Pcsikvárinak mindenütt ott kell lennie, de nembántom mer' szétveri az asztalt...
Mennyire komoj a kitelepülésed (mikó mész?)
Ha nem várnak Internet-hozzáféréssel, ne indulj el!
Lazy Cat
azért vannak normális magyarok is külföldön. Az én tapasztalatom az, hogy sokan sikertelennek érzik magukat és ezért különböző gittegyletekbe tömörülnek, ahol aztan lehet notázni, táncolni, ugatni...Ezen csoportok főleg polikai ill. vallási alapon szerveződnek, emiatt eleve kirekesztők.
Egy ilyen gittegyletes például arra a kérdésre válaszolva, hogy eddig miért nem kért magyar útlevelet, azt válaszolta, hogy azért mert ő igazi magyar és mint ilyen nem vállalhatta egy komunista rendszer útlevelét. Önmagában ez az érv teljesen elfogadható, a dolog pikantériája, hogy a kőkemény katonai diktatúra által kiadott útlevelet és állampolgárságot viszont vállalta.
Mint mondtam léteznek normális emigránsok is, akik sikeresen beilleszkedtek a helyi társadalmakba, de nem felejtik gyökereiket. És végül voltak olyanok is,mint például Faludy akik 89 után hazatelepedtek.
azért vannak normális magyarok is külföldön. Az én tapasztalatom az, hogy sokan sikertelennek érzik magukat és ezért különböző gittegyletekbe tömörülnek, ahol aztan lehet notázni, táncolni, ugatni...Ezen csoportok főleg polikai ill. vallási alapon szerveződnek, emiatt eleve kirekesztők.
Egy ilyen gittegyletes például arra a kérdésre válaszolva, hogy eddig miért nem kért magyar útlevelet, azt válaszolta, hogy azért mert ő igazi magyar és mint ilyen nem vállalhatta egy komunista rendszer útlevelét. Önmagában ez az érv teljesen elfogadható, a dolog pikantériája, hogy a kőkemény katonai diktatúra által kiadott útlevelet és állampolgárságot viszont vállalta.
Mint mondtam léteznek normális emigránsok is, akik sikeresen beilleszkedtek a helyi társadalmakba, de nem felejtik gyökereiket. És végül voltak olyanok is,mint például Faludy akik 89 után hazatelepedtek.
Majd írjál ám ha kinnvagy! Kíváncsi vagyok, lakva is ollyan lyó hej, vaccsak vendégként láccik lyónak? Persze ne ollyan USAHUSI stílusba'! Lehet ott venni műhódas magyar adást (mer' hejit aszt csinálnak)? Egyébkén' mér' van az, hogy a magyarok kolóniákat alkotnak mindenhol - még OTT is? Lazy Cat
Természetesen nem kell erkölcsi kérdést csinálni a kivándorlásból. Van akiben felmerül, van akiben nem. Ha jól érzem Te is kételkedsz; meg tudnád fogalmazni, hogy miért?
Sajnos a gazdasági-emigráns magyarjainkkal kapcsolatban nem tudok objektiv lenni, azok után amit itt tapasztaltam. Néha úgy érzem, hogy ezek cserbenhagyták az országot, főleg amikor olyanokat mondanak, hogy a magyarországi magyarok prostituáltként viselkednek, meg hogy oldjuk meg a népességcsökkenést (sic!) és a cigánykérdést. Persze a zsidózás és a komcsizás is megy.
Amikor a Szózatot énekelték valamilyen ünnepségen, majdnem felröhögtem...
Egyébként mára az emigráció meg a kivándorlás szavak teljesen elavultak, szerencsére egyre kevesebb a határ.
Ha tényleg úgy gondolod, hogy ez a lehetőséged, menj el. Hátha bejön.
Én 1 éve élek Braziliában, na nem vándoroltam ki, csak tanulok, de így is az eleje nagyon kemény volt (kb. olyan, mint amikor otthagy a kedvesed v. a feleséged, csak sokkal rosszabb).
Még egyszer: ha meg/fel tudod oldani a kivándorlással járó erkölcsi/etikai kérdéseket (itt hagyni a többieket a szarban, barátok, család, stb) akkor próbáld meg.
Szerintem igazad van abban, hogy Magyarországon elég nehéz olyan munkát találni, amivel normális munkaidő/elfoglaltság mellett, normálisan meg lehetne élni. Ezzel együtt, én nem javallom, a kivándolrást akár Ausztráliába, akár máshová.
Ugyanis, igazad van szerintem is abban, hogy az emberekkel van a hiba. De ne felejtsd el, hogy pont azért van ez, mert kevés az olyan inteligens, gondolkodó, tettrekész, bátor ember mint -meg merem kockáztatni- itt többen. Szóval ha te is elmész, akkor még egy ilyen emberrel kevesebb lesz. Képzeld el, hogy minden ilyen ember elmegy az országból, ki marad itt? Akik miatt lezűlik az ország, és egy passzív, elfásult tömeg.
Minden korban és minden országban vannak olyan emberek akik zűlesztik és vannak olyanok akik építik és megpróbálják felfuttatni az országot. Általában az utóbbiak vannak sajnos kevesebben. De ha a sarkukra állnak, és tényleg nem csak önös célok miatt, hanem egyfajta nemes eszmék miatt, és okosan nem csak úgy "had szóljon b+" akarnak és tesznek az országért, és ha megteszik mind azt amit tudnak, akkor álltalában azért annak megvan az eredménye, amit jó esetben ők is, de a gyerekeik, unokáik biztosan élvezni tudnak majd.
Szóval, ha elmenne minden ilyen ember az orszából, akkor szerinted mi lenne szép hazánkal?
Szerintem sokkal jobb érzés, ha mi megváltoztatjuk a dolgokat, és utána látjuk és élvezzük is a gyümölcsét. Voltak akik sokkal nehezebb helyzetben is helyt álltak, és ha ők inkább leléptek volna, akkor ma nem tartanánk itt sem.
Egy nagyon nagy baja a magyar társadalomnak, hogy nem becsüli meg az értékes embereket, és ezért azok besokallva lelépnek valahova, ahol sokkal könnyebben, sokkal jobban meg tudnak élni, ahol szeretik, és nem folyton csak kritizálják őket.
Hát máris elég hosszú lett a beszólás, de csak bátorítani akralak titeket, hogy érdemes lenne még egy kicsit helyt állni, hiszen a történelemben ritkán voltak eddig ilyen jó lehetőségeink a felemelkedésre.
Ausztralia jo kis hely, de kicsit azert mas mint amilyen a hire. Gondoljatok a 20-25 evvel ezelotti, bekesebb Egyesult Allamokra.
(Mert mindenben Amerika a kovetendo pelda.)
A termeszet tenyleg szep, erdekesek a sivatagok, kenguruk, koalak - de a lakossag
80 %-a varosokban lakik, es tobb koalat latni
a tv-ben mint szabadon.
Én nem hiszem, hogy megoldja a problémáidat az, hogy elmenekülsz innen. Ha itt nem tudsz magaddal mit kezdeni, miből gondolod, hogy ott minden lazán menni fog? A lehetőségek szerintem az "átkos" rendszer felbomlása óta itt is adottak. Csak talán nehezebb egy kicsit.
Az ausztrál állambácsi lehet, hogy gazdagabb, mint a magyar, de mégse erre kellene támaszkodni. Az állambácsinak - normál esetben - csak a nyomorultakon, magatehetetlen embereken kell segítenie. Te szerintem nem vagy ilyen. Nézd, Nyugat-Európában sem bírják fenntartani azt az óriási szociális hálót. Szép, hogy Amerikának jövőre költségvetési szufficitje lesz deficit helyett. Hogyan? Elsősorban a szociális ellátórendszer megnyirbálásával. Meddig bírják az ausztrálok?
Kivándorolni szándékozók! Ez tényleg csak elhatározás kérdése? Ott nincs is Bevándorlási Hivatal, vízumkényszer, bevándorlási kvóta meg ilyesmi? Mert akkor az tényleg csuda hely lehet!
Ha menni akarsz, menj. De idejében döntsd el. Feleséggel, gyerekkel azt is el fogod felejteni, hogy az ovi-munkahely-otthon háromszögön kívül létezik még más valami.
Az egyedüli kivádorláshoz gyávának érzem magam.
Családdal együtt veszélyesnek tartom. No nem az erőszak és ilyenek miatt.Hanem a hétkönapi élet nehézségei miatt.Új hely, új világ, új nyelv új szokás...
De azért biztos jó hely.
De mostanában változtani akar. Lsd -megakarja szüntetni az Alkotmányos Királyságot.Lehet hogy ott is lesz egy kis vita?