Keresés

Részletes keresés

S z i s z i Creative Commons License 2009.08.16 0 0 6172
Sziasztok!

A kicsi mindig elbújik a forgácsban, szinte sosem jön elő, és azt sem tudom, megtalálta-e a golyós itatót... Evett egy picike sárgadinnyét, meg tökmagot a tápból...
S z i s z i Creative Commons License 2009.08.15 0 0 6171
Sziasztok!

Elkészült a ketrec, az eredetit alaposan, és sérülésbiztosan bevontuk apróbb drótfonattal. Örült is a Mókus a szépen berendezett laknak... Be is fúrta magát a forgácsba, de remélem jól fogja magát érezni. Végülis átrakni is sikerült, az elmúlt napokban kijutott neki a stresszből, de talán megszereti a helyet, és minket!
Snickers88 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 6170
Sziasztok!

Mókus Béla üzenetén felkaptam a fejem, mert hogy én nem is gondoltam a köröm koptatásra. Az a dörzspapíros megoldás tényleg jó vagy van más is, amit lehet alkalmazni? Egyáltalán erre kell így figyelni? A faágakon mászkálással nem kopik a körme?
Csokivadász Creative Commons License 2009.08.15 0 0 6169
próbáld meg azt, hogy egy csipesszel kívülről bedugód neki, és vagy elfogadja, vagy nem. Másik lehetőség, hogy egy befőttes üveg kupakját berakod, és arra rakod rá, ott látod merre mászik a kukac, ha kimászna, még vissza tudod terelni. Nálunk nem kell könyörögni, hogy elfogadja. Eddig, mindketten szerették.
Előzmény: Pizsi5 (6168)
Pizsi5 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 6168

sziasztok!

 

tegnap ismét probálkoztam a kukac adással de nem jártam sikerrel nem kellett neki.

sajna beesett a kukac a forgácsba kikellett halászni de közben Pizsi rajtam ugrálva kilógott a kalitkából

fél órás kergetőzés után sikerült befogni,tölcsért formálva a kezemből próbáltam megnyugtatni

miután vissza tettem a helyére rohangálni kezdett a kalitkában.

újboli kukac keresgélés után megint meglógott és visítva futkorászott a szobában

nehezen ,hátizsákos segítséggel megint befogtuk és vissza tettük a helyére,sajna a kukac nem került elő azóta sem.remélem nem kel ki.

 

Mókus Béla Creative Commons License 2009.08.15 0 0 6167
Bécike TV-zik! :-)
Mókus Béla Creative Commons License 2009.08.15 0 0 6166

Sziasztok!

 

Már egy ideje olvasgatom a fórumot, mondhatom, hogy minden tudományom innen vettem. :-)

Bélám 4 hónapos, 10 hetes korában került hozzám. A szelídítéssel még próbálkozunk, abszolút nem fél tőlem, lehet simizni (bár szerintem azt nem annyira szereti). Imádja a szotyit, a lisztkukacot és a szőlőt de a nagy kedvenc a paprika és annak is a csumája, amúgy meg mindent szeret(pl. a sültkrumplit), de azért arra törekszem, hogy olyan kaját ne kapjon ami a természetben sincs (fagyi, csoki, stb.).

Volt egy kis szörhullása, de rendbejött szépen. A körömkoptatást egy finom dörcspapírdarabbal oldottam meg, amit az egyik kedvenc útvonalára tettem. Bevált!

Mostanában szoktatom a kintléthez. A szobában szoktam elengedni, mindenre kíváncsi, a virágföldet imádja túrni, de könnyen meg lehet fogni, mert odajön a mogyistálka csörgetésére :-). Mióta szoktunk sétálgatni azóta meg van őrülve és ha nyílik a ketrecajó már szökne is. Annyira kiatrtó, hogy a ráfújás és a vizes spriccelés sem használ neki. Van valami tippetek erre?

A másik problémám, hogy nem hajlandó az alomba WC-zni, a pihenőjét választotta nyílvános helynek. Próbáltam már mindent, befújtam a helyet parfümmel, hátha elveszi a szagát és nem jár oda, de nem vált be. Vettem neki kisrágcsaáló WC-t, de azt meg elkezdte rágcsálni és inkább kivettem, nehogy a műanyagot lenyelje vagy megsérüljön a szája. Próbáltam, hogy összegyűjtöttem a "végterméket és egy helyre pakoltam, hátha, nos ez bevált egy kicsit, mert néha látok valamit(!) azon a környéken. Van valami ötletetek, hogy mit tehetnék az ügy érdekében?

Egyébként szolnoki vagyok, ha kérdésetek van vagy tudok valamiben segíteni, azt szívesen teszem. 

 

Üdv: Jozef és Béci

Lászy Creative Commons License 2009.08.14 0 0 6165
az ilyen étrend kiegészítőbe nem raknak olyat,ami árt az állatoknak, nyugodtan adhatod neki.
Előzmény: Dr. Kis (6162)
Lászy Creative Commons License 2009.08.14 0 0 6164
A ketrecet csak 1*1 es hálóból készítsétek,mert a 2*2 nagy a csíkosnak, bármilyen idős korban be lehet tenni bármekkora otthonba, mindent belaknak. A befogást próbáljátok meg a zoknis wcpapír gurigás bulival, vagy egy befőttes üveget vagy egy olyan műanyag dobozt rátenni (pl haltápos, macskatejpótlót tartalmazó dobot, amibe belefér) próbáljatok óvatosan, és mikor sikerült, akkor kézzel letakarni a nyílást és betenni a kalitkába, de ha alszik, akkor óvatosan meg lehet próbálni megfogni kézzel (alulról-hátulról kell megfogni és naggggyyyyon finoman, de határozottan, és odút formázni a kézből) és betenni valami szállító alkalmatosságba. Kicsi korban még nem harapnak akkorát, és egy ilyen művelet közben megharaphatnak, de ez inkább kellemetlen, semmint fájdalmas. A kiemelést célszerű a legkisebb helyen elvégezni (pl wc, lecsukott tetővel persze, hogyha kiugrik, minél kevesebb ideig keljen hajkurászni). De van, aki egy egyszerű kis hálóra esküszik, én még nem próbáltam ezzel a módszerrel. A mókusok végtelenül kíváncsiak, és ezt mindig a javunkra lehet fordítani. Be lehet fogni úgy is, ha egy olyan odút teszel bele, amibe ha belemegy, egyszerűen letakarod a nyílást, és átsétálsz vele a kalitba, és kiengeded (ez lehet egy egyszerű félkilós vajasdobozból, erősebb kartonból eszkábálni, és ha a mókus napközbe belemegy pihenni vagy este aludni (ekkor jobb ez a módszer, mert alváskor egy kicsit lassabb a reakcióidejük), egyszerűen betakarod a nyílást és kész. De mindenképpen kicsi helyen tegyétek ezt meg, hogy ha kiugrik, ne kelljen hajtani, mert az nem jó.
Ha most megijedt, az max lassítja egy kicsit a szelidülést, de nem teszi lehetetlenné. Az időt senki nem tudja tuttira megmondani, csak a mókusod, ő meg nem beszél...
Türelem.
Előzmény: S z i s z i (6163)
S z i s z i Creative Commons License 2009.08.14 0 0 6163
Sziasztok!

Tegnap éjjel 11-kor, öt óra vonatozás után hazaért a kismókusunk... A kis szállító ketreccel együtt beraktuk a nagy ketrecbe, h majd kijön, ha akar. Ez hamar meg is történt, körbeugrálta a neki beszerelt ágakat, stb, majd se szó, se beszéd kipréselte magát a rácsok között, és huss... Kezdetét vette az éjféli mókushajsza... Egy óra alatt betereltük egy cipősdobozba, majd előszedtük a régi, tengerimalac-lakot, ami egy nagy akvárium, ebbe beletettük dobozostul, és lefedtük az egészet-persze kicsi rést hagyva levegő miatt. Le is takartuk, h ne kapjon frászt attól, h mindenhol kilát, de sehol nem tud kijönni... Persze van bent neki mindenféle földi jó. Ahogy a lepedőt levesszük, rohangál, és nagyon nyugtalan.. Ma délután hoznak nekünk 1x1cm-es dróthálót, ezzel bevonjuk a ketrecet, csak azt nem tudjuk, miképp tudjuk abba beletenni. Az üvegen át egyébként hagyja, h az ember odategye az ujját az ő orrához. De nagyon félünk. Tudom, h rögtön első nap nem lehet sokat várni, de ugye nem lesz baja? Meg fog szelídülni? Mikor lesz akkora, h lehet neki csináltatni 100x60cm-es és jó magas ketrecet 2x2cm-es ráccsal? most nagyon meg vagyunk ijedve :(
Dr. Kis Creative Commons License 2009.08.13 0 0 6162
Sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy vettem a mókúsnak érend kiegészítöt a következöket tartalmaza :: alma,banán,mazsola,citrom,narancs,csipkebogyó,galagonyabogyó,szentjánoskenyér,,hibiszkuszvirág.van-e olyan benne amit nem szabad addni neki ????
Pizsi5 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 6161

sziasztok!

még csak 3 napja vagyok Pizsi mamája de már alig várom, hogy reagáljon a hangomra

kiengedni még nem merem mert még fél és hangokkal adja tuttomra ezt.

minden reggel és este simogatom,hogy hozzám szokjon de ő csak a szénában bujkál

néha rohangál a ketrecben és ugrabugrál.

remélem mihamarabb eljön az idő amikor már felismer és odajön.

vettem neki kukacod de rá sem hederit

S z i s z i Creative Commons License 2009.08.12 0 0 6160
Holnap este érkezik hozzánk Pestről (XX.ker :) ) a kis csíkos, köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
MIt kell tennem, hogy könnyebben megszokja a helyét? Mire kell figyelnem? Mikortól lehet kivenni és szoktatni? Elég nagy a ketrec, alul macskaalom, rajta forgács, van neki kétoldalon bebújos kisház benne, tettünk bele magkeveréket, kicsi cicatápot, van csepegtetős itató, ezt meg fogja találni? MIre lehet még szüksége? Ők alszanak téli álmot? köszönöm szépen a segítséget, nekem eddig csak tengerimalacom, hörcsögöm, meg egerem volt, kicsit tanácstalan vagyok...
gaborr81 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 6159
Hmm, hülye kérdés, de ebben mi a jó? :) Mindkettő fiú, mindkettő szibériai csíkos... Tán harap?
Előzmény: cseter (6157)
Lászy Creative Commons License 2009.08.11 0 0 6158
Szia!

Nem kell megijedni, nincs vele baj, ha megszokta a környezetét, majd fog mocorogni.
Előzmény: Dr. Kis (6156)
cseter Creative Commons License 2009.08.11 0 0 6157
Sziasztok.

Szeretnék egy 12 hetes szibériai csíkos mókus fiút elcserélni, egy hasonló korú szibériai csíkos fiúra.
Dr. Kis Creative Commons License 2009.08.11 0 0 6156
Szia Lászy,köszi az sms-es segítséget,még azt szeretnénk kérdezni,hogy az természetes viselkedés nála,hogy eszik meg alszik,még nem nagyon mocorog ??
Dr. Kis Creative Commons License 2009.08.11 0 0 6155
Sziasztok,egy kis segítséget szeretnék kérni,mókús ketrecet szeretnénk csinálni,csak azt nem tudom,hogy milyen féle drótháló lenne a legjobb a ketrec ajtókra !!!!!!!! Segítségeteket köszönjük.
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.08.10 0 0 6154
Sikerült ma elérnem a XX. kerületi tenyésztőt és megbeszéltük, hogy holnap este megyünk kislányt venni tőle.:))) Akkor nem is foglalkozunk majd annyira vele, hogy kevertek-e a mókik, ha tényleg nincs belőle probléma. Már úgy várjuk a kislányt, asszem a neve is megvan már.:)
Előzmény: Lászy (6153)
Lászy Creative Commons License 2009.08.10 0 0 6153
A XX. kerületi tenyésztőt ismerem, rendes, jó tenyésztő, aranyos mókikkal. Próbáljátok többször, van, hogy nem ér rá felvenni, én ma konkrétan beszéltem vele 11 körül, tehát ne adjátok fel.
Színárnyalat és méretbeli eltérés lehet a barnák között is, de lényebében minden szín keverhető, hogy úgymondjam, kompatibilisek egymással az egyes színek, méretek, és nagyon jó dolgok sülnek ki a dologból. Nekem a fehér barna keverék mamám (ő egyébként barna színű) 13 bébit adott nekünk azidén, nagyon jó vérvonal, nagytestű, szép dús farokkal, jó természettel, gondos, ügyes mama. Sok kismóki van most itt tőle, és mindenki mondta, hogy aranyos, kezes, szelídíthető mokók lettek a picikből. Neki vannak mostani születésű babái, 6 hetesek, de már csak egy fehér leánykám van.
Előzmény: MogyiGazdik (6152)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.08.10 0 0 6152
Köszi a választ, megnyugodtunk, hogy akkor bármilyen idős korban, tutira megállapítható a nem. Konkrétan szibériai csíkost keresünk, olyat mint Mogyi. Azok mind egyforma színűek nem? Fehér tibetit nem szeretnénk. Konkrétan nem néztünk lányt, csak most találtunk Pápán júliusi születésű mókikat. Vagy még esetleg XX.kerben áprilisi születésűeket, de az az illető nem veszi fel...
Előzmény: Lászy (6151)
Lászy Creative Commons License 2009.08.10 0 0 6151
A kislány mókik szeméremnyílása közvetlenül a popónyílás előtt van, a kisfiúknál jól észrevehető, hogy ez a távolság kb egy centi, és pöcök van ott, nem dudorka. A kicsiket 6b hetesen lehet leválasztani a mamájuktól, mert 4 hetesen még szopnak, 28 naposan nyílik ki a szemük. A nem teljesen mindegy, az egyénisége határozza meg, mennyire lehet majd kézhez szoktatni. Milyen színű lánykát néztetek?
Előzmény: MogyiGazdik (6146)
S z i s z i Creative Commons License 2009.08.10 0 0 6150
Ha úgy lenne, akár Pestre is el tudnék menni kismókusért
pumukli48 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 6149
az én kisfiú Pumuklim is vad :((
Előzmény: szifoka (6147)
S z i s z i Creative Commons License 2009.08.09 0 0 6148
Keresek fiatal, kézhez szoktatható csíkos mókuskát, aki tud, kérem segítsen. Somogy, Zala, illetve Baranya megyében tudnám főleg átvenni- mailcímem: greengirl26@freemail.hu
szifoka Creative Commons License 2009.08.09 0 0 6147
Általában valóban szelídebbek a fiúk (egy ismerős tenyésztő szerint is), bár nálam fordítva volt.
Előzmény: MogyiGazdik (6146)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.08.09 0 0 6146
Sziasztok!

Amikor leválasztják a kismókikat az anyjuktól(tehát kb egy hónaposan), meg lehet már állapítani biztosan, hogy egy mókus lány-e? Kicsit tőlünk messze, Pápán(Bp-n lakunk) találtunk most kismókikat, júliusi születésűeket, és nem szeretnénk, ha véletlenül kisfiút hoznánk haza, mert még nagyon fiatal mókusok. De jól tudom, ugye hogy azok még könnyebben szelidíthetőek?
Lászy Creative Commons License 2009.08.09 0 0 6145
Mindkettővel kínálhatod már most is, és ami szimpi neki, azt add. Örülők, hogy már megnyugodott, és kíváncsi a környezetére.
Előzmény: Dr. Kis (6141)
pumukli48 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 6144
köszi a választ, a Müllert nem is ismerem - most megnéztem a honlapját és látom Pesten nincs is üzlete - de akkor a dm-ben fogom keresni a joghurtosat!
Előzmény: roby25 (6143)
roby25 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 6143
Szia Pumukli!A gyümiseket a Müllerbe,A joghurtos mogyit meg a DM-be.Remélem találsz mert nagyon imádja.Állatkereskedésbe nem árulnak ilyeneket.
Előzmény: pumukli48 (6142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!