Nagyon boldog szülinapot kívábok én is Bondnak:-) És nagyon köszönöm a gratulációt is. Hát igen, a saját (kasztrált osztályba) azért nagyobb esélye van a kisasszonynak. Nagyon nagyon örültem és örülök még most is. Agyon csókolgattam az én ördögpalánta "lányomat".
és mi volt az első jel? Mert annak idején Misinél az,hogy ment a budijára,de nem pisilt,vagy csak keveset.aztán a tesóm vette észre,hogy gubbaszt a fotel alatt .Mikor megfogtuk akkor sírt,és azonnal vittük dokihoz.Magas láza volt és katéterezéskor látszott,hogy totál tele volt a hugyhólyagja. azóta figyeltem a pisilését,meg most is Wilsonnál. Mindenkinek! A lényege a figyelésnek,hogy egyszer menjetek el ti is a macsekkal WC-re.Mikor kapar és elhelyezkedik,akkor 1-2 másodpercen belül hallani kell a csurgást.Ha több ideig nem hallani semmit,esetleg a cica felkel és máshol próbálkozik,akkor meg kell vizsgáltatni. a másik dolog,hogy én hetente végigtapizom wilsont.Misinél rögződött ez be.Úgy kell (dokinő tanitotta),hogy áll a macska egy asztalon,én meg mindkét kezemmel megfogom a hátsó lábai elött a pociját,majd megnyomom az újjaimmal a hasát.Megmutatta a doki,hogy hol van a veséje,azt a részt kell megnyomni.Ha a cica felhördül,esetleg morog,akkor fáj neki,tehát gond van.Misit hetente tapiztam,és mikor bajt jelzett,akkor vinnem kellett szurira,meg akkor diétás konzervet kapott 2 hétig,hogy visszatérjen az egyensúly.Valami Hills konzerv volt.Jól működött ez a doki-gazdi kapcsolat,mert 15 évig húztuk ezzel a betegséggel minden különösebb korlátozás nélkül.Mert annak idején ilyen extra tápok nem nagyon voltak.Fél évente vért is vettek tőle,hogy ellenőrizzék a karbamid szintjét ( vese állapota).Ha az jó volt,nem volt korlátozás,ha rossz volt,akkor diéta volt amíg jobb nem lett. Misinél a fő bajt az okozta,hogy annál akitől vettük mindig nyers marhavesét kapott.ez volt a fő kajája.Nekünk is ezt mondta,hogy ezt adjuk.Na ettől szépen a fehérjetúltengése lett,ez a baj lett belőle.
Nem tudom így fejből h mit kap most Gizmi enni, de már 2 hete tart nála a gond és azóta folyamatosan vmi speckó gyógytápot kap erre, azt tuti. A röntgen nem mutatott ki semmit az elején. 2x katéterezték már, de nem változott semmi, ezért megultrahangozták ma, és akkor derült ki, h egy 2,5x1,3 cm-es húgyköve van szegénynek. Nem tudom hánykor lesz pontosan a műtét, mert 2 doki kell hozzá, és még nem tudta elérni a mi dokinkt a másik dokit, de biztos vmikor dél körül, mert ma koradélután kaphatott utoljára kaját, h kiürüljön a pocija.
Gaby, megírom anyukámnak a tápokat amit írtál, meg az uro-pet pasztát már én is mondtam neki, h az a tuti, ha azt kapja folyamatosan. Amúgy sajnos nem csak ivartalanított tápot evett, hanem néhány nem a legjobb minőségű tápot is, amit hiába mondtam anyukámnak h ne adja neki...szóval most már tuti nem fog semmi más tápot enni, csak ivartalanítottnak valót.
végre életjel!!! Mi történt ???? Hogy létezik ez Gizmóval? Ivartalanitott tápot eszik.Nem?? Igen,Uro-pet paszta a neve.Vizeletsavanyító van benne.Dl-methionin.Willy is ezt kap.Hetente 1 borsónyit.Ezért nem kap külön ivartalanitott tápot,mert abban is csak ez az extra,jóval kisebb mennyiségben.Egyébként még vizeletsavanyító a c-vitamin is por formájában kajára szórva.akkor most speckó tápot kell majd ennie amíg felépül?MItr a renal,struvit vagy oxalate táp? Misi cicámnak homok volt,ami elzárta a húgycsövét és ezért kellett neki 2 évesen az életmentő katéterezés.Mert ideiglenesen a veséje is leállt.Olyan vékony volt a húgycsöve,hogy a homok teljesen elzárta.Ezért kellett utána neki a diéta.De tökéletesen élt utána 15 évig. Szóval ne izgúljatok,a mai orvostudomány csodákra képes.H akell diétás táp,akkor az egyetemi patikában minden van. EVD táp is,meg Royal gyógyszeres.Misi Trovet renált (RID)evett.ez meg a Zoo patikájában van.A Trovet olyan,hogy azt élete végéig eheti,míg az Evd meg a Royal gyógyszeres időszakos.
( engem azért váratott a dokinő willy műtétjével 11 hónapos koráig,mert addigra fejlődtek ki teljesen a szervei.azt mondta,hogy korábbi műtét esetén fennáll a kockázat,hogy vékony marad a húgycsöve,ezért hamarabb alakúlnak ki gondok.Sok szerv hormon hiányában esetleg nem fejlődik tovább.Ő volt az,aki végig kezelte Misit,és mikor Willy orvosa lett,azt mondta,hogy a macska érdekében várjam ki ezt az időt.Bíztam benne,mert kutató orvos.A pasztát is ő ajánlotta.Fogkő ellen meg az Orozyme gélt.
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat mindenkinek, aranyosak vagytok! :) Bond is biztos meg lesz hatódva, ha elmondom neki, mennyien gratuláltak a szülinapján. :)
Santa Monica, azt azért megnézném, ahogy Bond így rázza magát. :) Bár a mentás zsákocskától, amit kap, lehet be fog bódulni kicsit. :) A vadiúj lézer még nem érkezett meg, bár az közös lesz a hugicával.
Gaby, én megteszek mindent a közös kanapés képért, de nem ígérhetek semmit. :)
Christin, nagyon-nagyon drukkolunk Gizmiért, de biztosan minden simán fog menni és hamar felépül a kis drága!!! Hánykor lesz a műtét? Csak hogy a pozitív energiát küldhessük innen a távolból is. Mondd meg Anyukádnak is, hogy rengetegen szorítunk Gizmiért és nagyon sok gyógyító puszit küldünk neki!
A királylány és a kis ördög pedig gyönyörűséges, mint mindig.
Először is gratulálok mindenkinek a kiállításon elért eredményekhez! Mi sajnos nem tudtunk elmenni több ok miatt is :(
Rupet, nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunk mi is Bondnak!!! remélem lesznek a szülinapi partyról képek :)
Sajnos nálunk az a helyzet, h Gizmi beteg, ma volt ultrahangon, és kiderült h húgyköve van, holnap műtik :(( A többiek jól vannak, Damon tör-zúz a lakásban, tegnap épp az üveg-dohányzóasztalt törte össze...Zara meg továbbra is jócica, csak most már ő sem olyan félénk, visszahúzódó.
Gaby, ugye uropet pasztának hívják, amit lehet majd neki adni műtét után a húgykövesség ellen?
Pearl Falcons, nagyon jók lettek a kiállításon készült fotók a cicákról! Cassia meg gyönyörű, és amint látom jó gyorsan fog nőni, mint a kis Olivér :)
itthon vagyok 1 nap szabin és pihizek.ez a 2 nap betett rendesen.a macskán meg ki vagyok akadva.Lusta voltam még a kiállítási cuccait elpakolni.Willy-nek agyára mehetett a kiállítás,mert abban a kosárban fekszik ma egész nap,amiben 2 napig a kiállításon feküdt:-))))))Felraktam tegnap este az asztalra mikor hazaértünk,erre éjszaka abban aludt,meg most is abban fekszik....
Bond!!! Gratula a nagy naphoz!!! Remélem szülinapi videó készül.Vagy legalább egy fotó kedvéért Rupet gyömöszöld a két gyereket a Gourmet kanapéra please!!!
Gratulálok minden cicának az elért eredményéhez! Gaby nagyon ügyes volt Willy és nagyon büszke lehetsz rá.
A másik hogy köszönöm a segítségedet nélküled nem ment volna semmi, ja és apukádnak a videot, meg hogy átírod nekem.
Mi is nagyon elégedettek voltunk a kiállításon nagyon jól szerepeltek a kicsik, mindkét nap elsők lettünk alom kategoriában, és vasárnap fajtagyőztesek is lettünk és második legtöbb szavazatott kaptuk a közönségtől, tehát közönségdíjasok is.
ez a "szag" tipikusan olyan volt,mikor valahol sok ember van és nincs szellőzés.És mivel a szökésveszély miatt a kijáratok is le voltak zárva,ezért megállt a levegő a csarnokban.Mert kint a folyosón már szuper levegő volt.
Örülök,hogy betértél hozzánk az áruházba!! Remélem tetszett.Most nyílik majd decemberben a következő,immár a negyedik a Dohány utcában Budapesten . Igen ,vannak élő állatok.Külön kis brigád gondozza őket.Halak,hüllök,kisrágcsálók és madarak vannak.A kis kedvencem az eurocenterben van,egy hosszúfülü sün.Minden állat tuti helyről származik.
Macskalány áradozott Szotyikáról.Szépen lassan csak elnyeritek a bizalmát. Már régen láttam róla képet!!!!
Nekem annyira nem volt kedvem most kiállitásra menni, biztos éreztem h gondok (szagok) lesznek! No meg elkapott vmi álomkór és aludtam 1 napot tegnap.
Örök hála Macskalányéknak a RC brit cicás tápért! :)))
Kedvenc ügynökömnek én is Boldog Szülinapot Kivánok! :)
Szotyikának lett egy vizes tálkája az éjjeli szekrényen. Nemrég vittem be magamnak egy pohár vizet és azt itta, de mivel annyira nem támogatom, h rászokjon, h ihat a poharakból, igy kapott saját kis tálkát! Amit a most nyilt Alpha Zoo-ban vettem neki.
Jó nagy az a bolt!!! Amin meglepődtem, h élő állatokat is árulnak, papagáj, rágcsálók, halak...
Rupet gyönyörű a macskakanapé nem is gondoltam volna, hogy ilyen szép. Komoly segitséggel, hála Monnyonak összejött a 60 pont a kanapéra, amit ma adok fel. Remélem ünnepek előtt megjön a kanapé.
A kiállitás előterében voltak a kutyusok, görények, nyuszik és a rágcsálók elhelyezve. Nem sok kutyus volt tegnap délután, amikor mi kint voltunk. Viszont iszonyú büdös volt a kiállitáson és nagyon levegőtlen volt a terem, ahová a cicákat bezsúfolták. Emiatt nekem egy életre elment a kedvem a kiállitás látogatásától :-(
Hogy mitől volt büdös? Gondolom attól, hogy 300 macsekot zsúfoltak be egy kisebb kiállitóterembe, és néhány gazdinak eszébe sem jutott az ürüléket eltávolitani a cicája almából, valamint a nem ivartalanitott kandúrok közül némelyiknek átható szaga volt. Természetesen voltak nagyon szépen ápolt cicák is!
Nagyon hiányoltam Zara hercegnőt és Damonkát, de kárpótolt Willy herceg. Ő is elég nyugtalan volt, gondolom a sok szag zavarta. Édes Willy még mindig nagyon puha cica és olyan illatos, hogy a többi gazdi példát vehetne Gabyról.
Szegény Willy! Nem baj, az a lényeg, hogy a címet megkapta és, hogy egyre lazábban tűri a kiállítást. :)
Maryen26, ugye mondtam én, hogy eljön Szeszil (miniLego :) ) ideje és elkápráztatja a bírókat! :) Ez egyértelmű volt, mert annyira szépséges a kisasszony!
Én is nagyon várom a kiállításon készült képeket!
Amúgy a kutyák hol voltak? És sok kutyus is volt? Mert hogy cica az sok volt, azt már tudom.
Gratulálok Nektek! Várom-juk a képeket! Gondolom KGaby , Ti csináltatok! :))
Szegény Willyke, de mitől volt büdös a kiállításon??? Voltak más állatfajok? nyúl? vagy görény? Csak azért kérdem, mert amikor mi voltunk, még csak nézelődőbe a Lurdy házba, ilyen vegyes kiállítás volt,cica, nyuszi, és görény ....na nem a cicák felől jött a büdi....
Elnézéseteket kérem, hogy mostanában nem nagyon voltam aktív, de a melóhelyen volt egy kis változás (fejem ezer fele) és kevesebb az időm. Már készülök Teddy érkezésére is, macskával álmodok éjszaka és nappal is a szabad gondoltaim a macskák körül forognak. Úgyhogy el vagyok havazva:-) Na és akkor még jött ez a kiállítás is:-) Úgy indultam neki, hogy éppen most lépett a felnőtt kategóriába, örülni fogunk a címnek. És akkor már szombaton jött a meglepetés, hogy megkapta a címet és még jelölték is. Na nagyon meglepődtem. Két idősebb cicával álltunk kint, szombaton nem nyertünk. Ma meg aztán tényleg az esélytelenek nyugalmával indultam, mert egyszer fent aztán lent elmélettel gondoltam na ma max. cím, de akkor annak nagyon örüljek. ÉS akkor megint csoda, cím+jelölés. Mondtam anyunak, hogy na aztán ma már tényleg ne várjunk többet a naptól,mert ez mára már így is nagy valami volt. Kivittem. Egy kék lány cicával álltam kint. 3:1 arányba Szeszilt választották a bírák. Húúúúúú nagyon meg voltam lepődve, se lát se hall voltam. Úgy meg voltam lepődve:-) És a végén Hurrikán mellett állva vártam 2 másik macsekkal a végszót. Persze Hurrikán nyert, de én ennek a kupának (legszebb ivartalanított mai nap folyamán) úgy örültem, mint kismajom a farkának. Szinte el se hiszem:-) még mindig, hogy az én Szeszilem 9,5 hónaposan nyert:-) Olyan sok szép cica indult ba kasztrált osztályba, tényleg meglepetés volt számomra. Ígérem majd képeket is csinálok, csak elemet kell venni a gépbe.
Gaby, nagyon nagyon köszönöm a tápot. Szeszil örülni fog. És nagyon köszönöm a szurkolást is, meg a beszélgetést is:-)
na hazaértünk.Jelentem,túléltük a kiállítást... Sajna akkora tarolás nem volt,mint múltkor.Most csak címet kapott mindkét nap Wilsonom.Még 1 hiányik és magasabb kategóriába jut. A mai nap szerencsétlen volt Willy-kének.Sajnos valami miatt sorba megkergültek a macsekok (meleg volt,büdös volt..).Willy is fűltanúja és szemtanuja volt két cica dühkitörésének közvetlenűl bírálat elött.Ennek az lett az eredménye,hogy amikor kivittem,én is remegtem az ijedtségtől,na meg Willy is tiszta para volt.szinte csak egy pár pillanatra tudtam lerakni az asztalra,mert mászott volna vissza a kezembe.Rendes volt a bírónő,mert inkább felállt hozzá,és a kezemben bírálta le.Nagyon szépnek találta szerencsére,de mondta is,hogy látszik,hogy valamitől nagyon megijedt. Na mindegy ,én nagyon büszke vagyok rá,mert már ez is valami.A legjobb,hogy most már a délutánt ma a ketrecben szunyókálva töltötte,nem bújt be a sátrába,hanem kint hevert. Sajna Christin nem volt.Nem is tudom,hogy miért nem jött.Itt sem ad életjelet a fórumon,pedig sokan keresték.Tehát Maryennel ,Mariannal (Bleu L'Amour),meg Pearl Falcons-ékkal tartottuk egymásban a lelket.Hedzsnelkéből meg a szokásos futó piros csíkot lehetett csak látni,mert a szervezéssel meg lebonyolítással ennyi macskánál (301) sok meló volt neki. Macskalány ! egy élmény volt megint dumcsizni:-))))
Megsúgom,hogy Maryennek nagy bejelentenivalója lesz.Na meg Mariannak is:-))))
ui:voltak azért váratlan eredmények,ahogy néztem az eredménytáblát.Például int.champion cica kitűnő 4-es eredményt ért el.Na meg több best in show-n egyetlen induló volt:-))))
Sziasztok! Olyan nagyon gyönyörű a kis szív alakú orrocskájával, megtudnám zabálni én is.....Biztos Kevinnek is tetszene..:D
Azt hiszem ForRed-nél olvastam, hogy a cicája mártogatja a mancsát a vizes edénybe is úgy iszik, hát a mi kis szőrzsákunk is ilyen módon iszik, megtudnám olyankor zabálni, fogja méltóságteljesen leheveredik, pont olyan távolságra hogy még a mancsát beletudja lógatni, és szabály szerűen mártogat, de van amikor kergetőzés közben is odafut belemártja és már fut is tovább a kis őrültem!!! :DDD haláli...
Cassia és Kiki nagyon édesek lehettek együtt, kiváncsi vagyok a többiek mit szólnak majd a kisaszonyhoz!
ForRed: óvatosan a kakaóval, ugyanis a fő alkotóeleme a teobromin, melyet nem tud lebontani a májuk és mérgezést okozhat. Kutyáknál ugyanúgy. Sajnos nálunk is szereti Henry a csokit képes ellopni is. Nagyon vigyázni kell vele.