Keresés

Részletes keresés

őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20023

Az a kérdés, hogy kinek szólt az üzenet? Ha a jövő nemzedékének, azzal nem sok újat mond, hisz már abban a korban adott volt a matek. Ha az isteneknek szóló üzenet, akkor meg nekünk nem jelent semmit.

Előzmény: Mocsári Trol (20022)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20022

Ezeknél a piramisoknál az üzenetközvetítés a matematika és a csillagászat nyelvén írodott. 

Előzmény: őszszakál (20021)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20021

 „Érdekesség, hogy a 3 gízai nagy piramis belső részein, járatain, kamráin nincsenek írásjelek. Dzsószer lépcsős piramisának belső részében sem találtak írásjeleket.”

 

Talán azért, mert a faragott kövek magukért beszélnek.;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20019)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 2 20020

„Ha Atlantisz egy technikailag ilyen magas szintű civilizáció volt, hogy hogy nem találtunk egy onnan származó műtárgyat, eszközt sem? Van ilyen?”

 

A sci-fi írók szerint, van. A csillagkapu Atlantisz sorozatban, a tengeren landolt város Atlantisz, valójában egy csillagközi űrhajó, ami lesüllyedhet a víz alá és felszállhat az űrbe.(  veni, vidi, vici) ;-)

Előzmény: Annaem (20018)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20019

A sumér ékírás és az egyiptomi hieroglifák kb. 5500 évesek. A kínai hieroglifák legkorábbi emlékei kb. 3300 ezelőttről származnak, de valószínű, hogy 5000 éve is léteztek korai kínai írásjelek. A Kréta szigetén talált Lineáris A és B írásrendszert csak részben fejtették meg. Koruk akár 4000 éves is lehet. 

Érdekesség, hogy a 3 gízai nagy piramis belső részein, járatain, kamráin nincsenek írásjelek. Dzsószer lépcsős piramisának belső részében sem találtak írásjeleket.

Előzmény: őszszakál (20016)
Annaem Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20018

Ha Atlantisz egy technikailag ilyen magas szintű civilizáció volt, hogy hogy nem találtunk egy onnan származó műtárgyat, eszközt sem? Van ilyen?

 

Egyről említést tettél egyszer, neked kínálták eladásra. Egyik oldalán egy épület, a másikon egy képmás...

 

Előzmény: Schenouda (20012)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.04.16 0 1 20017

A lakható bolygó egy nagy űrhajó.

Előzmény: őszszakál (20015)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20016

Az Egyiptomi hieroglifák elég réginek számítanak, mert a papiruszra is ők kezdek el jeleket írni. A kőbevésett és agyagba égetett írás, ma is olvasható. A csontba karcolt jelekből is van néhány. Ezektől idősebb „írásról” még nem hallottam. Van ilyen?:-)

Előzmény: Mocsári Trol (20013)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 1 20015

Teljes mértékben egyet értek az aggodalmaiddal. Arra magam is kíváncsi lennék, hogy Mózes milyen írásjelekkel írta a Tórát? A tízparancsolatot két kőtáblába véste, de azt nem hinném, hogy annak hurcolására szolgált a frigyláda. Az már bálványnak számított volna.

 

„Mítoszokat emlegetünk, de nincs a kezünkben egyetlen egy olyan eszköz sem, ami idegen űrhajósokhoz lenne köthető! Hogy lehet ez? Űrhajó nélkül nincs idejövetel, egy onnan származó tárgy elég frenetikus lenne. Ennek mindenképpen technikai dolognak kellene lennie.”

 

Amennyiben 200000 évre visszamenőleg nem találunk a maihoz hasonló, vagy fejlettebb technológiával készült tárgyakat, akkor azt kell gondolnom, hogy itt a Földön nem is voltak jelen.

 

Nem is olyan régen olvastam, hogy egyes tudósaink, idegen űrhajónak gondolják azt az űrsziklát, ’Oumuamua’ amiről bizonyított, hogy a Naprendszeren kívülről származik. Ha valóban az volna, akkor nyilván menet közben is begyűjtenek rólunk minden információt, amire szükségük van. Nem kell a Föld légkörét szondákkal, vagy űrsiklókkal „átlyukasztva” nyomot hagyniuk maguk után. Viszont, ha kolonizációs céllal jönnek, akkor vagy teljesen kiirtanak, vagy a saját képükre formálnak bennünket. Egy olyan fejlett civilizáció, amely csillagközi utazásra képes, szerintem nem igényel magának lakható bolygót, hisz generációkon keresztül egy nagy Bárkán élnek, ami minden igényüket kielégíti.

Amennyiben valóban leszálltak a Földre, akkor az olyan régen volt, hogy az ember még ki sem alakult. Ha itt maradnak, biztosan maradnak nyomok utánuk. Ha nem maradnak, akkor nem tárgyakat, hanem annál többet hagynak maguk után. Még az is lehet, hogy az evolúciót „felgyorsítva”, csak a főemlősök valamelyikén (csimpánzokon) végeztek egy kis genetikai igazítást, hogy Emberré formálják őket.;-)

 

Előzmény: Schenouda (20012)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20014

Nincs.Ha van 1 órán belül nincs.

Előzmény: Schenouda (20012)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.16 0 1 20013

Az ismert írásrendszerek és írásformák csak a jéghegy csúcsát képezik, és valószínűleg sok más, rég elfeledett írásforma is létezett, amelyekről nem maradt fenn írásos emlék. A Húsvét-szigeteki rongorongo írás egy példa arra, hogy az írás sokféle formában létezhetett és fejlődhetett ki a történelem során.

Schenouda Creative Commons License 2024.04.16 0 2 20012

Érdekes és építő jellegű gondolatok!

Mózes írásairól annyit még, hogy máig nem tudjuk, hogy abban a korban, ahová a történészek Mózest helyezik (az i.e. 15-13. század), hogy milyen írással írta volna le a Tórát és mire? Hiszen az óhéber írás nyomai nem régebbiek az i.e. 10. századnál. Erről semmit nem szól a Biblia.

 

"Tegyük fel, hogy ha volt egy technológiailag nagyon fejlett civilizáció a mítoszok és az ismert írásbeliség kora előtt, akkor annak a tárgyi bizonyítékait lemorzsolta az erózió, vagy a tengerek és a föld mélyén lapulnak."

 

Ezt a dolgot érdemes vizsgálni. De meggyőződésem, hogy Atlantisz esetében az olyan szerzők, mint Edgar Cayce és mások lejáratták a témát, azzal hogy valamiféle korunkat is megelőző technikai civilizációkban gondolkodtak, akiknek repülőik, űrhajóik voltak.

Ugyanígy vizsgálható, hogy jártak-e a Földön más bolygók űrhajósai? Ezt a témát Däniken és hasonszőrű (főleg német) kutatói teljesen lejáratták. De tőlük függetlenül, attól még előfordulhatott volna a Föld múltjában.

Ha valaki visszanézi évekre itt a hozzászólásokat, szinte mindenki Dänikennel és "rejtélyeivel" akar vitatkozni, mert róla hallotta, hogy egy hülye, s úgy gondolja, ő két fokkal okosabb nála. Van egy ürge, aki rendszeresen belibbent ide a fórumba, dänikenezett egyet és eltűnt, majd hónapokkal később megint jött.

Erről írtam már, hogy a lengyel kísérleti fizikus és csillagász Andrzej Kajetan Wróblewski is amellett állt ki, hogy az idegen űrhajósok témáját Däniken ellenére is érdemes vizsgálat tárgyává tenni:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163671508&t=9000303

Wróblewski írt még hasonló könyvet a témában: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/73825/prawda-i-mity-w-fizyce

 

Pár dolog, amit érdemes figyelembe venni egy "egy technológiailag nagyon fejlett civilizáció" esetén, ami a mi történelmünk elé esett volna!

1. Ha Atlantisz egy technikailag ilyen magas szintű civilizáció volt, hogy hogy nem találtunk egy onnan származó műtárgyat, eszközt sem? Hogy lehet az, amikor azt mondjuk Atlantisz egy hajózó őskirályság volt, úgy miért nincsenek a világ múzeumaiban olyan ősi tárgyak, ami fejtörést okoznak a régészeinknek, azok használati mikéntjéről? Egyetlen egy darabot kellene ilyet mutatni, ami 6000 évnél régebbi és technikai jellegű... Van ilyen?

2. Elég volna mondjuk egy ősi, 10 ezer éves sírban mondjuk egy cipzár alumínium kis kocsiját megtalálni, hogy a vizsgálatok után tudjuk, hogy annak készítéséhet fejlettebb kohászat és sorozatgyártásra beállított gépipar kellet volna. És miért nem? A válasz a következő pont lenne?

3. A "tárgyi bizonyítékait lemorzsolta az erózió": ez nem igaz. Egyrészt, lehetne csupán egy darab cső, lövedék, egy botkormány egy sírból, egy kamera, csipesz, bármi. Csak nem esz meg mindent az erózió. Másrészt amikor keresők a sivatagban szinte a felszínen kikaparnak egy 70 millió éves szinte teljesen ép dinoszaurusz csontvázat, Európa barlangjai tele vannak, sok ezer darab barlangi freskóval, 10-20 ezer évvel ezelőttről, és a múzeumok is tele vannak kőkori barlangokból előkerült különféle tárgyakkal, eszközökkel. Miért pont egy űrhajó ("isteni égi szekér") darabja tűnt volna el? Vagy egy gomb egy idegen űrhajós ruhájáról? Nemrég írtam itt a 32 ezer éves szungiri leletekről: a sírokban fegyvereket, díszeket, ruházatot, eszközöket is találtak, hogy rekonstruálni lehetett, az akkori emberek életmódját: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=158451393&t=9000303

4. Däniken és Sitchin annyira félrevitték az ősűrhajós-témát, hogy egyrészt szerintük a prehisztorikus korban napi rendszerességgel jártak itt, éltek itt földön kívüliek. Mindenféle népecske (még néger törzsek is) úgy beszélt róluk, mint "tanítómesterekről", "héroszokról", "angyalokról". Ők építették a piramisokat (legalábbis a Nagy Piramist), a baalbeki teraszt, bányákat műveltek, háborúztak egymással (Sitchin), stb... hogy ennyi tevékenység után, minimum kellene találnunk tőlük emlékeket. Elég ha arra gondolunk, hogy alig jártunk párszor a Holdon, de egy csomó eszközünk ott maradt (akár a Marson is, ahol még nem is jártunk személyesen!). És hol vannak a műholdjaik, hiszen ha űrhajóik voltak, kellettek megfigyelő műholdjaik. Ezeknek még ma is ott kéne, ha működésképtelenül is, keringeniük (legalábbis egy részüknek, amik elég magasan lettek pályára állítva) a Föld körül?

5. Mítoszokat emlegetünk, de nincs a kezünkben egyetlen egy olyan eszköz sem, ami idegen űrhajósokhoz lenne köthető! Hogy lehet ez? Űrhajó nélkül nincs idejövetel, egy onnan származó tárgy elég frenetikus lenne. Ennek mindenképpen technikai dolognak kellene lennie.

 

Ilyen dolgokat meg kellene fontolni, mielőtt valamiféle hi-tech civilizációt emlegetünk a neolitikumban, és közben nagy kőfalakat mutogatunk, mint "bizonyítékot", ugyanis az nem bizonyíték! A megalitépítők is, még az írás előtti karban elvittek 200-350 tonnás kődarabokat (és a római mérnökök miért ne vihették volna el ennek a háromszorosát?). Amúgy mit ért valaki hi-ech alatt a nagy kövek esetében: hogy kamionok meg daruk vitték, emelték a köveket? Esetleg helikopterek? Úgy ez esetben a kamiont vagy legalább egy légcsavart kellene megtalálni, vagy egy darabját, nem a követ...

Szóval ennek, mi lehet a végső magyarázata...?

 

Előzmény: őszszakál (20011)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.15 0 3 20011

 

Jack Goody a következőkben foglalta össze (1968, 1–2):

 

 „Az írás fontossága abban áll, hogy új kommunikációs médiumot teremt az emberek között. Alapvető szolgáltatása, hogy tárgyiasítja a beszédet, olyan látható jelek sorozatát köti a nyelvhez, mellyel állandó kölcsönhatásban van”

 

Mivel a beszéd, mint kommunikációs „eszköz”, idővel elveszíti az eredeti jelenéstartalmát, már Mózes megtiltotta az írás megváltoztatását. Ezért betűről betűre azonosnak kell lennie egy másolatnak.

 

Mivel ezt a tilalmat sokan megszegték akarva, akaratlan, nagyon sok eredeti információ elveszett miatta. A történészek nehéz helyzetbe kerülnek azzal, ha mai ismereteink alapján kell a logikátlan, ellentmondásokat tartalmazó írásokat értelmezni. Ilyenkor a kor legjobbjai veszik a bátorságot a tudásukra alapozva, hogy „kijavítsák” a vélt hibákat. A tudomány és technika fejlődése segített például a kormeghatározásban, de ezzel csak további bonyodalom lépett elő. A különböző időszámítási rendszereket már nem is említve.

Tegyük fel, hogy ha volt egy technológiailag nagyon fejlett civilizáció a mítoszok és az ismert írásbeliség kora előtt, akkor annak a tárgyi bizonyítékait lemorzsolta az erózió, vagy a tengerek és a föld mélyén lapulnak. Nem szeretném lebeszélni az űr és egyéb kutatókat a Marsra településről, de itt a Földön is rengeteg kutatni való lenne, hogy tisztába tegyük történelmünket, az eredtünk mivoltát.

 

Schenouda Creative Commons License 2024.04.15 0 1 20010

Nem 14 év után, hanem van amiről már másnap azt gondolom, hogy mégiscsak rosszul gondoltam, túllőttem a célon, valamit rosszul értelmeztem...

 

De amit pirossal szedtél tőlem, azt ma is úgy gondolom, ahogy akkor írtam.

Gíza az ősidőkben, tehát Kheopsz előtt, a korai dinasztiák idején és már a predinasztikus alsó-egyiptomi fejedelmek idején is, olyan hely volt, amit Roszetauval azonosítottak, vagy nevezhetjük Duatnak is. Már nekropolisz volt itt a 4. dinasztia előtt is. Amikor azt olvasod a Halottak Könyvében, hogy a Duat egyik helységének 440 könyök minden oldala, úgy nem gondolhatjuk-e azt, hogy a Nagy Piramis ezt a helységet akarná lefedni, hisz mindegyik oldala a piramisnak 440 könyök hosszú!?!

 

Azt a ókori feljegyzésekből tudjuk, hogy a rómaiak lezárták a Nagy Piramist, s főleg azért, mert mágusok, jósok, alkimisták zarándokoltak az építményhez (és a Szfinxhez is), afféle pogány zarándokhellyé vált. Kopt legendák mesélnek azokról az időkről, mikor még szabad volt a bejárás a föld alatti sírkamrához, és az abból levezető kúthoz (a kései dinasztikus időkben még temetkeztek is ezen részekbe). Erről már többször írtam az évek alatt:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99298713&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99483753&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99510012&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122326448&t=9000303

Előzmény: Annaem (20009)
Annaem Creative Commons License 2024.04.15 0 0 20009

Elnézést, mindig azt hiszem, hogy ennyi idő után már félszavakból is megértjük egymást.

Csak annyi történt, hogy egy akkori topiktárs is hasonló elméletet fejtegetett, ez meglepett, és elkedvetlenített.

 

A környéken talált 4-6-7 ezer éves leletek nem véletlenül kerültek elő.

A "vészkijárat" határozta volna meg a Nagy Piramis helyzetét? Érdekes gondolat. Mindenesetre a források és legendák szerinti föld alatti kamrák és járatok léte bizonyára befolyásolták. Hacsak nem a piramis építése/befejezése közötti időben készültek el. Nézzünk variációkat.

 

1., Voltak föld alatti kamrák, a készítők és funkciók ismeretlenek. Piramisokat emelnek az ősi titkok fölé.

2., Piramisokat építenek síremléknek, majd - ami fent az van lent - módon jártak el.

/Fejlett csillagászati és matematikai ismeretek, tájolás, noha más nem értett hozzá, vagy ellenőrizte volna. Vallási képzelgések./

 

Tehát mindenképpen meg kellene végre vizsgálni a föld alatti sírkamra aknáját, abból anyagmintákat venni, még az is lehet, hogy simán látszik az eltérés különböző fényviszonyok mellett az akna fala és a beleöntött műkő között. Egyszerűen Petrie 1883-as vizsgálata óta (127 év telt el!), senki nem vette a fáradságot, hogy alaposabb vizsgálatnak vesse alá. Egyszerűen hittek Petrienek, hogy az alja természetes szikla. Csak ő még abban az időben nem rendelkezett a mai technikai tudással...
Ha ez se vezet eredményre, akkor leteszek a teóriáról és minden álomról, ami a Nagy Piramishoz kapcsolódik, de addig inkább hiszek Pliniusnak és Sztrabónnak...  Írtad 14 évvel ezelőtt. Még mindig így gondolod?

Előzmény: Schenouda (20008)
Schenouda Creative Commons License 2024.04.15 0 0 20008

"Visszaolvastam 2018-ból pár hónapot. Csalódás volt azzal szembesülni, hogy "nehéz eset" már akkor kijött a felújításos elméletemmel..."

 

Ennyiből fogalmam sincs, mi volt a nehéz eset 6 évvel ezelőtt.

Előzmény: Annaem (19992)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.04.15 0 0 20007

Egyforma lények közt nincsenek különbségek. Egyforma lények nem léteznek. Ki ebben, ki abban képes könnyebben, jobban, gyorsabban teljesíteni.

Előzmény: w.ullrichfun (19998)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.14 -1 1 20006

A bolsevizmusra történelmi szükségszerűségként tekintek, mert az Orosz Birodalom fejlődése során hiányzott az olyan fejlett polgárság, amely a nyugati európai országokban kialakult. Az orosz történelem során a feudális rendszer lassabban alakult át modern ipari társadalommá, és a polgári osztály kevésbé volt jelen. Ez részben a cáruralom erős centralizációjának, a paraszti társadalom túlsúlyának és az ipari forradalom későbbi megindulásának volt köszönhető. A bolsevikok egy olyan ideológiát, politikát dolgoztak ki, amelynek célja az volt, hogy teret adjanak a munkásosztálynak és a parasztságnak, és megteremtsék az egyenlőséget az orosz társadalomban. Egyfajta alternatívát kínált az orosz társadalom modernizációjának és politikai átalakulásának útján. A bolsevik ideológia akkor kezdett el világszerte elterjedni, amikor megpróbálták terjeszteni a forradalmat más országokban is, különösen a szocialista forradalmak támogatásával. 

Az ókori egyiptomi civilizációban a társadalom hiarerchikus volt, melyben az uralkodó fáraói-papi-hivatalnoki réteg az isteni jog alapján gyakorolta a hatalmat. Ebben a társadalomban az egyéni jogoknál és az egyenlőségnél sokkal fontosabb volt a vallási törvények betartása és a társadalmi stabilitás. De pl. a rászorulókról viszonylag jól gondoskodott az ókori egyiptomi társadalom. A mezőgazdaságból befolyt adók egy részét pl. jótékonysági célokra fordították. 

Előzmény: w.ullrichfun (19998)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.14 0 0 20005

Az iszlám is használja a piramis jelképet, csak egy kicsit megnyújtották.

Előzmény: w.ullrichfun (20003)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.14 0 0 20004

„ Az egészt civilizáció a piramis építésekkel lett aláaknázva? Khm. Vagy éppen erre figyelmeztetnének?”

 

Véleményem szerint, a piramis szimbólumnak két jelentéstartalma is van. Az elsővel a természet hierarchikus voltát fejezi ki. Azt, hogy minden élőlény csoport felett áll egy csúcsvezető, az Alfa. A másik pedig spirituálisan, a Föld és az ÉG közötti kapcsolatteremtést fejez ki.

Előzmény: w.ullrichfun (20003)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.04.14 0 0 20003

"mint mondják a bölcsek, a halál csak egy ajtó, amin túl egy más világ vár ránk.;-)"

 

 Az életünk egyetlen valódi értelme a lelkünk halhatatlanságába vetett olyan, mélységesen erős meggyőződésre épített hit, amit ha tudatossá fejlesztünk, készek lehetünk a megvilágosodásra - talán akkor már éltünkben is bekukkanthatunk az ajtó mögé, vagy örömmel nyitjuk ki, tudva, hogy ott egy másik világ vár, ami sem rosszabb, sem jobb a mostaninál, csupán más ? :)

 A letöltött-szerzett infókból nekünk kell összerakni a puzzle képeit, vagy forgatni a tetrist, nem rossz segítséget találni a jobb eredményhez, de az új, bonyolultabb pályák-képek következ(het)nek utána, amihez viszont nem biztos, hogy van/lesz segítség - az egyéni és kollektív fejlődésnek nem lehetne nagyon messze távolodnia, ez most nincs így, és a piramis forma emberi-értelmi rendszerek kifejezetten hátrányos, nehéz helyzetet hoznak.

 Az egészt civilizáció a piramis építésekkel lett aláaknázva? Khm. Vagy éppen erre figyelmeztetnének?

 

Előzmény: őszszakál (19999)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.14 0 0 20002

„A konfliktus kezelések újra vizsgálása, új módszerei már kezdenek humánusabb, emberibb, értelmesebb irányba tolódni, ezzel már lehet tán lavírozni egy öldöklés nélküli, értelmesebb-békésebb, "élni és élni hagyni" szemlélet kialakulásához.”

 

Ehhez is csak annyit mondhatok, a remény hal meg utoljára. ;-) 

Előzmény: w.ullrichfun (20000)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.14 0 1 20001

„Nemsokára jön az USB 12.456 verziójú bármilyen élőlénybe csatlakozás és adat ki-ber áramlás, kapcsolattartás AI segítséggel, vagy akár wi-fi jelekkel közvetített gyorsabb, hatékonyabb, kevesebb hibával lefuttatott kommunikáció. Amelyhez a minimalizált méretű pendrive-ok, chipek, a nano tech fejlődése egyenes utat mutat, miért nem fognak rólunk semmit sem találni egy öt-tízezer év múlva KEZDŐDŐ(!) civilizáció kutatói ;) „

 

A sci-fi írok már létrehozták a Borg-ot, azt a civilizációt, amely úgy kolonizál, hogy az „ellenállás hasztalan”. Ha erre az útra léptünk, akkor jó lenne még időben visszafordulni. A házi kedvencekben lévő csipek, a hazatérést szolgálják a gazdinak. Ha viszont minket is „szökés-gátlóval” lát el a hatalom, vagy az MI, akkor nincs menekvés. Akkor valóban nem fognak találni semmit mirólunk emberekről, a jövőbeni kutatók. :-(

 

Előzmény: w.ullrichfun (19997)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.04.14 0 1 20000

"Elég macerás ez a megvilágosodás.;-)"

 

Ha így állunk hozzá, akkor igen :)

De ha úgy, hogy az utazást, a közben érkező élményeket is pozitívan értékeljük, élvezzük, akkor tán mégsem.

Energiákat kapunk, és energiákat adhatunk, az csakis tőlünk függ, mikor-mire-mennyi energiát használunk, szánunk.

Nem biztos, hogy az aszkéta életmód vezethet csak el hozzá, ez a görögök "okossága", de igen gyér eredményeket hozó kivitelezése - a keleti filozófiák szerint a megváltandó nem idegenedhet el a korszakától, hiszen éppen azért van abban a korban, amikor megváltandó. Barlangi remeteélet kilőve :) 

A konfliktus kezelések újra vizsgálása, új módszerei már kezdenek humánusabb, emberibb, értelmesebb irányba tolódni, ezzel már lehet tán lavírozni egy öldöklés nélküli, értelmesebb-békésebb, "élni és élni hagyni" szemlélet kialakulásához. 

(Itt jegyezném meg, az agyon szidott, "lusta-hülye" - harcolni, küzdeni nem akaró "maifiatalok" generációi látják, tudják mennyire nem volt értelmes, érdemes az előző évszázadok erőltetett igyekezete ... másként gondolkodnak, amire azt mondják Nekik ez így világos - talán velük kezdődik, mi csupán átadó generációként hagyjuk is, mennyit és mit töltenek le maguknak ... )

 

Előzmény: őszszakál (19980)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.14 0 2 19999

„Kell lennie ebben is egy lehetőségnek, hiszen ha MINDEN egy, akkor az körbejárható, de oda-vissza, vagy átlósan, vagy akár kanyarokkal - a spirál önmagába fordul, vagy akár önmaga mellé, fölé, alá, ha van kapcsolat, az közös kontakt.”

A kvantummechanika szerint, létezik összefonódás a részecskék között. Amennyiben ez az összefonódás megvan térben és időben eltávolodva egymástól  az „információdarabkák” között is, akkor lehetséges, hogy egy adott személy összerakhatja őket a kapcsolata által. A kapcsolatteremtésről meg a meditáció, az intuíció gondoskodik. (nincs új a Nap alatt?)

„Talán hiú remény, de vannak még azért gondolkodó, jó irányt kereső-szorgalmazó emberkék, és lám, a piramisoktól a kvantum mechanikáig látszanak kapaszkodók, lehetőségek - a kettő kapcsolata nem tudom miért egyértelmű számomra, de azt határozottan ÉRZEM, hogy ez így van. Akár múltbeli, akár jövőbeni, akár folyamatos.”

 

Azt mondják, a remény hal meg utoljára. Így aztán nincs végzet csak annak, akiért el jő a halál. De mint mondják a bölcsek, a halál csak egy ajtó, amin túl egy más világ vár ránk.;-)

Előzmény: w.ullrichfun (19995)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.04.14 0 0 19998

Politika és történelem, történelmi fejlődés törvényszerűen kapcsolódnak, nem elválaszthatók. A bolsevizmus CSAK egy rendszer, ami rosszul, nem működőképesként bukkant fel (az összes többi eddig ismert is ugyan olyan selejt) a történelmünkben.

 Viszont azt már 50 éve is leírták, megállapították ún. "nagy elmék" pl. Asimov is, hogy az eredendő, tökéletes kommunizmusnál jobb (igazságosabb, értelmesebb, fejlődőképesebb)rendszert még nem igazán talált ki az ember. Ahol nincsenek különbségek, alá-fölé rendeltségek, mint pl az ősközösségben, ami őstörténetileg nagyon régen,  i.e. több tízezer évvel létezett, valós rendszerként működött (Aranykor-Atlantisz, vajon a kettő együtt, vagy egymás után, és utóbbi pusztulását az első megszűnése, a rendszer változása okozhatta?) de úgy veszett a feledés homályába, ahogy a technológiája és szellemisége is.

 A múlt században és most is itt-ott erőltetett gazdasági-anyagi alapú szocializmus/kommunizmus csupán más irányú vakvágánya a vadkapitalizmusnak és a globalista profit hajszolásnak. A monopol kapitalizmusból vezetett a globalizációba, lépcsőként. 

 Az óegyiptomi szellemiség, fura kettőssége a fáraó és a szellemi elit kiemelésével, de közben a próbálkozás a "mindenkinek legyen jó" - a hitük az egyetemesen mindenkinek lehet jó szellemiségével, elvével egyfajta paradoxon, mert itt is visszakacsint valamelyest a régebbi múltra emlékezés, ugyan akkor a társadalmi rétegződés piramis formában közel sem biztos, hogy azt sugallja. A kettőt különböző hatást eredményez. (?) 

 

Előzmény: Mocsári Trol (19975)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.04.14 0 0 19997

"A civilizációk kialakulása, meg a beszéddel és az írással kezdődött."

 

Pontosan, ezek a kezdetek (most is itt tartunk, bár már feldereng másfajta, fejlettebb kommunikáció és adatrögzítés lehetősége, utóbbit el is értük valahol a digitalizált informatika világában, és még erősen fejlődik a vonal) azután jönnek a fejlettebb formák. Nemsokára jön az USB 12.456 verziójú bármilyen élőlénybe csatlakozás és adat ki-ber áramlás, kapcsolattartás AI segítséggel, vagy akár wi-fi jelekkel közvetített gyorsabb, hatékonyabb, kevesebb hibával lefuttatott kommunikáció. Amelyhez a minimalizált méretű pendrive-ok, chipek, a nano tech fejlődése egyenes utat mutat, miért nem fognak rólunk semmit sem találni egy öt-tízezer év múlva KEZDŐDŐ(!) civilizáció kutatói ;) 

Előzmény: őszszakál (19971)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.04.14 0 1 19996

"a nanotech csaj bicskanyitogató, mint főállású tudós, mélabú és alkoholista."

 

 Ettől pont nagyon emberi, ez nekem teljesen bejön, és lesz úm. "real" a sztori. Írtam is a kínaiak saját sorozatát, de nem tudom hol elérhető felirattal, az angol tudásom nem elég(sőt) a jutobon levő megértéséhez. Pedig jó összehasonlításnak tűnik ...

 A "rovarirtás" nem megoldás, az utolsó epizódból jól kiderül - nincs olyan tech fejlettségük, h "lepucolják" az összes embert a bolygóról (különben megtették volna, ugye?) - de lehetséges, hogy nem is akarják ... uralkodni rajtunk, terelni minket mint a birkákat, HASZNÁLNI saját céljaikra -> nem ismerős szituáció, ami igencsak hajaz a mostani társadalomra, és az előző kétezer év "dicső" történelmére? Miért pusztítsuk el, ami HASZNOS lehet nekünk - avagy miért, mitől, hogyan vagyunk most is HASZNOS tagjai a civilizációnak ??? :)

 Vagy éppen túllépve hódításokon, háborúkon, magukkal együtt minket is menthetőnek ítélnek, gondolnak? 

 

 "attól tartva, hogy egy fejlettebb ragadozót vonzanak, amely gyorsan elpusztítaná őket." 

 "a más civilizációktól érkező jelek hiánya nem rejtély, hanem túlélési stratégia."

 

 Ez csupán a mostani társadalmunk korlátolt, korlátozott szemlélete, ami saját primitívségére vezethető vissza. Eleve rossz, szemellenzős, egyoldalú dolog magunkból kiindulni, és azt hinni, gondolni, terjeszteni, képzelni, hogy mások is ilyenek. Jóval nyitottabb, pozitívabb, kevésbé ártó, gonosz, rossz, vagy negatív irányú gondolatok, elméletek, viselkedések születnek egy olyan bolygón, ahol az egész planétán egységes az értelem, nincsenek területi, gazdasági, egyéb érdek különbségek, és ... mondjuk háborúk és egymás elleni szellemiség, cselekmények több ezer éve EGYÁLTALÁN NINCSENEK ???? - ott már egy másfajta értelem uralkodik, más szemlélet, talán ott már az agyi képességek 50% feletti használatával - ezt mi a magunk 30 alatti képességeivel nehezen értjük, de közel sem elképzelhetetlen.

 A Lopott idő másfajta visszaszámlálás, de a menekülés amiatt A-ból B-be hajaz az eseményekre ...

 

Előzmény: Annaem (19959)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.04.14 0 0 19995

"Arról még nem szól a fáma, hogy a jövőbe is lenne Déja-vu.;-)"

 

Ez így relatív, főleg ha spirál formájában képzeljük el az időt - ha lehetséges a "vissza" bármilyen formában, akkor lehetséges az "oda" is, aligha egyirányú az átjáró. Imhotep, Da Vinci, Tesla, Verne Gyula, Asimov, és a múlt század végén még többen, vajon hogyan jutottak látomásaik, képeik, képleteik, felismeréseik sokaságához? Kell lennie ebben is egy lehetőségnek, hiszen ha MINDEN egy, akkor az körbejárható, de oda-vissza, vagy átlósan, vagy akár kanyarokkal - a spirál önmagába fordul, vagy akár önmaga mellé, fölé, alá, ha van kapcsolat, az közös kontakt. 

 Ebben reménykedem, hogy bár nagyon kisiklott a civilizációnk, nagyon félrement, de tán mégsem vakvágány annyira, hogy a zsákutca végéről nem teljes megsemmisülés, nem total delete, hanem esetleg visszafordulás, irányváltás lehetséges. Talán hiú remény, de vannak még azért gondolkodó, jó irányt kereső-szorgalmazó emberkék, és lám, a piramisoktól a kvantum mechanikáig látszanak kapaszkodók, lehetőségek - a kettő kapcsolata nem tudom miért egyértelmű számomra, de azt határozottan ÉRZEM, hogy ez így van. Akár múltbeli, akár jövőbeni, akár folyamatos.

 

Előzmény: őszszakál (19955)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.14 0 0 19994

„Pedig a piramis(ok) alatt sem ártott volna egy átvilágítás, ha a  müontomográfia boldogul a mélységekkel is.”

 

A szeizmográfok is kimutatják a földben lévő sűrűségkülönbségeket. Mesterséges rengést keltve, talán még az üregek is kimutathatók lennének a platón. Kérdés, hogy mit szól hozzá a műemlékvédelem? 

Előzmény: Annaem (19992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!