Már remélni sem mertem , egy régi ígéret vált valóra . Fegyverek , 4-5 puska , 3 kard , 1 dárda , 5 pajzs . Arany páncél + karvédő , sajna sisak nem volt hozzá (3 garnitúra ) .
Lenne három kérdésem: a fehér ponyva teljesen ép? Jól látom, hogy minden matrica hiányzik róla? Van kedved velem elcserélni egy olyanra, amely szintén fehér, szintén teljesen ép, de minden matrica megvan rajta?
Így van , a trafikok számomra a mennyet jelentették . A legtöbb katonámat Sárváron egy boltból szereztem , ami most is van és a fiacskám kedvenc terepe . Várat még most a mai napig is lehet ott vásárolni .
a 20 FT/katona nekem is megvan, 86 körül :) általános 3.-ban volt egy trafik a suli mellett. Mai napig emlékszem arra a jellegzetes illatra amit árasztott :) A hölgy kitett elénk egy nagy dobozt, tele katonákkal.
Én mikor aktív voltam , az egyes 20 Ft volt , a sorok 98 Ft . Ez biztos , mert mindig számolgattam a pénzem , hogy mikor mit tudok megvenni . A dátum az csak kb -ra van meg , 82-86 . A vár az 520 Ft volt , ez drága volt és csak a Jézuska tudta meghozni .
Ezen a soron például 899 Ft szerepel, de ez már az árusítás vége felé lehetett, 96-97-ben. A nyolcvanas évek végén 300 Ft körül volt egy sor. Bontatlan egyes figurán az újabb Schenk feliratos karton hátlappal láttam már 29 Ft-ot, 49 Ft-ot is, de a nyolcvanas évek közepén még csak 20 Ft volt. Hajszál pontos statisztikák nem hiszem, hogy fent maradtak.
Szerintem a dátummal bajban leszel , úgy gondolom dátum nem volt a csomagoláson . De ha lenne valakinek ilyen listája azt osszátok meg a fórumon mindenkivel .
Van valakinek egy listája vagy igazolt forrása (és itt nem az "én úgy emlékszem" és kb. x Ft volt-ra gondolok), hogy mikor mennyibe kerültek anno a figurák és szettek? A legfrankóbb, ha bontatlan csomagoláson találnánk dátumot és árat.
Zemlényi-Kovács Zoltán (vagy ahogy mindenki ismeri ZZ Hoppárézimi) Barátom szíves engedélyével teszem közre régi Schenk gyűjteményét. (Sajnos már nincs meg neki)
A szerencse faktor, egy korábbi vételből az eladóval megmaradt a kapcsolat, ő ajánlott valakit, aki többségében playmobil dolgokat árult, de volt közte Schenk is :-)