Keresés

Részletes keresés

TopCat Creative Commons License 2003.08.15 0 0 267
"Értelmesen érvelni viszont kevesen tudnak" erre te vagy a legjobb példa!
Bocs ez kézrejött, de tényleg ne foglalkozzunk már ezzel a megkergült madárral!
Előzmény: dr_bubo (259)
Puding 1 Creative Commons License 2003.08.15 0 0 266
És még valami...
A félelmeid lehet jogosak, és az egész nem más mint szélmalomharc, de ettől még tenni kell valamit! Amit te csinálsz/mondasz amolyan "minek eszel, úgy is megéhezel" mentalitás...
Ennyi erővel fel is kötheted magad, lévén senki nem él örökké!
Előzmény: dr_bubo (261)
Puding 1 Creative Commons License 2003.08.15 0 0 265
Kedves Bubó!
Kérdéseidre szivesen válaszolok bővebben az általam javallott topicban! Ez ugyan is itt elég offtéma, amit úgy látom a te látens korlátoltságod miatt képtelen vagy felfogni. Persze nem igennel, és nemmel, hiszen mindent nem lehet ennyire leegyszerűsíteni! Tudod az állatok gyakorta eredeti biotópjukban is szenvednek a melegtől, hidegtől, éhségtől, járványoktól...
(Gyüjtsünk aláírást pl. a száraz évszak ellen, mert szenvdnek az állatok...)
Mondjuk egy elesett, és lábatört zsiráf a szavannán sem táltosodott volna már meg...
Valószínüleg a hiénák élve belezték volna ki.
A "bebörtönzött állatok" érzés többnyire pedig nem más mint egy antropogén sztereotípia.
A többség nem is ketrecekben, hanem tágas kifutókban, biotópszerüen berendezett volierekben van elszállásolva. Azok ellen az állatkertek ellen, amelyek nem felelnek meg az állatok igényeinek, igen is zúgolódunk. Ha egy kicsit körülnéznél (akár a javasolt topicban), és nem a saját demagóg baromságaidat kántálnád látnád ezt!
De legyen neked igaz...

"Ne vitatkozz hülyével, mert a végén összetévesztenek vele"

Előzmény: dr_bubo (256)
szuszmok Creative Commons License 2003.08.14 0 0 264
bubo: harmadszor kérdem: megnézted az oldalt, amit javasoltam neked???? konkrét kérdésre, kérlek, konkrét választ. különben hiteledet veszted.....
szuszmok Creative Commons License 2003.08.14 0 0 263
pitbull téma: mint bubónak már írtam (bár paranoiájában nem hisz nekem, ami sérti a személyiségi jogaimat) van egy pitbull-barátom, nem is az enyém, hanem a férjemé, de engem is kedvel. amikor odakerült a gazdájához, rettegtünk, hogy arra kell majd neki, amire gondolnátok. de nem!!! a kutya egy kezesbárány, simizzük ( gazdija is szokta, pedig nem tartozik semmilyen értelemben sem az elit közé), nyalja a kezünket, a kedvünkért bármit megtesz, követ, mint egy jólnevelt ovis.
a kutyát nem verik, nem uszítják senkire és semmire, sőt, xxel tanácsait is megfogadja a gazdi a kutymákkal kapcsolatban.

más: ma voltam egy hiperszuperben és megint szembesültem a szomorú ténnyel. kisállatok levegőtlen , üveg vagy műanyag kalitkákban, 50 fokban:((( mi ez, ha nem állatkínzás??????

Előzmény: ohiki (255)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.14 0 0 262
bakker minek teped a szad??? utoljara kerlek menj mar innen!!!!!
a miert szeretem a makostesztat topicba se irnak a makutalok...vag yamakot csak kotekedesre felhasznalok..
na eleg vilagos voltam?
Előzmény: dr_bubo (261)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 261

---
mivel az ertelmes erv reszedrol hianycikk, en sem strapalom magam: egy szinvaknak nem lehet elmondani, hogy milyen a piros.
---

úgy látom ez nálad/nálatok is hiánycikk mert itt egy értelmes ellenérvet se láttam félelmeimre.

Az állatok tiszteletén kívül vannak más emberi értékek és prioritások is, amiket te nem értesz, dehát egy színvaknak nem lehet elmagyarázni milyen a piros szín.

Előzmény: Meggyes (260)
Meggyes Creative Commons License 2003.08.14 0 0 260
szivesen, maskor is.
az ertelmes vita alapja az, hogy az ember ertelmes ervekre ertelmes ervekkel valaszol. mivel az ertelmes erv reszedrol hianycikk, en sem strapalom magam: egy szinvaknak nem lehet elmondani, hogy milyen a piros.
Előzmény: dr_bubo (259)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 259

Kedves Meggyes,

Köszönöm.
Tudod mondani bármit lehet. Értelmesen érvelni viszont kevesen tudnak.

Bubo

Előzmény: Meggyes (258)
Meggyes Creative Commons License 2003.08.14 0 0 258
dr bubo, te egy korlatolt, hormonzavaros, orbitalis barom vagy.
vita nelkul, de kikivankozott belolem.
hianyzo tisztelettel,
meggyes
Előzmény: dr_bubo (257)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 257

---
A pitbull témához annyi hozzáfűzést akarok tenni, hogy nekem ugyan nincsen pitim, de van rottweilerem.
--

Kedves Ohiki,

Te pontosan igazoltad azt amit mondtam. Fingod nincs a genetikához. a magadét hajtod.

Ami a gyerekeket illeti: igazad van. de:
1. Egy kóbor kutya nem a játszótérre való
2. 14 év alatt senki sem büntethető, tehát a híres törvényetek egy 12 éves gyerekre aki összeszurkál egy macskát szart sem ér. Pedig az a macska ugyanúgy szenvedne, mintha egy 16 éves szúrná meg.

"Legyen bűncselekmény az állatkínzás"

Tudod ezt én is tudnám naphosszat ugatni. Csak az a baj hogy a tiszta ész, a logika, a racionalitás és a megvalósíthatóság teljes hiánya áll ezek mögött a szavak mögött.

Előzmény: ohiki (255)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 256

---
De kérlek bubókám, látogass el a "mit gondoltok az állatkertekről" topic-ba! Ott szívesen elmagyarázom, miért gyüjtik az aláírásokat a ZOO elött, és hogy egyáltalán miért van az az intézmény! Tényleg gyere, mert ott szívesen kivesézném magasröptű, okos, szépen fogalmazott írásaidat!
--

Kedves Puding,

Szerinted az állatkertben nem szenvednek az állatok? Ha igen, miért nem gyűjtetek aláírást a betiltására?
Nem hallottál arról a zsiráfról amelyik elesett és elpusztult mert megfulladt?
Szerinted az állatkertben élő vadállatok a ketrecekben jól érzik magukat? Állatkínzás az vagy nem? Igen, vagy nem?
Tudsz nekem egy IGEN-NEM választ adni? mert majd az minősít téged.

Előzmény: Puding 1 (254)
ohiki Creative Commons License 2003.08.14 0 0 255
A pitbull témához annyi hozzáfűzést akarok tenni, hogy nekem ugyan nincsen pitim, de van rottweilerem. Soha semmire nem neveltem. van helye, sokat simogatjuk, de senkinek nem ártott még életében. Szülei nagyon jó házörzők, Dió mégis szelíd, mert soha semmire nem volt uszítva.
Vannak viador kakasaim is. Soha nem voltak még verekedtetve, szelíd, jámbor madarak. Pedig az őseik "gondolom" azért viadorok, mert küzdöttek.
Minden attól függ hogy mi emberek mire neveljük az állatainkat és a gyerekeinket. Sajnos a DIVAT nagy úr, időnként felkapnak valamit, akkor előfordul hogy olyan emberek is hozzájutnak a divatos állathoz akik nem képesek kezükben tartani azt.
Én úgy gondolom, ha valamilyen faj tartására vállalkozom, akkor csak akkor tartsam, ha minden körülmény adott ahhoz hogy az állat és az ember számára is biztonságos körülmények legyenek.
Tetszik nem tetszik, vannak dolgok melyek kultúrához kötöttek. Soha nem fogja senki teljesen megszüntetni a spanyol bikaviadalt, a koreaiak kutya és macskaevését, az angolok rókavadászatát, az eszkimók fókavadászatát és még sorolhatnám.
A lényeg hogy itt nálunk az a szerencsétlen kiszolgáltatott állat minél kevesebb szenvedéssel élje le a rövidke élletét. Sajnos akik ma hivatásszerűen gazdasági állatokkal foglalkoznak, gondolok itt az állatgondozókra és falusi gazdálkodókra, a legtöbbjüknek nem az számít, hogy ne szenvedjen az állat. Tisztelet a kevéske kivételnek!
A gyerekeinket kell úgy nevelni hogy ne szenvedtesse a rábízott állatot, vagy akadályozza meg ha lát ilyet. Hazafelé az iskolából, ne macskarugdosás legyen a program.
Előzmény: dr_bubo (250)
Puding 1 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 254
Jó tudom ez itt egy kicsit off...

De kérlek bubókám, látogass el a "mit gondoltok az állatkertekről" topic-ba! Ott szívesen elmagyarázom, miért gyüjtik az aláírásokat a ZOO elött, és hogy egyáltalán miért van az az intézmény! Tényleg gyere, mert ott szívesen kivesézném magasröptű, okos, szépen fogalmazott írásaidat!

És igérem innentől kezdve én sem reagozok a bagolynak! Huhogjon magának...

Előzmény: dr_bubo (251)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.14 0 0 253
szerintem neked az a parad, hogy van nehany webkamerad es azt hiszed tudsz mindne tettunkrol
nos..cirkuszok elleni tiltakozas: honna tudod, hogy tanarkent nem beszelgetek errol a gyerekekkel?
napon otthagyott bezart kutyak: honna tudodo hogy nem kerestem -e ketsegbeesve a gazdat egy kiskutya miatt amit lehuzott ablaknal ugyan de viz nelkul egy kocsiban hagytak..
honnan tudod?? olyan embereket kritizalsz egy megmozdulasuk alapjan akikrol nem tudod milyen sokoldaluak, mennyi mindnet tesznek az allatokert..idejossz szenyozni es nem birod felfogni a legegyszerubb dolgokat
asszem ebbol kimoderaltatas lesz...
Előzmény: dr_bubo (251)
szuszmok Creative Commons License 2003.08.14 0 0 252
kedves bubo, megnézted a honlapot, amit írtam neked????
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 251

papjancsival foglalkoztok. Ti tudjátok a legjobban, hogy milyen végtelenül buták tudnak lenni az emberek és azt is, hogy mennyire meddő próbálkozás egy unintelligens embernek az értelmére(?) hatni.. (én már próbáltam, láttátok :))...akkor? Hadd puffogja magában a hülyeségeit, egyszer csak megunja és elkotródik innen, vagy unalmában készít egy jó kis törvényjavaslatot.. :)"
---

te is puffogsz de érvelni nem tudsz.

miért nem gyűjtesz a cirkuszi állatok alkalmazásának és az állatkerteknek a betiltására?
Még senki sem válaszolt erre.
Arra sem miért ilyen egysíkú az állatszeretetetek

Előzmény: TopCat (247)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 250

--
pitbullt (ami nem is kutya hanem egy genetikailag kifejlesztett korcs)
Nocsak, tényleg?!
Mégis, akkor melyik fajta a kutya:
- A dobi? Nem, ez is genetikailag kifejlesztett korcs ...
- A nj? Nem, sajnos ez is ...
- A spániel? Sajnos ez is korcs ...
---

egy cukorbeteg embert, vagy vérzékeny embert nevelhetsz akárhogy, attól még cukorbeteg és vérzékeny marad. Az agressziónak ugyanolyan genetikai okai vannak, mint a fenti betegségeknek.
A pitbullt azért tenyésztették ki, hogy harci kutya legyen, kutyaviadalokra. a legerőszakosabb genetikai hajlamokat kristályosították ki. Az ilyen állat nevelheted akárhogy egy vadállat marad. persze bizonyos mértékben elmyomható az agresszió, de akkoris vadállat marad.
Ilyen alapon egy tigrist is lehetne szelíd báránnyá varázsolni neveléssel. de sajnos nem megy.
de nem értitek a genetikát, vagy nem karajátok érteni, és azt hiszitek a cukorbetegség vagy a vérzékenség más. pedig ugyanaz csak a megnyilvánulása más.

Ami a többi megszólalást illeti: mondom, ha állatvédők vagytok, akkor ne szelektíven legyetek azok, különben álszentek maradtok. mert azok vagytok.

kíváncsi vagyok mikor tiltakoztok az állatkertek és a cirkuszok ellen. ja és járjátok ma végig a várost, ahol napon van kutya azt a címet jelentsétek fel.

álszent, egysíkú banda vagytok.

Előzmény: funtasy (245)
Siu Creative Commons License 2003.08.14 0 0 249
Látta már ezt valamelyikőtök?

A gyomrom felfordul a fajunktól!!!

http://www.all-creatures.org/anex/index.html

Babyboo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 248
Ha már ketten mondjuk biztos van benne valami :)
Arról lehet tudni, hogy eddig mennyi aláírás van, vagy az csak a végén derül ki?
Előzmény: TopCat (247)
TopCat Creative Commons License 2003.08.14 0 0 247
Megismétlem: kérek mindenkit, aki valóban az állatok védelméért jár ide, próbáljunk csak olyan hozzászólásokra reagálni, amelyekre érdemes!
Ugyanez Babyboo megfogalmazásában: "ez lehet, hogy beválna... teljesen elterelődik a lényegről a figyelem és a szó ha ezzel a papjancsival foglalkoztok. Ti tudjátok a legjobban, hogy milyen végtelenül buták tudnak lenni az emberek és azt is, hogy mennyire meddő próbálkozás egy unintelligens embernek az értelmére(?) hatni.. (én már próbáltam, láttátok :))...akkor? Hadd puffogja magában a hülyeségeit, egyszer csak megunja és elkotródik innen, vagy unalmában készít egy jó kis törvényjavaslatot.. :)"
Előzmény: Babyboo (240)
riki86 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 246
Nem akartam hozzászólni ehhez a vitához, de mintha emlékeztetnél egy bizonyos Muster Mark nick-kel rendelkező topiktársra.
Ne gondold már, hogy csak neked van gyereked vagy aki az állatvédelemért tesz valamit annak nincs.
Szerintem itt többeknek van gyereke és valamilyen állata is. Nem kell azt a bizonyos árkot továbbásni kutyások és nem kutyások, állattartók és állatot nem tartók között.
Ez a topik nem erről szól, hogy itt marjuk egymást, arra nyiss egy másik topikot. Itt eddig csak békés állatvédők próbáltak segíteni szerencsétlen állatokon. Nem kell itt semmiről vitatkozni, ha tudsz segíteni, akkor segíts, ha nem akkor nyiss egy észosztó topikot, nem kell félned lesz ott is vitapartner és hozzászólás elég! :o)))
Előzmény: dr_bubo (244)
funtasy Creative Commons License 2003.08.14 0 0 245
a pitbullt (ami nem is kutya hanem egy genetikailag kifejlesztett korcs)

Nocsak, tényleg?!

Mégis, akkor melyik fajta a kutya:
- A dobi? Nem, ez is genetikailag kifejlesztett korcs ...
- A nj? Nem, sajnos ez is ...
- A spániel? Sajnos ez is korcs ...
- A ricsi? Áhhh, az egy afrikai korcs ...
.
.
.

:///

Előzmény: dr_bubo (244)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 244

----
Amiket itt felsoroltál mind mocskos állatkínzás, vajon honnan veszed, hogy pl én nem tartom annak??? Az állatkerteket bezáratnám, max valami szafaripark jellegű dolgot engednék, de inkább azt sem mert ahova az ember beteszi a lábát ott pusztít.
-----

Akkor miért nem gyűjtesz aláírást az állatkert megszűntetésére? Vagy miért nem követeled, hogy az állatkertet nyilvánítsák olyan helynek, ahol az állatok szenvednek, ezért tiltsák be?

--
komolyan, hogy a vidámpark elé kéne kiülni és a spanyolországban tartott bikaviadalok ellen aláírást gyűjteni, ugye???
---

nem. csak pl. a magyar állatkert bezárásáért, meg a cirkuszokban az állatok használatának betiltásáért. Ezekért miért nem gyűjtesz? elárulod?

----
Hogy én mit akarok?

Én azt akarom, hogy a gyermekeim biztonságban éljenek
Azt akarom, hogy ne kóboroljanak kutyák az utakon, játszótereken
Azt akarom, hogy ha kóbor kutya van a játszótéren, akkor azt vigyék el
Azt akarom, hogy ne nekem kelljen kóbor kutyákat csalogatnom, befognom, hanem azoknak a szerveknek akiket ezért fizetünk
Azt akarom, hogy a kutyatulajdonosok betartsák a törvényt és te tenyésszék a pitbullt (ami nem is kutya hanem egy genetikailag kifejlesztett korcs)
Azt akarom, hogy jogom legyexn megvédeni magam egy támadó állattól és ne ugassanak nekem állatvédők a támadás kutyapszichológiai okairól
Azt akarom, hogy ne öntse el a kutyaszar a várost és az a kevés kutyatulajdonos aki eltakarítja a kutyája szarát, vegye rá a kutyabarát embereket a megfelelő viselkedésre.
Azt akarom olyan törvény szülessen ami logikus, reális és nem az állat mindenek felett szemléletet tükrözi.
Azt akarom, hogy olyan törvény legyen ami betartható és betartatható (nem úgy mint a pitbulltörvény)

Ennyit akarok
ki nem ért ezzel egyet?

Előzmény: Babyboo (243)
Babyboo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 243
Amiket itt felsoroltál mind mocskos állatkínzás, vajon honnan veszed, hogy pl én nem tartom annak??? Az állatkerteket bezáratnám, max valami szafaripark jellegű dolgot engednék, de inkább azt sem mert ahova az ember beteszi a lábát ott pusztít. A spanyol bikaviadalt és az összes ilyen elmebeteg sportot ugyanúgy büntetném, mint bármilyen egyéb állatkínzást. De azt nem gondolod komolyan, hogy a vidámpark elé kéne kiülni és a spanyolországban tartott bikaviadalok ellen aláírást gyűjteni, ugye??? Az állatkínzás büntetéséről szóló törvénynek teljeskörűen kell védenie az állatokat, ezek az emberek nem a törvényt tervezik hanem aláírást gyűjtenek azért, hogy a nyakkendősök kidolgozzák azt a törvényt amely kimondja az állatok szenvedés nélküli léthez való jogát és bünteti ennek a jognak a tiprását. Te egyszerűen kötekedni jársz ide, de olyan erőltetett marhaságokat hordasz össze, hogy elég nyilvánvaló, hogy maga a téma nem érdekel. Ez roppant szomorú, pont az ilyenek miatt kell most egy csomó embernek lejárnia a lábát, hogy meglegyen a megfelelő számú aláírás.. Egyre gyakrabban szégyellem, hogy ehhez a fajhoz tartozom... Ha olyan bazira félted a saját jogaidat és életedet az állatoktól, akkor húzzál el te is aláírást gyűjteni, hátha összejön. Amennyi barom él ebben az országban nem is lepne meg. Ja.. és nyiss egy topicot embervédelem vagy valami hasonló címmel, csak ne az Állati!-ban.
Előzmény: dr_bubo (242)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 242

Ok, akkor figyi

pár hónapja meghalt egy zsiráf az állatkertben, mert elesett és nem tudott felállni. Ott pusztult. A medvék egy 5x 6 méteres területen élik az életüket.

És ti pont ott az állatkertben gyűjtitek az aláírásokat az állatkínzás ellen, mikor az állatkert a legnagyobb állatkínzó, bezárva élnek egész életükben sanyarú körülmények között. (legalábbis az állatok 80 %-a).
Nem tartjátok ezt álszentnek?

A nagy EU tag, nagy katolikus Spanyolországban a bikaviadal még ma is megvan.

Az a baj veletek, hogy egysíkúak és szelektívek vagytok.
Az az állatkínzás amit annak akartok gondolni.
ez undorító szemlélet.

Előzmény: Babyboo (240)
Puding 1 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 241
Skacok tévedtem!
DR.Bubó nem gyakorlatiasan gondolkodik, pusztán egy megkeseredett, kákán is csomót kereső technokrata!

"TE AZONOSITOL EGY EMBERT EGY ALLATTAL. ITT VAN A NAGY BAJ."

Miért? Ez miért baj?
Mert nincs bennünk a "teremtés koronája" felsőbrendűségi komplexus?
Utálom a humanistákat, mert nem mások, mint az emberiséget fényező, félisteni szintre emelő egoisták!
Pusztán azért, mert magunk képére formázva tönkretettük környezetünket (ugyi ezt nevezzük civilizációnak...pfffff!), és egy topicban harsogunk, több jogunk lenne az élethez???
Ki mondta? (Ja persze! A humanisták...)
Ez a legnagyobb baj az emberiséggel!
A többség hajlandó elhinni, többet ér mindennél!
Kérdés kinek/minek a szemében...

"KORLÁTOLT VAGY. ENNYIRE EGYSZERŰ."

Bagoly (dr.bubó? :DDD ) mondja verébnek...

"az a bajtotok, hogy egysíkuan gondolkodtok."

Hááááát?
Legalább gondolkodnak, és nem egyértelmüen inpulzív harsogásaikkal töltik meg a topic-ot!
Egy vitába nem lehet "úgyis nekem van igazam" mentalitással belefolyni!

"Szeretnék egy szakértői megfogalmazást. MIT AKARTOK? "

Az állatkinzás fogalma már megvan.
Jó, nem tökéletes, de legalább elindult valami.
Annak kell örülni ami van! Nem szörszálhasogatva kötözködni!
Most pedig én kérdezek:

Dr.Bubó tulajdonképpen TE MIT AKARSZ???

Előzmény: dr_bubo (238)
Babyboo Creative Commons License 2003.08.14 0 0 240
ez lehet, hogy beválna... teljesen elterelődik a lényegről a figyelem és a szó ha ezzel a papjancsival foglalkoztok. Ti tudjátok a legjobban, hogy milyen végtelenül buták tudnak lenni az emberek és azt is, hogy mennyire meddő próbálkozás egy unintelligens embernek az értelmére(?) hatni.. (én már próbáltam, láttátok :))...akkor? Hadd puffogja magában a hülyeségeit, egyszer csak megunja és elkotródik innen, vagy unalmában készít egy jó kis törvényjavaslatot.. :)
Előzmény: TopCat (236)
szuszmok Creative Commons License 2003.08.13 0 0 239
egy nagyon jó és népszerű oldalt ajánlok figyelmedbe: www.zoldmagazin.com. Sok hasznos infot találsz ott állatokról, állatvédőkről, menhelyekről, tesztekről és terméklistákról, híreket is olvashatsz up-to-date.
Előzmény: dr_bubo (238)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.13 0 0 238

az a bajtotok, hogy egysíkuan gondolkodtok.

OK, az állatkínzás legyen bűncselekmény. de még senki se írta le pontosan (PONTOSAN) mit ért állatkínzás alatt?

Ha ember által állaton okozott szenvedés, akkor az nagyon általános, ilyen alapon bárki büntethető.

Itt csak tépitek a szátokat de senki nem fogalmazta meg mit akar a törvényvbe.. (olyan konkrétum nem kerül bele egy törvénybe, hogy kocsira kötött kutya húzása állatkínzás).

Szeretnék egy szakértői megfogalmazást. MIT AKARTOK?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!