90 napos diéta - a XXI. század fogyókúrás csodája lenne?:-) Várom a tapasztalatokat, véleményeket, recepteket, beszámolókat sikerekről és kudarcokról, egyszóval mindent, ami megkönnyítheti mindazok dolgát, akik úgy döntenek belevágnak!:-)
Sziasztok, én egy 22 éves fotós csajszi vagyok aki végre rájött hogy le kell fogynia :)! Én ma bukkantam rá erre a fórumra, és nagyon örülök, hogy ilyen sok aktív diétázó van, akikkel meg lehet osztani minden jót és minden rosszat is. Nemrég kezdtem el a 90 napos diétát, mivel fotós vagyok, elég sok helyen kell megjelennem (ahol fontos a külső is... mindenki azt mondja hogy nem fontos ... pedig dehogyisnem fontos, az egyik legfontosabb) (persze csak a jó képek után). Az esküvőkön sokszor megesik hogy engem is lefotóznak és felteszik közösségi oldalakra, megjelölnek a képeken pl. a facebookon, és hát így történt hogy az egyik esküvőn készült képet feltöltötték a netre megnéztem a képet és nagyon elborzadtam, (te jo ég hogy nézek ki) elrohantam a tükör elé, és rendesen szemügyre vettem magamat, és eldöntöttem véget vetek ennek! Kb. 2 perc múlva felmentem a netre, (hála az égnek, hogy anno a hadügyminisztérium kísérletezett vele, ma már mindent megtalálni rajta) és diéták után nézegettem, nagyon sok helyen felbukkant a 90 napos diéta, hát mondom megnézem mi ez (bár rosszul hangzik a neve 90 nap te jo eg,... de mivel elszánt vagyok es mindenkepp le akarok fogyni, legyen az bármi ha elolvasom azzal még nem ártok és akár még meg is tetszhet) hát láttam hogy milyen a diéta rendszere és folyamata, és miket kell betartani stb.
Elkezdtem bővebben utánna nézni (olyan ember vagyok hogy mindennek szeretek részletesen utánna nézni nem szeretek semmibe sem forró fejjel belevágni)Fórumok után kezdtem keresgélni és naplókat is nézegettem, és az is kiderült, hogy egy itteni ismerős csajszi is ezt a diétát csinálta és ő 45 kilót fogyott a 120 nap alatt (beleszámolódik a csak gyümölcs 90 napig is,...)
A felsoroltaknak köszönhetően eldöntöttem megpróbálom a 90 napos diétát, a kiinduló súlyom 86kiló, (azóta nem méretkeztem majd csak ha letelt az első 30 nap, addig centiméterrel követem az eseményeket) mellbőség 120cm, mell alatt 105cm, derék 99cm, a csípő pedig szintén 120cm (borzalmas ezeket még leírni is 6 éve 58-60 kiló voltam). Sajnos nem tudom hogy jöhetett rám ennyi súlyfelesleg az évek során, de ami a múlt az elmúlt, most az a lényeg hogy le fogok fogyni :) ! Azt gondoltam sokkal nehezebbek lesznek a kezdetek (a mostani időszakot veszem kezdeteknek), mert mindenki azt mondta nagyon éhes az ember a diéta során én még nem vagyok az (persze minden nap minimum 3 liter csapvizet iszok, szerintem a NO ÉHSÉG a víznek köszönhető) igaz, ma még csak a 16. napon tartok, még jó pár napocska áll előttem, (és most az államvizsgám végett biztosan nehezebb lesz) de nagyon jól érzem magam, a tanulás végett még nincs időm tornára de nemsokára letudom és nem csak annyi lesz a mozgás, hogy gyalog közlekedek a városba (4km oda 4 km vissza) hanem úszni, arctornázni (ne legyen megereszkedett a nyak és áll a fogyás végett) valamint általános gyakorlatokat is szeretnék végezni (kezek, lábak, has) persze mindezt felváltva.
A mostani méreteim a 16. napon: (tudom még most is sok, de ez csak a kezdet)
Mell: 109cm (-11cm - érdekes módon nem a ciciből ugrott le hanem a hátamról aminek nagyon de nagyon örülök, nem vágódik a pánt a hátamba)
Mell alatt 94cm (-11cm)
Derék 89cm ( -10 cm - egyébként ezt látni rajtam a legjobban mindenki dicséri a derekamat már most :) pedig hol van még a vége. ) és végül de nem utolsó sorban
Csípő: 111(mindd egy :p)cm (-9cm) nagyon tetszik az eddigi eredmény és nagyon szuper hogy csak a séta számít jelenleg csak mozgáznak.
Az elvárásom a diétától 15 - 20 kiló, de úgy hogy izmosodjak is kicsit, szoval nem izomból szeretnék fogyni, hanem zsírból ami aztán van rendesen. Mint tudjuk a sikeres diétához 50% táplálkozás, 30% testedzés és 20% motiváció szükséges, remelem ez minden meglesz nálam és nagyon movitálóan hatott rám az is, hogy mindezt leírhattam nektek!
Bízom benne hogy sikerül elérni a célomat, és nagyon szépen köszönöm, hogy ezt elmondhattam azoknak az embereknek akik ezeket az érzéseket megértik. Esetleg ha valakinek lenne valamilyen tanácsa, esetleg bármi ami jól jöhet, azt nagyon szépen megköszönném.
Ma gyümölcsnapom van (az én kicsi titkom az egész diéta során az, hogy nagyon ínycsiklandozóra készítem az ételeket, és kb 10 percig tart elkészíteni (hogy szép legyen) ez idő alatt annyi vizet iszom amennyit csak tudok percsak nem a "ha kell ha nem" stratégiával. és mire készen van héna le is fényképezem. a mai reggelimet megmutatom.
Ne add fel! Iktass be egy víznapot a gyümi napod után, nekem attól olyan szépen beindult, összeszűkült a gyomrom és emiatt fehérje napon sem kívántam annyit enni.
5 kg mínusz meg egész biztosan meglátszik rajtad!!!!! Tarts ki, alig egy hónapod van vissza!!!!!
Fel ne add! Nekem az elmúlt 1 hónapban nagyon nehezen mennek le a kilók, de hát ez így megy :( Az elején sok a lerakodott "felesleg" amitől könnyen meg lehet szabadulni, aztán nehezebben mennek le a kilók.
71 napnál tartok, és -10kg ment le. De sajna nekem bőven van feleslegem még mindig.
Nyugi-nyugi-nyugi!! Hallottam,hogy az elején gyors a fogyás, utána stagnál egy ideig, hidd el sok kitartás és meglesz az eredménye. Hányadik napnál jársz?
Szia mindenkinek! Nagyon el vagyok keseredve .Nemrég belekesültem mert 3 kg lement és hosszú stagnálás utána elkedtem inni és lement 2 kg és megint semmi:( 2 hónap és csak 5 kg nagyon kevés:((((((((((azt hittem nyárra csini leszek 10 kg ot lefogyok de ugyan olyan kövérnek érzem magam.Tudom sok mindne fejbe döl el de most nem sikerül erőt vennem eddig hittem benne de most nem:( nem értem más 20 kg fogy 15 kg betartok mindent egyedül víz napot nem tartok.elmult pár hétbe nem tornáztam mert vizsgáztam:((
el vagyok keseredve nem sokára vége juli másodikán és csak itt tartok:(((((((((((((((
és már annyi mindnet kiprobáltam és ez volt az utolsó amibe bíztam
Újra én!Annyira boldog vagyok! Múltkor belinkeltem ide a blogom, és képzeljétek egy lány az én hatásomra elkezdte a 90napost és ebből akkora erőt tudtam meríteni. El is feledkeztem a gyümölcs nap okozta kínokról! Meglepően jól bírom!
Remélem mindenki legalább akkora elszántsággal csinálja, mint én.....vagy még annál is sokkal nagyobbal!
Köszi az érdeklődést :) az írásbelin túl, a szóbelin innen és persze sok buli :))) Nappal tanul, éjjel bulizik :))))
De komolyra véve, az írásbeli jól sikerült neki, a szóbeli és felételi még 3 illetve 4 hét. Én jobban izgulok mint ő.
Ahogy haladsz meg lesz az a -10 kg! Az a 2 vizsga is már gyorsan véget ér, aztán bulizzzz jól, és már a diétára se kell majd annyira odafigyelned. Mennyi öröm egyszerre! ;) Mindenesetre ne tünj el, tájékoztass minket, és biztass Te is minden kezdőt!
Hamar eltelik ám, sőt talán nyáron még jobb is diétázni, mert annyiféle friss gyümölcs és zöldség szezonja van. És hát sokan, köztük én is, a melegben kevésbé éhes... :))
Az elhatározás már félsiker csak tarts is ki mellette! Nagyon drukkolok Neked! Ha elbizonytalanodnál vagy segítségre, ösztönzésre lenne szükséged, akkor jót tesz egy-két siker történet olvasása például ezen a fórumon vagy blogon. ( Szívből ajánlom Ati és Judit 90 napos blogját, finom receptek és a teljes fogyókúrájuk története.)
A mogyorót max.1 marékkal szabad enni gyümölcs napon, ha jól tudom.
Heni,
Köszönöm szépen, még 2 vizsga és vége! Utána valami hatalmasat bulizom, mert megérdemlem... :D A fiad, hogy áll az érettségivel?
86. nap és -9,5 kg. Szinte sajnálom, hogy lassan vége, mert megszerettem ezt a változatosságot, ráadásul megtanultam főzni és sütni is, így 25 évesen ideje volt már... :)
Ebben a diétában a következetesség a kedvencem: fehérjenap, aztán mit reggelizik az emberünk? Hát gyümölcsöt, naná! Toljuk a gyümölcscukrot magunkba, emberek, attól aztán jó zsírtalanok leszünk!
Régen írtam már ide, akkor fontolgattam,hogy elkezdem a 90 napos diétát. Sajnos akkor nem volt elég erőm elkezdeni,de most határozottan éreztem,hogy készen állok!! Holnap lesz az első gyümölcs napom, amitől eléggé tartok! Eddig szerencsére nagyon jól bírom,mondjuk csak 2 és fél nap telt el!
Elkezdtem írni egy blogot(életem első blogja) Ha kiváncsiak vagytok rá,akkor tekintsétek meg,mondjuk még csak egy bejegyzés van.
Én eddig kétszer tartottam víz napot, az első után leállt a fogyás, a második után beindult :)))
Jövő héten megint családi banzáj, éttermi vacsorával összekötve, remélem megtudom állni, hogy ne egyek, csak azt amit lehet. Szerencsére fehérja napom lesz :)
Itt vagyok, bocsánat sok tanulnivalóm van meg még munkával is elárasztottak rendesen...
Na, akkor a tények: 84. nap -9,4kg!!!!, talán meglesz a -10... :)))))) Szóval nagy a boldogságom, már nincs vissza 1 hét se. A siker érdekében még lesz egy víznapom is.
Sziasztok!Én az 55 napnál járok 5 kg 20 dkg fogytam és az elmúlt 3 hétbe semmit nem fogytam .Már kezdtem elkeseredni és rávettem magam a napi 1,5l folyadékra néha 3 l is meg van és végre lement plussz egy kg. Lassan végzeka vizsgákkal és ha nekiállok tornázni beindul és meg lesz a 10 de legalább a 8 kg .SENKI NE ADJA FEL!
Azért megosztom veletek eddigi eredményemet. 62 napon -8,2kg. Az elmúlt 3 hétben nem nagyon mentek le a kilók, ezért ma ismét folyadék napot tartok. Remélem kibírom Az utóbbi napokban nagyon hajlottam afelé, hogy feladom, úgyhogy most elkelne egy kis biztatás :)
A legjobb módszert választanád, hog elindúlj az életmód váltáson szerintem. Fokozatosan állísd át rá a szervezeted, ne egyik napról a másikra. Nem kell mindent nagyon szögletesen szabályosan betartani főleg az elején, de hatékonyabb, ha szénhidrátot csak mértékkel és az adott napon eszel.
Én 2 hónapig csináltam s sokkal egészségesebbnek éreztem tőle magam!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek!!! Új vagyok itt köztetek, és mint a nevem is mutatja, én még a kezdés előtti fázisban vagyok. Az évek során felkúsztak rám a kilók, és most szeretnék végre megszabadulni tőlük. Keresgéltem az interneten, hogy milyen fogyókúrák vannak, mi hatásos, mi nem. Sokat hallottam már erről a diétáról is, de sajnos sok rosszat is, és sok ellenző cikket, hozzászólást, baráti véleményt hallottam amellett, hogy sok jót is olvastam már róla. Például itt többnyire pozitív hozzászólásokat láttam. Ami engem a legjobban érdekel ebben a fogyókúrában, hogy egészséges-e. Van-e valami hátulütője a dolognak, lehet-e hiánybetegséget kapni, felborul-e a hormonháztartás.....és efféle aggályaim vannak. Azért kérdezlek Titeket, mert ti csináljátok, csináltátok, tehát ti tudjátok a legjobban elmondani, hogy kell-e valamitől tartanom vagy nyugodtan belevághatok. A dietetikusok általában ellenzik, mert egészségtelennek mondják, viszont sok olyan véleményt olvastam, ahol kifejezetten egészségesebbnek, engergiadúsabbnak érzik tőle magukat az emberek. Ezért szeretnék egyelőre információt gyűjteni, mert nem szeretnék a diéta során gyomorfekélyt vagy más betegséget kapni.
Reagálnék, ha nem bánod, bár én már nem csinálom, nem oly régen végeztem, az ezt követő "3 hónapig gyümölcsöt, reggelire" időszakban vagyok.
Protein napra töltött káposzta....?! Hát nem is tudom. aigre-douce alattam olvasható kommentjével értek egyet.
Az szerintem sem jó ötlet, mivel: 1. elég zsíros étel és 2. a benne levő káposzta meg rizs is keményítő tartalmú inkább, mintsem protein és csak a hús játszhat belőle aznap egy kis tejföllel esetleg fél szelet kenyér mert ugye azt is szabad.
Jó tanács: ne agyalj annyit azon, hogy hú ma pl. csak gyümölcs nap van és tuti éhes leszek, meg fogok jóllakni és korogni fog a gyomrom az éhségtől. Minden agyban dől el. Elég sokminden legalábbis. Igyál sok vizet és sima teát, az is segíti a kilók leadását, az anyagcserédet is biztosan be fogja indítani és valamilyen szinten telít, hogy a gyümölcsök mellett se maradj éhes.
Jó tudni, hogy van még olyan ember, aki a vizsgák alatt inkább felszed kilókat....minden ismerősömről peregnek le a kilók a vizsgák miatt....nálam sajnos fordítottan működik....minden vizsgaidőszak plusz pár kiló....De azért majd csak túl leszünk ezen is. Örülök, hogy írtál, mert megerősítettél abban, hogy jobban megéri apróbb bűnökkel folytatni, mint teljesen feladni az egész diétát. Köszönöm válaszod. Tudom már valószínűleg későn írok, de szerintem a töltött káposzta csak úgy működik fehérje napon, ha csak a husit eszed meg belőle például tejföllel, és a káposztát csak másnap, a zöldségnapon eszed meg, persze tejföl nélkül. Gratulálok egyébként az elért eredményedhez, még inkább, hogy már a 42. napnál jársz, remélem én is eljutok odáig. Kitartás neked is.
Szia nekem is vizsga időszak van:( borzasztó nehéz mert a sok tanulás sokkal hamarabb feldolgozza az energiát a kajából és hamarabb éhesek leszünk.Nekem ez van kb egy éve ha nagyon tanulok hízok raktároz a szervezet stagnálok pedig nem eszem többet de igy regál a szervezetem a stresszre uh együttérzek veled.Néha én is csalok azért nem minden áron kell a fogyás .Mert ha már nem bírok gondolkodni mert másnap vizsga és gyümi napom van akkor megezsem egy marék diót vagy ilyeneket.tegnap benyomtam egy krumplis pogit.így nem lehet gondolkodni h csak gyümit ezsem.Egyépként nekem az anyagcserém is belassult nem kicist kb gyümi napon megyek el és annyi:(
Sziasztok. 42 napnál járok és 4 kg adtam le 2 hete stagnálok.Ez jó vagy kevés ez a fogyás.Elég nagy súlyfeleslegem van minimum 10 kg szeretnék fogyni:( tegnap gyümi napom volt és hiáb ma reggel ugyan annyi kg voltam. protein napon fontos hogy nyers zöldséget együnk????köszi a válaszotokat ma van protein napom és töltött káposztát fogok enni, és ezért kérdezem.köszi előre is
Már egy ideje olvasgatom ezt a fórumot, és főként ti adtátok meg az utolsó löketet, hogy belevágjak a 90 naposba. Ma tartok a 22. napomon. Az elején elég jól bírtam, be is indult a fogyásom, de most abbamaradt. Nincs mérlegem, ezért nem tudok adatokat írni, de kb 70-rőll indultam is 58kg a cél. Mindig is az volt a versenysúlyom és szeretném végre visszakapni. Eddig is olvasgattalak titeket, de most gondoltam végre írok is, hátha ez tényleg erőt ad majd a kitartáshoz, mert mostanában egyre nehezebben bírom.... főleg a vizsgaidőszak miatt, ugyanis ha nem eszem rendesen (sokat) akkor megfájdul a fejem, illetve a kávémat (napi három) sem vagyok képes meginni tej nélkül, mert attól pedig a gyomrom készül ki. :( Ezrét aztán mostanában hajlamos vagyok a csalásokra...gondolom azért is állt meg a fogyás. Ha van köztetek olyan, aki szintén a vizsgaidőszak és fogyókúra összeegyeztetésével küzd, és már kitalált egy jó megoldást, attól szívesen várom a tanácsokat, illetve mindenkitől, aki tudna mondani pár biztató szót, mielőtt teljesen felfüggesztem az egészet, ami persze tudom, hogy butaság lenne, ezért is kérek inkább segítséget.
Segítségként a Bibliámat ajánlanám, ami Attila és Judit 90 napos diéta és recept blogja. Nagyon kedvesek, ha kérdés merül fel, akkor nagyon szívesen segítenek, ráadásul remek nasi ötleteket is adnak. Például: keményítő napra gesztenye golyó, kókuszos köles golyó stb. és amit mindenképpen szeretnék még kiemelni velük kapcsolatban, hogy a recept része folyamatosan bővül, mondhatni aktualizálódik az évszaknak megfelelően.
Egy remek összefoglaló, arról, hogy ők hogyan is diétáztak, én követve a példájukat napi 4-5 alkalommal eszem, és a 63. napon -7,5 kilónál tartok, ami fantasztikus, mert 10 kg-tól szeretnék megszabadulni!
Épp ma kezdtem két hete a diétát. :) Az elején nagyon meglepődtem mert voltak ugyan tapasztalataim,mert 2 éve végigcsináltam, de most valahogy mintha gyorsabban indult volna be a fogyás. akkor 73ról indultam, és 9 kiló ment le, most 69 ről indultam a cél 10 kiló :) a 9.ik napon már 3kilónál tartottam MOST. De vmiért vissza is ugrott, sztem hirtelen lazítottam és többet csaltam. :D :P
Az volna a kérdésem, ti szoktatok e 5ször étkezni. MErt ugye itt három étkezést említ. Én anno 3szor ettem. De most a diéta letelte után szeretnék áttérni az "egészséges 5szöri étkezésre", de ezt már most szeretném magammal megszokatni. A délelőttök nem kérdésesek, nem egyszerre fogyasztom el a gyümit. De a déálután????? Én ha betartom a dolgokat, biza éhes vok... Tanácsot kérnék, ti hogy oldjátok meg esetleg van e uzsi ötletetek, főként a 3 nap érdekelne, nyílván a gyümi nap értelemszerű :)
Bár az itt említett blogban olvastama túró rudit, ami fehérje napra REMEK. De a másik kettő???? Mondjuk még a szénhidrát se olyan gáz, mert mondjuk ott van a zabfalatok keksz amiből esetleg megehetnék egyet kettőt.
Várom az ötleteiteket, tanácsaitokat.
( a most visszajüött 70dkgom tudom miért van.. :D kevesebb nagyon kevés folyadékbevitel, és több bűnözés ) De ki KELL bírni. (terhesség miatt jöttek fel a kilók most vissza kell nyerni a "csúcsformámat" hogy csini anyuka lehesssek újra :)
Ne add fel,nem szigorúság kell ehhez hanem csak jól kell kiválasztani azt amit az adott napon megehetsz.Nagyon sokat lehet fogyni ezzel a diétával és pont az a jó benne,hogy nem kell éhezni.Amit a neten találsz recepteket csak ötlet de az benne a jó,hogy segít elindulni.Én sosem azokat készítettem el,de jó volt ötletnek amit átformáltam a magam ízlésére.Gondold át és csináld végig!Amikor majd egy időre leáll a fogyás,nyugi ,a lényeg,hogy ne csalj ,kitartás.
Ügyes vagy, sejtettem, hogy menni fog! Szerintem nincs olyan ember, aki a folyadék napot féllábon kibírná.
63. nap -7, 5 kiló. Nem panaszkodom, mert -10 kiló az álmom, ami simán meg is lehet a végére. :)
Holnap szénhidrát nap lesz, sütök egy mini Charlotte- tortát, mivel csak ketten vagyunk, 3 tojás szerintem elég is lesz a piskótához. Van egy nagyobb pudingos tálkám, szerintem az megteszi. Ez lesz életem első piskótája, kicsit izgulok miatta... :D
Hát nem ez a nap lett a kedvencem...... de túl éltem. Egész nap ásványvízes falkonnal a kezembe járkáltam, ittam, és ittam. Estére már szédültem az éhségtől, de nagylány voltam és kibírtam :)
Hogy haladsz a kilókkal? Csökkennek rendesen?
Ez a Charlotte torta... még 50 nap és kipróbálom :))))