Keresés

Részletes keresés

telefonbetyar Creative Commons License 1999.03.08 0 0 8
lenne par hulye kérdésem,a macintosh-okkal mit érdemes védekezés képp csinalni?engem milyen veszély fenyegethet?-egy hulye aki bekapcsolni is nehezen tud barmit,amin egynél tobb gomb van...(értitek,2 gomb az mar dillemma"most melyik legyen az...?)
Előzmény: bnoplwk2 (3)
Herold Creative Commons License 1999.03.08 0 0 7
Látom, Te sem most kezdted az ipart.
Tudsz valami egyszerűbb proxyról (linux nélkül)?
Előzmény: bnoplwk2 (3)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.08 0 0 6
Nem indítok el mindent, azért nem vagyok láma.
A levelező programok közül pedig azt hiszem vissza fogok térni a Pegasus-ra, azzal semmi ilyen probléma nem volt, mert nem használ scripteket.
Előzmény: bnoplwk2 (3)
Wágner úr Creative Commons License 1999.03.08 0 0 5
Itt az írtó progi hozzá!
Mogorva Creative Commons License 1999.03.08 0 0 4
Kárt nem okoz, de néhány fájl lecserélésével eléri azt, hogy minden elküldött üzenetedhez hozzáfűzi magát, így terjed tovább anélkül, hogy tudnál róla.

Arról az apróságról se feledkezz meg, hogy a háttérben szétküld egypár levelet a levelezőpartnereidnek, anélkül, hogy Te erről bármit is sejtenél, és akik nem biztos, hogy ezután szeretettel emlegetik a neved.

A másik hasonló hír, amin ma kiakadtam:
A Microsoft Windows 98 telepítéskor azonosítja a PIII processzor azonosítókódját, elküldi a Microsoft-hoz, beírja a registrybe, beleírja minden WORD és EXCEL file-ba és az összes Outlook üzenettel együtt elküldi anélkül, hogy ezt a felhasználó megengedné, sőt nem is tájékoztat róla. Ugye, szép? Újabb botrány a levegőben..forrás

Előzmény: Törölt nick (-)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.08 0 0 3
Vackorka,
te minden loszart elinditasz amit emilnek neked?
Az ilyen bymail exe-ket tartalmazo leveleket kapasbol torlom. A megkuldott word doksikat is csak alapos ellenorzes utan es legeloszor a wordpad-be toltve nezem meg. ETC. Ellenben tudod-e hogy vannak olyan kullancsok amik a MimeOle-t hasznalo VBA (visual basic for applications) proggik? No az tenyleg virus, mert amikor kinyitod a levelet akkor indul el benne az autoopen makro. Mar ez se zavar nagyon, mert a lyo oreg 486-omra tettem linux-ot es elore toltam tuzfalnak a win ele, hogy megvedje. A fetchmail amikor leszedi a levelet az mbox-jaimrol akkor szepen meghiv egy lyo kis hazgyari perl scriptet ami kimeteli ezeket az autorun izeket a levelbol... Hat kezdek atmenni paranoidba, megvallom. kicsit eszement dolog hogy otthon legalabb olyan combos tuzfalakat kell telepitenie az embernek, mint amilyeneket nagycegek telepitenek.
Előzmény: Törölt nick (-)
Vanek Creative Commons License 1999.03.08 0 0 1
Továbbá a Y2K elleni védekezésül 1999 dec. 31-én a HAPPY99.exe-t átnevezni HAPPY2000.exe-re. :))

Vanek -az elorelátó-

zuzmo Creative Commons License 1999.03.08 0 0 0
Köszi.

zuzmó

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.08 0 0 topiknyitó
EZ ITT MOST NEM VICCBŐL VAN!

Pár hete egyik e-mailben kaptam egy HAPPY99.EXE nevű programot (kereken 10.000 bájt). Szép színes tüzijáték, de emellett egy új interneten terjedő vírus! Kárt nem okoz, de néhány fájl lecserélésével eléri azt, hogy minden elküldött üzenetedhez hozzáfűzi magát, így terjed tovább anélkül, hogy tudnál róla. Csak a Windows felhasználókat érint, más rendszereken nem működik. A Windows system könyvtárában kell turkálni egy kicsit. Ha találsz olyat hogy WSOCK32.SKA, akkor már nálad is van ilyen vírus!

A leirtása egyszerű:
SKA.DLL: letörölni
WSOCK32.DLL: letörölni
WSOCK32.SKA: átnevezni WSOCK32.DLL-re.

És többet nem elindítani a HAPPY99-et! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!