Ha figyelmesen elolvasod, amit írtam, kínosan ügyeltem rá, hogy a hazugságot a VG-nak címezve süssem el, te csak azért kaptál fricskát, mert ott voltál az erről szóló topikban, és elkerülte a figyelmedet ez az egyáltalán nem lényegtelen részlet.
M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2009. évi 150. szám 38619 (4) Az Országgyûlés a jelenlévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának szavazatával elfogadott Házszabályban állapítja meg mûködésének szabályait és tárgyalási rendjét. (5) Az új alkotmány elõkészítésének részletes szabályairól szóló országgyûlési határozat elfogadásához az országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.
Lehet, ti majd engem most jól megköpködtök, de én ezt, az ilyet élvezem:-)
Mikor a Galamust vagy az amerikai Népszavát olvasom, olyankor a nagy elégedettség mellett még az is megfordul a fejemben: a fideszes kormányok tökéletesek;-)
Amúgy -szvsz- a Fidesznek támogatnia kéne az ilyen lapokat, mert a heterogén jobber oldal belső feszültségei egy pillanat alatt semmivé válnak ha a küzdő fele szembesülnek az alternatívával.
Ugyanez igaz a szavazókra is, ezért valszeg senki sem csinál jobb fideszes pártpropagandát mint a hardcore baloldal.
Egyébként nem baj, hogy felmerült a négyötös kérdés, mert így újólag megbizonyosodhattunk , milyen egy gátlástalan mocskos banda kormányozta ezt az országot 2010-ig.
Állami szintű okirathamisítás, Magyar Közlönyt is bevonva.
Orbán tahósága teljesen független attól hogy mekkora támogatottsága van az ellenoldalak ...
Ugye mint most olvashattuk már csak másfél méteresre redukált kerítést építünk mert nagyvezírünk által kiadott időpontra ennyit tud a kapacitásunk. Azon is csak az nem mászik át aki nem akar. De miért is mászna mert van közben 5 ut 3 vágány 4 emlékmű ahol meg kell szakítani a folytonosságot ...
Úgy hoztál a négyötödről egy dezinfót, hogy közben az erről szóló topikban is megfordultál, ahol egyébként rögtön a negyedik hozzászólásban megjelenik az a cáfolat, amit beidéztem.
A Horn féle négyötödös önkorlátozás amúgy is bűzlik, ha azt vesszük, hogy mikor érdekeik szerint választás után egyből alkotmánymódosítottak, eszük ágában se volt négyötöddel gúzsba kötni a saját kezüket.
Sokkal inkább valószínűsítem, hogy a négyötödöt pont azért találták ki, hogy szóban lehessen új alkotmányról beszélni, de gyakorlatban esélytelen legyen.
"(...) Az aggodalom érthető, hiszen a dolgok jelen állása szerint komoly esély van arra, hogy kétharmados többséggel Orbánt választanák néptribunussá (is). Itt azután eljutunk ahhoz, ami arra késztetett, hogy billentyűzetet ragadjak.
A honi és az európai szélsőbal, szélsőlib, vagy a fene tudja micsoda, Buridán szamaraként áll a demokrácia ájult tisztelete és az általuk vágyott szép új világ előtt. A kettő ugyanis nem megy egyszerre. A nép "szeretete" mögött a nép mélységes megvetése és a hisztériás sértettség húzódik meg. A nép ugyanis hülye és ezt mi sem tanúsíthatja jobban, mint az a tény, hogy többnyire nem szavaz rájuk és az fogalmilag kizárt, hogy ebben maga az élcsapat lenne a hibás. Különösen súlyos tünetegyüttest vált ki a nép elutasító magatartása a honi ballib érdemes képviselőiből (...)
A nép – az istenadta – enni akar, lakni, szeretni, ölelni és ölni, így van ez, mióta egyáltalán tudjuk, hogy létezünk, vagy tízezer éve. Persze van az a barázdálatlan agy, amelyiknek ez az idő kevés, hogy fölfogja. Nem ülhetünk egy fenékkel két lovon. Vagy tiszteljük a népet és úgy kormányzunk, ahogyan ők akarják és legföljebb terelni próbáljuk őket az általunk helyesnek ítélt irányba, vagy rákényszerítjük őket arra, amit mi helyesnek tartunk, ez esetben azonban a tisztelet legalábbis kétséges. Segítsünk nekik, ha beledöglenek is és minél kevésbé akarják, annál jobban segítsünk, mert csak mi tudjuk mi jó nekik. Ez minden baloldali program talpköve.”
hiába rázod a rácsaidat, orbánnál nagyobb geci utoljára kb kádár meg rákosi volt. kádárt is még mindig rengetegen imádják. legyél rá büszke. egymillió légy nem tévedhet.
Szerintem is:-)
Ha a haladó baloldal nem kerül hatalomra saját jogon, akkor a demokráciával is baj van. Vagy a választókkal, azok túl hülyék.
Egy biztos, mikor a progresszív erők alkotmányos keretek között elvesztik a hatalomgyakorlás privilégiumát, akkor a rendszer és nép/szavazók a hibásak. Ilyen nem történhet meg, vagy az már nem demokrácia.