Keresés

Részletes keresés

medikál Creative Commons License 2019.10.18 0 0 12218

Kérdezt mesof-ot a dutaról. Ő is hasonlókat írt a dutáról. 

Előzmény: DaNiel888 (12213)
medikál Creative Commons License 2019.10.18 0 0 12217

Nekem diffúz ritkulásom van a fejtetőn. Ha nw skálát nézem nw2. Három hónap múlva vissza sűrűsödött. Már pár hét után erősebben hullott hajmosaskor. Én finpeciat szedtem. 

Előzmény: tekergo93 (12214)
tortabevono Creative Commons License 2019.10.18 0 0 12216

Az orvosom több finasteridet írt fel a kelleténél, amiktől szeretnék megválni. Gyógyszertárból váltottam ki őket. 

Akit érdekel írjon privátban. 

csabaaa91 Creative Commons License 2019.10.17 0 0 12215

Hali Tekergo93!

 

Kb. 2 éve szedek finát, 1 éve rossz lett az emésztésem (krónikus székrekedés, étvágytalanság, étkezések után teltség érzet), vastagbél tükrözés nem mutatott ki krónikus elváltozást, viszont enyhén megvan vastagodva illetve tónustalan. 

 

Lehet köze szerinted a finához, vagy ez a gyógyszer annyira nem nyúl bele az emésztőrendszerbe? Egyéb problémám nincs egyébként.

 

Régebben írtad, hogy alkalmazod a Dr. Best féle Saw Palmetto-t, mit gondolsz róla, minox-al alkalmazva lehet hatásos? Illetve milyen kiegészítőt ajánlanál még ha leállnék a finával?

 

Köszi!

tekergo93 Creative Commons License 2019.10.17 0 0 12214

A fina 3 hónap után még el sem kezd hatni :) Vagy nem androgén alopeciád van, vagy volt egy kevésbé ritkulós időszakod - bár még akkor se nőne vissza ilyen hamar a kihullott haj - előszőr a szunnyadó hajhagymákat kell regenerálni hogy egyáltalán hajat növeszenek és az egy lassú folyamat mire egyáltalán előbukkan valami - előszőr pedig még nem is fognak vastag erőteljes hajat növeszteni csak apró babahajszálat amik nem is nőnek nagyra - később erősődnek meg és növesztenek vastagabb hosszabb hajat - és ehhez még tegyük hozzá hogy egy egészséges haj is havonta csak 0,5 - 1 cm-t nő - így nem hinném, hogy androgén alopeciával ilyen eredményt értél volna el 3 hónap alatt csak finával / dutával. A legjobb eredmények duta + minox-al születnek. A fina 1 év körül fejti ki hatását a duta talán hamarabb valamivel - a minox-nak is legalább 4 hónap mire elkezd hatni  - és még ez kombó sem működik mindenkinek, vagy a mellékhatások miatt kell abbahagyja.
Én 1 és negyed évig szedtem finát és semmi bajom nem volt tőle azon kívül hogy vérzett az ínyem mindenhol, ami miatt végül abba kellett hagynom mert túl intezívvé vált, voltam 3 fogászaton onnan vérképre küldtek ami oké volt, utána meg endokrinológiára és túl sok volt a tesztoszteron és progeszteron szintem is ami megnöveli az ínyben lévő erek vérellátását és sokkal érzékenyebbé válik az íny - egy kenyér evéstől is már vérzett mindenhol. Találtam kutatásokat ami igazolja hogy a fina okozhat fogínyvérzést és ínyporblémákat, de ellentmodásos kutatást is találtam miszerint a fina képes blokolni a progeszteron szintet - mégis ettől vérzett mert csináltam 1 tesztet - 2 hétig abbahagytam 1 hét után mérséklődőtt majd 2 hét után elmúlt a fogínyvérzés. Elkezdtem megint szedni 1 hét után ismét vérzett, 2 hét után ugyanolyan szar volt, aztán megint abbahagytam és ismét elmúlt 2 hét után teljesen. Tehát biztosan hormonos változás hatására történik  - 1 év kellett mire gondolom a progeszteron / tesztoszteron szint elérte a küszöböt. + A csökkent dht miatt a bakteriális fertőzésekkel is megnő az esély az ínynél - nőknek ezért kell jobban figyelniük a fogaikra. Egyébként ha valaki ilyesmit tapasztal max. 4 hónap és elmúlik az abbahagyást követően.
Sokaknak kókadt fasza lesz tőle és azért hagyja abba, nekem meg egy ilyen szarság miatt kellett. Dutát meg se próbálom valszeg ugyanezt okozná.

Lehet egy mikrodózisú tesztoszteron-gátlót megpróbálok. A fina működési elve ugye az hogy blokkolja a tesztoszteron kötődését az 5 alfa reduktáz enzimhez és így nem termelődik dihidro-tesztoszteron - ellenben nagyon sok szabad tesztoszteron fog maradni ami szintén nem jó a hajnak - ennek hatására az aromatáz enzim pedig meghülyül és elkezd ösztrogént termelni a túl sok tesztoszteronból de nem biztos hogy eleget ahhzo hogy egyensúlyban legyen a túlzott tesztoszteronnal és így ne hulljon a haj és ha nincs egyensúlyban a teszotszteron, progeszteron és ösztrogén és ezen hormonok alcsoportjai akkor az egy csomó változást csinálhat a szervezetben.
Ha valaki a tesztoszteront csökkenti akkor nem fog magától kiszámíthatalan mennyiségű ösztrogén termelődni és nem fog szintén kiszámíthatatlan mennyiségű szabad tesztoszteron alakulni. Plusz mikro dóziusú tesztoszteron blokkoló pl 25mg spironolactone nem fog kémiailag kiherélni - hogy egyáltalán hasson a libidóra kb 200mg kéne hogy azt csökkentse. Ellenben a DHT blokkolás nagyobb szerepet játszik a szexualitásban mint a tesztoszteron. A tesztoszteron blokkolással kevesebb tesztoszteron tud DHT-vé alakulni így kevesebb tesztoszteron és kevesebb dihidro-tesztoszteron is lesz és mind a 2 szerepet játszik a hajhullásnál nem csak a DHT. Vagyis jobb a tesztoszteront blokkolni mint a dht-t, mind a hajnak mind a libidónak. Annyi a hátránya hogy a vesének / májnak szarabb. Hairlosstalkon jobb eredmények is születnek ezzel kapcsolatban, bár ott azt mondják a 25 mg -os spiro kevés és legalább 100mg kéne napi 2x + 2mg ösztradiol kapszula - ezt alkalmazva nekik elég frankón nő a hajuk de eléggé feminizálódnak az ösztrogén miatt. De az ösztrogént kihagyva csak a tesztoszteron "mikro" csökkentése lehet hatásossabb lenne hajhullásra mint a fina és jobban kontrollálható - a hajnövesztésre pedig vagy lokális ösztrogént a fejbőrre (lokálisan kis dózisban fejbőrre koncentrálva nem feminizál)  és/vagy más lokális készítményt (minox, dermaroller, ceti, bima, stb.). Azon nőknél akik szervezete nem jól tolerálja a túlzott tesztoszteront / dht-t és hullik a hajuk - náluk bevált módszer a 100-200mg-os cypro hajhullásra. A férfi szervezetben ahol sokkal több a tesztoszteron / dht valszeg nem fog olyan drasztikus hatást eredményezni (főleg a 25mg spiro ami úgy 8-16x gyengébb) és pikk pakk megszűnni a probléma, de talán hatásosabb alternatíva főként azok számára akik fina / dutát nem szedhetik a tapasztalt mellékhatásaik miatt.

Szerintem én ezt tesztelni fogom mikro dózissal aztán majd jelentek ha lesz eredménye. A cél az lenne igazából, hogy ne hulljon a haj - esetleg némi növekedés - de a fő cél az időkitolás emiatt - http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152145798&t=9019108
Aki szintén tesztelné ezt, az olyan legyen akinek a duta / fina nem működik vagy abba kellett hagyja - és ne indítson senki egyből 100-200mg-al, akinek pedig valamilyen egészségügyi problémája van szintén ne szedje mert a hormonok a immunrendszerben és csomó minden másban is szerepet játszanak (így a finát / dutát se szedjen aki nem makk egészséges) - 50 év felett pedig hormonokkal nem érdemes játszani - magasabb a kockázata.

Előzmény: medikál (12212)
DaNiel888 Creative Commons License 2019.10.17 0 0 12213

Az fasza! :) Akkor az az időszak "off szezon". Vagy nem lehet, hogy annyira nem progresszív a hajhullásod? :) ;) 
Kicsit részletezhetnéd!

Előzmény: medikál (12211)
medikál Creative Commons License 2019.10.11 0 0 12212

Pedig mindkettő vissza növesztette nekem. Nw a típusú ritkulásom van fejtetőn. 3honap múlva nagyon vissza sűrűsödött. És elmúlt a viszkető zsíros korpa is. 

Előzmény: tekergo93 (12170)
medikál Creative Commons License 2019.10.05 0 0 12211

a dutasteride ellenben abbahagyás után évekig blokkolja a dht-t.

Előzmény: tekergo93 (12205)
kísérleti patkány Creative Commons License 2019.09.25 0 0 12210

Udb

Follione termékeket használja valaki? Tapasztalat esetleg?

sríver Creative Commons License 2019.09.22 0 0 12209
Ennél biztosabb forrás nincs: lipogaine.com
Ugyanis ez a gyártó hivatalis oldala
Előzmény: witalco (12207)
DaNiel888 Creative Commons License 2019.09.21 0 0 12208

Szerintem itt a többség kenegetni magát! :) 
Ha nem olyan vészes, akkor nem lehet, hogy némi életmódbeli változtatás ( táplálkozás, sport,stressz mellőzése) javítana rajta? :) 

Előzmény: hajajajaj (12206)
witalco Creative Commons License 2019.09.20 0 0 12207

Sziasztok!

 

Azoktól  kérdezném akik lipogaine-t használnak, hogy honnan szerzitek be, tudtok ajánlani valami megbízható forrást? Keresgéltem, de igazából csak ebay-en találtam. Régebben spectral DNC-L-t használtam, de ugye az megszűnt sajnos.

 

Előre is köszi a tippeket!

hajajajaj Creative Commons License 2019.09.19 0 0 12206

Oké de a fórum társaságnak nincs bevált minoxidiles samponja ?

Csak azért érdekelne, mert annyira nem súlyos a helyzet, hogy külön minoxidillel kenegessem magam, de azért 20 éve jobb volt a helyzet :-)

Előzmény: DaNiel888 (12203)
tekergo93 Creative Commons License 2019.09.19 0 1 12205

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9649261

Ez alapján befolyásolja a szérium PSA szintet (50%-al csökken), de a szabad PSA százalékos aránya nem változik jelentősen.


Itt egy újabb másik kutatás ami a hosszútávú hatásokat vizsgálja:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16093979

"A tanulmányok kimutatták, hogy a finasterid kb. 50% -kal csökkenti a prosztata-specifikus antigént (PSA) a használat első 12 hónapjában"

Úgy látom minél hosszabb ideig szedik a finát annál nagyobb kiigazításra van szükség a helyes PSA teszthez.


De azt is figyelembe kell venni hogy abbahagytad. A DHT szint finasterid esetében rendkívül gyorsan visszaáll normálba az abbahagyást követően.

 

 


Az 1997-es kutatás kimutatja hogy az abbahagyást követően a mellékhatások is megszűnnek a DHT visszatér a normál tartományba.
https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/nda/97/20788_PROPECIA%20TABLETS,%201MG_MEDR_P4.PDF


Ez a 2012-es tanulmány viszont kicsit ellenkezik a felsővel - megállíapította ha valaki szexuális mellékhatásokat tapasztal amik több mint 3 hónapig jelen vannak a fina szedését követően, azok a mellékhatások a fina abbahagyását követően is még hónapokig akár 1-2 évig tarthat. Tehát ez nem a DHT szint csak a mellékhatások. Ez a fajta mellékhatás fogalmam sincs biológiailag, hogy működik  a szervezetben de lehet ez semmilyen hatással nincs is a PSA szintre.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22789024

Előzmény: david_e (12204)
david_e Creative Commons License 2019.09.19 0 0 12204

Sziasztok, azt esetleg tudjátok, hogy a finaszterid mennyire befolyásolja a PSA tesztet, ha februárban szedtem utoljára? 

1,4-4,4 ng/ml között kellene lennie, nekem 0,8 az eredmény.

DaNiel888 Creative Commons License 2019.09.19 0 0 12203

Foligain-nek találtam most! :)
Van Trioxidiles........nha arról lemaradtam, hogy mi! :) 

Előzmény: hajajajaj (12180)
hajajajaj Creative Commons License 2019.09.18 0 0 12180

minoxidil tartalmú sampon létezik ?

tekergo93 Creative Commons License 2019.09.17 0 0 12201

A szedett gyógyszerek tartalmaznak ösztrogént és cypro-t, de ezeket is rendkívül alacsony dózisban - Pl.: Diane 35 ill. Cypromix csak 2mg cyproacetátot tartalmaz ami nagyon kevés - általában 50-100mg dózis az amit androgén blokkolásra szoktak használni.
Ha csak antiandrogén hatása miatt szeded, akkor nincs értelme a vegyes összetételű gyógyszereknek, tehát nincs értelme a plusz ösztrogénnek.
Sok nőt akik hasonló problémával kűzdenek sikeresen kezelnek 50-100mg-os cyproacetáttal vagy a gyengébb 200mg-os spironolactonal - még egy magyar fórumon is olvastam valahol, hogy egy hasonló problémával küzdő nőnek Androcurt írtak fel hajhullásra ami segített neki. Ez a dózis viszont mindenképp kontroll-t igényel mert jóval magasabb kockázattal bír mint a fogamzásgátlók. A májra ténylegesen rossz hatással vannak ezek, főleg a cypro (bár ez a leghatékonyabb), de van egy újabb vegyület a bicalutamid ami a májat jóval kevésbé károsítja miközben hasonló hatással bír mint a cypro. Bár májproblémával nem tudom, hogy fel írnák-e egyáltalán, de nőként ilyen problémával ami nem csak kimondottal hajprobléma, endokrinológusnál kellene próbálkozni.

A másik megoldás ami talán jobb a májnak az a finasterid vagy duatasterid kombinálása az általad használt gyógyszerekkel.
A fina kombinálva alacsony dózisú antiandrogénnel biztosan jobban hatna a hajadra mint az eddig szedett gyógyszerek önmagában. Külön-külön viszont nem működne. Mivel a fina csak a dihidrotesztoszteront csökkenti ~70%-al (duta ~90%), de a tesztoszteront nem így az ezzel járó egyéb problémákat nem szünteti meg, sőt valószínűleg azt súlyosbíthatja mivel a fina azzal, hogy nem engedi a tesztoszteronokat dihidrotesztoszteronná alakulni, így több szabad tesztoszteron marad a szervezetben ami méginkább férfiasabb szőrzetet eredményezne - ha viszont a szervezet aromtáz enzimje egyszer gondol egyet és ösztrogénné alakítja a túl sok szabad tesztoszteron egy részét, az pedig a mellrák esélyét növelheti meg amire esély a nőknél amúgyis nagyobb (valószínűleg ezért nincs amerikában engedélyezve nők számára) - de ennek az elkerülése érdekében is kell az antiandrogén.

Szerintem nagyjából a fent vázolt lehetőségek vannak ha csak a hormonokat nézzük nők esetében.

Kutatás:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5419033/

Nyílván azon kívül még ott a Minoxidil, a különböző samponok (pl.: a Revita az eléggé jót tesz a fejbőrnek de hajat nem növeszt).
A hajhullást több különböző faktor együttesen okozza, de ott vannak a prosztagladinok amikre lehetne még hatni:
Pgd2 - hajhullás (a DHT miatt egy gyulladási reakció jön létre a hajhagymákban ami a haj elvesztését okozza. Ilyen gyulladás okoz a Prosztagladin D2 amire valamelyeset jó pl.: cetrizine oldat. Ez egyébként egy antihisztamin, de fejbőrre csepegtetve valamelyest segít (de csodát ne várjunk).
Pge2 - hajnövekedés serkentő - cetricizine szintén erre a faktorra is hat valamelyest, de csodát szintén ne várjunk.  Ugyanígy a ricinus olaj hat erre de ez se képes csodára - viszont napi 1 kávéskanál orálisan lehet valamelyest segít - nekem ez utóbbi nem vált be az íze végett.
Pgf2a - pge2-nél erősebb növekedési faktor - Bimatoprost egy erős vegyület ami erre az erős faktorra jobban hathat. Lumigan szemcseppben van pont a megfelelő dózisban, vényre kapható, kb havi 40 ezere jön ki de valamivel (20-30%-al) hatásosabb mint a minox.
VEGF + Pge2p aktivítás - hajnövekedés serkentő - Stemoxidyne vegyülettel pl: garnier fructies with setmoxidyne vagy vhicy neogenic -ben van - elég gyenge - nekem nem vált be.
WNT jelátvitel - a szervezet ősejtjeivel segíti a hajhagymák regenerálódásást - akik hajhullásra hajlamosak azoknál a WNT jelátvitel csökken - erre jó lehet nagyon kis mennyiségben vizzel oldva a LiCl (Lithium Chloride), vagy az újabb kutatások már egy sokkal erősebb vegyületett fejlesztettek ki erre a way-31660 - ami azonban magas kockázatú és további fejlesztésekre van szükség (5-10 éven belül várható).
Aztán különböző vitaminok még segíthetnek a haj egészséges állapotáért mint az E, A, C, D.. Biotin, L-tyrosine..
Ja és a dermaroller vagy dermapen vagy deramstamp nagyon sok növekedési faktorra hat. Én a deramstamp vagy derampen-t javaslom kb. 1,5mm-es tűvel.

Előzmény: AnikoN2019 (12200)
AnikoN2019 Creative Commons License 2019.09.17 0 0 12200

 

 

Kedves Tekergő!

 

Köszönöm a tanácsodat. Mindenképp elkezdem ma a Regaine oldat használatát. 

 

Magamról:

A fogmazásgátló amit szedek antiandrogén hála istennek. ( 12 éve  szedek és már az összes anti androgén fogigátlót végigróbáltam: Diane 35, Dienille, Yadine, Yasminelle, Cipromix) Nem is a fogamzásgátló hatása miatt kell szednem hanem anti-androgém hatása miatt. Most tettem egy próbát es egy hónapig olyat szedtem ami csak általános fogamzásgátló. Két hét után az amugy is vékony szálú kevés  hajam iszonyatosan elkezdett hullani, és féfriak is megirigyelnék amilyen szőr kezdettel növekezdni kezemen-lábamon.... Endorkinológus is megállapította hogy hiperandrogén vagyok. Sajnos.....:(

Pubertás korban teljesen felborult a hormonháztartásom, nyilván ez is a kiváltó ok. Pajzsmirigy alulműködés, PCOS és Inzulinrezisztencia és petefészek ciszták is vannak a repertoáromban.  Már 2013-ban befektettek kivizsgálásra májműködés zavar miatt, aminek ugye azóta sem segít a folyamatos fogamzásgátló szedése. De nem hagyhatom abba ugy tűnik mert egyből katasztrófába torkollik.

Ezért kérdeztem, hogy nőként milyen lehetőségek vannak androgén típusú hajhullás megszüntetésére? Nincs máss alternativa csak  fogamzásgátló? 

Mi Szegediek vagyunk egyébként itt találtam egy hajgyógyászt- Katona Máriát, esetleg valakinek van vele tapasztalata?

 

Mindenképp teszek egy próbát vele, de félek nem ez lesz a megoldás kulcsa. Belülről hormon szinten kell helyrerakni az egészet, s lehet inkább egy jó endokrinológussal kellene elindulnom? Bár folymaatosan kezelve és vizsgálva vagyok endokrinológus által, pajzsmirigyet illetően de a hajhullással külön nem foglalkoztak/nem tudtak mit csinálni.....

 

 

 

tekergo93 Creative Commons License 2019.09.15 0 0 12199

Szia,
Az 1mg-is propecia-t felírják a legtöbb hajklinikán budapesten (nyílván nem az összes helyen), a receptet itthon nem lehet kiváltani mert propecia magyar gyógyszerkereskedésben nem forgalmazott - vannak erre szakosodott cégek (pl.: phramafutar), akiknek el kell jutattni a receptet és ők beszerezik külföldről, többnyire németország / ausztria, majd eljuttatják hozzád postán vagy személyesen is mehetsz érte. Egyszerűbb és olcsóbb is ha 5mg-os finasteridet iratatsz fel amit itthon is lehet kapni. Az 1mg és 5mg-os hatásában nincs különbség a DHT-t nem képes jobban gátolni az 5mg-os az 1-hez képest - párral lejjebb erről már írtam.
Az 5mg-os finát nem tudom, hogy ki írhatja fel - szerintem a legvalószínűbb egy ismerős orvos esetleg egy tájékozottabb és segítőkészebb hajspecialista - plasztikai sebész / bőrgyógyász. Én összesen 2x iratattam fel hajklinikán propeciát, azóta pedig közel 1 éve 5mg-os itthon is kapható változatot háziorvossal androgén alopeciára.

Én úgy tudom, hogy a fogamzásgátlók ösztrogént ill. progeszteront tartalmaznak így az nem fog hatni az androgénekre. Nagyon nagy mennyiségű ösztrogén (sokkal nagyobb mennyiség mint ami a fogamzásgátlókban van) képes elnyomni a szabad tesztoszteronokat, de akkor már biztonságosabb valamilyen antiadrogén szedése pl.: bicalutamid, vagy cyproactát tartalmú készítmény de még ezek is elég magas kockázattal járnak - fokozott hormonszint ellenőrzés mellett szabad csak szedni. Nőknek nem javallott semmilyen antiadrogén szedése így a dihidro-tesztoszteron gátlók szedése azaz a fina / duta se - Legalábbis ha gyereket szeretnétek akkor nem - kivételes esetekben szokták csak nőknek felírni a finát. Női androgén alopeciánál ami igen ritka a fina ettől független szokott segíteni + a 2%-os Minoxidil - szerintem ezzel kapcsolalban bővebb infót harilosstalkon találsz majd.

Férfiaknál a DHT blokkolás csak 1 lépcső - a legtöbb esetben sajnos nem elég önmagában, komplex kezelés kell - de érdemes elsőnek ezzel indítani és mellette 5% -os minoxidil-t használni és ha 1 - 1 és fél év után sem kezd el hatni (kb 1 év mire a hatását kifejti a fina / minoxnak 6 hónap - de a 2 együttesen hat), akkor érdemes más  dolgokkal próbálkozni. Itt a fórumon egyébként már több bonyolultabb, drágább és kockázatosabb kezelést is írtam amik jobban hatnak a hajra de addig (főként a kockázat miatt) nincs értelme más dolgokhoz nyúlni amíg ezeket nem teszteli magán az ember.

Előzmény: AnikoN2019 (12198)
AnikoN2019 Creative Commons License 2019.09.13 0 0 12198

Sziasztok.

Nagyon örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot. Androeg eredetű hajhullással küzdünk párom is és én is. Pàrom túl van hajbeültetésen de nem sikerült elérni a kívánt eredményt így sem. A segítségeteket szeretném kérni hol lehet beszerezni ezeket a gyógyszereket (Finasterid, propecia) vagy hol találunk és milyen orvost aki ezt felírja? 

Nőként is használhatom ezeket a gyógyszereket? Antiandrogen fogamzasgatló kevésnek bizonyul. 

Köszönöm a válaszokat előre is. 

medikál Creative Commons License 2019.09.11 0 0 12197

Nekem is hasonló tüneteket okozott a duta. Egyből nem is jöttem rá hogy a dutatól lehet. Alvászavar fáradékonyság libidó csökkent enyhe depresszió. És a hajam évekkel később mostanában hullik ritkul zsíros nagyon. Privátban leirnád a mentális mellekhatást hogy sikerült rendbehoznod. 

Előzmény: mesof (11948)
tortabevono Creative Commons License 2019.09.09 0 0 12196

Sziasztok, 

 

Kicsit megszorultam finaszterid beszerzéssel. 

 

Ahová eddig jártam (sokunk oda járt innen szerintem), az egyik pillanatról a másikra a duplájára növelte a gyógyszerfelírási díjat (ez a 2. emelése ebben az évben), receptenként. 

 

Valaki tud ajánlani nekem privátban más személyt, lehetőséget?

 

Köszönöm.

prime1977 Creative Commons License 2019.09.04 0 0 12195

Köszönöm szépen a válaszodat!

Most komoly szívproblémákkal küzdöm.

Sajnos mennem kell orvoshoz.

Holnap 1-re háziorvos!

Köszönöm még egyszer a válaszodat!

Előzmény: tekergo93 (12194)
tekergo93 Creative Commons License 2019.09.04 0 0 12194

Ezek amiket leírtál lehet nem is függnek össze - legalábbis biztosan nem mind.

A hajad tipikus AGA. csak van akinek durvább, van akinek nem. nem mindenki lesz nw5-nw6-os. Van akinke gyorsabban zajlik le, van akiknek lassabban de ez sok mindentől függ. azt nem lehet előre megmondani hogy így marad-e a hajad de ha 10 éve már így van akkor lehet van rá esély. A helyedben csináltatnék oda egy kissebb beültetést ha zavar és ennyi. Aztán ha később elkezdene hullani akkor 50 alatt még kezelném. 50 felett már nem túl jó a hormonokkal játszani - legalábbis az erősebbekkel (ösztrogén / tesztoszteron) - a dht gátlás az nem kockázatosabb 50 felett se.

Ha a hajad nagyon zsíros meg aknes vagy akkor az egész bőrőd vagy annak egy része (fejed / fejtető) egész egyszerűen csak zsíros típusú. Ezzel sok mindent nem lehet kezdeni szerintem. Napi hajmosás valamilyen természetesebb samponnal lehet segítene a fejbőrnek hogy lélegezzen. az arcot meg naponta többször natúr tiszta vizzel így kevésbé lesz zsíros és kevesebb akné tud kialakulni.
A dht amúgy hozzájárul a zsíros bőrhöz vagyis ennek gátlása kevésbé zsíros bőrt eredményez. Mivel a dht-t nem írtad, hogy alacsony lenne csak a tesztoszteront, így ettől még a dht szinted lehet magas és hullhatott attól is ki a hajad egy része. De nem kell a DHT-nek sem extrém magasnak lennie ahhoz hogy a haj kihulljon - ha valaki hajlamos hajhullásra akkor kihullik neki még ha a DHT szint nem is túl magas. a DHT csak az allergiás rekació kiváltásának egyik oka a hajhagymáknál AGA esetében. sokan lehetnek akiknek hasonló a dht szintje mint azoknak akik kopaszok már és mégsem hullott ki a hajuk - mert nem hajlamosak erre - nem alakul ki gyulladásos reakció a hajhagymákban. De ezen kívül számos más tényező van még - ez csak az egyik.
A dht elnyomása pedig még a tesztoszteronokat is megnövelheti - de ha az aromatáz ezimek ösztrogénné alakítják a szabad tesztoszteronokat (ez ritka) az neked nem biztos hogy jó tesz ha amúgyis alacsony a tesztoszteronod.

A fogíny gyulladásod pedig ha már 20 éve gyulladt akkor az is hozzájárulhat a haj veszteségedhez meg egy csomó más mindenhez a szervezetben. A gócos gyulladásból származó baktériumok és termékeik a véráramba kerülhetnek és csomó más problémát okozhatnak, hosszabb idő után rosszabb esetben akár szívinfraktust vagy agyvérzést is. Ennyi idő után ennek már simán lehet valamilyen szövődménye is (nem azt mondom hogy van de akár még az is lehet mert már 1 év alatt is kialakulhat a szervezetben bármilyen gyulladástól szövődmény ha az a gyulladás folyamatosan fennállt). Mindenképp menj el kivizsgálni ha nem akarsz ebből később komolyabb problémát.

A duzzadt szemöldök meg a többi az meg alleriga is lehet - akár egyszerű penész vagy por alergia is, de még a gyulladásod szövődménye is lehet, vagy ezektől eltérően más is okozhatja.

Előzmény: prime1977 (12193)
prime1977 Creative Commons License 2019.09.04 0 0 12193

Szia Tekergo!

 

Ezt írtad!

 

"De egy fiatalabbnak aki még messze áll a teljes kopaszságtól és akár 10 évbe is beletelik mire norwood 5-ös lesz - nekik addig a kezelés a jobb megoldás."

 

Nekem 32 évesen ment el a hajam, egyik napról a másikra.

Temérdek babahajszálam is volt még 32 évesen, és eszméletlen sűrű hajam volt.

Szóval 2010 nyarán elment a hajam.

Ez annyit jelent, hogy olyan fél centit az egész hajvonal, meg a halántéknál is olyan fél centit.

De ez a maximum.

Két oldalt pedig annyit ment el, amit küldtem neked képet!

A hajam viszont azóta sem ment tovább, és mindenhol sűrű maradt ugyanúgy!

Ez most múlt 9 éve.

Most 42 vagyok.

Lehet nekem nem olyan drasztikus ez, és megmarad így már a séróm?

10 év alatt igen csak elszokott menni jobban az ember haja.

Viszont egy a baja, hogy rohadtul zsírosodik. :(

De nekem valami más is van itt.

20 éves korom óta csupa gyulladt az arcbőröm, aknés, heges.

Nem sportolhatok mert duzzad a szemöldököm az orcáim, stb.

Ezek duzzadtak mindig is, de ha fizikai munkát végzek akkor durvább lesz, na meg az önkielégítés is mocskosul el tud bánni az arcommal.

Szóval elég kegyetlen ez nekem.

Voltam hormon vizsgálaton is még anno.

Az androgén hormonjaim alacsonyak, főleg a tesztoszteron, éppen határeset, olyan alacsony.

Az ösztrogén, progeszteron, ösztradiol minden jó, cortisol magasabb sajnos, de azt mondta a doki, hogy az azért is lehe, mert félek a tűtől, és akkor amikor vért vesznek valóban baromira ideges vagyok.

Minden esetre, ha begyullad egy fogam, de ilyen labdányira, ergo genny megy a vérpályába, akkor minden elmúlik, lelappad az arcom, a bőröm szinte kisimul, elmúlnak a hegek, nem viccelek.

Mintha nem is én lennék.

Szóval kurva szép a pofám akkor!

Önkielégítés és fizikai dolgok rontanak rajta, de 1 évig is képes a fejem jó lenni egy ilyen bedurrant fog után!

Ja, és akkor a hajamba is van erő, tartás, szinte alig zsírosodik akkor.

Sosem tudtam rájönni mi ez!

A fogaim viszont 3 darab is már vagy 20 éve gócosak és gyulladtak!

De fel kellene vágni az ínyemet.

Azt mondják arról lehet.

Azért írtam ezt le mert te nagyon profi vagy ahogy olvaslak.

Hátha van ötleted.

 

Előzmény: tekergo93 (12192)
tekergo93 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 12192

Mivel az 1mg-os dózis és az 5mg dózis közel azonosan csökkenti a DHT-t, így semmivel se károsabb az egészségre az 5mg-os az 1-hez képest. Viszont a dutasteridből 0,5mg már asszem olyan 20%-al erősbben blokkolja a DHT-t mint 10mg fina. 
Erről részletesebben kutasásai anyagokat és grafikonokat mellékelve mert írtam párszor itt a fórumon:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149640580&t=9019108
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149660531&t=9019108
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149673157&t=9019108

Ha megnézed a kutatásokat és a grafikonokat látható hogy placebó / kontroll csoport is van - nem is tudok olyan kutatásról amiben ne lenne.

Olyanok pedig mindig lesznek akik mellékhatásokat tapasztalnak és nem csak a finánál hanem az összes létező gyógyszernél. Én pl a vegyszerekre / tisztítószerekre / mosogatószerre vagyok allergiás, míg egy csomóan erre nem. Nem vagyunk egyformák.
A szteroid alapú cuccok pedig sokkal károsabbak mint a legtöbb gyógyszer. A fina pedig nem szteroid alapú. Nem is kéne összehasonlítani a 2-öt.

A hamisítást nem tudom, nem vagyok benne a hazai gyógyszer piacban, de az tudom hogyha online rendelsz az több szempontból is lutri.

Előzmény: DaNiel888 (12190)
prime1977 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 12191

Köszönöm szépen a választ!

Ott nem ritkásabb csak oda erős fény esett, hátulra meg árnyék.

Fejtetőn nincsen hajveszteség, csak két oldalt.

Szóval NW2.

Köszönöm még egyszer!

Előzmény: tekergo93 (12182)
DaNiel888 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 12190

:) Akkor is túlzónak tartok egy ekkora "dózist", amikor finoman belenyúl a hormonháztartásodba! Lást lentebb, az illetőnek hiperpigmentációja alakult ki. Más téma: sok testépítő pont a giga mennyiségű szteroidtól purcan ki, vagy tapasztal komoly mellékhatásokat. Egyik ismerősömnek vese diszfunkciója van egy ismert tápkiegészítőket gyártó cég termékeitől, igaz elég leállnia vele. Az ő meglátása szerint az egyoldalú fehérjebevitel sokminden rossz okozója. Amíg ki nem alakul a rezisztencia, felesleges emelni a milligrammon! :) A kutatás publikálása neten meg nem feltétlen releváns orvosi szakvélemény. Ami felülbírálja az egészet az a placebo csoport.....olyan szempontból az is mindengy hogy miből és mennyit! :) 

Annyira nem vagyok benne otthon, de hamisítják a finát? Kint sokkal nagyobb a keletje! Igaz inkább keleten szokott feketepiac lenni. Bár sok hajdiagnosztika a mikrokamerás technikájával is jó nagy lehúzás, amikor megveszel egy rakat terméket....viszont az legális. :D 

Előzmény: tekergo93 (12188)
tekergo93 Creative Commons License 2019.09.02 0 0 12189

van egy fogorvos aszisztens ismerősöm ő azt mondta fogágybetegség. amire rákeresve: szintén okozhatja hormonális változás. fiatal felnőttkorban a legjellemzőbb kiváltó okai: az örökletes, hormonális, vagy valamilyen kórnikus betegség. ebből a legvalószínűbb a hormális. a másik kettőt kizárhatom szerintem. a héten csináltatok körpanorámás röntgent aztán abból kiderül milyen típusú gyulladás, ill. hogy tényleg fogágybetegés-e. viszont most 1 hete 2,5%-os CBD olajat nyomok az ínyeimre és drasztikusan csökkentette a gyulladást ill. a vérzést is. egyszerűen rohadt jó rá. amit nem is csodálok mivel gyulladásgátló és antibakteriáls hatású. most olvastam pár napja hogy éppen antibiotikum rezisztens baktériumok ellen tesztelik - valamelyik baciknál jók - van aminél nem. a hagyományos antibiotokimokhoz képest sokkal gyorsabb a hatása a legtöbb baktériummal szemben. a hagyomáynos 1-2 nap mire kifejti a hatását - a CBD-nek elég 3-6 óra. és mivel a fogágybetegés meg úgy általában a legtöbb gyulladást baktériumok okozzák ezért erre jó antibiotikum helyett - persze ettől még egy paradontológushoz elmegyek.

Előzmény: DaNiel888 (12187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!