Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dundalk Creative Commons License 2018.09.27 0 0 289

A prepayments itt nem előleget, hanem előrefizetett bérleti díjat jelent. 

 

kötöttél-e a RC-nél biztosítást?

akartál-e a helyszínen SCDW biztosítást kötni? Tudtad, hogy lesz ilyen opció?

 

nekem úgy tűnik, hogy kifizetted a bérleti díjat előre és a helyszínen pedig az extrákat + adókat adták el.

Előzmény: omaha80 (287)
napleon Creative Commons License 2018.09.27 0 0 288

Sziasztok,

 

én autót szeretnék bérelni, Olaszország Milánó, Malpensai reptér T1-nél.

Nem tudom, hol nézhetnék korrekt kölcsönzőt, mert a rentalscar oldal feldob párat, de ugye ők csak közvetítenek.

 

Valakinek van esetleg személyes tapasztalata itt? hogy melyik a korrekt kölcsönző, és hol nem kérnek több kauciót, mint 500 eur

 

Érdemes teljes körű biztosítást kötni? vagy az inkább a lehúzás része?

 

 

köszi, még nem béreltem autót külföldön, csak belföldön

omaha80 Creative Commons License 2018.09.24 0 0 287

Szia,

 

a bérlés rész így nézett ki a számlán: 

 

Rental Costs Group B (€) Quantity Net Price VAT (22.00%) Gross Price
Product 1H                                        84.43      18.57        103.00
11 day group B rental, including Damage Waiver, Theft Protection and unlimited free mileage
20 % discount (on time and mileage only) -16.89 -3.72 -20.61

 

És a rentalcars-os megrendelést meg így vonta le:

Prepayments (Voucher) -101.57 -22.35 -123.92

 

Ill. ezt utalta vissza végül a rentalcars:

Fees and Surcharges
Location surcharge 41.66 9.17 50.83
Road Tax 22.55 4.96 27.51

 

Előzmény: dundalk (286)
dundalk Creative Commons License 2018.09.24 0 0 286

"úgy hogy a 40-et beszámították előlegként" úgyérted átvertek?

Mert én úgy..

Előzmény: omaha80 (285)
omaha80 Creative Commons License 2018.09.23 -1 0 285

Bari bérlés tapasztalatok:

 

- Wizzair-en keresztül Budget-es mini kategória kb. 40.000 Ft 11 napra.

- Reptéren még fizettem kb. 100 ezret, úgy hogy a 40-et beszámították előlegként.

- A 140 tartalmazta a bérlést (27), road tax, airport felár (25), scdw-t és szélvédőkárt (66) + egy teljes tankot, ami kb. 22 ezer volt. Benzinkúti ár volt.

- A mini helyet eggyel nagyobb új Polo-t adott, deposit nem volt.

- Bérlés után a rentalcars-nak írtam, hogy a szerződésükben a bérleti díj tartalmazza a reptéri felárat, út díjat, de a Budget is felszámolta, elnézést kértek, 25-öt visszautaltak egy órával az e-mail után.

- az Erste a bérlés után a prepayment-et 335 euróval számolta át, leszedve a maga kis pár ezres hasznát.  

 

Összességében így a bérlés + nullázó biztosítás kb. 9100/nap (két tank benzint elhasználtam), de így meg se nézték a kocsit mikor visszavittem. Pedig volt rajta sérülés, sajnos már a szálláson vettem észre, hogy a hátsó lökhárítónál van egy kis 3 cm-es roncsolódás, ami lehet hogy a Budget szabályzat szerint még nem jelentésre való, de lehet, hogy deposit esetén „véletlenül” észreveszik. Amúgy nem parkolási sérülésnek tűnt, mintha valamilyen szerszámmal okozták volna. Illetve az olasz parkolási szokások miatt, hány ép kocsit látni az utakon, ezt mindenki döntse el maga, hogy kell az extra biztosítás vagy sem.

 

Az Avis-es iroda (Budget, Maggiore, Avis) viszonylag kevésbé túlterhelt, hazafelé pl. a Sixtnél legalább 50 ember állt. Az eladó srác erőszakossága kb. közepes volt, először Peugeot 508 kell nekem GPS-szel, mondom hoztam GPS tartót, meg csak ketten vagyunk. Utána még mondott egy horror árat vmire, de az olasz-angolból nem sokat értettem, mondtam hogy akkor csináljon harmadik opciót kicsit kedvezőbb árakkal, más „extrákkal” (road assistance meg társaik) nem próbálkozott.

 

dundalk Creative Commons License 2018.08.25 0 0 284

A wizzair autóbérlés ugye = rentalcars általában kicsit drágábban és visszacsorgatnak valamit belőle wizz számlára.

 

Azt veszel és olyan opcionális biztosítást kötsz amilyet akarsz. Ha rádverik akkor az csak rajtad múlik. Ha tisztában vagy az önrész biztosításokkal, akkor nem tudják rádverni, hanem, akkor meg olvass utána. pl itt vagy itt.

 

az economy biztosítási feltételei érdekesek, ennek is olvass utána, hogy mi a friss info erről.

Előzmény: gyedjmaroz (282)
zsoooc2 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 283

Sziasztok!

 

Megosztom most a legutóbbi tapasztalataimat, kíváncsi vagyok a véleményetekre, mennyire jellemző ez a megoldás. A RentAWreck cégnél béreltem autót. Előre lefoglaltam a neten, hitelkártya adatokat megadtam, elvileg 10% előleget kérnek foglaláskor. Nem vontak le a semmit, kicsit furcsának találtam, aztán pár nap múlva küldik a szerződés mintát. Az ár stimmel, ezen se szerepel az előleg. Amikor átvettem az autót, kérték fizikailag a kártyát és a CVC kódot (le van festve, be kellett diktálnom), azt mondta a srác X koronát zárolnak a kártyán. Netbankban nézem, kb. a bérleti díj + a depozitnak megfelelő forint zárolva lett. Visszavittem a kocsit, 3 nap múlva feloldották a zárolást, de nem terheltek be semmit. Tegnap kapom a számlát (egy nappal korábbi dátummal), összeg stimmel, az szerepel rajta, hogy paid. Továbbra se vontak le egy Ft-ot se a kártyámról. Most akkor mi van? Ennyire jellemző, hogy csak később vonják le az összeget? De miért? Eleve fura, hogy az alap összeget, miért nem az átvételkor kell fizetni? Ugyanennél a cégnél béreltem már korábban, igaz az másik országban, de ott átvételkor kellett fizetni, kártyaolvasó volt az embernél, igaz akkor nem is kérted depozitot.

gyedjmaroz Creative Commons License 2018.08.23 0 0 282

Sziasztok!

 

Olaszországban, Bariban bérelnék autót októberben a családdal, két gyereküléssel. A wizzair-en keresztül azt hittem olcsóbb lesz (clubtagsággal pláne), de az ajánlatok nem ezt mutatják, sőt!

 

Kérdéseim:

- érdemes-e itt: https://www.economycarrentals.com/ ?

(olcsóbb mint a rentalcars és ugyanazok az opciók)

- sicily by car / winrent vagy alamo szolgáltató?

- ha eleve teljes körű biztosítással kötöm, akkor megtagadhatom, hogy ha rám akarnak verni valamilyen plusz biztosítást a helyszínen?

 

köszi előre is a hozzászólásokat / tanácsokat!

 

 

Gergő

 

 

bopat Creative Commons License 2018.08.23 0 0 281

Most talaltam ezt a topikot. Nagyon sokat utazom és majdnem mindig bérelek autót. 

Ha lesz időm írok pár érdekes dolgot 

bopat Creative Commons License 2018.08.23 0 0 280

A kettőnek nincs köze egymáshoz. 

Előzmény: MaciG08 (229)
06peti16 Creative Commons License 2018.08.20 0 0 279

Mivel annyi rosszat olvastam az autóbérlésről Szicíliában, megpróbáltam utána járni és leírni ide mit tapasztaltam hátha segít valakinek.

 

A TripAdvisor és a Szicília fórum és egyéb böngészése után arra jutottam, hogy nem érdemes az Avis, Hertz, Europcar ill. a Sixt autókölcsönzőkön kívüli olcsóbb megoldásokat választani, mint pl Firefly, Goldcar stb. mert nagyon megoszlóak a vélemények. Kinek mi számít, nekem inkább a nyugodt nyaralás mint az a 60-80 euró többlet bér, ráadásul a nagyobb kölcsönzőknél idáig rosszul nem jártam, persze olvasni negatív tapasztalatokat róluk is, de nem jellemző, főleg ha full insurance-t is hajlandó valaki kötni, Szicíliában pedig az kiemelten ajánlott. 

 

Ami a kártyákat illeti. Ez szerintem minden kölcsönzőnél individuális, még egy kölcsönzőn belül is. Fuerteventuran és Norvégiában gond nélkül elfogadták a Visa Electron debit kártyát, persze csak full insurance ellenében és azt is csak azért mert a legkissebb kategóriáról volt szó. 

Ami a Visa Electron debit kártyát illeti, az azt jelenti, hogy nem dombornyomott és ez a legnagyobb baj a kölcsönzőknek vele. Dombornyomott debit kártyát általában elfogadnak a két legkissebb kategóriára, de ez sem életbiztosítás, legalább is ezt egyenesen a Hertz munkatársai mondták nekem. 

Mivel én utálom, ha egy válasz nem A vagy B és  semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy a reptéren baszakodjanak velem a kártyám miatt, fogtam magam és bementem a bankba egy nyomorult kredit (természetesen dombornyomott) kártyáért, ugyanis ami az autókölcsönzőket illeti, az a biztos. Mivel felvidéken élek és ezért egy szlovák bank ügyfele vagyok (Slovenská sporitelňa) ezért csak erről tudom leírni a tapasztalatom. Egyébként Erste csoporttag, szóval nagy különbség nem lehet a magyar bankokkal szemben. Szóval 10 perc alatt intéztem egy kredit kártyát 12 euróért (3600Ft), ami 3 évig érvényes és ha nem használom, vagy ha mégis, de időben visszafizetem róla a banknak az elköltött pénzt, akkor teljesen díjmentes. Aki biztosra akar menni és tervez a közeljövőben autót bérelni annak ezt a megoldást ajánlom. Nálunk a kártya megszüntetése is díjmentes, ha valaki utazás után meg akarna szabadulni tőle. Ez egy triviális és logikus dolognak tűnhet, de valahogy egyik fórumon se olvastam, hogy valaki ezt a megoldást ajánlaná a többieknek. :D

 

Remélem segíthettem. :)

 

apr494 Creative Commons License 2018.08.18 0 0 278

Köszönöm a cikket. Elolvastam. Szinte szó szerint ez történt ( volna) velünk is ha nem állunk a sarkunkra. Érdemes a benne foglalt tanácsokat megfogadni.

dundalk Creative Commons License 2018.08.17 0 0 277

A Goldcárosodás útjára léptek ahelyett, hogy javítanák őket. Bár ez a cikk mindent megmagyaráz.

Előzmény: apr494 (276)
apr494 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 276

Ez a Europcar( angol részlege) volt, akikkel a Rendtalcars-on keresztül szerződtem. Nem akartam őket negatív színben feltüntetni, mintha kettős énje lett volna a cégnek, az egyik szívat, a másik meg korrekt.

Valóban szerencsém volt, mert csak kérték a plusz összeget és nem leemelték.

Eddig nem volt  részem ilyen eljárásban, ennyi bosszantó kellemetlenséggel úgy, hogy egy tűhegynyi hiba nem sok, annyi kárt sem okoztam.

Végigolvasva a fórumot tényleg  még a szerencsések közé tartozom. 

Csak azért írtam le ezeket, hogy mások figyeljenek mindenre, ne érje őket meglepetés.

dundalk Creative Commons License 2018.08.17 0 0 275

1., átb@sztak, nincs ilyen

2., ha valamit nem tudunk, akkor nem írunk alá vakon DE figyeld a következő pontot >>

3., milyen jól jött a 2. pontban megkötött cuccos, mert itt mindent kifizetettek volna veletek az autómentést és a gumijavítást is. 

4., érdemes pont ebben a stílusban átvenni az autót

5., 1. pontban állítólagosan "így kell csinálni" biztosítás csere akkor mire volt jó? Mit fedezett? Ha átvételkor leokézták, akkor ez, hogy?

6., most akkor nem kellett fizetni?

7., ha valamit oda kell adni ingyen, akkor előbb megpróbálják eladni neked, ha nem sikerül, akkor ingyen megkapod. ((upgrade-nél ez gyakori. egyszer erősködtek, hogy vigyek egy nagyobbat csak Xpénz, mondom nem kell. eltelt pár perc, aztán mondta, hogy akkor oda adja a nagyobbat a kicsi árában, mert a kisebbet nem fogják visszahozni még egy óráig..jártam így többször már))

 

Az első pont kivételével (talán még ott is) végül mindenből jól jöttél ki. nem értem mi a gond? :)

egyébként 100-ból 99 alkalommal felveszed az autót és a végén visszaviszed. minden további nélkül. 

 

Amúgy ki volt ez? Csak nem Goldcar? MErt ez kb. Goldcar stílus és már Angliába is betették a lábukat mióta az Europcar felvásárolta őket..

Előzmény: apr494 (273)
dundalk Creative Commons License 2018.08.17 0 0 274

Erre a Firefly tud pontos választ adni. más kártyája sehol nem jó az biztos!

Előzmény: 06peti16 (272)
apr494 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 273

Angliai tapasztalatok:

 

1, Nem fogadták el az internetes közvetítőnél kötött teljeskörű biztosítást. Azt le kellett mondani és velük másikat kötni.

 

2, Ehhez hozzácsaptak kérés nélkül egy "roadside assistance express megjelölésű tételt 63 fontért, amiről azt sem tudtuk mire jó. Ez nagyon fontos lehetett az ügyintézőnek, mert külön is aláíratta a tételt.

 

3, Az autót defekt miatt lecserélték. Az ő kérésükre nem mozdultunk vele, ennek ellenére fel akarták számolni a büntető tarifás tankolási díjat, amit reklamációra utóbb töröltek.

 

4, A csere autót 1 napig használtuk. A visszaadáskor úgy vizsgálták át, mintha a földet kerültük volna meg azzal.  Majdnem alá is befeküdtek. Kérdésemre, hogy van-e probléma az` autóval azt mondták, hogy nincs, az rendben van.

 

5, Ehhez képest 2 hét múlva 265 font megfizetését kérték a hátsó lökhárító karcolása miatt.(ebből 40 font volt az adminisztrációs díj)

 

6, A megadott telefonon reklamálva az iratok elküldését kérték, amit meg is kaptak. 2 napra rá közölték, hogy az ügyet lezárták és én nem hallok róla többet, azt házon belül rendezik. Utaltak arra, hogy erről postán is küldenek majd levelet.

7, Még az első autó átvételekor megpróbáltak rábeszélni egy nagyobbra, mondván, hogy az (Peugeot 308) 4 embernek kicsit. Ugyancsak rá akartak beszélni egy gps-re, pedig volt az autóban és működött is.

Az volt az érzésem, hogy le akarnak húzni, ami egy ilyen nagy céghez különösen méltatlan.

Erősen meggondolom, hogy bérelek-e autót még egyszer és ha igen kitől.

Az autó "sérülése" egy hajszálnyi, a fedő lakkot érintő karcolás volt ( fotó megvan de nem lehet feltölteni)

A  másik kép gyaníthatóan nem akkor és arról az autóról készült, ami a tükröződésből látszik.

Tanulság:  nagyon óvatosan és körültekintően kell eljárni, semmilyen lezserségnek nem lehet helye, mert utóbb komoly pénzeket vehetnek le az emberről.

 

 

 

06peti16 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 272

Lehet abból probléma, hogy az online foglalást Visa Electronic kártyával fizetem, amit amúgy nem fogadnak el depozitra, de fizetni attól tudok vele, és a reptérre viszont viszek egy új dombornyomott kártyát és vagy egy másik kártyát ami viszont nem az én nevemre van mert céges és Credit? 

dundalk Creative Commons License 2018.08.13 0 0 271
Előzmény: 06peti16 (270)
06peti16 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 270

Sziasztok, szicíliában szeretnék a reptéren a fireflytol autót bérelni, szokásosan ugye azt írják hogy itt se fogadják el a kreditkartyat, nos ha kötök a kocsira úgy is full insurancet és kifizetem most debit kártyáról, akkor landolaskor fognak velem cseszekedni az miatt hogy nincsen kredit kártyám? :)

 

Valakinek esetleg tapasztalat a fireflyal? :) 

geodo1 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 269

Rodoszra ne azon az oldalon bérelj, sokkal drágább, mint a helyi erőktől. Efrem Rent a car, autotour. Vannak weblapjaik, kérj ajánlatot. Nincs önrész, nincs deposit, úgy fizetsz, ahogy akarsz.

Előzmény: Szandra1997 (267)
dundalk Creative Commons License 2018.07.10 0 0 268

Van arra is megoldás >>

Előzmény: Szandra1997 (267)
Szandra1997 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 267

Sziasztok!

 

Jövő héten utazom családommal Rodoszra és autót szeretnénk bérelni, azonban a rentalcars.com-on, illetve a legtöbb hasonló oldalon mindenhol dombornyomott hitelkártyát kell megadni a fizetéshez, illetve a letéthez, amit majd a helyszínen fognak levonni. Sajnos a családban mindenkinek csak bankkártyája van, azt sehol sem fogadják el?

Kata Sz Creative Commons License 2018.07.09 0 0 266

Szia, és szerinted az lehetséges, hogy az autót dombornyomott kártyával (ez az én nevemen van) foglalóznak le, mármint a depositot, de kifizetni sima otp master kártyával fizetjük a párom kártyájával?

Előzmény: geodo1 (265)
geodo1 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 265

Én náluk kötöttem, már a foglalás során. 

Reptéren találka, kisbusszal a telephelyre (3 perc), papirmunka és léc.

Előzmény: Kata Sz (264)
Kata Sz Creative Commons License 2018.07.08 0 0 264

 

Köszönöm a válaszod! 

Lehet még kérdésem?

 

És Te a drive on holiday-nél kötöd a biztosítást amikor kiválasztod a kocsit ugye? Ha igen akkor, már ott a fullosat kéred?

És így mi teendő szokott még lenni mikor felveszed a kocsit?

 

 

Előzmény: geodo1 (263)
geodo1 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 263

1. Nem.

2. Ezt te tudod. Ha nem gond, hogy depositálják sok száz euródat, és van önrész, akkor ne. Ha teljes nyugalmat akarsz, hogy ne kelljen figyelni annyira, és nem akarod a depositot, akkor köss. Én mindig kötök, sokan nem. Ez egyéni dolog.

2/b. De azt is lehet, hogy harmadik félnél kötsz külön biztosítást. Ez olcsóbb, mintha a bérbeadótól veszed. Viszont lesz deposit persze, és baj esetén utólag kapod vissza a pénzed (attól, ahol a biztosítást kötötted, persze elküldve nekik a kár igazolásokat)

3. Én a drive on holidays nevű helyi erőtől béreltem többször is, eddig teljesen elégedett voltam.

 

És mindenképpen előre bérelj, helyben drágább lesz.

Előzmény: Kata Sz (262)
Kata Sz Creative Commons License 2018.07.06 0 0 262

Sziasztok! 

 

Portugáliában melyik autókölcsönzőt ajánlanátok?

Inkább online keressek, vagy majd helyben?

Sokat olvasgattam itt a fórumon, de még mindig vannak bennem kérdések,nézzétek el nekem nő vagyok.

 

1. Szóval, van hitelkártya, ezt terhelik majd meg. De kell külön kp.ban lerakni depozitot?

 

2. Szerintetek mennyire érdemes a full biztosítást választani az adott autóhoz? Ki mi alapján választ? Ha nem kötök fullosat, vagy extra ezt extra azt akkor a zárolt összeget csak azért is megterhelik valami kifogással?

 

3. Melyiket ajánljátok? Annyi van, hogy már követni se tudom.

 

Nem lenne baj, ha ingyenes lenne a második sofőr, mert az én nevemen van a kártya, de nem én vezetek.

 

Komolyan ebbe nőként bele lehet bolondulni.

 

Köszönöm, ha segítetek!

dundalk Creative Commons License 2018.06.22 0 0 261

az írják. At pick-up, the main driver will leave a refundable security deposit of 300,00 € on their credit or debit card. 

Előzmény: szviki506 (260)
szviki506 Creative Commons License 2018.06.21 0 0 260

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Jövő héten, 29-én indulunk Portugáliába. Lisszabonban fog leszállni a gépünk. Itt is szeretnénk autót bérelni. A rentalcars.com oldalon foglaltunk le egy autot az Avis autókölcsönzőtől. Viszon nem egyértelmű számomra hogy kell e letétet fizetni. A visszaigazolásban sincs feltüntetve.

 

A letét/önrész résznál az alábbi információ szerepel:

Letét / Önrész: A szolgáltató nem vállal felelősséget, ha az árfolyamváltozásból kifolyólag vagy más banki tranzakciós díjak miatt a kifizetett és a visszatérített összeg között különbség keletkezik.

 

És ami fura, hogy ugyan ennél a cégnél (AVIS) a drágább kategóriánál már kiírja a 300 EUR letétet.

 

Előre is köszönöm a segítséget!

Viki

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!