Bocsáss meg a véleményemért, de mit vártál mást, mint felejthető párlatot? A húsleves alapelve, hogy ha azt szeretnéd, hogy a leves legyen finom, hideg vízzel töltsd fel a lábost, ha azt akrod, hogy a húsban maradjanak az ízek, forróval. Ugyanaz a folyamat. A forróvíz sokkolta a sejteket. A bodza, és az akácvirágot is alszeszben kell áztatni, az alszesz, és a virág mennyiségétől, függő ideig, majd lefőzni. Az enyém szerintem egész jó lett. Ha a legközelebbi ZD-n, mondjuk "réti szádorgó" néven nevezném, szerintem el is hinnétek.:DDD
Úgy készüljön mindenki, hogy idén megrendezzük az első ZD-Pálinkamustrát
( nem versenyt !!), ahová minden résztvevő ?? db pálinkával nevezhet. A tényleges tételszám a nevezők létszámától függ ! A zsűri az "alapító atyákból" és hozzáértő szakemberekből fogg állni !! /:-)/
Jól írod ... szesz.. lesz belőle- de az a szesz ami cukorból lessz az nem tesz hozzá aromákat -sőt el vesz mivel azonos mennyiségű gyümölcsből több lesz a végtermék ezért csak óvatosan a cukorral !
Én egyszer főztem almás-körtés vegyest, kesernyés lett. Mint amikor a pizzatésztához túl sok élesztőt rak az ember, pont olyasmi íze volt. Ez is személyes tapasztalat:). Akkor jutottam arra a megállapításra, hogy a pálinkában is azt érezhetem. Azóta csak kevés élesztőt használok, és nem is tapasztaltam a kesernyét. Természetesen lehetett mástól is a keserű íz, a második főzésem volt, kb. két évvel ezelőtt:) Bár ha jól láttam Te írtad, hogy 100 liter cefréhez 1 élesztőt teszel.
Én azt szerettem volna megtudni hogy a bodzavírág párlat hogy készűl.
Azt olvastam hogy semleges páleszba bodzavírág osztán lepárlás. Na de alszeszbe vagy pálinkába kell áztatni és aztán párolni. Vagy pálinkaába és újra párolni.
Irigyellek érte.... én már "csak " a meggyben bízom. Cseresznyéről már úgy, ahogy lemondtam. 2-3 hét múlve lenne érett, de az utóbbi időben rengeteg esőt kapott. A szemeken már van jó pár helyen barnás elszineződés. Ma is esett, holnapra is esőt mondanak....