A Prémium 70 a Hevestherm által gyártott végtermék (ablak) fantázianeve. Az Aluplast 5000 a profil neve, amiből gyártják (és még sokan mások gyártanak ablakot). A kettő nem összehasonlítható, az egyik kvázi alapanyag, a másik kész végtermék.
Az iránt érdeklődnék, hogy egy dupla szárnyas műanyag erkélyajtó javítható-e akkor, ha befelé "púpos"? Kb. 1-1.5 cm a "púp", de csak a tok felőli részén. Az ablak csak nyíló.
Ablakcsere előtt állok, szeretném tanácsotokat kérni.
Egy régi téglaépítésű társasházban lakom. Egy nagy erkély és több normál méretű ablakot szeretnék cserélni. Erkély mérete: 180x280 cm, alul középen nyíló ajtó, felül 3 ablak. 3 rétegű üveget szeretnék. Profil ügyben még nem döntöttem. Kérdésem, hogy ekkora méretű ablakszerkezetet szabad-e /érdemes-e/ 70 mm-es profilból csináltatni.
Nem vagyok milliomos, de ha így nem biztonságos /hosszú távon/, akkor inkább fizetek többet, de nem szeretném, ha 5-10 év múlva emiatt gondjaim legyenek.
Csatlakozva a fórumhoz ,látom sok ember ill szakember meg fordul ezen az oldalon. :)
Csatlakozásom szándéka ,hogy 2006-tól foglalkozom műanyag nyílászárók beépítésével, mint szerelő,2011 től saját céggel.de soha nem lehet tudni hátha tanulok itt valami hasznos dogot amit lassan 9 év alatt nem tapasztaltam.:)
Van itt valaki aki érintett a következőben "Lakossági pályázat homlokzati nyílászárócserére" Otthon melege program.?
Hihetetlen, hogy sehol egy szó sem esik róla a fórumokban...Biztos rendesen ellenőrzik a posztokat/hozzászólásokat :-)
Szóval eredetileg október 28-tól lehetett volna beadni, most elvileg november 26-tól. Ez pont azt jelenti, /nálam legalábbis, de szerintem sok mindenki másnál is/ hogy a tulajdoni lap már nem 30 napon belüli lesz, és a vállalkozói szerződés a kivitelezővel 1 nappal korábbi időpontot jelöl meg a kivitelezés várható megkezdésének, mint ahogy legkorábban be tudnám adni a pályázatot...és ugye ki van kötve, hogy nem lehet korábbi dátum...
Szóval valakinek sikerült ez ügyben konzultálnia már valakivel? Mert nekem nem veszi fel a telefont a ÉMI pályázati számán, az oldalukon feltüntetett számon pedig erre nem tudnak válaszolni...