Keresés

Részletes keresés

gabokat Creative Commons License 2009.08.30 0 0 111

Szia pszab

Latogatasomkor a cordias kepviselonek jeleztem a hibakat, aki arra kert, irasban is ezt tegyem meg. Ezutan egy kordias muszakis holgy telefonon felkeresett, es vegigmentunk a hibakon, aki azt igerte, par napon belul jelentkezni fog a megoldassal. Ez kb 10 napja volt. Nos, a furdoszobai padkaval illetve lemezajtoval kapcsolatban nem sok remenyem van, viszont a lakast nem fogom atvenni amig a radiator a rossz falon helyezkedik el. Ehhez viszont, ha ugy van amint azt egy ismerostol hallottam, fel kell szedniuk a mar lerakott parkettat. Hard luck!!!

Kozben irtam a "zero 4 hero" altal megadott ingatlanos ugyvednek, a valasza a ingatlanjog weboldalan olvashato. Most atbongeszem a szerzodest, de teli vagyok remennyel :))

zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.30 0 0 110

Sziasztok!

A fürdőszobai meglepetést látom mindenkinél ellőtték, nálunk egy 70X30 centiméteres helyet építettek be a plafonig, a strang miatt. Mondjuk a szerződésben benne van, hogy bizonyos négyzetméternyi eltérés lehetséges. A mérőórákat hálistennek az előszobába sikerült tenni, amit majd szekrénnyel eltakarunk.

pszab2 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 109
Gabokat, egy kérdés! Te már kérted, hogy javitsák ki és beleegyeztek, vagy csak fogod/szeretnéd hogy megcsinálják?
Előzmény: gabokat (107)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 108
A fürdőszobai meglepetést nálam is ellőték. Nem ott lenne a helye és nem tudom mit csináltassak majd vele, szerintem ezt korrigálni kb 1-2 hónap csúszást jelent, már ha egyáltalán megcsinálják. Nem tudom 'megéri'-e...
Más még nincs kész igy másról beszámolni nem tudok..

De felhivom a figyelmeteket arra, hogy a kötbér csak 3 hónapig jár!!!!
gabokat Creative Commons License 2009.08.29 0 0 107

Szia zero 4 hero

Koszi, addig is jo pihenest. En is tobbet tudok mar hetfon, kozlom veletek.

Meg egy kerdesem lenne. Muszakilag senkinek nem volt gondja ezidaig? Nekem rossz falra tettek a radiatort, csempet tortek, kialakitottak egy PADKAT a furdoszobamban amit nem kertem, a meroorat a fordoszoba falaba epitettek, ami nem is lenne gond, ha azt nem egy 45x45 cm-es fem ajtoval takartak volna kb szem magassagban... Ha mindezek nem lesznek kijavitva, gondolom a muszaki atadas sem fog megtortenni, igy ez kihat a kotberre is, amirol a kovetkezot tudom:

szerzodes szerint ez a szerzodes alairasat koveto 19 honap lejartatol a birtokbaadasig jar, ami a birtokbaadasi eljarassal kezdodik.Ennek viszont egyik feltetele a lakas rendeltetesszeru hasznalata. Ez pedig a muszaki atadas alkalmaval lesz kimondva. En 2007 okt 26-an irtam ala a szerzodest, igy junius, julius, es ha nem adjak at a lakasomat meg ebben a honapban, augusztusra is jar. De ez a max, vagyis harom honap.

Egyeb velemeny a fentiekrol? 

Előzmény: zero 4 hero (105)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.29 0 0 106

Soha, senki nem zavart, annyit kóricáltam amennyit akartam, ezért nem értem a cikket:

http://www.hg.hu/cikk/epiteszet/7616-zart-objektum-az-epulo-corvin-setany/hozzaszolasok

Itt a hozzászólásokban lévő link:

http://budapestjovoje.freeblog.hu/archives/2009/06/05/Corvin-Szigony_projekt/

Meglepő módon még az építészek sem fikázzák hangosan a projectet, pedig szokásuk :-) Szerintem a sétány kapuja a bevásárlóközpont lesz, a la MOM park.

zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.29 0 0 105

Szia Gabokat!

Én a felépítményre fizettem az illetéket, a telekre asszem nem, de a melóhelyemen van za APEH határozat, majd megnézem a szabim után. Amúgy eléggé érdekes, hogy az adóhivatal milyen gyorsan dolgozik, de amennyiben valamilyen oknál fogva a lakás mégsem lesz a Tiéd, akkor az illeték visszaigényelhető.

U.i. Valakit hívtak már átadás/átvétel ügyben? Z.

Előzmény: gabokat (103)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 104
A Cordiások sem emlitették, hogy illetéket kéne fizetni a telekrész után. Sőt, pont, hogy ők is csak az egészre vonatkozó 15milliós határt emlitették.
Nem leszek túl boldog ha mégis kell és elhallgatták...
Előzmény: gabokat (103)
gabokat Creative Commons License 2009.08.28 0 0 103

Szia zero 4 hero

Ezek szerint te is megkaptad mar az illetek kiszabasat. Ez csak egyszer tortent? Te sem kaptal kulon telekre valo befizetesi felszolitast? A befizetesed a lakasra (telek+....) egyuttesen vonatkozik?  "Ki erti, ezt? En nem." :( 

Előzmény: zero 4 hero (100)
gabokat Creative Commons License 2009.08.28 0 0 102

Szia Flash08!

Koszi, utana nezek. A kerdes azonban: vettunk mi telket vagy nem?? Mi a velemenyetek? Vagy csak nekem van igy kitalalva a szerzodesem? Mar epp azt szamolgattam, mekkora is az a telekresz, amihez igy Budapest majdan legfelkapottabb reszen jutottam hozza. Kb 60m2 5 emelettel leosztva... hm..:)

Előzmény: zero 4 hero (97)
gabokat Creative Commons License 2009.08.28 0 0 101

Hat ez kulonos. Szemelyesen kerestem fel a kecskemeti ado es illetek hivatalt (megye-ugyileg oda tartozom jelenleg) ahol szinten a 15 milliot emlegette a holgy. Viszont az ugyvedem szerint, a holgy figyelmen kivul hagyta a lakas ertekenek felosztasat (telek+ felepitmeny), mi szerint itt van a kutya elasva. Telekre igy 10% az illetek, mig a felepitmenyre 4 millioig 2%, felette 6%. Ha igy szamolom, 1,5 milliot is meghaladja a fizetendo illetek. Lehet, hogy nem is kellene az ugyvedekre hallgatni??:)) Jovo heten e-felol meg megerositest kapok egy masik ugyvedtol, addig is remenykedem. Tovabba lakasra meg elvileg nem adhattak ki az illeteket, ugyanis annak feltetele a hasznalatba-veteli engedely, amit gondolom ti is mostansag kaphattatok kezhez.

Előzmény: sweileh (98)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.28 0 0 100
Nekem sikerült kifognom egy kellemes hölgyeményt aki az illeték ügyében eljárt az APEH-nél. Olyan levelet írtam, hogy még egy zsebkendőt is mellékelnem kellett, amikor elsírják magukat kéznél legyen.... természetesen nem hatotta meg őket. 36 havi kamatmentes részletet azért sikerült kisírnom, arra a privát kérdésre pedig, hogy kedvezőbb gazdasági helyzetben ugye elnézőbbek lettek volna, az igen választ kaptam.
pszab2 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 99
Eleve még akkor is fizet a delikvens amikor még nem is a sajátja hanem a banké... és ebben benne van legrosszabb lehetőségként, hogy sosem lesz a tulajdona, de ez nem számit semmit...
Előzmény: sweileh (98)
sweileh Creative Commons License 2009.08.28 0 0 98
Szerintem is 15 millió felett kell fizetni. Nekem az adásvételi szerződés aláírása után hamarosan kiküldték a levelet az adóhivatalból. A lakás bruttó ára /telek+lakás+ÁFA/ - 15 millió forint után számoltak. Enyhe sokként ért hogy két évvel korábban már adózom valami után mielőtt valóban birtokolnám. Úgy látszik van amiben gyorsak vagyunk...
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.28 0 0 97

Szia Gabokat!

Flash08 kolléga által említett oldalon http://ingatlanjog.hu/index_main.php van egy illeték kalkulátor, valamint kérdezni is lehet, üdv Z.

Előzmény: gabokat (95)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 96
Üdv közöttünk. Igazából nem túl rég pörgött fel a fórum :)
Ami a kérdésedet illeti, eddig én úgy tudtam, hogy az új épitésű lakásoknál csak 15 millió fölött van illeték. Azt nem hinném, hogy a telekhányadra külön vonatkozna bármi is. Remélem a többiek megerősitenek.
Előzmény: gabokat (95)
gabokat Creative Commons License 2009.08.28 0 0 95

Sziasztok!

En meg uj vagyok a forumon es orulok, hogy megtalaltalak Titeket.

Fontanas vagyok, utoljara aug 7-en lattam a lakasomat. Ez ev julius vegen kaptam az illetek hivataltol egy levelet, melyben telekresz utani illetekemet kellett volna mar "evekkel" ezelott megfizetnem. Nem eleg, hogy meghokkenesemre tobb, mint fel millios a befizetendo illetek, meg kesedelmi potlekot is felszamoltak 2008-ra, valamint ezidaig! Persze magamat is okolhatom, amiert a szerzodesem olvasasakor nem tunt fel, hogy a lakas vetelara ket reszbol all, igy jon a 10% illetek a telekhanyadra. Probaltam megnezni korabbi levelezeseiteket, hatha rajtam kivul mast is foglalkoztatott a dolog. Viszont azt is megtudtam ugyvedemtol, hogyha 3(vagy 4) even belul hasznalatba-veteli engedely van, nem kell illeteket fizetni. Mielott elmelyednek a temaban, kerdeznem tud-e barki erre vonatkozoan informaciot adni. Koszi :) 

pascas Creative Commons License 2009.08.27 0 0 94
Sziasztok!

Amikor bent jártam az épületben én is azt tapasztaltam, hogy közel sincs kész, burkolatok, ajtófélfák, stb stb. mind hiányoznak. Valaki esetleg utána járt hogy mi a helyzet ezzel a "Készre jelentem" papírral? Mi ez? Mi van kész? Ezzel ő tényleg felmenti magát a kötbér alól? Ez így szokás és normális?
flash08 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 93
Nem volt rá időnk, mert elutaztunk (most nyaralás közben nézem a fórumot), ha megkérdeznéd, megköszönjük, ha nincs rá lehetőséged, akkor szeptember elején mindenképpen beírok az ingatlanjog.hu-ra.
Előzmény: zero 4 hero (92)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.20 0 0 92

Szia!

Megkérdeztedd a weboldalon a kötbéres témát, vagy megkérdezzem? Hívtak valakit a műsuaki átadásra?

Z.

Előzmény: flash08 (88)
flash08 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 91
vagy mégse -)
flash08 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 90
ködbér = kötbér
bocs
a linket meg sikerült linkként belinkelnem:
flash08 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 89
ködbér = kötbér
bocs
flash08 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 88
Sziasztok!
Üdvözlet a leendő sétánylakóknak! Örülök, hogy rátaláltam a fórumra! Gyorsan át is futottam az eddigi beírásokat.A ködbérrel kapcsolatos kérdések úgy tűnik minket is érinteni fognak.. Mi a Fontanaban vettünk lakást és augusztus végén válna esedékessé az átadás.
A készre jelentésről szóló levelet mi is megkaptuk julius31.-i dátummal. Akit érdekel a teljes használatba vételi engedély szövege(a készre jelentéshez csak az első oldalát csatolták), letöltheti az alábbi linkről:

www.lamp.hu/fontana.htm

A 8 oldalas engedély még több tucat feltételt tartalmaz, amit a végleges engedélyhez teljesiteni kell.
A lakásba egyébként májusban volt lehetőségünk bejutni, megpróbálok a hét elején feljutni, de ha nem megy, akkor csak szeptember elején tudok legközelebb, mert elutazunk. .Utóbbi bejárásnál tapasztaltunk néhány problémát, de állítólag ezeket orvosolják. Nagy érdeklődéssel figyelem a további hozzászólásokat.

Egyébként van egy ingatlanjog.hu oldal, ahol nagyon korrektül válaszol két ügyvéd néhány napon belül a feltett kérdésekre, ott rá lehet kérdezni a kötbérrel kapcsolatos dolgokra.
Előzmény: Liquidz (66)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.13 0 0 87

A munka minőségére nagyon odafigyelnek, ez tény. Olcsón, gyorsan, jót.... ebből egyet szokás választani :-)

Liquidz Creative Commons License 2009.08.13 0 0 86
Nálunk a parketták & szaniterek & radiátorok hiányoztak ma, és egy-két apróbb hibát/hiányosságot kell javítani/pótolni (kilincsek és hasonlók). Ketten dolgoztak bent egyszerre, így valószínűleg hamar kész lesz.
MINDEN egyéb megvan (fugázás-konnektorok-kapcsolók...), és első távoli ránézésre pontosak és tervkövetőek.

A loggia van kvázi befejezve (leütésekkel és egyebek), egyébként nagyon jól néz ki, a színei és anyagai is korrektek, szép széles a parapet (nem egytégla vastagságú) és így alacsonyabbnak is tűnik.

A külső narancs roló áttetsző hálós (szúnyogokat is fogja). Kétszer 90fokban hajlítható kurblis redőnymozgatót biztos láttatok már irodákban, na olyan van itt is. Rá kéne tenni egy kismotort :-)

Összességében azt látom, hogy jól dolgoznak - és véleményem szerint inkább legyen tökéletesen befejezve, mint hamar.
Előzmény: pascas (84)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 85
Történt valami? Kiváncsian várjuk a beszámolót!
Előzmény: pascas (84)
pascas Creative Commons License 2009.08.11 0 0 84
Sziasztok!

Én is ma értem haza pihenésből. meglepődtem a levélen mert a keltezése előtt pár nappal jártam arra és közel sem tűnt késznek. Ma délután megpróbálok bejutni a "kész" lakásomba, majd megírom mit tapasztaltam. Valakinek van valamilyen élménye ezzel kapcsolatban?
pszab2 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 83
Ez a 16+3 hónap jól ki van találva... :((
De remélem a hbv-től kezdve már nekik is ketyeg vmi kis határidő. Remélem.
Előzmény: Liquidz (82)
Liquidz Creative Commons License 2009.08.07 0 0 82
Konkrét időpont nincs megadva. Addig, amíg jogerőre emelkedik a hbv + kb 15 nap (ez kell az ügyintézésre, átutalásra, stb). Nem számítanak rá, hogy a szomszédok megtámadnák, de azzal el lehet húzni sok-sok hónapig minden további nélkül.
Viszont ha a műszaki átadást elfogadod és kifizeted a teljes összeget, bármikor átveheted a lakást.
Nyilván ez nem sokaknak opció, de a szerződés átadásától számított 19 hónap + 3 hónap letelte után elállhatsz a szerződéstől (ha még nem sikerült átadniuk). Ekkor visszajár a foglaló kétszerese + az addig befizetett vételárrészletek + a teljes kötbér + az általad kért módosításokra kiadott összeged mínusz az általad kért módosítások eredetire való visszaállítása.
Előzmény: sweileh (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!