Én is csak bambultam kifelé a kocsiból, roppantul untam magam, mert egy holland csaj vezetett. Lesek ki, elmentünk mellettetek. Háttértár automatice rögzítette a képet, későbbi feldolgozásra. 5 másodperccel később leesett, jéééé, ismerős arc. Aztán legyintettem, ugyanmáááá, mit keresne Knappcsi éppen Tatán. Aztán még 5 másodperc - jaaaa, mondjuk ott lakik :DDDDDD
Aztán éppen a vasúti átjáróban álltunk, mikor felhívtál, pont akkor szóltak rám, hogy defektünk van :)
Mellesleg ma visszaadtam a kabriót. Viszont tartom magam a "Járjunk Ultra Hülye Élményautóval" mozgalom (JUHÉ) alapelveihez, ugyanis egy hosszúfülke-hosszúplató-Chevrolet-Daewoo-FSO-Polonez-Roy-Truck-1.9D-vel járok, ráadásul citromsárga.
Beálltam vele a parkolóba, minden autónál hosszabb, a Toyota Hiace-nél egy méterrel, a Jumper Maxinál vagy 10 centivel :)))))))))
Köszi az infót, de ha más is hozzá tudna fűzni vmit... Még a szerelőm se tudja, mi ez, a saját gépe is fütyül. Érdekes, ma csak 80 felett hallatta magát.
Molnár G köszi, várom.
Ha vki a toronymerevítője csatlakozási pontjait közelebbről lefényképezné, nagyon örülnék neki.
Azt a hangot amit hallasz "rigófüttynek" hívják a szerelők és a féltengelyen levő kevéske rozsdásodás okozza. A hólyagos rozsda a féltengelyen hozzáér a csonkaállványhoz. Jellegzetesen hideg időben hallod csak nyáron eltűnik. Be lehet a felületet zsírozni vagy finoman megcsiszolni és akkor eltűnik.
Battyogok szépen lassan Tatán egy 2x2 sávos út mellett, amikor is mit látok, elől egy kabrió, ami vhonnan ismerősnek tünt, anyós ülésen prokeeval, mögötte meg még vagy 5 trabi elhúznak melletünk. Na mondom annyi időm sem volt, hogy felemeljem a kezemet hogy intsek. 5 perc múlva mindez megismétlődik, de ekkor a másik irányból jöttek és hátulról húztak el melelttünk. Nosza uzsgyi haza, mire megkerestem prokke teleonszámát, már defektjük is lett!:-))))
Ahogy gyuzo mondta, ez szerintem is egy Peugeot. Egyébként van egy nagyon régi, 1950-55ös Peugeot, ami nagyon nagyon hasonlít valamelyik szintén régi Trabira. Ez a Peugeot 403, a másik kedvenc régi járgányom :). Ilyen van a Columbonak is :))
Nekem annak idején a 2T trabimba barkas benzinkályha volt betéve. Kétféle megoldás is van rá,a motortérbe is rakhatod,bár ott elég feszesen van,viszont nem kell hozzá külön tank,vagy a csomitartóba, oda viszont tankkal együtt kell,és egy kis lyuk is kell a csomitartó aljába,ahol kipufog. Nekem a csomitartóba volt,és a kalaptartón keresztül okádta a meleget egy kb 12 cm átmérőjü flexibilis alucsövön keresztül. Nagyon jó időt varázsolt a kocsiba,és egy telet kibirt 4 liter benyával.
Egyébként ez a téma minden ősszel ujra előkerül :-)) Üdv
Szerintetek mi nyöszörög 2T Trabin kb. 40-től felfele, akkor is csinálja, ha nem jár a motor. Nyáron nem nagyon hallatta magát, most hogy hidegül az idő, egyre jobban.Télen és tavasszal is csinálta.
Lehet, hogy nem 8, hanem 9 fogas, már nem emlékszek, de most képről így 9et számolok... de ha jól tudom, csak 2 féle méretű létezik, 8 és 10 vagy 9 és 10.. Lényeg, hogy nem a 10es kell.
Kellene nekem 2T Trabihoz km óra spirálhoz fogaskerék, ami a váltóba megy. Az enyém kissé már ledarálódott :)
8 fogas kéne, nem 10-es. Én itt (Pécsett) próbáltam már mindenhol, a Trabiboltban, meg bontóban, de seholsincs. A boltban azt mondták, hogy már hónapok óta nemtudják beszerezni, csak a kisebb 10-est (vékonyabb maga a fogas rész, viszont hosszabb a "nyaka"). Bontóban meg csak komplett váltót akartak adni...
Szóval bármilyen megoldás érdekel, ha itt helyben van valakinek, az lenne a legjobb, de postán is jöhet, átutalnék előre pénzt, aztán jöhetne pufis borítékban, vagy dobozban, mindegy..
Tud valaki segíteni? Van valakinek? Már nagyon kéne...
Nem fér be egy az egyben,kell kicsit faragni,de abszolút nem vészes.Nekem 2 óra volt kb a 2 lámpa.Csak a lámpaköcsöggel kell dolgozni. Szemöldök nekem is van,nem zavar be,vagyis mind1,h van vagy nincs.Akkor is jó bele.
Kereket cserélek egy vasúti átjáró lámpaváltása alatt, 16 holland túrista asszisztálásával :D A legnagyobb problémájuk egyébként az volt, hogy csak egy képre volt idő :D
Haggyámá, LMAirnak már elsírtam, hogy zsír új kombi hátfalamat már vagy 4-5 éve tárolom a padláson, hogy felkerüljön. Most sem tettem volna fel, ha a lakatos csellel ki nem csalja tőlem, mire észbekaptam, felhegesztette. Egyébként sem olyan lesz, hanem mégolyanabb :))))
Megszületett az őszi találkozónk időpontja és helyszíne: 2004 október 10. vasárnap, a budai Skála parkolójában (XI.-ker. Október 23. utca).
A találkozó 1 nappal a Camponában rendezendő Kelet-európai járműipar gyöngyszemeinek őszi seregszemléje után lesz, így ezen a hétvégén reméljük hogy sokaknak a kedvében tudunk járni e két különböző programmal.
A találkozón vendégünk lesz TraBarna / Trabant-, Wartburg-, Barkas-, stb. hangutánzó művész, a Fábri-féle hangutánzó verseny győztese/, aki a megnyitó után fog nektek egy kis műsort adni a Midland keverék-, és motorolajok forgalmazójának támogatásával. A hangutánzásba bárkinek be lehet szállni. A legjobbakat díjazzuk. Klubtagoknak a belépés ingyenes, nem klubtagoknak 700ft.
A parkolóba való behajtáskor a sorompónál kapott jegyet meg kell őrizni.
A parkolóban egy külön elzárt részen lesz a találkozónk ahova a klubtagok a tagsági felmutatásával, a nem-klubtagok 700 Ft befizetésével juthatnak be.
A parkoló kijáratánál a klubtagok a tagságit felmutatják ill. a parkolócédulát leadják és távoznak, a nem-tagok a tőlünk kapott részvételi jegyet és a parkolócédulát kell hogy leadják a kijáratnál.
A találkozó Programja: -gyülekező 8.30-tól -megnyitó :10.00. -TraBarna show: 10.30 -leg-ek díjazása: kb. 11.30-tól
A rendezvény végén kb. 14.00-órakor egy spontán felvonulást (elvonulást) szervezünk a Petőfi-híd, Nagykőrút, Blaha Lujza tér felé majd onnan ki-ki lakhelye szerinti irányba halad tovább. Rendőri biztosítás nem lesz /sokszázezer forintért/, ezért a közlekedési szabályokat be kell tartani. Vasárnap lévén kevés forgalom lesz ezért könnyebb lesz összevárni egymást úgy hogy másokat különösebben nem zavarunk.
Kérjük látogassátok meg az új honlapunkat és regisztráljátok magatokat a hírlevelekre is, Így a leggyorsabban juthattok hozzá a legújabb klubleveleinkhez. / twk.lusteenet.hu/
Börze, eladó autók:
1, Trabant 1.1 kombi, 1990, 1 éve lakatolva, jó motorral, nem rossz müszaki állapotban, immobiliserrel. Ami a negatívumait illeti: 1 hét műszaki, ajtóoszlopoknál ajtókon, homlokfalon rozsdásodások. esztétikai hibák. Irányára: 85 ezer Ft.
2,Trabant 601 1988., 550-es Suzuki motorral, első /idősebb/ tulajtól, 1 év vizsgával, idén küszöbcserével alvázvédelemmel, külső fényezési hibákkal. Ára: 100 ezer Ft
3, Trabant Cabrio 601, FIAT motorral, minden engedélyezve, bejegyezve. 6 pontos bukókeret, vízálló bézs műbőr kárpitozás és ponyva, 1,5 év műszaki. A nyár folyamán -prokee--t lehetett látni benne. Ára: 400 ezer Ft
4, TWK spoilergarnitúrák, színes lámpabúrák eladók. /piros- szürke felsővel és szürke első index érkezett!/ Érdeklődni a klub telefonszámain lehet.