Keresés

Részletes keresés

Soká Creative Commons License 2008.07.14 0 0 1276
limonádé – limodáné
Spidermans Friend Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1275
Jó, csak ezt nem ide kéne, hanem a félreolvasásosba!:))
Előzmény: Spidermans Friend (1274)
Spidermans Friend Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1274
magasperon helyett megaperson
LeifEriksson Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1273
Unokaöcsém (3) nagy kedvence a Kisvakond.

Van egy rész, aminek az a címe, hogy Kisvakond, a kémikus.

Na, ezt (a kémikust) most már konzekvensen úgy emlegeti, hogy "kilipus".
Nagy kópé ám, mert anyja megmagyarázta neki, hogy "kémikus", és azóta már úgy mondja a "kilipus"-t egy kaján vigyorral, hogy tudja ő ám, hogy miről van szó... :))
antenn Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1272

Egy mai félrehallás:

Ennek a Fergie számnak azért néztem meg a szövegét, hogy mik eredetileg azok, amiket én magyarul értek.

"We flying first class
Up in the sky
Poppin.. champagne
Livin.. my life
In the fast lane
And I won..t change
For the glamorous
Ooh the flossy, flossy"

Én eddig úgy értettem:

champagne = sebhely

fast lane = Keszthely

antenn Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1271

Az én félrehallott szavaim:

telepjáró, bonyorult, higénikus, meterológus, agusztus.

rokma Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1270
Óvónéni! Voltunk hétvégén az állatkertben, Egy nagyon nagy majmot láttam. Pont olyat mint te vagy!!!!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1269
Általános alsó tagozatban ugye mindig kellett énekelni az Internacionálét, és én mindig úgy énekeltem, hogy "fel fel te édes proletár" (fogalmam sem volt, hogy mi is a protelár meg burzsuj)...

Ja, és azt is bevallom, hogy még 30 évesen (30 éve) is úgy tudtam, hogy a marihuana az Maria-Huana. És nem értettem miért néznek furcsán...
PUMUKLI Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1268
Hát nem gyerekkori, mert 35 éves vagyok, de annyira félreolvastam, hogy azóta se tudok úgy bekanyarodni az utcánka, hogy ne röhögjem el magam.
Hétvégi telek vannak felénk, nyáron sokan árulnak gyümölcsöt, ezt-azt. Ilyenkor télen viszont az utca 3 állandó lakosa éli az életét. Kb. egyhónapja észrevettem, hogy ki van akasztva egy tábla a saroknál egy fára, hogy KÖRTÉT VESZEK. Napokon át morfondíroztam, hogy basszus, hát menjen a boltba vagy a piacra, de ki a fenének van itt, ilyenkor télvíz idején körtéje.
Aztán pár napja a férjem felvilágosított, hogy nem KÖRTÉT, hanem KERTET akar venni az az istenadta..
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.13 0 0 1267

Hát igen, legyen már valami értelme a dolognak... :)

Emlékszem, kis koromban milyen lelkesen idézgettem a Mágnás Miskából, hogy "Szilvalé, rongyő" - és azt hittem, hogy a néni ezt is akarta mondani, hiszen a másik (eredeti francia) nem értelmes.

Előzmény: Fogonda (1266)
Fogonda Creative Commons License 2007.11.13 0 0 1266

1. Itt vagyok, ragyogok, mint a Fekete, szúrok --- miért kell szúrnom, ha itt vagyok, pláne úgy, mint a Fekete?

A 3 éves lányom ezt úgy énekli, hogy "mint a fekete szúnyog.":)))

Előzmény: Törölt nick (1265)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.12 0 0 1265

Én kiskoromban két dolgot nem értettem:

1. Itt vagyok, ragyogok, mint a Fekete, szúrok --- miért kell szúrnom, ha itt vagyok, pláne úgy, mint a Fekete?

2. Szánt a babám, csireg-csörög, sej-haj, ajárom --- miért csireg-csörög a babám? Az "ajárom"-ról meg azt hittem, olyasmi, mint az ingyombingyom.

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.02 0 0 1264
Idézem magam: És tudod, miért hívják orrlövésznek őket? Mert ráteszik az orrukat célzáskor a puska csövére :-)
Ez a poén gyerekkoromban egy -némi bizonytalansággal kísért- önjáró magyarázat volt :-)
lo2 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1263
sirkümükö- mi ez? továbbá: enklopécédia, keresztedőzés, saolinbab, poroska, szívópata, kintilátor,rácskáló...
Nirit Creative Commons License 2007.10.07 0 0 1262
Nem gyerekkori, most olvastam a hirkereso.hu-n: "Nincs már kultusza Magyarországon a karéneknek". Egy pillanatig elgondolkoztam rajta, kik a csodák azok a karének??? :))
Celtic Moon Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1261

Ezt szerintem mindenki úgy tudja, hogy krumplifejű palacsinta :)

Előzmény: monkat (1257)
antenn Creative Commons License 2007.09.16 0 0 1260

A Száguldás, Porsche, szerelem-ben van az, hogy "eszpéesz, eszpéesz, eszpéesz", én azt úgy értettem, hogy szpész, vagyis space (mármint a billentyűzeten a space).

Volt egy ITT-Nokia tévénk. Arról én azt hittem, hogy azért ITT, mert itt van.

paya5650 Creative Commons License 2007.07.29 0 0 1259

pl. Indul a baketerház.
Előzmény: Újlaki (1258)
Újlaki Creative Commons License 2007.07.28 0 0 1258
"...hátul meg a krumplifejű..."

Édesanyámtól tudom, hogy ennek eredetileg erős politikai töltete volt, ugyanis palacsinta helyett Tisza Pista ült hátul.
Előzmény: monkat (1257)
monkat Creative Commons License 2007.07.28 0 0 1257

Ismeri más is így megy a gőzöst?:.......elől ül a masiniszta, hátul meg a krumplifejű palacsinta.:)))

Én ezt a mai napig- bő harmincasként -is így tudom,már a lányom is így énekli.

De hogy ez honnan jött nekem?:D:D

Spidermans Friend Creative Commons License 2007.07.25 0 0 1256
Én ma tudtam meg, hogy a KFT - Afrika nem úgy kezdődik, hogy "Ha meguntad, hogy mindig itt legyek...", hanem "Ha meguntam...".
Benkri Creative Commons License 2007.05.26 0 0 1255
Kisfiam (3) elöszeretettel énekli a következö dalt: Pásztorok, pásztorok keljünk fel,   szól a kakasunk, az a nagy tarajú, gyere ki a rétre kukuriku.
Spidermans Friend Creative Commons License 2007.05.25 0 0 1254
Ez nem gyerekkori, de jó. Pár éve ment a tévében valami Lorenzo Lamas-os sorozat, ennek bevezetőjében mondták mindig, hogy a főhőst "ellenségek és szövetségesek veszik körül". Félrehallva: "ellenségek és zöldségesek".
Spidermans Friend Creative Commons License 2007.05.08 0 0 1253
Egyszere volt valami mesejáték a tévében, amelyben egy szakállas muki vidáman körbe-körbe szökdécselve azt énekelte:

"Pimpalabó, pimpalabó, pimpalabumm, csincsin..."

Nekem egyből tetszett ez az értelmes szöveg, de később rájöttem, hogy amit én ennek hallok, az valójában ez lehet: "Itt maradok, itt maradok, itt maradok mindig..."
Az én változatom akkor is jobban tetszik.
Baby25 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1252

Válogatás a gyerekek dolgozataiból:

"II. József, a vaskalapos király, Mária és Terézia fia volt."

"A végvári vitézek többnyire nem éltek a haláluk napjáig, mert már előtte elestek."

"Nyáron nő a kalapos gomba, télen pedig a kucsma gomba."

"A fecske egy költöző madár, olyan, mint a gólya, csak sokkal kisebb, és nem hasonlít rá."

dabaka Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1251

Hároméves fiam: Miért mondta a nagymama, hogy karácsony van a levesben?

Visszanézve a családi videót, leesett, hogy karajcsont volt a levesben. :)

masenyka2 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1250
már 20 is elmúltam mikor rájöttem, hogy a jégeralsó, az nem négeralsó

bár sokat gondolkoztam rajta gyerekként, miért van szükségük a négereknek ilyen alsóra?
Angel DC Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1249
Kisfiam magánbölcsibe járt anno a Bethlen Gábor utcába. Az akkor 4 éves bátyja meg volt győződve róla, hogy az utca neve Batman Gábor:))))
Bfarkas Creative Commons License 2006.12.04 0 0 1248

Ja, ezt is beleírom még!

Barátnőmmel elemezgetjük a Szombat esti láz mozzanatait, mire a kislánya megszólal: - Szerintem a Südi Ringó ott a legszebb!

Mondanom sem kell, jót vigyorogtunk rajta.

Spidermans Friend Creative Commons License 2006.12.04 0 0 1247
Ezek jók, és nem is az unalomig ismertek:)

Én a Bucó, Szetti, Tacsi c. képregényben a "dízőz"-ről hittem azt, hogy az "díszőz", csak elírták. Minek írnak le ilyen szavakat gyerekeknek szóló kiadványba?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!