90 napos diéta - a XXI. század fogyókúrás csodája lenne?:-) Várom a tapasztalatokat, véleményeket, recepteket, beszámolókat sikerekről és kudarcokról, egyszóval mindent, ami megkönnyítheti mindazok dolgát, akik úgy döntenek belevágnak!:-)
Egy olyan kérdés :) Víznapon lehet Smoothie-t inni? (amit én csinálok otthon turmixgéppel persze tej meg minden jó nélkül) pl almából narancsból vagy eperből
4 méter átmérőjű és körben háló van csak nem esek le :) hat igen ideges vagyok az allamvizsga vegett holnap meg víznap,... na de csak megcsinálom :) köszi a szorítás az elfér :)
Korábban nem tudtam reagálni,de közben már véget is ért az alternatív 90 napos diétám.
Fő szabályként: csak gyümölcsnapot tartottam 4 napoként és este 6 után nem ettem semmit. Egyébként normális módon étkeztem.
Az eredmény -12 kg. Ezt az első két hónap alatt sikerült elérni az utolsó 30 napban már inkább ingadozott a súlyom,bár igaz akkor nem is tartottam annyira szigorúan a szabályaimat.
Ami fontos szerintem,hogy a 90 nap azért jó,mert viszonylag hosszú idő alatt igér eredményt. Jó,hogy van egy olyan nap,amikor a kalóriabevitel kevesebb. A gyümölcsnap helyett lehetne akár zöldségnap is.
Alapvetően nem a szétválasztás adja a fogyást,hanem az,hogy az ebber jobban odafigyel, és csökkenti a napi kalóriabevitelt. Amikor rendesen szétválasztásosan csináltam a 90 napot,azt azért szerettem,mert rendszert adott az étkezésekhez. De aki fogyni akar és nem tudja megoldani a szétválasztást,vagy a sorrndet valami miért nem tudja megoldani annak sem kell feladni.
Fogyni könnyű, ami nehéz az zsírt veszíteni. Akinek nagyobb a súlyfeleslege az könnyebben veszt belőle.
Tartós változást viszont tényleg csak életmódváltással lehet elérni.
Sziasztok Kedves Fórumozók! Ha elakadtál az életben, ha egy kicsit szeretnél előre látni, ha párkapcsolatod válságba került, vagy egyszerűen csak tudni szeretnéd hogyan alakul, ha a munkahelyeden változás elé nézel, s szeretnéd tudni, téged miként fog érinteni, vagy ha csak kíváncsi vagy ki mit gondol rólad, akkor fordulj bizalommal Mendihez, aki segít a kérdéses helyzetben. Email: mendijoslas kukac gmail pont com.
Többet ittam és kevesebbet is ettem, pont a mozgás kiesése és a stagnálás miatt, aztán amikor végre szombatra tudtam beütemezni, akkor tartottam egy víznapot és utána meg is indult újra.
A trambulinról fogalmam sincs, ártani nem árthat! Csak le ne ess a nagy ugrándozásban!:D
a régi időkben amikor még nem történt meg a térdsérülésem én is hosszútávon futottam (cca 14km) de aszfalton futottam és hát onnéttol kezdve nem futhatok sajnos, de valamit kitalálok hogyan tudok majd tornázni, nekem a vizsgáim már mind megvannak most az államvizsgára készülök és semmi mozgás nem lesz amíg le nem tudom,... (sajnos) de majd tervben van a tambulin is (ezt most találtam ki) Jótékony hatása lehet a trambulinnak? És amikor stagnált ugyan annyit ettél, és ugyan annyi vizet is ittál? (bocsi hogy így faggatózok :) )
Én minden másnap futottam, fokozatosan növelve a távot, ami a végére 6,5km lett, a közbenső napokon meg otthon tornázgattam. Az elmúlt 3 hétben kicsit hanyagolni kellett a sportot, mert beütött a vizsgaidőszak, de szerencsére a fogyás nem állt meg.
Stagnálás nálam a diéta közepe tájékán volt, 2-3 hét alatt 20 deka ment csak le, igaz, hogy pont akkor is abbahagytam a futást másfél fétre, mert volt egy kis sérülésem.
Egyébként az én páromnak sem nagyon tűnt fel a változásom, egészen addig, amíg nem ment el 1 hétre konferenciára... ilyen ezek a férfiak... :D
Köszi szépen :) Hát remélem hogy én is olyan sikeres leszek mint te :) én excelben megterveztem az egészet, így a 29., 57. és a 87. nap lesz a vizes napom, a blogot nagyon szépen köszi már olvastam én is de igen jo blogocska, egyebkent te nagyon sokat sportoltal az eltelt napok alatt? És volt stagnálás a súlyodat illetően? :) Tegnap nagyon nagyon boldog voltam mert a barátnőm aki 3 hete látott utoljára meglátogatott, és nem tudta hogy diétázom, amikor meglátta akkor csak ámult, örülök hogy valaki meg is látja mert a párom az ilyesmit nem vesz észre (de majd pár nap mulva :p) szoval a lényeg hogy a barátőmnek is van némi feleslege (kb 5 kilóval lehet könyebb tőlem) és elhatározta hogy velem fogja csinálni, ami tök jó mert ösztönözzük majd egymást :)
További szép (bűnözés nélküli) napot mindenkinek :)
Tyűűű Mona, kezdetnek nem semmi eredmény! A víz fontos, nekem is sokat segített a diéta alatt. Neked is ajánlom ezt a blogot, ha még nem bukkantál volna rá a "felderítés alatt :)
Nagyon sok sikert és további ragyogó eredményeket!
Én most tartok a 89. naponm -10volt a cél és meg is lesz, igaz plussz három napot ráhúzok, mert folyadék nappal szeretném befejezni és azt gyümi nap utána kéne, de mivel már tartottam két víz napot, ezért a 90. nap keményítő lesz...
Sziasztok, én egy 22 éves fotós csajszi vagyok aki végre rájött hogy le kell fogynia :)! Én ma bukkantam rá erre a fórumra, és nagyon örülök, hogy ilyen sok aktív diétázó van, akikkel meg lehet osztani minden jót és minden rosszat is. Nemrég kezdtem el a 90 napos diétát, mivel fotós vagyok, elég sok helyen kell megjelennem (ahol fontos a külső is... mindenki azt mondja hogy nem fontos ... pedig dehogyisnem fontos, az egyik legfontosabb) (persze csak a jó képek után). Az esküvőkön sokszor megesik hogy engem is lefotóznak és felteszik közösségi oldalakra, megjelölnek a képeken pl. a facebookon, és hát így történt hogy az egyik esküvőn készült képet feltöltötték a netre megnéztem a képet és nagyon elborzadtam, (te jo ég hogy nézek ki) elrohantam a tükör elé, és rendesen szemügyre vettem magamat, és eldöntöttem véget vetek ennek! Kb. 2 perc múlva felmentem a netre, (hála az égnek, hogy anno a hadügyminisztérium kísérletezett vele, ma már mindent megtalálni rajta) és diéták után nézegettem, nagyon sok helyen felbukkant a 90 napos diéta, hát mondom megnézem mi ez (bár rosszul hangzik a neve 90 nap te jo eg,... de mivel elszánt vagyok es mindenkepp le akarok fogyni, legyen az bármi ha elolvasom azzal még nem ártok és akár még meg is tetszhet) hát láttam hogy milyen a diéta rendszere és folyamata, és miket kell betartani stb.
Elkezdtem bővebben utánna nézni (olyan ember vagyok hogy mindennek szeretek részletesen utánna nézni nem szeretek semmibe sem forró fejjel belevágni)Fórumok után kezdtem keresgélni és naplókat is nézegettem, és az is kiderült, hogy egy itteni ismerős csajszi is ezt a diétát csinálta és ő 45 kilót fogyott a 120 nap alatt (beleszámolódik a csak gyümölcs 90 napig is,...)
A felsoroltaknak köszönhetően eldöntöttem megpróbálom a 90 napos diétát, a kiinduló súlyom 86kiló, (azóta nem méretkeztem majd csak ha letelt az első 30 nap, addig centiméterrel követem az eseményeket) mellbőség 120cm, mell alatt 105cm, derék 99cm, a csípő pedig szintén 120cm (borzalmas ezeket még leírni is 6 éve 58-60 kiló voltam). Sajnos nem tudom hogy jöhetett rám ennyi súlyfelesleg az évek során, de ami a múlt az elmúlt, most az a lényeg hogy le fogok fogyni :) ! Azt gondoltam sokkal nehezebbek lesznek a kezdetek (a mostani időszakot veszem kezdeteknek), mert mindenki azt mondta nagyon éhes az ember a diéta során én még nem vagyok az (persze minden nap minimum 3 liter csapvizet iszok, szerintem a NO ÉHSÉG a víznek köszönhető) igaz, ma még csak a 16. napon tartok, még jó pár napocska áll előttem, (és most az államvizsgám végett biztosan nehezebb lesz) de nagyon jól érzem magam, a tanulás végett még nincs időm tornára de nemsokára letudom és nem csak annyi lesz a mozgás, hogy gyalog közlekedek a városba (4km oda 4 km vissza) hanem úszni, arctornázni (ne legyen megereszkedett a nyak és áll a fogyás végett) valamint általános gyakorlatokat is szeretnék végezni (kezek, lábak, has) persze mindezt felváltva.
A mostani méreteim a 16. napon: (tudom még most is sok, de ez csak a kezdet)
Mell: 109cm (-11cm - érdekes módon nem a ciciből ugrott le hanem a hátamról aminek nagyon de nagyon örülök, nem vágódik a pánt a hátamba)
Mell alatt 94cm (-11cm)
Derék 89cm ( -10 cm - egyébként ezt látni rajtam a legjobban mindenki dicséri a derekamat már most :) pedig hol van még a vége. ) és végül de nem utolsó sorban
Csípő: 111(mindd egy :p)cm (-9cm) nagyon tetszik az eddigi eredmény és nagyon szuper hogy csak a séta számít jelenleg csak mozgáznak.
Az elvárásom a diétától 15 - 20 kiló, de úgy hogy izmosodjak is kicsit, szoval nem izomból szeretnék fogyni, hanem zsírból ami aztán van rendesen. Mint tudjuk a sikeres diétához 50% táplálkozás, 30% testedzés és 20% motiváció szükséges, remelem ez minden meglesz nálam és nagyon movitálóan hatott rám az is, hogy mindezt leírhattam nektek!
Bízom benne hogy sikerül elérni a célomat, és nagyon szépen köszönöm, hogy ezt elmondhattam azoknak az embereknek akik ezeket az érzéseket megértik. Esetleg ha valakinek lenne valamilyen tanácsa, esetleg bármi ami jól jöhet, azt nagyon szépen megköszönném.
Ma gyümölcsnapom van (az én kicsi titkom az egész diéta során az, hogy nagyon ínycsiklandozóra készítem az ételeket, és kb 10 percig tart elkészíteni (hogy szép legyen) ez idő alatt annyi vizet iszom amennyit csak tudok percsak nem a "ha kell ha nem" stratégiával. és mire készen van héna le is fényképezem. a mai reggelimet megmutatom.
Ne add fel! Iktass be egy víznapot a gyümi napod után, nekem attól olyan szépen beindult, összeszűkült a gyomrom és emiatt fehérje napon sem kívántam annyit enni.
5 kg mínusz meg egész biztosan meglátszik rajtad!!!!! Tarts ki, alig egy hónapod van vissza!!!!!
Fel ne add! Nekem az elmúlt 1 hónapban nagyon nehezen mennek le a kilók, de hát ez így megy :( Az elején sok a lerakodott "felesleg" amitől könnyen meg lehet szabadulni, aztán nehezebben mennek le a kilók.
71 napnál tartok, és -10kg ment le. De sajna nekem bőven van feleslegem még mindig.
Nyugi-nyugi-nyugi!! Hallottam,hogy az elején gyors a fogyás, utána stagnál egy ideig, hidd el sok kitartás és meglesz az eredménye. Hányadik napnál jársz?
Szia mindenkinek! Nagyon el vagyok keseredve .Nemrég belekesültem mert 3 kg lement és hosszú stagnálás utána elkedtem inni és lement 2 kg és megint semmi:( 2 hónap és csak 5 kg nagyon kevés:((((((((((azt hittem nyárra csini leszek 10 kg ot lefogyok de ugyan olyan kövérnek érzem magam.Tudom sok mindne fejbe döl el de most nem sikerül erőt vennem eddig hittem benne de most nem:( nem értem más 20 kg fogy 15 kg betartok mindent egyedül víz napot nem tartok.elmult pár hétbe nem tornáztam mert vizsgáztam:((
el vagyok keseredve nem sokára vége juli másodikán és csak itt tartok:(((((((((((((((
és már annyi mindnet kiprobáltam és ez volt az utolsó amibe bíztam
Újra én!Annyira boldog vagyok! Múltkor belinkeltem ide a blogom, és képzeljétek egy lány az én hatásomra elkezdte a 90napost és ebből akkora erőt tudtam meríteni. El is feledkeztem a gyümölcs nap okozta kínokról! Meglepően jól bírom!
Remélem mindenki legalább akkora elszántsággal csinálja, mint én.....vagy még annál is sokkal nagyobbal!
Köszi az érdeklődést :) az írásbelin túl, a szóbelin innen és persze sok buli :))) Nappal tanul, éjjel bulizik :))))
De komolyra véve, az írásbeli jól sikerült neki, a szóbeli és felételi még 3 illetve 4 hét. Én jobban izgulok mint ő.
Ahogy haladsz meg lesz az a -10 kg! Az a 2 vizsga is már gyorsan véget ér, aztán bulizzzz jól, és már a diétára se kell majd annyira odafigyelned. Mennyi öröm egyszerre! ;) Mindenesetre ne tünj el, tájékoztass minket, és biztass Te is minden kezdőt!
Hamar eltelik ám, sőt talán nyáron még jobb is diétázni, mert annyiféle friss gyümölcs és zöldség szezonja van. És hát sokan, köztük én is, a melegben kevésbé éhes... :))
Az elhatározás már félsiker csak tarts is ki mellette! Nagyon drukkolok Neked! Ha elbizonytalanodnál vagy segítségre, ösztönzésre lenne szükséged, akkor jót tesz egy-két siker történet olvasása például ezen a fórumon vagy blogon. ( Szívből ajánlom Ati és Judit 90 napos blogját, finom receptek és a teljes fogyókúrájuk története.)
A mogyorót max.1 marékkal szabad enni gyümölcs napon, ha jól tudom.
Heni,
Köszönöm szépen, még 2 vizsga és vége! Utána valami hatalmasat bulizom, mert megérdemlem... :D A fiad, hogy áll az érettségivel?
86. nap és -9,5 kg. Szinte sajnálom, hogy lassan vége, mert megszerettem ezt a változatosságot, ráadásul megtanultam főzni és sütni is, így 25 évesen ideje volt már... :)
Ebben a diétában a következetesség a kedvencem: fehérjenap, aztán mit reggelizik az emberünk? Hát gyümölcsöt, naná! Toljuk a gyümölcscukrot magunkba, emberek, attól aztán jó zsírtalanok leszünk!
Régen írtam már ide, akkor fontolgattam,hogy elkezdem a 90 napos diétát. Sajnos akkor nem volt elég erőm elkezdeni,de most határozottan éreztem,hogy készen állok!! Holnap lesz az első gyümölcs napom, amitől eléggé tartok! Eddig szerencsére nagyon jól bírom,mondjuk csak 2 és fél nap telt el!
Elkezdtem írni egy blogot(életem első blogja) Ha kiváncsiak vagytok rá,akkor tekintsétek meg,mondjuk még csak egy bejegyzés van.
Én eddig kétszer tartottam víz napot, az első után leállt a fogyás, a második után beindult :)))
Jövő héten megint családi banzáj, éttermi vacsorával összekötve, remélem megtudom állni, hogy ne egyek, csak azt amit lehet. Szerencsére fehérja napom lesz :)
Itt vagyok, bocsánat sok tanulnivalóm van meg még munkával is elárasztottak rendesen...
Na, akkor a tények: 84. nap -9,4kg!!!!, talán meglesz a -10... :)))))) Szóval nagy a boldogságom, már nincs vissza 1 hét se. A siker érdekében még lesz egy víznapom is.
Sziasztok!Én az 55 napnál járok 5 kg 20 dkg fogytam és az elmúlt 3 hétbe semmit nem fogytam .Már kezdtem elkeseredni és rávettem magam a napi 1,5l folyadékra néha 3 l is meg van és végre lement plussz egy kg. Lassan végzeka vizsgákkal és ha nekiállok tornázni beindul és meg lesz a 10 de legalább a 8 kg .SENKI NE ADJA FEL!
Azért megosztom veletek eddigi eredményemet. 62 napon -8,2kg. Az elmúlt 3 hétben nem nagyon mentek le a kilók, ezért ma ismét folyadék napot tartok. Remélem kibírom Az utóbbi napokban nagyon hajlottam afelé, hogy feladom, úgyhogy most elkelne egy kis biztatás :)
A legjobb módszert választanád, hog elindúlj az életmód váltáson szerintem. Fokozatosan állísd át rá a szervezeted, ne egyik napról a másikra. Nem kell mindent nagyon szögletesen szabályosan betartani főleg az elején, de hatékonyabb, ha szénhidrátot csak mértékkel és az adott napon eszel.
Én 2 hónapig csináltam s sokkal egészségesebbnek éreztem tőle magam!