Először én sem értettem mire mondja B. Mátyás, hogy ne írjam be a topicba de aztán észrevettem a farzsebéből kikandikáló petúniagyökereket. Később azt hittem, hogy rosszul látok mert egy NEM alkoholtartalmú ital volt előtte. Tényleg rosszul láttam. Ezután megvette aznapi második kisfröccsét és arra is azt kérte, hogy ne írjam meg mert még azt gondolnátok róla, hogy nem veti meg a szeszt.
Kiváló helynek tartom szülinapod ill.névnapod megünneplésére a strandot, szombat este a diszkóban!
Csak a petuniákra vigyázzatok kiváltképp!
Nehogy te vagy barátiköröd tülságosan imuniált
állapotban kárt tegyen bennük!
Inkább egy kicsit gyomláljátk meg vagy öntözzétek meg(de ne sörrel,azért kár!)!
Artúrunk biztos örülne neki.
Vizesblokknak meg ott a Balaton.
Várom reagálásodat!
Tüdőce: bárhová mész, vigyázz, ne olyan helyet válassz, ahová csak nemzetiszínű srandpapucsban engednek be, egy szál árvalányhajjal a húgyvezetékedben.A vizesblokkból meg elég má, télleg.
Apropó: a Fekete Halált már kérdezted?
Pali bá: Jajj,jajj, ojan kíváncsi vagyok, mit nem lehet B. Mátyásról betenni a topikba...el se tudom kébzelni, mi az amit rejtegetni kell a Nép ellű.
Tán rajtakaptad egy gyenge pillanatában, amikor adakozott az árva kiskutyák javára?
Netán visszadobott egy pontyot?
Szül- és névnapomat Szigligeten kívánom megünnepelni. Ennek során meglepném kedves barátimat (unter anderem Deltoid und Frau Deltoidin), de - mer má soxor terhükre voltam, amit ezúton köszönök - most nem akarok. (Ez most nem a közmű-história felmelegítése, de télleg)Hogy ne terheljem őket, de mégis közelükbe lehessek (élvezvén imádott társaságukat), a településen való alvás célzatával nyílt, nemzetközi tendert hirdetek.
Valami ócsó hodály kéne, amelyet többedmagammal bérelnék, két éjszaka erejéig. De jó lenne vizesblokkal.
Én nagyon kiváncsi vagyok az általad említett ember tetteire. Nem kérem, hogy írd meg a topicba, mert ezzel sértenéd személyiségi jogait, de ha van valami érdekes esetleg megírhatnád nekem e-mailben.
Örömmel nyugtázom, hogy a múlt héten kissé ellaposodott topik újra él, virul. Ugyanakkor sok szeretettel üdvözlöm körünkben Mágus 2-őt, topikunk azon kevés tagjainak egyikét, akiről nem tudom, hogy kicsoda. Szóval: minél több hozzászólást, kedves Mágus 2! Ne kíméld B. Mátyást!
Kitörő lelkesedéssel olvastam kitűnő tudósítónk, Pali bá beszámolóját is, főként a nyitva tartással foglalkozó részeket. Egyre inkább érintenek ezek a hírek, minthogy nem egészen két hét múlva magam is ellátogatok kedves községünkbe, két egész hétre. Hállelúlya.
Örömmel jelenthetem, hogy Szigligeten ismét minden a régi. (Na azért a borozó nem épült fel!) Viszont a strand éjszaka is tárva nyitva és a vendéglátóipari egységek is örömmel várják a szomjas éjszakai petúniarongálókat. M. Artúr (nagyon) kisgazda főispán szigorításai tiszavirág életűnek bizonyultak, sőt tiszavirág életű pünkösdi királyság volt ez a javából, vagy mi. A megszégyenült elöljáró nem is volt hajlandó e sorok írójának rendkívül kellemetlen kérdéseire válaszolni, igaz nem is találkoztunk.
Találkoztam viszont B. Mátyással aki átlagosan 40 másodpercenként kérte, hogy amit éppen tesz azt ne írjam be a topicba. Nehéz most a helyzetem mivel egyfelől köt a titoktartás, másfelől viszont véráztatta édes szülőföldem hangyaszorgalmú polgárai megérdemlik a korrekt tájékoztatást, és a Fradi is nemzeti kincs.
Én új vagyok ezen a platzon!
De B.Mátyást azért ismerem.
Tegnap is vele ittam.
Mondhatnánk azt is,hogy B.M a falu coulor localja!
Várom hozzászólásaikat ill.hozzászólásaitokat!
S Z I G L I G E T I H A R S C H O N A
Közéleti napilap.Új folyam 654. szám 2000.06.23.
Alapította: Dr. Wang
Az Olvasóhoz!
Édes Olvasóink, jó hírünk van: mindig vidám kenyeres pajtásunk, a bizonyos szempontból rendkívül jóképű B. Mihály telefonon közölte lapunkkal:megy...megy..megy.
Hallelúja, örvendezzetek, szombaton lesz a napja, hpgy nem csak a strandot zárják be, hanem az egész községet. Értesüléeink szerint sorompót szerelnek a tördemici elágazáshoz, meg a Cziffra-majorhoz, a település címerébe öltöztetett alabárdosokkal, akik értik ugyan a mókát, de viszont nem szeretik, sőt. Községünkbe mostantól csak az nyer bebocsátást,aki igazolni tudja: a Független Kisgazda- földmunkás- és Polgári Párt tagja.
S z i g l i g e t m á m a
B. Mihály telefoni hívás útjűn szerkesztőségünk tudomására hozta: kib****ttul nem boldog, hogy neve céltáblaként használtatik a lapban. A Harschona úgy döntött, respektálja B. közebeszólását, és mostantól minden róla szóló, rá vonatkozó közlésben B. Mihály helyett B. Mátyást ír.
P á r m o n d a t b a
- Községünk első embere, M. Artúr főispán községünk főterén ma reggel deresre húzatott három férfit, akikről bebizonyosodott: tudomásuk volt a petúniák ellen végrehajtott merényletről, de nem tettek jelentést róla. A bűnpártolók harminc-harminc botütést kaptak, egyikük belehalt sérüléseibe, a másik kettő állapota súlyos, de stabil.
Én nagyon sokat és keményen szoktam dolgozni, nem tudok irkálni mert nincsen rá időm!!!!
Most azért írok, mert szertném figyelmeztetni a társaságot, hogy holnap - mielőtt rábortultok az asztalra - igyatok egyet koszorús költőnk doktor wang egészségére!
Nem tudom a telefonszámodat (túl sok helyen lax és dolgozol), de sok boldogságot kívánok, meg minden!!!!
Tüdőke egy kis ideig eltűnt, de most ismét visszatért. Reszkessetek. Tüdőke proudly jelenti: a zösszes vizsgáját letette. Megszerezte második diplomáját (bőcsész, kommunikáció szagos), és harmadik évfolyamba lépett a jogi egyetemen.
B. Mihálynak a 80-as évek vége felé olyan félelmetes fűtőértékű Törkölypálesze volt, hogy 1988 december 31-én, miután Sz. Viktorral elfogyasztottak belőle néhány decit megmártóztak a vékonyka jéggel borított Balatonban. Erről az italról elmodható továbbá, hogy a látással többféle módon is összefüggésbe hozható. Egyfelől magas alkoholtartalma okán kiválóan alkalmas volt világítási célokra, másfelől viszont ha ivott belőle az ember gyermeke akkor a megvekulás veszályeivel komolyan számolni kellett.
Pali bának nagyon jó a megfigyelője az NDK-s turistákkal kapcs.-ban.Ebböl a szempontból is jó Szigliget.Legalább magyarul szól hozzád az eladó,akkor is ha elöször vagy ott.
Kérdésem a köv:Hol lehet igazi házi pálinkát kapni Szigligeten?
Sajnos csak ritkán jutok le,de akkor mindenképp szeretnék hozzájutni valami "finomsághoz"?
Bevezetés
Kedves gyerekek! "Most" egy nagyon szép szigligeti esküvőről fogok beszámolni nektek!
Történt penéglen, "hogy" egyik legkitűnőbb barátunk, akit nevezzünk egyszerűen csak Hengerf...nek, elhatározta,hogy elveszi szíve választottját...
A bonyodalom kezdete
Az eset, melyről szó esik, a Tanácsházán történt, ahol. A kis terembe nem fértek be sokan, csak a család, meg a tanúk, a vidám lurkók siserehada az ajtóból figyelte a szertartást. Onnat sokat persze nem láttak, de egy valamit pontosan: a vőlegény tanúja mindvégig a menyasszony tanújának ivarszervit bámulta, a rövid szoknya allú kikandikáló bugyin keresztül.
A bonyodalom kibontakozása
Ezután a vidám násznép elvonult egy csehóba, ahol szilaj tor vette kezdetét. A bevonuló ifjuhpárt nagy ovációval fogadták, B.Mihály, a lángoló fejű forradalmár beszédet mondott az asztalról, vacsi, pacsi etc.
Tetőpont
Ám egyszer csak szörnyű dolog történt: a férj valahogy B. Mihály mellé keveredett az asztal tetején, maga is szólni próbálván a néphez. B., az utolérhetetlen orátor azonban még nem végzett a maga tósztjával, így hatalmas lendülettel letaszítá Hengerf...-t, az alant meredező szőlőkarók közé.H. nyakát szegvén menten szörnyet halt.
A bonyodalom megoldása
a násznép egy kicsit szomorkodott, B. Mihály állítják a szemtanúk - többször is elmondta: - Aj, aj, szerfölött kellemetlen maleur! De aztán visszatért a násznép jókedve, a férj tetemét kihúzták a szőlőből, egy mérnökember-vendég beletett pár huzalt, néhány elemet, miegymást, amitől újra elkezdett mozogni, pont, mintha élne, sőt, három év múlva majdnem megnyert egy szellemi vetélkedőt.
Ma is él, ha meg nem halt.