Keresés

Részletes keresés

ghosty9 Creative Commons License 2022.11.02 -1 1 83916

"Egy évet kézenállva kibír mindenki"

Amúgy erről a rendeletben egy szó nincs (ideiglenességről van szó). A kábé egy évet Palkovics mondta, akinek azért nem az az epithenon ornans-a, hogy "aki sohasem hazudott" (az valaki más lesz*). És az is úgy hangzott el, hogy kábé egy év elég kell, hogy legyen a hálózatfejlesztésre, amit majd EU-s pénzből -- szóval már a bűnbak is megvan, ha netalántán véletlenül neadjisten hogy-hogy-nem nem sikerül tartani a "kábé egy évet", amit te itt most épp készpénznek vettél.

Amúgy abban tökre igazad van, hogy nincs itt semmi látnivaló, mert a srácok pont így szoktak kormányozni.

*: bár esetleg ő is csak ironikusan

Előzmény: naiv_ (83870)
gezemiceJack Creative Commons License 2022.11.02 0 0 83915

Egy áttekintés a pillanatnyi helyzetről.

Előzmény: gezemiceJack (83914)
gezemiceJack Creative Commons License 2022.11.02 -2 1 83914
Domi Creative Commons License 2022.11.02 -1 0 83913

Nem a számlaolvasási tudás a gond, hanem, hogy a bér-, meg nyugdíjbizonylat nem ilyen struktúrában, meg végösszegben épül föl. Ha azon is lenne annyi tikett amiből az átlagrezsi %-a nem az uniós átlag fölött lenne annyival, mint a juttatás a béka segge alatt - akkor nem lenne gond. Addig pont elég és a színvonalnak megfelelő lenne egy sajt cédulányi számla: egységár x mennyiség. ÁFA pedig nulla. Vagy ha most megadná a kormány a 12 éve elvett TB-vagyont, abból fizetnénk egy darabig a cehhet. Már a 48 -as időkben is az volt, hogy felelős magyar kormányt, most az Moszkvának felel

Előzmény: Törölt nick (83893)
trebront Creative Commons License 2022.11.01 -1 1 83912

Bp is túl nagy ehhez az infóhoz egyben. a Dob utcában bármennyi is lehetne, míg egy új parcellás XXII-ben lehet h már telített. ezért is szörnyű a fűnyíróelv és a teljes tiltás.

Előzmény: Törölt nick (83910)
JGab Creative Commons License 2022.11.01 -1 0 83911

H tarifa pl nem egyablakos volt, kellett hozzá a hálózat és a kereskedő is. Az egyik papírját küldtük a másikhoz.

Lehetne akár értelme is, ha lenne pl verseny és választási lehetőség, de az nincs.

Előzmény: Törölt nick (83909)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.01 0 1 83910

Az a pletyka járja, hogy megvizsgálták Budpaest elektromos hálózatát...
és
Budapest most azonnal elbírna még 1,5 GW HMKE-t. 

Azaz: 1 500 0000 kW-ot...

Ami ugye HMKE-ből bizony
- 250 000 darab 6 kW-os 
- 150 000 darab 10 kW-os

-----

Messze még a hálózat letérdelése.

Törölt nick Creative Commons License 2022.11.01 0 0 83909

"ha szeretnél egy új előfizetést, az egyiktől kéne engedélyt kérned a másik ügyfélszolgálatán, amit aztán elküldesz a harmadiknak."

De hát NEEEEM így működik a villany (sem).

Egy ablakos az ügyintézés !
HA műszaki változást indítasz.
(teljesítmény növelés, HMKE, akármi)

Azzal NYILVÁN a hálózati szolgáltatódhoz fordulsz, aki mindent megcsinál és kész.

----

HA nem műszaki ügyed van, hanem áramKERESKEDŐI.
(számlázás, számlareklamáció, szerződés varia nem műszaki ügyben)

Azzal NYILVÁN az áramkereskedődhöz fordulsz.

Akinek annyi esze sincs, hogy ezt átlássa az meg belekavarodik... 

Előzmény: JGab (83908)
JGab Creative Commons License 2022.11.01 -1 2 83908

Tudható, de nekem, mint mezei usernek ez felesleges bonyolítás. 

Milyen jó lenne, ha minden így működne. Mondjuk a T üzemeltetné a Yettel tornyait, de a Vodafone írna a nevében.

De persze tudható lenne, hogy épp melyikhez menj, ha gondod van...

És ha szeretnél egy új előfizetést, az egyiktől kéne engedélyt kérned a másik ügyfélszolgálatán, amit aztán elküldesz a harmadiknak.

Előzmény: Törölt nick (83902)
erbe Creative Commons License 2022.11.01 -1 0 83907

Tény, hogy a dokumentációban sehol nem találtam gyártót, ellenben valamelyik nyelven a forgalmazó céget mint gyártatót is említik. A minősítőről hoztam idézetet.

Nem láttam még olyan németet, aki Kínába vitte volna a termékét minősíttetni. :-(

Előzmény: Törölt nick (83851)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.01 0 0 83906

Látom nem érted a különbséget a két állítás között.

Goondolkodj rajta amíg megérted... 

Előzmény: ghosty9 (83904)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.01 0 0 83905

Egy kis napelem aktuális, hol tart az egyik legjobb(nak mondott) hatásfokú és minőségi napelem gyártó, jelenleg. Elhangzik pár műszaki adat is.

https://www.youtube.com/watch?v=1sqq1jy7ed8&list=WL&index=93

ghosty9 Creative Commons License 2022.11.01 -1 1 83904

"NEM kaphatott kettőtől is... ugyanarra a fogyasztási helyre."

vs.

"Mivel már mindkét utolsótól kaptam számlát az elmúlt években, itt meg voltam lőve, viszont az online ügyintézésbe már egyikük sem engedett be."

Mondd nyugodtan, hogy hazudik, az legalább tiszta beszéd.

Előzmény: Törölt nick (83901)
dhpage Creative Commons License 2022.11.01 -1 2 83903

én kaptam eon hálózatos borítékban elműs levelet, de az az utca másik oldala, ezen az oldalon én mvm-es számlát kapok  :D (két telek)

Előzmény: JGab (83900)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.01 -1 0 83902

Van olyan az életben, hogy más a jogosult aláíró mint a kibocsátó.
Ez cégjogi kérdés csak.

Azonban TUDHATÓ, hogy ilyenkor a "fejléc=kibocsátó" játszik.
Ha valamit intézni akar a zemberfijja.

Előzmény: JGab (83900)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.01 0 0 83901

NEM kaphatott kettőtől is... ugyanarra a fogyasztási helyre.

De, ha mégis akkor adja magát, hogy az utolsó játszik.

Előzmény: ghosty9 (83899)
JGab Creative Commons License 2022.11.01 -1 2 83900

Nekem az a kedvencem, amikor ELMÜ fejléces papíron írnak levelet, amit az e-on ír alá.

Előzmény: VéPeti (83896)
ghosty9 Creative Commons License 2022.11.01 -1 3 83899

Igen mókás, hogy csupa olyan dolgot mondasz, amit már az előzményként behivatkozott hozzászólás is taglalt, miszerint nem működik és hogy miért nem.

(Pl. lenézed a számláról -- kettőtől is kapott.)

Előzmény: Törölt nick (83898)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.01 -1 0 83898

Az áramszolgáltatód ellátási területe nem változott.
Vagyis, lenézed a régi számláról (vagy tudod fejből) és google megmondja mi most neve.

Nomeg,
google >> áramszolgáltató térkép

google >> áramszolgáltató települések

----

Avagy,
Egy max 3 perces kihívás...

Előzmény: VéPeti (83896)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2022.11.01 -2 1 83897

Bizonyított tény ,hogy az ország 97% a elbírna még jó sok háztartási napelem rendszert !

Az ok inkább a kapzsiságban keresendő, nehogy már ne az  érdekkörtől vegyél áramot mert az nem járja :) Így kb minden napelemes cég tönkremegy és majd jönnek a haveri cégek aki megmentik(maguknak) az ágazatot .

VéPeti Creative Commons License 2022.11.01 -1 2 83896

Valahogy benne voltál a pakliban, mint első gyépés, akiről feltételeztem hogy elkezd kioktatni, úgyhogy lassan mondom hogy értsd:

Ha valaki éves elszámoló, akkor évente egyszer kap számlát, addig hozzá sem szól a szolgáltató. Ha 1 éven belül közben többször adták vették egymást ezek a kiváló cégek, akkor vajon honnan is kellene tudni hogy kihez tartozol? Pl voltam olyan hülye, hogy nyáron kitaláltam, hogy 3x16A-ről 3x32A-re bővítek.

Ehhez ugye az ember belép az mvm oldalra (ami mára valszeg már saját maguknak is meghaladta a képességüket, emiatt egy agyonfércelt, átláthatatlan fos oldal lett, ide-oda linkelős hivatkozásokkal)

Ha sikerül belépni, és rákattintani a műszaki ügyek indítására, akkor a következő képernyő fogad mindenféle segítség nélkül, magyarán tippelj:

Mivel már mindkét utolsótól kaptam számlát az elmúlt években, itt meg voltam lőve, viszont az online ügyintézésbe már egyikük sem engedett be. Na itt fel kellett volna adnom, és várni vagy 20 évet, hátha addigra minden kikristályosodik, de végül az elmü regisztráció után az beengedett. Ez még azért is poénos mert az elmü oldala átlinkel az eon-hálózat oldalára, ami egyébként nem egyezik meg magával az eon hungáriával, mert az eon-ról indulva viszont nem enged be. Ugye milyen egyszerű? Csak pár osztályt kell kijárni hozzá. :))) Na, eme rövid történet után további kellemes kioktatást kívánok, neked biztosan elsőre sikerült volna minden, bár valszeg vagy 70 napja a te fejedre is szarnának, nemhogy egy mgt-t küldtek volna.

Előzmény: Törölt nick (83893)
ghosty9 Creative Commons License 2022.11.01 -1 1 83895

"a külföldi tulajdonlás miatt nem mindre direkt van befolyása az államnak"

Azt mondod, hogy egy magyar tulajdonosra direkt befolyása lenne az államnak? Én aszittem, te itt véded a kormányt. :-)

(Bizonyos magyar tulajdonosoknál amúgy mintha inkább fordítva lenne.)

ghosty9 Creative Commons License 2022.11.01 -1 1 83894

Ideges vagy? Nyugodj le, nem éri meg, ennyit nem fizetnek. :-)

"Miért történt ez így? Mert a kormányzat intézkedésekkel, törvényekkel, pénzzel beleállt a projektbe (rengeteg pályázat, támogatás), így lett a nullából kb. 3,3 GW 10 év alatt (majdnem másfélszeres PAKS),"

Vótmá, uncsi vagy.

Itt két lehetőséget látok.

1) A föntiek szerepe elhanyagolható volt amellett, hogy a panel ára is a tizedére esett ezen idő alatt. Ezt ugye nem kell különösebben magyarázni.

2) A föntiek szerepe meghatározó (de legalábbis, a panelárak leesése mellett, jelentős). Ekkor az van, hogy, merthogy a magyar növekedés nem ível valami hajjde jelentősen a német, francia, román stb. növekedés fölé, a magyar kormány hozta azt, amit az EU kormányainak kábé mindegyike is. És ezért szeretnéd, hogy pezsgőt bontsunk?

Az viszont biztos, hogy a panelárak leesését elsumákolni, na az kurva ciki. Márpedig tudtál róla, meg lett már írva neked többször is.

(Amúgy a kérdés az, hogy a mostani, kapkodós---gulyásgergelyes---utolsó-pillanatban-rendeletezős balfékeskedést hogy lehet a szőnyeg alá söpörni, márpedig most mintha ezen erőlködnél. És egyáltalán, ha a kormány szívügye a hazai kapacitás növelése (és ezt még ki is boldoztad, annyira fontosnak ítélted), akkor mi lenne, ha kiszámítható körülményeket biztosítana, értelmes kommunikációval? Ez lenne a beruházás-ösztönzés 101, és az, hogy ehhez mégsincs érzékük (vagy, ami még rosszabb, leszarják), rohadt sokba kerül.)

Törölt nick Creative Commons License 2022.11.01 0 0 83893

Még jó, hogy RÁ VAN ÍRVA a számlára :-)

1.
Az áramKERESKEDŐ is.

Akitől a fogyasztó az áramot veszi.
Akinek a termelő (pl. a napelemes) az áramát eladja.
és
Aki mindezt számlázza neki.
és

Biztosít ügyfélszolgálatot is

Megj: a napelemes HMKE téma elszámolási része is ide tartozik.

Teszi ezt az ENERGIA díjért (az áram áráért) cserébe.

2.
A HÁLÓZATIszolgáltató  is.

Aki HÁZHOZ szállítja a megvett áramot.
Aki EL szállítja az eladott áramot.
Biztosítja a szállításhoz a vezeték rendszert+mindenmást.
Beleértve a karbantartást, javítást, felújítást, bővítést is.
Biztosít ügyfélszolgálatot is

Megj: a napelemes HMKE téma műszaki része is ide tartozik.

Teszi ezt a HÁLÓZAT/RENDSZER HASZNÁLATI (RHD) díjért cserébe.

Biztosítja az elszámoláshoz a mérés lehetőségát és a hiteles mérést.
Valamint a leolvasást. 

Teszi ezt a MÉRŐ ALAP díjért (RHD) díjért cserébe.

Felmerül a kérdés...
Vajon hány osztályt kell kijárni ahhoz, hogy
valaki eltudja olvasni a két cégnevet a számlán?!!!

Előzmény: VéPeti (83891)
topikolos Creative Commons License 2022.11.01 -1 0 83892

Az volt az első, meg volt 3 fajta böngésző, inkognitó mód, minden, ami eszembe jutott...

Előzmény: Törölt nick (83856)
VéPeti Creative Commons License 2022.11.01 -1 1 83891

"A hálózatfejlesztés üteme nem volt megfelelő (a külföldi tulajdonlás miatt ...." 

Pont én is ezen a mondaton mosolyogtam el magam. Szegény állam hogy küzd a külföldi szolgáltatókkal. Ja, nem. Csak az ezer éves bevált technikát alkalmazta, hasonló okos üzletért mellesleg annó egy évtizede jó sok Siemens vezért vezettek el bilincsben.

A németekkel megvásároltatja az összes áramszolgáltatót (most a majd fél tucatnyi gázcéget hagyjuk), majd ez évben még hozzácsapja az elmüt meg az émászt is. Aztán mit ad isten pár hónap után a ner-mvm csoport megveszi az egész eont szőröstül bőröstül. Tényleg szomorú történet. :)

Ügyesen teljesen átláthatatlanná tette a szolgáltatási piacot, úgyhogy most fogyasztó legyen a talpán aki tudja hogy melyik alfutrinkához tartozik.

Előzmény: Cleaning Cloths (83874)
dhpage Creative Commons License 2022.11.01 -1 0 83890

ez így van. nálam külső ember csinálta, mert az elműs már hiánycikk. és rohant mint az őrült, mert több címe volt, mint amit fizikailag lehetséges megcsinálni. anyagot magának kell megvennie, mert az elmű raktárban nincs. persze majd valamikor számla ellenében megkapja a pénzt, de addig az ő terhére megy.

Előzmény: trebront (83884)
Atis57 Creative Commons License 2022.11.01 0 0 83889

Szia!

Biztosan egyre gondolunk? 

Mert ezt irják--ez igy egy smafu , nem pedig szuper fejlesztés . bár azt az 4-6 főt kilehet váltani akik eddig olajat vizsgáltak.

Mitől intelligens?

Az Intelligent Solutions révén elérhetővé válik az állapotfüggő karbantartás, ezáltal a digitális monitoring rendszerrel felszerelt transzformátorok élettartama meghosszabbítható, karbantartásukra pedig csak akkor van szükség, amikor azt az állapotuk megköveteli, így csökkentve az anyagfelhasználást és a kapcsolódó karbonkibocsátást. A monitoring rendszerrel továbbá megakadályozható, hogy egy hirtelen fellépő hiba miatt egy berendezés váratlanul kiessen a villamosenergia-termelés folyamatából.

Mindezeken túl, a rendszer lehetőséget biztosít a transzformátor termikus állapotának mérésére, az olajtartalom vegyi összetételének vizsgálatára, az optimalizált berendezéskihasználtságra, a hűtésoptimalizálásra, valamint előzetes hűtéssel a túlterheltséggel járó időszakra való felkészülésre is - írja cég.

Mert én inkább az erőátviteli irányon  fejlesztenék.....

Előzmény: Törölt nick (83888)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.01 0 0 83888

Olvasom, hogy...

"A Ganz tápiószelei gyárában elkészültek az első intelligens transzformátorok.

Az új transzformátorok egy digitális monitoring rendszert tartalmaznak.
amellyel a vállalat célja, hogy az intelligens transzformátorok révén
a villamosenergia-ipart fenntarthatóbbá, a 21. század által kínált
digitális megoldások által pedig hatékonyabbá tegye a transzformátorok piacát."

vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2022.11.01 -1 1 83887

Persze, hogy baromság, minden üzletágban ahol hatósági ár van részben népszerűséghajhászás, részben a piac átvétele miatt szándékosan alacsonyak a díjak.

Ezzel presszionálják a tulajt, hogy adja el, vagy vonuljon ki.

Nem csak energia, más is a dohánymonopóliumtól a vízközművekig, reptérig.

Aztán ha át van véve, akkor hajrá.

Előzmény: Cleaning Cloths (83874)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!