tudom h uncsi a téma, de vki tudni mondani pár dolgot erről a 7 éves pd elem garanciáról?vki hallot róla?terjengenek felénk hírek h van ilyen, kérdeztem a szervízt ahol azt mondták ha elromlik egy cserélik az összeset..
Nekem volt hasonló, de akkor fogyott a hűtővíz is, s néha felmelegedett 120 fok fölé. Kifújt a hengerfej. Ha nem fogy, akkor valószínűleg nem ez a gondod. Csak mondom, hogy ellenőrizd le, mert ez is lehet.
Üdv, mindenkinek! a fűtéssel kapcsolatban voltam a szerelőnél, egyből azt a választ adta a radiátor le van vízkövesedve és ezért alacsony a befújt meleg levegő hőfoka. Azt mondta, hogy 20,000 Ft egy radiátor + 15,000 Ft a munkadíj mert ki kell szedni a műszerfalat. Kérédsem: Tud-e valaki olyan módszert, hogy ki lehet mosatni valamilyen szerrel és így nem kéne megbontani?
Szia! Valószínüleg a radiátorba nem jutt elegendő forró víz,ezért a levegő hamar lehűti!Dugulás lesz valahol az odavezető vagy az elvezető csöveknél!!A motortérben lazítsd le azt a 2 csövet ami a radiátorhoz fut és mosd,vagy fujasd át!!
Nem tudom milyen korú az autód,mert ami még előfordulhat hogy vizköves a radiátor és ezért szűkűlt be a rendszer!
Már érdeklődtem a passatklub oldalán is, de hátha vannak itt olyanok akik oda nem járnak. 2005-ös szedan Passatomra szeretnék vonóhorgot felrakni. Az elektromos bekötéssel kapcsolatban kéne nekem pár tanács. Kaptam már infókat, de egylőre nem tiszta, hogyan tudom bekötni az irányjelzőt...stb.
üdv. Látom neked is vannak fűtés gondjaid a passatnál. Ha sikerült megoldani, kérlek oszd med velem is, mert én is hasonló problémába ütköztem de nem tudjuk mi lehet az oka!
Véleményeitekre, illetve tapasztalataitokra lenne szükségem.
B6 1.9 PD TDI fűtése nagyon gyenge lett.
Első körben természetesen termosztátot cseréltünk, majd újra és újra de ez nem vezetett semmire.
Víz nem folyik el sehol, a kiegyenlítő tartály rendesen fel van töltve, a vizhőmérséklet 90 fokra felmelegszik rendesen és ott meg is áll a mutató! A vízcsövek rendesen felmelegednek de mindezek ellenére az utastérben alig van meleg, illetve amikor bekapcsolom a fűtőventilátort járó motornál pl.1-es fokozatra egy rövid ideig jön a meleg, aztán szó szerint mintha elfogyna. Ilyenkor ha 0 fokozatra visszakapcsolom és pár másodperc múlva újra átkapcsolom 1 vagy 2-es fokozatba újra van pár másodpercig fűtés, de ez mindig elfogy valahogy:)
Valami régi Nokia modelhez? A VW család nagyon összedolgozott korábban a Nokiával. Ezt már ott tapasztaltam, hogy a bluetooth-os összekapcsolódásnál alapból a Nokia csengőhangján szól az autó.
Nem lehet azt a nyavaljás töltőt a könyöklőben valamire még felhasználni? Pl. egy átalakítóval mikro USB töltőt nyerni vele, stb?
Köszönöm a válszt! Automata váltós és imádom! 1.9 PDTDI 115 LE Passat Kombi. Kérlek benneteket adjatok tanácsokat a fogyasztás csökentésére! Most 10L városban országuton 8L. Talán el van lustúlva? Sokat járok városban. Talán chiptuning-al csökenne a fogyasztása? Vagy más mgeoldás van?
Ez egyertelmu telefoncsati. Nekem is van ilyen az Audiban. Ezt nem tudod mire hasznalni, en mar reg kivettem volna, csak az enyemhez nehez hozzaferni. Csak a helyet foglalja, ilyen telod ugysem lesz.
"'BMR-es az enyem, 2008-as Variant, High,DSG. Most volt alkalmam tesztelni, ill odafigyeltem ra, ha tartosan nem mentem 150km/h felett, akkor 5,9 literes volt a fogyasztas, 1000km tavban'"
Tudtok nekem valami okosat mondani a 170Le 2.0 PD-s motorral felszerelt 2008-2009-es Passatokról? Mennyire megbízható ez a motor? Fogyasztása hogyan alakul spórolós használat mellett? Igaz, hogy ezekben már van adblue rendszer ami állítólag nem újra tölthető? Azt mondták nekem, hogy van benne egy zárt egység ami kb 100e km-ként "kipurcan" és cserélni kell, hogy ha teljesíteni akarom vele az elvárt környezetvédelmi normákat? Van ebben valami iagzság? Van valami gyerekbetegsége ezeknek a konstrukcióknak, vagy teljesen megbízhatóak?
Na még egyszer, mert ezek a PD elemek már megint kiütöttek. Lehetne jegelni őket egy picit, mivel már eléggé lerágtuk őket. Minden info már megtalálható róluk korábban.
Lenne egy kérdésem, ha már a kütyüknél tartottunk. Passat B6 Highline; a könyöklőben van egy csatlakozó, amiről fogalmam sincs, hogy mi. A könyöklő két részből áll. Egy alsó és egy felső rész. Az alsó rész az hatalmas kapacitással bír. De a felső rész, az egy vékonyka kis rész, amiben csak egy csatlakozó van. Telefon töltő? De akkor milyen telefonra? Vagy más bemeneti csatorna? Minek a bemenete?
A fűtésre mondanék 1-2 tippet,a hőgomba (jeladó)hibája miatt is lehet gyenge a fűtés a vízhőfokmérőn látható 90 fok ellenére is mert akor az valójában nem annyi.
Továbbá az eltömődött,elvízkövesedett fűtőradiátor oka is lehet a gyenge fűtés.
A fogyasztásod nagyon sok remélem nem az automataváltót okolod ezért?
Az én Passatomnak 115 LE-s PDTDI motorja van és automata váltós. Nagyon sokat fogyaszt. Tudnátok erre valami megoldást? A másik: A fűtésem nagyon gyenge szokott lenni. Erre tudtok valamit? A válszt előre is köszönöm.
A hütővizem az nem fogyott kb. 1 éve vettem észre, hogy a meleg levegő hőfoka gyenge. Fogyasztásom: városban 10 l országuton 8 l.
Hanem mit? 5-6 evesben nincs is mas. De nincs is sok kinalat, legalabbis itthon. 2-3 CR TDI meg 15 PD TDI (DSG-s). Ha annyira szar lenne, akkor tobb lenne az elado joszag.
2) A hibákat, amit írtál tudunk róluk. Sőt újabban arról szól a fórum, hogy a VW javítja a PD elemeket. Az olajsziváttyú pedig az első széria volt. Azóta már azok is szépen működnek.
Egyetértek veled, hogy szívni lehet az autóval. Viszont nekem is ilyen van. Sokan csak akkor kerülnek szembe a problémával mikor az már megtörtént. Én is így jártam. De a PD elem problémát, ha minden igaz orvosolni lehet. Volt egy lerobbanásom nekem is a PD elem végett. De ez most javítva lett. Az olajpumpám az fogaskerekes. attól nem félek, hogy szétk...ja a motrot.
Szóval így már annyira esélyes a lerobbanás mint az 1.9 vagy a 2.0 8 szelepes. És van egy szép, megvigyázott autóm.
Mindenkit kérek hogy 2,0pdtdit NE VEGYEN MERT SZAR! 5 VOLT A VÁLALKOZÁSOMBA ÉS MINDNEK VOLT PROBLÉMÁLYA A OLAJSZIVATYÚVAL ÉS A PD ELEMEK IS SZAROK! És ezek nem kis pénzek föleg ha multritronik!!!! Mindenkit óva intek ettől! 2,0PD MULTI KIZÁRVA! EZT MINDENKINEK AJÁNLOM!