Ha fotós állványt, vagy azok tartozékait vennél, vagy adnál el, akkor itt a helyed. Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
A szériaszámot a hozzászólásban kell elhelyezni, szöveges formában. Képen nem megfelelő!
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Elmondom problémámat...van egy manfrotto 290b állványom egy 141es fejjel és most a kamerámhoz is szeretnék egy fejet, 701rc -re gondoltam, ami fluid fejes...tsak hogy azt írja az tripont katalógus hogy 200PL-14 a csatlakozása...ez mit jelent? avagy fel tom-e rakni a 290re vagy nem? ... köszönöm a válaszokat... max holnap felhívom őket hogy ez mit takar...
OK!
A kolléga úr itt szerintem nem azt kérdezte.Mert ilyen esetben a Gitzot Mountainer II. (200.000 fölött),Sachtler (6000$),Vinten (5500$) ...stb ajánlottam volna,de itt valami 30.000 ft-os állványrol volt szó.Nem?Lessátorbol fotoztál már?A legtöbb állvány lábán lent vannak a kapcsok,amiket a delikvens bele is nyom a híg iszapba,jeges hóba,stb.Mivel csak így lehet a vízszintet beállítani,hogy a kapcsokkal kell baszkódni,hát egy ilyen iszapbírkó után kellemes fotózást!
Bár nem tudom a kolléga mire használná!
Nekem egy manfrotto 350 SHMVB van.Max 20kg.
Úgy nézem keresztben eléggé korlátozottan mozog...
Mondjuk még csak messziről meg katalógusban láttam, majd jövő héten alaposabban szemügyre veszem. (Studiolineban volt raktáron, 2 hete mikor ott jártam)
"Engem évekig megőrített a lábakkal való beálligatás.Mert amíg az nincs vízszintben,addig az állványfej elforgatásval a gép is ferdén fog forogni."
Na ez a legfontosabb az állványválasztáskot (legalábbis ha valaki rendszeresene hazsnál telét) a többi az utána jöhet csak... Stabilitás rezonancitűrés, szállíthatóság.
(Szerintem)
Régebben volt szó egy lecsavarozható lábú Pentacon állványról. Pécsen láttam egyet, de az iszonyatosan ki van kopva, képes magától összedőlni. (Komolyan!)
Egy jó állapotú Pentacon mennyire alkalmas makrózásra és/vagy egy 300as teléhez?
A kozepso allasbol minden iranyba tudod allitani a gepedet 90 fokkal. Egy felgomb felszinen minden allast elerheto. Termeszetesen fontos, hogy a gombfej elbirja a gepet, hogy az obi ne fejelje le az allvanyt...
Szerintem nezz meg nehany kepet gombfejekrol, akkor rogton tisztan fogsz latni.
www.bhphotovideo.com - itt van jopar kep.
>de ott már nem lehet mozgatni (belesüpped egy vájatba)...
De lehet. Fuggolegesen el lehet forgatni es a gombfej forgo reszevel meg vizszintesen, de ketsegtelen, hogy nem olyan kenyelmes, mert a sulypont ilyenkor mar nagyon oldalt van.
Ha elsősorban videozáshoz kellene, nézd meg a Manfrotto 755-ös sorozatát (mdeve néven fut egyébként), ezeken van egy szintező gömb az állványfej alatt, amivel az egész fejet egy mozdulattal vízszintbe lehet hozni, rendkívül hasznos tud lenni. Ebből a sorozatból most már elég nagy a választék az igényeknek és a pénztárcának megfelelően lehet válogatni közülük. Ezek egyébként elsősorban videoállványok, de fotózáshoz éppolyan kiválóak.
Esetleg valami olcsóbb, de jó minőségű állvány és egy panorámás gömbfej, de ez sem lessz olcsó.
A hama állványok egyébként sajnos ilyenek, de nem csak azok, szinte az összes olcsóbb állvánnyal hasonlóan járnál (tapasztalat). Még egy komolyabb 3d fejet sem egyszerű tökéletesen vízszintbe hozni úgy, hogy egy teljes körbefordulásnál megtartsa azt minden ponton.
Állvány ügyben vagy manfrotto vagy gitzo!A többi efelejthető.Inkább egy kicsit drágább gitzo!Ha rám hallgatsz,olyat vegyél,aminek egy félgömb a vízszintezője.Engem évekig megőrített a lábakkal való beálligatás.Mert amíg az nincs vízszintben,addig az állványfej elforgatásval a gép is ferdén fog forogni.
Nem tudom melyik állványra gondolsz, de szerintem egy Manfrotto 390-essel is sokkal jobban jársz, mint a Hamaval. Aztán majd kijavítanak, ha van jobb megoldás olcsóbban.
Mindenesetre Manfrotto -ban minden tapasztalatot szívesen veszek.
Illetve - nem bírom ki - ma kipróbáltam egy újabb 79-es, és 17500 ott a bolti ára.
Most már csak egy Manfrottóval akarom összehasonlítani, aztán döntés.
Ja, és egy újabb 74-es láttam ferde fejjel. Típushiba.
Egy barátom meg ma kölcsönadta a 71-esét, kb 5 éves, alighasznált. Valószínüleg még a németek rakták össze. Vagy erősebb volt a minőségellenőrzés.
Hihetettlenül finomabban és pontosabban működik, mint az a mostaniak, főleg az az első dög, ami a karácsonyfa alatt volt. Tajvan fabrike, színvonaltalan minőséggel. Nesze neked globalizáció...
"Visszavittem ezt a Hama Gamma 74-es állvány csodát.
Megnézték, azután felajánlották, hogy kicserélik egy másikra.
(több mint két hete lett véve, ajándék gyanánt és csak most kaptam meg, tehát a 3 napos cseregari - pénzvissza nem jöhetett szóba)
Egy volt még raktáron.
Megnéztem, de a feje ugyanúgy állt, mint az előzőnek.
A vízmérték ezen már jó volt, illetve a cseretalp rögzítő kallantyú is rendesen működött. Viszont ez nekem így még kevés volt, mert pont a fej ferdeségével nem lehet mit kezdeni. Szóval a másik állványt nem hoztam el.
Még fél óra és egy kis hercehurca után visszakaptam a pénzt, de aszem ez nem igazán az ő érdemük volt. De a végeredmény számomra így kielégítő.
Mindenesetre innentől kezdve vennem kellene egy használható állványt. Szeretnék is, meg az ajándékozóknak is ez volt a törekvésük.
Elmentem a Westend MM-jébe. Hama Gamma 74 kapható (még 2 darab volt, meg 1 kiállítva), igaz 2ezerrel drágábban, 16ezerért.
Kipróbáltam, ugyanúgy ferde a fej. Pedig biztosan más sorozatból volt, mert más szinű volt a kamera rőgzítő/fordító nyél (szakszerű elnevezéssel kisegíthettek) Itt egy kicsit magamra kezdtem gyanakodni, illetve kitudja.
Kiállítva volt még egy pár állvány, de kapni már nem lehetett. Ott volt ez a Hama Gamma 79 is. Ár: 18ezer. Kipróbáltam, semmi ferdeség. Igaz, "csak" 2D-s, azaz a kamera/fényképezőgép rögzítő talpat nem lehet függőlegesen elfordítani, amire videokamera esetén nincs is szükség.
(Azóta megnéztem a neten, Hama Gamma típusnál a páros számúak 3D-s, azaz fényképezőgép állványok is, a páratlanok kizárólag videókamerához való 2D-sek.)
Ki volt írva 14ezerért a Hama Gamma 75-ös (vagy 73?, nemtom), de sajna abból nem volt bemutató darab.
Kis bizalmatlanságom ezek után azért van a Hamával, de még szemezgetek ezekkel a páratlanokkal. A teljesen műanyagságuk, illetve a mozgatáskor érzékelhető holtjátékuk egy kicsit zavar, de ezek már nem ferdék legalább.
A Manfrotto még szóba jöhet. Írtátok pár hónapja, hogy 40körül már vannak.
Szívesen vennék egy konkrét típus ajánlatot is, ami kifejezetten videokamerához jó.
Beszúrom ide a bajom, mert inkább ide való. És hátha tudtok segíteni dönteni is.
Bár optikusnak már nem lesz ismeretlen a történet. Köszi a tanácsokat is, optikus.
Az első:
"Boldogabb Karácsonyt!
Állványilag lenne kérdésem, illetve egy rossz tapasztalatom.
Kaptam karácsonyra egy Hama állványt, a jobbik sorozatból: Hama Gamma 74.
(Rosszabbik, pontosabban ócsóbbik: Hama Star)
Olvastam itt a topikban, hogy 72-es többeknek is van, és meg vannak vele elégedve.
No, ez az én fajtám viszont nagyon gyatra kostrukció, egyszerűen nem lehet vízszintesbe állítani a fejet. A problémát az okozza, hogy mivel fényképezésre is használható, a fejen a talpat vízszintes illetve fügőleges irányba is lehet állítani, és közötte vagy 5-6 helyzetbe, fokozatosan. Viszont a vízszintes helyzet nem vízszintes, hanem van egy kis dőlése.
Úgyanúgy mint a függőlelesnek is - de ez utóbbi a kamerázáshoz nem szükséges - azaz engen nem érdekel.
És mivel az állítási lehetőség nem fokozatmantes, nincs lehetőség finom korrigálásra
(Esetleges megoldás még: hogy a kamerát az állvány a lábainak beállításával visszintbe lehet hozni, talajhibák, stb miatt. Mivel azonban a fejen van ez a dőlés, ha ezt a lábak állítgatásával korrigálom, csak pillanatnyilag oldódik meg a helyzet. Ha egy 90 fokot fordítok a fejen - ami kamerázásnál azért előfordulhat, a korrigálás már semmit sem ért, ha 180 fokot, akkor kétszeresen jelentkezik a dőlés, mivel hozzáadódik a korrekcióhoz az eredeti hiba. Szóval a hibát így nem lehet korrigálni)
Kérdésem az, hogy akinek van ilyen Hama Gamma álványa, az szintén tapasztalta-e ezt fej-dőlési hibát? És együtt tud-e vele élni?
Kisebb hibák, amitől az állványt még használni lehetne, de azért bosszantó:
állványon van egy vízmérték, ami rosszul működik. Rögzített lábhelyzetnél a fej körbefotgatásakor mindig más irányba jelzi a lábak ferdeségét. Valószínűleg ferdén van berögzítve a vízmérték.
Illetve a gyorscserelap berögzítéséhez szükséges kallantyú sem áll meg nyitott helyzetben (elvileg egy rugós ék kitámasztaná, de nem), és a kallantyú tengelye is vagy 20-30 kinyitás becsukás után kihullik az állványból.
Szóval ennyit a Hama Gamma karácsonyi meglepetéséről.
Ha ilyet vesztek, nézzétek át tüzetesen, a fej dőlése már szabad szemmel is látható, ha alapos megnézed akár csak magában az állványt ! Ha a kamera rajta van, akkor akár a kamerát nézed szemből, akár a kamera képét, látszik a hiba!
Kétféle menetméret van szabványosítva, ha jól tudom.
Általában úgy van megoldva, hogy a fejek talpán van a nagy menet, hogy stabilabb legyen a kapcsolat az állvánnyal. Persze van olyan fgép is, amelyiken a nagyobb menet van. A fejen illetve az állványon pedig a kisebbik menet van, ezekhez általában adnak átalakítót is nagy menetre. Olyan is van, hogy a nagy menet közepén van a kis menet és ha azt akarod használni, akkor egyszerűen csak lenyomod a nagyobbik menetet.
Sziasztok.
Kérlek segítsetek, ha tudtok. Halálra hajkurászok egy HAMA típusu álvány fejegységét, mert speciális feladatra szeretném felhasználni. Ha van véletlenűl valamelyikőtöknek egy döglött állványa, amin az alábbi képeken látható kacatok találhatók, kérem ajánlja fel nekem megvételre a termiki@freemail.hu emilen.[image1]
[image2]
[image3]
Tiszteljetek meg azzal, hogy megnézitek a [link1]
Üdvözlettel: Májklós (TerMiki)
Nekem Slik 700DX van egy 300D + Pentacon 500/5.6-hoz, és jól elbírja (kb 4-4,5 kg), 6kg-ig terhelhető, jó minőségű 3D-s fej van az árában, ami 45e Ft körül van.
Ha már ennyire nagy a hozzászólások száma, növelem eggyel. Biztos vagyok benne, hogy a nálunk szinte egyáltalán nem ismert Giottos alu vagy szénszálas professzionális állványai között találsz alkalmasat. Én a 9170-es alut használom, ami erősebb kivitelű a Manfrotto 055-ösnél. Sok drágább és jónevű állvánnyal egyenértékű. Az ár/telseítmény aránya szerintem nagyon jó. Már néhányan megelégedésre használjuk. Ha kell bővebb infó képekkel is, írj a magán levélládámba!
Milyen állványt és fejet ajánlotok 300D+100-400L pároshoz? A súly kb. 2.2kg. A nagy stabilitás fontos lenne, akár 4 másodperces időt is kellene exponálni róla. Ami szintén fontos, hogy a cuccot ferdén, 50-60 fokos szögben felfelé döntve is képes legyen stabilan rögzíteni. Árban kb. 50e forintig tudnék most elmenni.
Állványból a 055-öt és a 190-et, meg régen a 390-est. Fejből a 418-at, a 322-t és a 222-t. általános tapasztalatom, hogy viszonylag nagy súly mellett fajlagosan kisebb stabilitás kapható tőlük.
A 322 joystick gömbfej rendkívül praktikus, de csak könnyű kamerákhoz, a stabilitása szerintem csak kritikával megfelelő.
A fogaskerekes nagyobbik fej meggyőzően stabil volt (számát most fejből nem tudom), viszont gyors munkánál nem annyira praktikus és drága is.
A Párom nyúz jelenleg is egy 190-est egy 322-es fejjel egy Nikon F3 alatt, de még 10X15-ös képeken is látom, hogy nem kielégítő a stabilitás, viszont egy hölgy nem igazán hajlandó nehezebbet, nagyobbat cipelni... :-)
A Gitzo által gyártott fejek viszont sokak szerint gyengék eléggé. 3D fejeket nem nagyon néztem/kerestem, gömbfejben még a Manfrottok is jobbak, a Fobát vagy az Arca-Swisst már nem is említve. De ez utóbbi kettő azért más tészta.
Egyik kedvenc fejem egy Gitzo 1375-ös asszimmetrikus gömbfej, azért mert hihetetlenül nagy a szabadsági foka kellően nagy szilárdság mellett. Bátran tudom terhelni kb. 3.5 kg-ig nincs vele stabilitási probléma, és szinte bármilyen helyzetben egy-két mozdulattal rögzíthető. Nekem a gyakorlatban sokkal használhatóbbnak bizonyult, mint pl. az Arca Swiss Monoball II gömbfejem. Az Arca-t csak a nagytelémmel használom, minden egyéb feladatra a 1375 vált be legjobban. Volt és van Manfrottó gömbfejem is, próbáltam precíziós és méregdrága német gömbfejeket is, de egy sem érte el azt a praktikumot, amit a Gitzo 1375 nyújtani tud. Igaz, valódi gömbfejet nem próbáltam a Gitzo palettáról, de nem is kell, mióta megvan a 1375 egy Arca féle sínes gyorscseretalppal megfejelve.
A 1275 többnyire egy kicsit kicsi, a 1575 pedig a legtöbb esetben már "ágyúval verébre" eszköz, ezért a 1375-76 nagyon jó középút árban is.
A 3D fejek a legtöbb gyártónál a stabilitást gyengítő láncszemek, ezért nem is nagyon kísérleteztem velük, de ránézésre azért a Gitzo-k itt is átgondoltabbnak tűnnek.
Nem mondanám, hogy a Gitzo fejek nem jók. Amit kipróbáltam azonnal meggyőzött a használhatóságáról és a stabilitásáról.
az explorer lábai egy idő után rögzített állapotban is mozgathatóvá válnak, de egy kis utánhúzással megoldódik a dolog....eredetileg egy g2380-as videó fejre pályáztam, de az nem jött meg. Képkovi kitalálta a gondolatomat és hozott egy manfrotto 501-st...(már volt ilyenem, de összegyógyult a lábbal és egyben adtam el)...nem is bántam; "jófej"
használd egészséggel az explorert.
üdv.
puffin
Hát igen. Én egy hangyányit állítottam a lábakat rögzítő fülek feszességén, mert kemény volt (be kell járatódnia, majd kicsit meghúzom idővel), meg kijjebb kellett tekerni a középoszlopon a fotómenetes csavart. Ennyi. Tényleg amerikánusan fogalmazva out-of-the-box működik. Iszonyú stabil alacsony helyzetekben, és nagyságrendekkel rugalmasabb bármelyik Manfrottonál.
A Gitzo által gyártott fejek viszont sokak szerint gyengék eléggé. 3D fejeket nem nagyon néztem/kerestem, gömbfejben még a Manfrottok is jobbak, a Fobát vagy az Arca-Swisst már nem is említve. De ez utóbbi kettő azért más tészta.
Szal jó kis állvány, akinek van rá keretje, inkább ebben gondolkozzon!
Fej nincs hozzá ebben az árban. Azonban egy olyan megoldást találtak ki, ami a középoszlopot végét, amire a gép erősíthető, a tér bármely pontjára lehet állítani és ott rögzíteni. Persze egy fej nem árt, mert ha az oszlopvég ferdén áll, a gép is ferdén lesz raja. Gyári Giottos gömbfejek léteznek és kaphatók hozzá, csak Európa ezen részén nem túl elterjedt a márka. De tudok boltot, ahol vehettek.
Egyébként mindeféle fej használható hozzá ami 1/4-es vagy 3/8-os menetű.
A többieknek. Mint már írtam, a többi is kiváló eszköz, de nekem ez ár/teljesítményt és egyéb szempontokat nézve ez abszolút megfelel. Ami meg az 5 perc csavarhúzást illeti, na akkor mi van?
hehe:-) gitzo fíling...(látnád a 1415-öt) nekem is van explorer. csuda jó kis darab.
na nem kötekedésképpen a giottosokhoz, de nálam bejött, hogy mindkét gitzo-m már a kicsomagolás után rögtön használható :-)...tényleg nem kötekedés. azt azonban hagy jegyezzem meg; vannak ránézésre, működésre, használhatóságra abszolút csúcs manfrottók (én is túl vagyok néhányon), de mikor kézbe vettem a gitzo-kat, akkor a különbség tapintható, a terepi használhatóság (mert már volt bevetésen) meg egyenesen SOK x :-)....tudjátok miért szabadultam meg a manfrottoktol? mindig becsípte rajta valami a kezem.
(a gitzo-manfrotto most valami bazaltszálas lábanyag-izén töri a búráját)
Hála Képkovácsnak és az én szinte földöntúli türelmemnek, végre megvan. Enyém, használatra kész.
Szép acélszürke, állítható, forgatható és a körülményekhez képest elég stabil (a 10d-t, a számtalan Prakticát és a reménybeli Hasselbladot gond nélkül el fogja bírni).
Gitzo G2220 a neve, és fejére korona gyanánt egy Foba Mini-Superball került.
Arra vigyázz, hogy az állvány lábai gyárilag nincsenek beállítva! A hozzáadott szerszámok egyikével könnyedén meg tudod csinálni a csavarok meghúzásával. 5-6 perc az egész. De nehogy túlfeszítsd a csavarokat, mert eltörhetnek! Inkább lassan, fokozatosan, többszöri próbálkozással csináld! Csak kb. 1/4-ed fordulatot kell a
csavarokon húzni. Akkor jó, ha a kiterpesztett állványláb akkor sem csukható vissza, ha a műanyag biztosító füleket lehajtod rájuk. Ez lényegében egy kalibráció. Valószínű a szállítás miatt nem állítják be előre. Aztán semmi több tennivalód nincs vele. A hozzáadott rajz és szöveg egyértelmű, segít ebben a kis csavarhúzásban.
Jókor kérdeztél. Öt perce vettem valaki megbízásából ismét egy ilyen állványt. Nos, 64 cm és 3 kg súlyú. De nem kell hozzá keresztrúd, mert a fej bármely irányba fordítható, s a középoszlop így akármilyen helyzetben rögzíthető. Persze rakhatsz rá bármilyen gömbfejet 1/4-es vagy 3/8-os csatlakozóval. Mindkettőt fogadja. Miért ne lehetne a NIkon gépekkel használni? A terhelhetősége extra nagy: 12 kg! A legvastagabb cső átmérője 3-4 mm-rel nagyobb, mint az ismert Manfrotto 055-ösé. Univezális használhatósága egyenértékűvé teszi az itthon ismert és olykor sokszor jóval drágább típusokéval. Gitzo, Benbo, Manfrott, Slik stb.
Én látatlanban, leírás és fotók alapján vettem szeptemberben. Ma már nem vennék másfajtát. De ez ízlés dolga. A többi márka véleményem szerint ugyanígy kiváló, de az egyéni elképzeléseimnek ez jobban megfelel.
Ez az! Én épp ezért már sokmindent külföldről vettem. Bár épp a Manfrotto termékek a németeknél drágábban kaphatók, mint itthon, de raktáron van. Az automata egylábút pl megrendeltem telefonegyeztetés után emailen egy pesti cégtől. Mondták 6 hét. Jó! Két hét múlva rákérdeztem. Ja, nem érkezett meg az emil. Érdekes, minden levelezésem megérkezik a világ minden tájára, csak épp a Pestre irányuló megrendelés kallódott el. Aztán vettem egy monopodot külföldről. Most jobb ez annak az Üllői út XIX. kerületi részén lévő cégnek?
A másik meg, hogy nem tudja mindig megmondani az árat. Majd hat hét múlva kerül valamennyibe. Nos lehet mit tanulni.
A Manfrotto VR KIT- hez tartozik: kb. 2 hete meg akartam rendelni a hazai forgalmazóknál (egyik sem tartja, viszont az árlistákban mindenhol szerepel).
A legjobb ajánlat 5-6 hét volt a szállításra. Vicces. Azt hiszem, ez még nem európa...
Akkor fotó nem megy. Örülök, hogy világos. És biztosan nem fogod megbánni. Szinte mindent megoldhatsz az állvánnyal. De javaslom, Visa kártyával közvetlenül a boltból végy, akkor csak a szállítás 12-13 Euro jön rá! Ha kérdésed maradt, a privát emilemen tedd fel!
A Manfrottonak van spéci árért panoráma készlete. 85/110 ezer forint kb. a két változat. Ha kell, mondok pontos árat. Az olcsóbb, ha veszel két beállítósínt, s azokat használod fel az úgynevezett "Nodal"pont beállításához. Persze ehhez még kell egy jó panoráma fej is meg vízszintező sem árt. A profi készletben mindez együtt van. A Novoflex most hozta ki a Photokina alkalmával a sajátját, az is ugyanolyan drága.
Persze keresztirányú beállítót is lehet kapni. Pl. Róna u. Soligor! És van egy Panna ráma topic, ott többet +tud6sz!
tegnap átvettem Képkovácstól a Gitzo 1415-ös lábat (kellett rá egy kicsit várni, de megérte).
hááát? tömör gyönyör:-) végtelenül leegyszerűsített mechanikai kivitel, semmi trükk..elromolhatatlan (hacsak egy teherautó át nem ballag rajta). mindenkinek csak ajánlani tudom (az ára egy kicsit húzós, de szvsz megéri, mert örök darab)
PANORÁMA felvételeket szeretnék csinálni, ehhez lenne szükségem tanácsra a
készitéshez - vásárláshoz
A probléma, hogy a gépem álllványra való rögzítési pontja nem pont a lencsék középponttja alatt van. Ez a távolság 1 cm, elsőre nem tűnik soknak, de egy minden irányból 360fokos képnél fölfelé, lefelé már szétesik a kép. Van valakinek olyan fejegysége amin lehet mozgatni 2 irányba a gépet?
Na igen. De láttad, ők az egész áttelepítéséért is felszámolnak, ha jól emlékszem 150 Eurot. Abból már valahogy csak ki lehet gazdálkodni azt a kis furgont meg egy-két szakembert.
Az a 'bosszantó' benne, hogy én már többször gondolkodtam, hogyan lehetne készíteni egy hasonlót :-) Mondjuk én csak 5-6 méterben képzeltem el a cuccost, de már ott is látható volt hogy az eredmény nagy, nehéz és drága lenne.
Az árán kívül persze az is gond, hogy sokszor még egy szobalétrát is nyűgös az embernek magával cipelnie, pedig néha az is nagyon jól használható :-)
Izgalmas. Kár, hogy nem ilyet vettem! :-)) Gondold el, azokon a fotóárakon, amiért egy-egy felvételt vállalnak, milyen jól lehetne vele keresni. Csak sajna nem itthon. Köszi, érdekes dolgot mutattál.
Kb. egy hónapja vettem a Giottos nevű, itthon nem ismert márkájú állványomat. Californiai cég terméke, masszívabb és erősebb a 190-es, 055-ös Manfrottoknál és a Slik, Gitzoknál. 3 kg, 1cm-170-ig, 12 kg teherbírású. Beépített háromutas fej. Neoprén markolat stb. Ára 149 Euro. Visával lehet fizetni, szállítás 12,6 Euro, bankköltség nincs. Szállítás nálam két nap volt.
Ha érdekel valakit, privát keressen meg, küldök fotót, beszerzési helyre linket.
Alapvetően, tájképekre (beleértve az állatfotókat) és éjszakai, néha tárgyfotózásra kéne egy F90x vázhoz, és nagyfókusztávú telékhez, infrás kioldással.