1. A médiában elhangzottak nem minősülnek jogforrásnak.
2. Ugyan írtam már, de kénytelen vagyok megismételni: A médiamunkás éltető eleme a szenzáció(hajhászás)!
Azt tudom tanácsolni: Ne engedd, hogy a kutas tankoljon helyetted és tankolj lassan!
Lehet, hogy néhány perccel tovább tart, de benzint nyersz vele. Hogy ez éves szinten Neked mennyit jelent, azt a futásteljesítményed alapján ki tudod számolni.
Sárkány akkor nem tudom mi itt most az igazság.... :D +érdekességképpen: Azt is mondták hogy ha veszünk egy átlagos forgalmú benzinkutat, és feltesszük hogy mondjuk a kútfejek +1%-ot csalnak, az éves szinten 9 millió forint plusz bevételt jelent a kútnak. A műsörvezető számításai szerint. Szóval marhára nem mindegy az a bizonyos eltérés...
"A cipőm teljesen eldeformálodott az órákig ráfujodó forró levegőtöl."
Ha automata a klíma, akkor le kell venni a hőmérsékletet valami normális értékre (pl. 22 fok), kézinél meg...
Tulajdonképpen az automata eléggé binárisan működik, hőséget fúj, míg nem lesz elég meleg, aztán meg hideget. Én bele szoktam nyúlni, ha már nem kellemes, amit magától kever. Én minden nap vezetem ebben a hidegben, és nem panaszkodtam rá. Persze, meg kell tanulni kezelni.
Ja, nem tudom ki vezette a kocsit órákon át ebbe a hidegbe (7-8 óra autópálya). A fűtés állandóan megy, és az utasok miatt kénytelen vagyok a levegő felét a lábhoz terelni. De így teljesen átforrósitja a gázpedált nyomó lábomat a kiáramló forró levegő. A levegőbeömlő nyilás felét kénytelen voltam szivaccsal eltömni, hogy ne égesse agyon a lábam. A cipőm teljesen eldeformálodott az órákig ráfujodó forró levegőtöl. Kinek mi a tapasztalata?
A minap láttam a Duna TV-ben egy interjút az Országos Mérésügyi Hivatal (OMH) vezetőjével, aki azt nyilatkozta hogy a kútfejek max. eltérése +/- 0.5%, azaz fél százelék lehet. Hmm...
Üdvözlök mindenkit! Most csatlokozom a népes hozzászolók táborához. Cevy Lacetti Sedán 1.6 Elitte tulajdonosa vagyok október óta. A kocsival nagyon elégedett vagyok. Én is kaptam visszahívó levelet és már el is vittem a szervízbe. Fél óra alatt megvolt. Nem találtak semmi zürt.
A tieddel már nem lehet semmi baj... :-) Én korábban vettem át.
Nos, csak semmi pánik!
Előre bocsájtom, hogy én nagyon is elégedett vagyok a Chevrolet ügyfélelégedettségi programjával, és nyugodt is vagyok ennek köszönhetően. Arról van szó, hogy a napokban kaptam a cégtől egy udvarias behívó levelet, amelynek örömmel eleget is teszek, és tudom, hogy azt csak a maximális körültekintés diktálta. Ti, ezek szerint nem kaptatok ilyet. Mindenesetre maradjon a téma négyszemközt közöttünk...
Eloszor is engedjetek meg, hogy par szot szoljak magamrol, ha mar (fel)off-os autoval vagyok itten...
1.6 SW Elite volt nalam tavaly 3 napig, amelybe a 4 tagu csladom beleszeretett. Megbeszeltuk, ha lesz jo vevo a Suzukinkra es jo lesz a csillagok allasa, akkor veszunk egy ilyet.
A csillagjosok (meg a kassza) ugy dontott, hogy novemberben eljott a mi idonk - sok telefonalas, keresgetes, nezegetes, stb. utan ugy dontottunk, hogy varosi hasznaltra, 2 kisgyerekkel a csaladi egyteru jobb megoldasnak tunik. Tehat igy...
Jo kis (kis? NAGY) auto ez - de ezt itt mindenki tudja! :-)
Kerdesem az lenne, hogy szerintetek, a kereskedes altal javallott 5000km utan erdemes-e elvinni olajcsere vagy oldjam meg egy szereloakna felett - a gyari opel olajat az autosboltban 3000 HUF-fal olcsobban merik, mint a szalonban. raadasul en nem is ilyen olajat szandekozok bele venni, hanem full-szintetikus Castrol 5W40-est (GTX/Magnatec).
Tudom, tudom, az olajtema mar leragott csont lehet - eleg lenne egy par sor is...
Gondold el: minden tankolásnál max. 2 %-kal többet fizetek ki. Ez olyan, mintha a havi béremből vonnának le max. 2 %-ot. Te zokszó nélkül fogadnád ezt a bérszámfejtőtől? Mekkora hibahatárt szabsz rá?
Egyébként mindent megmagyarázóan érdekes: vajon miért nem az 1-2 % többletbenzin adagolás irányában pontatlanok azok a kutak?...
Mégiscsak megérdemelnék, hogy lista készüljön róluk.
Egyszóval : ÓRIÁSI. Ma vagy 6 órahosszát ücsörögtem egy F Astra anyósülésén, az ülést koppra hátratolva, támla kényelmesen bedöntve. Nahát ehhez képest is óriási a Laci beltere. Kollega minden váltásnál bökdösött a könyökével, pedig ő nem igazán nagydarab, sőt, inkább kisdarab.
"Autósok, figyelem! Minden ötödik benzinkútnál átverik Önöket!
A benzinkutak mintegy 20 százalékánál megkárosítják az autósokat - derült ki a Magyar Rádió híre szerint egy országos ellenőrzéskor. Az Országos Mérésügyi Hivatal a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel közösen, tavaly év végén tartott országos ellenőrzést. A megvizsgált 224 töltőállomásból 45-nél állapították meg, hogy a számláló többet mutat a ténylegesen tankolt üzemanyagnál. Az eltérések fél és 2 százalék között mozogtak. Olyat is tapasztaltak, hogy a töltőpisztoly leemelésekor a számláló nem nulla értéket mutatott. Az ellenőrök a hibás mérőfejű kutakat lezáratták, üzemeltetőiket megbírságolták. (Radio.hu)"
Mi értelme van az ilyen cikkeknek, ha a fogyasztóvédelem nem lép, s mi továbbra is tehetetlenek maradunk a kutakkal szemben? Miért nem hozzák inkább nyilvánosságra a csaló kutak listáját? Akkor mi meghozzuk a népítéletet -- elkerüljük azokat.
Az oldalablak témáról. Nekem egyszer volt vele problémám, de akkor beszorult valami nagyobb kosz szemcse a gumi mögé, és ez meg is karcolta az üveget. Ezenkívül viszont nem volt semmi gondom ezzel. Egyébként azt hiszem a gépkönyvben, vagy valahol olvastam hogy kéthetente egyszer-egyszer ajánlatos megjáratni az üvegeket, mert a ritka használattól a gumi ráragadhat az üvegre. (gyanitom hogy kocsimosás után a legcélszerűbb) No ha ez súlyosabb formában bekövetkezik, akkor a gumi is sérülhet. Ez olyan mint a klíma, azt is ajánlatos télen is megjáratni néha, hogy ne szökjön el belőle a gáz.:) Üdv!
Ma reggel 8-kor vettem át én is a gépet ! (Chevrolet Molnár - Majosháza). A megrendeléstől számított 10. nap reggelén.
Eddig (2 évig) egy (fapados) Swift Sedan-om volt amit mondhatni szerettem, persze minden hibájával együtt.
Eddig 80 km-t mentem vele, és csak vigyorgok mit egy hülye :) Baromira tetszenek az eddig hiányolt extrák (elektromos ablak központi stb...) A váltót szokni kell, a motor erejével megvagyok elégedve, a tér szerintem fenomenális (pl a munkatársam Focus-ához viszonyítva, a swiftről nem is beszélve).
A hátsó kilátás tényleg korlátozott, de szokható.
Toljadneki ! a váll melletti ciszegés nekem is megvan ! :) (a swiftben is volt ilyen, azt a biztonsági öv kasztinhoz rögzítő eleme okozta)
Üdv. Én használtautóbeszámítással, hitellel vettem az új chevit. December 21-én odamentem, oszt december 30-án már haza is vihettem. Ha nem lett volna karácsony akkor már 28-án is vihettem volna. Szal nem volt bonyolult :-)
A nagy mumus! Nem értettem sose, miért félünk az ablak húzogatástól, amikor
- erre találták ki.
- hány száz, ezer lehúzás útán lesz gond a kiláthatósággal?
- ez mennyi idő egy autó életében?
Ha gond az, hogy kedvencünk használódik, akkor :-))))
- cseréltessünk szívet, hogy ne fájjon ezt látni.
- ne használjuk.
- vagy egy tisztább roggyal időnként töröljük le.
Én leginkább elfogadom, hogy használódik az üveg is. Másrészt az én használatomba hamarabb cserélem le(kb10év), mint gond legyen belöle. Harmadrészt van egy nagyon finom svéd microszálas törlőkendőm, amit a boxban tartok és azzal indulás elött letörlöm az üvegfelületeket.
A csoda kencék közül nagyon kevés, ami kiállja a használhatóság próbáját az életbe. A többség valóban "szívás", mert utána eltávolítani kész szenvedés.
Toli még nem láttalak a listán, tutira megvan a verda? :-)))))
Toli! Eszedbe ne jusson az ablakgumit szilikonnal fújogatni!!!! A szilikon behomályosítja az üvegedet és olyan fátyolos lesz, hogy a büdös életbe nem tudod majd lemosni róla! Szóval inkább ne! Üdv!