Keresés

Részletes keresés

Katonka Balázs Creative Commons License 2020.06.01 0 0 2178

...... és nem látogattál volna meg vele.  Gratulálok. 😊

Előzmény: vermestibi2 (2177)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.01 0 1 2177

Elkezdtem bejáratni az új hengert. Debrecen - Hajdúsámson - Hajdúhadház - Hajdúböszörmény - Józsa; Józsa - Hajdúböszörmény - Balmazújváros - Debrecen volt az útvonal. Az óra szerint majdnem kerek 100km, de mivel nem 14-es, hanem 16-os lánckerék van elöl, ez úgy kb. 120 lehet.

Egyetlen hibája van a motornak: kicsit csöpög a benzincsap, a csöpögést a menetszél a vázra meg a nadrágomra fújja.

vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.31 0 1 2176

Ma kicsit megpiszkáltam a röpsúlyos Rigát. Már egy ideje gyanús volt, hogy a gyújtás nem tökéletes. Szétszedtem és ezt találtam:

A henger még az eredeti, alapméretes, kopottas volt; most kapott egy frissen fúrtat. A blokkban 15-ös lánckerék volt eddig - most, remélvén, hogy az új hengertől erőre kap, feltettem rá a 16-ost (nagyobb már nem fér fel, ehhez is faragni kellett a blokkot).

Mivel esik az eső, nem nagyon tudtam próbálgatni a gépet, de az azért kiderült, hogy nagyon jól megy, kettesben is elindul alattam és az utazó sebessége olyan 50 körül van.

vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.30 0 0 2175

Hahaj.

A dugattyú billegésének lehetőségéről én megfeledkeztem. A mostani dugattyú jó lesz a kísérletezés idejére, de a végén majd egy másikat teszek bele, amin csak ablakok vannak, de a szoknya alja megmarad.

A beömlő rész résvezérlése most teljesen megszűnt; soha nem zár a dugattyú - lásd a 2128. hsz-ben. Ha vissza akarnám alakítani a motort, vissza kellene cserélni a dugattyút egy gyári állapotúra.

Előzmény: Verho4 (2173)
God_Speed Creative Commons License 2020.05.30 0 0 2174

Sziasztok, 

Eladnám a kis Riga Deltámat. Amit a járgányról tudni kell. 

2 éve vettem hobbi projektnek meg érték megőrzés céljából. Pajta lelet volt. A blokkot komplett szétszedtem újra gyűrűztem kapott új szimeringeket és csapágyakat valamint mindent ami hiányzott belőle. Aztán idén volt Nagykátán a Riga doktornál innen is köszönet érte, újra lett kábelezve és kapott egy új tankot és a karbi egy felújítást a blokkot kivéve minden át lett nézve rajta. Azonban a járgány sajnos nem üzembiztos gyaníthatóan az én szakértelmemnek hiánya végett. Mentem már vele pár kört a sebességeket szépen veszi jön megy. Azonban a berúgó valamilyen oknál fogva csak minden második rúgásra rúg és a rugója eltörött. Meghajtva sebességben elindul de nem tartja az alapjáratot és lefullad pár száz méter után. Adnék hozzá egy szett gumit és tartalék lamellákat a kuplunghoz a képeken a furulya nincs a kipufogón mert még kiégetés alatt van de megvan hozzá az is. Nekem napi használatra szükségem van egy járgányra és sajnos nem fér bele hogy tovább bütyköljem vagy költsek rá így tovább adnám mert biztos vagyok benne hogy egy hozzáértő egy délutános bütykölés után egy nagyon jó kis járgányt tudhat magáénak.

65 ezerért hirdetném természetesen az ár alkuképes ésszerű keretek között. Ezen hívjatok nyugodtan ha szimpatikus volna a járgány +36706144540

Verho4 Creative Commons License 2020.05.30 0 0 2173

Udv Tibi! En a harmadik gyuru stiftjet a kipuf es az atomlo csatorna kozze tettem! (Eggyik gyuru sincs a masik alatt ugy forgattam el!) 4mm gatat szerintem erdemes tartani,h a gyuru kopas ill mozgas kozben se tuggyon beakadni! Gyuru stift siman at helyezheto... en 2,5 heg elektrodabol csinaltam, lekoszurultem 2 atmerore es kuposra koszorultem,horonyfelol bekocogtattam belul meg elhajtottam a felesleget pedig ostoros koszoruvel levagtam es a horony oldalt is keszre munkaltam.annyi h nekem mar belso sulyesztett stiftre alakitottam,igy simo gyurut kapott alulra 3ik nak! Pot felomlo keszitesnel vigyazz nehogy tul szeles legyen mert torheti a gyurut,ezert szoktak osztott ablakot kesziteni h a gyurunek megmaradjon a korkorossege. Szoknyabol tul sokat ne szeggy mert hajlamos lesz a dugo billegesre,kopogni fog! Egy dugattyu ablakolas eseten pedig rendesen eltolod a szivasi utemet tehat onnan fogva membran nelkul mar nem fog uzemelni!!:( a suritest nezve en ugy gondolom h a szeria alkatreszekkel elertem a magszimum vegnyomast 9bar! Szomi szo en egy kicsit keveslem,a dugo tetto es a hengerfej kozott 0,8 tized maradt! Verseny mociknal ez a max! Mert utana mar nagy fordulaton bele erhet a hengerfejbe!:( hirtelen ennyi jutott eszembe! A simo karbi fasza lesz!!! :-) kivancsi vagyok a vegere milyen lesz a moci!! :-) jo munkat es kitartast hozza!!

vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.30 0 0 2172

Bármikor rendelhetünk, segítek.

Előzmény: darusferi (2171)
darusferi Creative Commons License 2020.05.29 0 0 2171

Ezen a Kina i Lapon  mikor tervezel rendelni ?

darusferi Creative Commons License 2020.05.29 0 0 2170

Üdv Tibi !

Ez szuper !  Alig várom hogy ki próbáljam és be járassam !

vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.29 0 0 2169

Feri, megint van egy szépen pöfögő V6-osod. A gyújtás alatti szimering ki volt csúszva, újra cseréltem, meg feltettem a frissen fúrt hengert és most már szépen indul, szépen jár. Még nem próbáltam ki; a bovdeneken még dolgozni kell, meg a láncot sem tettem még fel. Ha minden jól megy, jövő hét végére kész lesz.

vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.29 0 0 2168

Üdv!

Számomra nagyon fontos, hogy a motor visszaalakítható legyen - a kartermembrános megoldás profibb, de nem visszaalakítható, így aztán maradok a hengermembránnál.

Nem akarom fentebb reszelni a hengert, Rigánál ennek semmi értelme, hiszen éppen a túlpörgetéssel lehet kinyírni a motort. Pörögjön csak annyit, mint gyárilag, de ott legyen nyomatékosabb.

Ami a konkrét kérdésem, hogy szerinted a gyűrű vége és az ablak (pótfelömlő) széle között kb. mennyi távolságot kell tartani, hogy biztonságos legyen és ne akadjon be a gyűrű vége az ablakba. Valamint még az is, hogy a gyűrű elforgatása, tehát a dugattyúban lévő réz pöcök áthelyezése mennyire megoldható.

A membrán felszerelésével megnőtt a sűrítési arány, ezt tovább már nem növelném a hengerfej módosítgatásával - nem tudom, mekkora kompresszió az, ami még egészséges a Riga rendszerének, mert egy bizonyos határ fölött már teljesítménycsökkenést okoz.

Egy hangolt kipufogóval lenne teljes a rendszer, de ilyet nem tervezek - nem sportmotor lesz, sem külső megjelenésében, sem használati módjában.

Egyébként a teljes visszaalakíthatóság elvét is fel kell adnom, mert egyszerűen nem fér el minden plusz alkatrész a gyári alkatrészek mellett. Ki kell hoznom oldalra a karburátort, más megoldás nincs. De akkor már nem ezt a lapos membránt hagyom benne, hanem egy V alakút. És lehet, hogy a Mustang karburátor sem marad, hanem Simsoné megy rá. A bal oldali doboz meg átalakul burkolattá, ez alatt lesz a porlasztó meg a légszűrő. De majd meglátjuk.

Előzmény: Verho4 (2158)
Verho4 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2167

Udv Molnar Bence! Nem tudom h haladsz a mocival!? De meg annyit megnezhetel h....bar tav javitani nem egyszeru...:-) no elosszor vedd le a pipat es kb. 5mm tavolsagra tartva a kabelt a hengertol,rugasra milyen a szikra szine,ha sargas akkor en kondira gyanakodnek... masik megszakito kivesz es ha a volframokon szurkes feheres eges nyomok vannak erdemes uveglapon felcsiszolni,de ezis kondi hibara utal,es meg ha be tudod inditani es stabil akkor nezd mar meg h a megszakito kozze mennyire szikrit ha feltunoen eg akkor megint kondi... rem tudtam valamit segiteni! :-)

vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2166
Katonka Balázs Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2165

Hat igen akar karbi is lehet vagy akar kb ugy BÁRMI. 😊

Előzmény: Molnár Bence (2164)
Molnár Bence Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2164

Sikerült beindításra bírnom, azonban járt egy picit is, szépen reagállt a gázadásra, vette a lapot, aztán csak ugy leállt. Utánna pár rugásra megint elindult ,aztán hirtelen leállt és azóta semmi. Talán a karburátor dugulhatott el ?

Előzmény: Katonka Balázs (2163)
Katonka Balázs Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2163

Ok.  Akkor mondok egy egyszerű beállítást ami probanak jo lesz aztan lehet ugy is marad😁.  Alaplap ket csavarjat meglazitod kicsit aztan az alaplapot elforditod koppra jobbra majd egy picit vissza mozditasz rajta ez igy ok is ketcsavart visszahuzod.  Lendkereket felsoholtponra forditod h nyissa a mexakitot aztan annak a hezagjat 0.4 re beallitod. A gyertyaet is kb 0.3-0.4 re. Ha mas baj nincs igy indulnia kellene. 

Előzmény: Molnár Bence (2162)
Molnár Bence Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2162

Riga 16 1977, S-58as blokk, K35B porlasztóval.

Előzmény: Katonka Balázs (2161)
Katonka Balázs Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2161

Hogyhívják a kedves "beteget"? 😁🤪😊

Előzmény: Molnár Bence (2159)
darusferi Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2160

Udv Tibi !

Bar en az eredetisegre szoktam torekedni  de mivel ez a 3 as mar ugyis tuningolt gep akkor akar mar mehetne ra egy sport legszuro ha gondban vagy a legszurovel , es igy akar jol is mutatna rajta ,valamint akkorat tennel ra ami biztos hogy nem fojtja a motort .

Molnár Bence Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2159

Üdv!

Valaki tudna nekem segíteni a gyújtás pontos beállításába? Szikra van, néha puffog, de semmi.

Köszönöm!

Verho4 Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2158

Udv Tibi! :-) Eloszor is gratulalok a kitartasodhoz ill.szaktudasodhoz!! Futolag szoktam olvasgatni a rulezt,mert ozon a javitas,most fokent fukasza meg.... mocik nem sok volt meg az iden. Jol gondolod celszerubb volna a forgattyus hazra szerelni a membrant a jobb toltes erdekeben,es en k60ast tennek minimum! Az enyemen jol szuperal! Meg mindig az a kerdes es szamomra fontos h a motorozhatosaga ne romoljon,nem versenymotor.... elvileg a hatasfokod joval jobb lesz membrannal! De itt mar szerintem jo volna egy hangolt kipuff is h a tobblett keverekkel tuggyon mit kezdeni....:-) en azt gondolom h jo a potfelomlok gondolata is de en nem mennek magasabbra az ablakok magassagaval a gyariaktol! Es en a potfelomloket az egester iranyaba kb. 30fokban reszelve felfele iranyitanam.... a hengerfejet felhegesztetnem es egy pres savot hoznak letre,kb 6mm savot. De lehetne meg itt beszelni errol...! :-) en mar lassan bejaratom az enyemet! Egesz jo, most kapott egy 15 lanckereket.mertem a fordulatszamat 40nel 3600fordul, olyan 3000tol kezd huzni,h meddig az....:-) tovabbi sok sikert neked,es verhora fel!!!! Varom a videokat!!!! :-)

vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2157

Verho4!

Összeszedtem néhány dolgot membrán-ügyben: https://vermesverhovina3.blog.hu/

Kíváncsi vagyok a véleményedre - a gyűrűknek te vagy a mestere. (Te vagy itt a gyűrűk ura.)

Előzmény: Verho4 (2023)
Katonka Balázs Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2156

Hát ha alattam is jol megy........ Akkor KÉSZ van. 😊😁🤪

Előzmény: vermestibi2 (2155)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2155

Első hosszabb próbautam hozzád vezet majd - én túl karcsú meg tapasztalatlan próbapilóta vagyok.

Előzmény: Katonka Balázs (2154)
Katonka Balázs Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2154

Okes. Kivancsi vagyok rá majd élőbe. 😊

Előzmény: vermestibi2 (2153)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.26 0 0 2153

Csak az udvaron próbálgattam, az utcára nem vittem ki, mert nincs rajta légszűrő meg az oldaldoboz (amiben az összes elektronika benne van) sincs biztonságosan rögzítve. Én úgy érzem, igencsak jó erőben van - de ez még nem a végső állapot. Még lehet, hogy a hengeren is módosítani kellene, meg ehhez az erőhöz egy 15-ös kis lánckerék kellene (a gyári 13-as helyett), mert a most benne lévő 14-est könnyedén elbírja. De messze még a történet vége; amíg a légszűrő-kérdést nem oldom meg valahogy (egyszerűen és visszaalakíthatóan), addig nem tekintem életképesnek az átalakítást.

Előzmény: Katonka Balázs (2152)
Katonka Balázs Creative Commons License 2020.05.26 0 0 2152

Végül jobban is megy mint szériába? 

Előzmény: vermestibi2 (2151)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.26 0 0 2151

A Membrános Verhó 3 azért nem akart menni, mert túl keveset kapott a motor. Ennek két oka volt, falsot szívott a membránháznál és túl kicsi volt neki a k35b. Csináltam új membránházat és feltettem a Mustang-porlasztót. Megtáltosodott a gép. 

Viszont!

A k35-tel szűkösen ugyan, de elfért minden - a Mustang karburátorral viszont semminek nincs helye; a bal oldali oldaldobozt lemezestül együtt le kellett venni. És a levegőszűrőről sem tudom, hogy hogyan, hova és milyet lehetne felszerelni.

Szóval nem jutottam sokkal előrébb.

vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.23 0 0 2150

Urak/Elvtársak!

Bocsánat, hogy megint OFF témában írok, de ez (úgymond) vészhelyzet.

Gilera DNA 50-esemnek tönkre ment a műszerfal-egysége. Mint kiderült, ez típushiba. Lehet új műszerfalat venni, 237ezerért - szóval ez felejtős. A német e-bay-en már fele ennyiért árulnak használtat, de ez még így is megfizethetetlen - ráadásul nincs rá garancia, hogy működik. Szóval, ha valaki tudna jól működő DNA (mindegy hanyas, ugyanolyan van mindben) műszerfalat, azért nagyon hálás lennék. Tudom, kicsi az esély rá, de hátha.

vermestibi2 Creative Commons License 2020.05.22 0 1 2149

Én is motoroztam, de ez itt OFF-téma (Gilera DNA 50, melegben vagy menet közben bemelegedve az a hiba jön elő, hogy a kulcsot elfordítva recseg az immobiliser (?), bevillan a műszerfalon minden, ahogy kell - de ezt két másodperc múlva újra kezdi. Közben az akkuja is kimúlt, kapott újat és ezzel teszteltem, de nem változott semmi.)

Előzmény: dandy30 (2148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!