Keresés

Részletes keresés

vikoca Creative Commons License 1998.10.27 0 0 417
Oki,
try: s5091ker@mit.bme.hu
ha nem megy, akkor s5091ker@hszk.bme.hu
Ma' csak jo lesz az egyik. Nem t'om mi a baj.

Ki az a Daniel akiarki? Milyen filmbol lehet ismerni? (szinesz, ugye?)

Öki Creative Commons License 1998.10.27 0 0 416
Vikoca Kedvesem!Megint visszapattant a cuccosom!
yzy Creative Commons License 1998.10.27 0 0 415
"szerintetek is van olyan férfi típus, aki, ahogy idősödik, egyre jobban néz ki?"

Igen. Állítólag én is olyan vagyok :))) , ezt egy gimnáziumi osztálytársam mondta a tízéves találkozón, aki azt is mondta, hogy ez biztos a nőtlenségemnek köszönhető :))))

Öki Creative Commons License 1998.10.27 0 0 414
Egyébként Mel Gibsont, mint embert és színészt én is csípem. Az a különbség kettőnk között, hogy ő a 7 gyerekét el is tudja tartani, én meg hiába hoznék össze hetet, az anyagi harakiri lenne részemről. Hehe.
Öki Creative Commons License 1998.10.27 0 0 413
Vikoca Kedvesem! Most lőttem el ismételten egy emílt részedre. Van hozzá pár pictures is.
Vah úr Creative Commons License 1998.10.27 0 0 412
Meggymag, szívem

Denieldéjluízzal az a baj, hogy a barátnőm szerint irtó jó pacák, tehát gondolhatod, hogy én miként viszonyulok ehhez a kérdéshez!

Csókolom a kezed
Vah úr

Vah úr Creative Commons License 1998.10.27 0 0 411
Vikoca, édescsillaghugicám,

Hát hogy is van ez? A húgom a feleségem?
Vulgáris leszek, vigyázat!!!

Reggel húgom
este .... :-))))))
Ám legyen.

Vah úr

Meggymag Creative Commons License 1998.10.27 0 0 410
Mi a véleményetek Daniel-Day Lewis-ról? Az egyetlen szépséghibája, hogy otthagyta a terhes feleségét...
vikoca Creative Commons License 1998.10.27 0 0 409
Draga BAtyo, vegre itt vagy!!!!

Igazad van, melgibzon rulez, de en akarok lenni a felesege. Vagy a Svarcie. Jujjjdejolenne. :-)

Vah úr Creative Commons License 1998.10.27 0 0 408
Kedvesdrágáim(Kishugi, Te is), Uraim,
végrehogyirénvagyok.

Már azt hittem, hogy sosenem érek ide.
Egy valamit szeretnék csak mondani, így hirtelen:
Mel Gibson nagyon kóser.
Karakteres/ócseny szimpatikus arc, jól választott szerepek, mind akciófilmben, mind érzelmesebb múvíkban, mellesleg a hírek szerint példás (asszem) hétgyermekes családapa. Mint a mesében. Úgy szeretnék én lenni a melgibzon.
Vah úr

vikoca Creative Commons License 1998.10.27 0 0 407
Oki,
1. a mult heti emailed azota se jott meg.
2. "csinos" Erdekes, amit irtal, mert ezzel en is igy vagyok. De nem is olyan regen valt ez a szo a nok jelzojeve. Anno a nagymamam, meg a nagynenem sokkal szelesebb ertelemben hasznalta a szot, akar ferfiakra is. Sot, regi filmekben is elofordul, hogy egy fiatal ferfire - alt. a hosszerelmesre - azt mondjak, "csinos az a fiu, ugye Gizikem?". Sot. Cipokre. Attol meg total elkepdtem.

Hasolnlo, de ellentetes pelda: jokepu. Ugye, ma mindenki csak ferfira erti? Regen nore is mondtak...

Öki Creative Commons License 1998.10.27 0 0 406
Drága Meggymag! Hát alapvetően itt is, meg ott is vagyok. Én is aggódtam azon, hogy már meg sem jelensz a színen. A topicomba meg állandóan be kell néznem, mert vannak olyanok, kik nem olvassák el a kezdőszöveget, vagy nem fogják fel és így nem rendeltetésszerű a használata. Néha rendet kell tennem.
Figyusz! Majd lövök egy emílt!
Meggymag Creative Commons License 1998.10.27 0 0 405
Sziasztok, Asztaltársak!

Tegnap már azt hittem, hogy halódik a topic, hát örülök, hogy nem!:-)
Feltétlenül írjátok fel a listára Sean Conneryt (így köll írni!?), mert a Medicine Manben, hát, fuhhh.....

Öki-papa, hát mégis itt vagy? Aszittem a poliszhelpben ragadtál. Na igen, ott volt Rád szükség...

Banya, gratula a 400-hoz! Leány típusú gyermeked jól van?

Vikoca,
a ffiak leggyülöltebb szava az édi után az aranyos-ari. Jól teszed, ha titkolod.
Mellesleg e szavak senki emberfia szájában nem mutatnak jól...

Öki Creative Commons License 1998.10.27 0 0 404
Banya Drága! Ez az aranyos, meg hasonló kifejezések érdekesek! Jó magam is felfigyeltem már arra, hogy egy ffi, ha jól öltözött, akkor még a legtöbb nő is azt mondja rá, hogy elegáns, nem pedig azt, hogy csinos. A férfiaknál szerintem ez a szó eleve inkább a nőkhöz kötődik. Nekem is végigfutna a hideg a hátamon, ha speciel valaki az elegáns helyett azt mondaná, hogy csinos. Az olyan nőies. Lehet, hogy csak én látom így?
Öki Creative Commons License 1998.10.27 0 0 403
Banya Kedves! Jómagam is gratulálok a 400. közbeszólásodhoz! Robert De Niro -hoz mit szólsz nőként?
Vikoca Drága! Neked is gratulálok a Topic kapcsán!
vikoca Creative Commons License 1998.10.27 0 0 402
NA, vegigolvastam. Asszem van egy kotelessegem:

Banya, edesem
Szeretnelek megkovetni, hogy ugy neveztelek, ahogy. Hadd szolgaljon mentsegemre, hogy nem gondoltam komolyan, hanem csak a "bolcs" szohoz asszocialtam azt a bizonyosat. Persze ez nem jo mentseg, de megis... Egyebkent toredelmesen bevallom, hogy megleptel. Azt hittem - ugyanis tenyleg olyan bolcs, es nyugodt allaspontot kepviselsz a vitakban - raadasul 7 eves a lanyod, hogy kb. 40 fele jarsz. Bar egy 40-es se tudod, ... olyan. Szerintem kimondottan fiatal vagy.

Eloiteletekrol, hat igazabol erre szamitottam, amit irtatok. De azert kicsit szomoru vagyok. Azt remeltem, valaki meggyoz az ellenkezojerol :-)

Banya uj kerdesere valaszolva:
Ja, van egy csomo ilyen hapi. Pl. Mel Gibson szerintem is javul az oregedestol. Harrisoon Ford nekem fiatalon is tetszett, bevallom. Talan a szineezi jateka fejlodott. A Svarcit ne bantsatok, szerintem jo hapi, sot o is egyre jobban nez ki ahogy oregszik. A szineszsege meg egyenesen fantasztikusan javul. Na azert Hamletet most se jatszana jol, de a husoneves-izompacsirta-a-vasznon katergoriabol "jo vagasu filmszinessze" vedlett. Szerintem. Szoval a Conanos fapofanal mar regota tobbet is tud (pl. lattad a True Lies-t? Eszmeletlen jo - tiszta Svarci parodia, es jol csinalja)

Meg volt meg a bajos, aranyos kifejezesek esete. Hat, az emlitett peldaktol nekem is felallt a hatamon a szor. Szerintem tenyleg ritka, hogy egy ferfi aranyos meg bajos, egyenesen cuki legyen.
Mondjuk a baratom, amikor este az olembe bujik, amig en olvasgatok, akkor aranyos. De kefe legyek, ha errol mas is tudhat!!! Plane egy masik ferfi. HAt ezert nem szoktuk szerintem a ferfiakra ezeket a jelzoket hasznalni. Mert csak akkor ilyenek, amikor eppen olyasmit csinalnak, amirol tarsasagban nem (nagyon) beszelgetnek az emberek.

yzy Creative Commons License 1998.10.27 0 0 401
Sziasztok,

látom él még a topic. Megpróbállak benneteket utolérni,

yzy

vikoca Creative Commons License 1998.10.27 0 0 400
Szep jo reggelt!!!!

Banya, szivem
engedd meg hogy udvozoljelek a 400-adik hozzaszolas alkalmabol.

Mingya jovok, csak bekavezom + elolvasom a mindent.

banya Creative Commons License 1998.10.27 0 0 399
Napsütéses kedd reggelt mindenkinek!

Fókám, drága uszonyosom!
Soraidat olvasva az jutott az eszembe, hogy vajon az "aranyos" és a "bájos" kifejezéseket miért nem (vagy nagyon-nagyon ritkán) használjuk/ják férfi típusú emberekre.
1ébként szerintem különbséget kell tenni a férfias és a macsó jelzők között. Ha már a filmekből hozzunk példát: Svarciberci macsó azzal a rezzenéstelen Conan/Terminátor arckifejezésével (lehet, hogy a színészi játék meg a mimika nem erős oldala?!), míg pölö Harrison Fordból a férfias fluidum árad. Ja, tegnap +néztem a Vírus c. filmet és azon töprengtem, hogy Dustin Hoffman a maga 160 cm-es magasságával (mélységével?) sokkal férfiasabb jelenség, mint mondjuk L. DiCaprio (vagy hogy a petymegbe írják a nevét). Nem beszélve arról, hogy D. Hoffmann, ahogy örexik, egyre jobban tetszik.
Apropó, lányok: szerintetek is van olyan férfi típus, aki, ahogy idősödik, egyre jobban néz ki? Illetve fiatalkorában nem volt egy nagy durranás, de néhány x után... (Néhány kedvencem ebből a szériából: Harrison Ford, Dustin Hoffmann, Charles Bronson, Mel Gibson).

Öki Creative Commons License 1998.10.27 0 0 397
Jó reggelt minden kedves T.Asztaltársnak!

Alejandro_magno: Köszönöm!

Feher Tigris Creative Commons License 1998.10.26 0 0 396
sziasztok,
vikocanak arrol, hogy megszunnek-e a nemek szerinti eloiteletek: szerintem rogton azutan, hogy megszunnek a nemek kozti kulonbsegek. merthogy az eloiteletek a kulonbsegek primitiv, leegyszerusitett, altalanosito leirasai.
mivel en meg csak most kerultem ide, ezert az indito kerdesre is mondanam: ferfias ferfi az, aki a noket kepes nokent kezelni. ehhez persze az is kell, hogy a nok is nokent viselkedjenek, vagyis noiesek legyenek. ahogy Karinthy mondta (bocs, szerintem mindenki tudja, de ha mar belevagtam): Ha ulok egy szobaban, ember vagyok. Ha belep egy no, ferfi vagyok. Es pont annyira vagyok ferfi, mint amennyire no az, aki belepett.
Alejandro_Magno Creative Commons License 1998.10.26 0 0 395
Öki

Nem szándékoztam seregeimet a Tieid ellen küldeni. :)))


banya

1. SZVSZ kedvesünk előtt semmiképp, barátaink előtt se, hosszútávon meg úgyis kiderül. Félidegeneknek persze én se tárulkozok ki azonnal és teljesen.


2. A racionális-irracionális döntés arány IMHO változó nálunk férfiaknál. Nálam pl. kb. egyenlő, és büszke vagyok erre. Persze a döntően racisoknak is "igazuk van".

a. Hajjajajj! Jajjjjajjajajjajj!!!! Hogynebizonyám! Jómagam is be-beszállok egy-egy ilyenbe és szeretem is őket. Viszont azt nehezen viselem, ha vki a hölgy és a saját dícsérete mellett, vagy helyett az ellenfél rossz tulajdonságait firtatja a hölgy/ek/ előtt. Ilyenkor az illető elássa magát nálam és megpróbálom vmi hatásos eszközzel "kinyírni".


b. Férfia válogatja...


A bókot leginkább sokatmondó pillantás formájában értékelik a mai nők... De azért akad még néhány hölgy aki nem unja meg - a nem átlátszó - dícséretözönt sem!

A "belvillongás" mindenhol megvan! A minap pl. a villamoson már két megálló óta bámultam egy szólóban utazó lányt. Fölszállt egy fickó, meglátta ő is és igyekezett jól helyezkedni. Persze én is. Úgy érzem kisajátítóan néztünk mindketten a lányra, pedig semmi értelme nem volt, mert amikor leszállt, egyikünk sem lépett utána. Persze igazából a tartósabb együttlétekkor indulnak ezek a dolgok be. Nálam leginkább akkor, mikor félig-meddig ismerősökből álló társaságban /pl. filmklub/ beszélgetünk egy témáról és szeretném magamat rokonszenvessé tenni egy /vagy több/ lány előtt. Aztán mások is mások előtt. Soxor előferdül azonban, hogy konkurrens bukkan fel, olyankor aztán beindul a licit! Persze az is megesik, hogy ravasz módon besegítek vmelyik barátomnak. :))) Néha úgy, hogy az összes nőt felizgatom szexuálisan a dumámmal, néha máshogy...


alejandro_macho

banya Creative Commons License 1998.10.26 0 0 394
Kedveseim!

Úgy tűnik, hogy az érzelmek palástolása igenis férfias dolog. De vajon miért? Félnek a sérülésektől, netán az őszinteségtől? A nőkben ez nem lenne meg?
Fókával mélyen 1etértek, hogy így a bók súlyát, értékét pont az adja meg, hogy nem adja szíre-szóra.

A belvillongásokról: meséljetek erről bővebben, fiúk! Jó, jó tudom, hogy nem amolyan kard-ki-kard típusú csörtékről van szó.

A metakommunkáció ügyében: az - a talán téves - megfigyelésen alapuló feltevésem, hogy a nők általában fogékonyabbak a metakomm. jelzésekre. A férfiak is érzékelik ugyan a jeleket, de nehezen "hallgatnak" rá. De mint jeladók is nehézkesebben működnek. Ennek kézekfekvő oka lehet, hogy inkább az eszükre hallgatnak, fegyelmezettebbek, ezért kontrolláltabbak is. Lásd érzelmek leplezése.

Öki, kedves!
A nők - szerintem - alapvetően _állandóan_ számítanak mind a verbális, mind pedig a metakommunikációs jelzésekre is! :-)

Vikoca, kedves!
Kösz a jelzőidet, de sem bölcs és öreg főleg nem vagyok!!! :-) (Persze, lehet, hogy a 31 év már nagy kor... :-( )
Szerintem a nők könnyebben kimutatják a szeretetüket, ezért tűnhet úgy, hogy több is van... Előítélet pedig mindig is lesz IMHO. Amíg vannak, akik a sztereotípiákat tanítják a gyereküknek (a fiúk nem sírhatnak, viszont ők hódítanak, a lányok dolga a háztartás, ők "odaadják magukat" stb), addig - sajna - lesz. Hogy finoman fogalmazzak: Szűklátókörű emberek sajátja, s ez örök...

Vah úr Creative Commons License 1998.10.26 0 0 393
Vikoca, Kishugi,

oftopikul szólok
lassan, lassan elérjük a négyszázat( most 394), remélem nem felejtessz el köszönteni minket?:-))))))
oftopikul szólásnak vége
Vah úr

Öki Creative Commons License 1998.10.26 0 0 392
Vikoca Drágám!

Szerintem (magamból kiindulva) általában a ffiakban is megvan a szeretet ugyanolyan mértékben, csak jobban palástolják a nyilvánosság elött. Persze vannak kivételek.

A különbségek adottak, azok maradnak, az előítéletek köre meg eshetőlegesen szűkülhet. Aztán lehet, hogy mégsem. Azért alapvetően mindenkiben elsősorban az embert kellene észrevenni, utána a nemét. Személy szerint örülnék, ha a nemhez kötött előítéletek a szemétdombra kerülnének. Ennek ellenére a nemek közti különbség a jövőben is fennmarad. Legalábbis remélem. Milyen sivár lenne a világ e nélkül.

Öki Creative Commons License 1998.10.26 0 0 391
Szerbusz Banya!

Az általad feldobott kérdőívre:

1. Az érzelmek "szemérmes" palástolása:

Itt szinte egyetértek KillerJack kinyilatkozásával. Szerintem férfias dolog az érzelmeket elpalástolni. Igaz nem biztos, hogy minden esetben ez a jó. Azonban ha az érzelmeim minden esetben erőt vennének rajtam és ez rá lenne írva az arcomra, akkor úgy vélem eléggé kiszolgáltatott helyzetbe kerülnék. Nem vezet jóra a totális kitárulkozás, mert sebezhetővé tesz. Szóval megpróbálok mindig felülkerekedni az érzelmeimen. Igaz ez mindig nem sikerül.

2. Többnyire racionálisan döntök, de van amikor a bennem felgyülemlett érzelmi töltés háttérbe nyomja a racionalitást. Általában ilyen esetekben olyan döntéseket hozok, amit esetleg akár 1 perc múlva is képes vagyok megbánni. Szóval ezt rossz tulajdonságomnak is tartom ( mármint azt, hogy néha az érzelmeim kerekednek felül egy döntéshozatalban )

A belvillongásról: Kevésbé figyeltem fel rá, azonban léteznek ilyen játszmák. Férfiakban bővelkedő munkahelyen jól meg lehet figyelni egy új kollegina érkezését követően. Azt, hogy ki milyen dologgal próbál eredményt elérni, az szerintem mindig is az adott ffi beállítotságától függ. Szerintem mostanában már ritkább a testi adottságok alapján kialakuló rivalizálás. Szerintem ez a fajta rivalizálás a még érésben lévő "leendő ffiak" körében fordul elő. Én is azt gondolom, hogy a mérleg nyelve az értelmi oldalra billent.

Metakommunikáció problematikája: Hát lehet, hogy úgy tűnik számodra, hogy mi ffiak inkább verbálisak vagyunk, de szerintem ez egy kicsit sántít. Az lehet, sőt biztos, hogy másként alkalmazzuk. Viszont az is közrejátszhat részedről e kérdés ilyen módon történő megfogalmazásában, hogy esetleg ti NŐK inkább alapvetően a verbális megnyilvánulásainkra számítatok.

vikoca Creative Commons License 1998.10.26 0 0 390
Tasztaltarsak!
Kicsiket offtopic leszek.

Olvasgatom itt a topikokat, es egyszerre korvonalazodott bennem egy gondolat. A megnyilvanulasokbol ugy tunik, hogy nok nemcsak fontosabbnak tartjak az erzeseiket, vagy jobban kimutatjak stb., hanem mintha valami olyasmit is mintha hallgatolagosan elfogadnank, hogy azok az erzesek "szebbek" vagy "pozitivabbak" lennenek, vagy mintha a nokben "tobb lenne a szeretet".

Kerdes:
1. Igy van-e, es ha igen, miert nem?
2. El fog-e valaha tunni ez a meggyozodes az emberekbol?

Mint halovanyan celoztam ra, szerintem nincs igy, bar a koztudat szerint igen. (Remelem ti ertitek, mit mondok mert en nem.)
Viszont a masodik kerdes komoly, megszabadul a tarsadalom valaha az emberek nemenek szolo eloitelektol, es ha igen, milyen tavon? (Persze itt mar mindenre gondolok; a nok hisztisek, az anya a legfontosabb, a ferfi az ur stb. )

KillerJack Creative Commons License 1998.10.26 0 0 389
Banya (aki csak 1 van! ;-)) kérdőívére próbálok válaszolni.

1. Férfias-e érzelmeket "szemérmesen" palástolni?
- hmmm... számomra az tűnik férfiasnak, hogy el tudja az ember viselni azt a bizonyos fájdalmat, és ha kell (mert szerintem kell) akkor palástolja is. Mert nem kell másnak is tudni, hogy fáj. Kivételek természetesen vannak. Szóval a lényeg talán, hogy a racionális tudattal hatni az érzelemre. Ez IMHO férfias.

2. férfias e főként racionális érvek mentén dönteni?
- Főként? Igen. A döntéseket inkább racinálisan kell meghozni, mert a szív könnyen bacsaphat... de itt is vannak kivételek... DE tudni kell érzelmi alapon dönteni is a saját boldogságunk érdekében.

3. a belvillongásról...
- nem is tudom... IGEN, de inkább agyi mint testi szinten, mivel a mai világban szerintem már az számít. Nem a külső, nem a test hanem a lélek szépsége és hatalma. A fantázia és humor. Ha ezeket nevezhetjük versenynek akkor IGEN.

a metakommunikációról...
ezt a kérdést nem igazán értem... mivel szerintem nem helyes a feltevés. Nem az különbözteti meg az embereket ezen a szinten, hogy férfi vagy nő hanem a lelki és érzelmi érettség. Vagy az akart lenni a kérdés, hogy a férfiak érzelmileg szegényebbek és nem képesek metakommunatívan kommunikálni? Csak a magam nevében nyilatkozva : nem hinném, sőőt! ... ;-)))

Öki Creative Commons License 1998.10.26 0 0 388
Sziasztok! Üdvözletem Mindenkinek!
Na volt egy húzós hármas hétvégém, végigmelóztam az egészet. Reggel meg a topicomban próbáltam rendet tenni.
Meggymag Kedvesem! Megkaptad az emilem? Tudtál dűlőre jutni ez alapján?

Banya Drága!
Összerendezgetem szétzilált gondolataimat és a kérdőívedre küldök valami értelmeset (vagy értelmetlent) -)))))

Szerbusz Vikoca!
Téged is hiányoltalak a hétvégén!

Vah Úr! Fóka! Nektek is külön köszöntés!

Mindjárt jövök, csak akadt egy kis melóm!

Meggymag Creative Commons License 1998.10.26 0 0 386
Jó reggelt, Asztaltársak!
Banya,
1. nem
2.nem
a. igen
b. igen
:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!