Keresés

Részletes keresés

leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 45363
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildi
Topi328 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 45362

Sziasztok!

Boldog Új Évet mindenkinek!Örülök, hogy nem esett baja egyikünk kutyájának sem. valóban elég veszélyesek ezek a tűzijátékok, mert pl. nekünk kiégette az utcai kukánk tetejét egy ráhulló tüzijáték darab.:-((

Félix szerencsére nem ijedős, inkább ugatta nagyon a durranásokat, meg "nagyfiúskodott". azért látszott, hogy picit ingerült, nem értette mi ez, de hála az égnek nem viselte meg.szépen bement a házába(ugye neki van körülötte egy kenel, a háza meg fedett helyen van), kicsi korában használtuk, nehogy kilopják, de most már nem, de most jó szolgálatot tett. nem örültem volna, ha  akapu előtt garázdálkodik, még esetleg egy petárda behullik... lényeg, hogy nem volt gond.

örülök Györgyi, hogy Ti is megúsztátok, szerintem nem kell ezen annyit parázni. bár biztos vannak félős kutyák, nekik nagyon rossz lehet.Gina mennyi idős?nem most lesz a szülinapja?

Félix holnap lesz 1 éves, majd csinálok képeket!

 

blumpen Creative Commons License 2010.01.01 0 0 45361

Nálunk (Mogyoród) most kezdődik az afterparty. Mackó be van tojva újból. Szinte reszket a félelemtől, pedig már 4 éves nagyfiú.

Tegnap már este kb 6 órakor kezdődött a durrogtatás és kb fél kettőig megállás nélkül nyomatták. Mackó csak akkor nyugodott meg, mikor beengedtük a konyhába. 

czaltikgyörgyi Creative Commons License 2010.01.01 0 0 45360
Sziasztok!Boldog új évet mindenkinek!

Remélem Pötyi jobban van már!


Na,akkor itt vagyok a hírekkel.

Gina korán vacsorázott szilveszterkor és amikor elkezdtek durrogtatni sötétedéskor én kint voltam vele az udvaron.(a bilétás nyakörvet már 30-án ráadtam.)
Az első durranásnál megijedt,picit megrezzent,odébblépett..Kint voltam vele kb. másfél órát.Nem csináltunk semmi különöset.Bejöttem,kutya pedig lefeküdt a szokott helyére a teraszra a konyha erkélyajtaja elé a szőnyegére.A konyhából figyeltem végig.
Ott aludt egészen 23.45-ig!!!!a szokásos módon,de akkor (mint a gyerekek!) felébredt és elkezdett járkálni.(addig csak a szokásos durrogtatás ment)
Na,mondom jól nézek ki.
Kimentem éjfél előtt 5 perccel,kinyitottam a sufniajtót,bementünk a kutyával,de az ajtót nyitva hagytam.Ott a sufniban és a fedett 16 m2-es teraszon 45 percen át adtam a feladatokat a kutyának.Ül,fekszik,áll,lábhoz,marad.Csinálta folyamatosan.
Volt egy-két olyan pillanat amikor azt hittem,hogy most nekem fog ugrani mert szétszakad a dobhártyája...........
Nem történt semmi,mindent megcsinált.
Igaz,egy egész zseb apró jutifalattal mentem ki..........(vicc,de valami friskis junior TESCO-s vacak,-mondjuk Ginának teljesen mindegy csak kaja legyen.Ünnepek előtt a nagy fagyban egyszer majdnem odafagytam a párizsi kockához,ezért karácsony előtt vettem fél kg apró szemű tápot jutinak )
A végére már úgy belejöttünk,hogy abba sem akartuk hagyni.A kutya már nem is nézett a durranás irányába csak a zsebem felé...........
Kb. 0.45-kor lanyhult a durrogtatás egy kicsit.Mondjuk az az 50 perc igen durva volt!!!!!

Éjjel 1-kor jöttem be,Gina egy darabig még ott ült a bejárati ajtó előtt (hogy talán még kimegyek és lesz juti........)
aztán egyszer csak bement a házába a teraszon és már aludt is.
Reggel én előbb felkeltem mint ő...........
Ő reggel 9-kor nyújtózkodott elő a házából...........
Előzmény: cheereck (45359)
cheereck Creative Commons License 2010.01.01 0 0 45359
sziasztok, remélem mindenki kutyája épségben átvészelte a tegnap estét!

egy tapasztalat: érdemes a helyükön tartani a kutyákat, még azt is, amelyik nem fél semmitől, mert mikor hajnalban hazaértünk, 2 rakétamaradványt is találtunk a kertben, fogalmam nincs, hogyan került ide, valószínűleg erre fújta a szél, de ki tudja, mit szólna hozzá a kutya, ha a tűzijáték figyelgetése közben egy ilyen pottyanna a fejére.
lustica Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45358

Rendben, köszi!

 

Ezek szerint golden volt akkor, és nem labrador:-)

Előzmény: Ciklámennn (45357)
Ciklámennn Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45357

 

A megtaláló hirdetése:

 

"Érden arany színű , 2 év körüli golden retrievert kant találtak. A kutya ápolt, azonosítót nem találtak.
Nyakörv van a nyakán.

Eredeti gazdáját keressük!
Érdeklődni egyenlőre nálunk:
Tel:20/526-0331 20/593-3380, 20/526-2703"

 

Mikor közvetiteni akartam és felhivtam a gazdit akkor mondta, hogy már hazavitték, mert plakátolás közben hivta őket telefonon a befogadó.

 

Köszönöm a segitséget! Wiski jól van!

Előzmény: lustica (45355)
snepf Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45356

Nekünk csak ebben az évben..

Január 2-án indulunk újra..

 

http://keptarolo.com/pictures/1758505bf8d26d164ff10eccf03debe4.jpg

Előzmény: sere (45343)
lustica Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45355

Örülök, hogy meglett:-)

 

Melyik volt az ő hirdetése? Csak hogy tudjuk, hogy már otthon van;-)

Előzmény: Ciklámennn (45354)
Ciklámennn Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45354

 

Köszönöm a segitséget, délután megtalálták a kutyát, de a befogadó hirdetését is megtaláltam az általad irt linken.

A gazdik még éppen plakátokat raktak ki és egy nem távoli utcában rátaláltak, egy házaspár befogadta.

 

Már otthon van és nagyon boldog mindenki.

 

Kivánok minden fórumozónak nagyon Boldog Új Évet!!!

Előzmény: lustica (45345)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45353
BÚÉK Nektek is!!!!

Hogy a fenében maradt ilyen fehér a Kyra mikor az egész csapat feketéllik a sártól?
A Carlo portréja egy csúcs apám!
Még azt a fejet!!!
Előzmény: Eni79 (45341)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45352
Nem tudom Gabi.Ez csak akkor derül ki ha kipróbálom.Most mindenesetre még az van,hogy nyitva lehet a bejárati ajtó akármeddig,sarkig tárva,a kutya nem lép át a küszöbön soha.Ott ül az ajtóban akármeddig,de akkor sem lépi át a küszöböt ha engem nem lát.Ott sorakoznak a cipők,de nem lop belőle órákon át (kipróbáltam)pedig tudod,hogy milyen kártékony a mi kutyánk amúgy a kertben.
Előzmény: Gabiiiiii (45338)
sere Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45351

Hát, a mi radiátorunkon is ez volt a második luk (az elsőt behegesztették), úgyhogy kicserélték- jelzem, még csak három éves volt. "Természetesen" nem találtunk ugyanekkorát, úgyhogy a komplett rendszert le kellett ereszteni, meg a csöveket átforrasztani, a felfüggesztést átméretezni, hogy legalább a frissen felújított fürdőbe ne kelljen újabb lukakat fúrni a csempébe. Teli volt a hócipőm rendesen...

 

Majd írd meg, milyen volt a buli :)))

 

Előzmény: czaltikgyörgyi (45349)
Bodzaakutya Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45350

Bodzakutya mindenkinek Boldog Újévet és petárdamentes Szilvesztert kíván! :)

bodzakutya.blogspot.com

 

czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45349
Ne is mondd a fűtést,nekem ma reggel is itt volt a Vaillant szervíz,ebben a hónapban 4.szer.
Már termosztátot is cseréltek a múltkor,és anyagilag 40 000-nél járok (ebből 20 000 a 4 kiszállás) és mire ideérnek mindig megjavul ez a hülye kazán.
Sáros szerelők,sáros udvar,este meg a kutya jön be.
A könyökömön jön ki már a felmosás!!!
Előzmény: sere (45343)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45348
Tinik is lesznek,vagyis az 5-es fiam 2 oszt.társa,majd nekik ugrálok fel a tetőtérbe max,mert mi lent leszünk a Ginával.
Én örülök is kicsit,hogy Ginával leszek................
Előzmény: snepf (45340)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45347
Nem vagyok vele egyedül.Az ÉMI-ék (nem messze tőlünk,ő is labi,3 hónappal fiatalabb Ginánál) gazdája meg a házuk pincéjében lesz az Émivel 23.00-tól,mert náluk sokan lesznek,és van egy nő a társaságban aki allergiás a kutyaszőrre.........
szóval gazdanő otthagyja a vendégeket-tartsa a frontot a férj meg a 3 gyerek,és levonulnak a pincébe a kutyával.
Émi tegnap már borzalmasan félt azt mondta,-így ma reggel a patikában vett neki valami gyógynövényes nyugtatót amit óránként ad be neki.

Jó ötlet ez a pakol a kutya nem pakol a kutya,ezt ma ki fogom próbálni.
A kockás nagyplédet már bevittem a garázsba meg a báránybőrét,de a két kis lábtörlőjét ami éjjelre a házában van,azokat meg berakom az előszobába az L alak csücskébe,onnan a TV-t is jól lehet látni,-még jó,hogy a konyhában is van TV..........
Előzmény: snepf (45340)
lustica Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45346

Szia!

 

Általában megnyugszanak, ha bent lehetnek gazdi mellett:-)

 

Vannak vényköteles gyógyszerek is, mint írták, de nagyon jókat hallani pl. az SOS Bonbon nevezetű gyógynövényes nyugtatóról, direkt ilyen tüzijátékos időszakra lett kitalálva. DAP feromon is segíthet, bár ha kinti kutya, akkor nem tudod hol párologatni...

Előzmény: blumpen (45333)
lustica Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45345

Szia!

 

Vedd fel velük a kapcsolatot, hátha belefutnak a kutyába!

 

http://www.retrieverhelp.hu/index.php?id=2

Előzmény: Ciklámennn (45332)
blumpen Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45344

Halihó!BÚÉK!

 

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk!

Mackó és a kiszolgáló személyzet.

sere Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45343

Jók a képek :))

Nálunk tegnap volt az utolsó társas vadászat. Mi meg fűtést szereltünk helyette(kilukadt a fürdőszobai radiátor) :(((

Előzmény: Eni79 (45341)
sere Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45342

Jesszus Györgyi! Vidd be azt a kutyát arra a néhány órára, jóhogy nem majd Te mégy ki éjjelre. Ennyitől nem fog beszokni. Viszont valószínűleg nagyon jól fogja érezni magát :)

 

Nálunk még nem tudom, mi lesz, tegnap éjjel már volt durrogtatás rendesen, kimentem megnézni őket, de szerencsére a fülük botját sem mozdították. Ma biztosan durvább lesz a helyzet, úgyhogy ha fosnak, be fogom engedni őket.

 

 

 

Előzmény: czaltikgyörgyi (45337)
Eni79 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45341

Sziasztok!

 

 

Először is boldog, békés, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánok minden két illetve négylábúnak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mi az utóbbi pár napban az erdőben töltöttük a napjainkat, kutyáink nagy örömére, barátainkkal.

Kutyák rettenetesen élvezték! :-)))

Peti! észt vettünk az első "esti húzásunkon" is! :DDDDD Sajnos kacsa nem esett, így csak a fegyelmi részt tudtuk tesztelni, azzal nem volt gond. Ellenben a holdvilágnál a sötét mezőn sétálni vissza a kocsikhoz 3 fekete kutyával és egy fehérkabátossal, nos, felemelő élmény volt... :DDDD

 

Györgyi, és a Többiek!

Szilveszter. Kutyája válogatja. enyimek lesz@rják a petárdákat, meg a tüzijátékot, Kyra sétálgat a kertben, Carlos pedig elfekszik a kert közepén unalmában ha ilyenkor kimegyünk velük a házból. Anyukámnak van egy lövésfélő németjuhásza, ő konkrétan befosik, de ezt is lehet kezelni, tréningezni rá. (jövőre nézve)

a lényeg, ilyenkor nem kell nyunyujgatni a kutyát, ne erősítsetek rá a félelemre azzal hogy abjgatjátok őket. Játszani vele, kizökkenteni a stresszből, ennyi a lényeg.

Györgyi, egyetértek, vigyétek be éjjelre Ginát (legalább hajnalig) és játszatok vele. Ennyitől nem fog beszokni, ráadásul Te mondod meg ha jól gondolom mikor mehet be és mikor nem, így ez nem rajta áll.

 

most megyek, mert vár a lencseleves, de mégegyszer BUÉK mindenkinek!

Előzmény: snepf (45340)
snepf Creative Commons License 2009.12.31 0 0 45340

Szia!

 

Ez csak egy ötlet volt.. :) Nem akarom én átrendeztetni a portát.

Nekem Chaka ágyikója a "háza". Sokszor ha megyek vadászni akkor beteszem a kocsiba és simán elalszik a kutya a csomagtartóban amíg lesen ülök. Persze nem -20 fokra kell gondolni.

Amúgy nem hiszem, hogy egyszeri beengedéstől az jön le, hogy bent maradhat örökre. Egy ilyen kellemes ingert is többször meg kell erősíteni, hogy biztos legyen benne. Ha holnaptól megtiltod határozottan akkor rájön, hogy ez "véletlen" volt.

Általában ivarérés után kezdenek a kutyák "lövésfélők" lenni, idősebb korban valami rossz élmény hatására következhet be. És van akinél sohasem..

Amúgy ha fél egy kutya, akkor elbújik és nem pakol :)

Ha meg pakol, akkor nem fél :)

 

Elég érdekes tinis szilveszteri buli elé nézel :D

Előzmény: czaltikgyörgyi (45337)
cheereck Creative Commons License 2009.12.30 0 0 45339
ne is mondd, ma mellettünk is elrohant egy kis pici fehér kutya, szegény fejvesztve menekült valami elől, a gazdája meg füttyögve jött utána, de a kis bolond nem állt meg, hanem csak ment. ráadásul Bluestól is megijedt, ahogy az odaszaladt hozzá, esélyem sem volt elkapni.

nálunk a kutyák ilyenkor lemennek nagymamámhoz, mi nem leszünk itthon, ő meg egyedül van, bent nála a lakásban szépen elvannak. Pötyi amúgy most öregkorára kezdett el félni a vihartól, nem tudom, hogy a tűzijátékra hogy fog reagálni.
(ma voltunk amúgy dokinál, augusztus óta majdnem 4 kgt fogyott, már csak 25 kg :(( látszik is rajta nagyon, pedig kap enni, most már meg is növeltük az adagját, majdnem fél kg tápot kap naponta :( a dokitól ma kaptunk gyógyszert a botladozására, remélem használni fog...)
Előzmény: czaltikgyörgyi (45337)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.30 0 0 45338
ez is egy megoldas,raadasul nem is a rosszabbik fajtabol valo.Biztos vagy benne,hogy ha beengedned,nem lehetne okelmet tobbet kizarni?
Előzmény: czaltikgyörgyi (45337)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.12.30 0 0 45337
Sziasztok.

A ma esti sétánknál csak 2 autós állított meg,hogy nem láttam-e egy németjuhászt,ill.egy fehér pulit a környéken.....
Nem tudom mi lesz holnap,de egy picit kíváncsi is vagyok hogyan fog viselkedni Gina.
Snepf!
Ha most a teraszról beviszem a házát a garázsba abból nem az jön le neki,hogy nagy a baj?Ha egész éjszaka otthagyom a házat a garázsban akkor az autóval kell kiállnom az utcára,mert reggelre lehet az én kocsimat is tönkretenné.
Ha beteszem a házát a sufniba és nyitva hagyom a sufniajtót (ez a teraszról nyílik,ahol a háza eredetileg van) ott sem hagyhatom felügyelet nélkül mert reggelre mindent szétszedne amit ott tárolunk.
Egyébként a garázsba és a sufniba is bejáratos a kutya-de csak felügyelettel.

A kutyával fogok szilveszterezni ez már biztos! (hahaha)
Reggel ki is tekerem a radiátort a garázsban (befűtök) és kiviszek egy autós kis TV-t magamnak.Kaja-pia,meg a kutya.Jól elleszünk az már biztos!
Azt mondják,ha behozom a kutyát a házba-soha többé nem fogom tudni kiszoktatni innen.

Azt is hallottam még ,hogy volt akinek a kutyája kiskorában nem félt a tüzijátéktól,öregségére viszont borzalmasan.
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.30 0 0 45336
hu basszus,latom ez mekkora problema mashol...Nalunk is elkezdtek mar tegnap este durrogtatni pont akkor,mikor lent voltam a kutyaval.Hala istennek a fule botjat nem mozgatja ra,fel se nez,labdazik tovabb..De mivelo szobakutya es egy belsoudvaros lakasban lakunk,szerencsere ide nemigen er fel az utcai durrogas,kiveve,ha bedobjak az udvarra
Előzmény: dora8808 (45335)
dora8808 Creative Commons License 2009.12.30 0 0 45335
sziasztok

Hát sajnos nálunk is nagy probléma a szilveszter!!!Döme iszonyatosan fél ráadásul kedves szomszéd már ma este úgy gondolta hogy szilveszter van!!!Mikor meg szóltam neki hogy nem lehetne e befejezni mert a kutya szétszedi az ajtót csak annyit mondott "drágám szerintem most van itt az ideje!!" idióta.....és inkább még jobban durrogatott petárdázott.....Döncimnek a menedéke a pince lesz de ha nagyon fél akkor muszáj lesz neki adnom valamit....
Van egy szoba pincsim na ő is iszonyatosan fél őnála már kb2-3 éve bevált szokás egy 0.25 frontin attól nem lesz kába de higgadt és nyugodt lesz tőle,mivel nagyon öreg félünk hogy a nagy riadalomba nehogy szívinfarktust kapjon......
Úgy hogy mindenkinek merem ajánlani egy db 0,25 frontint ha már nagyon kivan a kutya.....és mondom ez nem üti ki de lenyugtatja......
Ciklámennn Creative Commons License 2009.12.30 0 0 45334

Bocsi hogy beleszólok, de a szomszédaimnál lévő nagy kutyáknak az állatorvos szokott adni tablettát amivel normálisan átvészelik az éjszakát.

Nekünk hála istennek inincs szükségünk ilyesmire, mert a tibeti terrierek 90 %-a egyátalán nem fél, sőt a durrantás irányában szaladgál az udvaron és ugatja.

Ennek ellenére mi is beengedjük az előszobába, de csak azért, hogy nehogy valami sérülést szenvedjen egy eltévedt tüzijátéktől, vagy petárdától.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!