Keresés

Részletes keresés

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 5630
7-es bmw-nk van, és nekem olyannyira túl nagy, hogy nem is látom az elejét, ha beülök, úgy meg nem lehet lavírozni a bp-i forgalomban... vidéken még csak-csak elvezetgetem.  Szóval amíg nem lesz másik autónk (vagy nem kapok én is egy sajátot), addig nem nagyon kell a jogsim...  
Előzmény: Fogár (5628)
Samu mama Creative Commons License 2007.03.16 0 0 5629
Sziasztok, majd holnap próbálok visszaolvasni, mindenfele megyünk...

Sári (koppkoppkop) úgy néz ki, "megjavult", ma egy kis tornádó volt az eddigiekhez képest :).

Szép estét!!!!
Fogár Creative Commons License 2007.03.16 0 0 5628

:)

milyen kocsitok van ami ennyire hatalmas nagy? :)))

IFA? :)

 

neked is tudok ajánlani egy oktatót, mint shaishnek...és gyorsan vissza lehet zökkeni a vezetésbe. :)

 

huhh...mi rengeteget vagyunk kint az elmúlt 2-3 napban.

Janka tiszta pirospozsgás, folyotn sétálunk.

már nekünk is van homokozószettünk, ma hordtunk benne kigyomlált gazat. :) (remélem jól írtam)

 

én is elpilledtem a sok levegőzéstől, de azért jó.

 

még 2nap, húzzunk bele, mert jön a hűvös eső :D

Előzmény: Zsuzsa89 (5625)
toria78 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 5627

Zsuzsa, pedig ugye a kis kocsival meg nem lehet vidékre gyerekkel menni, mert nem fér be a cucc :-))) Ide-oda én is kisebbel járok (gyerek nélkül), de vidékre csakis kombival.

 

 

Lányok, a játszótérre milyen ruhába jártok, és mennyi rétegben?

Nadrágból egyet adok rá egy vastagabbat, felsőből body+felső+polár vagy kabát vagy mellény napsütéstől függően.

Nadrágnál egyre kell figyelni, hogy ne zsebes legyen, mert vmelyik nap a lakás legkülönbözőbb részein homokbuckák nőttek...

Egyébként itt nagyon jó kis állandó társaság van hasonló korú gyerekekkel, szeretünk ide járni, ráadásul 2 perc.

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 5626

megint nem tudok képeket felrakni :(

szerintem az index szarakodik...

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 5625

Tracy... legközelebb a pároméknak április 15-én (vasárnap) lesz ott meccse, ők fognak játszani, tehát busszal mennek... ha jön majd más is autóval, akkor mi is megyünk szurkolni, én Rékával kettesben nem szívesen autózom, úúútálom, hogy ilyen nagy az autónk (jogsim nekem is ősidők óta van, de nem igazán vezetek :/)

Ha megyünk, majd szólok előtte, és esetleg Ti is odajöhettek Rákóczifalvára, ott a pálya mellett van egy tök jó játszótér :)

És akkor legalább összefutunk :)

 

Réka fog... mielőtt kibújtak az újak, picit bújósabb volt Réka, de nem nagyon tulajdonítottam a fognak, úgyhogy meglepetésként jöttek... szerencsére ő sem nagyon érzi meg  - vagy én nem veszem jól a jeleit? :(

 

TEgnap csudajót kirándultunk, gyerekvasúttal János-hegyig, aztán gyalog fel a kilátóhoz, irtó jó idő volt, aztán ugyanez hazafelé :) Réka nagyon élvezte... kisöcsémék voltak itt, velük voltunk :)

 

 

 

maci18 Creative Commons License 2007.03.15 0 0 5624

sziasztok!

csak ugy alig volt idom atolvasni a hszeket, de nehany dolog , ami most eszembe jut

 

1. bolcs...........ha nagyon kell hat nagyon kell. lehet ez atmeneti megoldas is. szerintem napi 4-5 orat mar lehet majd jankat betenni bolcsibe, mar nem lesz olyan pici.  en baratnonek fizetek, hogy vigyaz ra heti  3x nehany orat, mert dolgoznom is kell. de ez annyira egyedi, hogy kinek eppen mire van lehetosege.

2. maclaren kocsi: en 35 ezerert vettem hasznaltan, pont 1x hasznalta, aki eladta.

a legjobb kocsi, amim valaha volt.  nem vettem soha a hatamra, de gondolom azert ven ott a pant, hogy amikor a gyrek labon megy, es pl lepcs van, akkor konnyebb felkapni vagy kis helyen menni vele , mint tolni ,emelni.

2nyelvu bolcsode..............minek? nalunk noa kesobb fog beszelni, pont ezert. en soha semmilyen 2nyelvu oviba nem jartam, de 1 ev alatt barmilyen nyelvet megtanulok siman. valahogy ragad ram. szerintem ez is egyedi, persze oviban mar lehet nyeloktato ovi. ilyen piciknek meg felesleges.

beninek gartulalok a foghoz! itt jegyeznem meg hogy noanak 15 foga van..........nem is ertem mikor jottek ki. sosem nyugos. hirtelen az orlo is kijott.

mybaby! nagyon orulok, hogy ilyan jol megy kint minden. majd egyszer arra is jarunk biztos. ha jottok latogatoba haza, azert szolj, hogy tudjunk talit szervezni.

kepek nagyon edesek. olyan nagyok mar a babak.......es mennyire elvezem, hogy mar tenyleg lehet veluk beszelgetni, jatszani. nalunk a bujocska a fo jatek.

shaish! nem lehet egyzseru.......es ha tudnad, hogy egy sz@ros testverfellepo 16000ft ha van haszbnalt az is 9000.

tenyleg valaki nem arul egy ilyet mostanaban? nagyon kene nekem pp ariahoz.

Caitlin Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5623
koszi!!! nekem nem emlitett ilyet a vezetono mikor erdeklodtem, de akkor biztos csak lemaradt. vegulis meg nem konkretan mentunk oda.
Előzmény: Törölt nick (5615)
kismica Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5622

Borcsi, nem válaszoltam: Debrecenben lakunk, azért nem voltunk talin :(

Építőcég: leellenőriztem, amennyire lehet, nem mennek csődnek, a TIGÁZ a hunyó a mostani késésben. Korábban szerintem ők sem siettek, mert minél több lakást el akartak adni :( Most sietnének a sok kötbér miatt...

 

Foglétszámot én 2 helyzetben tudom ellenőrizni: valamiért nagyon sír és belátok vagy alvásból rettentő sírással ébred, akkor Dentinox kell és számolok az ujjammal...

 

Bölcsit mi is nézünk lassan, kb. 1 a választék, csak legtöbbször akkor megyek arra, mikor már rohanunk haza :( Legkésőbb jövő februártól tuti megy...

 

Ma annyira fárad vagyok, pocisok, gondoltam is rátok... Plusz nagyot sétáltunk Matyival, szó szerint, ő is, egyre szebben hagyja fogni a kezét és nem vált irányt 3 lépésenként, vagy ha akar, le lehet beszélni :) No szóval többek közt bementünk a munkahelyemre is és átfutott rajtam, hogy ugyenezt (bevásárlás/főzés/Matyi) majd munkahely mellett is kell csinálni, mert az, hogy itthon dolgozok, nem ugyanaz, mikor bent kell majd lennem 8< órát :(

 

 

 

Előzmény: borcsi555 (5621)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5621
Basszus, kb egy órája vettem észre vacsinál (tök véletlenül) hogy Nojának 3 db új foga nőtt mióta nem néztem a szájába. Általában nem engedi, szájzárat kap, ha be akarok kukucskálni, ezért nem szoktam sokat szemlélni. Fogdosni végképp nem, mert nagyot harap. Így összesen 8 foga lett. lehet, hogy ezért nyafogott egész héten..
Sári hogy van?? Ertal, ti merre?
Jó pihit mindenkinek!
Előzmény: neglom (5619)
toria78 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5620

sziasztok,

 

csak gyors bekukk


Fogár, a határidő vmikor májusban van a szept-i kezdésre, szóval ha muszáj bölcsibe adnod, akkor már keljetek is útra, mert igen hosszú lehet a várólista. A kerületekben nagyjából a Városházán döntenek hogy kit igen/nem hova/mikortól vesznek fel. Mhelytől igazolás kell h dolgozol.


Beni-fog!!! Na beindul lassan, mint nálunk :-))

 

Bkocsit lehet h bnőm megveszi így gondolkodóba estem.......

 

Shaish irigy a SAJÁT :-) napsütésért

 

A játszótéren úgy repül az idő, 1.5 óra meg sem kottyan, igaz, utána kell váltónadrág, mert bár nem lesz koszos és fűcsíkos (egyelőre), de csak tapad bele homok...

 

Ma bútort vettem szereltem bevásároltam rendeztem pakoltam ésmégsorolhatnám, hulla vagyok.

 

Matyi és a fotelbitorlás:-)

Neglom, az úszásra igen tudom, de nem a reflex miatt akartunk menni, hanem mert imádja a vizet. Persze nem jutottunk el, mert férjuram nem vette komolyan a 10es kezdést (itt tökölt nekem a készülődéssel, míg én a gyereket és magamat rendbe vágtam összepakoltam stb), á megyünk majd a köv-re, ami persze a spec múlt szombat helyetti vasárnap nem volt... ááá nem voltam ideges. Szóval talán most szombaton eljutunk, és lesz miről beszámolnom...

neglom Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5619
Hehe :) Nekünk rokonunk lakik Szandaszőlősön :) A férj pedig katonatiszt, ha jól tudom, régen pont a repülősöknél dolgozott. Lehet, hogy még most is, de évek óta nem találkoztunk :)

Zsuzsa, 3 fog nem semmi! Rékus hogy bírta? :|
Előzmény: tracy71 (5617)
Fogár Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5618

kiflike és Cait

 

köszönöm az infókat.

akkor körzet ügyben el voltam tájolva :)

ezek szerint ha nem tudunk Miklósra költözni, akkor itt,v köv albérlethez közel is próbálkozhatok...persze ha normális a bölcsi.

 

suliba nem járok már be rendszeresen...heti 1-2 alkalom...de psszt :D

viszont annál több az itthoni munkám vele.

 

hát a havi 5-6 ezer sokkal jobban hangzik, mint az 50-60 :)

Előzmény: Törölt nick (5615)
tracy71 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5617

"- és amúgy is Rákóczifalván voltunk..."

 

Tényleg??? Akkor mondhatnám azt is, hogy előttünk mentetek el. Mi Szolnok Szandaszőlősi részén lakunk a 442-esre párhuzamos utcában. Akkor láttátok a katonai repteret is útközben. Van egy baromi jó repülő múzeumuk közvetlenül a 442-es mellett, rengeteg repcsivel. (Ez tőlünk kocsival kb. 2 perc). Ha legközelebb erre jártok (és ha érdekel benneteket) elnézhetünk a gyerkőcökkel. Őnekik érdekesebb mint mondjuk nekem (no de van akit meg felnőttként is nagyon érdekel).

Előzmény: Zsuzsa89 (5610)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5616

de, szednek, nálunk 400,-/hó csoportpénz és heti egyszer gyümölcsöt kell vinni

 

nem bánom, a gyerekekre fordítják :)

Előzmény: Törölt nick (5615)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5615

A törvényi előírás szerint 293 ft/nap a bölcsi, egy hónapra így 20 "munkanappal" számolva max 6000 ft, ebben 4 étkezés van, reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna. Van benti bölcsis ruha (cipő kivételével), de persze vinni is lehet sajátot. Havonta egy csomag szalvéta, egy csomag pzs és egy flakon folyékony szappan gyerekenként a beadandó hozzájárulás. Persze pelenkát, popsitörlőt, popsikrémet is mindenki maga visz.

Persze minden család a lehetőségei szerint vihet játékot, utalhatja az 1%-ot vagy fizethet az alapítványba, de ezen felül nem szednek semmi pénzt vagy hivatalos hozzájárulást az állami bölcsikben.

Előzmény: Caitlin (5614)
Caitlin Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5614
najo, nem sertodom meg. :)
.
meg par dolgot hozzatennek: 1. azt akartam meg irni, hogy adott esetben neked a 11. ker. is akar jo lehetne. mivel az m0-on turhetoen "kozel" van, es a bme miatt ugyis ide kell jarnod. bar a dipl.munkanal mar soxor nem kell bemenned.....
2. nem csak oda viheted a gyereket ahova bejelentett lakos vagy. lenyegeben barhova viheted.
3. a kornyezo telepuleseken esetleg nincs bolcsi?
4. a bolcsi bar papiron ingyenes azert penzbe kerul. szappan, eszkozok hozzajarulas, ilyen-olyan jogcimen azert allitolag 5-10e elmegy egy honapban.
Előzmény: Fogár (5613)
Fogár Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5613

jajj! nem akartam támadónak tűnni

lehet, h sarkosan fogalmaztam, de nem neked szólt!!!

 

én is csak úgy szeretném,h 12-13ig...amíg alapból a suliba járok be konzultálni...v reggel az én agyam is jobban fog.

 

Előzmény: Caitlin (5609)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5612
Ó szegény, totál együttérzek veled. Egy kóma volt az életem, folyton csak pihenni vágytam, de vagy Noja nem aludt vagy időm nem volt rá. Próbálj aludni, amikor csak tudsz, korán feküdj le este. Egyszer csak hipphopp elmúlik, mintha nem is lett volna. Addig túlélés. Nálunk is csak esti rágondolás, pocisimi van, napközben nemigen jut eszembe szegény ketteske:) Kiskönyvet pár hete szereztem be, védőnő csak nézett, hogy már MEGINT terhes vagyok. Már utálom ezt hallgatni, sokan mondják. Pocak nő, már nem tudnám titkolni a minit. Már most olyan debellának érzem magam.
Fogár, én pártolom a bölcsit, legtöbb ismerős gyereknek jót tett a gyerektársaság és sokat tanulnak egymástól (jót és rosszat:). Talán eleinte nem tenném be 8 órára, de nekem ez nem téma, 2 gyerekkel semmi esély, hogy felvegyék.
Benikének nagy gratula a fogához!!! Rékusnak is!!
Caitlin sztem nem akart Fogár támadni, írj nyugodtan!
Előzmény: shaish (5603)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5611

Rékának is kibújt az éjjel 3 foga (a 4. úgy látszik eltévedt, gondolom, hamarosan jön és nem lesz sokáig asszimetrikus a lányom)!

Csak nem akartam rögtön Beni első foga után írni egy ilyen topicot, hadd örüljünk egy ideig csak Beni fogának :))))

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5610

Tracy, ezúton is köszi az utólagos meghívást, jól esett :)

Csak azért nem szóltam,  mert

- elfelejtettem, hogy szolnokiak vagytok

- párom is csak előző nap szólt, úgyhogy nem nagyon volt időm tervezgetni

- és amúgy is Rákóczifalván voltunk...

De könnyen elképzelhető, hogy megyünk még oda meccsre, mert párom jó kapcsolatban van a szolnoki csapattal... legközelebb szólok :)

(egyébként jártam is oda suliba (vendéglátó főisk)

 

 

Előzmény: tracy71 (5607)
Caitlin Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5609
kicsit ugy erzem tamadsz pedig nem boktem. na mind1. azert sozltam elore, mert a kozvetlen barati kornyezetemben lattam, h nem mindenki gondol ennyire elore es jon a kopp. fizetoset ha jol gondolom nem ajanlottam, mert a havi 50+e nem a rentabilis kategoria.
es egyebkent bocs, h egyaltalan beleszoltam. probalok csak akkor mondani vmit ha ugy erzem segithetek. de akkor ezentul csondbe maradok. majd meg borcsinak jelzek, h mit mondtak a babakocsira. tovabbi szepulest es okosodast a babaknak!
Előzmény: Fogár (5608)
Fogár Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5608

sziasztok!

 

Caitlin:

mivel mi Szigetszentmiklósi bejelentett lakosok vagyunk...ott kényszerülök keresni bölcsit.

Miután 2-3db van nemtomhányszáz gyerekre....tudom,h eléggé reménytelen.

Játszóbölcsi sztem nincs.

Lehet, ha mégsem Miklóson fogunk lakni szeptembertől akkor felesleges is leadnom a kérvényt...mivel innen minden nap kihordani anyagi csőd. (XX-XXI ker)

Fizetőset mi nem tudunk magunknak megengedni...anyagiakban.

Miután én nappali tagozatos egyetemi hallgató vagyok, illetve munkaviszonyt is tudok igazolni- egyedülállóként nevelem papírformaszerint a Jankát...azért bizakodok.

Nekem többnyire nem amiatt érdekes, hogy Janka bölcsizzen,h én addig otthon horgolgathassak,v pihenjek.

 

1. diplomáznom kell...az pedig diplomatervet igényel...azt meg sajna napi 2órával nem tudom megrajzolni sem lekonzultálni a suliban

2. héba-hóba rajzolok (munka) ezt szeretném sűríteni, hogy legyen pénzünk, miután nekünk saját lakásunk sincs....albérletről albérletre megyünk.

 

szerintem elég indokolt, de lehet,h csak én látom így.

 

neglom:

gratulálok Beninek a foghoz...akkor jönni fog sorban a többi...és meglátod nem is olyan jó muri ez a fogzás :)))

 

 

mindenkinek kellemes hosszúhétvégét...ha lenna olyan aki utazik, annak jó kikapcsolódást.

Mi maradunk itthon. :)

 

 

tracy71 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5607

Sziasztok!

 

Bár nagyon nincs időm visszaolvasni (írom a  szakdolit, és ápr.15-re már le is kell adnom beköttetve, stb...), de remélem az illetékeseknél jó hangulatban teltek a szülinapi bulik.

Azért gyorsan végignéztem az újonnan felrakott képeket a kicsikről. Aranyosak!

Zsuzsa! Szolnokon voltatok és nem is szólsz? Szívesen vendégül láttunk volna benneteket!

 

Mindenkinek szép hosszú hétvégét!

Ja és két kép a fiamról:

1. vacsi után Balázs beereszti a kutyát "takarítani" (Balázson az étlap azért jól látszik)

2. hát így segít nekem a kis drága: söpörjük a füvet ezerrel, meg a fenyőfákat is. Hogy mi értelme nem tudom, de neki nagyon tetszik!!!!

 

 

 

kismica Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5606

Gratula a foghoz!!!!

 

Shaish, nem lehet, h olyakor Csabi fog miatt nyűgös? Matyinak is most jön 8, már mind nagyon-nagy pukli, 1,5 szemfog áttört, és a rágók, valamint a maradág szekfogak is éktelenül nyomulnak, kevesebb jobb lenne, mert a nappali 1 szem alvás így elég nyűgös, alapból úgy teszem le, h Dentinox-ozok :(

 

 

Babakocsihoz, utoljára :)) Eddig igazából csak a PC kocsin buktam...

A Trophy bevásárláshoz tényleg nagyon jó, plusz terepre, de mivel Matyi már elég sokat megy és szerencsére hajlóndó a kezem is fogni, így már nem kell nagy kocsi... Ha terhes lennék, nem adnám el, de még mindig nem tudjuk, mikor kezdjük a programot és nincs helyünk csak úgy szerelemből tátolni :(

 

 

Előzmény: neglom (5604)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5605
gratula a fogacskához Beninek! :)))))  Juhééé!!
Előzmény: neglom (5604)
neglom Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5604
Sziasztok,

Tegnapelőtt végre tényleg, félreérthetetlenül kibújt az a fogacska, kocog a kiskanál, karcol a fog :))

Borcsi, Shaish, picit irigy-irigy a pocakért! Ugye nem baj? :)

Egyébként pedig ha eddig meló volt ezerrel, akkor most kb ötezerrel, jövő hét végég ki sem látok a fejemből :(
shaish Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5603

Szép napot,

 

Borcsi, most nagyon jól jött ez a bíztatás:)) mert a mai 6kor kelés és úgy globalice a fáradtság eléggé alacsonyra állította az életkedvemet....

Tavaszi átállítás, hát remélem nálunk is beválik majd, mert ez azért kííínzás:DD.

Ja, nyűgösködés itt is van, néha azt se tudom miért, unja magát, meg fárad (korábban kel, hamarabb alszik nappal, estére kész katasztrófa....) és jön ölelgetnimiközben nyafog...szóval fiúk között is van ilyen:).

Amikor jókedvű, akkor elszöszöl a kertben, vagy a szobájában, pörög egész nap...de ha vmiért nincs jó napja, akkor szívunk....ma már reggel is nyafi volt, most alszik, remélem 2-3 órát lehúz és kipihenten ébred!!!!

Mondjuk lehet h ha nem lennék ilyen fáradékony, akkor észre sem venném és tök jól viselném a megpróbáltatásokat:)).

Pocakod rendesen látszik már? De jó, úgy várom én is az "egyértelműen kismama" kinézetű pocit:)).

 

 

Jobbulást a betegeskedőknek, remélem ez a szép idő gyors javulást hoz minden betegnek!!

 

Kocsimániások:)) nekem egyelőre e trophy itt a csúcsmodell, még mindig imádom, jó vele közlekedni n agyon. Még a boltba is befér, és rámpa is van!! Mondjuk ez az egy bolt van itt, úgyhogy válogatni nem lehet, de ez ilyen napi apróságokra megfelel.

A kis PP Ariát alig használjuk, bent van a kocsiban és ha vhova megyünk akkor azt visszük. Lehet h lecserélem vmi esernyősre, az kisebb helyet foglal.

 

Szétégeti a nap a fejemet:)) itt az erkélyen, kéne vmi fejfedő....

Csabit is sikerült tegnap megkapatni a napon, picit kipirosodott, elfelejtettem bekencézni...olyan cuki kis pirospozsgás lett estére...mára kb visszaállt és krémet is kapott....nehogy odakozmáljon nekem a kis fehérbőrűm:DD.

 

Én úúúúgy várom már a hosszúhétvégét, két napot kertetcsinosítunk (füvesítés..) utána nagyizás. Asszem pár órára simán lepasszoljuk Csabit és lógunk kicsit kettesben...hű, de rég volt ilyen... 

 

Jövőhéten már muszáj lesz eljutnom a laborba meg  védőnénihez kiskönyvért...szegény minimanóra aztán semmi időm nincs...bezzeg az elsővel még sürög-forog az ember és napra pontosan tudja hány mm....

Azért esténként megtelepátiázom neki h szeretjük:)).

 

 

borcsi555 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5602
Igazából semmi, amíg kicsi volt zavart, hogy nem két irányból tolható és még pár dolog. Amúgy én nem vagyok nagyon finnyás bkocsi téren, meg ha lennék sem igen tehetném meg, hogy súlyos pénzekért 2 havonta újat veszek.
Ja, még az volt a probl, hogy az alsó csattja hülye helyen van és fekvésbe csúszik, ha pl rögös úton zötykölődik, nem tartja meg hiába teszem szorosra. Azért adom el, mert már csak esernyőset használok, ez nem fér be a kocsiba és csak itt áll. Kiránduláshoz, nehéz terepre van jó kis hátizsákunk, imádja!
2ik gyerekhez lesz hosszúkocsink, amibe mindketten elférnek, örököltünk egy egész jót.
Na, most már dolgozom is egy csöppet:))
Előzmény: Caitlin (5601)
Caitlin Creative Commons License 2007.03.14 0 0 5601
neked mi vele a bajod? csak meglep, mert szerintem a legtokeletesebb ami kaphato :)
Előzmény: borcsi555 (5600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!