Megvolt az első etap. Megtankoltam másodjára, a számított fogyasztásom 7,47 liter lett.
Próbálom betartani a nagykönyvben leírtakat (első 1000km-en 2k-4k között tartani a fordulatot sokat váltva)
3500-tól viszonylag pajszer lesz a kicsi kocsi :-) feljebb még nem toltam neki.
Amit még észrevettem, hogy a műszerfal világítást vissza vettem kb.50%-ra viszont 20-30 km után felugrik maximumra magától. Ezt nem hinném hogy normális. Persze újra állítással vissza lehet állítani..
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Kettő hete vásároltam egy Kia Ceed 1,4 benzin 90 LE-s kocsit. Ausztriában dolgozok, 70 % pályán használom. A fogyasztása 9,8 liter. Én mérem, nem a számítógép. Sokallom a fogyasztását, vagy ez normális?
Már 100km van benne. Eddig minden szép és jó. 3000 fölé eddig még nem pörgettem, de így is tökéletesen autózható a gép.
Az első este mikor hazahoztam, az út végén 6.3 lett a fogyasztás. Gondolom ez még nagyon nem mérvadó. Úgyis a tankolt mennyiségből fogom számolni a fogyasztást, meglátjuk hogy mi a valós.
Bicska kulcsot hogy kell szétszedni? Mindkét kulcsnál előjött, hogy a forgató mechanika tövénél elrepedt a fém rész. Így a kulcs nyelvet tartó stift kiesik.
Most szeretném szétszedni a kulcsot. Az elemtartó ajtaját le tudom szedni, de onnan nem tudtam tovább haladni. Ötletek?
Egyébként rendeltem egy kínai kulcsot, nem néz ki olyan jól mint az eredeti, de reménykedek hátha a mechanikát ki tudnám cserélni a régiben.
sajnos már nem emlékszem életemben először és utoljára akkor volt a kezemben ilyen készülék amikor átvettem az autót, akkor a készüléket egy ismerős autószerelőtől kaptam, aki elmondta a jó értékeket és az autó meg is felelt rendben azoknak
"mindenképp megkérdezem hogy sérült-e valahol az auto"
arra csak az a válasz létezik hogy nem sérült aztán amikor a díler orra alá dörgölöd hogy de igen, akkor azt mondja majd hogy de az a szállitási sérülés gyári technológiával van javítva tehát nem sérült erre te azt mondod hogy lófaxt nem sérült, amikor majd öt év múlva el akarod adni az autót nincs az a vevő aki erre tekintettel ne alkudna le párszázezret az árból mert neked aztán senki nem fogja elhinni hogy szállitási meg gyári technológia satöbbi, tehát ez egy értékcsökkent autó na ezt az egész vitát meg lehet spórolni ha átvétel előtt észreveszed a hibát és kérsz vagy hibátlan autót vagy az értékcsökkenéssel arányos rabatot az árból...
Ellenőrizd le a felszereltségi szintet és egyáltalán az autót ( illesztések, esetleges sérülések, hiányzik-e valami). Bármit találsz jegyzőkönyveztesd a későbbi problémák, viták elkerülése miatt. Ha kukacoskodnak írhatsz a KIA Motors Magyarország-nak.