90 le-rol indul a paletta(a 75 le sdi-it kihagyva) ami a 115le-ig nem rossz motor.. A 130-150 le mar joval ''kenyesebb'' Az arat nezve ertheto a kulonbseg hiszen a golf soha nem volt es nem is lesz a 206 es most mar a 207 kategoriaja arra nekik ott a polo......ezert irtam a Sunny-nak nemigazan jo igy az osszehasonlitas.
Népítéleten azért nem mindegyik ember dicséri az autóját, ha megnézed őket, nem mindegyik vélemény elfogult, nagyon sok ember a hibákkal jön első körben.
Értelek, viszont: "Wolksvagen Golf 4 2003-kiadas 1,9 tdi motorral." ezekből ugye 4-5 fajta van lóerőt tekintve (100,110,115,130,150), és használtauto.hu-t nézegetve bődületes ára (1.8milliótól a csillagos ég) van még mindig a 2003-as 4es golfoknak, amikben nem ritka a 200ezer futott km.
Amúgy is szerintem városba (talán autópályára is) felesleges már a 100 lónál erősebb HDi, TDi, benzines stb motor... Főleg, hogy ilyen büntetési összegek vannak a gyorshajtások miatt (30-300ezer ft) Hozzátenném Magyarországon 1-2 kategóriával nagyobb autóval járnak az emberek (20milliós LEXUS + csepeli 50négyszetméteres panel lakás), és az embereknek nincs pénzük, és egyre több lett a kispénzű ember, akinek sok esetben elég pl.: egy 206 1.4 HDi, ami szerintem fényévekkel szebb mint az új Fabia, mert az tényleg ronda, ráadásul swift koppintás :-(
Haaaat....nem tudom az uj fabia ugy nez ki mint valami rakas sz@r.....-nekem. Az elozo jobban bejon.Izlesek-pofonok. Latod megint ugy irtal,hogy nem teljesen igazak az erveid. Ha gyengebb benzinesbol ulsz at egy erosebb dizelbe azt ''nem illik'' egy lapon emliteni. Az 1.4-es motortol persze,hogy nem kell varni a nyomatekgyarat.... Azert okoztam mar vele meglepetest 1-2 erosebb es jobb autonak 140-ig. Ez nem igazan hasznal neki-azonban 90-120 kozott eljutni valahova boven eleg. Mikor a 2.0 16v omegam volt a fonokomnek pedig az uj 307 1.6 hdi 160-70-ig nem voltam ellenfel a pugnak. Lenyeg,ha ''haladni'' akarok akkor ott a v6,ha pedig vasarolni-bolyongani egy varosban arra jo volt a pug.
''Nézegettem népítéletet, a HDi 206osokat, és azt hiszem max. egy ember írt vmi nem egetverő problémát, a többi tulaj teljesen odadavolt érte. ''
Mivel sajat kocsi,teljesen normalis ,hogy odavan erte:).Es valoban mar a nemet minoseg sem a regi,mondenhol a koton elmeletes autogyartas van ervenyben, az alkatreszutangyartas sok leanyvallalata miatt.
De a francia alkatreszek nagyon dragak a nemet mellett(itt,romaniaban ez van ervenyben,talan a borzaszto sok francajn auto miatt)es aki epeszu most mar nemet kocsit vasarol,ami minden szempontbol kiemelkedobb helyet foglal el a francia-roman ''koprodukciok '' es auto-ar -kinalat teruleten.
Ezert ha az ember uj autot megy vasarolni hasonlo kategoriakat szem elott tartva,nagy valoszinuseggel nem az uj 207 -est fogja megvasarolni 14.600 euroet premium felszereltseggel 1.6 hdi motorral,hanem elmegy szepen a Skodahoz es vesz egy Wolskvagen motorizaltsagu ,direktbefecskendezos 1.9 tdi csucsfelszereltsegu uj Fabiat(ami meghozza szep is)12.300euroert.A peug nem annyira jo kocsi,mint amennyire sikeres(ezt nem csak en mondom,hanem minden mas oszinte ember is).Csak a diezel-motorjainak a tartossaga es a dizajn a jo pont benne.A benzines valtozat(mint amilyen az enyem is volt(:)) 1.4) silany,semmi erdemleges nyomatek nem erzodik benne(ugy gyorsul,mint a vonat).Lehet ha 2000cm2 diezel lett volna tetszett volna...
Autos multam,hogy megertsd kiabrandulasom a franciakbol; Citroen Pallas,Citroen bx,Citroen Visa,( ez mar onmagaban teny ,hogy nem akasztottam fel magam mellettuk:)Reno 14, Renault 9,Dacia1300, 1310 tlx,Aro 10,Dacia Supernova,es ezek utan jott a peug 206-aminek 1.4 benzinmotra nem mas,mint a citroen Visa dontott motoros felujitott es agyonkabelezett ,vinnyogos hangu valtozata.(A peug nem volt sajat valasztas ,a korulmenyek hoztak)Ezek kozul a Supernova volt a legjobb,Clio 2es motorjaval es Megane kapcsoloszekrenyevel.
Ezek utan termesztes dolog szamomra,hogy egy nemet kocsi maga az udvosseg:Foleg ha az Wolksvagen Golf 4 2003-kiadas 1,9 tdi motorral.
A nyomatéka miatt meglepő különbséget fogsz érezni ahogy szotam mondani a használható fordulatszám tartományban... 2-3 ezer között remekül megy egész szépen felpörög...
Szerintem nem biztos hogy érdemes a chiptuning, de mindenki döntse el maga, nekem becsülettel megcsinálták anno, az olcsó helyeket eleve kerülném...
Nekem harmadszorra lett véglegesre belőve, minden alkalommal mérve volt padon... a végső nem agyig húzot változat diagramja megtalálható:
"Na ez az a kocsi,amelyik a kispenzu embereknek valo."
Hát nem tudom, pl.: az ismerősöm 4es golfjában most lenne időleges vezérműszíjat cserélni görgőkkel, ami potom 270 ezer ft-lenne a márkaszervízben, mindez pl a Peugeot Centralban, egy 206-osban "csak" 90k lenne.
Az új/használt árakat is meg lehet nézni , néha milliós különbségek figyelnek a VW, és Peugeot márkák közt, de annyival szvsz nem jobbak a VW-ek sztem.. Pl.: 4es golfoknál menet közben leugró ablakokról , havi rendszerességgel elromló gyújtótrafokról lehet hallani , úgyhogy mindkét márkának szerintem megvannak a maga hibái, és varázsa, és innen már szvsz a külső számíthat, és/vagy a pénztárcánk vastagsága...
Amúgy az egész VW konszern el van szállva magától árakban, a gyári alkatrészek 1.5-2x drágábbak a francia alkatrészeknél (nagy százalékban)
Nézegettem népítéletet, a HDi 206osokat, és azt hiszem max. egy ember írt vmi nem egetverő problémát, a többi tulaj teljesen odadavolt érte. Szerintem ezek az új Peugeot-k (HDi) már jóval kiforrottabbak (motorikusan/elektronikusan), de majd az idő úgyis eldönt mindent :-)
Aha :) háát nekem is durva a kettesben 100 km/h :D Amúgy külsőleg viszont 5x szebb a 206, mint Suzuki :) Szerintem a Swift egy mini morris koppintás , ami alapból se vmi szép autó, de az 1.3 motor ereje tényleg odavág...
Viszont lefoglalóztam, és kedden veszem át az 1.4 HDi-met tatabányán, hát kiváncsi vagyok milyen lesz az 1.1. benzin után :-)
http://www.hasznaltauto.hu/2265240_peugeot_206_2005 Ja, és X-design-os!
Viszont ha nem lesz elég a szufla az elvárásaimnak, akkor chiptuning @ 90-95 LE :-) Csak eléggé sajnálom rá azt a 100ast, meg fene tudja, hogy évek alatt mennyire fogják bírni az alkaltrészek, amik elméletileg 'bőven' túl vannak méretezve (motor, turbo, stb..)
ja, és pár kérdés még:
1.esetleg tud valaki olcsóbb chipátírást mint ~100k ? 2.hátsószárnyat 206-hoz hol érdemes venni? 3.1.4 HDi-nek esetleg valaki tud ismert típushibát?
Ez igy azert nem igaz,mert a ket auto nem 1 kategoriaban van.....(es itt nem nemet vs. francia) Semmi baj azzal hogy neked nem jott be a pug...minden ember mas-masfajta igenyekkel. Ezt elmondtad.Valakit bantott valakit nem. En is elfogom adni,de nem azert mert csak a bajom volt vele(nagyobb csaladi lesz) mivel cserben soha nem hagyott.Mikor a bowdennel is megszivatott,de szerencsemre haza hozta a felesegem......utszelen soha nem hagyott.... Hibai vannak ,de melyik autonak nincsenek?Olyan ,hogy tokeletes auto nincs,ahogy ember sem. Reszemrol ennyi hozzafuzni valom volt ehez a dologhoz.
De most mar elegedett vagyok,osszejott valahogy a csere a szobahozott Golf 1.9 TDi 4-el.(2003-EVJAR)
Mintha sarkanyrepulobol ult volna at az ember egy vadaszgepbe.
Nemet egyszeruseg,nemet tokeletesseg.
Na ez az a kocsi,amelyik a kispenzu embereknek valo.
A francia kocsi olcsobb,amikor megveszed,de idovel rafizetsz az alkatreszek dragasaga miatt.
Meg valamit muszaj elmondanon es aztan mar el is huzok innen a fenebe.
Az index jelzo odaszart a peugeotomnal- ,es mivel 2005 -os(vagy ot mikrocsip van benne) egyetlen bontoban sem talaltam.Szetszedte a villanyszerelo ,de semmi esely a javitasra,valami digitalis biz-baz hallt meg ,ami az alaplapon van. Egy kisebb kompjuter a villanyblokk.(!)
Nem volt mas valasztas ,ujjat rendeltem a francajnoktol.
Kerek 370 Euro volt, ugyanez egy nemet kocsihoz bago mivel nagyon egyszeru es celszeru.Ami meg el sem baszodik,de ha megis el siman javithato.
Az a 0-100 ra a loerot felreteve es a nyomatekot nezve szerintem a kis pug jobb lenne... A 2.-ban 100 egy kicsit santit....anno a 2.0 16v omimnak is eros lett volna..... Tudom korszeru motor,konnyu kaszni -nem becsulom le en a szuzkat,de a hdi nyomatekosabb....szerintem.
Olyan problémám lenne hogy 206-osban, a gyári autorádiót bekapcsolva csipog 2-3 másodpercenként elég hangosan, rádión is és kazettát hallgatva is! és igy elég rossz hallgatni:-( Mi lehet a baj?
Figyelj már bele gondoltál abba, hoyg akik ezeket a sorokat olvassák és netán kispénzű emberek és 206-ost választottak mert ez tetszett nekik, most talán rettegve várják a reggelt, hoyg na vajon beindul-e a család járgánya, vagy felgyullad-e az olajnyomásjelző! Egyszerüen senkinek nem hiányzik a felesleges károgásod a túldramatizált hozzászólásaid! error-os számitógépekről szar váltókról stb-ről mesélsz! Barátom ezt az autót már több mint 6 millió példányban adták már el! Szerinted ennyi barom van a földön? Ennyire vakok az emberek vagy mind emberi érzelmeket táplálnak a kocsijuk iránt? Nem! Ezek között az emberek közt a plázacicáktól a nagyapáig mindenki megtalálható! És bizony nagyon sok elégedett tulajdonos van köztük! egy a www.forum-auto.com-on van olyan aki a 7.et használja! és elégedett! mert tökéletes tuningalap a formája! mert nem esik szét minden bukkanón mint te állítod! Van egy közös haverunk AttisCC-vel! Na ő az aki nem kiméli az autót! talán egyetlen negyede van az autónak ahonnan még nem törték meg! De megy! Viszi a 200+-at! És a haver élvezi a vezetését! Azt tudom mondani, hoyg meg kellett volna nézned az autód mielőtt megveszed! Ezt nem neked találták ki! Ez még nem hiba! De gondold át akárhányszor szidod annyiszor állítod ki magadról a bizonyitványt, hogy balek vagyok mert ilyen autót vettem! Ha ennyire utálod irányí vele az autópiac, lehet, hogy egy kisfiú álmát váltod vele valóra, aki mindig is 206-ot akart! És még valami, lehet, hogy szeretem az autómat, de ValaKit mégjobban Szeretek, a Kedvesemet! S ha közös álmaink megvalósítása a kocsin fog múlni képes leszek rá, hogy eladjam, mert bár te azt hiszed mégsem az autó számomra a legfontosabb...
Szerintetek egy 206 HDi 1.4-et mennnyivel veri meg, és hogyan 100 méteren, és 100km/h-ig egy 1.3 as benzines 93 lovas swift ? :-) Valakinek tapasztalat ?
3 hónap alatt közel 5ezret tettem az én kis oroszlánomba városba és pályán egyaránt.Nagyon szeretem mert keveset fogyaszt,ha odalépek megy,hosszú úton elég kényelmes,ja és megbízható!!!Szereti az egész család szerintem qva jó kis járgány.
Volna egy kis problémám ha valaki tudna hozzászólni megköszönném.:-))
Szóval 1 hónapja kb 6km-t mentem múrvás köves (szar) úton nem gyorsan csak olyan normálisan amennyire lehetett. Azóta sajna valami kolontyolás hallatszik néha jobb elöről, főleg enyhe balra kanyarba lépésben haladva, vagy rázós úton.
Az érdekes viszont az hogy néha mintha nagyobb kotyogást éreznék máskor viszont mintha megjavult volna.
Ja a kocsiba 40ezrer van, és meg is van kímélve.
Már leszedtem a kereket semmi nem látszik, de ha kerékkel együtt jobbra-balra megrángatom akkor ici-picit kottyanik.
Köszi előre is ha valaki szaki már halott ilyenről.
Én nem tudom, hogy mennyire rossz a kifutó széria, de az enyém 2006-os gyártású és 1,5 év alatt belehajtottam az 1.4 hdi-be 44.500 km-t, de még most is olyan, mintha teljesen új lenne. Nincs vele az ég világon semmi bajom, azon kívül, hogy kicsit koszolodik a vezető oldalán az ajtókárpit. De lehet, hogy csak ilyet fogtam ki.
Bár az is igaz, ha az ember úgy használja a céges autót, hogy nem számít, akkor persze ne számítson sok jóra. Ésszel kell használni mindent és akkor szerintem gyönyörűen teszik a dolgukat.
' '' Hallod eddig udvarias próbáltam maradni, de hányingerem van tőled! egy dolog, hogy utálsz egy gépkocsit, de akkor ne gyere ilyen fórumokra, ne próbáld másban is felkelteni a gyülöletet.'' Ha Ha nem szereted a csilis babot,ne egyel csilis babot.
Nem mindenki aldoz a 206-os oltaran es nem lihegi korbe nyalazdva ,mint eb a gazdajat.(haj te oda;felkelteni egy kocsi irant a gyuloletet)(ez az erzelemjellem ovodaskorban jellemzo)
A topik cime egyalltalan nem utal arra,hogy nem lehet muszaki velemenyezni mint pozitivan,mint negativan a szoban forgo csotroganyrol.Elvegre nem szemelyekrol alkotunk velemenyt ,hanem nehany m2 badoglemezrol , zorgo -nyekergo muanyagrol,gyengelkedo motorokrol es hibasan megtervezett valtokrol,error-os szamitogepekrol ,es egyeb silany termekekrol.
Maskulomben ez a topik lenyege-nemde?!
Jaj,hogy ez neked nem tetszik??!
Sorry.
Maskulomben ha az elso fokozatot siman veszi a 2 meg a 3 nem ,akkor 100% valto baj,amit pontosan leirtam.Tudod,eletemben nehany kapcsoloszekrenyt azert mar szetszedtem,sokat es sokfelet,hogy az elmondas szerint is tudjam pontosan mi a bibi.
Ui:
Mindig hanytam az olyan degeneralt emberektol ,akik a tekhnikai kritikan es minositesen kivul ,meg emberi erzelmeket is taplalnak egy szemelytelen targy irant.
bocs,de valóban össevissza nyomod itt a dumát.az utolsó 206 os széria??milyen utolsóra gondoltál?207 nem mertek ilyen váltót tenni....Tudod te mivel van tele a szerviz???mert én igen....
Az ilyen hozzászólók, mint ez a SUMMYT valószínűleg cégautóként használják, vagy ez lett a seggük alá tolva, és most hisztiznek mert láttak valami szebbet, meg pirosabbat. Csak keményen velük. :)
Hallod eddig udvarias próbáltam maradni, de hányingerem van tőled! egy dolog, hogy utálsz egy gépkocsit, de akkor ne gyere ilyen fórumokra, ne próbáld másban is felkelteni a gyülöletet. Az, hogy egy ilyen diagnózist adsz le néhány olvasott karakterből az túl megy minden határon. ha értesz hozzá tudnod kéne, hogy egy sebességváltó jóval komplexebb dolog ennél. Talán nem véletlen, hogy egy autószerelő sem hajlandó addig semmit mondani amig saját füllel nem hallotta saját kézzel nem érintette a hibás alkatrészt. Arról nem is beszélve, hogy szétszedetnéd vele a váltót, ami már maga sem két forint és újra összerakva lehet, hogy soha nem lesz már ugyanolyan hiszen össze vannak kopva az elemei. s közben lehet csak egy kuplungbowdent kell cserélni. Gratulálok ügyes vagy! Jah és olyan szar anyagból vannak ezek a váltók, hogy ismerősnek többször is kibirta amikor 60-70 km/h körül 4-es helyett rükverc felé tolta a váltót! Szóval szerintem gondolkozz el mielőtt írsz! Most meg nyugodtan lehet engem is támadni, de nem bírtam ki hogy ezt ide ne írjam le!
én pont igy jártam az xs-esemmel, annak hátul van. beakartam állni mosóba, letekerni nem tudtam (akkor az egyszer mostam mosoba) tekertem, aztan frankon letortem. bele volt rozsdasodva. ugyhogy most cserelhetem ki az egesz foglalatot vagy mi a tokomnek hivjak.
Szevasztok! Nemrég vettem egy 2002-es évjáratú 206 Presence-t amin még elöl van az antenna...és szerintem letekerhető lenne...de még ha fogóval lett megtekerve úgy se jött le...lehet ragasztva van...szerintetek mit tudok vele csinálni mert ki szeretném cserélni egy kisebbre.. előre is köszi.
De akinek 2003 -as elotti 206- sa van,az ne panaszkodjon.Attol errefele sokat romlott a minoseg,foleg az utolso szeriak,amikor ez a modell mar kifutoban volt.
Ha egy kicsit tobbet adtak volna a tekhnikai reszre a kegjobbak kozott lenne a helye a kategoriaban.
Szerintem mindig celszerubb az olcsobb es kisebb hibakkal kezdeni es ha az nem segit akkor a bonyolultabb-dragabb kovetkezzek. Azert irtam le,hogy jartam mert 90%-ban hasonlitott amit leirtal a velem megtortent esetre. En is el akarom adni majd jovore,de szerencsere komolyabb hiba nem volt meg vele pedig mar lassan 180.000-nal jarok,pedig masodik autokent van hasznalva. Nem rossz kis auto a maga kategoriajaba,de tobb bosszanto dolog van amit nem tudok megszokni...
A 206-os valto meg zsir uj kuplungrendszerrel is nyekereg,akadozik,zajos.
Tiszta Talbot Horizont a valto felepitese, nagyon elavult,ahol figyelembe sem vettek a sima ,egyenletes,zajmentes valtast.A 207 -est mar nem mertek ilyen valtoval kiadni,mert becsodolt volna.De meg becsodolhet,figyelembe veve az uj opel astra mindent elsopro ujjitasait.
Nem remenykedni kell,hanem kimenni a kocsihoz ,beinditani es berakni egyesbe.Ha siman veszi allohelyzetbol,akkor mar lehet is mas kapcsoloszekreny utan nezni.
Olyan nincs hogy hibas kuplunggal siman rakjuk egyesbe,vagy hatramenetbe.
nekem egy dugóban szállt el ez a xar bowden racsni
egyszerűen elmagyarázva nem lépett már át a másik fogra és nem emeli ki rendesen a kuplungot! Ezt én mindig az 1es és 2es fokozatnál veszem észre na akkor tekerek egy kicsit a bowdenen
10e FT ért a bárditól rendeltem olyat ami nem autómata hanem manuálisan lehet ráállítani. Probléma megoldva nekem is !!!!!!
Hasonlo problemam volt anno aprilisban.... Mikor bealltam a vekivel a garazsba es utannam jott a parom a 206-al... egyesben gurult lassan aztan recsenes es az auto lefulladt.... A valto nagyon nehezen jart es recsegett ropogott...a bajt tetezte,hogy vasarnap volt. Hivtam a szerelo havert hatha tud segiteni..... szerencsem volt mert pont penteken csinalt egy 1.1-est....es sejtette mi lehet a problema.Nekem a bowden ment el,de neki volt mert 2 jott az 1.1-hez de jo lett az enyemhez is(1.4).15-perces melo volt neki kicserelni+ a pedalnal raallitani-azota tokeletes.... A valtoval soha nem volt problema a lukvercet eltekintve azt nem mindig veszi be elsore,de ez szerintem tipus hiba lehet....
Nagy valoszinuseggel a gond sokkal komolyabb;a silany otvozetu szinkronba beragtak az acel- ekek,amelyek a szinkrongyurut tartjak a helyen .Amikor elmozdul az adott szinkron a szinkronkapcsolodas fele az ekek elfordulnak a helyukbol a csatornaban a kopas miatt ,ami rogton megakassza a kapcsolodast.Ha csak a szinkrongyuruvel lenne baj,akkor csupan recsegne,de bevenne kisebb vagy nagyobb sebessegnel.
Kuplung kizarva ,ha az 1-fokozatot vagy hatramenetet veszi.
Mondom en,ugy szar az egesz ahogy van,franciasan.Az enyem mar 32000 km nyekereg kettosbe es rukvercbe,ezenfelul minden sebbessegnek megvan a maga kibaszott sivito hangja,egyedul az 5 .sebessegben nem hallszik semmi,de csak azert mert elnyomja a motorhurrogas,mert azt mar kocsizugasnak nem lehet nevezni.
A peug 206-hoz nelkulozhetetlen a tekhnikai joszerencse,mert a gyarto meg a 21.szazadban sem ismeri rendesen a femotvozetek megmunkalasanak es teherbirasanak a tehknologiajat.
Hú igen, lehet ezt el felejtettem írni, hogy mielőtt elindultam, egy halk kis reccsenés szerű hangot hallottam a kuplong felöl mikor benyomtam nem járó állapotban a kupl pedált
Mennyi idő ezt beállítatni ? Milyen árban van kb ez a bowden beállítás ?
angol v. nemet ebay-n tudsz venni olyat amilyet csak szeretnel,elore-hatra.... A par angel eye postaval olyan 40 max+a xenon szett bele a masik 20 korul.....
A váltás nagyon akadozós lett, iszonyat nehezen veszi be a kettest, hármast (alapból is nehézkes, de most szinte már alig tudom betenni, bármilyen gyorsan is megyek)
Szinkrongyűrű, váltó, kuplung, váltó olaj ?! Plz valaki help, hogy milyen hibalehetőségek lehetnek... Tnx előre
Szia mi foglalkozunk hátsó futóművekkel. Nem a torziós rugód szált el hidd el, hanem a futóművedben a csapágy és a hídtest. Hívj fel és segítek bármilyen kérdésed lenne. Új alkatrészeket is árulunk hozzá jóval a feléért ami árakat itt irtál. 0630/393-0999 ; 06/20-528-4173
keress egy jó autószerelőt aki szétszedi neked és összerakja. vagy hozd hozzánk mi is megcsináljuk ha akarod.
amibe kerül nálunk:
42000 ft hídtest 18000 ft csapágyszett jobb és bal oldalra x ezer ft szerelés ami a szerelőn múlik. Üdv.
Fekete STP adalékot a tankba és fullra tankold meg. 2600 ft-ért vettem a madaras tescoban, bár ma meg láttam 1600 ért a praktikerben is... Nekem úgy néz ki a leállás problémára ez jelenti a gyógyírt...
Üdv.mindenkinek.Van egy 206 1.4 Hdi-nk és vezérműszíj cserére érett,ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni.Az alkatrészeket már megvásároltam csak azt nem tudom hogy a főtengely rögzítését biztosító tüske mekkora kell hogy legyen.Ha valaki tud légyszi segítsen.
Van itt valaki aki ilyenekkel foglalkozik. szokott ide írni nem jut eszembe a neve de olvass vissza pár oldalt. egyébként igazat mondtak a szervízben. sajnos ezek előbb utobb tönkremennek. attól függ, hogy mennyibe kerül, hogy mennyire mart bele a csepágy a hídba. de pont emiatt ne várj vele túl sokat...
Sziasztok! Néhány napja recsegő hangot hallok a hátsó tengelytől. Elvittem szervízbe és azt mondták, hogy a torziós rugó rossz, fel kell újítani vagy pedig csere. De mivel ők felújítással nem foglalkoznak ezért keressek valakit aki megcsinálja (Békés megye). Az összegről érdeklődtem és valami 100- 200.000. Ft.-ra saccolják. Nem akarom elhinni. Neten torziós rugóra nem találok semmit. Tudnátok segíteni. Árban mennyi egy felújítás és megéri??? Vagy más lehetőség???
Nem, már csak az van hátra, de az nekem "nagy művelet" !!! :) Inkább elviszem majd szerelőhöz! És ha azután is fogja csinálni, akkor mit lehet tenni???
Van egy 206 GTi-m és baromi nagy gebasz van vele!!! A motor menet közben elkezd rángatni, ha kiveszem üresbe és gurulok, akkor az autó leáll! Ha gyorsítok, az autó 2ezer fordutal körül megtorpan! Már volt computer-diagnosztikán, ott azt mondták szar a gyertya! Azóta kétszer lett cserélve, de ugyanúgy rángat az autó!!! Már annyira idegesít a dolog, hogy kidobom a kukába az egész autót!!!
Segítsetek lécci, mert a tököm tele van, hogy nem merek vele elindulni sehova, mert fosok hogy végleg megáll vhol!!!!
Most néztem, hogy az ARP tuning is viszont eladójuk itt fehérváron, lehet hogy rajta keresztül is megtudod rendelni, bár gondolom ő ráteszi a maga kis hasznát. Igen, rácsaptam a rácsra, ha olyan amilyet szeretnék akkor meg is veszem, de még nem láttam róla képet. Bocsi, de majd kárpótlásként iszunk egyet az én számlámra, meg egyébként is az én lökhárítómhoz jobban megy :-) Holnap megyek a szerelő sráchoz olajat cserélni, megérdeklődöm tőle avezérműszíj cserét!
bár most kipufogót kell vennem...mert ez már nagyon gáz. arra gondoltam hogy veszek a középdob helyére egy sima csövet. nemtom milyen, asszem bosal. hátsó dobnak meg egy sps az ovál végüt. mennyibe kerülhet ez igy most mitgondoltok?
Szia! Megnéztem és sajnos nekem a két csatlakozós van... Nemtudom, hogy attól még a meghajtó motorokat át tudom-e rakni?? Vki aki ért hozzá segíthetne:) köszi
Hi!Tudna vki nekem abban segíteni,hogy hogyan lehet kiszedni a gyári autórádiót.Vki azt mondta nekem,hogy elvileg kellett volna kapnom a kocsihoz,vmi műanyag cuccot amivel ki lehet húzni.Azt mondta,h a rádió sarkaiban lévő 4 lyukacskába kéne behelyezni ezt a rádió kihúzót.Na,de ha ez nincs nekem akkor nincs e vmi más megoldás erre.A segítséget előre is köszönöm!
a hátsó panelen ami zöld színű ott vannak számok. azért kellene a fénykép róla hogy biztos az legyen. sajnos a gyártási számok döntik el hogy belevaló-e. ha nemtudod lefotózni akkor én lefotózom és összehasonlítod. fölölegesen pénzt ne adjál érte ha nem belevaló. holnap(vasárnap) lefotózom.
majd e-mailben keressél. van még jó pár cuccom 206 oshoz+306 hoz is.
ahha, hogy egy csatis-e vagy kettő igaz? azt még meg kellene néznem de a kocsi 2001. októberi. 1.1 Presence felszereltség van benne számítógép, tehát ha jól tudom az tárolja a futott kilómétert, mert amiben nincs ott maga az "óra". ha nem jól tudom javítsatok ki:) de igazából szerintem mind1, mert mind1ikben ugyanaz a meghajtó motor, tehát ha nemis egyezne akkoris azokat át tudnám rakni elvileg
Sziasztok!
Szervókormányba kéne egy picit utántöltenem, a leírás szerint Esso ATF D vagy Total Fluide AT42 kell bele, az eladó sráca azt mondta oké, csak a két olaj más teljesítmény-besorolású, tehát döntsem el, most akkor melyik kell bele, melyik kell bele :)
Üdv.
Hát, eltér 600 köbcentivel... Szal sztem nagyon nem ugyanaz a motor.
A leirás amit irtak, inkább igaz pl a ford fusionra, épp egy ismerősömnek van 1.4-es asszem, és azt mondta hogy a ford szerint is csak át kell állitani a szoftverét (egy milláért át is állitják) és már is hatvanvalahány ló helyett 90 lesz. ott forgalmazzák 90 lóval is ugyanazt a motort. Pugnál nem tudom, talán nem forgalmazzák. Lehet h nem biznak benne...?
Ha úgy döntesz hogy chippelsz, szerintem olyan helyre vidd ahol meg is mérik a teljesitményte előtte-utána. Már csak azért is mert ez egyben az esetleges hibák felderitésének is jó módja.
A neten jópár tuningoló cég van. Ne arra figyelj hogy hány lóerőt hoznak ki belőle mert szerintem bármelyik be tudja állitani 95-re is ha 90-re is. Én inkább a neten olvasnék utána fórumokban hogy melyik cégről mi a vélemény, tapasztalat. Egyik-másik még garit is vállal. (persze nem a váltódra meg a kuplungodra :) hanem pl a computer-re hogy nem fog elszállni a tuningolástól, vagy épp a teljesitményre.)
Amúgy jó ha tudod hogy utána is kevesleni fogod a teljesitményt nemsoká.. Igy van ez, abból sosem elég (akinek hiányzik).
Mivel sajna elég sokat közlekedem országúton ezért választottam az 1.4 hdi-t. Nagyon jó motor és kellemes a fogyasztása.
Az az 1 hátránya, hogy amikor összetalálkozol valami marhával az úton és szeretnéd megelőzni, hogy lehetőleg ne te szállj bele, amikor index és féklámpa nélkül satuzik (már jártam így nem is 1x).
Szóval jól jönne az a plusz 30 paci és a 60 nm, de kérdés, hogy mennyivel rövidítem meg így a gép életét?
Azért ilyen esetben, lehet nem kell bexarni a chiptuningtól (?)
"Illetve ez alól is létezik egy kivétel: ha történetesen olyan motorral állunk szemben, aminek létezik a piacon nagyobb teljesítményű változata is. Az autógyáraknak egyszerűen nem (vagy nem mindig) éri meg a kisebb teljesítményű változatokhoz külön alkatrészt tervezni, tesztelni, nyilvántartani, szállítani, szerelni. Sok esetben tehát az alacsonyabb teljesítményű és nyomatékú kistesó az utolsó csavarig megegyezik a nagyobb teljesítményű változattal, a különbség kizárólag a vezérlő szoftver által alacsonyabban határolt töltőnyomás és üzemanyagmennyiség."
2 chiptuning műhelyben is érdeklődtem az 1.4 HDi tuninggal kapcsolatban, és azt mondták, hogy bőven "túlméretezték" az 1.4HDi -t motorikusan, tehát ezek szerint lehetséges, hogy a régebbi 2.0HDi (90LE) konstrukciójától nem sokban térhet el az 1.4HDi, és ezért könnyű 90-95 lóra felhúzni a teljesítményt? Aki pro a témában, plz írjon, mert én is nagyon töröm a fejem 1.4HDi chipelésén.
Hátsó futóműhibám volt (torziós felfüggesztés zörgött)
Úgy vettem észre, hogy kb. 1,5hónapja kirugózásnál (gödör), reccsent a jobb hátulja az SW-nek. Múlt héten elvittem a szerelőmhöz és kicserélte a csapágyakat, a tengelyeket is, mert azokba is belemart a kikopott csapágy. Így megúsztam hídcsere nélkül 100ropiból. Remélem további 108e km-ig nem lesz vele problémám és további 5évig. :-)
Szóval aki ilyen jellegű recsegést hall, az készítheti a min.100ropit.
Tegnap beraktam LED-es hátsólámpákat, szép meg jó meg minden, csak a jobboldali nem passzol tökéletesen, vagy inkább úgy mondom nem úgy, mint a baloldali, mert a gyáritól azért az is picit elmarad, de ez még nem is olyan vészes, viszont szintén a jobboldalit mikor szereltem be, (felvolt kapcsolva a lámpa) ki-ki hagytak a LED-ek ahogy mozgattam a csatit, visszaraktam a régi lampinyont, azzal nem csinálta, tehát a hiba nem az én készülékemben van, kicsit megmasszíroztam a csatlakozásokat a lámpán, most nem csinálja, holnap átráncigálom-hajlítgatom a kábeleket, ha megint csinálja akkor go vissza a boltba............
206osomba szeretnék tetetni vmi rejtett indításgátló rejtett kapcsolót, esetleg tud valaki a XXI. XX. XV, vagy a X. kerben vmi szakit, aki korrekt áron dolgozik?
Mihelyst toltott annyit csak rakd vissza-zard le kozponival es utanna had toltse reggelig. Ha 65-os volt benne akkor az ujban tovabbra is eleg lesz....mar csak a hely vegett is.
A mostani 65A 18x24 cm akkor biztos kell ekkora. De nem tudom a hátulját lezárni éjszakára mert központi zár nem működik és csak egyesével lehet az ajtókat bezáérni de a csomagtérnél nincs kulcs.:(
Szerintem minél nagyobbat veszel bele annál jobb. A méret úgyis határt szab, azt hiszem kb 62A-es fér bele a műanyag tokba, a nagyobb kapacitásuak már túl nagyok. Legalábbis amikor én cseréltem pár hónapja, erre jutottam.
korrigálnálak: bizonyos felszereltségi szinteken és mindig a vezetőoldali csak... azon agyaltam, hogy egy jobbkormányos gépnek meg kéne szerezni a kapcolóját és csinálni a kettőből egyet...
Hát át vagytok vágva... itt vannak a hivatalos szervízperiódusok. Miszerint egy 2005-ös 1.4 HDi-t normál használat mellett 30 ezer kilométer vagy 2 év után kell hordani szervízbe, de mivel céges autók a süritett periódust illik alkalmazni, ami 20ezer kilométerenként esedékes (annál is inkább mert régen minden HDi-t 20 ezerenként hívtak. Am. a karbantartásjelzőnek is mutatnia kell a műszerfalon...
sziasztok. Van nálunk a cégnél 3 db Peugeot 206 van, 1.4 Hdi. A szervizperiodusa valóban 10,000 km, vagy át vagyunk vágva? A kocsik állandóan mennek, 3 évesen benne van az egyikben 200.000 km, de szinte állandóan szervizban van, mert azt mondják a peugeot szervizben, hogy 10k km-ként olajcsere kell. Mi erről a véleményetek? Sajtmedve
Sziasztok! Olyan gondom van hogy a Peugeot 206-os automnak ami 5 ajtós az oldalsó ablakainál a gumik felvanak puklisodva.Tud e valaki segiteni ezügybe hogy hol lehetne beszerezni ilyet vagy ha van valakinek ilyen mennyiért adná.Járt e igy már valaki?7 éves az oroszlán!Meg érdekelne gyári cd-s magnó ami kijelzős!A segítséget előre is köszönöm!!!
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy 2003-as évjáratú 206-ost. Két napja olyan problémával küzdök, hogy a műszerfalon egyetlen egy műszer sem működik. Villog a STOP felirat, és a benzin szintjelzőnél a sárga lámpa. A kocsi nem áll meg, hanem megy tovább. Ha belemegyek véletlenül egy gödörbe, akkor az egész abbamarad. Valahol kontakthiba van? Hol lehet a hiba?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv Krisztián
Esetleg érdemes az immo mellett a mechanikus zárakat átkódolni, így már be sem jutnak az autóba a régi kulccsal. Némileg olcsóbb mint egy új, komplett zárgarnitúra.
Kell még egy pótkulcs és kész.
Addig is, talán átmenetileg parkolj máshol mint szoktál, bár nem valószínű hogy pont egy autótolvaly találta meg a kulcsot, de ki tudja, az ördög nem alszik.
Pug tali jővőhéten hétvégén! ha valakit érdekel! 08.16.
Helló mindenki
A Kecskeméti Repülő napos tairól van szó
Tali a Pestieknek 7:15-kor a Pesterzsébeti (M5) Tesco parkolóba a Tesco benyakút elött. Indulás 7:30-kor és olyan 8:15-kor leszünk a Kecskeméti Tesco-nál ahol találkoznánk a többiekkel.
Szóval aki nem a Pesti gyülekezőre jönn hannem közeleb van Kecskemét az legyen ott 8:15-kor a Tesco parkolkóba
Az olajszint ellenőrzőt ugye nem kell szentírásnak venni???
Eddig csak 1rublikát csalt, tehát 4 kockát mutatott pontosan félig töltve, de most felment maxig, azt hittem azért mert ferdén van az autó, ezért kíváncsiságból arrébb álltam, de "csak" 1kockát ment vissza, tehát most majdnem fullon vagyok, megnéztem a nívón és ott továbbra is bevan szögelve középre az olaj. :-/
Na az tök jó, sztem ez néz ki a legjobban:)
Más: ma este elkezdett makacskodni a jobbos ablakom, lehet megelégelte, hogy állandóan kritizálom, hogy automatizálni kellene. :)
Szóval olyat csinált hogy felakartam húzni és csak kattogott a motor, aztán ráhúztam erősebben és simán felhúzta, csak felfelé csinálja, és ha picit határozottabban ráhúzok akkor felmegy... Mi lehet??? Motor, kapcsoló???
olvastam fordos forumon hogy elvileg a házi pálesz is leviszi. maradt múlthéről, most meló után megyek haza kipróbálom... aztán ha az nem segite akkor holnap megyek acetonért.
én most mikor hozzánkkerült a kisoroszkán nem egész 5 évesen és 25e km-el ledobattam róla a szíjakat, görgőt, vízpumpát, összes folyadékot és szűrőt.ez cakkpakk még 40ezremben sem volt az 1,4hez jó minőségben.8igaz a szerelő ingyen van, szal ez anyagár)
Köszi. Alámentem és bár szabad füllel nem hallottam, de valóban az egyik illesztésnél kifúj a rendszer. Remélem valóban ez a gond, javítás folyamatban.
Nekem is pont 1,4 HDi, 2002-es forgalomba helyezés, most 110 000 km. 106 000-nél cseréltettem a vezérműszíjat meg a görgőket. 46 000 Ft volt a szerelőmnél, aki azt mondta, hogy nem volt rossz állapotban, de ilyenkor már elfárad a szíj magában is, nem érdemes kockáztatni. Most nyugisabban megyek.
Ezt nagyon nehez elhinni,hogy ilyet bevallalnak....az rengeteg Nekem a 206 kozel jar a 180.000-hoz es mar a 3.-dik szij van rajta... mikor a gyarit csereltem 87.000tajekan es lattam a szij hogy nez ki nem bantam meg... De mindenki dontse el maganak mikor csereli.
Remelem nem baj,ha en is leirom mit tapasztaltam mivel a 206-ba es a v6-ba is ezt hasznalom... Szoval pirosat hasznalom.....es oszinte legyek semmi. Attol eltekintve,hogy az injektorok nincsennek eldugulva,nincsen lerakodva semmi rajuk.Tehat szerintem 1 evben,ha teszel bele 2-3-szor meg mindig olcsobb,mint fizetni a szerviznek takaritasert.... A masik dolog nem tudom,hogy te irtad-e a tanksapkat....Ha megnezed ebay-n millio fele van jo aron.....
most annyira még nem égető a dolog... úgyhogy ráérsz vele. köszi előre is.
amúgy lenne egy kérdésem. tegnap fenyő alatt álltam és a köcsögről rácseppent a motorháztetőre egy viaszcsepp. kérdés: mivel tudnám ezt leszedni? vettem ma ilyen rovar, zsir eltávolító sprayt. azzal szerintetek simán lejön?
2200 forint lenne gyári csomagolásban (sajnos bizonyos %-os az eltérés és inkább nagy tételben éri meg. de ha ráér még egy pár napot megnézem, hogy milyen Bosch tipusú gyertya van az enyémben. (kiveszem és megnézem, bosch csomagolásban talán olcsóbb)
Pedig 240 ezer kilométer vagy 10 év a hivatalos előírás. Most néztem! Valami miatt be merik vállalni. De ha úgy érzed cseréld ki most veszteni nem vesztesz vele, de megnyugodsz. Neked is felajánlom a lehetőséget, hogy megmondom alvázszám alapján a francia ismerősöm mennyiért hozná a cuccot
Nekem ugyanez a problem volt. Néha akkor is nyekkent egyet, mikor megrángattam a kipufogót hátul, hosszirányban. Mikor aztán a tűzkarika (kipufogócsonk tömítés) mellett kifújt a rendszer és kicseréltem, ez is megszűnt.
Altalaban az autogyartok kimondjak azt,hogy 10 ev v.x-y km.... A haver focusara 160.000-mondtak 102.000-nel elszakadt neki....400.000 Ft lett a vege. En 80.000km-ig szoktam varni utanna lokom ki,ez biztosabb es olcsobb meg mindig,mint hogy szakadjon... De ha meg varni akarsz vele egy kicsit nezd meg az allapotat a szijnak ..... mennyire kopott,nem-e foszlik az oldala.....
Van nekem egy 6 éves 1.4 Hdi kisoroszlánom 106000Km-rel. Az lenne a kérdésem, hogy mikor kell vezérműszíjat cserélnem? Mondanak ezt is azt is, gondoltam köztetek van olyan, aki már túlesett a feladaton. Szóval a lényeg, hogy mehetek még vele, vagy most már guruljak be valami szerelőhöz vele. Apropó szerelő. Nem tud valaki Székesfehérváron olyan szerelőt, aki már csinált ilyen cserét, és már tudja hová kell nyúlni? Ja és persze jó áron is dolgozik, mert a márkaszervízbe 104000 Forintot mondtak!! Meg azt, hogy 10 év, vagy 240000 km a csere ciklus. Szerintem az kicsit sok. Aki tud valmit hozzáfűzni kérem válaszoljon.
Én a hétvégén fogok xenon szettet beszerelni, meg hátra LED-es lámpákat, ez okozhat valami kellemetlenséget a BSI-nek???
Mura! Neked elviszi a gyári 15-ös biztosíték a xenont, vagy kicserélted???
Elvileg gyorsabb információáramlás által számodra növeli a komfortérzetet mert gyorsabbanb reagál az autó gombnyomásra szegény 307-esekben nem mindig). Körülbelül a lényeg, ha jól értelmezem annyi, hogy: a mai autók megnövekedett számú fogyasztójához terveztek egy olyan hálózatot ami mint egy fa törzse egyként öleli át az autót, és abból ágaznak le a különböző fogyasztók. A nagymennyiségű adat lényegében ugyanazon vezetéken halad végig más-más fogyasztó felé. ahhoz, hogy szét tudjuk válogatni az adatokat címezni és fogadni tudjunk szükség van egy központi agyra ez a BSI. Ezekre az autókra feltétlenül vonatkoznak az alábbiak: soha ne köt9özgessünk össze-vissza semmit az autó elektromos rendszerén, ne szereljünk be össze vissza elektromos alkatrészt anélkül, hogy azt a BSI-ben elérhetővé tennénk, és pl. ha én elektromos tükröt akarok és bontóban szerzek hozzá alkatrészt akkor nézzem meg hogy multiplexes autóból való legyen, mert utána annak a BSI--vel tudni kell kommunikálni.
A következő kérdésem lenne: most múlt hét éves a gép és vagy két hónapja terhelésváltásnál (sebességváltásnál) valahonnan egész hangos, de rövid nyekkenés/nyikorgás hallatszik. Nem tudom megállapítani honnan jöhet.
Szerelő azt mondta nem érdekes, engem rohadtul zavar. Volt valakinek esetleg ilyen? Ha igen, hol keressem?
Ja majd elfelejtettem 1.1 2002. És most jön a csoda 34000km! Májusban vettem 31000 km-rel. És tényleg annyi! A szervízkönyv szerint az elsó fél évben, a kötelezőig 4000 km-t ment, és utánna egyre kevesebbet. Csak városban használta a doktornéni.
tudsz dobni egy alvázszámot? megnézném, hogy én mennyiért tudnám neked hozni! Sajnos nem emlékszem pontosan az enyémbe mennyi volt de mintha olcsóbb lett volna! van egy ismerősöm odakinn Fro.-ban és ő lehet olcsóbban tud dobni nekem!
Az enyemben NGK van -2003-as 1.4 8v es kozel a 180.000 km-hez meg nem volt bajom vele mikor cserelek is az megy bele.... DE ha 16v az lehet mas teszta ahogy a kollega irta ott mar lehet mas dob ki a gep....
minden márkaszerviznek van laptopja amin ez a gyári progi fut, ezen keresztül van kapcsolatba a france szerverrel és inne is tudja frissíteni az agyát a computernek. kell hozzá a hozzáférési kód ami egy plasztik kártya-azt is vidd magaddal. mert azon van egy lekaparandó kis fólia-az alatt van ez a CODE. ez kell többnyire a PPS műveletekhez. Az alvázszám alapján +párezer ft ért letudják gyártatani a VÖZULI gyárban a hiányzó kulcsot vagy nyelvet amit aztán a megfeleleő konfigurációjú távirányítóval összeillesztenek szintén ezzel a műszerrel + betanítanak és mehetsz máris vele biztonsággal. maszek műhelyekben csak ott van ilyen lehetőség ahol az akkreditált a PH felé.(elvileg) diagra fél óradíjat szoktak felszámolni vidéken ami 2-3 ezer ft.
Spinaker: remélem olvasni fogod soraimat... ha nem akkor hívlak majd valamelyik nap. naszóval szükségem lenne egy liter motorolajra amit múltkor rendeltem, de most elég 1liter. meg megnéznéd nekem hogy a gyári 4db gyertya mennyibe kerülne? mert itt a fábiánnál 2400ért akarják adni darabját. (ezt megtudod nézni mert már lediktáltam neked az alvázszámot, remélem bennevan a gépben) meg még szükségem lenne egy antenna tokra, asszem az a neve. tudod amibe belemegy az antenna szár. elvileg eztis meglehet nézni alvázszám alapján. ezt meg csak a tokot akarták 5400ért adni. nevetséges. persze mindezt az xs-be.
igen, de a komplett zárszett elég drága mulatság... 40-50körül van, plusz még meg kell venni az elektromos kulcstollat is ami 21ezer, abba bele a kulcs szárat ami olyan 4-5körül van a munkadíj szintén 5ezer. de ehhez megkell hogy legyen a kis kék kártyád amin van 4számjegyű kód. és az alapján tudnak csináltatni újat ami olyan 2-3hétbe telik.
az a gáz a pótkulcsal hogy azon nincs gomb és így nem tudod betanítani egy új kódra. de ha csináltatsz egy új kulcsot ami 30-35ezerből megvan azzal már be tudod tanítani egy új kulcsra és igen akkor csak a belsejébe tudnak beülni, de magát az autót nem tudják elvinni (persze máshogyan eltudják)
hát eléggé megfontolandó... sztem nézzetek szét mégjobban hátha megtalálod valahol a fűben vagy ágy alatt. mert ez igy elég drága mulatság.
kulcs cserénél mind a 2 kulcsot újra kell diaggal betanítani -ez szükséges. ha ellopták akkor még nem lesz meg az új-akkor csak azt a nálad lévőt is érdemes addig újra kódoltatni, mert úgy már nem tudják elindítani-max csak a belsejét kipakolni mert a mechanikus zár működik továbbra is cak az imó nem. de ha lopás volt akkor ajánlatos kpl zárszettet cserélni!
elvileg volt egyszer benne cserélve. legalábbis ezt mondta a szerelő... végülis akkor mindjárt meló elött beugrok fábiánhoz aztán megkérdezem, meg uncsiöcsémnek a kulcsot is egyuttal. köszi szépen a segítséget.
Nem-nem. tudni kéne ahhoz, hogy épp milyen tipusú kell bele. bemész Peugeot-ba és kérsz alvázszám alapján ha igazán jót akarsz. sok féle lehet alvázszám alapján. 1400 forintért vettem én, ha jól emlékszem. volt már cserélve benne? mert akkor meg is nézheted milyen ha még nem volt.
akkor ma délután fehívom itt a fábiánékat... hátha tudnak majd valami konkrétat. addig keresd elő azt a kis kék kártyát amin egy kulcs van asszem az alapján csinálják. de megkérdezem a zár cseréket is. addig rönó ki a garázsból és pug meg be.
A gyári a legjobb (ami Bosch). de semmiképp sem NGK. ha 16 szelepes az XS akkor torx kulcsra és egyí 16os gyertyakulcsra lesz szükséged. a középső műanyagtakarót leszeded a motorról (amin a Peugeot embléma is van 6 darab csavar fogja) alatta a gyújtótrafót talűlod amit szintén torx csavarok rögzítenek. meg a kartergázvisszavezető csöveket amiket úgy szerelhetsz le hogy miközben lefelé húzod a sárga nyelvet benyomod rajta. ha kihajtottad a gyújtótrafót tartó csavarokat akkor leveszed róla csatit és félre teszed. ha benézel a lyukakba ott lesznek a gyertyák innen már egyértelmű. _Vigyázz, hogy ne húzd túl a csavart mert alu a hengerfej. kézzel behajtás útán még egy olyan fél fordulat szokott lenni de majd érzed. sok sikert. ha véletléenül 8 szelepes akkor nem kell burkolatot leszedni. a szürke szelepfedél és az injektor közt van a trafó amit két csavar tart (10es villáskulcs kell hozzá) középen van a csatija amit leveszünk és lefűzzük a vezetékét is a trafóról. a kartergázcsövét szintén illik levenni. ebben a motorban a gyertyák ferdén vannak kardános gyertyakulcs kell hozzá. egyébként ugyanez vonatkozik 1.1, 1.4re is.
pótkulcsot is ellopták?? mind a kettőt egyszerre? érdekes, lehet hogy csak nyári szünetben dugták el a szülők hogy ne vidd el olyan sokat. amúgy van egy kis kártya azon van a kulcsnak a szériája vagy micsodája és asszem az alapján lehet csináltatni egy újat. hogy emnnyibe kerül azt nemtom, de hívd fel a legközelebbi szervízt ott biztos megtudják mondani... vagy felhívom neked aztán este meg csengess meg és megmondom.
Sziasztok! Lenne egy komoly problémám!!! Pár napig nem távol voltam, de a kocsit itthon hagytam. Azzal vártak mikor hazaértem hogy nincs meg a kocsikulcs, elvesztették vagy esetleg ellopták garázsból....
Kérdezném hogy ilyenkor mi a teendő? Hol és hogy tudok új kulcsot csináltatni? Illetve ha tényleg úgy lopták el akkor mit tegyek? Lehet bele teljesen más kulcsot csináltatni? És ezeknek mennyi lenne az ára?? Gondolom nem kevés:(
Megerősítem a megállpítást: nem okvetlenül durran a légzsák koccanások esetén Kétszer is volt lehetőségem megtapasztalni :-( Egyszer a klímahűtő is elgörbült, de nem durrant semmi.
valaki segíthetne hogy a hátsó komplett antennát hogy a túróba tudom kiszedni? lekell szedni a tetőkárpitot? egy xs-es jószágból. múltkor erősebb voltam a kelleténél és frankón letörtem ami eredetileg volt fennt.
Szerintem minimális az esélyed hogy ezt a te kiadásod nélkül rendbe rakassd,sajnos:-(De nagyon gáz,hogy amiket írtatok a légzsák és társairól....Más autónál még kisebb koccanásnál sem nyílik ki....Hiszen a patront nem a lökháritóhoz szerelik....
régebben 307 cc nél véletlenül a járdaszegélyhez ért a küszöb és az oldallégzsák eldurrant meg a bizti öv befeszült meg a légzsák vez elektronika meg stb. sztem ha tényleg nem találkoztál egy füben ülő téglával vagy vasrúddal vagy nagy huppanóba becsapodva ami az indító lassulásérzékelöt beindítja akkor a márka hírnév miatt keress fel egy Peugeot márkaszervizet hátha bevállalnak valami %-ot de sokat ne remélj. egyébként nagyon biztonságos autók a peugeotok.
Hat basszus ez nem semmi..... Egy legzsakszett nem olcso muri...... A baj az mivel nem garancias mar szerintem igy le fogjak sz@rni magasrol. A jobbik eset ha nem oly regen vetted az autot akkor talan reklamalhatsz a kereskedonel. Sok szerencset,de azt nagyon!
Tegnap földúton, kb. 15 km/h sebességgel 2001-es 1,4 HDi autómban kirobbantak a légzsákok. Mondhatom, meglepődtem... Hatalmas durranás, légzsák kint, nagy füst. Világít a biztonsági öv jelzése, a légzsák és a motordiagnosztika.
1.: láttatok már ilyet? (nem állt sokat napon, nem volt hirtelen fékezés, nem tört össze...) ha 10m-rel arréb történik, már 80-nal megyek! 2. nincs 300 000 ft-om a javításra, segítsetek, mit érdemes most tenni. Azt tervezem, hogy valamelyik Peugeot szervízben "rábírom" őket, hogy az ő felelősségük miatt hadd ne én fizessem már ki az ő hibájukat...
BŐR SPORTÜLÉSEK, SPORTKORMÁNY LÉGZSÁKKAL, UTASOLDALI- ÉS OLDALLÉGZSÁKOK, KLÍMARENDSZER, ELEKTROMOS PANORÁMA ÜVEGTETŐ, ABS, HANGSZÓRÓK, KALAPTARTÓ, ÖVEK, KÁRPÍTOK, SZŐNYEG MŰANYAGOK...+ELSŐ KÖDLÁMPÁK Minden jó állapotban van. Hívjatok, ha valami érdekes lehet: 70 388-9466 Kérésre, tudok még képtket küldeni a kiszemelt dolgokról.
Én viszont keresek, bal első sárvédőt és bal első fényszórót.
Az autó tökéletes állapotban van.1.4 es,mert nem gyártanak már 2.0 Hdi -t 206 os ban.Sőt,már 1.6hdi-t sem:-(Szerintem az 1.4 is fürge...Igen,klimás is....A trendy + a legmagasabb felszereltségű volt amikor vettem.A feleségem házat szeretne,ezért adjuk el,+ még az én audimat is.Sajnos fotóm most nincsen még.Aluminium ezüst a gyári neve,5 ajtós,fekete szürke belső,fehér számlapokkal..stb..:Színre fújt a külső diszcsik,....Szerintem nézd meg a peugeot honlapján.....
Eladó sorba került egy 2007 évjáratú 206 HDi Trendy + felszereltségű,gyári állapotú ,a legkisebb sérüléstől is mentes autónk.8000km van benne.Ha valakit érdekel a részleteket is megtudhatja.
autókereskedő vok, szal van némi rutinom:)ebben tényleg csak ennyi van.évente megjelent a kötelező szervizen és az átlag 4-5 ezer km-enként volt, átnéztem, olyan mint egy új autó.
esőben felforró víz?
hátsó híd?-ebből már tettem el egyet tartalékba-vagy ki lehet küszöbölni valahogy a problémát?szimmeringet lehet venni hozzá a peugeotban?mert akkor szétszedetem most és minket már kiszolgál.
mi van még?
gondolom 10ezrenként olajcsere oszt ennyi.2-3évig tervezzük megtartani a zasszonnynak szal 8évesen is max hihetetlen 70ezer lesz benne:)
Azt szeretném kérdezni, hogy a 206 egyik ismert "típushibájára": " az esőben felforró motorra" van-e valami gyógyir, mert ugyan csak kétszer fordult velem elő, de harmadszor már nem szeretném. Ha jól rémlik volt aki azt mondta, hogy valami bimetál gombát kell cserélni elől, ami tönkremegy, és emiatt nem kapcsol a ventilátor magasabb fokozatba, de volt asszem másik "megfejtés" is. Lehet ezzel kapcsolatban biztosat tudni ?
Hűha! Erről az apróságról megfeledkeztem...:) Szóval: Budapest.
És hogy ne kelljen visszaolvasni:
"Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy lelkiismeretes, nem lehúzásra játszó Peugeot-szervízt? Nemrég vett a család egy kis 206-os HDI-t, és szeretném megfelelően szervízeltetni...:) Előre is köszi!"
Az sem rossz a vekibe valamikor egy het alatt beleszalad 6000 km............ De igaz ki hogyan,es mire hasznalja az autot. Ezert felek ha jovore el akarom adni a kis pug-ot akkor fogjak sokan huzni a szajukat a km-eren pedig ha hasznalod akkor ez realis es felolem bevizsgaltathatja barmilyen szervizben,mert a futasteljesitmeny ellenere kituno allapotu.....de sok ember megis beleugrik a kevesebbett futottba es utanna jon ra,hogy megis porgott ebben az ora csak visszafele....
Fateroméba meg 5 év alatt 41e. Miért ne lenne ilyen? Ennyi sem lenne benne, ha nem jön be neki egy meló, ahova kellett a kocsi. (kb 10e csak erre ment el) Amúgy az is igaz, hogy az ilyen tulaj nem igazán adja el pár évesen a vasat, mert miért is tenné...? Bár szerintem az ilyen "nagypapás" autók nem a full felszereltek általában.
Hááát igazából ezt ugy lehet megelőzni ha mondjuk most mondok egy km-ert de használattól is függ, 50 ezrenként szétszedeted és teszel bele uj szimeringeket pár forintbol és akkor igy nagyon sokáig elmegy de ki az aki szétszedeti a futóművét állandóan? Senki.... Szekszárd mellett dolgozunk Kakasdon és nincs felperselyezés, vadonatúj alkatrész kerűl a hídtestbe gyári technologiával. szoktunk vállalni szállítást is. 42 ezer ft egy új hídtest nálunk, amilyen a lenti képen van... + van hozzá minden amire még szükség lehet. Bárkinek bármi kérdése lenne futómű kapcsán nyugodtan keressen válaszolok neki. Üdv.
Ez komoly? 5000 km/év-et raktak csak bele? Van ilyen? Nem lehet hogy visszatekerték... Ennyi km egy egy éves kocsiban szokott lenni nem egy 5 évesben ;)
Udv! Nos akkor szerencses vagy,ha 25.000 van csak benne.... Nekem is ue. evjarat es moci presence folszereltseg es 178.000km.....pedig masodik autonak van... Szal ennyi km-alatt egyszer kuplungozni kellett,legutobb pedig a kuplung bowden szakadt el....ja es beazott az antennanal ahol a belso vilagitas van....... Ettol eltekintve csak a kotelezo szervizek.....es most megy megint muszakira es a stabilizator palcak csereje........es a lukvercet nem veszi mindig elsore. Szoval kellemes csalodas.......
jaja ! én mondjuk úgy gondoltam tudtam hogy a még JÓ hidat töltik fel zsírral és megelőzve hogy a kosz bejusson és beáljon a csapágy , tudtommal a csapágy beállása okozza a fő problémát hogy megeszi a hidat .
végül is meg lehet előzni a bajt a zsírozós módszerrel ?! vagy legalább jelentősen növelni az élattartamát a hídnak?!
helyileg hol dolgoztok és milyen módszerrel javítjátok ? felperselyezéssel ?!
Ilyen a 206-os hídteste és a nyíllal jelölt rész amin vannak a csapágyak. Amikor rossz akkor teljesen rozsdás, a képen egy új van amilyet árulunk hozzá.
Az hogy nyikorog és ropog/kopog az autó hátulja az tényleg hátsó futómű betegség, és tényleg francia betegség ezeknél a torziósrugós hátsó fuóműveknél. Viszont ha megfurjátok és megzsírozzátok semmit sem értek el vele max hogy nem ad hangot mert a megkopott alkatrészeknek lessz kenése. Annyi az egész lényege hogy elöször is a gumiszimering fárad el a lengőkarok és a hídtest között ahol bemegy a por, víz, és kosz, ezáltal széthullik szétrohad a csapágy/tűgörgő a lengőkarban ami tönkreteszi a hídtestet is. Ez az első lépcső szal ha ilyet hallassz tutira odavan a hídtested és a csapágy benne, és ha nincs időben megcsináltatva akkor a lengőkar is odamegy szal érdemes időben lépni a javittatással. Több mint 10 éve forgalmazunk felujított futóműveket és javítunk gyári technologiával, garanciával jóval a gyári feléért. Ha esetleg valakinek ilyen jellegű problémája lenne nyugodtan keressen tudok adni új hídtestet, csapágyakat és lengőkarokat is hozzá, minden peugeot vagy citroen típushoz. Tel: 30/393-0999 ; 20/528-4173
Attól függ hol folyik el, nekem egy szimering ment szét a kormányműben, és mivel nincs hozzá javító készlet így komplett csere lett, egy bontott került bele és olyan 30 000 jó magyer forintba került. De nekem néhány óra alatt elfolyót az összes, úgy hogy nézesd meg hogy hol folyik!
Ez nekem is igy volt,aztan kivettem es a havernal komreszorral kifujtuk es jo lett... De van ezekben egy kis golyo ami ha beragad akkor csak a csere segit......
Van megint egy problémám az én drága 206-sommal, ami állandóan elromlik. Most speciel a szervoolajom folyik el.......ennek mi lehet az oka, és mennyibe fog nekem fájni kb. a javítatás?
Nem tudja valaki honnan lehetne olcsón szerezni 206 ablakmosó fúvókákat (cikkszám talán 6438e6)? Állandóan eltömődik, már kiszedtem próbáltam kitisztitani de nem jutok semmire. Esetleg működő tisztitási tippek is jöhetnek :) Bár már elég sok mindent kipróbáltam :(
kerepesen , bp-szomszédságában de időnként (havi 1x-2x ) elkerülöm ceglédet a 4esen szolnokra menet ! esetleg ha legközelebb arra járok szólnék neked !
én tudok érden, Gödöllőn is jó szerelőt ők márkaszervízben dolgoznak szóval az oktatást elvileg megkapják. és ismerem őket szóval nem lehúzósak. de én is tudok segíteni kisebb dolgokban...
Tud valaki ajánlani egy lelkiismeretes, nem lehúzásra játszó Peugeot-szervízt? Nemrég vett a család egy kis 206-os HDI-t, és szeretném megfelelően szervízeltetni...:) Előre is köszi!
én mindenképpen kiolvastatnám a kódot valahol , csak azt nem tudom meddig tárolja a hibát , amikor opelem volt és hibát jelzett úgy emlékszem h csak valami 10-15 indításig tárolta ha nem jelentkezett a hiba újra!
na mind1 szerintem megér pár ezer forintot a kiolvasás.
persze ! én sem úgy gondolom a tuningolás dolgot ... nyilván az ember azért fejleszti a kocsikáját mert szereti és kedves számára . meg egyet értek azzal is mindenből ki lehet fogni nagyon jót is és nagyon szart is . az más kérdés több kellemetlen dolgot tapasztalok a peugeottal elég sokt területen mint jót .
mindennek van előnye és hátránya ... csak azt akartam mondani h amíg suzukiaim voltak akár mikor elmertem vele menni bármilyen messzire 3000 kilóméterekre mert tudtam h haza is hoz és nem hagy cserben . ellenben nem volt olyan biztonságos , jól felszerelt , kényelmes , szép mint a peugeot ,....
apámnak most van a második 307 hetese és azért vette újra ilyet mert az előzővel hatalmasat borult és néhány karcolással túlélte... mindenki más szempontok szerint vesz autót , és más okokból kötnek kompromisszumot .
nekem ez az első peugeotom , igazából szeretem csak azért fáj h ami pénzt csinosítgatásra költheték most arra kell félretenni hogy folyamatosan szinten tartsam a kocsit . tudtam mindig is hogy milyen lesz és bevállaltam . de azért furcsáltam h miért kell 40 000 km nél két lengőkart cserélnem amikor a toyotámban már volt 250 000 kilóméter és semmi baja nem volt soha . nyilván nem egy kategória árban sem , de mind a kettő magyarországon használom egyformán tisztességesen karban tartom .
de tudjátok mit ?!
az összes autó szar :D bár lehet h csak a mi elvárásaink nagyok ( legalábbis az enyémek ) ,vagy csak tipikus magyar vagyok , legyen kurvajó kurva olcsón , vagy inkább ingyen , sőt még pénzt is kapjak mellé :)
gondolom arra gondol mint a vw-eknél (index kar tetszőleges irányba történő mozgatásánál), ha út mellett parkol akkor égjen neki az út felére eső helyzetjelző meg hátul is.
Ezzel teljesen egyet értek! Nekem ez a második 206-om és mint korábban is írtam egyikkel sem volt tul sok baj. Igaz az XS fenntartáésa drágább mert az alkatrészei is drágábbak. És az is igaz, hogy én már úgy belemélyedtem ebbe a 206-os témába (most épp francia 206 fórumon gyűjtök infokat,-hihetetlen mit meg nem csinálnak ezek- és rátaláltam egy pár motorvezérlő kódtáblára, (köztük az NFU motorkódos ME7.4.4-es motorvezérlő vagy az MM4.8P motorvezérlőére az 1.1 HFX-nél) Márcsak a Scantool vagy a Peugeot Planet Diagnostic tool kéne és tudnék hibát olvasni) Szóval nem rosszabb autó a 206 csak oda is kell rá figyelni és néha érzékeny tud lenni a lelke...
Mura megpróbálom megkeresni, hogy lehetséges-e amit irtál, de kicsit pontositsd mikor is szeretnéd hogy égjenek!
Szerintem annyira nem mentünk bele ebbe a tuning témába, én nem úgy vagyok a 206-al hogy örülök, hogy megy, rendszeressen karban tarom, és ha elromlik valami akkor megcsináltatom (és nem azért mert csíkzsebből kivágom, hanem mert összegyüjtöm rá a pénzt, és ha kell akkor egy hónapig nem megyek vele, szerencsére ilyen nem fordult elő még). Nem hiszek abban hogy a Peugeot bár mennyivel is rosszabb autó lenne mint bármely más, hasonló kategóriáju társa. Mindegyik márkának van jól sikerült, illetve kevésbé jól sikerült szériája.
Üdv mindenki ! Nemrégen tulajdonosa lettem egy 2002 decemberében gyártott, 2003 márciusban forgalomba helyezett 206-nak (HFX motorkód, 1,1i, 36e km). Márkakereskedőnél vettem, kb. 500 km-t mentem vele eddig hiba nélkül. A legutóbbi útról hazatérve éppen lassítottam, kb. 50-es seb. mellett 4-ben volt a váltó és azt éreztem, hogy a motor rángat, rakoncátlankodik, nincs motorerő, gázadásra sem reagál jól, mintha nem működne minden henger normálisan. Ez kb. 50-100 méteren át tartott, pár másodperc volt az egész. 2-3 alkalommal sípolt és felvillant a motor-öndiagnosztika visszajelző majd utolsó alkalommal égve maradt. A gépkönyv szerint azonnal forduljak szervizhez, mert károsodhat a katalizátor. A gépnek viszont azóta semmi érezhető baja nincs, jól ment (sajnos muszály volt használni pár km erejéig). Vajon mi lehetett a gond ? Visszaolvasva ezen a fórumon, korábban találtam pár ilyen jellegű hozzászólást, de erősítsetek meg abban, hogy mit tegyek. Feltétlenül a drága márkaszervizbe vigyem, vagy esetleg más megoldás is lehetséges ? Esetleg Bcsabán v. Orosházán tudtok valakit ajánlani aki hibakódot olvas - töröl ? A válaszokat előre is köszönöm.
Na akkor ezt most nem értem, elvileg rákötöm laptopra és csak átállítom, akkor gyárilag miért nem így van? Amennyire utánna érdeklődtem kell valami modul ami ezt vezérli (komfort elektronika), de az egyik ismerősömé felhúzza, és ő már így vette az autót és nem tudróla hogy lenne bene valami kütyü. Akkor még egy kis elektronika: parkoló fénnyel mi a helyzet, mert elég sokat parkolok út mellet és nem bánnám ha világítana az út felé eső oldala. Tebalu ezeknek a dolgoknak esetleg utánna tudnál nézni?
ohh sorry természetesen azt még a visszapillantóra írtam. ami rád vonatkozik: ha multiplexes az autó akkor a BSI-ben kell csak az opciót engedélyezni és húzza is az ablakot
Ha jól gondolom ez az ablakfelhúzás opció benne van a BSI-ben! Szerintem ha a kézikönyvben szerepel akkor kellett hogy létezzen nem? Soha ne mondd, hogy a legfullosabb van neked. Magyarország is más piac Franciaország is más piac stb. stb. Egyébként mi a Csehországi specifikáció szerint kapjuk az autókat...
Elvileg akkor létezik ez a tükör behajtós csoda? Mert akkor engem is érdekelne, illetve egyik 206-os sem húzza fel az ablakokat berisztáskor (bezáráskor)?
A gond az (annyira nem nagy gond), hogy nem terpeszt a hátulja, pedig 17-es keréknél azért már észre lehetne venni. Ezt a lyukat furunk és megtömjük zsírral már többen is mondták, úgy hogy lehet hogy megpróbálkozok vele. Egyébként a 306-osomnál cseréltünk hátsó hidat és mielőtt megadta magát nem nyikorgott így, de sosem lehet tudni, most valahogy nincs kedvem kicserélni, úgy hogy jövő héten meg nézetem.
hi srácok! jobb első tompított fényszóróm megadta magát, pedig nemrég cseréltem, mivel elődje is ugyanezt csinálta... Mi lehet a gond? Nemhiszem hogy ennyire gyengék az izzók. köszi
érdemes megnézni az üzemanyag rendszerben a mágnesszelepet ! az szokott még kifingani vagy csak kontaktos lesz ! alattomos egy alkatrész ez ! sokan szívnak vele , sok citroennél is hallottam!
Az alábbi linken megtalálható kezelési útmutatókban meg lehet találni, hogyan is lehet ezt a funkciót használni! Az ilyen modellekben a visszapillantó tükör joysticja mellet egy vonal van! kezelési útmutatók
Segítségre lenne szükségem .. egy jó szerelő valahol Bp-én (Zuglóban). Sima fékbetétcsere lehet hogy végre kellene hajtani, de előtte természetesen megnézni hogy szükség van e rá.
206osokban nem volt tükörbehajtó rendszer , még a premiumokban sem .
apámnak 307premiumja van és behajtja , de nem hiszem h tükörkompatibilis lenne 206-tal.
meg én úgy tudom h minden biszbasz a computeren megy keresztül (ami a bal lábtérnél van a kárpit alatt ) a klímától az ablakemelőig , így szerintem a tükörmozgató is !
szóval szerintem csak sufnis megoldással lehetne beszerelni
a nyikorgósoknak választ adva szerintem szinte 100% hogy hátsó híd baja lesz , sajnos legkésőbb 100 ezer kilóméternél előjön ezeknél a hülye torziós rugózásoknál . francia betegség , viszont egy kisebb beavatkozással meglőzhető ez a költséges probléma . ha elviszitek szerelőhöz akkor ő megfúrja a hidat telenyomja zsírral és örökéletű lesz . ezt érdemes mielőbb megcsinálni.
de a híd kopása látszik a kerékdőlésen is !
kopogósok !
a munkatársam kocsija is ilyen hangot adott a amikor kanyarodott vagy tipikus magyar úton ment ... neki a szilentekkel volt a baj , de volt egy műhely ami direkt ilyenekkel foglalkozik és kipréselték a szilenteket a futóműből és újracserélték !
Bal hátulról nálam is hallani valami hangot, de nem kifejezetten kanyarodáskor, hanem inkább úthibánál, ha kanyarba jön az úthiba, úgy észrevehetőbb:)
Én inkább valami műanyagra tippelnék ami nyekereg, nem futómű hangja van...
A legtobb auton a tanknal van....ha alafekszel akkor a tank korul kellenne latnod,ahogy a benzincso kijon belole:ket bilincs fogja mindket szarat amit egy csillag csavarhuzoval megtudsz lazitani(nekem legalabb is ilyen volt)csak ha a tankod tele van akkor vigyazz mert mig nem rakod be az ujat addig fog egy picit folyni a benzin,minimalisan,de tehetsz ala egy tiszta muanyag talat es utanna vissza tudod onteni.... Ha neked vagy valami ismerosodnek van szerelo aknaja ugy lenne a legjobb...mivel jobban latod mit csinalsz,de valoban semmi munka,de a szerelo lehuzna 2 rugoval legalabb ha mondanad,hogy csinalja.
amúgy énis észrevettem hogy hátul mintha koppanna valami mikor kanyarodok... de még nem néztem a pótkereket, meg a csomiajtót sem.
de viszont olyan kerdesem lenne, hogy utólag be lehetne szerelni a kocsiba autómatikus tükörbehúzót? vagy ahhoz kell bele egy motor ami be tudja csukni? tudja ezt valaki?
Most nekem lenne egy kis problémám, néhány hete valami nyikorog, nyüszörög a hátsó futómű körül, de csak akkor ha valaki beül hátra először a kézifék bowdenekre gyanakodtam (mert mindig bevolt húzva mikor a nyikorgás hallatszott), aztán hallgattam kiengedett kéziféknél is, szóval fogalmam sincs mi adja a hangot, lehet hogy a szilentek, vagy készül tönkre menni a hátsó hídam, elvileg a teleszkópok nem lehetnek mivel alig másfél évesek. Mene közben nem hallani, csak beszálláskor, és biztos nem a csomagtartó zörög. Valakinek valami ötlete? Az autó 6.5 éves 97 000 km-rel és XS.
A havernak anno 4000 ft-volt a tank es szivattyu tisztitas..... most nem tudom,de egy kerdest meger es ha nem veszes szerintem megeri..... Beleontheted most is es utanna tankolj ra altalaban en is igy szoktam...... Viszont elobb csak csereld ki az injektorszurot az kb. 2000 ft-tol nem hiszem hogy tobb es te is megcsinalod 2-3 perc alatt-es ha utanna jo lenne akkor nem kell a tankot megkerdezned....
Mármint mit lenne érdemes? elvinni szerelőhöz és a szájába rágni, hog ymit kéne csinálnia? amúgy nem szoktam ennyire leszívni a tankot, csak most valahogy ennyi sikeredett...
mennyiért vállalnak egy ilyen teljes tank, injektorszűrő stb tisztítást, cserét?
jah és ezt az stp, beleönthetem most negyed tankba a kútnál és rányomhatom fullig a benzint, vagy tankoljam tele és úgy öntsem bele?
Nos meg a problemadhoz annyit csak kerdezz meg egy autoszerelot mennyire hasznal egy injektorosnak ha 2 liter benzin van a tankban......... Nekem a veki es a kissarkany is otthol all 3-4 honapokat fel tank benzinnel(mert nem otthol vagyok)es ha hazamegyek csak visszateszem a sarut forditom a kulcsot es utra kesz mindketto,es egyik sem akar megallni-legalabbis eddig szerencsere..... Azert mondom ezt mert annak idejen nyomtuk a seftet rendesen szabolcsi reven..... Minden nap Ukrajna telenyomni a tankot aztan leszivni es eladni... A haver kesobb valtott 2.0 94-es injektoros audi 80-ra egyszer nagyon leszivta a benzint ugy,hogy kifogyott neki...telenyomtuk,de tobbszor produkalta azt amit neked,hogy megallt foleg kanyarban mivel ilyenkor jobban mozdul a benzin a tankban... Lenyeg a szivattyu felszedte a sok szart a tankbol majdnem eldugult neki... Szerelo leszedte a tankot es kipucolta a b.szivattyuval egyutt+kapott egy uj injektorszurot es megszunt a problema....... Szal szerintem megerne ezt megcsinalnod es odafigyelni,hogy 10 liter legalabb legyen benne.....
Szerintem ott van mint az összes többinél: Ha szemben állsz az autóval akkor bal oldalon (a motorháztető légbeömlője alatt) van egy "mélyedés" ott benyúlsz és ki tudod emelni!
De volt nála másik két márka, úgyhogy szerintem tarthatja. No meg autós bolt, ráadásul két autós bolt is van kicsiny városunkban és egyiknél se volt STP...
Mindegy, Fehérváron a madaras tescoban látott haver, úgyhogy ma megnézzük ott.
Amúgy a feketét akarom az STP ből mert állítólag bazi erős, igaz sokkal drágább mint a piros.
Egyébként AC pumpa nem lehet, sőt semmi más nem lehet, mert minden normál értéket jelez. és ezt több szervíz, szerelő megnézte már. Amúgy az üzemanyaggal kapcsolatban lehet valami, mert mikor itthon az ESSOnál tankoltam, akkor jobb volt, az adott hónapban csak kétszer állt le, de hozzláteszem, hogy negyedig volt a tank mikor teletankoltam, aztán a múltkor muszáj volt Fehérváron az ESSOnál tankolni, mert már kifogyóban volt.. konkrétan 2 liter maradt a tankban:).
Miután a fehérvári kútnál tankoltam, egy hét múlva szinte minden napos dologgá vált a megállás...
Amúgy azt nem értem, hogy pl mikor munkahelyre megyek a 206-al, akkor pont mindig az utolsó kanyarnál áll le... lehet nem akarja hogy dolgozni menjek?:)
Minden üzemanyag adalék jövedéki adós termék, ezért nem tarthatja akárki, csak akinek van ilyenre jogosultsága. Tehát a boltos ugyan hazudik abban hogy kifutó termék, de ettől függetlenül nem tarthatja elvileg.
Ezen már én is elmélkedtem, de a gyakorlazi részig nem jutottam el, szerintem először meg kéne fordítani a kapcsolónál jobbost és a balost (mivel a bal egy két állású kapcsoló) és ha így működne akkor egy kapcsoló csere megoldhatná a dolgot. De ez csak az én egyszerű észjárásom, és lehet hogy eget verő baromság :-)
Sajnos nem lesz olyan szerencséd, egyik fejegység sem dolgozik össze a kormánytávval, úgy ahogy a kozponti kijelzővel sem. Tehát ha újrádiót akarunk allor a kormányról vezérlést sajnos ellehet felejteni. A vaterán mondjuk találtam olyan átalakítót ami lehetővé teszi a vezérlést, de aszem' opelhez illetve fordhoz volt, meg kb 20 000 forint körül mozog az ára!
Nem, amióta kutat cseréltem (és azóta 1x sem tankoltam vidéken, csak pesten), azóta nem állt le. Mostanában jellemzően shell v-powert dieselt tankolok. De az enyém ugye diesel. Korábban mikor megvettem az autót akkor is csinált leállásokat, akkor talán a légtömegmérő volt a gond. Ami azt illeti azért tankoltam a leállásokkor próbaként shell premiumot (v-powert), mert olvastam hogy tisztitja az üzemanyagrendszert. Nem tudom ezért segitett-e vagy simán szar a nálunk lévő omv kút de azóta hál isten ilyen baja nem volt. De azért mindig van valami kinja :(
STP-ből többféle üzemanyagrendszer tisztító is van, nem tudom mindet próbáltad-e már, vagy melyiket értemes..
Elnézést, ha visszaolvasva megtalálnám a kérdésemre a választ, de gyorssegítség kellene :) (Közben persze olvasgatok vissza is ...)
Van egy 2001-es 1,6-os PUG-om ... amiben még mindig a gyári rádiósmagnó csücsül ... most párom megunta, és mivel rég érik a csere, szeretnék bele valamit ...
De ... a kormányon jobboldalt az irányjelző kar alatt van egy távirányító az eredeti rádiósmagnóhoz (asszem Blaupunkt ...) ...
Lehet olyan szerencsém, hogy találok olyan mp3 lejátszót amit tudnék ezzel a karral vezérelni? Mennyire lehet szabványos a csatlakozása? Eleve a Blaupunktok között keressek?
Nekem egyre sűrűbben csinálja ismét...:( Ma begurulok Fehérvárra és veszek STP injektor tisztítót, remélhetőleg az segít neki... Itt nálunk ilyet nem lehet kapni! ez azért elszomorító... ráadásul azt hazudják a boltosok, hogy hát ez már kifutó széria...
amúgy próbálkoztam alapjárat emeléssel is. most 850, de nem segített, bár egy-két hétig nem állt le tőle... állítólag ha szar a benya, akkor ez azért segíthet. vagy emeljem magasabbra? meddig lehet emelni? a zöld kártyán 750-850 van beírva. vagy ez csak az hogy ezen értékek közt ingadozott mikor mérték?
bár azt hittem az inkább japán szokás a hűtőkeretre rakni...
igazából nézegettem az AUTODATA progit és az azt jelzi ( ha jól értelmezem , meg jól fordítom ) HEATER FUNCTION CONTROL MODULE ami a fordulatért felelős az a fűtőmotoron vagy nagyon a közelében van,
de amíg nem tuti nem akarom teljesen szétszedni , mert ha mégsem ott a bii akkor moccanni sem tudok vele
azért kössz a tippet :) majd szólok h rajta volt-e !
Nekem is ez a kínai csoda van, itt vettem fehérváron, ha jól emlékszem 20-22 ezer forint között, és eddig nem volt vele probléma, ami érdekes hogy az egyik cimborám autójában egy prémium (45 000 ft-os) Siemens van és 8 hónap alatt kétszer kellet izzót cserélnie. De szerintem xenon és xenon között nincs nagy külömbség. Ha vásárolsz és még látni is akarsz vele elég egy 35 w-os szett, 4300-6000 kelvin közti színhőmérséklettel.
Amúgy nekem nem baj hogy kicserélték annyiból, hogy amúgy sem volt szép hangja. Mielőtt jött a probléma hogy nem lehet állitani a sebességen, már csúnya csiripelő hangja volt alacsony fordulaton. Most tök csendes.
Nekem ugyanez volt a gondom. A vezerlopanelt nem kellett cserelni (szervizben kimerik hogy jo jelet ad-e ki) ellenben az en modellemben (2001 ev vegi) a futomotort kellett cserelni mert egybe van ontve ennel az elektronikajaval. Szal futomotor csere es meg is oldodott.
megnéztem az ellenállást de sajna én sem találtam a 2001 es évjáratúamban. viszont nézeggettem még a kapcsolási rajzot és találtam valami ellenállás félét rajta a motornál de az sem teljesen egyértelmű .
de még akkor sem tudom h hol lehet fizikailag benne.
szóval újabb kérdés hol az ELŐTÉT ELLENÁLLÁS a digitális klímásban :)
bár én attól félek h azért nem találtad te sem mert a digitklímásokban nincs ilyen ... legalább is az AUTODATA programban a 206 os digitklímás változatának a klíma kapcsolási rajzban én nem találtam ellenállást , amíg a manuális klímáséban megtaláltam ....
azért holnap első dolgom lesz megnézni , már nagyon kíváncsi vagyok , majd jelentem az eredményt.
Azért ha sikerül neked megtalálni, írd meg légyszíves, hogy hol volt, bár lehet, hogy évjárat függő a dolog. Az enyém 2003 -as, és se ott, se a kesztyűtartót kiszerelve nem találom sehol. Szerelőt meg még nem kérdeztem.
Lehet, hogy hülyeség amit mondok, de kéne lennie elvileg egy un. fűtőmotor ellenállásnak, ami szabályozza a fordulatot. A gond az, hogy elvileg a fűtőmotor előtt van a kesztyűtartó mögött felnézve, ha belső keringetésre állítod a levegőt, a csőben kéne, hogy legyen, de én már kerestem csak kíváncsiságból, és nem találom sehol(ugyanolyan autó, mint a tiéd). Pedig komolyabban utánna nézve a dolognak , sokan cseréltek már fűtőmotort is feleslegesen, amikor csak ez a bisz-basz volt a ludas. Küldök egy képet arról, hol kéne lennie.
NAGYON KÉNE A SEGÍTSÉG mert már elfogytak az ötleteim és lasan a pénzem is !
PEUGEOT 206 2.0 HDI ! digitális klíma problémám van. a ventillátor erősség gombot nyomkodva csak a feléig szabályozza a ventillátor motort . azaz 8 lépésből áll a skála és csak négyig szabályoz amíg a kijelzőn pedig teljesen minden renben van ,azt jelzi h maximumon forog ha végig nyomkodom .
ha maximumon hagyom vagy ha automata módra kapcsolom akkor is csak fél fordulaton megy és amikor egyet gondol felpörög és beáll a beallított értékre vagy amit az éppen automata mód állít be! tehát hol működik hol nem ... de többnyire nem megy csak fél fordulaton. van amikor kb fél másodpercenkén felörög visszaáll és ismételgeti . szóval elég idegesítő tud lenni !
MÁR PRÓBÁLTAM : kiolvastatni a hibakódot .... eredmény : semmi , nulla hiba
kicseréltem a kijelzős klímavezérlőt ..... eredmény : változatlan
végig tapogattam nézegettem az összes csatlakozást a klíma
korbácsán , megcibáltam bekapcsolt állapotban az összes kábelt
Üdv! Az a gond, hogy ezek közt az alsókategóriás Xenon-ok közt nincs külömbség minőségben, egy jó minőségű (Siemens..) meg 40 000 forint körül indul. A postai rendeléssel annyi a probléma, hogy ha az ország másik végéről rendeled akkor ha valami probléma van igen nehéz érvényesíteni a garanciát. Szerintem néz körül fehérváron. Itt is van néhány hely ahol lehet kapni, igaz biztos nem 16 000-ért, de ha rászámolod a postát akkor az mindjárt 17 500 körülire jön ki, és 18-19 ezerért már biztos találsz és még a garanciát is tudod érvényesíteni.
Akkor sztem felejtős, a kormányvezérlést nem szeretném elbukni, (meg akkor tán a cd-váltó se működne??) megpróbálok utánajárni az RCA kivezetésnek, mennyire kell szétbarmolni a dolgokat, mert végül is a gyári rádióval nincs semmi bajom...
A Fejegységek nem autó specifikusak, elvileg lehet kapni egy átalakítót (206-hoz még nem láttam) kb. 25 000 körül, vagy ellehet felejteni a kormányról vezérlés. Vagy létezik magas jelszintről (hangszóró kimenet) alacson jelszintre (RCA) átalakítót kb. 5000 körül, de így ugrik két hangszoró. Vagy valami szakival RCA kimenetet beszerelni, de ez sajnos nem tudom mennyire kivitelezhető.
Szeretnék betenni egy szolid erőlködőt+mélynyomót hátra, nem nagy szám, évek óta viszem autóról-autóra, de nekem pont megteszi :) a kérdés az hogy létezik olyan fejegység amit tud vezérelni a gyári "bajuszkapcsoló", vagy inkább applikálni kéne egy RCA kimenetet a gyári CD-re? Szerintetek???
Ott az enyém sem tökéletes, pedig másfél napig állítgattam, jelölgettem, reszelgettem, de még is maradt egy kis hézag, de a másik oldalon tökéletessen passzol, valószínü a sablonban volt egy kis pontatlanság. Ha a helyére kerül dobok fel képet.
SOS-ben mondja meg valaki legyen szíves, hogy a hátsó lámpa foglalatot(a fekete csavarral a búrához rögzített izzóaljzatra gondolok) lehet-e külön kapni( eloszidálódtak rajta a dolgok a párától), vagy csak kompletten lámpatestel együtt ?
Most regisztráltam a fórumra, amit már régóta terveztem, csak mindig halogattam én is tulajdonosa vagyok egy hdi-nek. Nagyon meg vagyok elégedve az autóval.
Visszaolvasva a témát, szerintem női is meg férfi is, én vagánynak találom. bármilyen kis autót lehet pasissá, illetve bármilyen nagy autót lehet csajossá tenni.
A másik amihez hozzászólnék: Teljesen mindegy milyen autót vesz az ember, mert mindegyik típusnál vannak szervízfenntartó autók. Hallottam már hogy szidják a peugeot-ot, de hallottam már hogy a német és japán autókkal is van annyi baj, ellentéttel a " jó hírükkel". Ez szerintem szerencse kérdése, hogy milyet fog ki a vevő. Az enyém most volt 3 éves. Olaj, izzó, fékbetét csere volt, meg tankolni kell és ennyi a ráköltés. Semmi más baja.
Lenne egy kérdésem is: Tudtok-e ajánlani Pesten jó peugeot bontókat? Előre is köszönöm. ( A tavalyi jégeső berepesztette a jobb hátsó lámpabúrámat:( )
Üdv Mindenkinek!
Látom tegnap beszéltetek a xenon-trafók helyéről, esetleg letudná valaki írni hogy hová helyezte őket, (vagy esetleg egy kép) előre is köszönöm, a másik kérdésem pedig az lenne hogy a gyári fejegységnek van RCA kimenete???
Köszi, sziasztok...
Én ma viszem fényezőhöz, és ő is azt mondta hogy lesz munka vele (de ezek az után gyártottak sajnos márcsak ilyenek). Azt hittem a vezető oldalnál csak nekem nem stimmel pontosan, de úgy látszok nem vagyok egyedül, párszor (15-20) leszedtem mire sikerült rendessen a helyére faragni, ma megvettem a rácsot is, úgy hogy fényezés, rácsozás, egy kis fémépítő a ködlámpához és már mehet is a jövő héten a helyére. De szerintem ennyi szenvedést megér.
Az illesztéssel vannak gondok rendesen. A vezető oldal nem túl jó.
egyébként elég keményen áll de kéne javítani a lökösön.
fényezést egy gyerek kori barátom csinálta, baráti áron.
DE előszőr nem akart megcsinálni mert azt mondta hogy olyan rossz a lökös hogy csak szivni fog vele és utána én is. de rávetten nagynehezen hogy csinálja meg.
Szép lett, habár én felrakásnál leb@sztam az elejét. Maj javítva lesz.
A gyári hangszóró Noname (de Made in Hungary!). A gyári fejegység szokott talán Balupunkt lenni...
Ha valóban élvezni akarod egy kicsit a zenét az autóban nem csak hallgatni, akkor felejsd el a gyári hangszórókat. 12-15E környékén már kaphatsz egy első komponens szettet, 8-11E környékén hangszórókat (Alpine, Pioneer, Audio system, Ground Zero). Nem mindig a nagy márkák hangszórója a legjobb vétel ár/érték arányban.
A fekete jobban hangzik, az nem csak megakadájozza, de tisztítja is. no meg az alapjáratot javítja. nekem meg igazából az kellene... kérdés hogy fél tankba is bele lehet nyomni, ennek a flakon felét, vagy tankoljak fullra mindenképp és nyomjam bele az egészet...
motorolajba önteni? szeirntem hülyeség... miért oda kéne? meg hogy tudnék oda még két és fél decit beleönteni... no meg nem írná hogy 50-60 liter benyához kell adni.
Köszi a linket Zoli! Már csak fehérvárra kéne bejutni, mert drága városunkban semmit nem lehet kapni!:(
Lehet nem er semmit,ki tudja ebbe a mai vilagban??? Amugy a pirosat kell a tankba onteni,de a flakonon megtalalod az utmutatot.....-ez az erdeklodonek szol-igy hasznalva nem kellett soha az injektorhoz nyulni....
le kellene cserélnem. meg valamikor találkozni kellene, mert megnézném hogy hova tetted a xenon trafókat... mert lassan cserélnem kellene ezeket a szar izzókat
Hát, azért egy gumisnak illene tudnia, hogy a Peugeot-ok osztóköre 4*108 (ha csak nincs a felni alatt osztókörmodosító, de szerinem nincs). Vagy ha nem tudja, és elnézte. Szerintem nézd meg újra.
Üdv! Én lecseráltem az enyémet, nem egyszerű mutatvány. Le kell szedni az ajtó kárpitot, és a kábelt amit elvezettél már a rádiótól (ez az egyszerübb) azt kell bele vezetni az ajtót és a kasztint "összekötő" gumi gégecsőbe (ebben megy az összes elektronika kébel az ajtóba). Na ennek a szét szedése még egyszerű (csak ki kell húzni), de a befűzés és az összerakás igényel némi kéz ügyességet, egy drót segiségével egyszerűbb a dolog.
kösz az infot ,a gyáriak milyen gyartmányuak? blau? pioneer? acsatit levágták róla sajna , mekkora teljesitményuek ezeket szeretnem tudni ,illetve az árát
Azzal számolj, hogy a gyári hangszórónak spéci a csatlakozója! Ha az előző tulaj kiszerelte feltételezem valami jobbat szerelt ki mint a gyári. Lehet kapni átalakítót a gyári csatlakozóhoz, de leggyakrabban csak lecsípik és tesznek fel helyette csúszósarukat az új hangszóróhoz. Szóval lehet, hogy vadászhatsz majd bontóban gyári csatlakozót a gyári (nem éppen csúcskategóriás) új hangszóróidhoz...
Ha mégis a gyári hangszóró kellne nekem is porosodik a szekrény tetején egy pár, elküldhetem...
Szerintem mindegy ha meret utan veszel valami jobb minosegut...... Az sem dragabb mint a gyari,es legalabb uj.......en is ezt tettem mert nekem is csak ketto volt a ket hatso mikor anno vettem az autot....
A kormánykerék központi anyájához (2002-es gyártmány) 50-es Trox kulcs kell - egy átlagos készletben 30-as szokott a legnagyobb lenni (45-össel is sikerült a múltkor boldogulnunk). Tudtommal fontos volna a meghúzási nyomaték is (hasonlóan, mint a felnicsavaroknál).
Ugy van ahogy atiscc kollega leirta..... Az STP igen ismert marka es valoban millio helyen kaphato ezert is igen valtozo az ara......de neha ennyit megerdemel a gep...
Tudsz fehervaron vagy kornyeken mondani vkit aki foglalkozik ilyennel? A gumis 10-15ropit mondott, de nem O csinalja. Nem nem volt neki sajnos akciosan. Egyebkent a sracban maximalisan megbizom, fehervariaknak batran merem ajanlani a kiralysoron levo gumiszerelot.
Én a helyedbe elmennék és megkérdezném mennyiért javítják.Ha csak tojás lett akkor kb 4-5 ezerért megcsinálják.Gondolom a gumisnak pont volt is egy eladó akciósan:)
Sziasztok! Asszony padkázott egy "egészségeset". Eredmény egy tojássá változott bal első alufelni lett. Mondjuk menni lehet vele, gumis hátrarakta, de jótanácsként mondta, hogy mielőbb szerezzünk be egyet. Megadta az adatait: Alessio, ET25,PCD10,6Jx14H2,4x100. Esetleg nincs vkinek a műhelyében elfekvőben? Vagy vmilyen más fajta eladó vkinek garnitúrában?
Tudok róla és ha megnézed az első 4-5 hsz-t látod hogy szinte senki nem jár oda:) Ezért bátorkodtam ide irni hátha:) Gondoltam hátha itt..... Bocs ha zavartalak titeket ostoba 207-es kérdésemmel:)
Szépjonapot mndenkinek. Egy kis segitségre lenne szükségem,Peugeot 206 cc-hez. A párom a napokban tapasztalta hogy "lötyög" a kormánykerék. Megnéztem és én is amulva vettem tudomásul hogy fellazulhatott a központi anya. Abban kérném a segitséget hogy a légzsák részt hogy tudom eltávolitani hogy az anyához hozzá férjek. Segitségeteket elöre is köszönöm.
Lehet hogy olyan jó a 207-es, hogy senkinek sincs vele problémája, így kár fórumozni is... :)
Egyébként én is a 207-est terveztem annak idején, csak úgy gondoltam első atónak jó lesz a 206-os, mivel azt mindenki szereti, kevés baj van vele. Következő autóm biztos hogy egy 207, vagy 308 lesz. Hűséges maradok a Peugeot-hoz.
Köszönöm, ezeken már túl vagyok. Van egy-két megmosolyogtató valóban:)Igazándiból furcsa hogy nemigen van 207-es tulaj aki fórumozik:) Pedig jópárat eladtak már belóle.
Nem rossz persze, de azokat mé le kell fényezni, be kell rácsozni, fel kell tenni (tetetni) amik még plussz kölséget jelentenek, majd nem annyit min maga a két elem ára. Ment a válasz!
Az autóműanyagnál csak akkor annyi ha szettben veszed (első,- hátsólökös+rc szárny) egyébként 32 000 darabja+posta, én a múlthéten rendeltem egy sráctól aki 30 000-ért adja darabját + 2000 forint a posta. Ha érdekel elküldöm az e-mail címét!
Szerintetek hol a legolcsóbb a GT lökhárító (első és hátsó)? Találtam egy debreceni címet ahol 25.600 Ft darabja.
A link: <a href="http://automuanyag.com/index.php?page=shop.browse&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=35" target="_blank">Itt található</a>
Az a bajom velük, hogy Debrecenben vannak. Meg a Devil Tuning is Debrecenben van. Ott egyébként 39.900 Ft darabja... Link: <a href="http://www.deviltuning.hu/?oldal=2&termek=3371" target="_blank">Itt olvasható</a>
Akkor még annyit elárulok, hogy páromnak Mazda3 1,6 van és én inkább vezetem a 207-est mert bár súlyban majdnem egyformák a 207 jobban megy, kevesebbet fogyaszt és !!!csendesebb!!!
Viszont ez a Te esetedben nem túl lényeges info, hiszen más motorral vetted!
Valaki megtenné, hogy dobna föl pár képet egy klímás benzines motorteréről?
Femc oldalán próbáltam kiokosodni, csahát ott sem látszik.
Főleg a kompresszor felfogatás érdekelne, a hőcserélő (ez a hűtő melett van? ) meg az elpárologtató ( ami a hideget "adja") persze, ha ez nem a középkonzol mögött van. :-)
Csak kíváncsi vagyok egy-két dologra.
Előre is köszi!
Egy hete jöttünk haza a nyaralásból, 1700km oda-vissza, minden gond nélkül. 6.2 átlagfogyasztással. Csak ez a fránya meleg.... valamit lépni kell jövőre.
Akkor azért voltak olyan ismerősek azok az elemek, tudtam hogy láttam már valahol ilyet. :-) Azt még megkérdezhetem mennyiért fényezték le, illetve a Tied mennyire passzolt (bár szerintem egy eladótól vettük mind a ketten)
Ha már megrendelted, akkor tessék nyugodtan várni, mit kell már előre azon tuningolni magad, hogy miféle nyavaják jöhetnek ESETLEG elő rajta? Ez a döntés előtt fontos, de már lényegtelen. (szerintem ;) ) Tuti jó lesz, oszt kész! (ha meg nem, majd megcsinálják)
1.4 16v lett és trendy felszereltség klímával kiegészítve.Igazándiból a fogyasztás és tipushibák érdekelnének.Francia autóm eddig nem volt jelenleg egy japán van a családba:)Igazándiból megláttam megszerettem kipróbáltam és bejött.Még egy hét az átvételig:)
Csalában van egy 207 1,6 azzal minden teljesen ok a motor kifejezetten tecc kár, hogy csak 5ös a váltó amúgy kellemes! ennél többet nem tok hozzátenni, főleg, hogy nem árultál el túl sokat a gépről pl milyen motorral veszed... ;-)
Én az autóvárosban csináltattam, alapvetően rendesek minde ok nekem is megmosták egy szva nem lehet az embernek, de ez a klimatisztítás valszeg nem ér szart se... KB 20 perc se volt az egész, utána ugyan olyan büdös a kikapcsolt klíma mellett...
Nézd nekem is volt ilyen gondom próbáltak mindent nem lett teljesen jó, aztán ki is cserélték garanciában, most egész türhető, de ha igazán jót akarsz akkor elköltözöl ausztriába! ;-) Érdekes ott minden ilyen probléma egy csapásra megszünik az utakon! :-/
Bocs hogy titeket zargatlak de talán jó helyen keresgélek:) Egy hét mulva leszek tulaja egy 207-esnek és sajna a 207-es fórum eléggé kihalt:( Netán van vkinek tapasztalata az autóval kapcsolatban?
Akinek van, volt, vagy csak látott elhúzható üvegtetőset! Meg lehet oldani, hogy rázós úton ne lötyögjön? Picit zavar, ahogy az üveg csörömpöl a fejem felett...
Üdv! Nézzkörül a használtauto.hu alkatrész keresőjében, ott biztos találsz, lámpák kb.10 000 forint / db-tól, az ülés pedig szerintem ugyan olyan lehet mint az XS-ekebe (kivéve ha bőr)
Ok. Köszi de utánna érdeklődtem és nálunk fehérváron nincs ez az akció, ha pestre felmegyek az meg már nekem nem akció! Más: Femc, ha jóltudom nked után gyártott GT első lökhárítod van, a kérdésem csak annyi, hogy hogyan tudtad bele bütykölni a ködlámpát?
Sajnos az hogy az ember olvassa még nem pótolja a szükséges műszaki ismereteket maradéktalanul. Sajnos nagyon sok leírás kering a neten és én 206os témában tudok ugye nyilatkozni. Hát elég sok a felületes cikk, sok a téves információ. Sajnos előfordul, hogy kimarad ez-az a legjobb jóindulat ellenére is. de én azt gondolom, és azt vallom, hogy csak akkor beszélek valamiről, ha biztosan tudom, hogy úgy van, átgondolom, esetleg újra át is nézem, mit fogok írni. Mivel én műszaki ember vagyok (szervízes a Bosch-nál) nekem egyértelmű, hogy tömítést sosem használunk újra. Én azt tudom tanácsolni mindenkinek aki nekifog egy házilagos javításnak, hogy nagyon gondoljon meg mindent mit-miért s ne kezdjünk hozzá úgy az autószereléshez, hogy épp a csavarhúzó rejtelmeivel ismerkedünk. az autó nem játék, a helyes műkődésén EMBERI ÉLETEK múlnak!
Tanulságként leírom történetem, hogy mki okuljon belőle, és ne legyen ilyen birka, mint én.
Szóval a sztori:
Ülök itthon, van időm, gondolom kitisztítom én a tankban lévő szűrőt, ami a jeladó alján van. Ugye olvastam róla, tehát akkor már értek is hozzá, gondoltam én. Kiszerelem a jeladót, kitisztítom a szűrőt (ami patyolattiszta volt :-) ). Visszaszerelek mindent, minden működik, minden szuper, a fordulatot felveszi 2 mp alatt. Dagadt a mellem, szuper vagyok. Irány tankolni. Nem is volt gond 44 liter betankolásáig, de ekkor az általam rosszul visszarakott tőmités mellett elkezdett ömleni a benzin. ( Mellesleg a tömítést ilyenkor cserélni kell, a régit nem szabad visszarakni, de sehol sem olvastam) És mivel kb. 30 méterre voltam a kocsitól, ugy spriccelt a kocsiból a benzin, mint a szőkőkútból. Beterítette a utasteret, és kb. 2 méter átmérőjű foltot hagytam a kuton.A kutas a haját tépte, hogy azonnal menjek kifelé a parkolóba, nehogy tűz legyen. Utána még ahol megálltam és éppen dőlt egy kicsit a kocsi, ujabb benzinfolt mindenütt. Iszonyat büdös a kocsiban, gyakorlatilag nem lehet benne ülni. Telefon, szervíz, fogadnak is soronkívűl. Ügyes, okos húzásom kb. 7-8 ezer ft-ba fog fájni. Levontam a tanulságot a történetből, remélem ezzel a kis sztorival segítek másnak is, hogy okosabb legyen, minrtén voltam.
Menj be az autóval egy vizsgaállomásra (ahova amúgy vinnéd) és kérdezd meg tőlük, hogy így viheted-e vizsgára. Ez mondjuk ne a Mozaik utca legyen.:) 2 helyet tudok, ahol átengedik ilyen hibával, persze a hiba mértékétől függően rá kell fizetni.
Köszi a választ, de nekem nincs mit fúrni ezen a borításon. Van rajta három kifelé mutató nyíl és vmilyen módon feszíteni, csavarni, pattintani kell. Gondoltam, hogy nem rángatom feleslegesen, ha valaki tudja a frankót.
Sikerült hétvégén az oroszlánt Pomázon leamortizálni. :( Megakartam fordulni, és a magas fűtől nem láttam, hogy nem szerencsés áthajtani a padkán Az autó felakadt, és csak egy terepjáró tudott kihúzni, viszont a padlólemez találkozott egy egykori közlekedési tábla kiálló csonkdarabjával, és egy 20-25 cm-es darabon felszakította a vezetőoldali ajtó alatt. A baj soha nem jön jókor, mert 20-án vinnem kell műszakira. Vajon ez kizáró ok lehet a vizsga abszolválására ?(Tél előtt mindenképpen megcsináltatnám, de anayagi okok miatt ha lehet nem most.) Tud valaki ajánlani ezzel a problémával kapcsolatos szakit ?
Ja, azt még elfelejtettem, hogy van a cimbimnek egy szintén P206-ja és a következő a probléma vele. Kiváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek, illetve van-e ötletetek, hogy mi lehet a gond.
Beindítja a kocsit (3 éves), és alig észrevehetően mintha nem járna egyenletesen a motor. De ez ténylreg alig észrevehető. Nagyon finoman mozog a fordulatszámmérő, és (gondoljuk mi) nagyon kicsit rángatja a sebváltót. Lehet, hogy neki is szűrőket, és pillangószelepet kellene tisztítani? Vagy más lehet a gond? Most e sebváltó mozgásra ilyen nagyon gyenge pár milliméteres mozgásra gondoljatok.
Valakinek valami tippe van-e, hogy mi a gond? Vagy lehet nincs is gond?
Úgy, hogy egyszerűen kifurtam. Csak kicsit óvatosan kell furni, nehogy vmi kárt okozz. Olvasd el a peugeot blog-ot, ott leírják elég pontosan. Szerintem akkor az enyémben sem lesz, mert az enyém is szintén 1.4 8 V, csak ez 2004. 05. havi. Azért utánanézek. Húúú, ez a tempomatos dolog engem is érdekel. Remélem, hogy sikerül vmi jó dolgot összehozni. Ez a Citroen-es dolog bíztatónak tűnik.