Keresés

Részletes keresés

Juca55 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 719

Sziasztok!

A kérdésem a következö: Jön-e valaki március 18-án, Savónából induló, Costa Mágicával, földközitengeri körútra?

Volt-e valaki ezzel a hajóval valahol és megosztaná-e velem a tapasztalatait.

Sok érdekeset olvastam eddig is ezeken az oldalakon és sok hasznos infót gyüjtöttem eddig is,de hátha van még több.

Köszi: Juca

Babszi75 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 718

Ha leszállsz a repülőről ott rögtön tudsz taxit fogadni.Megmondod neki,hogy vigyen egy olcsóbb szállodába közel a kikötőhöz.

Amúgy a kikötő rész is nagyon szuper.Van ott minden,butikok bazárok,pizzériázok.

Sőt,nem messze van egy hatalmas kosárlabda csarnok is.A Miami hea csarnoka.Ha van rá lehetőséged este még egy meccset is megnézhet.Jegyet már 5-10 dolcsiért kapsz.Mi is voltunk egy meccsen.Szuper volt!!Egész show-t rendeztek,még katonai eskütétel is volt a meccs alatt.

A hajóra meg tök korán fel tudsz már szállni.Mi a du.4-es indulásra már de.11kor felszálltunk.

Kajálni akkor már lehet,de tegyél a kézipoggyászodba fürdőruhát,mert a bőröndödet csak du.2 fele teszik le a kabinod elé.

Húúú,de jó visszagondolni ezekre az utakra...!!!Úgy irigyellek!!!!

Előzmény: Lea29 (717)
Lea29 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 717

Jaj, ne is mondd Babszi tudom...megneztem az utakat, tényleg nagyon jo áron vannak, már variálok hogy lehet inkabb egy hosszabbra mennék :) Igazábol mar csak a szállodán aggodom hogy hogy legyen, elotte is utana is, kozel a kikotohoz vagy nézzek szét Miamiban, ahhoz meg kocsit kellene bérelni.....hatalmas problémák :)

Előzmény: Babszi75 (716)
Babszi75 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 716

Kedves Lea!!

Mi októberben megyünk ismét.Akkor 3 hajóutat tervezünk!!!Várj meg minket és akkor meg lesz oldva a transzfered.....!!!

Csak vicc volt...!!De hidd el,ha most ez az út neked összejön,garantáltan visszavágysz majd okt.-ben is!!!

Életed legfantasztikusabb útja elött állsz!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Lea29 (715)
Lea29 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 715

Köszönöm szépen, nézem is, mert surget az idő. Olvastam vissza, sok jo tanács van tőletek.

Sajnos Miamiban nincs ismerősöm, igy valami olcso szállodát nézek és en is ugy gondoltam inkább legyek ott hamarabb, valahogy csak "elütöm az időt":) Nyelvi problémám nem lesz :)

Esetleg ha valakinek van transzfer tanácsa azt megköszönném, nemsokára meglesz honnan indulok.

Előzmény: Babszi75 (714)
Babszi75 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 714

http://cruises.cheaptickets.com/

Szia!!

Itt találsz rengeteg hajót !!!Mi is innen néztük ki a miénket,mind a kettőt.Cheap tickets,azaz olcsó jegy.Azt hiszem ez mindent elmond!!Ezekben az árakban benne van a kikötői illeték,csak taxot számolj rá ami 6%.

+a kötelező borravaló,ami 12 dollár/Nap/Fő.

A hajó indulása elött érdemes legalább 1 nappal ott lenned Miamiban,mert ha késik a rep.géped a hajó nem vár meg.De szerintem ide elég egy olcsó motel is.

Nekünk szerencsénk volt,mert mi Miamiban nyaraltunk és ott intéztük a hajót is.Egy kedves barátunknak van ott lakása és hozzá kocsija is,így mi transzfert nem igényeltünk.

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok!!

Olvasd el az előző hozzászólásaimat is a kabin választással kapcsolatban!!!Így megkíméled magad a fölös pénzkidobástól..!!

Előzmény: Lea29 (713)
Lea29 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 713

Sziasztok!

Utazási irodában nézegettem az utakat, ajánlottak egy hajoutat Ft. Lauderdaleből. Azért az árért amiért utaztam volna valami meleg tengerparti helyre. Szeretném azért kikérni a véleményeteket, vagy tanácsot kérni. MSC  Poesian ajánlottak egy kulso erkélyes helyet (egyedul utaznek) 280.000ért cakklipakkli, plusz ugye nekem az odautazás, amit magamnak intéznék nem gond.

Másik irodaban is voltam ott 170.000ért belso kabinosat ajánlottak ugyanerre az útra.

Ugy lattam az MSCn csak iroda tud foglalni, azonban kiváncsiságból ránéztem a royalcaribbean honlapjara ott én is tudok és ott is vannak hajoutak. Megmondom őszintén mind a két társaságról olvastam jot is rosszat is, ki mit var és milyen problémákkal szembesul, de ugy gondolom elsőre mindenképpen nagy élmény lenne egy hajout és nem érdekelne hogy 10 percnél tovább kell várni az ételre vagy sem....Ugy lattam ha én foglalom magamnak az utat a royalnal az is legalább 600-700 dolcsi.

Nem találtam meg viszont, hogy benne van e a kikotői illeték?

Szerintetek érdemes variálni?

Vagy ne foglaljak hanem majd ott a helyszinen előtte?

Esetleg valaki a Miami reptérről utazott már Port Evergladeshez?

Olvastam a shuttle lehetoségeket, de az csak kozvetlenul utazás elott és után érvényes, mi van ha 1-2 nappal előtte ott vagyok már Miamiban vagy utána is maradnék a transzfer hogyan oldottátok meg?

Babszi75 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 712

Sziasztok!!!

Látom sokatokat foglalkoztat a kabinválasztás.Én már 2 ilyen hajón is voltam és elmondhatom,hogy tök mindegy,hogy hol hajtjátok álomra a fejeteket.

Szóval a kabinban csak aludni lesztek,a lifteket meg stb.egyátalán nem hallani,sőt mi még a motorzajt sem hallottuk,pedig a legolcsóbb kategóriát választottuk.

A hajón annyi program,szórakozás lesz(medencék,jaccuzik,rengeteg kaja,szép éttermek,kaszinók,üzletek,minden este színház,revűműsorok ,a mi hajónkon volt mászófal és óriás csúzda is),hogy a kabinba tényleg csak aludni jártok majd!!

Ami fontos!!!A hajón ne fizessetek be semmilyen fakultatív programra,mert rohadt drága.A parton amikor kiszálltok negyed annyiért árulják ugyanezeket az utakat.Sőt,bónuszlátnivalót is rátesznek csak őket válaszd.

Pl.Mi egy másik házaspárral voltunk.Dominikán ők befizettek egy tengerparti útra fejenként 100 dollárért.Minket a parton ugyarra az útra kettőnket 35 dollárért vittek el,sőt nekünk még egy vízesést is megmutattak ugyanebben az árban.

Babszi75 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 711

Szia Gergely!!!

Mi 1 éve voltunk 2 ilyen hajón.Mi is Miamiból indultunk.2szer 8 naposon voltunk.

Az alkohol a hajón nagyon drága,konkrét árakat nem tudok,mert mi antialkoholisták vagyunk és bőven megelégedtünk az ingyenes limonádéval,ásványvízzel,teával és capuccinóval.Bocsi,közben mondja a férjem,hogy 1 koktél 7,50 dollárba került akkor.

Azt viszont tudom,hogy a fizetés úgy megy,hogy mikor becsekkolsz a hajóra le kell adnod a bankkártyádat(mindenképpen dombornyomott legyen,mert mást nem fogadnak el)és megnézik,hogy van-e rajta pénz.A kártyát persze visszakapod és az utazás utolsó napján megkapod a számládat és a kártyádról lehúzzák a pénz amit a hajón fogyasztottál,vagy esetleg vásároltál.

Jótanács:-Lesznek majd a hajón üzletek,ott csak az utolsó este vásároljatok,mert akkor szinte 90%-kal olcsóbban kiárusítanak mindent.Pl.:1 swarovski gyűrű utsó nap 5 dollárba került.

-Arra is figyeljetek,hogy nehogy a szállodába hagyjátok a "zöld színű kártyátokat",amit a repcsin kaptok majd,mert mi otthagytuk és majdnem nem engedtek fel a hajóra,Tényleg csak a jóindulatukon múlott.

-

Ja,a kötelező borravalóról ne feledkezzetek el,ez napi 12 dollár/fő/nap.Ezt a pénz szintén a bankkártyátokról vonják majd le.

-A hajóra semmiféle élelmiszert,sem italt nem vihettek fel,mert 500 dollárra bűntetnek.

Megkérdezhetném én is hogy merre mentek?Milyen országokat érintetek??

Mi az első 8 napon a Norwégian pearl-el mentünk,akkor voltunk Dominikán,St Thomason,Tortollán ésa Bahamákon.

A második hajó a Carnival valor volt,akkor voltunk Mexicóban,Kajmán szigeteken és Belizben.

Csodálatos út volt.Mi ottkint Miamiban fizettünk be.Nekünk így a 2 út ,borravalóval együtt,2 személyre 380.000 ft-ra jött ki.

Örülnék,ha írnál!!És ,ha bármilyen kérdésed van szívesen válaszolok!!

Előzmény: gergely546 (708)
csaba08 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 710

Sziasztok,

Márciustól Karibi hajóutak nagy választéka már Magyarországról is!

2-4-6 fős utak már 500-600.USD-től!

Érdeklődni: csaba08info@gmail.hu

Vagy minden csültörtökön a Buda Plazaban (BUdafoki út 111-113) 18:00-tól tájékoztató.

Helyfoglalás csütörtökökre a megadott email címen.

Üdv: Csaba

patrizia Creative Commons License 2011.02.08 0 0 709

Kedves fórumozók,

szeretnék azok figyelmébe ajánlani egy web oldalt akik még nem döntötték el, hol nyaraljanak idén:

www.mediashipcharter.hu

Vitorlás és motoros hajókat lehet bérelni a világ bármely pontján de lehetséges gulet charter is.

Kellemes nyaralást kívánok mindenkinek!

gergely546 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 708

Heló  Májusban indulunk A  Carneval Libertyvel  karib részre Miamiból! 

Nagyon sok infót kaptunk itt, de az alkoholok áráról  sör tömény stb, és  fizetési módról nincs sok.

Ha valakinek van valami friss infoja azt megköszönöm.

szeszilke Creative Commons License 2011.01.29 0 0 707

Szia!

Azon az oldalon foglaltuk mi is az utazásunkat, semmi gond nem volt vele, sőt még extra boot creditet is kaptunk. Mi a carnival lieberty-vel voltunk jan. 7-14-ig mexico- cayman-jamaica.. utvonalon. Tényleg színvonalas kiszolgálás és programok.

A crusise.com  nagyon korrekt, könnyen érthető a chekk-in is. A belső kabin is jó, de ha nászutas lennék csak a külső balkonosat választanám. Állítólaqg közvetlenül az utazás időpontja előtt akár félárért is lehet kapni még jegyeket. Egy életre szóló élmény: sok helyen jártunk már, de ez volt a legszebb

Előzmény: zozi07 (702)
partics Creative Commons License 2011.01.28 0 0 706

Köszi az infót!

Időközben le is foglaltam a hajó közepére. Az alaprajzokon a nagy éttemek, színház a hajó elején-végén vannak, jó messze a kabinunktól. Létezik egy-két olcsóbb kabin, úgy láttam, hogy azok vannak rosszabb helyeken (lift mellett stb), de nem oda foglaltunk.

Remélem jó kis út lesz!

Amúgy a Tensinél foglaltuk, nagyon segítőkészek voltak.

Előzmény: virág-varázs (705)
virág-varázs Creative Commons License 2011.01.24 0 0 705

Szia Partics!

A kabin választásnál a szempontok : közepe általában drágább felső szintek megint drágább kategória!

Mi még a 4 -es szintnél nem voltunk lejjebb!

Viszont az elején és a hátulján is voltunk de a tuti a közepe de ott is figyelni kell arra hogy ne legyen a közelbe casinó, színház, konyha stb..

Valószínű,hogy úgy van ahogy gondolod beszálltok a hajóra és már megkezdhetitek Istambul felfedezését!

Ha van még kérdésed írj!

Előzmény: partics (703)
THX001 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 704

Szia Zsanett84!

Mi is a splendidára megyünk csak másik útvonalon,Földközi-tenger nyugati térsége.Próbálok összeszedni infókat a hajóról és lenne egy-két kérdésem amibe segíthetnél.

Milyen az öltözködési etikett a vacsoránál?

Az étkezéseknél az ültetéses vagy a büfé rendszerűt célszerűbb választani?

Milyen a délutáni és éjféli étkezés?

Kb. milyen italárak vannak,érdemes-e italcsomagokat venni?

Hol és mennyiért  parkoltatok?

Ha lenne még pár praktikus tanácsod,ami segíthet a hajón azt szívesen venném.

A képek és a videók is érdekelnének.

Üdv:THX001

Előzmény: Zsanett84 (697)
partics Creative Commons License 2011.01.18 0 0 703

Sziasztok,

Mi a Royal Caribbean Vision of the Seas hajójával mennénk Isztambul-Egyiptom-Izrael útvonalon. zozi07 kérdéséhez csatlakoznék, engem is érdekelne, hogy milyen szempontok merülhetnek fel a kabin kiválasztásakor. Mármint az árán kívül.

Belső kabint tervezünk mi is, és nem tudom, hogy mi a jó választás: alsóbb vagy felső fedélzetre inkább, illetve a hajó elejére, közepére, végére?

A menetrend eleje így néz ki:

<!-- --> Day Port  *** Arrive Depart Activity

16-Sep Istanbul, Turkey    
17-Sep Istanbul, Turkey    2:00 PM Docked

18-Sep Cruising      

19-Sep Alexandria, Egypt

Mi lehet az oka, hogy szeptember 16-án kezdődik a program, de csak 17-én indul a hajó? Be kell szállni 16-án, és állunk a kikötőben? Ahogy néztem, az isztambuli szervezett programok is 17-ére vannak jelölve.

zozi07 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 702

Sziasztok!

Segítségeteket szertném kérni április végén, május elején szereténk nászútra menni a leendő felségemmel és egy hajó út melett döntöttünk ( mindkettőnkenk első lesz).  Kelet- mediterrán útvonal mellett tettük le a voksunkat velencei indulással. Leginkább nyugat mediterrán és karibi élménybeszámolókat/ tanácsokat olvastam a topicban ( nem kevés idő volt mindent elolvasni, de annál hasznosabb :). Nem tudjuk  eldöneteni  hogy melyik társaságot /  hajót válasszuk , alternatívák : Costa Victoria, Costa Fortuna, MSC Musica, MSC Magnifica, Norvegian Jade. Ha valaki utazott már ezen hajókon ebbena  térségben örülnék ha megosztaná a tapasztalatait velem.  Sokan a belső kabin mellett érveltek ( ami nekem szimpi mert nem végtelen a nászutas költségvetés), de ugye ebben is van leaglább 5 kategória  - van érdemi különbség ezek között ( tudom más szinteken vannak és kb ugyanazok) ha csak 1 vagy 2. ketegóriásat foglalunk az miben rosszab mint egy 5. kategóriás ?

Korábban volt egy kisebb vita Fatema és rekasz  között hogy hol érdemesmegvásárolni az utat. A last minuten felbuzdulva ( mivel a nászajándékba kapott péznzt akarjuk erre költeni) körül néztem a rekasz által ajánlott honlapokon ( sajna az egyiken csak USA-ból lehet vásárolni, a másikkkal meg folyamatosan hiba van) végül a cruise.com -on kötöttem ki ahol elég jó árakat kínáltak. Valaki vásárolt már itt, vagy másik külföldi honlapon ilyen hajóutat?? Ahogy elnéztem itt nem volt előírás az USA állampolgárság.

Korábban valaki írta hogy az MSC-re jellemző főleg a last minute ( nekünk tuti ez lesz) - megtudja valaki ezt erősíteni, hogy ez így van e még mindíg?

Köszi előre is a segtséget!

cheeesemaniac Creative Commons License 2011.01.01 0 0 701

Szia!

Még mindig az időeltolodással küzdünk összevissza alszunk tavaly is így volt.
ok: ekkor értünk rá (a kelet karibi nem jó időpontra esett). De a párom már most mondja, hogy kiváncsi a többi útra is, majd megkeressük Szilviát (a Tensiből) valamikor nyár elején, hogy mondjon valamit. Egyébként szerintem a keleti útvonalat az Oasis Of The Seas-zel érdemes megtenni, ott több a tenegeren töltött napok száma, és gondolom az ember jobban elfoglalja magát egy újabb ismeretlen hajón. Sajnos árakat nem néztem, lehet, hogy horror.
Nekem más gondolotaim is van az idei nyaralással kapcsolatban.
Miután tapasztaltuk, hogy az USA-ban az autóbérlés és a bérautó használat olyan egyszrű mintha zsömlét venne az ember, belegondoltunk egy kelet-nyugat vagy nyugat-kelet irányú útba az USA-n keresztül, végülis a mostani út is 2 és fél hét volt.
De persze lehet, hogy győz a Royal Carribean.

Sikeres, Boldog évet, újabb hajóutakat kívánok Nektek!
maniac

Előzmény: maryland06 (700)
maryland06 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 700

Szia!

Jó nektek, hogy tovább maradhattatok...

Orlandoban még mi is szívesen szétnéztünk volna, ahogy hallottam, rengeteg a látnivaló:)

De azért az Universal Studióba ellátogattunk, és hatalmas élmény volt.Még a hajón is a hullámvasutakat emlegettük:))

Ti ugye már másodszorra voltatok ezen a nyugat-karibi hajóúton?

Megkérdezhetem miért megint ezt választottátok? Mi igazából Mexikó és a Freedom miatt döntöttünk a nyugati rész mellett.

Egyébként azt mondta nekünk a Tensi irodában a hölgy, hogy a déli szigetek a legszebbek, bár én nem tudom elképzelni, hogy még ettől is jobb..

Gondolom ti, mint tapasztaltabb hajósok, már nem fizetettek be a hajón programokra.

Az italok tényleg finomak voltak, nekem is bejött a tea, meg még a narancslé is. Az egész hajó egy csoda. Itthon mindenki ámul a fényképek láttán...Én már tegnap elkezdtem nézegetni a jövő évi hajóutakat, mert a nászutunkat is szeretnénk valami hasonlóan szép helyen tölteni.Arra gondoltunk hogy 1 hét hajóút + 1 hét pihenés valamelyik pálmafás tengerparton:) Szóval 1 évig megint lesz mit tervezgetni és lesz mire várni:))

Annyira tartalmas volt ez az út! Több olyan helyre is eljutottunk 1 hét alatt,amiről csak álmodozik az ember. Még most is furcsa kimondani, hogy jártunk Jamaicán, Nagy-Kajmánon, Mexikóban.....

Boldog Karácsonyt Kívánok Nektek!

Előzmény: cheeesemaniac (699)
cheeesemaniac Creative Commons License 2010.12.22 0 0 699

Szia!

Tényleg nagyon jó programokat kínál a Nyugat.karibi útvonal.
Személly szerint Nekem George Town a Nagy Kajmánon a kedvenc helyem. Ha kimégy a őpartra a kishajóval akkor nem lognak egyből a nyakadba, hogy 25 USD-ért bárhová elvisznek mint Jamaikában. Illetve ha kicsit eltávoldsz a parttól akkor nagyon jó nyugi van.

A fagyi a barátnőm nagy kedvence és gyönyörű csavarosakat tud tekerni :) Sokat ettünk mi is. illetve vacsoráknál imádtam az édesítetlen jeges teát. a mauritius-i pincér srác Rheeboo nem értette, hogy miért azt iszunk mikor van soda fountain package-ünk. Az valahohy napközben jobban esett, este meg a tea. Nekem minden nap az ázsia típusú kaják jöttek be.
A programokról azért nem írok Te jól leírtad, hogy melyik helyen mit érdemes csinálni.
Remélem mire hazaérünk érünk Magyarországra jobb idő lesz ott is. mert ma (kedd) itt 23 Celsius volt és a Kennedy Space Center-ben voltunk egész nap, hát az nahgyon lekötött :)

maniac

Előzmény: maryland06 (698)
maryland06 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 698

Szia!

Mi is most értünk haza erről a hajóútról.(dec.12.-dec.19) Kár,hogy nem találkoztunk veletek magyarokkal. Mi csak Peterrel találkoztunk, a zsonglőr sráccal aki a hajón dolgozik. Az utolsó napi cirkusz parádén ő lógott a kötélen.No meg Adrián bácsival is megismerkedtünk, aki kicsit tudott magyarul, és pincérként dolgozik a hajón. Mi hárman voltunk, de biztosan 10 alatti létszámban voltunk magyarok, mert csak e felett üdvözölték a nemzetiségeket a hajón.Az időjáráshoz csak annyit tudnék  hozzátenni, hogy mi nagyon megijedtünk mikor Haitin szemerkélt az eső, de az előrejelzésekkel szemben, Jamicán, Nagykajmánon, és Mexikóban gyönyörű 30fokos meleg fogadott.

Ami a programokat illeti, szerintem a lehető legjobb helyeken voltunk.

Haitin lecsúsztunk a drótkötélpályán, ami nagyon szuper volt.

Jamaicán delfinekkel úsztunk, és megmásztuk a Dunns Riv:)er vízesést.

Grand Caymanon a közönséges mérges ráják közt úsztunk és a híres Seven Mile beachen töltöttük a nap hátralévő részét.Fantasztikus élmény volt. A víz a ráják városában, nagyon kellemes meleg volt.

Cozumelen pedig megnéztük a Tulumi romokat, és egy strandolással zártuk a napot.

Nekem mindegyik sziget nagyon tetszett. Növényvilágát tekintve Jamaica volt a legszebb, stand szempontjából pedig a Tulumi rész. A strand  valami eszméletlen szép, hófehér homok, bedőlt pálmafák, ahogy a képeslapokon.

Nekünk a freedom is nagyon tetszett. Az ellátás szuper volt, minden eddigi utazásunkat hajazott. Bár mi leginkább csak a svédasztalos étkezéseken voltunk, de azért a formális vacsorát kár lett volna kihagyni. A pincér még a kacsát is kicsontozta nekünk:) Nagyon ízletesen sütnek-főznek.

Nekünk ez volt az első egzotikus utunk, de ez is volt a legszebb az összes közül. Még biztosan megyünk egyszer ilyen hajóútra, de legközelebb a déli részt nézzük meg (St. Marteen, St Lucia, Virgin Gorda... ezek nagy álmok), ha lehet legközelebb 10 napos útra.

A jégtáncshowt senki ne hagyja ki, az nagyon szép volt:)

A párom a legjobban a fagyit élvezte, amit napjába legalább háromszor csavart...

Összességében csak jót tudok írni, mert tényleg minden egyes pillanatát élveztük az utnak.

Előzmény: cheeesemaniac (696)
Zsanett84 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 697

Sziasztok

Nekünk nagyon jól sikerült ez a kis utazás...Első alkalom volt de már tudjuk lesz folytatás...

Jó időnk volt végig, főleg Görög fele és Alessandriában... Volt egy kis gondunk Alessandriából

Kréta fele, (nagyon rossz időt fogtunk ki, hatalmas hullámokkal) és ennek köszönhetően törölték is

a programból és útvonalat váltottunk Málta fele. Ennek ellenére is pozítiv a véleményem, mert mind a személyzet,

mint a tisztaság csillagos....Ráadásul minimum 3 nyelven beszél még a személyzet is de van aki még ennél többet is.

(olasz, angol, német, spanyol és francia) ez volt a jellemző...Napi 3 főétkezés plussz délután és éjfélkor...Rengeteg választékból

lehetett választani mindenki talált magának megfelelőt és valóban finomak is voltak. Sikerült 11 nap alatt híznom 3 kg.....Na,

ennek már nem annyira örültem de hát ez van. A programok is jók voltak a hajón, sőt szórakoztató...Nem unatkoztunk az már

biztos. Nekem nagyon tetszett és garantálhatom hogy megérte a pénzét, sőt még többet is adtak...Ha valaki tervez hasonló

utat az MSC-vel szerintem nem fog csalódni...Ez az én belátásom....Rengeteg képem és videóm van a hajóról ha valakit érdekel.

Zsanett

cheeesemaniac Creative Commons License 2010.12.21 0 0 696

sziasztok!

Vasárnap (dec. 19.) szálltunk le a Freedom Of The Seas-ről.
Nyugat Karibi útvonal volt.
Az időjárás az első két nap (hétfő-kedd) erősen tavaszias
fújt, esett, mondjuk hideg nem volt.
Jamaica-ban, Grand Cayman-en és Cozumelben jó idő volt.
Visszaféle borult volt és szombaton és vasárnap reggel is esett.

Négy magyar láttunk, hallottunk magunk körül.
De szerintem többen is voltak.
Az út szinte teljesen olyan volt mint a korábbi Nyugat-Karib körút.
Különbségek:
más volt a Cruise Director, a tavalyi scrácot lecserelték egy fura angolra (Graham Seymour azt hiszem) és a Port and Shopping (amúgy is időgesítő show és vásárlásra dumáló műsor) vezető egy rettenetesen idegesítő és élőben még rosszabb Jennifer nevű nő lett.
Illetve a hajó kapitánya egy görög faszi (captn. Manolis) lett. aki nagyon rossz kiejtéssel beszél angolul és mindig azzal poénkodik, hogy ő a legkissebb hajós kapitánya a világon.
Tudom, hogy nagyon szubjektív beszámoló lett.
De majd mások biztosan objektívek lesznek és hasznos infokat is írnak.
Boldog Karácsonyt!
Itt (Orlandoban) már mindenki díszvilágást rakott a házára, nagyin viccesek!
Maniac

Zsanett84 Creative Commons License 2010.11.27 0 0 695

Sziasztok

Mi december 5-én indulunk Genovából (MSC SPLENDIDA), nem tudom van-e valaki aki szintén jön ebben az időpontban...

Olvastam elég sok hozzászólást ami elég eltérő, azért remélem nem fogok csalódni, bár mivel első út talán nem...

Már nagyon várom, hogy gyorsan elteljen ez az egy hét ami még visszavan. Sok hasznos tanácsot olvastam, örülök

hogy megtaláltam ezt az oldalt. Ha valaki jön erre az útra légyszi jelezzen.

maryland06 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 694

Sziasztok!

December 12.-én indulunk Port Canaveral kikötőjéből egy 8 napos Nyugat karibi hajóútra.

A hajónk a Freedom of the Seas lesz.

Útvonalunk: Labadee- Haiti ==> Jamaica ==> Nagy Kajmán ==>Cozumel-Mexikó

Nem jön esetleg valaki a fórumozók közül ugyanerre az útra? Remélem lesznek rajtunk kívül is magyarok a hajón:)

A repülőnk 10.-én indul Londoni átszállással.[British Airways] A hajóút előtt még egy napot az orlandoi Universal Studióban(vidámpark és filmstúdio) töltünk, amit szintén nagyon várunk

Nekünk ez lesz az első hajóutunk, remélem minden szuper lesz..

Már mindent elintéztünk.Lefoglaltuk a programokat és az italcsomagot, elkészítettük az online check in-t. Már csak ezt a 3 hetet kell kivárni.

Ha hazajöttünk , szívesen írok beszámolót, hogy segítsem a fórumozókat, mert én is sok segítséget kaptam tőletek!

pipi71 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 693

Sziasztok!

Elso alkalom lesz, hogy ilyen hajoutra megyunk. Royal Caribbean Voyager of the Seas hajojaval, Nyugat -karibi tersegbe. Az a kerdesem, hogy mennyire komoly, hogy nem lehet etelt-ital felvinni a hajora? 2 eves gyerekkel utazunk. Sajna igen valogatos es szivesebben eszi az altalam sutott sutiket, kekszeket, pogikat, mint a boltit. Van tapasztalatotok ebben? Koszonom elore is! Es emelett minden jo tanacsot szivesen veszek amit erdemes tudni egy ilyen utrol.

musseln Creative Commons License 2010.10.27 0 0 692
Vasárnap érkeztünk haza a Carnival Baja Mexico 4 napos hajóútjáról. Immáron a második hajóút a Carnivallal és ez is nagyon jó volt. kedves személyzet, kényelmes hajó, jó kaják, kitűnő műsorok. Sajna az időjárás nem volt túl jó, sokat esett az eső, de ebbe gondolom a hajós társaságnak nincs sok beleszólása. :( :))
stilo1 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 691

Hello

Erdeklodnek Toletek hogy decemberben megyek egy msc utra .

Valaki irta hogy nem tetszett neki az msc ( en eddig costaval es royalal voltm)

Mi volt vele a problema?

En tapasztalatom szerint a costa nagysagrenekkel jobb mint a royal (tisztabb , jobb kiszolgalas, jobb kaja) .

Irtatok meg azt is hogy lehet genovaban foglalni olcsobban parkolast ( hol lenne az)

Es meg egy utolso :

A 704 cod jelu italpakett mit tartalmaz?

Hol lehet inni csak a bufe es az ulteteteses helyeken?

A barokban nem?

Nagyon jo aron sikerult ezt az utat foglalnom ausztiaban 12.10-12.21 msc fantasia

genova -tenerif 500 euro es benne van ez az elobb kerdezett 165 euro erteku italjegy is:)

Ide az egyik baratommal megyek es most neztem hogy ugyan ez az ut most van januar vege hasonlo aron csak van benne egy igyenes busztranszfer becsbol .

500 fzetve es adva 165 italjegy plusz meg a 195 euros buszjegy is .(szinte ingyen van)

Valaszokat elore is koszonom.

kismutya Creative Commons License 2010.10.22 0 0 690

Szia Gábor!

Megjöttetek a nászútról? MS lous Majesty-vel ezen az útvonalon voltatok? Ha igen kérekszépen részletes beszámolót, mert mi is ide készülünk.

Útvonal:
Genova - Marseille - Palma de Mallorca - Almeria - Tanger - Ibiza - Barcelona - Genova

VAgy ha valaki már volt ezen az útvonalon, az is legyenszives irni élménybeszámolót.

Köszi Kriszti

Előzmény: maj15 (489)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!