Keresés

Részletes keresés

CSerfa Creative Commons License 2001.11.28 0 0 159
Alomhajós, nem megy ez neked. Nem ismered a Bibliát és a tisztességet sem.
Minden maradt a régiben köztünk, sőt a szakadék nőtt inkább köztünk.

Hogy te miket álmodsz, semmi közöm hozzá, álmaid meg hamisak. Nem vagy te vén, nem is leszel a gyülekezetben vén, sem próféta, azt sem tudod, mit beszélsz.
Te nem több vagy álmaiddal, hanem kevesebb. Gyógyszer kéne neked, barátom! Micsoda dolog kérkedned álmaiddal, ha ellentmondanak a Bibliának? (Én a Bibliából idéztem, elég az eked, mert az én kijelentéseimhez neked semmi közöd). Hogy kinek milyen kijelentései, temészetfeletti élményei vannak, dedós dolog ezen vitázni, bizonykodni, versengeni.
Annyit mondok, megbuktál, csúfosan megbuktál Isten előtt, és előttem, mert én tudom rólad, hogy hamis vagy! Ezt állítom rólad Isten és ember előtt! Ha te nem vagy hamis, én vagyok hamis, egész életem hamis, mindenestől.
Ha te nem lennél hamis, ilyesmit te nekem soha nem írtál volna. De megírtad, de nem egyszer írtál! Megbuktál, barátom!

Ilyen hangnem persze illik hozzád, de, hogy ennyire gyerekes lennél, hogy versengesz egy emberrel, kit nem is ismersz, mert reméled, tán volt valami igaz élményed? Azt hiszed, csak neked vannak? A te élményeid kevesek. Ha igazak lennének is kevesek lennének, de, ha igazad lenne, akkor nem mernél így beszélni. De mertél!/b> Megbuktál.

Tiszta víznek itt az én hitem rólad:
Meggyőződésem, hogy a Biblia Istenéhez semmi közöd, hitbeli tisztességed nincs, Istent nem félsz, embert nem becsülsz. A te istenedhez semmi közöm, ha te olykor leírod Jézus nevét, akkor is csak versengesz. Jézus Atyjához semmi közöd, én így hiszem. Hitben becstelen vagy, hogy mered a Bibliából kiolvasott, nem is értett részeket beleszőni zavart elméd képzelgéseibe, vagy hitető szellemek rabja vagy és gonoszságodé. És irígyled a tisztát, az istenest. Én láttam már nálad különb látó, meg álmodó embert, nem is egyet, anyám majd' tíz évig ápoló volt a pszichiátrián.
Itt a tiszta víz. Tessék!

Álmaidhoz semmi közöm, amit ellenem próbálsz tenni, ellened fordul, jó mértékkel, megnyomottan, engem el nem érsz. Megbuktál.
Hogy én mit merek ahhoz is semmi közöd, gyerekes fenyegetőzésed el nem ér, ha mesterkedsz ellened fordul, hozzám nem is közelít. Velem semmire nem mész, szvsz te jössz, mész, akár el is tűnsz, rám nem hatsz, hiába pattogsz, ködösítel, mit sem számít. Isten tesz igazságot köztem és közted, ahogy már tett is, rohamosan nőnek terheid, a hamis prófétának igen rossz a sorsa. Ha meg nem tudod, mit beszélsz, tán gyógyszer segítene rajtad.
Ha így maradsz, én ugyan el nem térek fentiek megvallásától, és gondolom, néhány év elég lesz, hogy kiderüljön, melyikünk a hamis. Én bizony kivárom, vagy inkább mit sem törődök veled, hozzád semmi közöm. De hitbeli dologban, ha az enyémről van szó, én kész vagyok megfelelni neked is, és bizony, semmi esélyed velem szemben. De te még vitázni sem tudsz, gyerekes versengéssel, ködökkel jössz, mintha érne valamit a te álmod (én bizony elhajtom, aki apostoli tanítás ellen mond). Ha meg olvastad volna, mit írtam hitem kialakulásáról, nem dicsekednél nálam a te álmaiddal. Mert ... mi közöd hozzá.

Rólad egy kis vélemény, meg egy kis jövőkép:
Gyümölcstelen, tiszteletlen, semmirekellő, gyalázatos ember vagy, saját életed és élvezeteid rabja, ki embert nem becsül, Istent nem fél. Szégyelld magad, hogy rámszálltál.
A Fórumhoz sem vagyok nőve, ha aljasul jössz utánam, mint tetted, ... szóval szemét-szemét ember vagy!
De rólad szól ám a Biblia! (Na nem név szerint, nehogy felújd magad!) Illesz hozzám, a te mocskolódásod nekem dicséret! Nem félek tőled, nem állok félre hit dolgában, téged tudtomon kívül is, erőfeszítés nélkül is leverlek erkölcsileg, életemmel, Bibliaismerettel, Isten ismeretével, tanúsággal, holott nem is kerestem veled semmilyen versenyt. Hitben erőtlen voltál, sőt, szinte semmi hitedet hamissággal, meg ködökkel pótolod, mert szenvedsz a nálad különbtől. Ez vagy, mióta csak ismerlek a neten, butaságokat gondoló és álmodó.
Érzed ezt te is, szenvedsz is ettől, meg tőlem, tapadtál volna hozzám, de én leráztalak. Erre lám, belém is akadtál féktelen irígységeddel.
Álmaidat betegségnek vagy rosszabbnak tartom, neked tisztességet nem adnak, sőt! A józanság ellenmond az álmodozásnak, és te próféta hivatalába becstelen gyakorlataiddal be nem kerülsz (te sohasem kerülsz)! Csak legfeljebb a hamis próféta szerepébe, ahol bizony más nagyon is találtatsz.
Életed csapnivaló, gyümölcseid nincsenek, csak a duma, gondolataidon kívül semmi tanúságod, gondolataid meg egyenesen istentelenek. Fel sem fogod a másik embert! Sem az ő Istenét!
Hamis vagy, megbuktál. Cigi neked (ha már dohányzol). Vagy ciki.

Kell-e még tiszta víz?

CSerfa

Előzmény: alomhajos (158)
alomhajos Creative Commons License 2001.11.28 0 0 158
Cserfa!

Először is öntsünk végre tiszta vizet a pohárba mert elég volt a "te istened, én istenem" pofátlan kijelentéseidből amit mindenkire ráköpsz aki nem ért veled egyet. Az én Istenem az Aki Jézus Krisztusnak az Atyja s Aki Hénochnak, Ábrahámnak, Izraelnek, Mózesnek, Illésnek és még megannyi prófétának és fehérszőrű báránynak is az Istene, Atyja. Ezt nemcsak, hogy tudom, hanem egy olyan álomban kaptam határozott kijelentésként saját magamra amelyben Hénochot és Mózest is láttam. Voltak még más álmaim is és születésem előtt volt más hívő embernek is álma Istennel amely rám vonatkozott és mindezt igazolja, de legyen ennyi elég: döntsd el végre, hogy akit én Atyámnak vallok, az a te Istened-e vagy nem. Ha pedig igen, akkor ezentúl ne merd egyik hívőnek vagy kereszténynek sem alattomos módon azt sugallni vagy meghatározni, hogy nem ugyanaz az Istene mint Krisztusnak, hacsak erre nem kapsz az Atyától határozott kijelentést, különben csak megbotránkozást keltesz annak az embernek a lelkében és azért felelned kell! Olvasd el figyelmesen amit írtam, ne mondd, hogy nem kaptál megfelelő figyelmeztetést!

A többiről pedig:

hamisan és tévesen kiforgatod a Bibliát és erre már másodszor hívom fel a figyelmedet. Beképzelt, farizeusi gőgődtől elvakultan OLYAN DOLGOKRÓL ÁLLÍTASZ TÉVESET AMIRŐL NINCS KIJELENTÉSED!, ezt pedig pontosan tudom rólad. Nem kell, hogy higgy nekem, mert elég, ha a Bibliával állítalak szembe és ugyszintén másodszor történik meg, hogy téves tanításoddal az Írásban próbálsz ellentmondást támasztani:

"János 4.
2. Az Istentől származó lelket erről ismeritek fel: minden lélek, amely megvallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentől van.
3.S minden lélek, amely nem vallja meg Jézust, nem az Istentől való, hanem az antikrisztusé, akiről hallottátok, hogy eljön, és most már a világban is van."

Ez világos beszéd, tisztán le van írva! Az a rész amit te idéztél arról szól, hogy a démonok felismerik ugyan a Fiut, de lélekben nem tartoznak Őhozzá, nem vallják őt Megváltójuknak és NEM! dícsérik az Urat (mint ahogyan te állítottad). A másik rész pedig (főleg amit aláhúzok), "Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban" nem a démonokról szól és a Sátánról, hanem a bűnős lelkekről akik az alvilágba kerültek.

Végezetül: jól vésd az eszedbe, hogy nem fogok békén hagyni neked, ha látom, hogy tévtanításaiddal túllépsz egy olyan határt amellyel mások lelkébe, hitébe gázolsz.

áh.

Előzmény: CSerfa (156)
birs Creative Commons License 2001.11.28 0 0 157
Kedves Misi!

Nem, azért vontam őket felelősségre, hogy össze-vissza magyarázkodnak, és közben kerülő úton sértik az erőszaknélküliség törvényét. (NE ÖLJ)
(mások persze más miatt sértik)
És itt nem az egyszerű keresztényekről nyilvánítok véleményt, hanem a "bibliatudós" "szakemberek" közötti TENDENCIÁRÓL, amelyben magyarázzák az egyszerű embernek a bibliát. EZEKET az embereket vonnám felelősségre. Nem kell magadra venni mindig amit írok.

Már többször megkértelek, hogy LEGALÁBB az Újszövetséget olvasd el, hogy tisztábban láss! De Te sajnos azt válaszoltad, hogy szerinted nincs értelme elolvasni a Bibliát. Ezek után természetes, hogy az információidnak SEMMI köze Isten Ígéjéhez. Ezért érted félre a „Ne ölj” parancsolatot is, és ezért nem tudod, hogy az egész Biblia az Engesztelésről szól! Arról, hogy „csaknem minden vérrel tisztíttatik meg a törvény szerint, és vérontás nélkül nincsen bűnbocsánat.”!!!

Ha Isten előtt utálatos lenne az állatok megölése, akkor Káin ajándékát fogadta volna el Isten - és nem Ábelét! De fordítva történt. :O) Amikor Ábel vitt „az ő juhainak első fajzásából és azoknak kövérségéből”, akkor „tekinte az Úr Ábelre és az ő ajándékára”. Káin pedig „a föld gyümölcséből” vitt Istennek, amire NEM Isten válaszolt, hanem sátán. Ezért telt meg Káin testvérgyűlölettel, és ölte meg Ábelt!

Mert Isten szerint Káin áldozata csak varázslás volt, mivel ő figyelmen kívül hagyta az isteni tényeket, kijelentéseket! Ábel istentisztelete viszont pozitív volt hiszen ő az Isten és ember közötti viszonyt a tényleges valóságnak megfelelően értékelte! Ábel ugyanis ELFOGADTA azt az isteni kijelentést, hogy az ember BŰNÖS, és a bűnök választják el Istentől!

Ábel a Megváltás szükségességének tényéből indult ki. Ő hitt abban, hogy az Istennel való kapcsolatba kerüléshez, a Vele való életközösséghez olyan engesztelő áldozatra van szüksége, amely elfordítja személyéről, életéről - Isten haragját. Ábel NEM bűnös természetét és céljait akarta Istenre kényszeríteni vallásossága által - hanem feltétel nélkül alávetette magát Isten akaratának, törvényének!

Az Isten igazságának való alávetettség az IGAZI istentisztelet alapfeltétele. Az ember ezen az úton érheti el üdvösségét és végső boldogságát.
Azokban a vallásokban, kultuszokban, ahol az Ige és a Szent Szellem háttérbe van szorítva - sőt azzal ellentétes tanokat, eszméket hirdetnek, ott a vallásos magatartás központi tartalma a varázslás.

Káint is azért nevezhetjük varázslónak, mert akaratát Isten akarata FÖLÉ emelte.
Ezzel szemben Ábel azért lett igaz ember, mert a kijelentés alapján rendelte alá magát Isten akaratának.

Ábel és Kain példájából láthatod Te is, hogy a „Ne ölj” parancsolat, a Biblia Istene szerint NEM az állatok megölésére, hanem az emberek meggyilkolásának tilalmára vonatkozik!!!.

Az igaz, hogy "Jó nem enni húst és nem inni bort, sem semmit nem tenni, a miben a te atyádfia megütközik vagy megbotránkozik, vagy erőtelen." De ez az Íge SEM támasztja azt alá, hogy Isten tiltja a húsevést!

Ugyan ez vonatkozik a következő Ígére is: "Annakokáért, ha eledel botránkoztatja meg az én atyámfiát, inkább soha sem eszem húst, hogy az én atyámfiát meg ne botránkoztassam."
Ha pl. Veled vacsoráznék, akkor a KEDVEDÉRT hajlandó vagyok lemondani a húsételekről, mert nem szeretném, hogy megbotránkozzál. :)
Érthető?

Noénak azt mondja isten, hogy egyen húst mert engedélyezi (itt írta valaki a topicon), akkor a "ne ölj" általános, mindenkire kiterjedő szabálya noéra nem érvényes, tehát megváltozott a szabály.
Nem?

Nem. Én is írtam Noéról. Mert a Biblia szerint az özönvíz után engedte csak meg Isten az embereknek, hogy húst egyenek. Talán azért, mert teljesen megváltozott az éghajlat is, és így sokkal gyérebb lett a növényzet is a földön.

Nagyon szépen levezetted, hogy Te miért nem eszel húst. Bár én olyat sose írtam, hogy egyél. :)
De értsd már meg, hogy Te teljesen másképp értelmezed a Bibliát, mint egy keresztény, vagy egy zsidó. :O)

Viszont korábban ezt írtad: "Jézus világosan megmondja, ha halott húst eszünk mi is halottak leszünk." Erre én megkérdeztem: "HOL??? Én EGY ilyen Ígét SEM olvastam még a Bibliában!"
Sajnos NEM válaszoltál! Ezért most ÚJRA megkérdeztem? HOL, és KINEK mondott ilyet Jézus???

Üdv,
Ildi

Előzmény: Törölt nick (155)
CSerfa Creative Commons License 2001.11.27 0 0 156
Alomhajos,
A te istenedhez nekem semmi közöm, az én Istenemet te nem ismered (köztünk semmi sem változott). De a Bibliát sem ismered, így butaságokat írtál, távol vagyok én a tévtanítástól, minden bibliai, amit írtam.

Fórumtársak kedvéért megmutatom részletesebben

Ördögök Jézust Isten Fiának vallják:
Márk. 1.24 És monda: Ah! mi dolgunk van nékünk veled, Názáreti Jézus? Azért jöttél-é, hogy elveszíts minket? Tudom, hogy ki vagy te: az Istennek Szentje.
Luk. 4.41 Sokakból pedig ördögök is mentek ki, kiáltozván és mondván: Te vagy ama Krisztus, az Isten Fia!, stb.

Minden teremtmény valjja, hogy Jézus Krisztus Úr és meghajolnak Jézus nevére:
Fil. 2.10-11 Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
Tehát minden térd, Sátán térde is, akárhol is van. Meg az összes gonosz szellem, meg démon meg minden lény térde hajol Előtte, és mind-mind valjja, hogy Ő Úr. Ez van a Bibliában.

Ez alól csak az ember kivétel:
Zsolt. 10.4 A gonosz az ő haragos kevélységében senkit sem tudakoz; nincs Isten, ez minden gondolatja.
vagy Zsolt. 14.1 Az éneklőmesternek; Dávidé. Azt mondja a balgatag az ő szívében: Nincs Isten. Megromlottak, útálatosságot cselekedtek; nincs, a ki jót cselekedjék.
stb.

Tehát állításom igazolt, ha a Biblia igaz, az ördögök, minden gonosz angyal, sőt Sátán is leborul előtte (térdet hajt), és vallja, Jézus Krisztus Úr. Kijelentéseimhez neked meg semmi közöd, ide elég a Biblia. Ha ember, vagy kijelentés, vagy akár angyal is apostoli tanítás ellen szól, én bizony elhajtom, nem törődöm vele.

Alomhajos, ha kötekedni akrasz, olyasmiben kötekedj, amihez értesz. Ha a Bibliát elolvasnád párszor, jót tenne néked. És jó lenne, ha kerülnél engem, mert köztünk semmi nem változott.
Én itt gőgösensem, máshogy sem bántottam senkit, ha te fogadkoztál is ellenem, még a te fogadkozásod szerint sem adtam okot, hogy kötekedj.
Rosszindulatod meg minden képzeletet felülmúl, én éppen a tévtanok ellen szoktam fellépni, éppen a Biblia szerint (vizsgálva, mire jutunk, ha a Biblia igaz). Te borítod fel e topic rendjét, hogy kötekedhess, hogy valami elégtételt vehess, vagy mi, és ennek érdekében bibliaellenes butaságokkal próbálod tévelyíteni a Fórum-társakat.
Nem kéne ezt!

Én a békességért, de legalább egymás békénhagyásáért írtam, nem ignoráltalak, de, ha nem szállsz le rólam, megteszem. Vagy megismétlem rólad szóló megvallásomat. Kész vagyok megvédeni hitemet, elhatárolni magam a nem hozzám illő embertől, nem bántam veled kapcsolatban sem semmit, ha még egyszer előáll, ami előállt köztünk, akkor még egyszer meglesz, ami megvolt. Inkább szálljunk le egymásról, tán a többiek békessége megérne ennyit!
A békességhez viszont azzal neked fel kéne hagynod, hogy engem kiigazítanál, ahogy én sem igazítgatlak téged. Én nem ismerem a te Istenedet (lásd, most nagybetűvel írtam, meg ne sértselek), te sem ismered az enyémet. Köztünk semmi egyesség nem lehet, így minden hozzám szólásod úgy látom csak kötekedés. Hagyj hát fel vele, én nem változom ilyesmiben, így velem semmire nem mész. Én is felhagytam a veled való béküléssel, nem is igazítgatlak, mutogatva tévelygéseidet, elég széles a Fórum, el kéne férnünk egymás mellett!

CSerfa

Előzmény: alomhajos (154)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.27 0 0 155
Kedves Birs!

"Már pedig felelősségre vontad a keresztényeket, hogy miért nem vagyunk vegetariánusok. :O)"

Nem, azért vontam őket felelősségre, hogy össze-vissza magyarázkodnak, és közben kerülő úton sértik az erőszaknélküliség törvényét. (NE ÖLJ)
(mások persze más miatt sértik)
És itt nem az egyszerű keresztényekről nyilvánítok véleményt, hanem a "bibliatudós" "szakemberek" közötti TENDENCIÁRÓL, amelyben magyarázzák az egyszerű embernek a bibliát. EZEKET az embereket vonnám felelősségre. Nem kell magadra venni mindig amit írok.

Idézetek ide:
"Jó nem enni húst és nem inni bort, sem semmit nem tenni, a miben a te atyádfia megütközik vagy megbotránkozik, vagy erőtelen."

"Annakokáért, ha eledel botránkoztatja meg az én atyámfiát, inkább soha sem eszem húst, hogy az én atyámfiát meg ne + botránkoztassam."

Nem elég egyértelműek ?

"Légy nyugodt, ha EZT akarná, akkor mi is azt ennénk."

NEKED MIKOR mondta?

"Aki pedig válogat az Ígák között az éppen Te vagy - nem a keresztények!"

Nem válogatok. Éppen ez az.
Világosan szól a mondat: "NE ÖLJ". Nincs ott hogy állatot lehet, szomszédot, ha felidegesít akkor lehet, mert nincs mögötte semmilyen kivétel. Márpedig ha egy állat húsát megeszem, akkor le kell ölni, ha pedig megveszem a boltban, akkor részt vállalok a lelöléséből.

"A tízparancsolat SOHA NEM változott meg. Nem értem honnan veszed ezt is???"

Ha Noénak azt mondja isten, hogy egyen húst mert engedélyezi (itt írta valaki a topicon), akkor a "ne ölj" általános, mindenkire kiterjedő szabálya noéra nem érvényes, tehát megváltozott a szabály.
Nem?

"Amit egyszer kimond, az örökre úgy marad."

A kérdés csak az, ki hogyan értelmezi biblia mondatait.

"Szerintem az agyvelőből is ki lehet mosni a vért, bár én azt nem szoktam venni."

Próbáld meg.

„Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik.” Mivel én hívő vagyok - hitben erős, ezért eszem húst is, nemcsak zöldséget.

LÁTOD? Máris másképpen értelmezem ezt a mondatot, és lehet hogy ebben te tévedsz.
Az én értelmezésem:

"Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik(ITT PONTOSVESSZÓ ÁLL, TEHÁT A MONDAT ÉRTELME ÍGY FOLYTATÓDIK:), és ugyanez a némely ember azt hiszi, hogy a hitben erőtlen pedig zöldséget eszik." (Vagyis azt HISZI a "némely ember", hogy aki zöldséget eszik, az hitben erőtlen kell hogy legyen.. hogy aki hitben erőtlen, csak zöldségevő lehet... és ha ő zöldséget eszik, akkor csak hitben erőtlen válhat belőle, semmi más)

Látod a különbséget?
Ebben az értelemben még a fordítás is helyes.

Furcsa lenne nyelvileg ha így hangzana (merthogy a mondatban a "NÉMELY EMBER"RŐL van szó, mert ugye nem csak úgy csapongva fecsegünk valamiről): "némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik.. ja, most jut eszembe, aki meg zöldséget eszik, hitben erőtlen.."
Szóval ez nekem kissé fura lenne. Azt hiszem az én értelmezésem ebben a kérdésben a helytálló.

És ez csak egy kis szakasza a bibliának. Ezt is többféleképpen lehet értelmezni.

Előzmény: birs (151)
alomhajos Creative Commons License 2001.11.27 0 0 154
Hello Cserfa!

"Holott (ha a Biblia igaz) gőzük sincs róla, milyen is lehet tényleg a szellem, gonosz angyal, levegő-(menny)beli hatalmasságok, gonoszség erői, stb. Vagy Sátán. Úgy rajzolják, mintha ezek utálnák, szidnák az Urat. Fogalmuk sincs róla, hogy ezek dicsérik az Urat. Sátán is! Hogy nem garancia valaki istenességére, hogy dicséri az Urat (bizony, Jézus Krisztust), mert éppen az van a Bibliában, minden lélek (szellem) dicséri az Urat. Bizony, ha ez igaz, még Sátán is!"

A szellemvilágban a Sátán (vagyis akit annak neveznek) tartja magát a világ urának és nem dícsér senki mást - még megtévesztésből sem. Ha a Sátánról és a szellemvilágról nincs kijelentésed, akkor ne próbálj a Bibliából áttételes magyarázatokat ráhúzni, mert ez csak tévtanítást szül!

áh.

Előzmény: CSerfa (153)
CSerfa Creative Commons License 2001.11.27 0 0 153
Kedves Pelgrim!

Köszönöm írásodat!

Most csak magamról írok, mert leírom, rám milyen hatással volt, mikor újjászülettem.

Amíg nem születtem újjá (azaz egyszerűbb szóhasználattal nem jutottam a Jézusban való hitre, még egyszerűbben, amíg hitre nem jutottam), addig a Bibliát hiába olvastam, tele voltam fenntartásokkal, ellentmondásokat láttam, összefüggéstelen dolgokat, stb.
Mikor hitre jutottam, vele a Biblia is igazzá vált (ha nem is minden részét tudom elmondani, ahogy ismereteimnek sem. Mert van kibeszéhetetlen ismeret, mert vannak szellemi dolgok, miket nem lehet leírni csak hasonlatokkal, és úgy is csak nehézkesen).
Mielőtt hitre jutottam, becsültem Jézust. De nem hittem Benne. Nem hittem, hogy Ő keze munkája az ég és a föld, hogy szavával tartja fenn ezeket, hogy esztendei el nem fogynak, hogy Ő a Seregek Ura, aki egészen megkapta az ítéletet, és ez az ítélet olvasható a Jelenések könyvében. Fel sem fogtam, hogy Jézus örökké áldandó Isten, akinek a közelsége egyszerűen megölné a mostani, testi állapotban levő embert ... stb.
Csak, mint jó emberről, meg legendahősről, a héroszok egyikéről, úgy gondolkodtam felőle. És azt véltem, Jézus mellett is Istenhez kerülhetek. Hogy nem is lényeges tulajdonképpen a dolog.
Más szóval fel sem fogtam, hogy addig, amíg nem hittem Benne, számora hiába halt meg Krisztus!

Kettőnk különbségéhez kis megvallás:
Ő azt mondta, beszéde el nem múlik!
Azt mondta, eljő a Szentlélek, és eszébe juttatja tanítványainak, miket mondott. És elvezet minket minden igazságra.
János természetesnek tartotta, hogy a kenet, mely bennünk van, mindenre megtanít.
Péter meg azt, velünk isteni természetet közölt Isten.
Ha Jézus nem hazudott, beszédeit ma is eszünkbe Juttatja Isten Szelleme! (Én ennek tanúhja vagyok!)
Ha Jézus nem hazudott, beszédei el nem múlnak! Ha Ő ég és föld Ura, akkor Neki gondja van arra, hogy ne ferdítség el a Bibliát, mert támaszt embereket, akik helyrerakják, mert támszt embereket kik hitre jutnak, az apostolokéval egyenlő drága hitre. Mindig is így volt,és addig így lesz, míg el nem jő a teljesség. Mert Isten munkál az egyházon, tisztogatja és a rosszat lemetszi, a jót erősíti, áldja, megtisztít minket (helyreállítja az emberek hamisságait), szóval Isten él és munkálkodik.
És ha ezek (vagyis a Biblia) igazak, akkor Isten És nem hagy elveszni senkit, egyetlen egy embert sem, hanem csak a veszedelem fiát (fiait).
Szóval egy keveset megtart. Míg a sokaság, akik a széles úton mennek a veszedelembe, elveszik.
Szvsz nem lehet Jézus mellett, magunkválasztotta, nekünk tetsző úton Hozzá menni, ez a legnagyobb tévedése a keletieknek.

A jógával meg az a baj, szellemi gyakorlat a célja, ami tisztességet ad teremtett dolgoknak, köztük az ember szellemének. Ha működik (mert éppen a szellemi a cél), akkor Jézus nélkül működik. Mert aki nem az ajtón megy be, azzal gáz van, és nekünk Jézus az ajtó.
Volt egy régi mágus, aki varázslással még Istent közelébe is jutott, hallotta Őt, megtudta akaratát, szándékait. Varázslással. De mikor megnyílt a szeme, és elhagyta varázslásait. Bálám volt ez az ember. Én nem tagadom, lehetnek szellemi élményei a jógázónak, a mágusoknak, meg a testgykorlóknak (Pál is említ ilyeneket).
De a testgykorlásnak kevés haszna van), míg a szellemet gyakorlás halálos vétek! Mózes legalábbis halálra adatta a varázslót, a halottidézőt, stb. Bálám is fegyvertől veszett el, kemény vétekkel nyakában. Mikor rájöttek az emberek (a Biblia szerint), hogy Isten él, hogy Jézus a Krisztus, első dolguk volt okkult könyveiket jól elégetni (mert az okkult nem hiszi, hogy Jézus a Krisztus (legfeljebb mondogatja), hanem maga keres valami szellemit).
Szóval sem sem szellem, sem akarat nem élhet Jézus nélkül (a test meg elveszik gyalázatban), csak hitető szellemek kápráztatása ez.
Csak emberrel lehet megtenni ezt a játékot, akik erre fogékonyak, nézd csak meg, mennyire elszellemesdiződött (saját szóm :-)) az egész világ. Lassan a vízcsapból is szellemek folynak, meg mágusok, meg démonok, meg mittomén mi. Holott (ha a Biblia igaz) gőzük sincs róla, milyen is lehet tényleg a szellem, gonosz angyal, levegő-(menny)beli hatalmasságok, gonoszség erői, stb. Vagy Sátán. Úgy rajzolják, mintha ezek utálnák, szidnák az Urat. Fogalmuk sincs róla, hogy ezek dicsérik az Urat. Sátán is! Hogy nem garancia valaki istenességére, hogy dicséri az Urat (bizony, Jézus Krisztust), mert éppen az van a Bibliában, minden lélek (szellem) dicséri az Urat. Bizony, ha ez igaz, még Sátán is!
Az emberek meg szintén dicsérik az Urat, legtöbbjüket nem is zavarja, hogy sematikusan, rossz ismeret szerint. Azaz még az ördögök istentiszteletére sem jutottak el.
De hát hiszik esetleg, hogy Isten az egy Isten. Jól teszik, de ez kevés, mert az ördögök is hiszik ezt. És rettegnek, hiába hisznek Istenben, hiába dicsérik az Urat! Rettegnek!
Aki dicséri az Urat, és hiszi, hogy Isten az egyetlen egy igaz Isten, sőt, aki mondogatja is, hogy Jézus Isten Fia (mert ezt ördögök is mondták)az még nem különb az ördögöknél. Még nem több a hite az ördögöknél. Valami más is kell oda! Újjá kéne születni, venni Isten Szellemét és szellemmel megfeszíteni a testet. És az újjászületett ember meggyűlöli a maga lelkét is, mert felfedezi (ha a Biblia igaz), hogy az ember lelke is Isten ellen harcol. Nem is való neki már, mint alávetettség, megfeszítés.
De ez sem nehéz ám, mert a szellem összehasonlíthatatlanul nagyobb a léleknél, így könnyű a dolog, sőt, gyönyörűség (mert Istennek olyan dolgai vannak, amik szinte kifejezhetetlenek, tényleg annyi hálával telik el az ember, hogy ...)

Szóval kb. fentiek miatt is különbözik a mi hitünk. Ne haragudj, nem kérkedésből írom, de úgy vélem, voltam a te helyzetedben, sőt, mikor úgy voltam, túl is tettem minden ismerősömön szellem-ismeretben (habár nem kutattam semmi rejtett tant).

De én bizony hitre jutottam (látod, magamról azt írom, addig nem voltam hívő) és megértettem, a Biblia igaz. Szó szerint (legfeljebb nem értjük), mert, ha ember téved, Isten helyreteszi.

Stb.

CSerfa

Előzmény: pelgrim (145)
udvari Creative Commons License 2001.11.27 0 0 152
Kedves Pelgrim !

Én hit a Bibliai hitet értem !

Mert ugyi sokféle lehet de az a hit ami megtart azt az Isten adja !

Nos aki kétségbe vonja a második halál (kénköves tó) és a sátán létezését az hitetlen mert nem hiszi az Úr Jézus beszédeit !

Akkor hogyan is hihetne benne ha nem hisz neki !

Mert ugyi a démonok is hisznek azt mégia annyi nekik !

Szia

Előzmény: pelgrim (149)
birs Creative Commons License 2001.11.27 0 0 151
Kedves Misi!

Nem vetek meg senkit, amit megvetek, az a következetlen részrehajlás, vagyis: "azt veszek ki a bibliából, és azt tartom be belőle, ami nekem tetszik".

Már pedig felelősségre vontad a keresztényeket, hogy miért nem vagyunk vegetariánusok. :O)
Erre idéztem Neked az Újszövetségből azt, hogy Isten NEM akarja, hogy zöldségeket együnk. Légy nyugodt, ha EZT akarná, akkor mi is azt ennénk.
Aki pedig válogat az Ígák között az éppen Te vagy - nem a keresztények!

Jézus világosan megmondja, ha halott húst eszünk mi is halottak leszünk.
HOL??? Én EGY ilyen Ígét SEM olvastam még a Bibliában!

Most nem állok neki kigyűjteni a szócikkeket, azt hiszem jobban ismered az erre vonatkozó írásokat, mint én. És feltételezem, nem akarsz ködösíteni ezekben a kérdésekben.

Pedig jól tennéd, ha „kigyűjtenéd”, mert én NEM ismerek EGY olyan Ígét SEM, ahol „Jézus világosan megmondja, ha halott húst eszünk mi is halottak leszünk.” :O)

Azt köszönöm, hogy nem feltételezed rólam, ködösítek ezekben a kérdésekben, de TÉNYLEG NEM TUDOK ilyen Ígékről a Bibliában.

A tízparancsolat MELYIK pontjai változtak meg még az özönvíz óta?
A tízparancsolat SOHA NEM változott meg. Nem értem honnan veszed ezt is???

Nem ismerem annyira a sztorit (bár menyasszonyom most ír átfogó dogát az özönvíz-körről (ez más vallásokban is megjelenik)), de feltételezem istenről hogy NOÉNAK engedte meg, azt is csak időlegesen. Ha nem így van, erről ne nyissunk vitát, de ez a véleményem.

Pedig jobban tennéd, ha foglalkoznál végre a Bibliával is, ha jót akarsz magadnak!!!
Különben NEM időlegesen engedte meg Isten Noénak a húsevést. Isten NEM szokott semmit időlegesen megengedni. Amit egyszer kimond, az örökre úgy marad.

Aha, akkor ezek szerint amelyik állatot leölték, akkor abban egy szem vér sincs, még a hajszálerekben sem ugye? Meglepő. Főleg, amikor kisütik az agyvelőt... Pedig ott aztán van pár erecske..
Bármilyen meglepő, ha rendesen ki van véreztetve egy állat, és otthon gondosan kiáztatjuk, akkor abban már nem marad vér. Szerintem az agyvelőből is ki lehet mosni a vért, bár én azt nem szoktam venni.

Mégegyszer nem a vegetáriánussággal/húsevéssel van gondom, hanem azzal, hogy olyan szabályokat tartok be, amiket a legkisebb erőfeszítéssel be tudok tartani, a többit "valahogy elfelejtem".
Engem egyáltalán nem zavar, hogy Te mit eszel, és mit nem. Te kezdted el firtatni, hogy mi keresztények miért nem vagyunk vegetariánusok. Én meg bemásoltam Neked az ide vonatkozó Ígét: „Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik.” Mivel én hívő vagyok - hitben erős, ezért eszem húst is, nemcsak zöldséget.

A hozzáállással van gondom.
Miféle hozzáállással?

Neked is „jólét”!

Előzmény: Törölt nick (142)
birs Creative Commons License 2001.11.27 0 0 150
Kedves nikola!

Szerintem összetévesztesz valakivel. :) Mert engem SOHA nem nyugtalanított, hogy miért szereted „a felvágott,illetve a húsféleséget”.
Már megírtam egy másik topikban, hogy én is szeretem - de nem mindegyiket.

üdv:
Ildi

Előzmény: Törölt nick (141)
pelgrim Creative Commons License 2001.11.27 0 0 149
Kedves udvari !

Had mondjam neked, hogy nem vagyok hitetlen !

Van még rengeteg dolog amit elhiszek mert méltányosnak vagy helyesnek vagy jónak látom és képtelen vagyok bebizonyítani, tehát csak a hit marad hátra.

Vannak aztán olyan dolgok is amiről megvagyok győződve, azt már nem kell hinnem, az nekem bárhogyan is valóság. Ez természetesn nem jelenti azt, hogy én azt mind betudom bizonyítani, de mindamellet nem hiszem hanem tudom.

Hogyha pedig nem ugyanazt hiszem amit te, az még nem jelenti azt, hogy én hitetlen vagyok.

A mustármaggal kapcsolatos példabeszédben például Jézus nem az Őbenne vagy az Ő szavaiban való hítre célzott, hanem arra hogy hiszünk az Atya a Krisztus által belénk ültet képességekben.

"Az Úr beszéde örökre megmarad !"

Igen, csak nem a gyarló ember keze alatt !
Nem látod mennyi kárt tett az ember már csak a természetben is, ami ugyancsak az Isten teremtménye. A szentiás se kerülte el a (gaz)ember figyelmét.

üdv pelgrim

Előzmény: udvari (146)
udvari Creative Commons License 2001.11.27 0 0 148
Nem szoktam én győzködni senkit !

Valakinek van adva hallás, valakinek meg nincs. Nem az én dolgom eldönteni kinek van ,meg kinek nincs ,de szólnom köll ,azt aki érti érti, aki meg nem az meg nem !

Szia

Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.27 0 0 147
Kedves Udvari!

"hm nos azért megnézném az orcádat amikor a saját gyermeked pl mást szeretne apaként !
Nos remélem kezded kapisgálni !!!
Féltőnszerető Isten akinek a teremtményei vagyunk !"

Nem kezdem kapizsgálni. Mit akarsz velem megértetni? Kifejtenéd bővebben?

Előzmény: udvari (144)
udvari Creative Commons License 2001.11.27 0 0 146
Kedves Pelgrim !

Nos látod ezért mondtam hogy hitetlen vagy !

Az Úr beszéde örökre megmarad !

Előzmény: pelgrim (145)
pelgrim Creative Commons License 2001.11.27 0 0 145
Kedves CSerfa

Én is mondhatom azt, hogy mióta képes vagyok gondolkodni, olyan természetes volt Isten létezése mint a saját létem, - én vagyok, tehát Isten van. És az most is úgy van.

Jézus létezéséről se volt semmi kételyem és most sincs, csak sokkal később kezdtem kételkedni afelől, hogy valóban minden igaz-e amit oróla mondanak. Ezek a kételyek, nem a szeplőtelen fogantatásáról vagy a nagy dolgokról voltak, amiket végbevitt, hanem olyan dolgokról, hogy például mi is voltak az utolsó szavai a kereszten, vagy valóban azt akarta-e hogy imádjuk Őt ? Most megvagyok győződve, hogy a szentírásba sok hiba esett és az nemcsak véletlenül, hanem szándékosan is csonkítva és torzítva lett a több ezer év folyamán amióta létezik. Ezeknek a merényleteknek a legfőbb célja az volt, hogy a szentírást egy átláthatatlan sűrű ködbe borítsák, hogy elérhetetlen legyen a népnek. És valóban az nagyon jól sikerült.

Hogy én mit művelek, semmi különös, csak kutatok, keresem az igazságot, boldogságot, Istent. Az általad itt említett szöveg nekem ismeretlen, de ha elgondolkodom fölötte, úgy hiszem nem személyesen Názáreti Jézusnak szól, hanem a "Mennyei Atyának" akiről Jézus oly gyakran tanúskodik - és ha jól emlékszem Jézus valami ehhez hasonlót is mondott : „...az Atya és én egy vagyunk. Valóban, ahogy mondod, nagyon eltérő az Istentiszteletünk, de talán vannak közös vonások is. Ami az én vallásomat illeti talán úgy lehetne körülírni, hogy ez egy egyszemélyes egyház. Lehet hogy káromlásnak veszed ezt, de elhihet ez nem az, ez csak egyszerűen az én meggyőződésem.

Hogy milyen az én istentiszteletem, a jó ég tudja, de azt mégse lehetne mondani, hogy nem krisztusi. Szerintem minden ember Isten egyszülött fia és az egész emberiség Krisztus. Az is helyes, ha egy természetvallásnak nevezed, hiszen ez mind az emberi természeten belül van. Kétezer évvel ezelőtt a zsidók ilyen dolgok hallatára ruháikat hasogatták meg, és elegendő volt hogy Názáreti Jézust a kereszthalálra ítéljék. Lázítónak, bujtogatónak minősítették (és részben igazuk volt). Názáreti Jézus tanításában szerintem több olyan dolog van amit a vallásoktatók oly tévesen magyaráznak, az egyik legnagyobb tévedés Jézus egyik kijelentésére vonatkozik : „Én vagyok az út az igazság és az élet" Jézus ezzel nem azt akarta mondani, hogy csak Ő egyedül az út, igazság és az élet, hanem hogy az ÉN VAGYOK minden emberben az út az igazság és az élet. Ebből kifolyólag nem elegendő hogy felismerjük Jézusban a Krisztust és követjük, imádjuk Őt, hanem Krisztussá kell válnunk, és azt kifejezésre hoznunk.

Hogy miért nem lenne az én Istentiszteletem éppen olyan jó mindaddig míg senkinek se ártok vele azt nem értem.

Becsülöm azonban azt, hogy nem kívánsz embereknek megfelelni és hogy nem érdekel mit várnak el tőled, milyen is legyen a te istentiszteleted.

Többször próbálkoztam a bibliát olvasni de minden alkalommal csodöt mondott a kísérletem. Néhány fejezetnél tovább nem jutottam. Néhány helyen még meg is botránkoztam. Az újszövetség könyveit azonban többször végig olvastam, kivéve a János jelenéseket. Én úgy hiszem, hogy a bibliának nagy része nem nekünk lett írva, olyan részek mint például hogyan mosakodjanak a zsidók, vagy ki ütött kit agyon. Azonfelül már az említett csonkítások és torzítások következtében valószínű sokat veszített hitelességéből.

Nem hinném, hogy a keresztény élet kizárná a jogát, hiszen a joga nem eleve Krisztus ellenes. Amúgy is, ki vagy mi az a Krisztus ? Mindenkinek tele van vele a szája de még egy kielégítő magyarázatot nem hallottam róla, szeretném végre tisztázni a dolgot.

Javaslatod helyes, ezt szívesen elfogadom.

<>

Köszönöm, viszont kívánom, tulajdonképpen újonc vagyok, még alig van tapasztalatom, tehát elnézést, ha szörnyű badarságot írok.

üdv, pelgrim

Előzmény: CSerfa (129)
udvari Creative Commons License 2001.11.27 0 0 144
hm nos azért megnézném az orcádat amikor a saját gyermeked pl mást szeretne apaként !

Persze távol legyen !!!

Nos remélem kezded kapisgálni !!!

Féltőnszerető Isten akinek a teremtményei vagyunk !

Előzmény: Törölt nick (139)
pelgrim Creative Commons License 2001.11.27 0 0 143

Nagyon fontosnak találom, írtad : „..., alkalmat ad némi elmélyülésre." továbbá : „... közben elég sok lényeges dolog elojöhet." és : „..., a legtöbb "népi jámborsággal" címkézhető dolog nagyon is életképes."

A magyarázat hosszadalmas és nehézkes, talán unalmas is lenne. Röviden CSerfa -nak irt 113-as számú válaszomban említettem mire gondolok. Ha még többet akarsz megtudni róla az „Egy zarándok útja" címu könyvecskét ajánlanám, ismeretlen orosz író munkája, - egy valódi ékszer. Ha kívánod el is küldhetem neked e-mailben.

Előzmény: állati emlék (138)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.27 0 0 142
Kedves Birs!

"A ki eszik, ne vesse meg azt, a ki nem eszik; és a ki nem eszik, ne kárhoztassa azt, a ki eszik."

Nem vetek meg senkit, amit megvetek, az a következetlen részrehajlás, vagyis: "azt veszek ki a bibliából, és azt tartom be belőle, ami nekem tetszik".

Jézus világosan megmondja, ha halott húst eszünk mi is halottak leszünk.
Most nem állok neki kigyűjteni a szócikkeket, azt hiszem jobban ismered az erre vonatkozó írásokat, mint én. És feltételezem, nem akarsz ködösíteni ezekben a kérdésekben.

"Talán az is elkerülte a figyelmedet, hogy a vízözön óta Isten MEGENGEDI az embereknek, hogy NE csak áldozatként öljék le az állatokat, hanem ők maguk is fogyaszthatnak húst"

A tízparancsolat MELYIK pontjai változtak meg még az özönvíz óta?
Nem ismerem annyira a sztorit (bár menyasszonyom most ír átfogó dogát az özönvíz-körről (ez más vallásokban is megjelenik)), de feltételezem istenről hogy NOÉNAK engedte meg, azt is csak időlegesen. Ha nem így van, erről ne nyissunk vitát, de ez a véleményem.

"Így azokat az állatokat is tilos megenni a hívőknek, amelyek megfulladtak - hiszen azokban benne maradt a vérük."

Aha, akkor ezek szerint amelyik állatot leölték, akkor abban egy szem vér sincs, még a hajszálerekben sem ugye? Meglepő. Főleg, amikor kisütik az agyvelőt... Pedig ott aztán van pár erecske..

Mégegyszer nem a vegetáriánussággal/húsevéssel van gondom, hanem azzal, hogy olyan szabályokat tartok be, amiket a legkisebb erőfeszítéssel be tudok tartani, a többit "valahogy elfelejtem".
A hozzáállással van gondom.

jólét!

Előzmény: birs (140)
birs Creative Commons License 2001.11.26 0 0 140
Kedves Misi!

Éredekes módon a "hívők" közül elég kevesen emlegetik a vegetáriánusság igéit, pedig az összes, valamirevaló szentiratban benne találtatik. Márpedig én úgy vélem a biblia valamirevaló szentirat. Csak valahogy ez a TÖRVÉNY, illetve INTÉS, TANÁCS sorok elkerülik a hívők figyelmét. EZEKET MIÉRT NEM HIRDETIK a "hívők" ? Ezeket az igéket MIÉRT NEM imádják?
Furcsa nemdebár?
Ezzel kezdődik: "NE ÖLJ."


Rosszul tudod! Azért NEM vagyunk mi hívők vegetariánusok, mert a BIBLIA NEM erre buzdít minket. Íme:

„Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik.
A ki eszik, ne vesse meg azt, a ki nem eszik; és a ki nem eszik, ne kárhoztassa azt, a ki eszik. Mert az Isten befogadta őt.
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik. De meg fog állani, mert az Úr által képes, hogy megálljon.” (Róma 14, 2-4)

Talán az is elkerülte a figyelmedet, hogy a vízözön óta Isten MEGENGEDI az embereknek, hogy NE csak áldozatként öljék le az állatokat, hanem ők maguk is fogyaszthatnak húst. Kivételt képez a vér evése/ivása, bármilyen formában. Így azokat az állatokat is tilos megenni a hívőknek, amelyek megfulladtak - hiszen azokban benne maradt a vérük. Van is erről itt a Fórumon egy topik.

Üdv.
Ildi

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 139
Kedves Udvari!

Nem azt mondtam, hogy az első törvény a "ne ölj". Hanem azt, "Ezzel kezdődik: "NE ÖLJ"

Lehet hogy a két mondatom összeolvasható volt (azzal ami előtte állt), akkor bocsi.

SZERINTEM ezzel kezdődik: az ERŐSZAKNÉLKÜLISÉGGEL.

Hogyan is szerethetnék egyébként olyan valakit, akit még csak nem is láttam? (többek között ezért is szükséges az Élő Mester)

"..féltônszeretô Isten vagyok, a ki megbüntetem az Atyák vétkét a fiakban, harmad és negyed íziglen, a kik engem gyűlölnek"

Mellékesen ez az amiért nem tartom teljes értékűnek a bibliát MAI szemmel olvasva, mert akkor lehet hogy az akkori szinoníma-asszociáció rendszerben helyesen értelmezték ezeket a szóösszetételeket, de azok ma már értelmileg (a mai szórendszerünk miatt) nem felelnek meg, NEKEM legalábbis NEM.

LOGIKAILAG SEM stimmel (a bibliai) isten "tevékenysége". Hogyan büntethetne meg akárkit? Csak azért mert "mást szeret"?
Nincs "büntetés". Következmény van.
És ezzel több keresztény, nagy gyakorlattal rendelkező pap is egyetért.
Szó sincs bosszúállásról, meg hasonlókról. Istentől ezek igen távol állnak.

Előzmény: udvari (133)
állati emlék Creative Commons License 2001.11.26 0 0 138
Hááát, esetleg folytasd!
Előzmény: pelgrim (105)
udvari Creative Commons License 2001.11.26 0 0 137
Igen ha megszokásból úm vallásosságból teszünk dolgokat az nem ér semmit !

Ha hittel van akkor az már meg van ls ezekért pedig hálaadás jár az Úrnak !

De konkrét dolgot nem írtál így nem tudok konkrétan feleni de nem hiszem hogy vályozna a meggyőződésem !

Áldjon az Úr !

Előzmény: Törölt nick (136)
udvari Creative Commons License 2001.11.26 0 0 135
no én meg ezért mondtam csont hitetlen vagy ,mert nem hiszel az Úr Jézusnak ,mert Ő beszélt a kénköves tóról és a sátánról is meg a próféték is !

No viszont mi köze hívőnek hitetlenhez !

Részmeről lezárva !

Előzmény: pelgrim (134)
pelgrim Creative Commons License 2001.11.26 0 0 134
Kedves Udvari !

Azt nem értem, hogy imádásbol fakad az imádkozás, vagy imádás és imádkozás két különböz dolog ?

"az imádkozás az Isten imádásábol fakad"

Az égi királynőről most hallok először.

De még nem válaszoltál a kérdésemre, hogy hol van az a kénsavas tó és a Satán, ha nem kizárolag csak az ember tudatában ?

üdv pelgrim.

Előzmény: udvari (130)
udvari Creative Commons License 2001.11.26 0 0 133
hát nem egészen a Ne öljel kezdődik hanem így szól !

1 És Szólá Isten mindezeket az igéket, Mondván:
2 Én, az ůr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földérôl, a Szolgálat Házából.
3 Ne legyenek néked idegen isteneid én elôttem.
4 Ne Csinálj magadnak faragott képet, és semmi Hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5 Ne Imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az ůr a te Istened, féltônszeretô Isten vagyok, a ki megbüntetem az Atyák vétkét a fiakban, harmad és negyed íziglen, a kik engem gyűlölnek.
6 De Irgalmasságot cselekszem Ezerizíglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat Megtartják.

az Úr pedig ezt mondta

36 Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?
37 Jézus pedig monda néki: Szeresd az urat, a te Istenedet teljes Szívedbôl, teljes lelkedbôl és teljes elmédbôl.
38 Ez az elsô és nagy parancsolat.

Előzmény: Törölt nick (125)
udvari Creative Commons License 2001.11.26 0 0 132
hm meg van írva !

Timóteushoz 1. 4:1 A Lélek pedig Nyilván mondja, hogy az Utolsó idôben némelyek elszakadnak a hittôl, hitetô lelkekre és gonosz lelkek Tanításaira figyelmezvén.

ill

2 tess 2.10-11
11 És azért Bocsátja Reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a Hazugságnak;
12 Hogy Kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az Igazságnak, hanem gyönyörködtek az Igazságtalanságban.

Előzmény: Törölt nick (124)
udvari Creative Commons License 2001.11.26 0 0 131
a hit nélküli megvallás semmit se ér !

de pl a megtéréskor is megvallod a dolgokat nem ?

persze a hit nélküli megtérés sem ér semmit t.i. az újjászületés elmarad !

mert Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni !

Szia

Előzmény: Törölt nick (119)
udvari Creative Commons License 2001.11.26 0 0 130
a 110. hozzászólásodból !

Nem értem mit nem értesz Isten imádásn !

CSak nem az ún égi királynét imádod ?

Előzmény: pelgrim (121)
CSerfa Creative Commons License 2001.11.25 0 0 129
Kedves Pelgrim!

Én egészen kis korom óta kerestem Istent, valahogy neveltetésem ellenére is meggyőződésem volt, hogy Isten van.

Felnőttkoromban jutottam el a Jézusban való hitre. Már előtte sem tagadtam (nem igazán szokták őt tagadni), de nem hittem benne. Ahogy szvsz általában nem hisznek Benne az emberek, talán 1 %-uk sem. Mármint úgy, azt és abban, amit Ő mondott magáról, meg amit az apostolok mondtak.
Ő pedig azt mondta, újjászületés nélkül nem megy a dolog.
Amit te művelsz, szerintem nem Krisztusban való hit, szvsz nem is ismered Őt (gondolom, nem is gondolnád, hogy Neki szól a következő dicséret: "És: Te Uram kezdetben alapítottad a földet és a te kezeidnek művei az egek; Azok elvesznek, de te megmaradsz, és mindazok, mint a ruha megavulnak. És palástként összehajtod azokat és elváltoznak, te pedig ugyanaz vagy és a te esztendeid el nem fogynak." Pedig ez Jézusról szól, aki ezt hiszi, nem képes szenvedő Krisztus szobrot, meg egyebeket készíteni, sem ilyesmit tisztelni (hiszen többé nem ismerhetjük Őt test szerint), szóval a mi istentiszteletünk nagyon eltérő. Persze a te szemedben én is nyugodtan lehetek tévelygő, tisztában vagyok vele, az én vélekedéseim nem kötelezőek senkinek.
Szóval az én véleményem szerint a te istentiszteleted nem krisztusi, hanem inkább egy természetvallás (a magamét legalábbis annak neveztem, míg Krisztus ismerete nélkül kerestem Istent).
És ezt a te istentiszteletedet szorítod emberek választotta istentiszteleti formák közé, jó szándékkal, bízva az ő jószándékukban is.
Amit én találtam, nem ez, egészen más. Én nem kívánok embereknek megfelelni, nem is igazán érdekel, mit várnak el tőlem, milyen legyen az én istentiszteletem.

Nem gondolnám, hogy meg tudsz érteni engem, szóhasználatomat, felfogásomat. A Bibliát használom hitbeli dolgokban vélekedéseim kifejtésére (csak nem idézem állandóan), ne haragudj, de úgy látom, a Bibliát nagyon kicsit ismered (pl. kérdéseid nyomán: a pogányok azok, akik nem zsidók, ne legyetek sokan tanítók apostoli rendelés, sőt, a tanító, mint kegyelmi ajándék nagyon becses és persze nagyon ritka, stb., stb.)

Aki meg jógázik, meg mindenféle Jézustól idegen dolgot gyakorol, lehet ugyan tiszteséges ember, rendes ember, Istent kereső is, de az én meggyőződésem szerint biztos, hogy nem krisztusi (keresztény), meg ne haragudj, ez csak véleményem. Mert a magukat kereszténynek nevező emberek általában mindekit kereszténynek tartanak, így én szekta vagyok náluk, az ő szemükben.

Javaslom, keressük inkább a közös jót, én a Biblia tanítását el nem hagyom, ha marad valami, amiben egyetértünk, azt ápoljuk!
Egyébként jó Fórumkodást kívánok neked!

CSerfa

Előzmény: pelgrim (127)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.25 0 0 128
Kedves pelgrim!

Igazad lehet.. és
Nemcsak a halálos ítéleteknél van gond, hanem az élet minden területén. A spirituális ismeretek (elmélet és gyakorlati tapasztalat) hiányában minden rossz alapokra van építve. Kezdve az oktatással, táplálkozással, orvos"tudomány"nyal, stb.
Nem is kalandoztál messzire..
:)

De várom Udvari(as) válaszát is..

Előzmény: pelgrim (126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!