Természetesen erre gondoltam. Hőerőmű, városok tüzelőlerakatai, ilyesmik....
Legalább a helyi tolatós nem pár vagon fával, ócskavassal szaladgál........
Kicsit beindult a fantáziám, mert 3-4 ezer forintos szénárakat mondott, és itt a környken egy nagy kocsi fa ami mondjuk egy szezonra elég az bőven 100E ft felett van. És összevágni, stb....Akárhogy is nézzük 20q szén, főleg ha fekete és jobb a fűtőértéke mint a szar briketteknek, akkor elég egy télre, de ez már itt off....
Egyenlőre...Aztán mondjuk 10 vagon, ami most kb 600t, elszállítása bizonyos távolságra mennyibe klerül vasúton, vagy közúton. Mint ahogy az erőművi fát ahogy szállítják.....
Csodálatos. A Tüzép rakodókat meg megszüntették. Majd elhordják kamionnal "tisztességes" vállalkozók, aztán majd lesz valamekkora ára mázsájának, aztán mivel drága lesz nem fog kelleni senkinek, aztán megint zárhat be a bánya mert "drága" lesz a szén....((((
Talán a pécsi hőerőműben sem a remek anyagnak való fát fogják tüzelni. Mondjuk ez utóbbi csak álom....
Még ha szállítanának is vasúton, kíváncsi lennék arra milyen szesszel bújnának ki alóla nagyjaink. Nem éri meg, stb....
Mint jó tizenvalahány éve a siói vicin: Viszont tudok egy fasza kamionos céget, aki melleséleg nekem ismerős is.....
Az utóbbiról volt szó a "Mozdonyvezetők lapjában is, sőt a "Somogyi kanászkürtbrn is....(((
Jelenleg még nem szállítanak vasúton. Eddig mindössze egyetlen vonatra való szenet adtak fel, de az is próbarakodás volt, és sajnos egyelőre nincs szó rendszeres szállításról. De, ahogy a cikk írja, "egyelőre csak a lakosságnak értékesítik" ezért valószínűleg nem is volt a bányavállalatnak olyan vevője, aki vasúton szállíttatta volna el a tüzelőanyagot. Ezen kívül az is gond, hogy a nagymányoki iparvágányokat nem sikerült használatba venni a cégnek (állítólag a "droidok" miatt :-) ), ezért jelenleg Hidas-Bonyhád állomáson bérelnek rakodóterületet, és ott tárolják a szenet.
<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // -->
Baleset akadályozza a forgalmat a Győr-Sopron vasútvonalon - közölte a GYSEV szóvivője hétfőn kora délután. Sopronban, a Győri úti felüljáró közelében, kevéssel dél után lépett a vonat elé egy fiatalember, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A helyszínelés ideje alatt a pályán áll a forgalom.
Csak a villamosvezeto halt meg. Utasokat nem szalitott a Tatra (20-as), a kocsiszinbol allt ki elotte. (Maga a baleset 3 megalloval odebb tortent) A Skoda-n (14-es) 5 utas volt + a vezeto, nem serult meg senki. A kar mostani becsles szerint 10 millio korona. Majd ha kesobb derul ki informacio, az okokrol megirom.
Mivel megállóról van szó, eleve lassítania kellett volna, és a gyorsfék is elég durva lassítást tud elérni (egy különmeneten volt próbafékezés, de nem a maximumon*, de úgy is húzós volt). Igaz, az UV-vel volt.
*Akkor elfüstölhet pár cucc, de ha életveszélyről van szó, akkor be kell vállalni.
Szóval mi történhetett itt, hogy nem tudott megállni a vezető? Rosszul lett?
Hányan haltak meg? Az első villamosban hátul állók haltak meg, vagy csak a vezető?
A kerékpár jármű, ezt nem vitatom, csak az emberi erő miatt írtam, hogy féppasszív.
A roller meg a görkori, annak ellenére, hogy szintén félpasszív, nem jármű a kresz szerint, pedig a múltkor a görkoris csajokat alig tudtam utolérni. (Igaz, technikai okok miatt nem a MTB-kal mentem, hanem a Csepellel.)
A Tatra raszaladt a Skodara fekezes nelkul es a vezetoje meghalt az osszeroncsolodott vezetofulkeben. Beszorult, nem lehetett a Tatran keresztul kiszedni, csak a Skoda hatuljan at. Utas nem serult. A kar kb 5 millio korona.