Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 10998

>1 éve írta :(

Előzmény: Vének Tanácsa TM (10997)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2021.07.26 0 0 10997

Jé, egy ZsuR! De régen "láttalak", hogy vagy, mi újság veletek?

Előzmény: ZsuR (10995)
dekopir Creative Commons License 2021.07.16 0 0 10996

Szép!

Kár hogy az íz még nem jön át neten! :D

 

Előzmény: ZsuR (10995)
ZsuR Creative Commons License 2020.07.13 0 1 10995

... gyors ebed tegnap...

Boarhunter Creative Commons License 2020.05.15 0 0 10994

de legközelebb nyúzom

 

Nyúzás, filézés, irdalás...ebből kettőt választhatsz...

Előzmény: zsandár (10987)
zsandár Creative Commons License 2020.05.14 0 0 10993

tengeri halakhoz kötelező a citrom de édesvízihez is megy.

Előzmény: szenyor Lopez (10990)
zsandár Creative Commons License 2020.05.14 0 0 10992

pedig illik hozzá a citrom...pl. az olajoshalhoz citromlé és a brutál csípős halapenó szósz...de sült halhoz is megy. 

 

Előzmény: öreg_néne_b (10989)
zsandár Creative Commons License 2020.05.14 0 0 10991

persze , tudom de ez nem volt annyira apró szálkás nem kellett filézni.ujnnyi csíkokra vágtam és forró olajban kisült..Viszont itt egy igencsak ontopic videó, + a többi videójuk is érdekes, szerintem . https://www.youtube.com/watch?v=Jax7eQPOlp4

Előzmény: szenyor Lopez (10988)
szenyor Lopez Creative Commons License 2020.05.14 0 0 10990

Nem teszünk rá sokat, nem lesz savanyú. Ellenben szerintem hozzáad az ízéhez. De ez egyéni preferencia, ha nem tetszik, ne csináld :) Csak azért írtam, hogy aki ódzkodik a haltól, érdemes ezzel a módszerrel: filézés-irdalás megpróbálnia, nálunk nagy sikere volt. És pl. busával is finom, ami totál száraz hal.

Előzmény: öreg_néne_b (10989)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.05.14 0 1 10989

Tudom, hogy sokan citromozzák a halat, én viszolygok a savanyú halnak még a gondolatától is. 

Előzmény: szenyor Lopez (10988)
szenyor Lopez Creative Commons License 2020.05.14 0 0 10988

"Kaptunk 3 darab olyan 2,5 kilós tükörpontyot, holtági nem halastavi. Íze  jó volt , de legközelebb nyúzom és akkor a zsíros részek is jobban lejönnek.Ez ontopic módon fával tárcsán megsütve sima paprikás lisztben."

 

Egy tipp: Nálunk a családban többen nem szeretik a halat, emiatt mostanában rászoktam a filézésre. Nem nagy tudomány, egy 2,5-3 kg-os pontyot tíz perc filézni és beirdalni a húsos oldaláról a bőrig. Ha kész az irdalás, jól besózom, egy félbevágott citrom levével meglocsolom (ezek oldják a szálkákat), kis pihenés után paprikás lisztbe forgatom a darabokat, jól megsütöm (először a bőrös oldalon, majd a másikon, egyszer forgatva), a végén pedig megint belocsolom citrom levével. No ezt azok is megeszik, akik amúgy nem halasak. Bőröstül. A zsír egy része kisül, a hal pedig jó ropogós. Jól át kell sütni. A citrom pedig jót tesz neki. Fejéből-farkából meg halászlé lesz :)

Előzmény: zsandár (10987)
zsandár Creative Commons License 2020.05.13 0 0 10987

Jó ötlet..Az utóbbi 2 hétben voltak tp-k: 1./   2 db házinyúlból pörkölt  /élőben volt darabja 3,5 kiló / annyi volt + a sima pörkölthöz képest , hogy borókabogyó is ment hozzá, bográcsban fával 2./ Kaptunk 3 darab olyan 2,5 kilós tükörpontyot, holtági nem halastavi. Íze  jó volt , de legközelebb nyúzom és akkor a zsíros részek is jobban lejönnek.Ez ontopic módon fával tárcsán megsütve sima paprikás lisztben.  3. /   Grillcsirke száraz fa ill.faszén parázson...Egyelőre ennyi. Birkapörkölt következik lassan, az már régen volt...

 

Előzmény: Mr Reacher (10979)
ZsuR Creative Commons License 2020.05.08 0 0 10986
homerx Creative Commons License 2020.05.08 0 0 10985

josag! :)

Előzmény: ZsuR (10984)
ZsuR Creative Commons License 2020.05.08 0 0 10984

Idegen tollakkal ekeskedek... regen hasznaltam a BBQ-t, ideje lenne...   fiamnak rendszeres, de iden ez az elso.  Nagyon egyszeru fuszerezes, lassu tuzon, foliaba tekerve puhitani aztan kinyitva kicsit megporkolni.  Omlik a hus a csontrol...

Boarhunter Creative Commons License 2020.05.02 0 0 10983

Tegnap összeraktam a grillsütőt, örömmel tapasztalván, hogy az egyik lába megadta magát így kissé billegős lett a téma. Közben életem párja megcsinálta a nyársakat a souvlakihoz, némileg "újragondolva". Kár volt. A csirkemellet nem kockákra hanem csíkokra vágta és úgy fűzte fel a nyársra, hogy a "hajlatokba" rakott egy nagyobb kocka szalonnát. Ennek okán nem lehetett rendesen körbeforgatni mert csak a két "lapján" állt meg, másrészt a nagy darab szalonna zsírja szabadon csepegett a parázsra, állandóan belobbantva azt.

Sütöttem pár pisztrángot is de nem volt nagy élmény, ezek a lidlis tápos pisztrángok felét sem érik egy kárásznak, keszegnek vagy akár a lenézett heknek.

Boarhunter Creative Commons License 2020.05.02 0 0 10982

Szerinted Tamásék ennyien élnek egy háztartásban? :-)

Előzmény: homerx (10981)
homerx Creative Commons License 2020.05.01 0 0 10981

eeej, de jol nez ki! marciusban szerettunk volna pattintani egy evnyitot, de keresztulhuztak a szamitasunk ezzel a kijarasi tilalommal.

Előzmény: öreg_néne_b (10980)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.05.01 0 0 10980

T. rex pofahús kemencében ;)


 

(Vadsüldő oldalas.)

Előzmény: Mr Reacher (10979)
Mr Reacher Creative Commons License 2020.05.01 0 0 10979

Felhozom a topikot, szezon van.

zsandár Creative Commons License 2020.01.04 0 0 10978
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.09.29 0 0 10977

Sült medve  tűzönjáró talp?:)

Előzmény: nagypapi51 (10970)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 10970

Itt mindenki sütögethetné a saját pecsenyéjét.

(a cikk mondjuk nem gasztro vonatkozású)

 

 

homerx Creative Commons License 2019.09.08 0 0 10975

kinai megalomania es igenytelenseg. akkor az orosz csoka mar sokkal jobb. amugy elegge fuszerezi, idonkent torzul is az arca, gondolom a csilitol. a cso pedig kevesbe bekeidoben raketaval toltheto.

Előzmény: nagypapi51 (10974)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 10974

Klasszikus 'csőben sült' :)

Előzmény: zsandár (10973)
zsandár Creative Commons License 2019.09.07 0 0 10973
nagypapi51 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 10972

Mikor visszapróbáltam, még jó volt.

na most

Előzmény: homerx (10971)
homerx Creative Commons License 2019.09.03 0 0 10971

nem jo a link

Előzmény: nagypapi51 (10970)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 10970

Rossz szomszédság török átok - Ausztráliában is

 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.08.25 0 0 10969

Jaj, az a kacsa!!! Kemencét akarok. Most.

 

Amúgy ma mi is szerettünk volna pattintani, de zivatart jósoltak, így halasztottuk. Mondanom sem kell, zivatarnak se híre, se hamva...

Előzmény: öreg_néne_b (10964)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!