A Fiatal Írók Szövetsége büszkén mutatja be a FISZ Könyvek-sorozat legújabb, 56. darabját, IZSÓ ZITA : TENGERLAKÓ című verseskötetét. Bemutató időpontja: 2011. december 16. 19-21h Helyszíne: az A38 Hajó Kiállítóterme (a Petőfi híd budai hídfőjénél) Zenél? [...] Bővebben!Tovább »
Dec.13 Doboz. Jó koncert volt. Szemmel tartottam a cserepadot hogy rendeltetésének megfelelően használják-e? Igen.
A csapat mögött volt egy kényelmes fotel, így azt választottam. Onnan, a lezli mellől hibátlanul szólt minden. Miért is? Kissé hangosan is. Ez a 147-es nagyot szól. Ok, a maximumot szólta, de még pont jól, markáns, de nem túlzott karcossággal. Örökké elvándorolt a felvevőm a tetejéről, úgyhogy tartani kellett.
Néha levittem a telefont a rotorok magasságába. Ott túl visítós lett, kevesebb basszussal. Ha pontszerű a felvevő, továbbra is a legjobb hely a lezli teteje. Megérte, nagyon jó felvétel lett. Kicsit a gitáralap nézhetett volna errefelé jobban. Feltöltöm és meg lehet győződni róla.
A lényeg a zene. A műsor fele új számokból állt, nem a hagyományosan ismert lemezanyagot játszották. Mindenki ismét jobb volt mint előtte. Az orgonista gyakran ördögi módon szólózott, nagy piros pont érte!!!
Holnap A38, a hajó mellé illesztett oldaldobozban. Javaslom az esti punnyadás helyett.
Valóban, nincs lényeges különbség egy M3 és egy ABC c3-as vibrátójnak sírásában. Tényleg a legbéhármasabb spinet.
Még fontosabb az igazi analóg, csöves-mechanikus hang. Sokkal keményebb, feszesebb minden digitálisnál. Épp pár sorral lejjebb lett egy P100 meghirdetve nagyon olcsón, érdemes gondolkodni olyanon is. (Ok, annak más a vibrátója, de az ára is, ahogy céloztál finoman az anyagiakra :-)
Nagyon jó! Ez az, erre gondoltam. Szépen szól. :) Ha spinet, akkor csak M3. Vágott billentyűst nem akarnék. Így 5 hang (c c# d d# e) híján megvan egy 5 oktávnyi Hammond orgona :))))
Meg lehet oldani, mert az alsó manuál billentyűi alatt ugyanúgy 9 érintkező van, mint a felső alatt, csak épp nem arra a tonwhel-ekre vannak kötve, amire "kellene" kötődniük. Mivel az első 7 gyakorlatilag stimmel, az utolsó drawbarral kell csak elbíbelődni. Én át is szereltem a sor elejére, majd átforrasztgattam az érintkezők vezetékeit a megfelelő helyekre. Nekem így ez a drawbar egyszerre szabályozza a 16' és az 5 1/3' felharmónikust. De máshogy is kötheted, a lényeg csak annyi. hogy az egyik drawbar mindenképp kettőt fog szabályozni.
A vibrató szerintem elég rendben van, bár egy cseppet "puhább" mint a nagyoké, de ez is úgy sír ahogy kell. A spinet modellek közül ez a legjobb.
M3-as orgonánál azt meg lehet oldani, hogy az alsó manuál (amihez csak 8 drawbar van) kompletten egy oktávval mélyebben is szóljon? (Mintha ott lenne a felső manuál 9., 16' drawbar-ja.)
Kipróbáltam, milyen lenne, ha csak 2×44 bill. lenne. Letakartam az XB-1 és a Studiologic billentyűit, mintha az M3 két manuálja lenne...
Lehet, hogy ez nekem kevés... Preseteket viszont nem használok, amilyen sound kell azt beállítom. Az M3 vibrato-ja megközelíti egy A-B-C cééháromvibrátóját'?
(Nem mintha lennének fölös' 100e forintok ... csak érdekelnének ezek a dolgok.) :/
Igen a B4-el ellentétben ezek sampling bázisú virtuál programok, nem is egy van már belőlük! Tényleg más világ mint a Hammond de szerintem nagyon szerethető a komplex hangzások miatt.
A hammond orgonák nagy részénél a billentyűket a laprugóknál egy 1/4 " átmérőjű hatlapfejű csavar tartja. Egy ilyen CroWa készlet, amiben van 1/4"-os dugókulcs, amerikában minden WalMartban van, magyarországon viszont nem olyan triviális beszerezni.
De.
A bit-ek (fúróba, CroWa készletbe befogható torx, csillag, stb. fejek) pontosan 1/4 "-osak.
Így a CroWa készletben a biteket befogó elem tökéletesen alkalmas a billentyűk csavarjainak meglazításához...