Ez egy Massey harris eke,több cég is forgalmazta pl. John deere,hasonlóan mint a Magyaroknál a hofherr ekét vagy a Németeknél a vaddisznós Eberhard ekét ha jól írom. A kétegyházi iskola gyűjteményében van 2 szép darab,eladót sajna nem tudok csak olyat ami után menni kell.
A típusát még nem tudom, bár azt hiszem nem is arra vagy igazán kíváncsi, hanem az alkalmazási területére. Ez a kubai forradalmárok által házilagosan páncélossá alakított traktor. Ennél sokkal különbeket is készítettek már a II. világháború idején, de a délszláv harcokban is használtak ilyen traktorokból, teherautókból házilag kialakított tankokat.
Tényleg függessztett és mind a 2 képen ua a 17 hsz-gép van. Ennek typusnak az elődjén volt a vontatott kocsi ahol még szalmás lányok hosszúnyelű háromágú villával igazították a szalmát. Még annyit uo-sz-kocsija volt mint a képeken látható SZK-4-es en.
Az nagyon függesztett lehetett,ha még a hátsókeréken túl jóval volt a szalmakocsi és még a polgártárs is befért közé.Lehet,hogy a két kép az két gép lehet?
Ilyen megoldásúnak látom az alsó képet amihez hozzászóltam.
Én eddig 10 darab Mávagot számoltam össze,most nálam is csak az egyik készül mert szorít az idő,és fogja csak a helyet másrészt ha minden igaz hétvégén beinditom ha megy akkor már könnyebb befejezni is. Az a szerkezet a mávag adagolója a közvetitő tolattyúval házilag barkácsolt próbapadon ,de most már a helyén van a játék,épp az előbb csináltam meg az olajzó csöveit,mára elég,még azok a fránya tangenciális ékek vannak hátra a lendkerekekbe a hátamra sem kivánom,lehet reszelni
Hát akit én tudok ilyen szinten az a Jancsár Józsibá, a Csabi, no meg jómagam! Van még a youtube.com-on látható méhész Úr Mávag-ja de az már készen van felújításilag!! Félek a valóságban is ez lesz az elkészülési sorrend annyi változtatással, hogy a Csabi lesz kész először a kettővel, majd a Józsibá, én meg sereghajtó leszek...
Az lesz az, egyébként arra gondoltam micsoda gazdagság volt itt 40-50 éve. Volt mindenünk, busz, teherautó, traktor, mozdony, hajó, markoló még csavarozó gép is.
Mindha tudtuk volna, most kell nyomulni, mert később semmi esély nem lesz rá. Olyan volt az ipar, mint a korai paradicsom. A képzett kertész, ha azt akarja hogy a paradicsom előbb forduljon termőre, sanyargatja elvonja a vízet. A növény beilyed, hogy késöbb nem lesz esély utódot hozni és elkezd érni.
Abban a boglyában 3 stabil motor hever. Deutz, BL-12 és amit kiszúrtál az Kismotor és Gépgyár valami csavarozó gép, van hozzá egy hosszú hajtómű rugós négyszög kulccsal.