Első saját autóm francia volt, de volt német, olasz, japán is, a legtöbbet a németekre kellett költeni, a japók tényleg jók, cserébe unalmas formaterv még unalmasabb belső, végül megint franciák :) én nagyon szeretem a 206-ost, szép autó, belülről még szebb, enyémbe 60 1-2ezer van, nem volt és most sincs vele semmi műszaki problem.
Ha leszámítjuk azt hogy egyszer megkellett pucolni a jobbos elektronyos ablak kapcsolóját, az olajszint visszajelző rendre egy rovátkával többet jelez, illetve most a CD-tár utolsó 3blokkja sztrájkol :)
Legyszi mondja meg valaki,hogy mitol rezonalhat be a kormany(vagy az egesz kocsi?) 80-90 km|h-nal ha raadom finoman a feket. Az abroncsok ujjak,centirozottak ,az egyik muhelyben pedig fektarcsakat es fekbeteteket is lecsereltek.Semmi valtozas ,mar azon all az eszem,hogy elviszem a kepviselethez,de nem akarodzik...
"vehettünk volna megbízható bmw-t is ennyiért 2x ennyi időset 3x ennyi kilómétterrel aminek 6 gazdája volt már és fele ekkora felszereltséggel , 3x nagyobb fogyasztással"
ez nagy igazság, na kb ezért nem vettem pl 1.6os Golfot :) pedig az is tetszett
Nekem ez a második 206om szüleimek van még egy harmadik, a nagy kocsi 307SW tesóméknak rönyó megán van... egyiknek sem volt semmi különös baja ami közös bennük a magas felszereltség a váltó nem a legjobb, de szokható használató...
Én régen dízelpárti voltam és nem elsősorban a fogyasztása miatt, bár most így nyáron csak városban jól esik 5,5L látni...
A lényeg mivel az autó mindig is rossz befektetés lesz (van pár kivétel OT rendszám...)
Szóval hiszem, hogy nem érdemes a kocsi méretét túlvállalni, inkább magas felszereltség és egy komolyabb motor, ami nem a gyorshajtást teszi lehetővé, mert egy 1000es yaris is megbukhat akár a 20as táblánál akár az autópályán, és nem azért mert túl gyorsan érte el az adott sebességet...
Mindenkinek kialakul a hite és véleménye alapvetően persze mindig emócionálisan és nem racionálisan!!!
Én pl bár tetszenek nem vennék most sem nagyobb kocsit, mert jobban érzem magam a kicsit zajosabb érző 206ban mint egy sokkal sterilebb kicsit bálnás 307SW-ben... én szeretem, hogy jól néz ki és megdícsérik érdekes, hogy a pár apró dolog mennyit dob egy GTIn...
A következő kocsim lehet fiat lesz lehet más egy a lényeg kiválasztom a kategóriát és abban a nekem legjobb motort ami nekem annyit tesz jelenleg, hogy legyen rajta TURBO, mert a mindennapokban nem elsősorban a lóerő, hanem a nyomaték számít!!!
Király, ha egy kocsi 200LE-s de ha az 8000es fordulaton adja, az esetek 98%- nem áll rendelkezésre!...
Kocsi vásárlás mindeig szerencsejáték, sajnos még szalonban újautó esetében is... kérdés ki mennyit és mire használja, jön az értékvesztés...
Mindig kedélyesen mosolyogtam azokon a barátokon akik megkérdezték, mikor fogom kiautózni az 1,6HDI felárát amire egyszerűen annyi a válaszom, akkor amikor valaki kiautózza a 316 és a 325 bömbi közötti különbséget! ;-)
Mindenkinek nyugodt és élvezetes autózást, balesetmentesen! ;-)
Már bocsánat, de ezek az árak eléggé típus, és évjárat függőek lehetnek. Nekem pl. 2.0 HDI-m van, és következetesen szinte mindenből a legdrágább megy bele. Még a futómű alkatrészei sem azonosak teljesen több más modellével, nemhogy a motor alkatrészek, legyen az akár csak egy görgő, vagy bármi más. Egyébként a vezérműszíj cserére olajcserével, fékfolyadék,és szűrők cseréjével együtt nekem 220000 ft.-ot mondtak márkaszervizben. (igaz ebbe lett volna egy alsó motortartóbak csere is) Persze mind ez a feléből meglett oldva, ráadásul a szervizesek csinálták fusiba. Szóval csak azt akartam mondani, hogy az sem mindegy, hogy milyen az az A6-os, vagy golf, stb...
én se vennék benzines pugot (csak rc-t) :-) azt is azért mert azt gondolom,h talán azt összerakták vagy azért mert nem hallottam róla rosszat?
ez a 2.0hdi is azért maradt meg mert rettenetesen szeretjük a motorját.
így chippel 120le körül van
Iszonyatosan megy. Ha utazol nem igazán kell gondolkozni , h na most itt ez a passat előttem megelőzzem vagy ne (engedi e vagy nem)
Fogom és lenyomom :-)
De amennyit ráköltöttünk már...
Mondjuk ahogy olvasgatom a népitéleteket.. egyik sem jobb!
vehettünk volna
megbízható bmw-t is ennyiért 2x ennyi időset 3x ennyi kilómétterrel aminek 6 gazdája volt már és fele ekkora felszereltséggel , 3x nagyobb fogyasztással
ráadásul még annyál sem biztos , h minden rendben van
90 le-rol indul a paletta(a 75 le sdi-it kihagyva) ami a 115le-ig nem rossz motor.. A 130-150 le mar joval ''kenyesebb'' Az arat nezve ertheto a kulonbseg hiszen a golf soha nem volt es nem is lesz a 206 es most mar a 207 kategoriaja arra nekik ott a polo......ezert irtam a Sunny-nak nemigazan jo igy az osszehasonlitas.
Népítéleten azért nem mindegyik ember dicséri az autóját, ha megnézed őket, nem mindegyik vélemény elfogult, nagyon sok ember a hibákkal jön első körben.
Értelek, viszont: "Wolksvagen Golf 4 2003-kiadas 1,9 tdi motorral." ezekből ugye 4-5 fajta van lóerőt tekintve (100,110,115,130,150), és használtauto.hu-t nézegetve bődületes ára (1.8milliótól a csillagos ég) van még mindig a 2003-as 4es golfoknak, amikben nem ritka a 200ezer futott km.
Amúgy is szerintem városba (talán autópályára is) felesleges már a 100 lónál erősebb HDi, TDi, benzines stb motor... Főleg, hogy ilyen büntetési összegek vannak a gyorshajtások miatt (30-300ezer ft) Hozzátenném Magyarországon 1-2 kategóriával nagyobb autóval járnak az emberek (20milliós LEXUS + csepeli 50négyszetméteres panel lakás), és az embereknek nincs pénzük, és egyre több lett a kispénzű ember, akinek sok esetben elég pl.: egy 206 1.4 HDi, ami szerintem fényévekkel szebb mint az új Fabia, mert az tényleg ronda, ráadásul swift koppintás :-(
Haaaat....nem tudom az uj fabia ugy nez ki mint valami rakas sz@r.....-nekem. Az elozo jobban bejon.Izlesek-pofonok. Latod megint ugy irtal,hogy nem teljesen igazak az erveid. Ha gyengebb benzinesbol ulsz at egy erosebb dizelbe azt ''nem illik'' egy lapon emliteni. Az 1.4-es motortol persze,hogy nem kell varni a nyomatekgyarat.... Azert okoztam mar vele meglepetest 1-2 erosebb es jobb autonak 140-ig. Ez nem igazan hasznal neki-azonban 90-120 kozott eljutni valahova boven eleg. Mikor a 2.0 16v omegam volt a fonokomnek pedig az uj 307 1.6 hdi 160-70-ig nem voltam ellenfel a pugnak. Lenyeg,ha ''haladni'' akarok akkor ott a v6,ha pedig vasarolni-bolyongani egy varosban arra jo volt a pug.
''Nézegettem népítéletet, a HDi 206osokat, és azt hiszem max. egy ember írt vmi nem egetverő problémát, a többi tulaj teljesen odadavolt érte. ''
Mivel sajat kocsi,teljesen normalis ,hogy odavan erte:).Es valoban mar a nemet minoseg sem a regi,mondenhol a koton elmeletes autogyartas van ervenyben, az alkatreszutangyartas sok leanyvallalata miatt.
De a francia alkatreszek nagyon dragak a nemet mellett(itt,romaniaban ez van ervenyben,talan a borzaszto sok francajn auto miatt)es aki epeszu most mar nemet kocsit vasarol,ami minden szempontbol kiemelkedobb helyet foglal el a francia-roman ''koprodukciok '' es auto-ar -kinalat teruleten.
Ezert ha az ember uj autot megy vasarolni hasonlo kategoriakat szem elott tartva,nagy valoszinuseggel nem az uj 207 -est fogja megvasarolni 14.600 euroet premium felszereltseggel 1.6 hdi motorral,hanem elmegy szepen a Skodahoz es vesz egy Wolskvagen motorizaltsagu ,direktbefecskendezos 1.9 tdi csucsfelszereltsegu uj Fabiat(ami meghozza szep is)12.300euroert.A peug nem annyira jo kocsi,mint amennyire sikeres(ezt nem csak en mondom,hanem minden mas oszinte ember is).Csak a diezel-motorjainak a tartossaga es a dizajn a jo pont benne.A benzines valtozat(mint amilyen az enyem is volt(:)) 1.4) silany,semmi erdemleges nyomatek nem erzodik benne(ugy gyorsul,mint a vonat).Lehet ha 2000cm2 diezel lett volna tetszett volna...
Autos multam,hogy megertsd kiabrandulasom a franciakbol; Citroen Pallas,Citroen bx,Citroen Visa,( ez mar onmagaban teny ,hogy nem akasztottam fel magam mellettuk:)Reno 14, Renault 9,Dacia1300, 1310 tlx,Aro 10,Dacia Supernova,es ezek utan jott a peug 206-aminek 1.4 benzinmotra nem mas,mint a citroen Visa dontott motoros felujitott es agyonkabelezett ,vinnyogos hangu valtozata.(A peug nem volt sajat valasztas ,a korulmenyek hoztak)Ezek kozul a Supernova volt a legjobb,Clio 2es motorjaval es Megane kapcsoloszekrenyevel.
Ezek utan termesztes dolog szamomra,hogy egy nemet kocsi maga az udvosseg:Foleg ha az Wolksvagen Golf 4 2003-kiadas 1,9 tdi motorral.
A nyomatéka miatt meglepő különbséget fogsz érezni ahogy szotam mondani a használható fordulatszám tartományban... 2-3 ezer között remekül megy egész szépen felpörög...
Szerintem nem biztos hogy érdemes a chiptuning, de mindenki döntse el maga, nekem becsülettel megcsinálták anno, az olcsó helyeket eleve kerülném...
Nekem harmadszorra lett véglegesre belőve, minden alkalommal mérve volt padon... a végső nem agyig húzot változat diagramja megtalálható:
"Na ez az a kocsi,amelyik a kispenzu embereknek valo."
Hát nem tudom, pl.: az ismerősöm 4es golfjában most lenne időleges vezérműszíjat cserélni görgőkkel, ami potom 270 ezer ft-lenne a márkaszervízben, mindez pl a Peugeot Centralban, egy 206-osban "csak" 90k lenne.
Az új/használt árakat is meg lehet nézni , néha milliós különbségek figyelnek a VW, és Peugeot márkák közt, de annyival szvsz nem jobbak a VW-ek sztem.. Pl.: 4es golfoknál menet közben leugró ablakokról , havi rendszerességgel elromló gyújtótrafokról lehet hallani , úgyhogy mindkét márkának szerintem megvannak a maga hibái, és varázsa, és innen már szvsz a külső számíthat, és/vagy a pénztárcánk vastagsága...
Amúgy az egész VW konszern el van szállva magától árakban, a gyári alkatrészek 1.5-2x drágábbak a francia alkatrészeknél (nagy százalékban)
Nézegettem népítéletet, a HDi 206osokat, és azt hiszem max. egy ember írt vmi nem egetverő problémát, a többi tulaj teljesen odadavolt érte. Szerintem ezek az új Peugeot-k (HDi) már jóval kiforrottabbak (motorikusan/elektronikusan), de majd az idő úgyis eldönt mindent :-)
Aha :) háát nekem is durva a kettesben 100 km/h :D Amúgy külsőleg viszont 5x szebb a 206, mint Suzuki :) Szerintem a Swift egy mini morris koppintás , ami alapból se vmi szép autó, de az 1.3 motor ereje tényleg odavág...
Viszont lefoglalóztam, és kedden veszem át az 1.4 HDi-met tatabányán, hát kiváncsi vagyok milyen lesz az 1.1. benzin után :-)
http://www.hasznaltauto.hu/2265240_peugeot_206_2005 Ja, és X-design-os!
Viszont ha nem lesz elég a szufla az elvárásaimnak, akkor chiptuning @ 90-95 LE :-) Csak eléggé sajnálom rá azt a 100ast, meg fene tudja, hogy évek alatt mennyire fogják bírni az alkaltrészek, amik elméletileg 'bőven' túl vannak méretezve (motor, turbo, stb..)
ja, és pár kérdés még:
1.esetleg tud valaki olcsóbb chipátírást mint ~100k ? 2.hátsószárnyat 206-hoz hol érdemes venni? 3.1.4 HDi-nek esetleg valaki tud ismert típushibát?
Ez igy azert nem igaz,mert a ket auto nem 1 kategoriaban van.....(es itt nem nemet vs. francia) Semmi baj azzal hogy neked nem jott be a pug...minden ember mas-masfajta igenyekkel. Ezt elmondtad.Valakit bantott valakit nem. En is elfogom adni,de nem azert mert csak a bajom volt vele(nagyobb csaladi lesz) mivel cserben soha nem hagyott.Mikor a bowdennel is megszivatott,de szerencsemre haza hozta a felesegem......utszelen soha nem hagyott.... Hibai vannak ,de melyik autonak nincsenek?Olyan ,hogy tokeletes auto nincs,ahogy ember sem. Reszemrol ennyi hozzafuzni valom volt ehez a dologhoz.
De most mar elegedett vagyok,osszejott valahogy a csere a szobahozott Golf 1.9 TDi 4-el.(2003-EVJAR)
Mintha sarkanyrepulobol ult volna at az ember egy vadaszgepbe.
Nemet egyszeruseg,nemet tokeletesseg.
Na ez az a kocsi,amelyik a kispenzu embereknek valo.
A francia kocsi olcsobb,amikor megveszed,de idovel rafizetsz az alkatreszek dragasaga miatt.
Meg valamit muszaj elmondanon es aztan mar el is huzok innen a fenebe.
Az index jelzo odaszart a peugeotomnal- ,es mivel 2005 -os(vagy ot mikrocsip van benne) egyetlen bontoban sem talaltam.Szetszedte a villanyszerelo ,de semmi esely a javitasra,valami digitalis biz-baz hallt meg ,ami az alaplapon van. Egy kisebb kompjuter a villanyblokk.(!)
Nem volt mas valasztas ,ujjat rendeltem a francajnoktol.
Kerek 370 Euro volt, ugyanez egy nemet kocsihoz bago mivel nagyon egyszeru es celszeru.Ami meg el sem baszodik,de ha megis el siman javithato.
Az a 0-100 ra a loerot felreteve es a nyomatekot nezve szerintem a kis pug jobb lenne... A 2.-ban 100 egy kicsit santit....anno a 2.0 16v omimnak is eros lett volna..... Tudom korszeru motor,konnyu kaszni -nem becsulom le en a szuzkat,de a hdi nyomatekosabb....szerintem.