Úgy hetente egyszer szoktak mérni délelőtt vagy délután. Ez pont húsvét másnapján volt. Nyuszi hozta, hogy szakadna meg... Észre sem veszed mert egy civil autóból mérnek. Ez a szakasz meg pont egy uszoda előtt van és sok autó szokott ott állni. A Fő utca felől már az utca elején kint van a 30-as tábla. 30.000ft lesz de ha 1km/h-val többel ment volna akkor 45.000ft lenne. 50km/h sebességkorlátozásig ha 15-25km/h-val léped túl akkor 30e. Ha 25km/h-val léped túl akkor 45e.
Felteszem hozzátok is a hírdetésem,hátha valakit érdekel.
LR szívócsonk gyártás 70000 Ft Eredeti mesterdarab alapján elkezdtük a 130 LR szívócsonkok öntését aluminiumból. Csak és kizárólagosan rendelésre, ami azt jelenti,hogy minimum 5 db rendelés esetén indúl az öntés!! Ha valakinek kérdése van a rendeléssel kapcsolatban,telefonon érdeklődjön. Pest megye 0620-9/824-760
Mekkora teljesítményű az az 1,8-as motor? Amiről én beszélek, az egy 750ccm-es 100LE-s motor (nem mai konstrukció), ami ráadásul már lefutott cca 130e km-t megbontás nélkül, és esélye van még 100e-re. Itt azért nem mindegy a hangolás, ha azt akarom, hogy 2,500-11,000 rpm közt mindenhol szépen járjon, húzzon.
Pedig motoroknal olajcserekor karbiszinkron is kell (ha nem is mindegyiknel, de legalabb minden masodiknal). Autoknal a fele akkora fordulatszam es kisebb razkodas miatt biztosan ritkabban kell, de valoszinu, hogy a Hondatokra is rafert volna egy szinkronizalas. Ha nincs mihez hasonlitani, akkor eszre se veszed, hogy szukseg lenne karbi szinkronra. De ha megcsinaltatod, akkor reszterhelesen erezhetoen erosebb lesz eskevesebbet is fog fogyasztani...
Honda Prelude 1.8 sorkarbis, 250 ezer kilóméter volt benne, amig nálunk volt (utolsó cirka 120 ezer) a karbihoz nem nyúlt senki, mégse volt vele sose gond. Ez nem Skoda hogy minden sarkon alapjáratot kell állítani :)
Igen, nem árt ha a karbik kimeneti belső átmérőjéről folyamatosan szűkül a hengerfej bemeneti belső átmérőjére (a mostani favi szívocsonkom nem szűkül, az előző tulaj hengerfeje volt feltágítva ehhez, nekem itt "lépcső" van a hengerfejnél, de nem érezni semmi negatívumot...). A 120-asnál úgy csináltuk, hogy gépműhelyben marattam talpakat, esztergáltattam szűkülő belsejű csöveket, meg rövidebb vékony falúakat amik a karbikhoz illeszkedtek. Mindezt vasból és keményforrasztással állítottuk össze... Itt vanna róla képek: http://users.atw.hu/rwdtuning/index.php?option=com_easygallery&task=category&cid=67&Itemid=27
Bocsi, azóta már visszakerestem, mert úgy emlékeztem, beszéltünk mi már erről....
És előrébb olvastam, hogy neked, most gyári szívócsonktalpból, meg O alucsőből van összehegesztve...szóval, ha szerzek egy favi szívócsonkot, levgom a talpakat, meg veszek 32 es belső átmérőjű alumínium csövet(ugye akkora kell, amekkora a karbié?) és AWI val összehegesztem a talppal, akkor az már úgy megfelelő lenne ?+ még ki kell fúrnom a szinkronizáláshoz...
És magával a karbisorral meg nincs külön csatlakozás, hanem mindenkinél olyan láttam, hogy ilyen rugalmas csővel volt összebilincselve...
Sokszor nézegettem már, hogy miért vannak kifúrva a szívócsonkok, aztán láttam egy szinkronizálós képet, ott vált világossá:)
És szívócsokot, kb milyen árban tudnék hozzá szerezni?
Mert szerintem is bőven megér annyit amennyiért fent van...csak a szívócsonk a kérdéses, habár van jó hegesztőképességü:D ismerősöm, csak kéne szerezni talpat, meg csöveket..
Tényleg, csak aluból jó? Vagy jó az is ha vasból vágom ki, mondjuk 5milis lemezből, és akkor vascsövekkel csinálnám...
Vagy nagyon nem ajánljátok, a házilag készítését mert ennél jóval bonyolultabb?:)
Ja, ja. Ikreknel (a weberek, dellortok es solexek sem kivetelek) ez alap, mert ha nincsenek szinkronban, akkor reszterhelesen teljesitmeny vesztes es fogyasztas novekedes van…
Gondolj arra, hogy egy 600-as motornak milyen legnyelese van 12000-es fordulaton es egy sokkal kevesbe kihegyezett 1.3-asnak 5500-on. Aztan azt is erdemes megnezni, hogy eddig mekkora keresztmetszeten keresztul szivott 4 henger, a keihinekkel meg miekkoran sziv egy henger.
Biztos vagyok benne, hogy Jules-nek ez nem újdonság, de Danaskull, azt se felejtsd, hogy ezeket a karburátorokat szinkronizálni kell! Nem biztos, hogy egy autószerelő erre fel van készülve. Motorkerékpár szervízekben viszont van hozzá olyan cucc, ami kell (méri a négy torokban a negatív nyomást, ezeket kell összehozni).