Pont az utóerjedésnél, mikor már nem kell lenyomkodni a bundát. Ha a kotyogó bugyog csak a CO jöhet kifelé! Amikor leáll, a cefre felett csak az lehet.
csatos hordót én is igy fúrtam ki. bele a szilikoncső körbe tömítve és a másik vége egy vizes pet palackba . Így rotyog a cseresznyém. naponta kétszer leveszem a fedöt és óvatosan lenyomom a bundát. remélem jó nedü lessz belöle ..
üdv:
egy kezdő
Ha kérhetem mestereim akkor javitsatok ha rosszat írtam.
A cseresznye szépen pirosodik, pár hét múlva már elég érett lesz a cefréhez.
Gondolkoztam hogy milyen fajtáúak lehetnek a fák. Az egyiken kicsi szemek vannak nem olyan ízesek de dugival, a másikon óriás szemek később is érik, és befeketednek akkor mézédesek. Valaki nem tudja milyen is lehet ez a két fajta?
Szerintem meg nézz utána, mire használható a kotyogó!
A vödröt nem cseszte el! A vödörtető egy parafadugóval, fadarabbal, ragasztó pisztollyal visszaállítható eredeti funkcióra. Egy vödörtető kb 150-200 Ft.
Sztem kár volt "elcseszni" a vödröt. ... ha a fedőt nem nyomod rá totál, hanem pl. a totál "rányomás" után a kis "fülekkel" kicsit visszalazítod, akkor a képződő CO2 simán el tud távozni, ... és a vödör is használható a továbbiakban "rendeltetés-szerűen"!