Keresés

Részletes keresés

berci222 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 85572

 

Ez az ország egész egyszerűen kb: 10%-al oszt többet a GDP-ből vissza az inaktív rétegek jólétére, mint bármely vele versenytárs, vele hasonlítható állam.

Ugy tudom, hogy a nyugdijrendszer kb. evi 2400 milliard ft (mondjuk 15 milliard $). Az pedig a GDP 7-8 %-a körül mozog.

Es azert vannak kemenyen befizetök is.

Tehat a GDP-böl nem 10% lesz erre forditva, hanem esetleg 2-3%.

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (85569)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.30 0 0 85571
Bocs de a radikális nyugdíjcsökkentés című topikban sok elkőpzelés van, egyik sem fűnyíróelven működik.
Előzmény: advocatusdiaboli (85562)
padisah Creative Commons License 2008.08.30 0 0 85570

Most írtam erről egy postot a blogomba, de a hülye blogmotor lenyelte az egészet

vagy 3 óra munka ment a levesbe :( nem volt annyi eszem, hogy neten mindent először notepadbe...

Előzmény: Törölt nick (85568)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.08.30 0 0 85569
Lehet így megközelíteni a dolgot, de ez nagyjából egyet jelent a cselekvésképtelenség előre deklarálásával. Ez az ország egész egyszerűen kb: 10%-al oszt többet a GDP-ből vissza az inaktív rétegek jólétére, mint bármely vele versenytárs, vele hasonlítható állam.
Emiatt a versenyképességét mára jóformán teljesen elvesztette, és ha nem mozdulunk ki ebből az állapotból, akkor tartós recesszió fog beköszönteni, vegetáló és zsugorodó gazdasággal, egyre lejjebb csúszva.

Másrészt én az inaktív vagy papíron inaktív néprétegekben őszintén szólva látok legaláb 1, de inkább másfél millió embert, aki mellett szerintem a világon semmi méltányolható mentség nem szól. Megélhetési gyerekgyártásra, az orvos lefizetésével a többieken álrokiként élősködésre, az amúgy egész jól jövedelmező de tisztán feketén végzett munka mellett még a segélyek-támogatások felvételére is berendezkedett emberek köszönjék meg, ha nem zárjuk őket még börtönbe is - mert ezt érdemelnék. És rettenetesen sokan vannak. A nyugdíjkorhatár előtt 15-20-25 évvel nyugállományba vonultak meg vegyék végre tudomásul, hogy soha életükben nem fizették be azt sem, amit előreláthatóan vissza fognak kapni - tehát ők is élősködők. Egy 38 évesen nyugállományba vonult katonatiszt pontosan ugyanolyan parazita, mint a romatelep lakóinak többsége.
De a 900 ezer őstermelő is fogja be a száját, mert a státusza semmi másról nem szól, mint arról, hogy gyakorlatilag teljes egészében kibújik a közterhek viselése alól.

Volna itt mit rendet csinálni, megjegyzem: munkahely is rögtön lényegesen több lenne. Esetleg kiderülne félmillió papíron inaktív emberről is, hogy eddig sem volt az, eztán sem lesz, csak éppen kényelmesebb volt mindent mással megfizettetni.
Előzmény: twist (85564)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.30 0 0 85568
Sajna a gyerekei el kell tartsák azt a sok ingyenélőt,aki nem volt hajlandó gyerekekre áldozni az idejét.Ennek következtében valószínűleg millós nagyságrendű pénzt fizetnek ki havonta olyanoknak,akik sokkal jobban tudtak élni gyerek nélkül.
Az meg,aki napi 8 órát gyrekenevelésel töltött nem élvezi munkája gyümölcsét.
Előzmény: Törölt nick (85566)
breien Creative Commons License 2008.08.30 0 0 85567
Csupán az Laci, hogy miért dolgoztak negyven évig tisztességgel?

Látod, ebben a topicban, éppen ezt próbálom elmagyarázni a kartácsaknak.

Ha ez lenne, ebben az esetben a mi eddigi életünk teljesen értelmetlen, értéktelen lenne.
Te tudnál ezzel a tudattal élni?
Előzmény: Törölt nick (85566)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.30 0 0 85566

a 6 gyereke dobjon össze neki havi 60an ezret...

mi itt a problemma?

Előzmény: twist (85564)
breien Creative Commons License 2008.08.30 0 0 85565
Ezt drága ingyán kartács ollan "gazdasági ganéusok" állapították meg, akik a gyakorlatban soha nem csinálták (no azokat hagyjuk, akik a "kapcsolati tőkével, " mások kárára mutatnak fel látszat eredményeket. azokat ismerjük. azóta is azon a 97 Ft. "nyereségen" röhögnek a KGM-esek, akik elolvasták az OKÜ. 1986-os éves mérlegét)

"a globális gazdaságban, ha talpon akarsz maradni legalább tíz éves fejlesztési tervet kell kidolgozni."

Négy éves távlatban, már hónapokra lebontva kell tudnon a megvalósítási ütemtervet.
Előzmény: Indián (85557)
twist Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85564

Viszont a többiek között ott van a több százezer kamurokker, a 38 éves nyugdíjas katonatisztek, no meg az 53 évesen nyugdíjba slisszoló többség, a soha járulékot nem fizetett méltányossági nyugdíjasok százezrei stb... No, velük szemben már álhumánumnak tartom ezt a nagy szolidaritást

 

Bevallom Neked, én is szívesen nyugdíjba mennék!

Persze nem akarnám én a tökeimet vakargatni, csak állapítsák meg a nyugdíjamat, akár ne is fizessék ki csak ha tényleg leteszem a lantot!

 

A korhatárt egyre emelik, az összeget egyre csökkentik. Idén már a nettó után állapítják meg. Cégen belül is bizonytalan a helyzet, mindíg leépítés van.

Mi a lófaxot csinálok, ha kirúgnak?

Nyugdíj legalább annyira bizonytalan mint a vállalkozás.

 

Ahogy Te is felismered a saját érdekeidet, úgy mindenki más ezt teszi!

 

Szingli azért nem vállal gyereket, mert ettől, cigány meg a sok gyerektől látja biztosítottnak a jövőbeli megélhetését.

Anyósom 6 gyereket nevelt fel és 43 éves korában kezdett dolgozni. 12 éves munkaviszony után állapították meg a nyugdíját, de akkor még 10 év volt a minimum idő. 

Igazad van, nem fizetett 40 évig járulékot!

De nem is vette igénybe sem az óvodát, sem a napközit.  

Vele pl. mi legyen?

Előzmény: advocatusdiaboli (85562)
Mrija Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85563
Hm, talán nem is vagy olyan jó, mint mondod, ha nem mered elárulni(gyk. félsz a konkurenciától, hogy más is kedvet kap és bepróbálkozik), és/vagy szégyelled :)
Más nem lehet :)
Előzmény: Mr. Boró (85417)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85562
Soha semmilyen fűnyíróelvet nem fogadtam el. Értetlenséggel figyelem - más topicokban, és itt is - a nyugdíjasokkal kapcsolatos megnyilvánulások többségét is. Nem elekézni kell a nyugdíjasokat, hanem végre kezelni azt a tényt, hogy az ország több, mint hárommillió nyugdíjasának pont a fele az, aki saját jogán (tehát elégséges járulékfizetéssel fedezett szolgálati éve van), és az öregségi nyugdíjkorhatárt ténylegesen betöltve kap nyugellátást. Őket szó nem érheti. Nem az öreg Pista bácsi nyugdíját kell elfelezni.
Viszont a többiek között ott van a több százezer kamurokker, a 38 éves nyugdíjas katonatisztek, no meg az 53 évesen nyugdíjba slisszoló többség, a soha járulékot nem fizetett méltányossági nyugdíjasok százezrei stb... No, velük szemben már álhumánumnak tartom ezt a nagy szolidaritást - csupa olyan ember, aki egy másodpercig nem volt szolidáris mivelünk, meg általában senkivel a világon saját magán kívül....

Egyébként meg rossz helyen tapogatózol, bele lehet rúgni azokba, akik a nyugdíjas nyugdíját is kitermelik, de ha megelélegik - akkor nem ő fog szívni, hanem azok, akik eddig a nyakán élősködtek. Én megtehetem, hogy tojok az egészre, engem már igazán az sem érintene érzékenyen, ha a vállalkozásomat tényleg ellehetetlenítenék - bár ez ehhez azért kevés. De nagyon sokakat tényleg teljesen értelmetlenül tönkretehet egy ilyen lépés.
Előzmény: twist (85561)
twist Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85561

diaboli!

 

Ha jól emlékszem Te voltál az, aki azt mondta, hiába fizette 50-55 éves korosztály a mindenféle járulékokat, mert valakinek meg kell szívni az eü. átalakítást is, meg a nyugdíj átalakítást is.

Hát most ez a korosztály fogja szívni ...mondtad akkor.

 

Amikor rávilágítottam arra, hogy ez nem járja jó leszúrtál, hogy a gazdaságban nem érzelmi alapon kell gondolkodni. 

 

De úgy látom, ha közelebbről érint egy egy REFORM lépés, Te is előadod a hattyú halálát!

Nem, én nem örülök neki, szerintem is hülyeség amit ezek csinálnak.

 

De legközelebb gondolj bele, mit tehet egy 60-70-80 éves, ha a 68 ezres átlagnyugdíját felezik?

Te - mint mondtad - nem fogsz tönkremenni ettől.

Pista bácsi meg tönkremegy, ha felezik a nyugdíját, ha járulékot kell fizetnie, meg ha fizetnie kell a gyógyításért.  

68 ezerből nem fussa!

 

Na milyen érzés, ha magadon érzed a Feri kezét?

Előzmény: advocatusdiaboli (85555)
mzdude Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85559
Egyik munkatársamnak a lakáshiteléhez kellett valami papírt vinni a banknak. Ezt a papírt az összes leendő lakóval alá kellett iratnia. Az irat tartalma a lakók számára semleges volt.

Az egyik ürge kijelentette, ő leszarja, nem ír alá semmit.

Nyaff...

(Aztán végül a bankos hölgy közbenjárására, a lakók közül utolsóként csak odanyomta a kézjegyét.)

Nemcsak a leszarom hozzáállás van benne ebben a rövidke történetben, hanem az is, hogy a bankok milyen szinten csinálnak hülyét az emberekből. És hogy ezt megtehetik, pedig állítólag egymással versenyeznek.
Előzmény: Törölt nick (85556)
pista 60 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85558
Csatlakozom, de 60 év fölött, már hová menjek? Példa:Lakótelepünk mellett szerettünk volna egy garázs-sort kialakítani annó. Kultúráltan (ahol most is autók állnak). Az akkori autósok nagyrészének megoldódott volna  a tárolási problémája. A többiek úgy leszavazták, mint a villám. "Rohadjon meg az autótok", (persze azóta már az övék is rohad...)
Előzmény: Törölt nick (85556)
Indián Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85557
Drága Öregem, márpedig hülye vagyol, ha egy ollan országban, ahol az Alkotmánybíróság maga monta ki: gazdasági ügyekben 45 nap elegendő felkészülési időt jelent - tehát bármillen adórendelet ekkora távra megváltoztatható - ennél hosszabb időszakra tervezel.

Ha meg valami érthetetlen patriotizmusból kifolyólag itten akar adózni, azt megteheted úgy is, hogy a kuala-lumpuri cégből annyi adóköteles jövedelmet mutacc ki, amennyit akarsz...
Előzmény: advocatusdiaboli (85554)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85555
Nézd, én túlélem a dolgot, csak felháborít. De látok jópár kis céget, ami nem fogja túlélni, már most dülledt szemmel kapkodják a levegőt.
Abban bízom, hogy ezen zseniális ötletek egy része olyan ordítóan nyilvánvalóan alkotmányellenes, hogy Sólyom elküldi normakontrollra, és elkaszálják, mielőtt egyáltalán életbe léphetne.
Megjegyzem, ha nem teszi, az Sólymot is minősíti, ha megszavazza, az meg az SZDSZ-t állítja végleg a sarokba.
Előzmény: Erzsébeti (85551)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85554
Te Ingyán, nehogymán én legyek a hülye, mert nem azzal indítom bármelyik projectemet, hogy miképpen tudom elcsalni az adót, hogyan lehet szlovák rendszámot tenni a kocsimra, Kuala-Lumpurba bejegyezni a cégemet...
Itt élek, itt koptatom az utakat, itt tanulnak a gyerekeim, itt gyógyít az orvos, ha kehes leszek - első körben ide óhajtok adót és járulékot fizetni, nem mondjuk a knédlifalók üdvére. De hát, ha egyszerűen nem hagyják...

Mindennek van határa.
Előzmény: Indián (85549)
Tzp Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85553
Minap meglepődtem, hogy a Népszabóban Mérő László szidja az oktatási minisztert valami bürokratikus hülyeség miatt, minap meg a SZTAKI egy fejese tett hasonló dolgot. Egyre több magas pozícióban lévő ember bírálja az állami gépezetet. Persze valójában ezeknek a problémáknak csak egy része kormányspecifikus, de azért nem foghatja a jelenlegi kormány másra.
Előzmény: Erzsébeti (85551)
Erzsébeti Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85552
ja, és nekem is szükségem van autóra...
a magánautómat használom a célra, mert másként nem megy...:(
Előzmény: Erzsébeti (85551)
Erzsébeti Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85551
Látom ez az új dolog eléggé a vénádba vágott.
kb így éreztem magam tavaly ilyenkor... és ennek hangot is adtam akkor. Én azóta is mondom, hogy ez a vezetés egy szart sem ér, de látom amíg nem ért el a "kezük" hozzád addig te is egyfajta középutas voltál velük szemben...
Szép sorban mindenkit megszívatnak, vagy legalábbis szándékoznak:(
kivéve a nyugisokat, és az ingyenélőket...

Mikor ébred már fel ez az ország!
Előzmény: advocatusdiaboli (85545)
padisah Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85550
ebbe már belerondítottam :) mármint a hozzászólásos részéhez
Előzmény: Joranne_Sutt (85543)
Indián Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85549
Nézd, aki ollan hülye, hogy eccerre 5 kocsit kezd lízingelni Magyarországon, ahelyett, hogy Szlovákiában alapítana magának elébb egy flottakezelő céget és az lízingeli neki - az meg is érdemli...
Előzmény: advocatusdiaboli (85545)
mzdude Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85548
Ezt az érvelést, hogy követhetetlen, nem fogadom el. Feltalálták már az Excel-táblát és a notebookot, sok éve.

Hogy műszakilag nehezen kezelhető, aztán már inkább meg tudnám emészteni.

Amelyik nyanya meg azzal érvel, hogy majd megcsinálják, ha ő meghalt, hát attól bezony megkérdezném, hogy akkor szabadna most és azonnal beleállítani a csákányt a néni fejébe? Asszem lenne kisebb felháborodás.
Előzmény: advocatusdiaboli (85488)
naki6 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85547
Miből gondolod, hogy nem ez a céljuk?
Előzmény: advocatusdiaboli (85545)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85546
off

a hegyi troll és majom közül az egyik is elég lett volna sértésnek, a kettő együtt elég fura..:) bár szerintem fletóra a goblin a troll helyett sokkal találóbb :)
Előzmény: advocatusdiaboli (85545)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85545
GEO, amit Te és ikonod Fletó nem igen akar megérteni: ez nem játék!!!!

Személy szerint ismerek féltucat kis céget, amelyet szó szerint tönkretesz, ha a cégautók költségeit jövőre nem számolhatják el. Lehúzhatják a rolót, végük van. Semmilyen módom, semmiféle trükkel nem tudnak e meglévő helyzetükből kimászni! Nem tud létezni egy, ügyféltől-ügyfélig járó biztosítási ügynökség, egy állatorvos, egy szervizcég, egy orvoslátogató, de még egy építész-menedzser sem cégautó nélkül. A tevékenysége enélkül nem csak, hogy fizikálisan elképzelhetetlen, de költségeinek óriási, sok esetben legnagyobb hányadát is ez teszi ki.
És nem tud kihátrálni abból az állapotból, hogy mondjuk idén tavasszal vett öt új Megane-t az üzletkötőknek, természetesen finanszírozásra. Ebből egyszerűen nem tud kijönni, ha most haszongépjárműre kell átváltania, akkor elvileg vissza kell, hogy adja a kocsikat, de ezzel tízmilliós összeget bukik - ami egyszerűen nincs. Ezeket a kocsikat haszongépjárműnek átvizsgáztatni, vagy ezen finanszírozott állapotukban más tulajdoni viszonyok közé, vagy éppen Szlovákiába átvinni vagy nem lehet, vagy az is milliókba kerül - ami megint csak nincs, nem kigazdálkodható, mellesleg természetesen - és teljes joggal - nem is kalkulált senki efféle kiadásokkal, ilyen eszement ötletekkel.

Ezt a játékot egyszerűen nem lehet űzni, egy dolog, hogy úgy fogja elkaszálni az AB, mint a huzat, de már ötlet szintjén felvetni is az aljasság netovábbja!
Akkor mondja azt, hogy 5 év a számviteli törvény szerint egy személygépkocsi amortizációja, és jan.1-től számított öt év múlva már nem lehet személygépkocsit cégautóként elköltségelni. Ez is megkérdőjelezhető lesz, mert bizonyos feladatokra semmi értelme - vagy nem is alkalmas - kis haszongépjárművet beállítani - de akkor is ad egy kezelhető felkészülési-átfutási időt. Le lehet írni a gépparkot, az előzetes üzleti terv alapján ki lehet futtatni (és gazdálkodni) a finanszírozást.
De így, puccsszerűen, folyó üzleti ügyeket elkaszálva nem lehet ezt megcsinálni. Teljesen abszurd, a minimum, hogy amíg mindenkinél számvitelileg nullára ki nem íródik az összes, a rendelkezés által érintett vagyontárgy, addig felkészülési időt kell hagyni!
Vagy fizesse ez a hegyi troll majom Fletó saját zsebéből az okozott több száz milliárdos kárt. Akkora már a dilettantizmus és demagógia, hogy ki sem látszik mögüle!
Ha tényleg nem tud, vagy nem hajlandó a helyzettel mit kezdeni, vallja be őszintén, és távozzék. Semmi más nem elfogadható. Cselekedjen, viselkedjen miniszterelnökként, esküjéhez híven az ország, és ne a saját maga érdekében, vagy lője szépen főbe magát, mint Teleki.
Előzmény: Törölt nick (85512)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85544
monnyuk most mintha az index felkarolta volna a témát, mert több post is címlapon van.
Előzmény: Joranne_Sutt (85543)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85543
Indián Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85542
Ha van a cégnek honlapja, nem köll a Cégközlönybe közzétenni...
Előzmény: kopasznyakú (85541)
kopasznyakú Creative Commons License 2008.08.29 0 0 85541
úgy emlékszem hosszabb buli, 2 szer közzé kell tenni a cégközlönyben.
Előzmény: Indián (85540)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!