Keresés

Részletes keresés

rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 13
2002. július 26 - 2002. augusztus 10-ig, Hotel Grand Plaza allinclusiv (vizummal biztositással 200on belül volt).

Szintén Kartago Tourssal voltunk... Esetleg ismerős lehet Réka?:) (a kis szőke, ööö ööö öööö:)
Vagy a tört magyart beszélő Osama?:)

Legalábbis nálunk ők voltak az idegenvezetők és roppant sok panasz volt rájuk (az ilyen kényesebb utasok részéről)Bár meg kell hagyni, hogy szegény Réka nem volt a legfelkészültebb az egyiptomi történelemből és földrajzból bár lehet, hogy csak azért tünt fel ilyen durván mert érettségi után voltam, és a beszédösszekötő ööö-hangot még gyakrabban használta mint egy ismert politikusunk...:)
Osama magyartudása pedig, enyhén szólva hiányos volt és a cigarettázás különböző fogalmaira illetve a fiatal nőiutastársaknak való hizelgésre korlátozódott:)

Ja és mégegy dolog, nálunk forditott volt a felállás... Előbb Tunézia (2001-Sousse Hotel Riadh Palms), aztán Egyiptom idén pedig Marokkó:))

DE... azért annyit elmondhatok OFF-ba, hogy szerintem Egyiptom jobb mint Tunézia...
Tunézia nagyon light-os és nagyon "nyugat" Egyiptomhoz képest, legalábbis az én tapasztalataim szerint. (Legjobb példa a két jeep-safari, ha esetleg voltál az egyiptomin akkor tudod, hogy ott vagányul bemennek a sivatagba sőt még ilyen dombokra is felmennek na ezt Tunéziában már csak bitumenezett úton fogod átélni:)

De azért jó Tunézia is, érezd jól magad.:)

Előzmény: szahmet (11)
szahmet Creative Commons License 2003.04.23 0 0 12
Kérdezzetek nyugodtan bármit, szerintem rfpx10 vagy én tuti tudjuk a választ!!!!

RFPX10-nek: Mikor voltál pontosan kinnt? Melyik irodával?

Előzmény: Répi (1)
szahmet Creative Commons License 2003.04.23 0 0 11
Szia!
Tavaly én is voltam 2 hetet! Életem legjobb nyaralását éltem meg! A Hotel Palma de Mirette-et csak ajánlani tudom a Kartago toursnál! Új szálloda közvetlen a parton, medencékkel pálmafákkal stb! Kifogástalan a svédasztal azt se tudod hova lessél! Belülről is gyönyörű a szálloda tiszta márvány belül szökőkút ragyog az egész hely! És nem drága, tavaly a két hétre emélyenként, úgy, hogy benne volt a: repülő, légibiztonsági díj, illeték, transzfer, baksis, bizti,4 csillagos szálloda félpanzióval fizettünk 145000.- Ft-ot! A fakultatív programok tényleg fantasztikus élményt nyújtanak, bár rá kellett jönnünk, hogy ha helyi utazási irodánál fizettük volna jóval olcsóbban megúszhattuk volna! De mindeggy akkora élmény volt az egész ráadásul kinnt tartottam a szülinapomat / az arabok egy hétig engem ünnepeltek, nagyon aranyosak voltak/, hogy egy életre nem felejtem el! Idén is szerettünk volna visszamenni, de,hogy megindult a háború nem mertük lekötni, nehogy ne kapjuk meg a vízumot! Végül Tunéziába megyünk, remélem az is ilyen jó lesz. Egy biztos jövőre irány vissza EGYIPTOM!!!!
Előzmény: Répi (-)
satine Creative Commons License 2003.04.15 0 0 10
Szia!
Mindennel egyetértek veled, csak nekünk a kairói program jött ki másképp,
de nem a Kartágóval voltunk.
Az Egyiptom Múzeum valóban tömény, az ember utólag sikít, látván a műemlékeket, hogy jé, ezt is láttam...
A papiruszmúzeum mellett nekünk volt a bazár is, azon gyorsan túltettük magunkat, mert már nem először láttuk, de még egy parfüm-"gyár" is bekerült, mint árubemutató....
Túl lehet élni, nekik létkérdés, te meg már mennél tovább a várost nézni...
Nem?
Előzmény: rfpxl0 (7)
L-Gee Creative Commons License 2003.04.04 0 0 9
én is köszönöm szépen. Nagyon klassz és hasznos amiket leírtál !

Egyébként szerintem azt a hotelt Tropicana Palacio néven ismerik.

Előzmény: rfpxl0 (7)
Répi Creative Commons License 2003.04.04 0 0 8
Húúúúú, nagyon köszi a leírtakat. Még tuti, hogy fogok kérdezni.
Kriszti
Előzmény: rfpxl0 (7)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.04 0 0 7
No írok pár sort aztán majd kérdezzetek.

Sajnos erről a Sunrise Palacio hotelról abszolute semmit nemtudok, pedig az összes Karthago Toursos hotelt sikerült megismernünk a 2 hét alatt (köszönhetően a fakultativ programoknak ahol mindig minket vettek fel először:).
Próbálom valami rendszerbe foglalni a mondanivalómat.

HOTEL:
Szállodákról elmondható, hogy elég magas csillagszámok vannak relative olcsó áron. (150-200 ezerért már mehetsz 5*-ba)
Ezek mások mint a magyar szállodák (kb. egy csillag a legtöbb esetben levehető).
A legtöbb hotel tengerparton épült távol a várostól, kerttel, hatalmas medencével és napernyős, napágyas beachel, ahol még vizisportolni (szörf, evezés, esetleg parasut), tevegelni is lehet.
A szobákat nálunk mindennap takaritották (érts. kicserélték az ágynemüt, törülközőt). De néha azért már idesítő mikor 9 felé érkezik a takaritófiú (ritka esetben néni) és viszi el a cuccokat és csak délután hoznak új törülközőt, érdemes kicsit borravalózni, hogy ne kelljen várni, hogy feltöltsék a minibárt, hogy azonnal adják a törülközőt. (bár be kell fizetni minden szállodába megérkezéskor valami 20$ összeget amit a borravalókra szánnak és az idegenvezetők mondják is, hogy nem kell adni a személyzetnek, azért szerintem néhány fontot lehet nekik adni, mert ebből a 20$-ból nemsok juthat nekik.)

HURGHADA
A szállodáktól taxikkal lehet bemenni, a szállodák többsége ugyanis távol épült a várostól.
A taxik (kisbuszok általában) ott száguldoznak az úton és ahogy közel mész az úttesthez, ők megállnak és már mehetsz is. (Árat előre ki kell alkudni, ez az összeg nemlehet több 200-300Ft-nál több, helyi pénznél).
A városközpont tele van üzletekkel, néhány étterem, medina, mecset meg ilyesmi. A boltokban általában ugyanazt lehet kapni (papirusz, alabástromszobor, kendők, leplek, vizipipa), ezek nagyrésze giccses hamisitvány, de szuvenirnek, ajándéknak tökéletesen megfelel. (Ha már voltál arab országba akkor tudod, hogy az árak amiket mondanak a termékekhez az nem jelent semmit, a valós érték többszörösét mondják és ebből csomót lehet alkudni kellő rámenősséggel és makacssággal.)
Az árusok nagyon agresszivak, úgyhogy, ha bemész az üzletükbe nagyon ritka esetben engednek ki úgy, hogy ne sóztak volna rád valami "értékeset".
(Ha nemtudsz ellentmondani, el leszel veszve és úgy vágnak át ahogy akarnak:)
Amúgy a városban túl sok látnivaló nincs.

VÖRÖS-TENGER
Nyárra már jó meleg a víz (28-30fok) ami nem jelenti azt, hogy be van poshadva mint a 25 fok feletti Balaton.
Búvárkodási lehetőség: nagyon sok szállodánál helyben van, de ha nincs akkor vannak "ügynökök" akik meg fognak keresni, hogy menjél mindenféle palackos merülésekre. (az egyszerübbek 20-25$, a profibbak már jóval drágábbak)
Aki nem palackosat akar, csak úgy pipásan az is mehet (van ilyen fakultativ program is).
Személyesen nekem ez volt holtversenyben a legnagyobb élmény Egyiptom, nagyon nagyon szép tud lenni ahogy szines halak, korallzátonyok mellett úszkálsz tényleg olyan mint a tv-ben, és ha szerencséd van (nekünk volt), egy hatalmas teknős mellett is elúszkállhatsz:)
(mindamelett vannak olyan korallzátonyok - főként a partközeliek, amiket a turisták enyhén szólva leamortizáltak)

FAKULTATIV PROGRAMOK
-Kairó:
Rohadt fárasztó program, a buszutazás kb 6 óra (természetesen csak oda), úgyhogy már hajnalok hajnalán indul és csak nagyon későn érkezik haza az ember.
Kairóban az Egyiptomi Múzeumot nézik meg, ami érdekes csak az a gond, hogy általában nem maradt rá több mint 1,5 óra. (Arra vigyázzatok, hogy innivaló legyen nálatok, mert csomóan rosszul lettek a folytólégtől ami ott bent volt...)
Aztán, jön a fénypont, a piramisok... amikbe külön pénzért (legalábbi akkor a Kephren volt nyitva) érdemes bemenni, nem mintha olyan sok érdekes lenne (folytólég a köbön), de azért mégiscsak élmény, hogy voltál a piramisba.
A programhoz ebéd is tartozik, a Níluson egy hajón.
Természetesen itt is van egy ilyen termékbemutató jellegű dolog (papiruszgyár).

-Luxor, Karnak
Szintén érdemes megnézni, kicsit közelebb van mint Kairó de itt sokkal nagyobb forróság van (45fok).
Az itteni termékbemutató az alabástromfaragómühely, ebéd egy konszolidált Nílus meletti étterembe, amit egy motorcsónaknak nevezett minivaporetóval közelítünk meg.
Karnaki, Luxori templomkomplexum érdekes csak ne lenne olyan dög meleg, és ne állna annyi turista sorba a büfénél:)
Ezen kívül még a programhoz tartozik, Memnoni kolosszusok, Hatsepsut templom.

-Jeep Safari:
Érdemes elmenni, főleg aki még nem nagyon volt sivatagban. Egy dzsipp karavánnal a sivatagon keresztül vágunk (a szoros értelmében),aztán sziklamászás után panoráma, naplemente nézegetés, beduin (patyomkin) falu megtekintése, tevegelés, vacsora (minden turistacsoport külön sátorban földön ülve folyasztja el az ennivalót) és táncos mulatság, hazafele csillagnézegetés.

Szumma-szummárum, nagyon tudom ajánlani Egyiptomot:
Azoknak akik nemlesznek depressziósak, ha nyomort látnak (Kairói Luxori úton Nílus menti putrik amikben emberek laknak - nálunk az állatok különb helyen laknak).
Azoknak akik szeretnek kicsit idegenebb kultúrát megismerni, ami azért mégsem teljesen idegen (köszönhető sok "mű" dolognak, amit a turistákért kellett csinálni).
Azoknak mindenképpen akik szeretik a meleget, és azt mondják, hogy ők sose mondanák, hogy jaj de jó lenne ha tél lenne:))
Azoknak akik szeretnek búvárkodni mindenképpen fantasztikus lesz.
Azoknak akik kultúrára, szorakozásra (ezekről még nem is irtam :), aktiv és passziv pihenésre vágynak.
Ja és az ár-szolgáltatás arány szerintem nagyon jó.

Bocs, hogy kicsit több lett mint pár sor, de kicsit újraátéltem a dolgokat:)
Ha van kérdés bátran kérdezzetek.


Előzmény: L-Gee (4)
Répi Creative Commons License 2003.04.04 0 0 6
rfpxl0,
hali, mi is nyáron szeretnénk menni, így rengeteg kérdés érdekel :) Mi a Sunrise Palacioban fogunk megszállni. Ha ezzel a szállóval kapcsolatban van észrevételed, a környéken merre érdemes elmenni, búvárkodni is szeretnénk.
Előre is köszi,
Kriszti
Előzmény: rfpxl0 (3)
Répi Creative Commons License 2003.04.04 0 0 5
Traubi,
köszi az észrevételt. Már néztem,és valóban nem bonyolult..- de úgy gondoltam, hogy nyitok Hurghadáról is egy fórumot.
:)
Előzmény: Traubi (2)
L-Gee Creative Commons License 2003.04.04 0 0 4
rfpxl0,

igaz nem tőlem kérdezted, de engem pl élmények, jó/rossz tapasztalatok érdekelnének, ha nem nagy kérés.

Előzmény: rfpxl0 (3)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.03 0 0 3
Sziasztok tavaly nyáron voltam ott két hetet mi érdekel?
Előzmény: Répi (1)
Traubi Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2
Ugyanebben a fórumban van egy Egyiptom - Sherm el Sheikh c. topic, ott van jópár hozzászólás Hurghadaról, mért nem nézitek meg?

Ennyire azért nem bonyolult a dolog... :/

Répi Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1
L-GEE, úgy látom, hogy senki nem akar irni nekünk :(
Előzmény: L-Gee (0)
L-Gee Creative Commons License 2003.04.01 0 0 0
Hahó ! Ez a téma engem is nagyon érdekel.
Kár, hogy senkinek nincs kedve ide írni :(
Előzmény: Répi (-)
Répi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 topiknyitó
Sziasztok,
ha jártatok itt, akkor örülnék, ha megosztanátok élményeiteket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!