Keresés

Részletes keresés

toria78 Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5501

Csabinak és Dominak nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!!!!!!

Noának boldog hófordulót!!!

Magunknak pedig szép nőnapot:-)

 

(nekem olyan hosszú az intézendő listám, hogy napi 2t csinálva sem fogok végezni időben...)

 

Ezt a sétás időt várom - egyelőre 8 lépés a legtöbb, ami sikerült.

Tegnap homokozóba mentek a sitterrel, tetszett neki.

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5500

CSabinak és Dominak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!!!

 

Nektek-nekünk pedig boldog Nőnapot!!!!!!!!!!!!

Lányainknak pedig boldog Csajszinapot!!!!!!!! :)))))))

kismica Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5499

Shaish, nagy gratula!!!

 

Sokszor eszembe juttok Borcsival :)

 

Vagy 2 napja volt az M2-n egy jópofa terheses dok.film és azóta nagyon hiányzik a pocakom :( (Főleg, mert megint menstruálok...)

 

Fogár, kezdj edzeni :))) Ma nagyon áldottam az eszem, h vettem kis kocsit (isteni a Maclaren): a nagy templomnál randiztunk egy kis haverral, mire megjött, Matyi a szívszélhütést hozta az összes galambra és vagy 8x szélrózsáztunk a Kossuth tér minden sarkából-sarkába, mindeközben én fél kézzel toltam az üres kocsit. És aztán megjöttek és kezdtük az egészet előlről:)

Matyi olyan turbo Joe lett: egyfolytában beszélt, kacarászott, szaladt és széthagyott engem kocsistól, jajj, de szeretem ezt a kölyköt... Persze 7-kor már alig látott.

De délelőtt is mentünk rengetek a játszón, csak addig volt egyhelyben, míg megcsodáltunk egy katicát, ami épp túlélte Matyi simogatását...

 

Gyáva Nyúl, jobbulást!

 

Előzmény: Fogár (5498)
Fogár Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5498

shaish:

gratula a kis 8mm-hez illetve a szívecskéhez.

 

pedig már abban reménykedtem,ha Janka menni fog, akkor nem kellek annyit asszisztálni. :)

ma a játszón kézenfogva sétáltunk, túrtunk kavicsot, szedtük is---én gyűjtöttem. :)

 

tracy:

hát kitartás az estékhez.

én amúgy azt vallom,ha este van akkor csönd, sötét...nyugalom-az elalváshoz (gyerkőcnek) mert az egy dolog,h én lámpafényben bömbölő tv-vel is kiválóan alszom. :)

sztem korai nagyon h tévézik...akár este, akár nappal.

ha pedig éjjel megébred, akkor is sztem jobb ha sötétben maradtok...minden egyéb ami felkelti a figyelmét az ronthat...sztem.

 

Jankával ma játszóterezni voltunk.

fél3-f6ig...3/4 6tól aludt 7ig (mert gonoszanyu felkeltette) majd 9kor úgy ájult be az ágyba,mint a kisangyal---és olyan kis pirospozsgás lett az arca :)))

 

 

MyBaby:

jó kis történet :)---ilyen éjjeli evés régebben volt nálunk is...szerencsére a bealvás a saját ágyában esett meg.

 

képzeljétek...több évnyi rettegés után rászántam magam a fogorvosra áááááááááááááá

20-án megyek...és jóég tudja meddig fogok járni,de muszáj...leltem egy lyukas fogat...muszáj megjavíttatnom a protkót. :)

már most tiszta ideg vagyok...legutóbb félrenyomták az érzéstelenítőt, belefúrtak az ínyembe...majd mikor látták,h szenvedek kihúzták a fogam...kb mindent éreztem...utána 3-4napig úgy néztem ki mint akinek felpumpálták a fejét :)

tiszta para...

 

 

 

 

 

 

 

ertal Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5497

Nyúl, jobbulást nektek!

 

tracy, csak így tovább!

 

Shaish, 8 mm :)))

 

Zsuzsa, szegény sebesült Réka!

 

Peti délutánra betaknyosodott. És perszehogy az éjszakákról ennyit sem kellett volna írnom. Volt hajnali nyüglödés... :)

De alapvetöen jól vagyunk. Várjuk már Aput!

tracy71 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5496

Nem akarom elkiabálni, DE a régi bevállt módon megpróbáltam letenni aludni. Előtte jókat nevettünk együtt, majd puszi, irány az ágy, Altató dalok CD-be, villany le, anya ki. Balázsnál csönd van. Remélem marad is így.....

Jó éjt mindenkinek

 

Nyúl családnak jobbulást!

Előzmény: Zsuzsa89 (5494)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5495

 Asztal-lefejelés után, sebesülten :(

 

 

 Íííííííííígy szereti Réka a MiciMacit - meg mindent, amire mondom, hogy szereti :)))
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5494

GyávaNyúlék jobbulást hamar!

 

Shaish gratula a 8 mm-es tesóhoz :)

 

Tracy... alvás hátterében valami fejlődési ugrás is állhat, pl. hogy sokat megy napközben. Szerintem próbáld meg az esti programokat úgy szervezni, hogy csak ücsörgés, pihis elfoglaltságok legyenek, sok séta már ne, hogy ki tudjon kapcsolni a menésben... van olyan gyerek, akit ez nagyon megvisel, és álmában is csak megy és megy, és nem tud ellazulni.

Suttogó ilyen esetekben azt is mondja, hogy lehet, hogy itt az ideje a napirend változásának, mert lehet, hogy ami eddig jó volt, az már nem jó.

Meg még egy csomó oka lehet a dolognak, úgyhogy csak drukkolni tudok, hogy oldódjon meg!

 

 

 

Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5493
sziasztok, csak gyorsan:
nagyszerű napok állnak mögöttünk. a férj meg én is elkaptuk Ádámtól a vírust. hétfő-kedden mind a hárman 39 fokos lázzal nyomtuk, hát nagyszerű volt. én meg valamitől teljesen tele lettem kiütéssel, úgyhogy a doki letiltotta a lázcsillapítót. hát esküszöm, halni készültem. :) ma nekem nincs lázam, a gyereknek meg a férjnek viszont van. és az Ádám szeme is begyulladt. ettől függetlenül, esküszöm, ő bírja a legjobban.
MyBaby Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5492
ÁÁÁÁÁ, üdv maci! A nagy utazók!

Enyimgyerek fél 7kor kellt és azóta nem aludt. De ma zabált!

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
Zombie Mother
toria78 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5491

tracy hát akkor még inkább sajnálom. Alvás illetve evés problémás gyerek sztem minden részben van... és mindenkinél bevált a visszateszem és ritkábban ébred módszer.

Igaz h azok 1-2 évvel nagyobbak

 

szegénykéim

 

Shaish szívhang szuper!!!

 

Előzmény: tracy71 (5489)
maci18 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5490

sziasztok!

meg most nincs idom visszaolvasni rendesen.  most jottunk meg velencebol meg roma is volt. penteken majd este ideulunk elolvasni minden hsz-t

maclaren  triumph van. az majd 5kg kicsi es jo. volo 4 kg, de nem praktikus nyaron mert a gyerek leizzad hatul es ha van egy kis szel az atfuj rajta, lukacsos a hata, igy konnyen megfazhat. quest nagyon jo lagyat is ki tudod nyitni, hatul tasak stb viszont 6kg es draga

udv mindenkinek!!!

tracy71 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5489

Szia Tória!

 

Igen én is láttam azt a részt a TV-ben.

Ki is próbáltam néhány hete (hátha bejön), eredmény: úgy felzaklatta magát a sírással, hogy a vacsiját a szőnyegből kellett kitakarítanom. És nem is hagytuk sokáig sírni, csak annyi időre hagytuk magára, míg a szobájából lementem a konyhába egy kis ivólevet készíteni neki (2-3 perc)

2 nap múlva újra replay, eredmény ugyanaz. Egy hete hívtam fel a védőnőt, hogy mondjon valami ötletet, mert kivagyok. Okosabb nem lettem tőle.

Szóval nem tudom sírni hagyni, mert nem hozza azt az eredményt, ami elvárható volna.

Meg mint már írtam, 1 évig nem is volt gondunk az alvással. Csak mostanában, mióta önállóan jön-megy. De remélem lassan megváltozik a helyzet pozitív irányban.

Előzmény: toria78 (5484)
tracy71 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5488

Hááát őszintén szólva, nem tudom, hogy mit is mondjak.

1 évig minden rendben volt, semmi gondunk nem volt alvás terén.

A napokban elkezdtük vissza szokatni az esti mese olvasásra. Mi sem akarjuk, hogy a TV-nézés legyen az esti altató program, de az utóbbi 2 hétben még ez az 1 volt, ami bejött.

Szóval a könyv: Nem nyugtatja meg még annyira, mint annak idején, de az "Öreg néne őzikéje" nagyon pozitívan hat rá. Tegnap este pl. nem volt mesenézés, csak egy kis könyv (amit majd ki ütött a kezemből, mert ő akarta "elolvasni").

Aztán icánka-ficánka lenyugodott, mikor elkezdtem neki mondani az őzikécskét. Annyira nyugi lett, hogy a mese végén betettem a kiságyba, simogattam a hátát, majd néhány perc múlva elköszöntem tőle és hajnali 1-ig aludt. Akkor felsírt, egy pár korty tea és aludt reggel fél 8-ig. Remélem a javulás útjára tévedtünk.....

Előzmény: Samu mama (5486)
shaish Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5487

Sziasztok,

 

Tegnap voltunk uhun, minden oké, ketyeg neki a kis szíve, jó helyen van, 8 mm :)))).

Happyshaish:).

 

Csabit ne fényezzétek már ennyire, tényleg nagy, meg mozgásban ügyes, és sok foga van, de másban pl vannak itt sokkal ügyibbek is!:) Nem épít várat, max két vmit egymásra tesz, de inkább rombolni szeret, meg hosszú időre pl nem foglalja le magát, szóval Fogár, nálunk csak az első pár héten jött be h kóricál mindenfelé és azzal elvan, most már nincs el:(. Csak ha játszom vele, de intenzíven, vagy ha kimegyünk. Ott elvan. De nagyon édes, imádom, amikor itt voltak anyósék, odament a mamihoz, lehúzta a papucsát elhozta és odarakta az én lábamra, szóval csent nekem egy papucsot, édeskisbogaram:))).

Mostanában a nyúl a favoritja, húzza a fülét meg minden, emelné is, de azért állatkínzást nem hagyok.....nem plüssből van:).

 

Alvás: hát, naggggyon bízom benne h a fény, mert akkor hétvégétől megoldódna, lesz redőny....mert az alvásmennyiség nem, mivel tegnap kevesebb volt napközben és mégis fél7kor keltünk ma is:(. Nekem ez korán van, a 7 már barátibb lenne....

Köszi mindenkinek a tapasztalatokat!

 

Ertal, gratula Daninak!

 

Kézenfogás, na akkor ezt majd gyakoroljuk.

Ma vmi földöntúli boldogság volt az arcán amikor odasietett a naaagyhatalmas traktorhoz:DDD. állt és bámulta. Aztán kavicsokat dobált (elég ritkán akarta megenni) majd anya hazafuvarozta és most alszik.

Viszont a lovakhoz más útvonalat kell találnom, van ott vmi fura autós telep ahol egy iszonyat kutya ijesztget minket egyfolytában és ha nincs ott a csöves kinézetű gazdája, akkor jön utánam morogva....az kéne még h ránktámadjon.....amúgy kutyabarát vagyok, de méginkább gyerekbarát, szóval ma legszívesebben agyonütöttem volna a dögöt...

Majd megyünk kerülőúton, remélem ott minden oké lesz.

 

Szép napot Mindenkinek!

 

Samu mama Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5486
Nem próbáltad, hogy csak körözöl vele párat tv nélkül? Lehet, hogy estére már sok neki a fény-, meg hanghatás, plusz ha lefekvés van, akkor lefekvés van, max. nyugtatásért menj be. Van, hogy Sári is felsír, villanyt se kapcsolok, csak kint, próbálom visszaaltatni, kap egy kis vizet, ringatás.
Előzmény: tracy71 (5474)
Samu mama Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5485
Most taknyos lány híííííííííí, de majd próbálok visszaolvasni....
toria78 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 5484

sziasztok
tegnap már bent voltam, itt volt a big boss éves értélkelés tervek meeting szóval volt elfoglaltság, este pedig kiállítás és vacsora, emellett intézem a céges és saját dolgaimat h minden kész legyen mire a valós munkához ülök majd le

 

no de gyerek
alvás nagyjából 8.30-7.30 illetve 11.30-13.30
sötétben. kisebb korában tuti hatással volt rá, most kevésbé, de fél-egy órával így is kelne hamarabb, ráadásul majdnem az arcát simogatja a felkelő nap, szóval redőny és társai bevetve


tracy - neked ajánlom a Vásott kölyköket. Van gyerek, aki első este felkel 40x, a következő napon már csak 7x, utána 1x sem. A módszer, hogy vissza kell tenni a gyereket az ágyba, és kijönni. Meg kell tanulnia aludni. Erről nagyon sok a téma, mert 3ból 2 alvásproblémákkal megy Tányához.

szobatisztaságon még gondolkodom

 

Fogár - nekem is erősebb, jobban fáj, jobban kiüt.


Dani!!!!


 

ertal Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5483

Sziasztok!

Peti lemászott a pelenkázóról :-O Szépen, lábbal elöre fordulva, ahogy az ágyakról szokott. Épp idöben vettem észre (ott álltam mellette és eresztettem a fürdövizét); még le tudtam fékezni az esést, csak megijedt.

Dani különdíjat kapott a kerületi Vers- és prózamondó versenyen. Olyan büszkék vagyunk!!! Még nem tudni, továbbjutott-e. Ja, tiszta röhej, miért kapta: mert olyan hosszú mesét mondott. Azért röhejes, mert a mese 2/3-át ki kellett húznunk, hogy ne legyen a versenyre túl hosszú, és Dani tudja az egészet is. :)))

Peti normálisan 6 körül kel (mint nálunk mindenki a nagyok sulija miatt). 9-kor fektetek, mert fáradt, és ki kell magát aludnia a délelötti programig (pl. Tücsökzene). 1 órát alszik. Du. 3-tól alszik még 1,5-2 órát. De ez kezdödhet korábban is. Fél 8-8-kor van fektetés. Az éjjeleink kop-kop, mostanság... nem is merem leírni ;)))

Shaish, eröszakkal kell eleinte megfogni a kezüket. Kingánál és Daninál is így volt, és engem is meglepett.

Ja, és klassz, hogy átköltöztetek, és máris otthonosnak érzed. Majd megnézzük!... :)

kismica Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5482

Ultrahangról híreket! :)))

 

Maci, milyen MacLarened van?

 

Utcán séta: én nem vagyok ezügyben túl bátor: csak a játszón engedem el (bekerített) és a sarkában vagyok, h ne egyen kavicsot; illetve ha hazajövünk sétából, akkor lerakjuk a babakocsit és vagy negyedórát kolbászolunk a ház körül, hol kézenfogva, hol csak követem... A kézenfogva járás főként reggel megy, itthon, mikor bekakált és mondom, h megyünk pelluscserére :)))

Szerintem kicsik még ahhoz, hogy TUDJÁK, így kell jönni: érdekes egy kis kavics, egy megzörrenő faág az ellenkező irányba...

 

Cumi/ujjszopás: mivel Matyi a cumi(ka)t kiköpte, ez nincs. Ő ujjszopis, de csak elalváshoz, éjjel; és nappal, ha nagyon fáradt, összességében nem sok. Nekem is van hóbortom az elalváshoz, a férjemnek a szent kispárnája, ha megnyugszik tőle, engem nem zavar, igaz Matyica nem viszi túlzásba, pl. séta/babakocsizás/éneklés/játék közben eszébe sem jut...

 

Szobatisztaság: éjjel jó ideje nincs kaki, nappal ált. 1x, kizárólag öltözés/reggeli/közös játék az ágyunkban/járóka után a járókában, amikor is rögtön és expressz sebességel cselekedni kell :) A szobatisztaságra nevelés jó ideje elkezdődött azzal, hogy én nem mehetek nélküle WC-re, ha csak mondom, h megyek pisilni, leelőz és az ajtónál vár... Ezen (nem önkéntes) példamutatáson túl nem tervezek semmit még jó sokáig.

 

Alvás: nappal max. 2 óra és akkor nagy szerencsém van :( Takarodó este 7-kor, reggel ált. 7 körül kel és hagy még magamhoz térni vagy fél óráig, a 9 hónap éjszaka-át-nem-alvás után anyabarát gyerek lett (kopp-kopp). Kivéve, ha nagyon nő a foga, de én sem aludnék nyugodtan az ő helyében :)))

 

Kaja: nem kevés:

-reggeli/vacsi 240ml táp

-tízórai 1 (nagy) banán

-ebéd: kb. 250 ml: főzi+valami

-uzsonna: változó mi, kb. 250 ml

Nem egy sztrájkolós fajta :(

 

Matyica fogai még csak dudorodnak, a "régi" 8 viszont már egész nagy. Mi is valamelyik nap csodáltuk, mennyire nem kisbabás már :(

 

Gyáva Nyúl, hogy vagytok? (Elmaradtam válasszal: ELTE, Könyvtártudomány :))

Előzmény: shaish (5472)
Fogár Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5481

sziasztok!

 

shaish: irigyke az új szép otthonért...remélem egyszer mi is eljutunk idáig :)...na és Csabi...irtó ügyes, korosztálya előtt jár jóval-foggal :))) meg mozgásilag is. Amúgy önállóbb is? Mármint jobban elfoglalja magát  mióta megy egyedül? Én ebben reménykedem, ha Janka elbóklászik akkor nyugisabb lesz a nap.

 

alvás: ha korán van fekvés és még nem igazán fáradt akkor egyértelműen nyüszisebb éjszakák--> korán kelés (ami nálunk 8körüli).Én többségében szeretem megvárni, hogy lássam hogy fáradt már...akkor fürcsi és alvás...ez általában 8-f9 magasságában van.

Janka nagy többségében 9-f10ig alszik...sztem azért is mert a redőnytől elég sötét van, nem zavarja a fény. nagyszülőknél nincs....és kel is f8, 8körül.

A mi napirendünk ilyen...én is lusta vagyok, párom totálisan...Janka így hvégén előforul,h 10-f11et is megüti.

Napközben többségében 1alvás, ami 1,5-2órás....de van,h bacsúszik 2x1 órás.

 

 

evések:

 

250tej (9körül)

f11 (vm rendes reggeli sajtoskenyér,joghurt,krémtúró,párizsiskenyér,mézeskenyér...ilyesmik)

2,f3 ebéd (általában a mi előző napi kajánkból vm maradék,v húsos főzelék---előregyártott bébikaja...ma pl spenót, tegnap máj, azelőtt spagetti...)

5-6körül gyümölcsös kaja,v joghurt,v túró

8-f9 250ml tej

 

sztem rendes adagok...nem sok,nem is kevés...ezek között eszeget/rágcsál kölesgolyót, le-lecsúszik 1-1 ezazamaz :))) inkább Titok.

 

 

inni vizet iszik...nagy ritkán higítva kap vm rostosat...de én nem szeretem ha cukrossal tömi magát.

 

 

más,de talán közérdekű is lehet

kezdek megint rosszul lenni...azt hittem,h szülés után ez a menstruációs téma nem lesz olyan vészes...de olyan szinten rosszul szoktam lenni újabban,h 1nap totál K.O....v vm vitaminhiány okozza szerintetek a túl erős görcsöket?...holnap veszek ilyen Sahara testmelegítő párnát...vk használ ilyesmit? érdemes ilyennel próbálkozni?

 

ill fogyás téma...kezdek besokkolni magamtól...vk jár infraszaunába? azt hallottam,h igen hatékony fogyókúra lehet...csak $$$$$$ :)

 

 

 

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5480

Igen, lehet, hogy ilyenkor még könnyebb őket a szülők életritmusához igazítani, a lényeg, hogy ebben a korban a megfelelő fejlődéshez kb 14 óra alvás meglegyen. (szvsz)

 

Újabb szokása Rékának (úúútálom): csikorgatja a fogát. Először nem tudtam, milyen hang az, kutattam, hogy mit vett be a szájába, de semmi...

 

Amúgy elérkeztünk oda, hogy már tudja, hogy mit akar, meg is akarja nekem mondani, de nem tudja szavakkal kifejezni, így az egész napunkat kiteszi egy bizonyos nyögés, amit felnőttek (mondjuk én) akkor adnának ki magukból, ha pl. teli szájjal kellene mutogatni valakinek, hogy azt az izét adja már ide, de ő meg nem figyel oda... és addig nem hagyja abba a nyögést, amíg valahogy nem reagálok rá (vagy odaadom amit kér, vagy elveszem, amit adni akar, vagy beültetem a hintába, vagy játszok vele, vagy akármi).

 

Délután egy órán keresztül ült az építőkockákkal a földön, és azt mondta (dallamosan hangsúlyozva, hangerőt váltakoztatva), hogy gegegeeegeeegegegege :))

 

MyBaby Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5479
Ertalék majd jönnek, de Maci?? Tória? Fogár? Heeeee?????
MyBaby Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5478
Azt már én is észrevettem, hogy ha késöbb kerül valamilyen program miatt ágyba, akkor sem alszik tovább reggel.
Ha kimarad a délelőtti alvás akkor sem alszik többet délután. Ha egy órával késöbb teszem le délután akkor sem valószínű, hogy tovább alszik.
De ha valahol borul a rendszer, hajlamosabb a hisztis nyűgösebb viselkedésre, még ha aludt is rendesen.

Sötétség/ fény:

kiskorától kezdve sötétben altattam, nappal is leengedtem a redőnyt.
Anyósoméknál az egy heti "számüzetésében" egyszer sem volt leengedve a redőny.
Este az utcai lámpa, nappal a természetes fény jött be .
Jól aludt mégis.
Itt kint, a gyerekszobának az ablaka udvarra néz, spaletta van rajta, ami mindig csukva van alvásnál. De délután oda süt a nap, szóval viszonylag világos van.
Tehát nem vettem észre különbséget.
neglom Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5477
Zsuzsa, én azt vettem észre, hogy ha Benit korábban leteszem aludni (ő is 9 körül kerül ágyba), akkor 1. nehezebben alszik el, 2. többször ébred éjjel, 3. nem kel sem később, sem korábban, de a nyugtalan éjszaka miatt másnap nyűgösebb.
Ugyanez, ha később fektetem is.
Szerintem a "mikor kerüljön ágyba a gyerek?" kérdés nagyban függ a szülők szokásaitól, életritmusától. Ha Beni korábban feküdne, egész héten nem találkozna az apjával. És mivel még nincs óvoda, iskola, ahova korán kellene kelni, engem abszolút nem zavar, hogy 8 körül ébred.
Ezzel együtt nappal csak 1x2 órát alszik (ebéd után), hacsak valami miatt (pl. fúrnak a házban) fel nem ébred korábban, mert akkor du is kell még egy rövidebb.
Előzmény: Zsuzsa89 (5476)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5476

Alvás... reggel tuti szerepet játszik a sötétség-világosság, mert néha, ha elfelejtem lehúzni a redőnyt az ebédlőben (ebédlő és gyerekszoba között üvegajtó van), akkor már 6-kor kel a csemetém, ha lehúzom a redőnyt, akkor 7-kor.

Amúgy mindig fél8-8-tól reggel 7-ig alszik :)

Szerintem egyébként legkésőbb 8-kor már aludniuk kellene ebben a korban, a 9 órát én túl későnek tartom.  Lehet, hogy ha korábban ágyba kerülne, akkor már elég lenne a napi 1x-i alvás is.

Réka már csak 1x alszik, kb 12-től 2-3 órát.

 

Kaja... Réka tésztaimádó, és többször kap túrórudi-belet is, a "héja" az enyém :)

Egyéb kedvencek: sajt, kölesgolyó, kelbimbó, banán, kifli, és egyre inkább eltolja maga elől a pépeset, inkább a darabosat favorizálja.

 

 

tracy71 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5475

Szia!

Gratula az új kéróhoz.

Csabi nagyon aranyos lehet, mikor a lovakat cicaként becézi. Jó, hogy sokat vagytok a szabadban vele.

 

A kézenfogással kapcs. ha ez megvígasztal.

Nálunk mikor elkezdtünk sétálni, még fogta a kezem. Aztán mikor érezte, hogy milyen ügyi, már neki is "ciki"volt hogy kézenfogva sétáljunk.

De aztán (úgy 1,5 hét múlva) rájött, hogy mégiscsak inkább együtt kellene sétálni. Azóta szépen kézenfogva sétálunk. Ma már futottunk is együtt (no meg külön is, majd megnézte, milyen meleg az aszfalt: muris volt). Meg természetesen megbámuljuk a közlekedési táblákat, a fúrt kutat, és mindent, ami az utcán fellelhető. Meg integetünk mindenkinek, meg odakiabálunk. Néha olyan ciki, mintha ismerkedne az ember általa.... 

Előzmény: shaish (5472)
tracy71 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5474

Úgylátszik a telihold nálatok is meghozta hatását. távírati stílusban, nálunk:

 

Este 1/4 9-kor végre letettük aludni porontyot. Erre 20.22-kor telcsi csörgés(hát mé már ne), gyerek sír, anya megy, Mici mackó be, nézzük.... nézzük. Gyermek bóbiskol, kiságyba be, kiosonás a szobájából.

10 perc múlva ordít, vissza, cumi be, simogat, puszi, pápá, anya át másik szobába. Kb 5x uez. Aztán anya megunyja a banánt, átvánszorog pöttömhöz és a kanapén kettesben elalszanak. Mármint aludna anya is, de egymást zavarják az állandó mozgolódással.

De a végeredmény a lényeg. Bébi elalszik, be a kiságyba, anya holtfáradtan kibotorkál a szobából. 

Ajtónál parketta reccsen, ajtó nyikorog és anya imádkozik, nehogy felébredjen az ő kis szeme fénye. Kicsit vár, majd lefekszik a helyére. Ekkor már fél 1 volt!!!! Apa fél 6-kor kel, anya meg felébred rá. Szóval ennyit az éjszakai pihiről. 

 

És ami az érdekes. Napközben csont nélkül elaszik délelőtt és délután is. "Csak" az esti alvások gázosak... de azok nagyon!!!!

 

Előzmény: MyBaby (5473)
MyBaby Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5473
hello Shaish! Nemma mentek Uh-ra? Vagy holnap? vagy holnap után? Csabi szülinapján?

Nem semmi, hogy mennyire fejlett Csabi!

Nálunk az alvás úgy néz ki, hogy reggeli ébredés 7-8h között , utána percre pontosan 2 óra múlva bevágja a szunyát. Szinte altatni sem kell.
2 órát alszik, majd délután kb 14h-16h-ig. De ez a délutáni alvás néha 16:30, néha csak 15:30-ig tart.

Mindenesetre a régi 45perces alvások szépen megnőttek.
Ha csak másfél órát alszik délután, akkor igyekeznünk kell az esti fürdetés fektetéssel.
Alapban 19:30 kor indul a procedúra és 20:30 kor már alszik.

Nem tudom, hogy miként fog elmaradni a délelőtti alvás, mert inkább annak nőtt meg az ideje és nem rövidült, ahogy esetleg számíthattam volna rá.

Tegnap este Apja ont azt ecsetelte, hogy milyen szépen alszik mostanában éjszaka...
Mondtam, hogy ne nagyon említse, hátha ráfázunk, mire mondta, hogy nem bánja, legfeljebb ma nem alszunk.
Hát, igaza lett.

Tv-t néztünk baromi kivételesen, a Viasaton ment egy film, azt bambultuk.
Már fél 1 volt amikor ágybakerültünk. Ajtó csendben becsuk, villany leolt, paplan behúz, párna elhelyez....éééééééééééééééés a másik szobából: .......áááááááááááááá
Anyuka kel, átmegy, ringat, letesz. Baba felül, ordít, Anyuka kivesz. Uez még 1X
majd Anyuka átvisz nagy ágyba gyereket.
Gyerek örül, Anyjához búj, simogat, karmol, simogat karmol.
Apa alszik........
gyerek kóma, Anyuka K.O., de gyereket átvisz , ágyba betesz, projector beállít, visszamegy, lefeksz.
Projector lejár, gyerek ordít. Anyuka át, projector felhúz, visszamegy ágyba.
Ugyanez még 3X . Anyuka imádkoz, hogy B. projector ne merüljön le, mert A projector elemei még nem töltődtek fel.

Apuka alszik........

Anyuka megún, gyereket áthoz. Gyerek örül, majd sír. Apuka felébred!!
Apuka kivánszorog , tápot csinál.
Gyerek bezabál, bealszik.
Anyuka igéretet tesz, ha bealudt átviszi. De mindenki bealszik.

shaish Creative Commons License 2007.03.06 0 0 5472

Halihóó, szép napot!

 

Lakás: berendezkedtünk egész jól, persze még vannak dolgok amik nincsenek kész, de totál jól lakható, gyerekbiztos, szóval éljen:). Kinyíltak a krókuszaim:)) olyan szépek!! És kaptunk egy fenyőfát, így nem olyan üres a kert. Füvesítés+gyerekjátékok  még pár hét, de meglesz:).

Ja, és nem pest mellé költöztünk, csak pesten belül a 17be.

 

Cumi: hát ha nagy ujjszopó lenne, én is jobban favorizálnám a cumit, de szerencsére egyiket sem igényli. Néha rágja a macija fülét és szopőizza az orrát:)) szegény medve nyálban fürdik...

 

Bili/wc.....na ez is jó kérdés, nekem elsőre a bili szimpibb, de majd meglátjuk h az uraság hova akarja elvégezni a dolgát.

Éjszaka nálunk sincs kaki egész pici kora óta, és tudom h napközben mikor lesz (mikor máskor, hát rögtön miután az apja elment, nehogy neki  kelljen cserélni:))) kíméli őt a fiam..)

Ált őt is zavarja, de nem jobban mint engem a szag......

Keresztfiaim lassan 3 évesek, most lett egyikük szobatiszta, másik is már majdnem....náluk vmi kis jutalom vált be, mégpedig h ha van "hurka" a biliben, akkor felhívhatják a papát h eldicsekedjenek:))) múltkor is ebéd közben érkezett a hír:DDD. (a módszert nem mint követendőt, hanem mint érdekességet írtam:))

 

 

MyBaby, leírom h az én fiam mennyit eszik, sztem Hankával kb azonos mennyiséget...

reggel 170 táp+kis rágcsa (egy kiflicsücsök/pár szem kölesgolyó..)

tízórai: gyümölcs, kb 150g, vagy gabonával v vmi rághatóval (pár falat)

ebéd: egy adag főzelék feltéttel, ez kb egy üvegnyi lehet.

uzsi: egy pohár joghurt+kis gyümölcs bele, vagy sajt+kenyérféle, mikor mi

vacsi: pár falat a mienkből és 240 táp.

Inni ált víz, néha híg gyümilé.

 

Napközben istenien alszik, ebéd után lenyom majdnem 3 órát, plusz délután kb 1et...viszont az éjszakai megrövidült, fél8 helyett ált fél7kor kel.....ááá....nem annyira örülök ennek. Este kb 9kor alszik el, szóval későbbre sem tehetem....

Sok már neki így ez az alvás, azért? Vagy lassan álljunk át napi egyre és akkor megint hosszabbak lesznek az éjszakák? De totál nyűg  ha nem alhat délután is....

Vagy lehet h az zavarja h nincs még redőnye, így hamarabb világosodik (függöny azért van:))?....

Vagy bírjam  ki és majd ha magától megoldja? Tippek?

 

Nappal rengeteget sétálunk, minden nap kint lógunk a lovardában, hát a gyerekem bebarangloja minden zugát, cipeli  a locsolókannát ami nagyobb mint ő maga, kavicsokat pakol halomba, gazat tépked, szóval tök nomád ki életet él, de élvezi. Ja és integet minden lónak:)). Az embereknek nem mindig:).

És minden állatot hangos cicccaaaa felkiáltással üdvözöl:).

Bent viszont elég hamar elunja magát, játékai so-so érdekesek csak...és hisztis is tud lenni, megáll a lábamnál átöleli és ordíííít, amíg a., felveszem, b., vmi érdekest prezentálok számára, c., abba nem hagyja magától....mert hagytam kicsit bosszankodni.

 

Még egy kérdés, hogyan lehet rávenni h kézenfogva jöjjön az utcán? Mert ő inkább menne egyedül, kirángatja a kezét az egyémből...itt ez nem gáz, mert no forgalom, de azért ezt is megtanulhatná. Lehet h kellett volna sétálgatni vele így is, amikor még nem ment egyedül?...csak akkor meg inkább nem erőltettem még a járást, max pár lépésig vezettem, amióta rájött h megy ez egydül, azóta "ciki" a kézfogás...

 

Matyinak gratula a fogakhoz!:) Olyan kis hellyes vigyoruk van így, nagyfiús, nem?:)

Párom belenéz a szájába és megállapítja ha egy raklapnyi foga van:))).

 

Szép napot Mindenkinek!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!