalván, hogy az egyik lába megadta magát így kissé billegős lett a téma. Közben életem párja megcsinálta a nyársakat a souvlakihoz, némileg "újragondolva". Kár volt. A csirkemellet nem kockákra hanem csíkokra vágta és úgy fűzte fel a nyársra, hogy a "hajlatokba" rakott egy nagyobb kocka szalonnát. Ennek okán nem lehetett rendesen körbeforgatni mert csak a két "lapján" állt meg, másrészt a nagy darab szalonna zsírja szabadon csepegett a parázsra, állandóan belobbantva azt.
Sütöttem pár pisztrángot is de nem volt nagy élmény, ezek a lidlis tápos pisztrángok felét sem érik egy kárásznak, keszegnek vagy akár a lenézett heknek.
kinai megalomania es igenytelenseg. akkor az orosz csoka mar sokkal jobb. amugy elegge fuszerezi, idonkent torzul is az arca, gondolom a csilitol. a cso pedig kevesbe bekeidoben raketaval toltheto.