Keresés

Részletes keresés

Janimetcont Creative Commons License 2014.02.02 0 0 25670

Hidroplán súlykorlátozás: 20 + 5 kg. Az ezen felüli súlyra pótdíjat kell fizetni, ha jól emlékszem 2$/kg. A TMA pultnál megmérik a poggyászokat, de szerencse kérdése, hogy mit rakatnak fel a mérkegre. A mellettünk levő pultos hölgy, még a kedves utas kezében tartott vizes palackot is belemérte, ugyanakkor a mi utasfelvevőnk a karomon átvetett vastag bőrkabátot is figyelmen kívül hagyta.

Előzmény: Wedy (25669)
Wedy Creative Commons License 2014.02.02 0 0 25669

Sziasztok,

 

igyekeztem végigolvasni a hozzászólásokat, mégis egy kérdés nyitva maradt: ha hidroplánnal megyünk van valamilyen súlykorlátozás? Egy bőrönddel terveztük menni, de lehet ezzel probléma, esetleg nem teszik fel a hidroplánra? Célszerűbb 2 kisebb bőrönddel menni?

Volt valaki Safari Island-en?

Üdv: Wedy

Janimetcont Creative Commons License 2014.02.02 0 0 25668

Kedves Casady!

Aggodalomra semmi okod. A csomagodat már Budapesten Male-ig fogják feladni. Isztambulban gyárilag átrakják a Male-i gépre, neked nincs vele dolgod. Hasonlóképpen neked sem kell újra  becsekkolnod hiszen csak tranzit utas leszel Isztambulban. Leszálláskor kövessétek a transit jelzést. Nem ismerem az Isztambuli repteret, de biztos vagyok benne, hogy ha nem késik a gépetek elegendő az 50 perc átmenni a Male-i gép kapujához. De szerintem biztosan többen is lesztek hasonló cipőben.

Jó pihenést!

Előzmény: Casady (25667)
Casady Creative Commons License 2014.02.02 0 0 25667

Sziasztok! 

 

Lenne egy fontos kérdésem ami aggaszt minket. kb. 50 percünk lesz az atszállásra Isztanbulban. Na most felvenni a poggyászt, átdzsalni a Malé-ba tartó géphez, feladni újra a poggyászt, becsekkolni az necces lesz ennyi idő alatt nem? turkish air mekkora kézi poggyászt enged fel, mert akkor lehet, hogy megoldjuk 2 kézivel. 

bambibetty Creative Commons License 2014.02.01 0 0 25666

Időjárás tekintetében annyi mindent olvastam/hallottam, hogy esküszöm nem tudok önteni. Jött az az opció, hogy december közepén indulunk, de lebeszéltek róla, mert az a legcsapadékosabb, meg csak is január-március között szabad menni. Volt olyan vélemény is hogy az illető októberben volt, végig sütött a nap. Nyilván az áprilistól december közepéig terjedő időszak kedvezőbb ár szempontjából is, csak nem tudom, valóban várjak e 2015 február-márciusáig, ami elvileg ugye a szárazabb időszak.

egérba Creative Commons License 2014.02.01 0 0 25665

Reethi Beach jobb sziget mint Rannalhi,de elsőre az is nagyon tetszett.Reméljük még lesz lehetőségünk másik szigetet is kipróbálni!

egérba Creative Commons License 2014.02.01 0 0 25664

teknős Reethi zátonyán:)PolipManta a zátony szélén.Egész nap ott úszkált és táplálkozott.

egérba Creative Commons License 2014.02.01 0 0 25663

168-as Villában voltunk.Tetszett,hogy naponta 2x takarították és minden este másképp csinálták meg a takarónkat.A házi zátonya nagyon gazdag a szigetnek.Már első nap láttunk polipot meg teknőst is.Persze még többszőr is összefutottunk velük:)A zátony szélénél meg delfinek úsztak a naplementében.Nehéz lenne ezek után másik szigetet választani annyira tökletes volt.

Előzmény: egérba (25662)
egérba Creative Commons License 2014.02.01 0 0 25662

Szia Bandos!

 

Igen tudtál segíteni,sőt az itteni beszámolók alapján választottuk ezt a szigetet.Igazad volt,ez a legjobb sziget ár-érték arányban!Egy hetet töltöttünk ott január közepétől.Az idő kitűnő volt csak egyik éjjel esett,amit nem bántam,mert még nem láttam maldív esőt!:)Minden nagyon tetszett csak az odaútnál csalódtam egy kicsit.Azért is választottuk ezt a szigetet,mert hidroplános sziget,ehhez képest nem hidroplánnal,hanem helyi járattal vittek egy lakott szigetre (Dihivendhoo )és onnan vittek át gyorshajóval Reethi Beachre.Szóval nem tudtuk meg milyen a hidroplán:(Kipróbáltuk az éttermeket.Moodhu bár tetszett a legjobban.Reethi Villát foglaltunk,de első éjjel delux villába raktak,amit másnap le kellett cserélnünk.Szerintem nem éri meg a nagyobb Villa,főleg,hogy csak fürödni meg aludni jártunk oda!:)

Előzmény: Bandos (25660)
cyberworms Creative Commons License 2014.02.01 0 0 25661

Kedves Bandos!

Tervezek egy nyaralást a Maldív szigetekre és a úgy látom elég tapasztalt vagy a témában. Esetleg tudnál adni tanácsot?
Nekem nagyon tetszik a Coco Palm Dhuni Kolhu, esetleg erről van személyes tapasztalatod? Az utazási irodánál azt mondták hogy kissé megkopott már a sármja, mert felújításra szorulnának a bútorok. Viszont tetszik hogy a méreteihez képest csak kb 100 bungaló van rajta, tehát nem túl zsúfolt, mint mondjuk a Safari Island ami tetszene ha kevesebb bungaló lenne rajta mivel elég kicsi a sziget, tehát fontos a növényzet és a part de azért túl nagy se legyen a sziget. Októberben elég jó áron van ez a Coco Palm, kb 250 000/fő, most 570 000/fő. Más szigeteknél úgy látom nincs ekkora különbözet, pl a Kuredu, a Palm Beach, a Medhufushi, a Komandoo, a Filitheyo most olcsóbbak viszont októberben drágábbak.
Szerinted milyen lehet az október végi időjárás? Úgy veszem ki a tapasztalatokból, hogy a május-június és szeptember-október a legdurvább, hiszen akkor van a monszunváltás, akár még a hidroplán sem tud felszállni és akkor a repjeggyel is problémák adódhatnak.
Mi az az időszak amit tudsz ajánlani ami nem is elszállt áron van de még jó az idő?
A novemberi árakat még nem látom, tapasztalat szerint mennyivel drágulnak az októberhez képest?
Ebben a sziget kategóriában mi az a sziget amit tudsz ajánlani aminek nagyon szép és varázslatos a partja és a növényzete, (mert úgy tudom pl a Holiday nem a legszebb sziget). Mondjuk 1-1,5 millió közötti összegben gondolkodok, mi az a legjobb ár érték ami a legjobban megérni egy hétre?
Bármilyen más szigetetet is mondhatsz a felsoroltakhoz képest.

Előzmény: Bandos (25660)
Bandos Creative Commons License 2014.02.01 0 0 25660

Szia Egérba,

 

Kaphatnánk egy kicsit részletesebb beszámolót is Reethi Beach-ről?

Mi tavaly augusztusban voltunk ott, és nekünk is nagyon tetszett! Remélem tudtam korábban segíteni néhány információval. Szerintem ár/érték arányban az egyik legjobb választás, maldív viszonylatban kimondottan olcsó (főszezonon kívül a sziget honlapján foglalva még 2014-ben is csak 60USD a szállás fejenkénti ára reggelivel), ugyanakkor gyönyörű növényzettel, szép parttal, saját reef-fel, medencével és kényelmes különálló bungikkal rendelkező sziget, jó ellátással.

 

Hol foglaltátok az utat? A sziget melyik részén voltatok, és melyik bungiban? Kipróbáltátok az a' la carte éttermeket? (Nekünk a Reethi Grill és a Moodhu volt a kedvencünk.) Mi volt a legpozitívabb élmény a szigeten, és volt-e ami nem igazán tetszett? Milyen volt most az időjárás?

Ha jól emlékszem tavaly Rannalhi-n voltatok, azzal összehasonlítva miben jobb, és miben "gyengébb" Reethi Beach?

Terveztek még visszamenni majd újra a maldívra? Vannak esetleg már "potenciális" szigetek, ahová szívesen mennétek?

 

Bandos

 

Előzmény: egérba (25659)
egérba Creative Commons License 2014.01.31 0 0 25659

Sziasztok!Reethi Beach egy fantasztikusan jó sziget!Nemrég érkeztünk haza!Lehet,hogy nem olyan szép a zátonya,viszont rengeteg élőlényt lehet látni!Láttunk teknőst(szinte minden nap),polipot,murénát,manta ráját.Ja és naplementekor delfinek úsztak el a reef szélénél.Ajánlom mindenkinek ezt a szigetet,aki szeret búvárkodni!

Sborisz Creative Commons License 2014.01.29 0 0 25658

Szia!

Ha beszélsz angolul akkor ez segíthet:

http://www.tripadvisor.in/Hotel_Review-g1760604-d304640-Reviews-Vivanta_by_Taj_Coral_Reef_Maldives-Hembadhu.html

Ha nem akkor a 422 kommentből kb. 300 excellent--kiváló minősítést adott rá,35 beírás volt összesen aki szerint nem volt jó, valami miatt( nekik)--

(de ez sem mértékadó vélemény mert nem tudhatod a miértet!!;lásd nálam a Kuredu mocsár szindrómát )----

nem rossz az arány a sziget javára....

:)

Előzmény: Attila0012 (25656)
Tojglius Creative Commons License 2014.01.29 0 0 25657

Szia!

 

A szigetről nem tudok infóval szolgálni és nem is nagyon rémlik, hogy valaki írt volna beszámolót Vivanta-ról (de használd a fórumkeresőt, hátha feldob valamit)!

 

Praktikus tanácsoknál a cash téma: gyakorlatilag mindent hozzá tudnak csapni a szobaszámládhoz, így ahhoz elég a kártya, ha AI-n vagytok, akkor a költés az lehet: extraprogramok (kirándulások, búvárkodás, masszázs stb) és az ajándékok...

Mi anno erre elköltöttünk AI mellett azért párszáz usd-t (robinson szigetprogram, extravacsora, hajókirándulás ajándékok)

 

Cash gyakorlatilag csak a borravalóra kell, az izlésfüggő, hogy kinek mennyit adtok (illik adni, de nem kötelező), mi emlékeim szerint 100usd körüli pénzt osztogattunk szét egy hét alatt (pincérnek, bárosnak, takarítónak, hordárnak)

 

 

Mi kell ahhoz, hgy egy percre se veszélyeztesse? Elég egyszerű: szánd rá a pénzt arra amit megálmodtál ÉS ne bosszankodj olyanon amin nem tudsz változtatni.... :) :) :)

 

Előzmény: Attila0012 (25656)
Attila0012 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25656

Sziasztok!

 

Első sorban szeretném megköszönni a rengeteg infót, amikkel még az is hihetetlen perceket tud átélni, aki csak a gondolataiban tud ezeken a csodás helyeken "elidőzni".

Párommal abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mi nem csak a fantáziánkra bízhatjuk ezeknek az élményeknek az átélését, március elején indulunk a Vivanta by Taj-ba 10 napra.

Praktikus kérdésekkel fordulnék hozzátok: tudna bárki mesélni a helyről? Milyen pozitív, illetve negatív élményekkel gazdagodott? Mire kell figyelni, illetve mennyi cash kell minimum, ahhoz, hogy egy percre se veszélyeztessem az elképzelt csodás pihenést? Azt mindenképpen el kell mondanom, hogy AI és water villa, amit foglaltunk.

 

Köszönöm előre is a válaszokat! Ha esetleg még nem ismert annyira számotokra a hely, nagyon szívesen beszámolok az élményekről, ha hazaértünk - bár nem garantálom, hogy hazajövünk, ha tetszik :)

 

Attila

andi265 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25655

Nagyon jó kis beszámoló volt! Köszönjük!

Csorog a nyálam a kurumbára is....

 

Személy szerint ezért nem szeretem, amikor valaki elragadtatja magát és olyan véleményt ír könnyelműen, ami több mint túlzás.

MOCSÁR??? Ha nem tud objektív maradni, ne írjon inkább. Valaki totál infarktust kaphat, ha épp oda fizetett be.

 

Minden szigeten van szebb és kevésbé szebb rész. De meg lehet próbálni cserélni, amúgy is csak aludni megy az ember a kéróba.

Vagy egyszerűen csak élvezd, ami van, mert A HELY AHOL van, az maga a mese!!

Én akkor is mennék, ha nekem kell építeni a kunyhót :)

 

 

 

Előzmény: Sborisz (25654)
Sborisz Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25654

Rakom sorban, hogy kell.... :)

a szerszám maga, itt kell ütni amíg meleg

 

látszik a cél maga,  a cél, maga

 

 

ezt kerestem...  csepeg a lé...

 

kurumba   mááá csak ki kell szedni..

 

  finom áááám !!

Sborisz Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25653

Kuredu:

ezt láttam az ágyból, reggel

 

O Beach villánk a partról

 

sima beach villa, de így néz ki a beach bungi is csak az nem a parton van...

 

ez van a fürdőszoba mennyezetén

 

ehhez kell a szerszám mert az európai csatlakozókat ez nem fogadja

 

a mocsárnak nevezett belső tó

 

annak( mocsár) másik része

 

  kézmosó a fürdőnkben

zuhanyfülkénk vele szemben

 

  partunk jobbra és...

balra

 

sátor a Sangunál és a Sanguból

és nem sokára a kókusz feltörése, képekben... :)

Sborisz Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25652

Sziasztok ! Pár gondolat Kuredu-ról...

Már 2012-ben próbáltam, de akkor nem jött össze. Most először inkább Kuredu lett volna és utána Komandoo, de sehogy nem akart összejönni. Lekérésre( pont mint a táncban) végül is találtak Komandoo+Kuredu párosítást, előbbiben JBV míg utóbbiban O Beach villát kértem. Nem sokkal indulás előtt volt valaki Kuredun és nagyon leszólta, itt a fórumon az O Beach villákat; meg írta, hogy tiszta mocsár a part és nagyon büdös is van...

Szóval megparáztatták Ervinkét, de rendesen.....

Ezzel indultunk neki; mivel a két sziget alig 400 vegyesre van egymástól, kértük hogy ne kelljen Maléba visszamenni, majd újra Kuredu, hanem szervezzenek közvetlen hajó transzfert. Nekünk. Kettőnknek.

Magam se hittem benne nagyon, de végül is lett hajó. Ez 2 fő részére 150 dolcsi volt, viszont egy légitaxi utat visszaadtak--ez 622 Euro volt. Nem rossz csere, szerintem. Plusz nyertünk vagy 4 órát....

Szóval úgy dél tájban megérkeztünk a kis csendes szigetecskénkről egy nyüzsgő metropolisba!!!!

Komandoo-n voltunk vagy százan cakk-pakk, itt meg a recepciónál +Babuna bár+Akiri bárnál vagy 400-an!!( jöttek, mentek, pihentek az emberek, úgy értem elmentek és megérkeztek illetve nyaralók tették ki ezt a kb. 400 embert..)  :)

Szóval nagy volt a nyüzsi az előzőekhez képest! Anyám! Most jön a mocsár, meg a lesajnált O Beach villa...

Kis villanyautóval átvittek bennünket a sziget keleti részébe--O Beach recepció--pár perc és kaptuk a 309-es villa kulcsát. Sétáltunk a számunk felé a belső úton, nem mertem kimenni a partra....

Megérkeztünk a 309-hez, na most már ki kell menni a partra; és láss csodát:

Semmi mocsár, semmi mocsár szag, igen kulturált villák sorakoztak a parton!! A miénk a hullámtörő nélküli rész kellős közepén volt, tehát előttünk nem volt hullámtörő. Egy darab sem!!

Kezdtem megnyugodni, azé' mégse olyan sz..r hely lesz ez....Nem is volt az! Majd teszek fel képeket is.

Szerintem pár dolgot össze keverhetett a nyájas utazó. Lentebb, a sziget közepe felé voltak a Beach villák amik egyszerűbben néztek ki valóban, mint a miénk. A part azonban előttük is rendezett volt. A mocsár pedig egyszerűen a dagály-apály miatt kialakult, illetve a hullámtörők miatt megfogott belső tó (??) volt. A mocsárszag (???)pedig az apály-dagály alatt szárazra került mohás-növényes kövekből jött...

Amúgy ezen a részen( tehát a sima Beach villás rész) kifejezetten meleg volt a víz, kis cápák úszkáltak a sekélyben, ráják lebegtek, sőt egy kis kölök murénát is láttunk. Itt is snorkeleztek, de ezt nem próbáltuk mert inkább az előttünk lévő falat akartam megnézni.( köves-üreges részen mindig történik valami vagy valaki :O)  )

Beevickéltünk, ami a hullámok miatt nem volt igazán egyszerű és enyhe áramlatban megnéztük a helyet. ( a térképen a a 300-as O Beach villáknál kezdődik) A fal szép volt( nem Komandoo és nem Filitheyo szintű, de azért nem is kőbánya) amiket láttunk: bőrönd halak, hatalmas méretű titán triggerfish, muréna, polipok, kis teknősök.

Szipákolunk a víz tetején, mikor légző csővel a számban mondom anyának: ott egy cápa! Merre van! kiálltja.. én meg a legrosszabb választ adtam, amit adhattam: ott van mögötted! ( tényleg ott volt csak kicsit lejjebb)

Egy kb. 1-1,5 méteres fekete úszójú szirtcápa suhanc úszkált körülöttünk, tisztes távolságban. Még párszor eltűnt, előbukkant de nem jött velünk tovább. Anya azt mondta: ide elég nehéz bejönni, nem kéne ezt erőltetni...

 

Nem erőltettem!

 

Átmentünk természetesen a másik, JBV oldalra is--201-260ig lévő villák előtti rész--.

Ahol a hidroplánok érkeznek. Be egészen a bójasorig, ami a móló végével van egy vonalban. Láttunk snorisokat a part és közöttünk, de míg kifele úsztunk a nyílt víz felé, alig láttunk érdekes formációkat ( pár papagáj hal, unicorn fish, meg titán trigger) . Kis teknős is volt, de legelt, így nem volt szinte semmi izgalmas benne...

Kint a bója soroknál, a mólótól vitt az áramlás bennünket a sziget keleti része felé, ahol a 260-as JBV környékén már indultunk volna kifelé. Eddig lehet snorizni, elég erős az áramlat; a móló felől jöttünk.

Az uccsó bója rögzítő kötele is kicsit ferde volt emiatt, amikor egy teknőst vettem észre, lent a bója rögzítő kötél és a beton tömb között. Azt hittem beszorult, vártam kicsinykét; mi lesz. Hát kiderült;  az áramlattal, kötéllel,láncrögzítővel vakarózott az istenadta!! A kötélen elindult felfele és hol a nyakát, hol a tarkóját hol a kezeit rakta a kötélhez!! Bakker ilyet még nem láttam, így leragadtam; az asszony közben kiért a partra. Kimentem mondom mi a szitu, azt mondta majd holnap megnézzük...

Másnap irány a part, be a móló mellet a medencével egy vonalban és irány kifelé. Jó kis szél volt meg hullámzott is;keverte a homokot rendesen. A bója előtt mondja menjünk ki, elfáradt! Kifele menet elértük a parttól azt a kb. 20 méter távolságot és mintha a bányában lekapcsolták volna a villanyt: a lebegő homoktól alig láttunk 3 métert. Szól hogy ott egy nagy hal! A nagy helyett valami ősi mesterséggel kapcsolatos dolgot emlegetett, kérdem hol?? Ott, balra! Tényleg ott volt szinte a számban! Egy barrakuda lebegett a vízben és forgatta a szemeit... én is gyorsabban lélegeztem, mert ők általában többen szoktak lenni. Nem volt másik. Kiértünk anya mondta, alig látni valamit nem jó hely ez....

 

Esti programok:

 

A Babuna bár, Akiri bár, OBar, Pool bár-ban látogatható programok közül: egészen jó volt az Acoustic night nevű unplugged gitáros gyerek. Klasszikus rock számok, kérésre is bármit elgitározott. Tényleg jó volt. White party során mai slágerek (??) egyen ritmusban, ez nem néztük végig. A búvárbázis Ocean Discoveryje jó volt-- film illetve képek vetítése. És persze jó volt a Maldivian Night is.

Programunk volt továbbá a heppi haurnak ( !!!) nevezett 50%-os diszkont áron fogyasztott alkoholizálás---vessetek meg érte ismét csak-- és séta a parton, csak úgy...

Kajálni az O Beach étterembe mentünk, a pincérünk Saroof volt, maldív ember és szerepelt a Maldív Nighton is.

 

Pár divehi kifejezés, szigorúan fonetikusan, ha akarjátok használjátok; ők szeretik ha használjátok  :)

 

Köszöntés: Maruhaba vagy Marhaba;

Kókusz: kurumba;

Hogy vagy: Haalu kihineh;

köszönöm: Shukuriyaa;

igen: aan; nem: nún;

Viszlát: Dhaníí; később: fahun;

csirke: kukulhu mász; marha: geri mász; hal: mász; reef hal: bárá mász; tojás: kukulhu;

só: lonu; kevés: kudá

 

Búvárbázis:

Csak 4 merülésem volt, mert nem akartam küzdeni az áramlattal és a délutáni két-palackosokra jelentkeztem. Ebből viszont nem volt csak 2 nap.

A merült helyek: Anemone Thila: szinte hal-felhőben úsztunk !!!--olyan girice szerű kishalak felhője hogy alig láttam a maszk alól-- rengeteg lágy korall= lágy korall erdők !!!!, polipok, murénák, napóleon halak, kőhalak (!!!); Latiheef: teknősök, lobsterek, sas ráják, itt egy barlang előtt álltunk, amikor egy szőnyeg elúszott mellettünk be a barlangba. Közelebb zárkóztunk egymáshoz, mire a koma elindult volna kifelé= de zártuk a nyílást. Kicsit széjjelebb nyíltunk és őkelme kisuhant közöttünk...Nakolhu Giri: élőlények mindenütt, csodás !!!... és végül még egyszer Latiheef.

 

Ismét csak nagyon jó két maldív hetünk volt, nagyon jó volt ott lenni. Köszönöm a fórum tagjainak a segítséget itt is meg a malongo-n is.

Aki odautazik annak jó utat aki hazaérkezett már, ne sírjatok; lehet visszamentek még oda....

:)

Majd jönnek a képek!!!

Sborisz Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25651

Komandoo:

Ha tényleg türelmes vagy a hónalj szagát érezheted....  :)

( kb. 15 percet vártam szinte mozdulatlanul, mire elég közel jött. Láttam a szemfenekét!! A kamerát a vízben nem tudom teleobjektívezni, mert egy kisebb hullámzás és a kép "zörögni" fog)

 

 

10 cm-re volt a   zasssszonytól...

 

láttam a szemfenekén a sárga-testet....

 

Komandoo búcsúzik, jön Kuredu!

Sborisz Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25650

Komandoo képek a reefről, tényleg csak pár....

 

ha türelmes vagy Jakab egész közel enged magához...

 

kölkök úszkáltak körülöttünk...,.

 

erdők vannak belőlük...

 

lágyból viszont csak egyet leltem...

 

manta kicsit félt, mert voltunk vagy 20-an a vízben...

 

  nem trükk, két manta száll a vízben...

csíkos ruhában...

 

  hal-felhő

 

a manták a snorkelezésen( szervezett) voltak nem a reefnél.

:)

Sborisz Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25649

Szia!

Filitheyo-n és a többi szigeten is az AI-ellátásoknak széles választékával találkozhatsz. Mezítlábas AI, aminél pár dolog( pl sör,üdítők, " kannás" borok, ebéd, alkohol mentes koktél) vannak benne, azután van a gold AI, aminél már van benne néhány koktél is, de pl minibár még ebben sincs. Van a szuper AI amiben benne van a minibár is és lehet még a hiper-szuper AI amiben már prémium kategóriás italok is vannak; mondjuk itt ne Dom Perignon pezsgőre  vagy Chivas Regalra gondolj.

Annak még megkérik az árát.....

Végül is a szerveződ tudja megmondani pontosan mit is takar a részvételi díj---úgy értem AI-ben és programokban is.

Filitheyo amúgy szenzációs sziget lesz, nagyon jól fogjátok magatokat érezni...

:)

Előzmény: szemi junior (25647)
Sborisz Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25648

Szia! Szerintem is.

:)

Nem sokára jövök a Kuredu-i beszámolóval, eloszlatva pár félreértést az O Beach villákkal kapcsolatban....

:)

Előzmény: andi265 (25646)
szemi junior Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25647

Sziasztok!

Szeretnék 1-2 kérdésre választ kapni,remélem tud valaki válaszolni.

Feb 3-án utazunk Filitheyora,Zürichi átszállással:-)az FTI utazási iroda által.

All.in. elllátásban leszünk,superior villában.És akkor a kérdések:a minibár tartalmát fedezi az all. in?

Illetve olvastuk,hogy 1 éjszakai horgászat és 1 island hopping-ot is tartalmaz az all. in.valóban így van?

Sőt valakitől már azt is hallottam,hogy az italokat nem lehet elvinni a nyugágyakig?!Na ezt azért nehezen tudom elképzelni:-)tapasztalat?

Köszönöm.

andi265 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 25646

 

Szia SBorisz,

De jó látni a képeket:)

Szinte a legjobb villát kaptátok! Ez a legjobb része a partnak szerintem.

 

 

Előzmény: Sborisz (25643)
Sborisz Creative Commons License 2014.01.27 0 0 25645

Komandoo:

 

Nyugati, kevéssé szeles part. Itt azért jóval melegebb volt ( alig mozgott a levegő) ez a szakasz snorkelezhető a kék zászlók között. ( vízi villáknál kezdődik: ott érdemes bemenni, mert az áramlat a Falhu mólóhoz szállítja a nyájas olvasót...)

Ha szipkáztam a videóból képeket akkor majd azokat is felrakoml. Azok a reefről szólnak majd...

:)

 

 

Előzmény: Sborisz (25644)
Sborisz Creative Commons License 2014.01.27 0 0 25644

Még mindig Komandoo:

kis ár mustra

 

Nekik könnyű lehet, de azért nekünk se rossz.....

 

kézmosók a zuhannyal szemben....

 

Ha visszanézünk a Kandu bár felé, ahova érkeztünk

  Azért egyszer megvolt....

eddig lehetett snorkelezni...( Falhu--étterem-- felőli jetti )

sok ilyen van, nagyon lehet bennük pihenni....

Előzmény: Sborisz (25643)
Sborisz Creative Commons License 2014.01.27 0 0 25643

Sziasztok!

Pár nekem(!!) tetsző kép Komandoo-ról:

a bejáratunk...

 

szoba részlet

 

teraszunkról a látvány...

  fürdőszoba+pihenő a Jakuzzinál.

 

  vizivillák

 

ebédünk és napi folyadékunk...

 

  szelesebb( keleti) part ahol a villánk állt, a vízi-villák közelében..

 

Kandu bár, a másik ami mellettünk volt ( Thundi-bár) tavaly októberben bezárt-átalakítás miatt)

 

Kandu az érkezési móló felől...

Manta és az ő árnyéka....

  Marlin 9 szemből. A keleti oldalon ez utóbbi 3-nak ( Marlin 7,8,9-nek volt csak kiegészítő--nagyobb erkélye)

 

  Staff party, ahol sorsolták a " nagy " pénzt....

bambibetty Creative Commons License 2014.01.26 0 0 25642

Kedves tapasztalt "maldívisták! :)

 

Az előző hozzászóló utolsó kérdése, engem is érdekelne. Mi még nem voltunk a szigeteken, idén készülünk. Mennyire bevállalható tehát egy október végi/decemberi "nyaralás"? Több helyen olvastam az elméleteket, de nagyon eltérő képet ad! 

cyberworms Creative Commons License 2014.01.26 0 0 25641

Sziasztok!

 

Néztem a Coco Palm Dhuni hivatalos oldalát, és ott azt látom, hogy novemberre és decemberre semmi sem foglalható, nos én kétlem hogy már mind be lenne foglalva figyelembe véve hogy az elkövetkező pár hónap sincs teljesen befoglalva, gondolom azért nem lehet mert még hivatalosan nincs kiadva az az időszak? Vagy?

 

A mostani qatar airways akció a 153 000 Ft-os maldív jeggyel nagyon csábító volt, bár fogalmam sem volt hogy pontosan mikor utazunk még, hisz megkérdeztem tőlük a jegyet csak pontos dátumra adták volna ki.

Tapasztalat szerint milyen gyakran hány havonta vannak ilyen akciók újból? Úgy emlékszek ősszel is volt egy. 

A másik ha befoglalalom és elutazok és aztán hosszabbítani támad kedvem még pár napot,  akkor ez az akciós repjeggyel megoldható vajon?

 

Mit gondoltok az október végi időjárásról? Kockázatos vagy vállalható? Napi 20 perc esőt jelent vagy napkig tartó folyamatos esőt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!