Semmi baly, én itt vagyok nyilvános:-) Azt hittem, lejön a beírásomból, hogy 5leteimet tréfának szántam, bár nem láttam el őket mosojjellel;-) Komolyan: olyan helyszíneken, ahol a letét elhelyezése mindenki számára elfogadható módon nem megoldható, ott csak az útmenti intézményekben megszervezhető vészhelyek és a tolj-tolj-kabin-szerű lehetőségek maradnak. Nagy szerencse kell hozzá azonban, hogy pont ott legyen egy helység, ahol a szükség; saját tapasztalatból is tudom, hogy ilyenkor pár kilóméter is gyötrelmes lehet. Egyébként, én a beszámolódban semmi kivetnivalót nem láttam, jól szórakoztam rajta, ezért is igyekeztem kicsit humorosabb formában reagálni:-)
én egyetemen, rövidebb (3-5 km) távokon hordtam egy darabig, ha nem akartam megdönteni az aktuális világcsúcsot, akkor nem volt olyan gáz, erősített az valamennyit (bár kezdőnek ugye elég ránézni a súlyra és már használ :-)))), de ma már nincs pénz, hogy felvegyem.
nem kell guggolást végezned combizomerősítéshez, sőt én pölö egyáltalán nem szoktam. ha jó konditerembe mész, biztosan lesz külön gép combhajlítóra és combfeszítőre, ülni illetve feküdni kell, semmi guggolás. emellett ha van Hack-gépük (kb. 30 fokban hátradöntött guggológép), az a legjobb, bár guggolást végzel, de abszolút nem terheli a térdedet, végig egy gépben vagy, tehát semmi szabadsúlyos gyakorlat, biztonságos és jó. emellett van még egy gép, aminek nemtom a nevét, beleülsz és 45 fokban döntve magadra engeded és lábbal eltolod a súlyt, én 120-140 kilókkal plusz önsúly szoktam tolni, ki kell tapasztalni, mert meghúzhatja a derekadat, de ha egyszer ráérzel, nagyon meg tud dolgoztatni egy rakás láb- és fenékizmot. Emellett lehet kitöréseket csinálni, hat a combra az is.
ha azonban mégis guggolni vágysz, a bokádat emeld meg egy-másfél centivel (mondjuk ráállsz két kisebb tárcsára), lényegesen biztonságosabban és kímélőbben tudod végezni a gyakorlatokat.
En egyszer - es utoljara - futottam bokasullyal, 8 vagy talan 10 kmt. Utana egy hetig kiegyenesedni es alig birtam, nemhogy jarni. Szoval baromira leterhelte a derekamat. Persze nekem eleve gorbe a hatam, es nem teljesen egeszseges a tartasom, valszeg raerositett erre. Szoval lehet, hogy bennem van a hiba.
Mindenesetre Nagyon fokozatosan csinald. Csak 20 dekas kezdesnek, es utana emeld, ha nem erzel semmi negativot...
teljesen más egy parkban pottyantani, meg az út mellett Pécs és Harkány között. Én anno csak pipilni álltam félre, de azt gondolkodás nélkül. ha az itteni folyók partjain futkározom és rámjön, nincs nagyon választás, be a bokrosba, ahová eljár a nyuszi, a róka meg az őzgida is, és az ő csomijuk mellé leteszem a sajátom. nem gyakran több kilós lócitromokat kerülgetek a bicikliút kellős közepén, mert bár Németországban a kutyakakát össze kell szedni, a pacié az Fa-deó. szóval szerintem ilyen gondjaid országút mellett, távol a tanyáktól ne legyen.
pdf: emlékeim és tapasztalatom szerint a pdf többet nyom, mint az azonos doc. ráadásul nem véletlenül integrálták az Excel-t és a Word-öt is az Explorerbe...
azt meg, hogy a kísérőkocsi miért nem összeszedett, miért csak otthagyott, azt nem értem. hülye kérdés, de látható helyen viselted a rajtszámot? mert ha nem, azért simán nézhettek hobbikocogónak...
konditerem. én rendszeresen csinálom futás mellett. csak és kizárólag a vádligyakorlatra kell figyelnem, hogy ne túl sok súllyal csináljam, mert csomó marad a vádlimban minden nyújtás ellenére, de amúgy nem árt, sőt használ. nekem is van lábsúlyom, de futáshoz nem használom, véleményem szerint is inkább árt, mint használ, viszont konditeremmel meglehet a kívánt hatás.
A lábizomzat fejlesztése/vastagítása lenne a cél. Valószínűleg ennek nem a futás a legmegfeleleőbb módja, de mivel ezt csinálom rednszeresen, gondoltam, valahogy össze lehetne kötni a kettőt. Gondolom, hogy a rövid távú, nagyobb intenzitású edzésekre kellene helyezni a hangsúlyt ebben az esetben.
Speciális erősítő gyakorlatokhoz használható a bokasúly, a futást és a futómozgást kár elrontani vele. Talán néhány futóiskolai gyakorlatot tudnék még elképzelni súllyal, de ahhoz nagyon rosszul kellene ébrednem. :)
Vissza kell vonnom, hogy semmi utohatasa nem volt a versenynek: az elmeallapotomra kihatasa volt, most a beszamolo nagy reszet torolnem. Egyebkent egy park kozeleben lakom, amely ritkas agu bokrainak takarasat"termeszetesen" nyilvanos WC-nek hasznaljak a kozeli buszmegalloban allok, az ejszakai bulizok es a hajlektalanok. En meg megyek-jovok munkabol, munkaba, bevasarolni tekerni es sokszor majdnem elhanyom magamat. Nyilvanvalo, hogy nem fogok ugyanigy viselkedni.
A fentieket, ha nyilvanos lenne az e-mail cimed, akkor nem ide irtam volna.
Hauanita,
Teljesen igazad van. A szerzodes/neves el lett olvasva, a doc formatumot csak azert emlitem, mert igenytelensegnek es kontar munkanak tartom a doc es xls fileok netre valo kirakasat. Nagy meretuek, eroforrasigenyes kulso program kell a megnezesukhoz. Ha olyan nehez kiexportalni html-be a doc filet, vagy vi-jal html-t szerkeszteni, akkor ott az erre valo pdf formatum.
Akkor tomoren: nehezmenyezem, hogy a szervezok magasrol tojtak a fejemre, a befizetetett nevezesi dij ellenere nem biztositottak az igert ketszeri frissitest, magamra hagytak az orszaguton es nem biztositottak az idomerest a celban. A frissites hianya es az, hogy megelozte oket a kiserokocsi es szivtak a szmogot, tobb embert erint, csak ok nem irnak ide.
A kozeptavval kapcsolatban igazad van, nekem a normal edzesadagom ennel sokkal tobb, 40-60km kozott szoktam futni egy heten. Ezt 1991-1996 es 1998-2006 kozott kell erteni. A baj csak az, hogy "atmenetileg" munkahelyi extraterheles miatt erre most nincs idom. Remelem bar heten belul megoldodik ahelyzet, mert kezdek NAGYON erdekes tuneteket produkalni.
Koszonom a figyelmeztetest, Fonyodra sajat frissitovel es kiserovel megyek.
kérdés: mi a cél? miért szeretnél súllyal futni? egy gyereket ismertem, ő kosarazott, és nem csak futott, de abban ugrált is, viszont fejjel kisebb létére könyékre vette a gyűrűrt... te is hasonló?
Nem, dehogyis. :) Szeretnék valahol futni egy hosszabbat a közeljövőben (rámférne...:), gondolkoztam a 100 km-es OB-n, de egyedül most nincs kedvem utazni.
Sziasztok! Segítsetek rajtam, ha tudtok: van itt egy angol emberke, és szeretne valami futóklubba menni, ahol edzhet rendszeresen, akár valami edzéstervfélét is adnak neki. És persze ahol angolul tudnak beszélni vele. Szokott maratont futni, most az áprilisi londonira készülne elsősorban, de amúgy itt él már negyed éve. Valami ötlet? Köszi. Márk marko kukac mensaponthu
Teljesen igazad van, az lenne az ideális, ha pontos lenne a versenykiírás, és valóban nem csak a dátumot kellene változtatniuk, hanem pl. a frissítőasztal összetételét is. Az a meleg tea, amely életmentő volt a február végi fagyban, igencsak felesleges a márciusi áprilisban. Nagy a rendszer tehetetlensége, de azért gondolom, lassan meg fog felelni az újabb feltételeknek. Mindenesetre ezek a hibák - ha bosszantóak is - nem túl nagy jelentőségűek a többség számára.
De ugye nem futáshoz, bringához szeretnéd!? Arra szerintem nem ideális, ez inkább fitness-re jó. Szerintem neked mindenképpen olyan kellene, amiben több pulzus célzónát is meg tudsz adni. Ha viszont nem futásra, bringázásra kell, akkor jó.
Huhhh, megúsztam PH-beszámoló nélkül, nem vették észre, hogy nem írtam... :-))Egyébként részemről egy első szakaszt futottam váltóban, óvatosan, aztán futottam tovább egészen Harkányig. A bal lábam továbbra is gyenge, nem bírja a terhelést, de, azért már sokkal jobb, mint amilyen egy hónapja volt...