Keresés

Részletes keresés

riki15 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 85

Hello,

azt mond inkább, hogy mi van a térdeddel? Voltál már a dokinál? Favoritenstr. szombatonként borzalmas, nem lehet rendesen haladni! :-) Megfogadtam, hogy soha többet nem megyek oda a hétvégén, pedig közel lakom hozzá!

Előzmény: HelLopez (84)
HelLopez Creative Commons License 2008.06.11 0 0 84

Helló,

 

pl. a Favoritenstr-n a 10. ker-ben tapasztalat alapjánminden péntek du. és szombaton van ruhás/kézmüveses zsibvásár (nagyrészt a helyi jugók + törökök vonulnak).

 

Az elövárosokból sztem a legjobban Schnellbahnnal lehet közlekedni (pl. Baden - Bécs Landstr. 35 km, gyorsjárattal 25 perc).

 

Üdv, H.

Előzmény: exe2 (82)
viennatrader Creative Commons License 2008.06.11 0 0 83

Szia!

 

Az ingatlanokkal kapcsolatban:

Gaz vs. villanyfutes: Inkabb azt mondanam hogy a gaz is olyan draga :(

 

Osszehasonlitaskeppen:

  • 65 m2 gazfuteses lakas (2 utcai fal, 70-es evekbeli szigeteles) 80 EUR/ho
  • 80 m2 ejszakai arammal (hotarolo kalyha, fentivel megegyezo egyeb parameterek) 100 EUR/ho

Ezen tulmenoen a rezsikoltsegekben az egyeb koltsegek nagyon magasak: Takaritas, szemetszallitas. Minden, ami elomunkat igenyel.

Pl. az utobbi lakas eseten 200 EUR korul van az osszrezsi, es 250 EUR erre meg a kozoskoltseg (felujitasi alap plusz takaritas, szemetszallitas)

 

Sok haznal (legalabis Becsben) a tavfutest vezetik be. A dija ennek sem magasabb mint a gazfutesnek (valoszinuleg azert mert szemetegetobol nyerik az energiat, legalabbis annal amit en lattam).

 

Parkolas: altalaban megengedett a haz elott az utcan torteno parkolas. A kulvarosi reszeken nincs parkolasi dij, a belvarosban pedig a lakcim alapjan igenyelhetsz parkolasi engedelyt.

Jellemzoen a "Kleingartenhaus" az, ahol nem epitenek garazst vagy kocsibeallot csaladi hazak eseten. Ez gyakorlatilag a magyar uduloingatlan kategoria megfeleloje. Itt inkabb azzal erdemes vigyazni, hogy a telek sok esetben "Pachtgrund" , azaz berelt terulet. Itt a tulajdonosnak (altalaban az onkormanyzat) kell havi berleti dijat fizetni a telek utan.

 

A tomegkozlekedesrol megint csak Becs viszonylataban tudok infokat (mashova autoval jarunk el csak). Becsben gyakorlatilag az elovarosokig bezarolag nagyon jo a tomegkozlekedes. Hasonlitaskeppen: munkahely-lakas nekem 40 perc tomegkozlekedessel, es 30-60 perc forgalomtol fuggoen autoval. Az egyik kollegam Wienerneudorf-bol jar be (Becstol delre levo "alvovaros") es neki is gyorsabb tomegkozlekedessel mint autoval bejarni.

Egyebkent a tomegkozlekedes nagyon felhasznalobarat. Mindenhol meg van oldva a babakocsival, kerekparral valo utazas is.

 

Csak hogy milyen messzire terjeszkedik a becsi tomegkozlekedes: Tervezik a Becs-Pozsony (Bratislava ahogy a Totok nevezik ujjabban) VILLAMOSVONAL helyreallitasat. Allitolag 45 perc lenne a menetideje...

Ez a bucsu kerdes erdekes volt. Tobb kollegat megkerdeztem (erosen katolikus orszagban) mire valaki valamit tudott rola...
Nos: Leteznek heti es idoszakos piacok, de ezek tobbnyire zoldseg-gyumolcs piacok. A kovetkezo linket talaltam Niederösterreich viszonylatban:

 

piacok

 

Ezen tulmenen a bucsu itt "Kirtag" neven fut (templom-nap azaz "Kirchentag"-bol rovidult) googleban ra tudsz keresni, erre sajnos nem talaltam olyan oldalt ami osszegezve listazna oket.

A piac, ahogy a kollegak meselik sokkal inkabb "Bauermarkt" ahol a helyi gazdak adjak el a mezogazdasagi termenyeket, mint a nalunk megszokott vasar. A Kirtag meg inkabb helyi unnep, mezeskalaccsal, malnaszorppel, virslivel meg sorrel. Meg sok rovidgatyas felnottel :)

 

Ruhat, kezmuves dolgokat, fonott kosarat meg ilyeneket nem lehet talalni. Jellemzoen az volt a valasz arra hogy ilyet honnan, hogy "Sopronbol"...

 

Udv,

 

ViennaTrader

Előzmény: exe2 (82)
exe2 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 82

Szia!

Akkor az ingatlankérdéseim:

Nem tudjuk eldönteni, hogy mi alapján válasszunk ingatlant. Nagyon sok helyen nincs bent a gáz és villannyal vagy széntüzeléssel oldják meg a fűtést. Ennyire olcsó lenne kint a villany?  Vagy annyira jók a házak szigetelése, hogy nem kell sokat fűteni? A másik nagy gondunk, hogy a legtöbb háznál nem megoldott a garázs, gondolok ugye a közvetlenül egymás mellé épült házakra ahol ugyan óriási a telek csak épp nem lehet bemenni :( Mindenki az utcán parkol?

 

Mivel itthon vállalkozók vagyunk, de kint ezzel a szakmával nem fogunk tudni érvényesülni (nem is akarunk) ezért mindenképpen egy nagyváros közelébe mennénk lakni, talán ott találunk munkát. Ezzel kapcsolatban, be lehet járni könnyen busszal a városba? Tehát ha nem muszáj kihagynánk az autózást.

 

Egy teljesen más kérdés: Nem találok vásárnaptárat a neten. Gondolom odakint is van ilyen. Persze lehet, hogy ott csak búcsú van, az is érdekelne, ez teljesen magán érdeklődés lenne.

 

Köszi exe

 

Előzmény: viennatrader (80)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.30 0 0 81
Rendben, szuper, hétfön nekiesek a herce-hurcának!
Előzmény: riki15 (79)
viennatrader Creative Commons License 2008.05.30 0 0 80

Szia exe2!

 

Szerintem jo itt, hatha masnak is hasznalhato az informacio :)

 

Mondca, ha tudok segitek termeszetesen.

 

Udv,

 

ViennaTrader

Előzmény: exe2 (73)
riki15 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 79

Vigyázz, régebben csütörtök délután egy doktornö volt a rendelöben! Na, az olyan mint egy fakezü favágó!!! Saját tapasztalat!! Ha idöpontot kérsz, szólj a növérnek, hogy ragaszkodsz a doktor úrhoz!

Előzmény: HelLopez (78)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.30 0 0 78

Sorstárs :-)))

Megnéztem a neten, ált. délután rendel, jövö héten elmegyek hozzá, elég sürgös az ügy...

Köszi a tippet!

Előzmény: riki15 (77)
riki15 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 77

Ha Wiener GKK akkor az rendben.

Pár éve én is így voltam vele, nekem a térdem lett mütve! :-))

Előzmény: HelLopez (76)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.30 0 0 76

Ok, de biztos ad tanácsot, kihez érdemes mütétre menni.

GKKs?

Ùgy döntöttem, a sok éve halogatott lábmütét ideje most jött el...

Megérdemli a cégem...

Előzmény: riki15 (75)
riki15 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 75

Hello, nekem van egy nagyon jó ortopén orvosom, de ö sajnos nem operál! Ha gondolod menj el hozzá. Itt a cím: Doktor Robert Schönherr

1020 Wien, Ausstellungstrasse 11. Telefon: 728-61-99  Csak elözetes telefonos bejelentkezésre vállal beteget. A rendelö a Vidám Parkkal (Prater) szemben van!

Előzmény: HelLopez (74)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.29 0 0 74

Sürgösen keresek ortopéd szakorvost/sebészt Bécsben.

Tipp???

exe2 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 73

Szia!

 

Azt hiszem nekem te leszel az emberem, remélem :)

Nagyon soknak segítesz, látszik, hogy önzetlen vagy nem úgy mint egyesek :(

 

Igazából nekem ingatlanvásárlással kapcsolatban kéne egy kis segítség. Ha te tudnál az is jó lenne, vagy ha van ingatlanos ismerősöd, az még jobb lenne.

Itthon eladunk mindenünket és kiköltözünk végleg ausztriába.

Beszélgethetünk itt, vagy írjak e-mailt?

köszi exe

Előzmény: viennatrader (71)
exe2 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 72
nem tudom, hogy miért nem tudok beírni a fórumra :(
Előzmény: viennatrader (71)
viennatrader Creative Commons License 2008.05.16 0 0 71

Iden nyaron van az EB Becsben. Lattam mar valahol; metron ha jol emlekszem, hogy catering (vendeglatas) teruleten most nagyon keresnek nyarra alkalmi munkasokat. Sajnos nem ugrik be a ceg neve, de gondolom nem ok az egyetlenek.

 

google >> catering-personal wien 2008

 

Iden nyaron szerintem ez lesz a favorit az alkalmi munkak piacan is.

 

Udv,

 

ViennaTrader

Előzmény: petra21 (70)
petra21 Creative Commons License 2008.05.16 0 0 70
szeretnék segitséget kérni. egy barátnommel szeretnénk munkát keresni nyárra bécsben vagy kornyékén. hosszabb távu munkák sajnos nem jok,csak alkalmi kiseb munkák de azt meg nem tudom igy hol keressek. egy egy honapra tudnánk kimenni ezért kérem aki tud olyan munkát-gyumolcsszedés bármi- ami nem hosszabb távu az kérem szoljon vagy segitsen. elore is koszonom
viennatrader Creative Commons License 2008.05.08 0 0 69

Szia!

 

Igen mindenkeppen be kell jelentkezni. Addig pl. EU-s letelepedesi engedelyt sem kapsz ami 30 napon tul kell. Viszont regisztralhatod a becsi cimet "Hauptwohnsitz"-kent vagy "Nebenwohnsitz"-kent is. Az elso esetben gyakorlatilag allando lakcim lesz, a masodikban pedig ideiglenes lakcim.

 

Pl. ha valaki csak a munkaja miatt koltozik Becsbe, a csaladja pedig Magyarorszagon marad, akkor Nebenwohnsitzkent erdemes bejelenteni a becsi cimet, es le lehet irni a berleti dijat illetve az ingazas egyeb koltsegeit az adoalapbol.

 

Ha viszont Nebenwohnsitz-kent jelented be az osztrak cimet, akkor pl. nem tudsz osztrak rendszammal venni autot, csak magyarral.

 

Egy jo tanacs meg: Akarhogy is jelentkezel be, a Meldezettel-re mindenkeppen azt ird be hogy ateista vagy. Egyebkent par heten belul mar ott liheg valamelyik egyhaz a nyakadon hogy beszedje az egyhazi adot (fizetes 1%-a es neked kell fizetni a netto jovedelmedbol).

 

Az E-mailem nyilvanos, irj nyugodtan ha tudok meg segiteni.

 

Udv,

 

ViennaTrader

Előzmény: Zsu1zsa (68)
Zsu1zsa Creative Commons License 2008.05.08 0 0 68

 

Kedves Viennatrader!

 

Bécsi lakásbérlés esetén kötelező a Meldezettel-en bejelentkezni?

 

Örülnék, ha felvehetnénk a kapcsolatot e-mailben, a cimem: csonttollu3@gmail.com 

 

Várom válaszod

 

Szia

 

Zsu1zsa

HelLopez Creative Commons License 2008.05.08 0 0 67

ReHello!

Jah, értem - amikor kijöttek a jegyek valóban "csak" 80-100 € volt, a döntöig lesz itt ám áremelkedés...

De ha jól tudom, itt is úgy csinálják, mint a VB-n Németo-ban, hogy a jegyek névre szólnak, h ne nagyon lehessen továbbadni (csak pl. ha orvosi igazolásod van, h nem tudsz elmenni), de azért az "okosok" biztos találnak megoldást.

Üdv, H.

Előzmény: viennatrader (66)
viennatrader Creative Commons License 2008.05.07 0 0 66

Hello HelLopez :)

 

En a meccs jegyarakra ertettem a 80-100 EUR-t. Bar kicsit jobban utannakutatva (Ebay) inkabb 300-500 EUR lesz az az ar. Es ez meg nem a Semi-Final csak egy szimpla csoportmerkozes.

 

Szoval hacsak nincs valakinek aranytojast tojo tyukja szerintem felejtos... de persze izlesek es pofonok, de ezek elegge durva arak...

 

Vasarloeroben azt hiszem meg erosen erzodik Kelet- es Nyugateuropa kozott a kulonbseg sajnos...

 

Udv,

 

ViennaTrader

Előzmény: HelLopez (65)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.06 0 0 65

Szia ViennaTrader,

 

valóban... lassan  a mosóport is ezzel adják el... de eladják :-)))

Június 6-tól be sem megyek a belvárosba sztem...

Közben meg hatalmas üzlet, a Kedvesem catering vonalon dolgozik - az ö cégük kapta meg a Hermann-park homokos partján az EB idejére ill. erre a nyárra a kajaárusítási jogot, és ez a part lett a "hivatalos" svájci bázis, Swiss Beach néven (hüüü, de kreatív...), sztem a cégük aratni fog...

A 80-100 € annyira nem is horrorisztikus (még), mert egy 2-3 *-os szálló máskor is annyi Bécsben.

 

Leraa,

a www.hrs.com -on is körbenézhetsz, vagy a www.hotelscombined.com -on (utóbbi több internetes portál kínálatát veti össze).

 

Üdv, H.

Előzmény: viennatrader (64)
viennatrader Creative Commons License 2008.05.05 0 0 64

Udv Leraa,

 

Talan erdemes lenne megneznetek hogy diakszalokon van-e meg hely. Gondolom eros a kereslet rajuk ebben az idoszakban, de talan ott a legolcsobb a szalas Becsben. Amit en ismerek:

 

Hostel

 

Egyebkent a jegyarak is horrorisztikusak ... 80-100 EUR per fo ahogy a kollegaktol hallom. (en nem vagyok nagy focirajong igy nem igazan vagyok naprakesz arakat tekintve sem). Es mar egesz Becs EM-lazban eg. Lassan a mosoport is ezzel akarjak eladni :)

 

Udv,

 

ViennaTrader

Előzmény: Leraa (62)
viennatrader Creative Commons License 2008.05.05 0 0 63

Szia krokoka!

 

Ha segit valamennyit: Nekem (es a kollegaimnak nalunk) a RANDOS Relocation intezte a munkavallalasi engedely beszerzeset.

 

Sajnos a szolgaltatasuk ararol nem tudok nyilatkozni, mivel a ceg fizette oket. Viszont allitolag eddig sohasem volt visszautasitott ugyuk. Lehet erdemes felvenni veluk a kapcsolatot, es magadnak intezni az engedelyt. Ha leveszed a "terhet" a leendo munkaado nyakabol remelhetoleg konnyebben esik rad a valasztasa.

 

Megegyszer, nem tudom hogy foglalkoznak-e maganszemelyekkel vagy csak cegekkel dolgoznak, illetve hogy mennyi a tarifajuk, de lehet egy kerdest meger...

 

Udv,

 

ViennaTrader

Előzmény: krokoka (60)
Leraa Creative Commons License 2008.05.05 0 0 62
Sziasztok!

Júniusban mennénk ki én és édesanyám a futball EB-re, Bécsbe. Ki az, aki 1-2 éjszakára tudna nekünk olcsón szállást biztosítani?

Átlagos keresetű magyar család vagyunk, nézegettem a foci eb-re a hotelek, üdülőhelyek ajánlatát, de 2-3napért nekünk sok az 50-60 ezer forint.

Ha vki tudna segíteni, az viszont kényelmesebb lenne, mint sátorozni. Köszi a segítséget!
HelLopez Creative Commons License 2008.05.04 0 0 61
LKW Walter - folyamatosan veszenk fel logisztikus-alapanyagot, kelet-eu-i nyelvtudással, egy próbát megér. Intézik a munkaengedélyt. Nem álom-meló, sok stressz, de kezdetnek...
Nézd meg a honlapot.
Előzmény: krokoka (59)
krokoka Creative Commons License 2008.05.04 0 0 60
Ja németül jól beszélek, de valljuk be nem hibátlanul. Angolból Kezdő szinten, ha lesz pénzem tanulok tovább. Latinul megálltam az "Agrikola terram arat" szinten.
Előzmény: krokoka (59)
krokoka Creative Commons License 2008.05.04 0 0 59
Szia. Én is Bécsben élek, és itt keresek munkát. Gazdasági informatikus, és logisztikai ügyintéző végzettségeim vannak. OKJ-s mindkettő. Eddig M.o-on egy építőipari cégnél irodai munkát végeztem Majdnem bármilyen téren keresek munkát. A gond az, hogy nem nagyon akarják beadni a munkavállalóihoz szükséges papírokat. Ha tud valaki valami tippet, csörgessen meg a +43699/11596425 számon holnaptól. (kint nincs net) Visszahívlak! Előre is köszi
Előzmény: HelLopez (58)
HelLopez Creative Commons License 2008.05.03 0 0 58
Sziasztok,
én is Bécsben élek - 2004 óta.
Viszonylag sok embert - sok magyart - ismerek itt, ha bárkinek segíthetek valamiben, jelezzétek.
Ès, akit érdekel: van egy kiadó, 3 szobás, erkélyes, zöldövezeti részben felújított kiadó lakás Badenben (belváros Schnellbahnnal 25 perc). Aki kívácsi, írjon.
Üdv, H.
nefelejcs79 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 57

Igen, a WG-n is gondolkodom, célszerűbb lenne először csak szobát bérelni.

Még egyszer köszönet az infókért!

 

Üdv,

nefelejcs

Előzmény: viennatrader (54)
vivan22 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 56

jah megvalami...

esetleg nem tud valaki olyan helyet vagy helyeket Becsben ahovä magyarok järnak vagy ahol lehet ismerkedni???? az msn cimem az e-mail cimem is bärki akinek van vmi infoja az irjon ...köszike

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!