Keresés

Részletes keresés

jkarhu Creative Commons License 2000.06.20 0 0 366
Szépen vagyunk, mondhatom. Délután (márhogy szombaton) kapacitálsz, hogy este meccs a Bene Bros.-nál, oszt nem is mész oda. Jó, én sem voltam, de mi van, ha odamegyek, he? igaz,biztos ott találom pl. Majális utcaitudósítónkant, de akkor is. Ezt megjegyeztem.
Előzmény: Pali bá (362)
doktor wang Creative Commons License 2000.06.20 0 0 365
Ezt tessék kérem megnézni. Egy Doktor Wang nevű ember írt az internetre.

http://extra.hu/uhrin/gloria.html

Pali bá Creative Commons License 2000.06.20 0 0 364
Jól látom vazze, hogy tegnap csak ketten szóltunk hozzá? Szégyeljétek magatokat. Pedig hétvégén még két szigligetit beszerveztem.
deltoid Creative Commons License 2000.06.19 0 0 363
SZ I G L I G E T I H A R S C HO N A
Közéleti napilap, Új folyam, 234.szám, 2000.06.19.
Alapította: Dr. Wang,VLS*

Az Olvasóhoz!
Dragii Nostri! Kedves helyünkön, Sz-en, valljuk be,mindég is történtek különös, megmegyarázhatatlan dolgok. Rémlik még egy nagy hordó, amelyre egy éjjel hirtelen felreppent a veres kokas? És netán rémlik-e még az a zord téli eschte, midőn a Borozó lángba borult?
Na ugye.
Mondom, nincs magyarázat. Csak feltételezés: éjféltájban egy napon felejtett söröskupak lobot vet, a szikra belekap az ajtó rése alól kikandikáló, vörösborral lerókázott nyakkendő csücskébe, a láng végig fut a Csőrikés hímzésen,egészen az iszamos mosogatószivacsig, és hupsz: már robbannak is az ásványvizes palackok. A többi por és chomu.
Öngyulladás. más nem lehet, hiszen bűnös sehol. Az meg csak fatális véletlen, hogy ha az egyik ponton valami elpuszul, az a másik ponton tiszta haszon.
De állítom: lesz itt még nagy bazmeg. Egyszer valamelyik bódéban véletlenül benne felejtenek valakit éjszakára, nem számolva a gyakori öngyulladással. És azt a valakit mi nagyon jól ismerjük: piros lesz a képe, veres a lajbija és két pintes pálinkás öveg lóg az oldaláról.

*a Világ Legjobb Sajtófotósa


Előzmény: Pali bá (362)
Pali bá Creative Commons License 2000.06.19 0 0 362
Miután péntek délután ismét leteszteltem a pizzériát azonnal a strandra siettem, hogy első kézből szerezzek információt a történtekről. Ifjabb Bene sokatmondó mosollyan orcáján közölte, hogy szombaton már lesz stranddisco úgyhogy nincs miért aggódni. Úgy éreztem jobban járok ha nem kérdezem meg hogyan vették rá Artúr királyt merev álláspontja felülvizsgálására. Egyébként Benééknél kiválóan lehet esténként focimeccset nézni egy nagy kivetítőn.
Szombaton a strandoslánynál is érdeklődtem. Ő azt mondta, hogy a főbejárat valóban be lesz zárva de a Benééknél be lehet majd hatolni belépődíj ellenében!!! (Szombat este nem mentem le úgyhogy ezt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom)
Az alábbi kérdések merülnek fel:
- Ha a petúniák védelme a legfontosabb akkor mér lehet mégis bemenni a strandra?
- Ha nem a petúniák védelme a legfontosabb akkor miért nincs nyitva a főbejárat?
- Kinek áll érdekében bezárattatni a főbejáratot és a másik vendéglátóipari egységeket úgy, hogy utána ugyanaz a cég szedi a belépőt mint amelyik egyedüli kocsmaként nyitvatart?
- Hogyan lett ez elintézve?
- Mennyiért lehet megvásárolni a Veszprém megyei sajtót?

Más. Egy órára 900 forint a vizibicikli!!!

doktor wang Creative Commons License 2000.06.15 0 0 361
A múltkor nekem ki kellett fizetnem négyszáz !!! forintot, mert az a társaság, amellyel egy héttel azelőtt jártam a Kékes vendéglőben az Oktogonon elvitt egy virágot.

Javaslom Demszky Gábárnak (aki most került fel a Business Week ötvenes listáján "Európa Csillagai" közé, hogy zárassa be ezt az éttermet.

Tüdőke Creative Commons License 2000.06.15 0 0 360
Nem hagy nyugodni a gondolat: miként fordulhatott elő, hogy Szigligeten őrizetlenül maradt a petúnia? Felvetődhetne a települést vezető polgármester felelőssége: betölthet-e ilyen fontos pozíciót valaki, ha még egy petúniát sem lehet rá bízni.

Továbbmegyek. Ha egy petúnia kimúlása miatt ilyen kemények a következmények, akkor vélelmezem, hogy a virág állóeszközként jelentős értéket képvisel a település költségvetésében. Kérdés: a polgármester mennyiben felelős azért, hogy Szigliget idáig jutott? Mármint hogy ilyen rosszul állna a büdzsé-e? Áll-e esetleg pénzügyi manipuláció a háttérben-e?

A Számonkérő Tüdő

deltoid Creative Commons License 2000.06.15 0 0 359
Gyorshír!!!!!!!
(M. Artúr (EfKáGéBé), Sz. főispánja csütörtök délután bejáráson vett részt községünkben.)
Hát ahogy megy, mendegél, egyszer csak egy nagy csapat keservesen síró embert talál az árokparton. Kérdezi tőlük: - Hát ti meg mér' siránkoztok itten édes kis fiaim? Mire azok: - Azé' siránkozunk mi itten drága, édes, egyetlen kegyelmes urunk, mer bíz kegyelmednek bé teccet záratni a mi kedves strandunkat.- Bíz, bugrisok vagytok mindahányan! - mondá erre a méltóságos M. Artúr és nagyot pödörint öles bajuszán.
A főispán megy, mendegél tovább. Egyszer csak megint egy nagy csapat keservesen síró embert talál egy fa tövében. Kérdezi tőlük: - Hát ti meg mér' siránkoztok itten édes kis fiaim? Mire azok: - Azé' siránkozunk mi itten drága, édes, egyetlen kegyelmes urunk, mer bíz kegyelmednek bé teccet záratni a mi kedves strandunkat. - Bíz, bugrisok vagytok mindahányan - mondá erre a méltóságos M. Artúr és nagyot pödörint öles bajuszán.
A főispán megy, mendegél tovább. Na, egyszer csak újfent egy nagy csapat keservesen síró embert talál. Kérdezi tőlük is: - Hát ti meg miér' siránkoztok itten édes kis fiaim, mint akiknek az anyját temetik? Mire azok: - Azé' siránkozunk mi itten drága, édes, egyetlen kegyelmes urunk, mer bíz kegyelmednek bé teccet záratni a mi kedves strandunkat a tapolcai pandúrokkal. - Bíz, büdös bugrisok vagytok mindahányan! mondá erre a méltóságos M. Artúr ismét és nagyot pödörint öles bajuszán.
A főispán megy, mendegél tovább. Egyszer csak lát egy magas, sovány, veresképű embert, piros lajbiban, két pintes öveg pálinkával az oldalán. A piros ember igencsak jó kedvében van:vígan hahotázik.- Hát te fiam, ki fia-borja vagy? Hogyhogy nem rísz a többi bugrisokkal? - kérdezi tőle nagyon meglepve. - Rínék én, rínék én - válaszolja az - de hogy is ríhatnék? - Há má meg mér? Nem tudod tán, hogy bézárattam a strandot a tapolcai perzekútorokkal?
Na, elkerekedik erre a piros ember szeme.
Elhűlve kérdi: - Hát igazán bezáratta? Be én, fiam - válaszolja a főispán, azzal nagyot pödörint a bajuszán és megy tovább.
Ha nem ment tovább volna, az én mesém is tovább tartott volna.

Benedek Ede


Előzmény: Pali bá (357)
Havária Creative Commons License 2000.06.15 0 0 358
Öööö, izé... Nem lehetne mégis inkább kikotortatni a kikötőt? Akkor esetleg lehetne piálni a hajókon, a strand meg ott van mingyá mellette... Mármint a hajó mellett...

kibic, izé, nem, Hav

Pali bá Creative Commons License 2000.06.15 0 0 357
Szívemből szóltál, óh lánglelkű deltoid.
Meg kell azonban jegyeznem, hogy ha annak idején kicsit tovább tartja magát a Szigligeti Köztársaság melynek elnöke jkarhu kolléga volt, akkor a településfejlesztési terv szerint mára a strand teljes területe bitumenes volna. Nem volna ott kiborítható petúnia, de nem ám. Persze lehet, hogy akkor én záratnám be a strandot abban az esetben ha valaki megrongálná a bitument.
Előzmény: deltoid (356)
deltoid Creative Commons License 2000.06.15 0 0 356
------S Z I G L I G E T I H A R S C H O N A-------
Közéleti napilap.Új folyam,342. szám, 2000.06.15.
--------------Alapította: Dr. Wang----------------

KÜLÖNKIADÁS

Az Olvasóhoz!
Oh, nyályas olvasó, hát ezt is megértük: má strand se nincs.
Kezdődött pediglen azzal, hogy öt (?)éve ismeretlen tettes felgyújtotta a Borozót, a sz.-i társasági élet epicentrumát. Ezután a magos intelligencia, mit volt mit tennie, átsodródott a strandra. A hazáját vesztett publikum elejinte bizalmatlanul méregette új lebensraumját, miközben a régit siratta erőssen. Miután azonban a társadalmi-gazdasági változások következtében a strandon is egyre elfogadhatóbbá vált a szervíz, lassan megszokta a változást, s a Borozóra egyre homályosuló nosztalgiával emlékezett,olykor.
És ekkor bébaszott a ménkű.
Valaki felgyújtott egy petúniát, mire a karhatalmisták - élükön a harmadik ciklusát taposó M. Artúr (FKgP) p.m.-mel kiiktatta a Második Menedékhelyet is. Legalábbis egyelőre.
Mármost mi lesz itten akkó, ha így marad?
Örexem? Áh, messze van és kicsiny.
Padkány? ugyan, az egy étterem.
A többiről pedig még beszélni is kár.
De mondok én valamit, szerelmes testvéreim. M. Artúr vegye el a a strandot az üdülőhelyi hozzájárulást, idegenforgalmi adót, meg mittomén, még miféle közterheket füzető közönségtől, vegye csak el.
De akkor aggya vissza a Borozót.
M. Artúr, Sz község első embere öt éve nézegeti az üszkös romokat a Királyasszony szoknyája alatt, egy olyan domb tövében, amelyik szinte minden valamirevaló Magyarország könyvben benne van,de csak annyi telik tőle, hogy ráhívja a poroszlókat az ifjúságra.
Hallja, polgármester úr?

Előzmény: Tüdőke (354)
doktor wang Creative Commons License 2000.06.15 0 0 355
Én az APEH központjában ismerek valakit, a nevét nem mondhatom el senkinek, elmondanám hát mindegykinek, de ha gondoljátok, eresszük rá a pm-re...
Tüdőke Creative Commons License 2000.06.15 0 0 354
Független jogászok szerint ez a tényállás már feljelentés alapjául szolgálhat. Ami ugye a büntetőjog fenséges vizeire vezérel minket. Ha vannak bizonyítékok, értesítsetek.
Lásd Btk jogosulatlan gazdasági előny megszerzése.
A finom még az, hogy nem a rendőrség, hanem az APEH vizsgálódik ilyen ügyben, annak meg ugye mindenki örül.
A Fejér megyei APEH-nél van cimbim, ha gondoljátok, elintézzük az APEH-razziát. (Ehhez egy délutánra Veszprém megyét Fejér megyéhez kell csatolni. A topic sokat próbált hozzászólóinak azonban véleményem szerint ez sem okozhat nehézséget.)

A Jogerős Tüdő

Előzmény: deltoid (352)
doktor wang Creative Commons License 2000.06.15 0 0 353
Összefonódások Szigligeten?

Állítsunk fel vizsgáló bizottságot. A zárt ülésre meghívhatnánk titkos tanúnak Bene y Benét, a polgármestert, aztán jól elmondanánk, hogy mit mondtak nekünk.

deltoid Creative Commons License 2000.06.15 0 0 352
Na de viszont azt hallom, hogy a Bene y Bene-féle vállalkozás már rég m e g v e t t e a működési területét, a kocsmájuk környékére tehát nem vonatkozhat M. A. gazdatárs intézkedése. Csupán el kell keríteniük a részt - tudtam meg a Szigligeti Harschona Majális utcai tudósítójától, a köz tájékoztatásában már komoly érdemeket szerzett J. Árpitól. Ha így van - és mér ne vóna így - az viszont megin csak elgondokodtató. Ha ugyanis marad a jogsértő állapot, azaz a 23 órás fájront, egyedül a B y B holding jár jól, de az nagyon. Na de természetesen meg sem fordul a fejemben, hogy a fivéreknek bármi közük lenne a razziához.
D.
Előzmény: Pali bá (350)
doktor wang Creative Commons License 2000.06.15 0 0 351
A HAZAI TURISZTIKA EMLŐIT TÁMOGATANDÓ:

SOPRON: újjáalakított népi együttesünk, a Prónay-különítmény rábírja az osztrák turistákat, hogy szavazzanak ránk, csatlakozzanak hozzánk.

HORTOBÁGY: német turisták magukévá tehetik a magyar... szürkemarhákat. Ha nem tetszik, körbezárja őket a puszta(sor)tűz.

BUDAPEST: dán turisták, francia újságírók állják a cehhet az összes étteremben és kocsmában.

SZEGED: diszkóbaleset török és jugoszláv gránátok robbanása következtéből kifolyólag.

PÉCS: ld.: Szeged.

KECSKEMÉT: veszett kutyák megtekintése a főtéren.

TÁPIÓSZENTMÁRTON: Attila múzeumának megtekintése, turisták lenyilazása.

ÓPUSZTASZER: ld.: TÁPIÓSZENTMÁRTON, kivéve Attilát.

SIÓFOK: kutyahajjal nem lehet belemenni a Balatonba.

PAKS: kutyahajjal kötelező a fürdés az atomerőmű szennyvízcsatornájában.

Pali bá Creative Commons License 2000.06.15 0 0 350
Azt hiszem a strandbezárás miatt nem is mi vagyunk a legszomorúbbak hanem az a pompás kommandós kolléga aki ezután maximum a fűzfa törzsén gyakorlatozhat kitűnő tonfájával (ha egyáltalán így hívják és így írják azt a pazar célszerszámot amivel az emberélet kioltásának erőtpróbáló művelete két perc alá rövidül.) Kit fog ezentúl pofánvilágítani ipari zseblámpájával melynek fénye éjszakai focimeccsek megrendezését is lehetővé teszi a strandon? Szomorú dolgok ezek testvéreim.
doktor wang Creative Commons License 2000.06.15 0 0 349
FINOMABB turisztikai javaslatok:

PISA: a ferde toronyból átélhetjük Galilei gravitációs kísérleteit. (Kizárólag e célból lehetne látogatni - eccer - a tornyot.)

VELENCE: szállás - ólomkamra - 3 hét, félpanzió, féltüdő, (félpénzzel)

JERUZSÁLEM: kőbálás megtekintése (szemben állnak a palesztinok).

ATHÉN: kötelező maratonfutás - szmogriadó idején, 45 fokban.

ISTANBUL: Leeds United-Galatasaray meccs megtekintése egy kocsmában, angol drukkernek beöltöztetve. (Idevágó idézet: Piszkos Fred a kapitány, 1.-lső oldal)

jkarhu Creative Commons License 2000.06.15 0 0 348
F*szt kő itte jogászkonni! Oda kő menni bézbóllal : kinyitó' vagy széjjeb*szom a fejedet. Felháborittó, hogy má pihenni se lehet kútúráttan három tetves virág mijatt.
Előzmény: Tüdőke (347)
Tüdőke Creative Commons License 2000.06.15 0 0 347
Független jogi szakértőktől a következőket tudtam meg:

A tényállás teljes felderítéséhez tudni kéne a következőket:

1.,A szigligeti önkormányzat SZMSZ (szervezeti és működési szabályzatában) milyen hatásköre van a polgármesternek (tehát joga van-e arra, hogy meghatározza a strand nyitvatartásának idejét) Első ránézésre egy jogász úgy véli, csak a jegyző intézkedhetett volna.

2., Az is kérdés, milyen formában működik a strand (ha kiderül, hogy gazdasági társaság, tehát bt, kft stb., akkor bizony a lord mayor csúnya dolgot művelt)Tudni kellene, hogy a strandnak ki a vezetője.

3., Ki kellene deríteni, hogy a szigligeti önkormányzatnak van-e olyan rendelete, amely a vendéglátóipari és hasonló egységek működési feltételeit szabályozza. Magyarán azt, van-e jogalap a nyitvatartás korlátozására.

4., Első pillantásra komolyan megkérdőjelezhető a karhatalmi jelenlét. Érdemes volna megtudakolni a tapolcai rendőrkapitányságtól, ki határozott a két rendőr kirendeléséről, és miért.Kérdés, hogy a felborított petúniák megvalósítják a társadalomra veszélyesség olyan fokát, hogy a rendőrségnek kell fellépnie.

Nem jogi, hanem pénzügyi érvekkel is érdemes lenne hatni a polgármesterre: bevételkiesés, turisták nem jönnek, település hanyatlik, őt nem választják meg legközelebb stb.

doktor wang Creative Commons License 2000.06.15 0 0 346
JAVASLAT:

A szigligeti polgármester ötletéhez hasonlóan más üdülőhelyeknek is javsolnék pár intézkedést:

RÓMA: bontsák le a Colosseumot.

PÁRIZS: a Louvre-ba ezentúl csak Jacques Chirac léphet be.

LONDON: nem nyitják fel a Tower-hidat többé.

KIJEV: minden turistának el kell mennie a 100 kilométerre lévő Csernobilba is.

PEKING: sxzemélyesen átelhetik a Tienanmentéri vérengzést.

TOKIÓ: gáztámadás a metróban (fakultatív program).

BUDAPEST: kötelező kilátogatás egy Fradi-Újpest meccsre.

deltoid Creative Commons License 2000.06.15 0 0 345
-------S Z I G L I G E T I H A R S C H O N A-----
Közéleti napilap, új folyam 134. szám, 2000. 06.15.
-------------Alapította: Dr. Wang----------------
----------------- KÜLÖNKIADÁS --------------------

TOVÁBB DAGAD A STRANDBOTRÁNY!!!
Visszakozik a polgármester?

Majális utcai tudósítónk, J. Árpi jelenti:

Egy írásos dokumentum szerint nem az önkormányzat tulajdona a sz-i strand. Az ominózus papírból kiderül, hogy az ingatlan tulajdonosa továbbra is a Magyar Állam, eszerint tehát a sz.-i önkormányzat, közelebbről M. Artúr (FKgP) polgármester jogszerűtlenül intézkedett a strand 23 óra utáni bezárásáról.
Az éjszakai életet féltő nyaraló-lobby ugyanakkor lépéseket tett a jogsértés megszüntetéséért: értesítette a szabad sajtót, valamint elérte,hogy egy magas beosztású állami tisztviselő eljárást kezdeményezzen az ügyben. Megfigyelők szerint a polgármestert elbizonytalanították az elmúlt napok történései: változtatott korábbi merev álláspontján. Ez azonban egyelőre sajnos nem jelent többet, mint hogy rendre egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal bombázza a közönséget.
+++
J. Árpi, Majális utca, Szigligeti Harschona

Előzmény: zaranyos (342)
Havária Creative Commons License 2000.06.15 0 0 344
A megoldás julcsa, hogy a rendőrök is szeretik a sört és bazi idegesek, ha zárva találják a kedvenc kocsmájukat... :)))

Hav

Előzmény: doktor wang (343)
doktor wang Creative Commons License 2000.06.15 0 0 343
Mindig mondtam, hogy Szigliget hüje hej!

Rendőrállatok rulíroznak a rendőrállamban.

Hejes, tiltsunk ki mindenkit a Balatonból, és építsünk inkább VESZTEL RÁDIÓTELEFONTORNYOKAT a szigligeti várba, helyes!!!

zaranyos Creative Commons License 2000.06.15 0 0 342
A strandzárás igaz. A múlt heti stranddiszkó alkalmával valaki kiborított 3 vagy 5 petúniát, erre a pmester begerjedt, és kihirdette, hogy a strandon a vendéglátóipari egységek fél 11-kor zárnak, maga a strand 11-kor zár.

Pünkösd hétfôn este fél 11-kor már ott figyelt 2 tapolcai rendôr, meg a strandôrök, és nem engedtek be senkit. De hogy ezen a hétvégén mi lesz…

Előzmény: jkarhu (341)
jkarhu Creative Commons License 2000.06.15 0 0 341
Az esti strandbüfével kapcsolatban roppant szomorú, bár csekkolatlan hírekkel rendelkezünk. Állítólag valami rongálás miatt záróra után télleg bezárnak,lakata kapura, oszt reggelig egy lélek se.
Előzmény: Pali bá (340)
Pali bá Creative Commons License 2000.06.15 0 0 340
Én magam is lelátogatok kedvenc Szigligetünkre péntek délután. Csak előtte még délben teszek egy erőtlen kisérletet egy Ipari marketing vizsga abszolválására. Teszem mindezt az esélytelenek nyugalmával. A hétvége a költözés jegyében fog telni ugyanis most veszem birtokba kicsiny de ronda házamat. Alakul a pince is!!! Postafordultával értesítést kérek a szintén Szigligetre látogatók elérhetőségéről, úgyismint: Bene & Gomez nappal, Örexem oder strandbüfé este.?
Előzmény: jkarhu (339)
jkarhu Creative Commons License 2000.06.15 0 0 339
Na mi van? Mindenkit a napolajmaffia cseszeget? Dr. Wangot elütötte egy használtétolaj-begyűjtő autó?
Mindazonáltal végre én is feltehetem Pali bá' kedvenc kérdését: ki jön Szigligetre?
Merthogy én igen.

jääkarhu

doktor wang Creative Commons License 2000.06.14 0 0 338
Grat, tüdőke, ez nekem nem szokott sikerülni. (Igaz, most csont nélkül mentem át a humbugképző vizsgáin.)
deltoid Creative Commons License 2000.06.14 0 0 337
FOLYT.
máma átment az uv-n. (3)Gratulálunk, Tücő!
Előzmény: deltoid (336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!