Ha az: akkor alaplapi BIOS Video BIOS Cacheable = disabled, és/vagy AGP beállítások, mert nem tudni milyen VGA kártya illetve, ha igaz, elég lesz a Windows gyári VGA driver is, mert az IRQ ('fixen' kiosztott) megszakítások ütköznek.
A gépem egyre többször leáll és a mellékelt képernyő jelenik meg. Semmit nem csinálok, amiket javasol a felirat csak, újraindítom a gépet. Ezután rendesen megy minden, órákon vagy akár több mint egy napon át, míg egy váratlan időpontban minden előzmény vagy beavatkozás nélkül újra elszáll minden és csak a mellékelt kép látszik.
Ami a képről lemaradt:
Fent megjelenik ?? VER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL felirat. A kérdőjelek azért vannak, mert két vagy három karakter lelóg a képről azokat nem tudtam elolvasni.
Apropo: Úgyis VGA-t akarok cserélni benne, egy GF 7100-ról egy Ati HD 6850-re. Ilyenkor illik gyökerestől leirtani a GF drivereket, vagy lehet hozzátelepíteni az ATI Catalyst-et?
Úgy néz ki, hogy megúsztam az alaplap vásárlást. Leírom mi volt, hátha esetleg valakinek szintén segíthet gép újraindulásakor. Véletlenül láttam meg a Firefox-on belül ezt: beállítások, speciális, böngészés, "hardeveres gyorsítás használata, ha lehetséges". Kiszedtem a pipát és azóta megszűnt az újraindulás. Lehet, hogy nem tökéletes megoldás, mert van haszna a hardveres gyorsításnak, de nem érzékelek semmiben sem különbséget, szóval nekem ez most megfelel.
Már-már retrószámba megy talán egy P4-es asztali konfig a tucatmagos mai erőművek között. Nem tudom, ismeritek-e a Vargáné és Tsa márkát. A többit képzeljük el.