Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

SpeedKing Creative Commons License 2000.12.15 0 0 794
Ujtulaj!

Jól döntöttél! A cd-s rádió és új frankó hangszórók a legjobb megoldás. Csak vigyázz, hogy ki ne nyúlják belőle! :)

Előzmény: ujtulaj (793)
ujtulaj Creative Commons License 2000.12.15 0 0 793
Sziasztok!

Granturismo: Most megadtad nekem a kegyelem döfést... Kellett neked beszúrni ide azt a képet, most rábutultam :)
SpeedKing: Azt hiszem marad a CD-s rádió + hangszóró beültetés...

SpeedKing Creative Commons License 2000.12.15 0 0 792
Igaz, egyik sem üdvözítő megoldás! A CD-s kocsimagnó még mindig a legjobb megoldás.
Előzmény: granturismo (791)
granturismo Creative Commons License 2000.12.15 0 0 791
Ok Speed King, de gondolom Fm modulátorból is többféle létezik és ezek minősége sem azonos.
Mindegy egyik sem igazán üdvözítő megoldás.
Előzmény: SpeedKing (789)
granturismo Creative Commons License 2000.12.15 0 0 790
Alexandrosz

Melyik rádióról van szó mert 5000 alatt 3 féle is van?

SpeedKing Creative Commons License 2000.12.15 0 0 789
Hello Gt!

Nem szól azonosan! Az FM-modulátor jobb! Én hallottam mindkettőt. A kazetta adapter minőségétől nagyon függ az egész rendszer megszólalása, egy ilyen kazetta adap. pedig kb. tíz rongy és ez még nem is a legjobb minőségű.

Előzmény: granturismo (788)
granturismo Creative Commons License 2000.12.15 0 0 788
OK Speed King! Végiggondoltama dolgot igazad van,kevertem a szezont a fazonnal. Szerintem a két megoldás kb. azonos hangminőséget hoz.
granturismo Creative Commons License 2000.12.15 0 0 787
Szia Speed King
Én ezt az FM modulátoros megoldást neveztem kazetta adapternek. De akkor szerinted mi a kazetta adapter?
Előzmény: SpeedKing (786)
SpeedKing Creative Commons License 2000.12.15 0 0 786
Szia Ujtulaj!

Volna még egy ötletem a discman probláma megoldására. Lehet kapni az úgynevezett FM-modulátort, ami a rádiófrekvenciás sávban kisogározza a rákötött hangfrekis jelet. A rádiódat pedig erre a frekire hangolva már hallhatod is a discman-edet. A baj csak az, hogy a rádió hangfrekiátvitele ha jól emlékszem:40Hz-15KHz-ig van szabványosítva(de lehet, hogy:100Hz-15KHz). Tehát túl jó minőséget nem lehet vele produkálni, de a kazetta adapternél jobb megoldás. Viszont szerintem gyári hangszórószetthez elég. Ha jobb hangszóróid vannak, akkor csakis a cd-s rádió a jó megoldás.

granturismo Creative Commons License 2000.12.15 0 0 785
granturismo Creative Commons License 2000.12.15 0 0 784
Amúgy találtam egy helyet ahol a Grundig csak 83 eft.
granturismo Creative Commons License 2000.12.15 0 0 783
Hello Alexandrosz!

Megnézem a Sonyt.

Előzmény: alexandrosz (782)
alexandrosz Creative Commons License 2000.12.15 0 0 782
Szia!

Az én Bravo-m is hasonló "műtét" előtt áll... Az én választottam egy CDX-5000-es Sony CD-Rádió. Hátulra kap a gép két hangszórót (Alpine, vagy Pioneer, még nincs döntés, de 3-utas lesz). Van egy szerelőm, aki sok Bravo-ba szerelt már hifi-t. Azt mondja, szédületes hangzást lehet elérni a gépben:o))) A Sony most csak 55e a Media Markt-ban (69 volt akció nélkül).

Előzmény: ujtulaj (780)
granturismo Creative Commons License 2000.12.15 0 0 781
Szia Újtulaj.

A taiwani ragasztós óra nekem sem jön be. Nálam útközben mindig benn van a kihangisítóban a mobil és arról jól le tudom olvasni az órát.
Amúgy érdekes, az EC sorozatú Grundigokban van óra, de ezek meg nem illenek a Bravoba. A gyári hangszórókat én már az első héten kicseréltem Sinus Live-ra. Várom a többiek tippjeit is.

Előzmény: ujtulaj (780)
ujtulaj Creative Commons License 2000.12.15 0 0 780
Granturismo!

Huh, te aztán nem bízod a véletlenre ;)
Úgy látom, hogy a megoldások embere vagy.
Én is azon töröm a fejem, hogy mi lenne az a kompromisszum, amit még lenyelek, ha ellopják a utóstul esetleg, és mi az, amit már nem vennék ilyen megfontolásból.
Ez 89e Ft még határeset, de persze ehhez kellenek jó hangszórók is, mert gondolom a gyári Bravo hangszórók nem a legjobbak.
Sajnos van egy kitélel a leírásodban, ami nagyon kényelmetlenné teszi ennek a Grundig rádiónak a használatát Bravo-ban: Nincs órája. Hát, a Bravo-nak sincs, csak a rádióban. Én ráadásul nem hordok órát, mivel a mobil telefonokon van. A mobilt elvből kikapcsolva tartom bármilyen utazás sorás, ráadásul azt az apró órán nézegetni vezetés közben megint nem lenne maga a kényelem.
Ilyen műszerfalra ragaszthatós földgömbös barométeres gyönyörűséges óráktól meg kiráz hideg :)
Van valami ehhez hasonló típus órásban? (én sem vagyok oda a muzsik-center szerű csillivilli berendezésekért)

Előzmény: granturismo (779)
granturismo Creative Commons License 2000.12.15 0 0 779
Egyébként gondolkodom a gyári rádíó lecserélésén. Nem egy egyszerű ügy. Kell az a bizonyos adapter ami a gyári rádió kivétele után maradó üres helyet átalakítja olyanná, hogy egy szabványos rádiót be lehessen építeni. Már megnéztem ezt a valamit, sőt beépítve is láttam. Hát mit mondjak eléggé megbontja a műszerfal harmóniáját, mivel a rádió felső része még majdnem a műszerfal síkjában, alsó része viszont már attól jóval beljebb helyezkedik el. Az adapterhez jár egy fedél amelyen a gyári rádió előlapjának imitációja van kiképezve. Ha elhagyjuk a kocsit ezt be lehet pattintani a másik rádió elé. Ez az imitáció azonban SZVSZ elég gyengén sikerült. Nem kell alapos szemlélődés, hogy észrevedd ez csak "kamu". Namármost egy rádiótolvaj fejével gondolkozva (sajnos erre is szükség van) ha ezt a panelt feltéve látnám biztos feltörném a kocsit mert alatta ott a "szajré". Szóval az "álelőlap" nekem nem kell. Másfelől ha éppen nincs rá szükség elhelyezni is problémás; zörög, csúszkál. Szerencsére a Török Audió-nál lehet kapni külön csak a belső adapter részt is ráadásul ezen nincsenek rajta a kamu-előlap rögzítésére szolgáló bemarások, így még valamivel esztétikusabb is.

Milyen rádiót?
A CD tárat én kizárom, igazán nem tudom elhelyezni megfelelően. A csomagtartó nem túl nagy, oda semmiképp, a kesztűtartót sem akarom elveszíteni. Az utastérben látható helyre semmiképp (megint a tolvajok) esteleg a vezetőülés alá? Ha mögém ülnek mindig figyelnem kéne, hogy szét ne rúgják. Na jó hanyagoljuk.
A másik megoldás a front CD. Akkor ugye nincs kazetta de végülis nem is kell. OK.

Melyik front CD?
Ha már igy megsebzem a műszerfalat akkor legalább a rádió maga illeszkedjen anyagban, színben, formában az autóhoz. Anyaga, színe legyen ugyanaz a sötétszürke műanyag mint a műszerfal, kijelzője legyen zöld. Kevés és nagy gombjai legyenek, mert így illeszkedik a környezetéhez. Hát igen, ez rögtön nagy "gyomlálást" jelent, mert egyből kiesnek a manapság divatos, sok apró nyomógombos, zsúfolt, sokszínü-színjátszó csodakészülékek. Nem is gyárt már senki ilyen készülékt a Grundigot kivéve. Végignéztem a Grundig CD rádóit. Persze a legnagyobbal indítottam, az Advence CD jelű készülékkel. Lássuk mit tud: RDS,EON,PTY, 4x50W, 5db 2,5 V-os RCA (Első, hátsó, plusz állítható szubbasszus kimenet), ASP 4 tárolható beállítással, magas, mély hangszín (külön az első és a hátsó csatornákra), sebességfüggő hangerőszabályozás,telefon-némító, telefonkihangosítás. Ezen kívűl, bár ez jelenleg nem érdekes, de vezérel CD tárat, közlekedési informácíókat is közvetít és tárol(!) is, valamint képes DAB vevő vezérlésére. Két apró ellenvetésem van: nincs távirányítója és nincs beépített órája. Mindezek után az ára 86 990 Ft, én többre számítottam.
Utána néztem a tesztjének is. Az autóHIFi újság tesztelte nemrégiben. Eléggé furcsa mezőnyben szerepelt, miután jóval drágább készülékekkel vetették össze. A többi készülék ára 109, 129, 215 és 250 eFT volt. A CD hangja az újság szerint a tesztben átlagos. Szerintem ez dícséret az árakat nézve. A rádíórész pedig egyértelműen a teszt győztese volt. Ezek után az újság mindenképpen megvásárlásra ajánlja a készüléket.

Tisztelt tasztaltársak!
Szeretném ha hozzászólnátok ehhez a témához, pláne akinek tapasztalatai is vannak.
ÜDV GT

granturismo Creative Commons License 2000.12.14 0 0 778
Szia Ujtulaj!

A low rádíónak kisszintű hangfrekis bemenete nincsen csak kimenete (végfok meghajtására) abból viszont két pár is úgyhogy akár külön erősítheted az első és a hátsó rendszert. Rákötni viszont nem tudsz cd-t hacsak nem használsz magnókazetta formájú cd-adaptert. Ez viszont a cd minőségét lerontja. Én nem is próbálkozom már ezzel. A gyári rádió belső kialakítása megegyezik a Grundig 3000 sorozatéval. A bolti 3000-ek használatijában benne van, hogy ezeket a magnókat gyárilag chrom és metal szalagok használatához állítják be. A magnó ilyen szalagokkal meglepően jó hangminőségget szolgátat. Persze ehhez jó minőségben kell tudni cd-t átvenni. Próbáld ki ezt!

Előzmény: ujtulaj (776)
SpeedKing Creative Commons License 2000.12.14 0 0 777
Hello Ujtulaj

Ja, csak a gyári a immo. van benne, egyébként ez egy suzuki 1.3 goldfish 2.5éves. De már többször gondolkodtam rajt, hogy az ablakemelő lock gombját átalakítom úgy, hogy ez a gomb közvetlenül a motorelektronikát bénítsa meg, ne a benzinpumpát, vagy gyújtást. Csak hát ugye az idő. :)) Legalább egy nap kéne rá(ha nem kettő), hogy mindezt megcsináljam, csak sajna nincs ennyi időm se ebben a rohanó világban. :)

Előzmény: ujtulaj (775)
ujtulaj Creative Commons License 2000.12.14 0 0 776
Egy Low rádiós kérdés:

Rá lehet valahogy juttatni külső jelet?
A discman-emet szeretném jack dugóval rádugni néha.
Lehetőleg olyan megoldás kellene, amit szervízben meg tudnak csinálni nekem, mert én nem tudok/akarok bele barkácsolni a Bravo-ba..

Ötlet?

ujtulaj Creative Commons License 2000.12.14 0 0 775
SpeedKing!

Akkor a gyári indításgátló van a gépedben és kész?
Én nagyon hang mániás vagyok, de nem hiszem, hogy veszek a Bravo-ba komoly cuccot.
Ha megfújja valaki az autót, akkor a HIFI-t nem fizeti ki nekem a CASCO.
Persze azt is biztosíthatnám, de már így is horribilis a havi 17e Ft a CASCO-ra, nemhogy még úgy.

Tudja valaki, hogy a Nyugati pályaudvar parkolója ingyenes-e vagy sem?
Nekem arra van a munkahelyem, de minden fizetős arra. Havi 20e Ft-ot meg baromira sokkalanék autómatába dobálni, ráadásul két óránként lerohangálni hozzá...

Előzmény: SpeedKing (774)
SpeedKing Creative Commons License 2000.12.14 0 0 774
Hi Ujtulaj!

Nekem nincs riasztó a kocsiban, mert nem vettem meg azt a magnót ami miatt kellett volna belerakni. De ha sikerül vennem bele akkor biztos, hogy ilyen AMAx-ot veszek bele. Abból is a 2340-est néztem ki magamnak, bruttó 26600-ot szerintem megér, elég sokat tud. Persze ettől még simán kiszedik belőle a magnót ha akrják, de legalább a központit nem kell majd nyitogatni. :)

Előzmény: ujtulaj (773)
ujtulaj Creative Commons License 2000.12.14 0 0 773
SpeedKing!

Köszi a riasztó tippet, pont erre van szükségem!
Ráadásul éppen központi zár vezérlőset szeretnék :)
Neked milyen van pontosan, mit tud, mennyibe kerül beszereléssel együtt és hol szereltetted be, mennyi idő alatt, stb, stb...

?

Előzmény: SpeedKing (772)
SpeedKing Creative Commons License 2000.12.13 0 0 772
Ujtulaj!

Nekem az a véleményem, hogy igen! De azért egy riasztót rakjál bele a biztósító miatt is, meg legalább sipákol amikor a rádiót "kicsavarják" belőlle. :) Egyébként a kényelem szempontjából még hasznos lehet a risztó a központizár vezérlés, meg az ablakfelhúzás miatt. Sok riasztót nézegettem amikor én is venni akartam, azt tapasztaltam, hogy: a jó nevű risztók kb. 2-3szor annyiba kerülnik mint ugyanolyan, vagy még jobb tudású társaik. Persze azért gagyit ne vegyél, de én a kompromiszumot az AMAX riasztóban találtam meg. Az ára kb. arányban van a tudásával.
A www.secalarm.hu lapon meg is nézheted mit tudnak. Csak olyat vegyél melynek a központi egysége és szirénája külön van.

ui.: ja és ez nem reklám, nem vagyok a cég embere!
a cascohoz is elfogadják

Előzmény: ujtulaj (771)
ujtulaj Creative Commons License 2000.12.13 0 0 771
SpeedKing!

Pár hónapos Bravo 1.6SX-ről van szó (3MFt).
Szóval bízzam a CASCO-ra az egészet?

Előzmény: SpeedKing (770)
SpeedKing Creative Commons License 2000.12.13 0 0 770
Tisztelt Ujtulaj!

Én ezek közül egyik védelmi rendszert sem ajánlanám. De igazából attól függ, hogy milyen autóba szeretnéd rakni. Nagyértékű esetén semmiképpen nem jó, kisértékű esetén meg a CASCO a jobb választás, bár ott is lehúz a biztoító ahogy csak tud.

Előzmény: ujtulaj (765)
ujtulaj Creative Commons License 2000.12.13 0 0 769
Megszereztem ma a jogsit autóra is!
Végre kimehetek a kertből a Bravo-val :)))
yOLORO Creative Commons License 2000.12.13 0 0 768
HALI

HC
Ugylátszik hasonló igényt elégítettek ki azok akik lelpoták a dísztárcsáimat:)))

Előzmény: Hackbard Celine (767)
Hackbard Celine Creative Commons License 2000.12.11 0 0 767
Sziasztok,

Nem tudja valaki, hol lehet reális áron hozzájutni gyári műanyag dísztárcsához? Kicsit sokallom érte a márkaszervízben mondott 8e körüli összeget. Ja, 100 SX-hez, 14"-es és fekete a közepe.

Hackbard

ujtulaj Creative Commons License 2000.12.10 0 0 766
Srácok, eszembe jutott, hogy ez nem is Bravo téma.
Kirakom új topicnak, oda írjatok inkább válaszokat erre!
Köszi!
Előzmény: ujtulaj (765)
ujtulaj Creative Commons License 2000.12.10 0 0 765
Mi a véleményetek a műholdas ill. saját kiépített hálózatos autókövető rendszerekről?
Ki milyet ajánl, és miért? (és mennyiért?)
...vagy mindent bízzunk a méregdrága CASCO-ra?

Egy példa, ahol mind a két fajta rendszerből egy-egy típus leírása megtalálható: http://www.alsys.hu/

Kíváncsian várom a hozzászólásokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!